RE: Aprilčice 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (11.9.2012 9:10:25)

Lila dobrodošla in čestitke! [sm=bravo.gif] Super, da se je krvavitev umirila. Včasih se dobro konča, včasih ne. V tvojem primeru se je izšlo. in sem vesela zate [sm=bravo.gif]

anonimna [sm=pikapoka1.gif] nočem ti kvarit veselja, ampak nekaterim se slabosti do konca ne nehajo. V večini pa po treh mesecih kao minejo. jaz upam, da smo me vse med temi srečnicami, ko nam bo kmalu bolje [sm=bravo.gif]

Rožica Tivoli ja. Ciljam na frej proge med vikendi! Do zdaj sem imela vedno srečo, in računam da jo bom imela zdaj tudi! začela bi pa tam enkrat konec oktobra.

in se strinjam z rožico. treba je skoz mleti, mleti, mleti. malo ziher pomaga! suho sadje jej. to je meni ful pomagalo. pa ingverjevi bomboni, pa grisini so tud super! Čeprav, ko se spomnim svojih slabosti nedolgo nazaj, ni prav nič pomagalo. šele zdej mi je malo boljše.

izalina -> RE: Aprilčice 2013 (11.9.2012 9:13:54)

Jutro

No pa sem tudi jaz pristala na bolniški [sm=smiley13.gif] Siceer je danes že bolje, včeraj je bilo pa katastrofa. Glava me je tako bolela, da joj. Kihala sem non stop. Včeraj sem šla predčasno iz službe in sem doma 3 ure spala, potem sem šla pa po škratka v vrtec. Sem imal kar malo slabo vest, da sem jaz doma, ona pa v vrtcu.

Na NS sem se naročila k dr. Strah po spletni naročilnici že pred enim tednom, pa še nisem dobila nobenega odgovora (klica, datuma). Kaj ste se naročile po telefonu ali preko neta? Danes bom kar po telefonu poklicala, pa če ne bo nič grem pa kr v Dravlje. V prvi nosečnosti sem bila pri Strahovi in je bila res super.

3D UZ - v prejšnji nosečnosti sem šla v Postojno v 28T in je bila res lepa izkušnja. Sicer slikice niso ful lepe, ker se je mala skrivala. Skos se je z glavo tiščala v steno maternice. Namesto 30min sem bila notri 50min, potem pa smo vsi skupaj obupali. Hčerkica te slikice zelo rada gleda. prav tako midva. Tako da v drugo gremo tudi v Postojno na 3D [sm=bravo.gif] in že vsi komaj čakamo, bolj kot nuhalno [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Grem še malo počivat [sm=smiley36.gif]

doberdan -> RE: Aprilčice 2013 (11.9.2012 9:21:49)

Aja, samo še to. Vedno ko grem na forum, so aprilčice na prvem mestu pa mi ni bilo jasno zakaj, potem sem pa ugotovila, da smo najbolj klepetave, kar lahko pomeni tudi najbolj produktivne, ker z levo roko ob službi, možeh, otrocih .. še toliko naklofamo zraven. Bravo vsem, bomo očitno rekorderke po številu objav! [sm=bravo.gif]

Rozica983 -> RE: Aprilčice 2013 (11.9.2012 9:32:08)

Ja full dobr, da smo na prvem mestu. Meni je prav všeč, da takole poklepetamo :) Potem enkrat kasneje pa če boste za stvar, bi se pa lahko še v živo spoznale? Kaj pravite aprilčice moje? [sm=smiley1.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (11.9.2012 9:34:50)

Potem enkrat kasneje pa če boste za stvar, bi se pa lahko še v živo spoznale?

Jaz sem za [sm=bravo.gif]

Izalina naj ti čim prej mine slabost in naj se ti vrne dobro počutje! Zdaj vsaj vroče ni več tako zelo in je lažje prenašati vse skupaj!

*Lila -> RE: Aprilčice 2013 (11.9.2012 9:36:42)

Hvala Tippi, upam da se bo res dobro končalo..

Punce res ste zgovorne [sm=smiley36.gif] Jaz sem spremljala forum na vsakih par dni in sem si morala uzet prav čas, da sem use prebrala [sm=smiley1.gif]

Tudi jaz si želim 3D ultrazvok, ker baje je res lepa izkušnja. Od katerega tedna naprej se lepo vidi?

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (11.9.2012 10:02:24)

Lila zdaj si na tekočem [sm=smiley36.gif][sm=bravo.gif]

Jaz sem pa spet na naktarinah! joooj ne vem kaj bom potem, ko jih bo zmanjkalo. čisto sem ubrisana nanje! [sm=smiley36.gif]

Rozica983 -> RE: Aprilčice 2013 (11.9.2012 10:04:31)

Jaz tudi, tok mi pašejo...njami. Potem bojo pa mandarine :) pa pomaranče. Kok ste se pa že kaj zredile?

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (11.9.2012 10:06:14)

IZVIRNO SPOROČILO: Rozica983

Jaz tudi, tok mi pašejo...njami. Potem bojo pa mandarine :) pa pomaranče. Kok ste se pa že kaj zredile?

Jaz upam da nič, čeprav imam filing da sem cela napihnjena, s trebuhom vred, se razume [sm=smiley36.gif] Ampak po moje se nisem. Sem ravno danes zjutraj stala pred špeglom, rit mi ni zrastla. Sem se pa razširila čez pas. zvečer mi pa še trebuh zraste [sm=smiley1.gif] No, tehtnica na pregledu jutri bo pokazala prave številke, pa bomo videli kje smo.

Rozica983 -> RE: Aprilčice 2013 (11.9.2012 10:10:04)

Aha..meni je na prvem pregledu že pokazalo 2,8 več kot jih imam običajno...kriza. če pa sam jem. Se ne sekiram prav dosti :) ... zvečer sem pa tudi jaz vsa napihnjena, sploh ko se najem...zjutri je pa mal boljš.

*Lila -> RE: Aprilčice 2013 (11.9.2012 10:11:53)

Jaz se tudi nisem nič kaj zredila.. Najbrž predvsem zaradi slabosti, ker jem še manj kot ponavadi. Sadje tudi meni še najbolj paše in je super sedaj, ko je še veliko svežega in različnega. Potem bodo mandarine in pomaranče ja [sm=smiley1.gif] Mi je zdaj kar pridišala ena mandarina [sm=smiley36.gif]

Rozica983 -> RE: Aprilčice 2013 (11.9.2012 10:18:12)

Aja, glede mozoljev....vsak dan najdem kakšnega frišnega...gggrrrrr...in potem drgnem, kar je najslabš. Bljek.

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (11.9.2012 10:23:24)

Jaz pa nimam problemov z mozolji (tok, tok, tok) [sm=smiley36.gif]

Men so pomaranče tud super, sam sem tko lena k ****s za lupljenje [sm=jezicek.gif]

Anonimen -> RE: Aprilčice 2013 (11.9.2012 10:31:24)

Tippi hvala za pozitivnost [sm=smiley1.gif] upam da bo res kmalu mimo [sm=smiley13.gif]
Lila dobrodošla [sm=bravo.gif]

Da vam povem da se je po 9. uri obrnilo na glavo moje počutje! kar naenkrat mi ni bilo več slabo, tako da sem dobila elan, imam vse pospravljeno, vse sobe, kosilo se kuha, ni da ni [sm=bravo.gif] zdaj pa še rože oberem in jih zrihtam potem si pa za nagrado še nohte nalakiram [sm=jezicek.gif] človek sam sebe ne bi razumel... prej slabo za umret [sm=zmeden.gif] potem pa kar naenkrat ok[sm=zmeden.gif] no ja, važno da je bolje, ne vem pa kako bom jutri zjutraj funkcionirala na šihtu če bo še tako hudo zjutraj [sm=smiley13.gif]

Grem med rožice, pa se potem še kaj oglasim [sm=smiley1.gif]

Anonimna [sm=pikapoka1.gif]

Rozica983 -> RE: Aprilčice 2013 (11.9.2012 10:34:06)

Super anonimna... tako se govori in naj tako tudi ostane.
Zdejle sem vidla člank, da ni fajn da nosečnice jemo gobe...jaz sem pa glih včeraj jedla marele.... Kateri hrani se pa ve kaj izogibate?

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (11.9.2012 10:42:30)

IZVIRNO SPOROČILO: Rozica983

Super anonimna... tako se govori in naj tako tudi ostane.
Zdejle sem vidla člank, da ni fajn da nosečnice jemo gobe...jaz sem pa glih včeraj jedla marele.... Kateri hrani se pa ve kaj izogibate?

Jaz tako ali tako nisem glih mahnjena na gobe. gobe že sicer ful napihujejo in so težko prebavljive, tega mamo pa že tko dost [sm=smiley36.gif]. Pa najbrž dejstvo, da so gobe kot nek filter za svinjarijo, tako kot školjke in jetra. Ni pa zdej panika, četudi si jih včeraj jedla.

Jaz se u bistvu izogibam samo zmrnjenim morskim sadežem, zmrznjenim ribam. No, pa tem stvarem se izogibam tud drugače. načeloma pa nimam težav z izogibanjem, ker mesa tako ali tako nisem jedla že pred nosečnostjo, tako da pršut, tatarc, jetrca in to, kar naj bi bilo škodljivo za [sm=nosecka.gif] itak odpade.

Moram prov razmislit kaj je še takega, kar ne jem[sm=smiley24.gif]. Hm. U bistvu sem imela tako malo živil na izbiro zarad slabosti, tako da nisem jedla tudi tistega, kar bi lahko [sm=smiley36.gif] Bomo videli kako bo kasneje.

*Lila -> RE: Aprilčice 2013 (11.9.2012 10:44:56)

Anonimna [sm=pikapoka1.gif] si naredila u enem dopoldnevu več kot jaz u celem tednu [sm=smiley36.gif] Se strinjam, da je treba izkoristit trenutke brez slabosti [sm=smiley1.gif] Midva sva zdaj u končni fazi urejanja stanovanja in sem res vesela, da gre proti koncu. Danes čakam, da pripeljejo še sedežno garnituro za na balkon in komaj čakam, da bom popoldne s kako knjigico zunaj na sončku. Čeprav spet nekaj dež napovedujejo [sm=smiley36.gif]

Rozica983 jaz se nič kaj posebno ne izogibam hrani. Po moje ni nič narobe, če si jih jedla.. Saj jih ne ješ usak dan [sm=smiley1.gif] Sem edino slišala za surova jajca (kak tiramisu ali domača majoneza) ali pa meso, ki ni dovolj pečeno.

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (11.9.2012 11:03:40)

Lila joooj super. Jaz imam pa občutek, da se najina prenova kar nikamor ne premika, čeprav se. Res po polžje. In če bo vse po sreči, bova tik pred novim letom imela vse sfiniširano. Potem januarja, ali pa februarja šele pridem jaz z mojimi užitki na vrsto, ko bova začela nabavljati in rihtati stvari (s sobico vred) za malčka. O MOJ BOG, kje je še to!! [sm=smiley29.gif]

*Lila -> RE: Aprilčice 2013 (11.9.2012 11:10:16)

Tippi sploh ne govori.. Tudi meni se je ful vleklo vse skupaj in še zdaj ko sva vseljena in je oprema na mestu, je še ogromno majhnih malenkosti za dokupit in za naredit. Sem pa vseeno vesela, da je večji del za nama [sm=smiley1.gif]

Jaz se tudi veselim nakupovanja stvari za bebija, čeprav se še nočem prehitro veselit, da ne bo kaj narobe in da ne bom preveč razočarana. Morva pa kupit ogromno stvari, ker je to prvi otrok in nimava praktično nič. Edino kar mi bo prišlo v poštev je nekaj stvari od prijateljic in sodelavk, ki že imajo otročke [sm=smiley1.gif]

Rozica983 -> RE: Aprilčice 2013 (11.9.2012 11:12:06)

*Lila - mi smo tudi v fazi preurejanja pritličja in 1. nadstropja. Namreč njegova starša še ne vesta, moj pa je zagnan v preurejanje na polno. Zjutraj v službo, popoldan pa še štema...res je priden. Vendar gre full počasi, ker si vezan na štromarje, vodovodarje - te pa nimajo vedno časa kot bi ti hotel. Ampak do aprila ma da je vse zrihtano. Zdej smo šele v pritličju, kjer bosta potem tašča in tast...kje sva šele midva..jojjj..Dnevi pa tako hitro grejo. Sej ko bojo zvedli da pride dojenček, bomo dali verjetno v 3. prestavo vse skupaj :))

doberdan -> RE: Aprilčice 2013 (11.9.2012 11:12:08)

Tam v ordinaciji imam jaz vedno vsaj ca. kilo več kot doma. Tisto sploh ne šteje! :) Ne, ampak resno, imam doma točno vago. Sicer pa se jaz poleti ne redim, to zdaj pride na vrsto, ko bo mrzlo. Ampak komaj čakam trebušček, samo oprijete majčke bom nosila!

Nektarine, njam! Škoda, da jih je lih zmanjkalo. Mesa jaz ne jem, gob tudi ne, nasploh ne maram težke hrane, v glavnem, razni OH + zelenjava, sadje in seveda šibka točka, čokolada.

Zdaj pa moram delat, ker imam kupe pred sabo.

Rozica983 -> RE: Aprilčice 2013 (11.9.2012 11:15:15)

Tippi - boš vidla, kako se bo hitro proti koncu začelo vse prmikat :) soseda naša je še v zadnjem mesecu preurejala - oz. njen tip. Me lahko samo gledamo, pa mogoče mal praha pobrišemo.
*Lila - pri nama je tudi to 1. otroček in morava tudi še čisto vse kupit. Ampak tudi jaz ne mislim hitet, je še dovolj časa. Pa verjetno bova tudi kaj dobila od prjatlov.

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (11.9.2012 11:16:57)

Ja, sej to. Da bo vsaj glavnina za nama, potem tiste malenkosti že sproti delaš. No, važno da se premika, pa četudi po polžje. Enkrat bo že narejeno [sm=bravo.gif]

Če sodim po sebi, ker sem blazno alergična na vse nasvete, ti bom res previdno nekaj položila na srce in te prosim vzami dobronamerno. [sm=smiley1.gif] Ko bosta kupovala stvari, vsaj taglavne, voziček, posteljica, previjalna, kupuj rabljeno. Ne bo ti žal. Na bolhi je toliko čudovitih stvari, odlično ohranjenih in poceni, da ti res ne bo žal in boš tisti denar, ki vama bo ostal, kupila kaj za malčka, tako za dušo privezat [sm=smiley36.gif] ali pa se pejta vidva razvajat, na račun tistega kar bi zapravila za nove stvari.

jaz sem namreč še vedno blazno občutljiva na trgovce, ki ti pod vsako ceno želijo prodat. Še vedno največji zaslužkarji tisti, ki služijo na čustvih ljudi. pogrebi, poroke, zdravje, rojstvo ipd. Ne maram tega, res ne.

In čeprav je vajin prvi otrok, bosta imela še ogromno časa, da bosta na njemu zapravljala [sm=smiley1.gif]. Stvari, ki jih ne bo rabil prav dolgo, pa je po mojem mnenju res škoda kupovat nove, ker so cene navite do neba [sm=smiley7.gif]

No, pa sem povedala. Upam, da nisi huda [sm=smiley1.gif]

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (11.9.2012 11:18:40)

mpak komaj čakam trebušček, samo oprijete majčke bom nosila!

jst tud [sm=smiley36.gif]

Anonimen -> RE: Aprilčice 2013 (11.9.2012 11:32:51)

Nohtki nalakirani[sm=smiley36.gif] želodček pa poln [sm=bravo.gif] zdaj pa mal uživat na kavč predno se mi cunje operejo [sm=smiley1.gif] potem pa počasi na šiht....

Fino klepetate, juhu [sm=bravo.gif]

Anonimna [sm=pikapoka1.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>