barbara_s -> RE: Aprilčice 2013 (16.11.2012 10:57:28)
|
Hej hej punce, fino vas je brati :) - smo kar pridne, a ne? En [sm=smiley31.gif] za vse bolančke (male in velike) - crkljajte se in upam, da bo kmalu bolje. PikicaStonoga:meni je zdravnik rekel, da če imam belo v žrelu, moram priti na pregled, ker je lahko angina in to zdravimo z antibiotiki. Ker svojemu zdravniku zaupam, to vedno naredim... in po par dnevih je takoj bolje. Kar se pa polnega nosu tiče, je pa to lahko tudi en od stranskih učinkov nosečnosti... in skoraj nimaš kaj. Meni ponavadi pri takih problemih pomaga, da se ene pol ure z res res vročo vodo tuširam... ker potem se naredi v kopalnici taka fajn para in se mi zdi, da kar lažje diham. Imaš morda kakšen vlagomer? Preveri, kakšno vlago imaš v bivalnih prostorih - mogoče je pa preveč suho? Potem se pa zakladnica nasvetov že konča... Sladkarije: naši so pa zelo zelo dobro razumeli, da otrok ne potrebuje nujno čokolade in bonbonov. Velikokrat so ji raje kot čokolado (itak ji je bilo vseeno zanjo, pa še vedno ji je - rada ima sicer bonbone, pa sladkorne kocke bi jedla, ampak tukaj se pa konča, pecivo, piškoti in torte niso zanimivi, OK, še sladoled je v redu, ampak sladoled je itak posebna kategorija in ga jaz uvrščam med čisto normalno zdravo hrano...) prinesli sadje ali zelenjavo. Pa se je tudi veliko bolj razveselila recimo vrečke mandarin ali pa celega ananasa, pa kakšne redkvice in korenčka, kot pa bonbonov in čokolade. (Hja, za čokolado in bonbone je vedela, da jo čaka "carina", sadje je pa lahko po svoji presoji pojedla ali delila.) Zdaj je situacija podobna kot pri risankah: če se ravno spomni in imamo doma kakšen bonbon, ga lahko dobi; ampak večinoma se niti spomni ne (podobno za risanke, rada pa gleda kuharske videe na YouTubu [sm=zmeden.gif]). Je pa pri nas navada, da je za sladico vedno sadje (ali pa kakšna mlečna sladica tipa pannacotta ob nedeljah). To se mi zdi res fajn. No, je pa tako tudi zato, ker je ta otrok strašno zbirčen in je samo zdravo hrano - ne mara stepene smetane, ne mara tort, ne mara peciva, ne mara biskvita, ne mara paštete, ne mara salame... je pa sadje in zelenjavo brez problemov. Samo zaradi tega se ne bom ravno na glavo postavljala; je pa res, da je včasih v šoli zaradi tega lačna (ker jim že naredijo sendviče ali pa namažejo kruh). Joj, nič... delat bo treba. Danes pišem en zanimiv članek, pa še enega malo manj zanimivega... Lepo se imejte!
|
|
|
|