RE: Aprilčice 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

izalina -> RE: Aprilčice 2013 (15.11.2012 16:33:40)

Hej,

sem vam že zjutraj pred sedmo skuhala virtualno [sm=kava.gif], ampak je tale RR zafrknil. Mi sploh ni poslalo posta [sm=smiley13.gif].

Tippi [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Nosečniške obleke - bila prejšnji petek v HM na Rudniku in si kupila par stvari. Sicer ene iste hlače kot sem jih že prej, samo v drugi barvi....ker so edine, ki imajo elastiko pod popkom. Nekaj oblačil ima tudi Baby Center (drago), Mothercare ima ful lepe stvari, samo v Slo drage, v Angliji so veliko cenejše, C&A meni nekako ni nič všeč, Popek je pa tudi kar drag. Meni pa tunike in pajkice ne potegnejo, v tunikah se ne počutim dobro.

Oprema - nekaj oblačilc bom kupila, nekaj dobila od svakinje od mojega (za fantka), nekaj imam tudi od hčerke (večino nevtralnih barv). Pohištvo imamo vse še od prej, posteljica je celo še od mojega. Tako da nekih hudih stroškov s tem ne načrtujemo.

Katniss - midva sva do 12 meseca vstrajala, da mala ne je mleka in mlečnih izdelkov (čeprav jih je jedla). Tako nekako sva 'preprečila', da ji niso dajali sladkarij in nepotrebnih bedarij. Ker bi ji drugače hitro nabasali s piškoti in pecivi....ker drugače dopovedat se jim pa itak ni dalo. Pri meni doma še nekako štekajo, babi malo manj. Pri njegovih pa babi (mama) nikakor ne....ima izgovor ja saj sem doma spekla. Pa kaj pomaga če je doma pečeno in je notri pol kile sladkorja[sm=smiley29.gif].

izalina -> RE: Aprilčice 2013 (15.11.2012 16:36:03)

Hej,

sem vam že zjutraj pred sedmo skuhala virtualno [sm=kava.gif], ampak je tale RR zafrknil. Mi sploh ni poslalo posta [sm=smiley13.gif].

Tippi [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Nosečniške obleke - bila prejšnji petek v HM na Rudniku in si kupila par stvari. Sicer ene iste hlače kot sem jih že prej, samo v drugi barvi....ker so edine, ki imajo elastiko pod popkom. Nekaj oblačil ima tudi Baby Center (drago), Mothercare ima ful lepe stvari, samo v Slo drage, v Angliji so veliko cenejše, C&A meni nekako ni nič všeč, Popek je pa tudi kar drag. Meni pa tunike in pajkice ne potegnejo, v tunikah se ne počutim dobro.

Oprema - nekaj oblačilc bom kupila, nekaj dobila od svakinje od mojega (za fantka), nekaj imam tudi od hčerke (večino nevtralnih barv). Pohištvo imamo vse še od prej, posteljica je celo še od mojega. Tako da nekih hudih stroškov s tem ne načrtujemo.

Katniss - midva sva do 12 meseca vstrajala, da mala ne je mleka in mlečnih izdelkov (čeprav jih je jedla). Tako nekako sva 'preprečila', da ji niso dajali sladkarij in nepotrebnih bedarij. Ker bi ji drugače hitro nabasali s piškoti in pecivi....ker drugače dopovedat se jim pa itak ni dalo. Pri meni doma še nekako štekajo, babi malo manj. Pri njegovih pa babi (mama) nikakor ne....ima izgovor ja saj sem doma spekla. Pa kaj pomaga če je doma pečeno in je notri pol kile sladkorja[sm=smiley29.gif].

Bombažne plenice - imela pri prvi, ampak sem tam pri 6m opustila, ker sem videla, da bi se ful rada gibala, ampak so jo plenice ful motile. Ko je bila nagica je ful kobacala in se premikala. V teh plenicah je bila pa ful nemobilna in sem potem prešaltala na Moltex.

trixxy -> RE: Aprilčice 2013 (15.11.2012 16:40:20)

izalina mi poveš model hlač iz H&M? Ker jaz bi tud imela take, ki ima nizek pas.

Sladkarije pa brez besed. Pri nas je nekaj časa pomagalo to, da smo jim rekli, da je zaprta, kar je res bila. Sam zdej jim je pa vseeno [sm=zmeden.gif]

katniss -> RE: Aprilčice 2013 (15.11.2012 17:15:04)

Na splosno mislim, da mora itak vse jesti, tako da tudi kak koscek peciva kdaj ne skodi... Ampak se mi zdi, da se okus tako zelo izoblikuje v prvih letih, da je res nepotrebno basat z raznimi sladkarijami. Sej je recimo ze sadje samo po sebi zelo sladko in ima dovolj sladkorja noter. Mi je pa butasto, ko stari starsi mislijo, da se bodo otroku na tak nacin prikupili, ko mu bodo dajali veliko sladkarij...[sm=smiley29.gif]
Meni dooolgo niso dali cokolade, pa je bila kar prava izbira glede na to, da sem bila vedno bolj okrogle sorte. Si ne znam predstavljat kaksna bunkica bi bila, ce bi mi dovolili jesti se sladkarije! [sm=smiley36.gif]

trixxy -> RE: Aprilčice 2013 (15.11.2012 17:26:47)

Sej jaz tud dam tamali čokoladico ali pa piškot, ne pa 3 čokolade eno za drugo in ne vem kaj še zraven. Ja kaj vse so pripravljeni naredit za priljubljenost pri otroku [sm=zmeden.gif]. Pa sej otrok ima rad človeka tud brez podkupovanja. NAjraje te ima, če se ukvarjaš z njim in igraš in mu kaj pripoveduješ, kažeš. Sam npr moj fotr tega ni sposoben. Raje cel dan risank in sladkarije. Pogovarja se z njo pa kot z malo zaostalim otrokom, pa še to eno in isto stvar ponavlja. Moja mami ima več občutka, ji vsaj pokaže muce, pa gresta rožice nabirat itd in jo tamala čist obožuje, medtem ko se fotru kr malo izogiba. A sem malo sitna? Jah noseča sem in so me razjezili [sm=jezicek.gif]

katniss -> RE: Aprilčice 2013 (15.11.2012 17:36:06)

trixxy: hahah, ni panike[sm=smiley2.gif] Verjamem, da so lahko to zelo hecne situacije. Se posebej, ko ves, da so starsi dali ze to skozi in da bi naceloma mogli malo boljse vedet kako se zadevam streze. Je pa logicno, da jim svoje poves.
Jaz bom porocala o tem po moje cez kako leto, ko vidim kak se bodo stvari odvijale. Vidim pa, da bo verjetno vcasih napeto [sm=smiley36.gif]

[sm=morje.gif]<-- evo, za tebe, da si predstavljas lahko, kako uzivas nekje na tropskih otokih in odmislis vse starse. [sm=smiley1.gif]

trixxy -> RE: Aprilčice 2013 (15.11.2012 17:46:59)

katniss hvala za tale otok, bi mi kdaj prav prav prišel [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Mamaja -> RE: Aprilčice 2013 (15.11.2012 17:57:23)

Ah, kako vas je luštno brat, očitno nisem edina tečka, ki noče svojega otroka šopat s sladkarijami... Moji starši tega nekako ne razumejo, partnerjevi bodo verjetno še slabši pri tem, ker bo to prvo dete v družini...
Da se razumemo, ne vztrajam pri tem, da otrok ne bi smel jesti absolutno nič sladkega. Me pa moti, da se otroka s sladkarijami nagrajuje ali da se ga navadi, da v trgovini vedno dobi slaščico (oz. karkoli). pa ne vem, zakaj je treba sladkat čaj ali celo kakav ter otroku pnujat sladke pijače...[sm=zmeden.gif]. Tudi sladkarij kot prigrizkov med obroki ne odobravam. Me pa ne moti kos peciva/rogljiček/kos torte za zajtrk, večerjo ali celo malico, če je to občasno. A pri mojih starših je slaščica nagrada ali pa nekaj za zraven in vem, da bomo s tem še imeli boje...

PikicaStonoga -> RE: Aprilčice 2013 (15.11.2012 18:04:16)

IZVIRNO SPOROČILO: Pkica

Top10.... joj ti še zmer zlezeš v svoje hlace.....jst že nekaj tednov ne[sm=zmeden.gif] mam že celo zogico spredaj.. hahaha

na peciivo se tudi jst povabim...njamiiiiiiiiiiiiiiiiii .... no sej ni čudno, da pol ne zlezem v tastare hlače[sm=jezicek.gif] ampak zdej se lahko malo pregrešim..;)

Tiste ki ste bolane pa želim čimprejšne okrevanje!![sm=bravo.gif]
[sm=bravo.gif]

haha, tud jaz sem še v svojih hlačah, kar odlašam in odlašam shopping ...
sicer od mojih trojih hlač nosim samo še ene (pa še to zato, ker so mi v osnovi bile v pasu velile in sem nosila pas, zdaj ga pač ne ...), pa vseeno...

*Lila -> RE: Aprilčice 2013 (15.11.2012 18:12:04)

Sem vas zdaj prebrala za dva dni nazaj [sm=smiley1.gif] Upam, da čimprej premagate bolezni [sm=smiley31.gif]

Oblačila: Meni skoraj nobene moje hlače niso več prav. Imam večinoma bolj ozke modele in samo še ene dvoje lahko uporabljam [sm=smiley36.gif] Imam pa zelo rada pajkice, so tako komot. Pozimi bom pa žabe spodaj oblekla, da me ne bo zeblo [sm=smiley1.gif] Sem tudi jaz kupila ene hlače v h&m in mi je super, ker ni neka pretirana cena.

Oprema: Midva bova začela z nabavo po novem letu verjetno.. Imam pa eno vprašanje za tiste, ki ste že kupovale vozičke. Midva bova kupila nov voziček, skupaj s košaro in lupinico. So se stari starši ponudili, da bodo to financirali [sm=smiley1.gif] Ko sem bila na bolovanju sem se malo poglobila v te stvari in sem prišla do zaključka, da bolj kot gledam in berem, bolj kompliciram [sm=smiley36.gif] zanima me ali vam je zelo prišlo prav to, da se športni del vozička obrača v obe smeri in ali vam je prišla prav ročna zavora [sm=smiley1.gif] pravijo, da šele ko začneš uporabljat voziček veš kaj potrebuješ [sm=smiley1.gif] Hvala za pomoč punce že vnaprej!

Kako fajn, da greste v Gostilno! Jaz bi ful šla, če ne bi bila tako daleč [sm=smiley1.gif] Vas bom pa sigurno gledala po tv [sm=smiley36.gif]

nadinne -> RE: Aprilčice 2013 (15.11.2012 21:22:43)

Večer.

Pikepoke vsem bolančkom...jaz imam tudi občutek da bo naša mala kmalu nekaj zbolela...upam d abo smao prehčad, sploh ker naslednji vikend praznujemo!

obleke: jaz aenkrat oblečem vse svoje hlače...v bistvu si mi bolj prav kot pa pred nosečnostjo, glede na to da sem shujšala vse skup 7kg...ampak ko pa dlje časa sedim pa si jih odpnem, ker zadnja 2 tedna sem se pa v pasu razširila...ja trebušček raste [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Sem si pa v ponedeljek v C&A na Rudniku v Lj kupila nosečniške kavbojke...si bom še samo eno trenirko enkrat, eno že imam od prej, pa bo dovolj do aprila...itak sem doma in ne rabim nič za v službo, tako kot prejšnjič, ko imam polno omaro poletnih 3/4 nosečniških hlač...te sem nosila še potem poleti, ker so super udobne, edino pas zaviham dol [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Jaz sem bil apa nad H&M ful razočarana...2 leti nazaj sem tam res veliko dobila, sedaj pa niti enih hlač normalnega kroja...hlače na korenčka namreč sovražim in so mi ogabne (sama sem pa itak predebela, da bi jih nosila tudi če bi mi bile všeč)...sploh svojih nog ne spravim v take hlačnice pa če še tako vlečem hlače nase [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Pajkice tudi jaz ne maram, nasploh ne maram oprijetih zadev. Tunike so pa fajn ja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] HB jih imam še od prej in mogoče kupim samo kako majico v smislu "pridem aprila" [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

oprema: HB imam še vse doma...niti ene stvari ne bom kupila. Edino obleke nekaj malega...sploh če bo fant, če pa pumca pa res zelo malo...še to bolj za dušo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Lila, jaz imam pri vozičku ročno zavoro...ta je fajna ko greš po hribu dol, ker bremzaš in je veliko lažje...meni je praktična...se mi ni treba naprezat in držat voziča nazaj. Sploh je fino če je voziček težji, ker ti je zavora v pomoč. Glede obrašanja športnega dela...moj se ne obraša, torej gleda samo stran od mene...me je skrbelo če bo malo to kaj motilo...je ni...pri 6 mesecih sem jo dala v športni del in je veselo gledala naokoli...jaz je niti slučajno nisem zanimala...tako da meni je to čist nepomembno...upam da bo ta otroček enako zvedav...če bo pa jokica, bo pa pač malo jokal...se bo navadil [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Meni je pri vozičku važno, da je praktičen, da gre v prtljažnik, da se kamot zloži, da je kvaliteten (da ne razpade po parih mesecih) in da mi je pač všeč...jaz sem mahnjena na trikolesnike in sem samo te gledala...pa hotela sem rdeč voziček in sem ga dobila rabljenega (košaro, nerabljen športnidel in lupinico z vsemi dodatki) za borih 290€...in mi super služi, ga ne zamenjam za nič. Itak pa kot si rekla...šele v praksi potem vidiš al je ok al si ga posral...konec koncev pa na koncu se navadiš in uporabljaš pač tisto kar imaš.

hrana za malčke: jaz sem se surovega mleka za hčerko izogibala do 10 meseca, potem pa smo ga dali zaradi vrtca, da smo videli če so slučajno alergije, ker pač v vrtcu dobi mleko in je fajn vedet če ga ne sme. Sladkega ji nisem dajala do 11 meseca, potem pa malo, ker je kdaj to dobila v vrtcu...nikoli pa s sladkarijami nisem pretiravala, niti ne pustim komurkoli da ji daje sladko brez mojega dovoljenja...moja tašča bi ji tudi skoz dajala piškote, pa jo je moj parkrat nadrl in sedaj vedno vpraša če lahko...moja toleranca je 2 piškota dnevno. Sladkih pijač nikoli ne dobi, razen mogoče kakega zelooo razredčenega domačega sirupa ob kakih praznovanjih...drugače pije samo vodo ali pa nesladkan čaj/kompot. Doma sploh nikoli nimam sokov, niti piškotov ali sladkarij...že zaradi sebe ne, ker sem sladkosned in pač tako se lažje bremzam...ji pa dajem sadje kar ga hoče in ga tudi zelooo rada je...v bistvu zadnje mesece več ali manj živi od sadja...poje ogromno mandarin in pomaranč zadnji mesec...jaz se držim načela da nobena stvar ne škoduje v zmernih količinah in tudi pri sladkarijah se držim tega...ji ne prepovedujem, ker je potem samo kontra učinek, ampak po malem in po pameti.

Uf sem se razpisala... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Zej grem pa na kavč...moram svaku lektorirat magistrsko do konca tedna [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image] Upam da ne zaspim zraven [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

LP

cvekica -> RE: Aprilčice 2013 (16.11.2012 8:02:21)

Dobro jutro [sm=nosecka.gif]

No končno sem prva in vam tokrat jaz častim [sm=kava.gif].

Punce danes je petek in vikend se začenja [sm=bravo.gif], izkoristitega ga maximalno.
Midva odhajava na en majčken oddih na morje. [sm=bravo.gif]
Lepo čvekajte še naprej, da pridemo kmalu na 200 [sm=smiley36.gif]

L.P.

PikicaStonoga -> RE: Aprilčice 2013 (16.11.2012 8:29:20)

Dekleta povejte mi PROSIM, KAKO se v nosečnosti znebiti POLNEGA nosu!!!

V OKT se mi je vleklo dobrih 14 dni, skoraj tri tedne, NIČ, kar sem probala, NI pomagalo :( Tudi to ne, da sem bila dober teden na bolniški ...

ZDAJ sem zgodba ponavlja ... od včeraj in ne bi rada, da traja tako dolgo ...

PROBALA bom VSE; kar boste rekle ... kr je GROZNO ... čez dan še gre, še nekak diham, ko pride večer in se vležem v postlo, KONEC diham lahko samo še čez usta, piham v nedogled in nekajvsicer gre ven, vendar ker je vse zabito, so rezuktat GLAVOBOLI od silnega pihanja nosu :( + mlao imam belo grlo, ki me ini mini boli, tolko da je belo ...+ malo kašljam ...

NEOMENJJTE MI FIZIOLOŠKE; JE NE PREBAVLJAM; MI GRE NA BRUHANJE ...

Kaj že delam?
1. Skuhala sem si sirup na prežganem sladkorju+lovor
2. Redno inhaliram + dam notr kapljice
3. Časopis+olje zavijem v srevet in toplo na prsi

KAJ ŠE?????

doberdan -> RE: Aprilčice 2013 (16.11.2012 8:41:39)

Si probala z inhalacijo? Jaz ne dam nič posebnega noter, samo da je vroča para in mi vedno fuul pomaga. Lahko pa daš še kakšno eterično olje ali zelišča ipd.

Aja, vidim, da si že probala ... nisem prebrala do konca. Joj, več izkušenj pa jaz nimam, ker jaz pa tokrat sploh nimam zamašenega nosa. Vsako zimo ja, tokrat niti malo. Kako smo si različne, ne morem verjet.

doberdan -> RE: Aprilčice 2013 (16.11.2012 8:49:39)

zanima me ali vam je zelo prišlo prav to, da se športni del vozička obrača v obe smeri in ali vam je prišla prav ročna zavora pravijo, da šele ko začneš uporabljat voziček veš kaj potrebuješ Hvala za pomoč punce že vnaprej!

Naša po 5 mesecu, ko ni več samo spala na sprehodih, sploh ni bila več navdušena nad vozičkom, tako da nam je obračanje zelo prav prišlo. Ročne zavore nismo imeli, ampak tudi nismo hodili po hribovitem terenu - po klancu dol sigurno prav pride. Zame je bilo pomembno, da se da tudi lupinica gor postavit, to je zelo zelo praktično. Pa da je majhen za zložit, da gre v vsak prtljažnik, ne pretežek, da se obrača, da ima malo večja kolesa in da je vodljiv. Da ima strehico, ki se da dol potegnit, da narediš čisto senco, če je treba. Pa tudi košarica za stvari mora bit precej velika, ker itak vedno vse noter namečeš - ne samo dojenčkove stvari, ampak odvečne jakne, puloverje, torbice itd. [sm=smiley36.gif]

trixxy -> RE: Aprilčice 2013 (16.11.2012 8:50:21)

Živjo

PikicaStonoga jaz sem dobila v lekarni Propolaid Rino Spray, je na osnovi propolisa in slane vode in je namesto Operila. Tega nosečnica lahko uporablja. Lahko poskusiš, ker deluje tudi protivnetno in ti pomaga, da ni sluznica otečena.

nadinne -> RE: Aprilčice 2013 (16.11.2012 8:55:33)

Dan.

PikicaStonoga...sej če inhaliraš je to še bolje kot foziološka...v bistvu je pa tako...verjetno imap nos zamašen zaradi otečene sluznice in ne zaradi sluzi...tu pa na žalost fiziološka ne pomaga veliko,r azen tega da vlaži sluznico in tako se stanje prej izboljša...enako inhalacije...sej najslabše je vedno ko se človek vleže...jaz imam vse leto težave s tem...imam grozno občutljivo nosno sluznico...poleti zaradi senenega nahoda, pozimi zaradi suhega vročega zraka...obvezno si zvišaj vzglavje, torej ne ležat čisto vodoravno, ampak od pasu gor bodi vzignjena...poskusi različne položaje, meni se včasih v kakem položaju nos ospre in pol se ne upam premaknit [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Res ni najbolj udobno, ampak vsaj malo spim. No jaz že itak spim napol sede zaradi hrbta. Drugač pa pihanje stvar samo še poslabša če imap zatečeno sluznico...spihaj sluz samo po inhaliranju narahlo...ko je zmehčana in gre koj ven...ne pa se napenjat in tiščat, ker bo sluznica še bolj otekla.
Drugega ti ne znam več svetovat...jaz sem probala še smrekovo mazilo...sem namazala pod nosom in na prsi da sem vso noč to vdihavala...malo je pomagalo, vsaj toliko da sem zaspala...ker zaspat z odprtimi usti ne morem, če pa med spanjem začnem dihat skozi usta me pa ne moti.
Upam da ti bo kaj pomagalo. Vem pa ja da so ti "prehladi" v nosečnosti zoprni...jaz sem se vedno pozdravila v 5 dneh, zej sem se pa v 14 dneh komaj skup sestavila...veliko bolj zabavno je bit noseč poleti...vsaj zame, kjub vročini. Ni teh prehčadov, vsaj ne toliko.
Če imaš pa na mandljih kake bele obloge se pa pejt malo pokazat...lahko da je angina...čeprav verjetno imaš le žrelo vneto od prehlada.

LP

barbara_s -> RE: Aprilčice 2013 (16.11.2012 10:57:28)

Hej hej punce,

fino vas je brati :) - smo kar pridne, a ne?

En [sm=smiley31.gif] za vse bolančke (male in velike) - crkljajte se in upam, da bo kmalu bolje.
PikicaStonoga:meni je zdravnik rekel, da če imam belo v žrelu, moram priti na pregled, ker je lahko angina in to zdravimo z antibiotiki. Ker svojemu zdravniku zaupam, to vedno naredim... in po par dnevih je takoj bolje. Kar se pa polnega nosu tiče, je pa to lahko tudi en od stranskih učinkov nosečnosti... in skoraj nimaš kaj. Meni ponavadi pri takih problemih pomaga, da se ene pol ure z res res vročo vodo tuširam... ker potem se naredi v kopalnici taka fajn para in se mi zdi, da kar lažje diham. Imaš morda kakšen vlagomer? Preveri, kakšno vlago imaš v bivalnih prostorih - mogoče je pa preveč suho? Potem se pa zakladnica nasvetov že konča...

Sladkarije: naši so pa zelo zelo dobro razumeli, da otrok ne potrebuje nujno čokolade in bonbonov. Velikokrat so ji raje kot čokolado (itak ji je bilo vseeno zanjo, pa še vedno ji je - rada ima sicer bonbone, pa sladkorne kocke bi jedla, ampak tukaj se pa konča, pecivo, piškoti in torte niso zanimivi, OK, še sladoled je v redu, ampak sladoled je itak posebna kategorija in ga jaz uvrščam med čisto normalno zdravo hrano...) prinesli sadje ali zelenjavo. Pa se je tudi veliko bolj razveselila recimo vrečke mandarin ali pa celega ananasa, pa kakšne redkvice in korenčka, kot pa bonbonov in čokolade. (Hja, za čokolado in bonbone je vedela, da jo čaka "carina", sadje je pa lahko po svoji presoji pojedla ali delila.) Zdaj je situacija podobna kot pri risankah: če se ravno spomni in imamo doma kakšen bonbon, ga lahko dobi; ampak večinoma se niti spomni ne (podobno za risanke, rada pa gleda kuharske videe na YouTubu [sm=zmeden.gif]). Je pa pri nas navada, da je za sladico vedno sadje (ali pa kakšna mlečna sladica tipa pannacotta ob nedeljah). To se mi zdi res fajn. No, je pa tako tudi zato, ker je ta otrok strašno zbirčen in je samo zdravo hrano - ne mara stepene smetane, ne mara tort, ne mara peciva, ne mara biskvita, ne mara paštete, ne mara salame... je pa sadje in zelenjavo brez problemov. Samo zaradi tega se ne bom ravno na glavo postavljala; je pa res, da je včasih v šoli zaradi tega lačna (ker jim že naredijo sendviče ali pa namažejo kruh).

Joj, nič... delat bo treba. Danes pišem en zanimiv članek, pa še enega malo manj zanimivega... Lepo se imejte!

top10 -> RE: Aprilčice 2013 (16.11.2012 11:43:24)

PikicaStonoga tebe pa res kr naprej matra... Idi se pokazat zdravniku, pa boš najbolj vedela pri čem si.

Sladkarij tudi js nisem dajala do dobrega leta, pol pa pride samo od sebe, sam ni pretirano. Naš bi imel samo une bonbone ko pečejo (alga), tiste ima rad, pa ne vem zakaj, dedi jih ima, pa ga vsak dan prosi, da mu da bona ko pece, sam poliže ga pa še pol ne... Bi pa jedel same klobase, pa to ne posebne, ampak suhe salame. Pa pri nas je še ta problem, da ne je nič mlečnega, ker mleka ne mara, pol je pa že problem, ker več ne vem kaj naj mu dam za večerjo. Ima pa zelo rad sadje in zelenjavo, nad solato je čisto navdušen.

AJa še glede vozička, meni je bilo pri prvem zelo uporabno, da se je dala ročka prestavljati, da je otrok obrnjen proti tebi oz. v smeri vožnje. Bremze mi nismo imeli, bi pa rekla da je fajn ko greš po hribu navzdol. Pa fajn je še, če je voziček lahek, pa da se da hitro razstavit in sestavit... Jaz sem tudi diplomirala prvič, pol sma pač vzela enga. Pa se naš, ko je bil večji sploh ni rad vozil, tak da če bi še 1x kupovala, bi izbrala cenejšega...

klavdyk, se sploh ne upaš javiti, te je verjetno strah da navalimo k tebi na pecivo. Tvojemu možeku pa vse najboljše in najlepše!

cvekica, vidva pa uživajta!

Lep vikend Vam želim!

Anonimen -> RE: Aprilčice 2013 (16.11.2012 11:44:35)

IZVIRNO SPOROČILO: doberdan

zanima me ali vam je zelo prišlo prav to, da se športni del vozička obrača v obe smeri in ali vam je prišla prav ročna zavora pravijo, da šele ko začneš uporabljat voziček veš kaj potrebuješ Hvala za pomoč punce že vnaprej!

Naša po 5 mesecu, ko ni več samo spala na sprehodih, sploh ni bila več navdušena nad vozičkom, tako da nam je obračanje zelo prav prišlo. Ročne zavore nismo imeli, ampak tudi nismo hodili po hribovitem terenu - po klancu dol sigurno prav pride. Zame je bilo pomembno, da se da tudi lupinica gor postavit, to je zelo zelo praktično. Pa da je majhen za zložit, da gre v vsak prtljažnik, ne pretežek, da se obrača, da ima malo večja kolesa in da je vodljiv. Da ima strehico, ki se da dol potegnit, da narediš čisto senco, če je treba. Pa tudi košarica za stvari mora bit precej velika, ker itak vedno vse noter namečeš - ne samo dojenčkove stvari, ampak odvečne jakne, puloverje, torbice itd. [sm=smiley36.gif]

se podpišem - meni je tudi ful važno, da se športni del obrača in da se na eno ogrodje vse možno pritrdi... zavora je bolj za tiste na hribu in če misliš zraven rolat

[sm=smiley33.gif]

Anonimen -> RE: Aprilčice 2013 (16.11.2012 11:57:19)

glede sladkarij oz. hrane nasploh - ta velika prvo leto sladkarij skoraj ni jedla, je dobila tako za vzorec kakšen mehek bombon ali pa otroški keks, raznih tortic ipd. pa še zdaj skoraj ne je, ta mali je prej spoznal "priboljške", ampak ni težav, ker ima sam zelo dobro mero, sama jima skorajda ne ponujam sladkarij (raznih bombonov, čipsov.. sploh ne kupujem, doma imamo, če kdo drug prinese) , imamo pa popoldne zunaj večkrat kakšno frutabelo ali kaj podobnega od teh žitnih rezin za malico in pa čez vikend kinder čokolado po kosilu; pri sadju in zelenjavi sta bolj kritična, čeprav ta mali menda v vrtcu vse poje (doma pa za živo glavo nobeden nič[sm=zmeden.gif])
sokove dobita za pit pri kosilu oz. zraven jedi, pri večerji navadno mleko, za vmes pa zdaj pozimi največkrat naredim čaj z medom

tašča je lepo naučena in sladkarij ne da njima v roke, temveč prej pokaže oz. preda meni, imam pa problem z mojim očetom, ki si enostavno ne da dopovedat, da tiktak bomboni in albert keksi niso nujna oprema - bolj ko mu govorim, naj jima ne daje vsakemu paketa v roke, še posebej ne v avtu - on vztrajno vozi to s sabo.. sva se že ornk zgrabla, ampak je očitno gluh [sm=smiley13.gif]

[sm=smiley33.gif]

PikicaStonoga -> RE: Aprilčice 2013 (16.11.2012 12:44:29)

IZVIRNO SPOROČILO: doberdan

Si probala z inhalacijo? Jaz ne dam nič posebnega noter, samo da je vroča para in mi vedno fuul pomaga. Lahko pa daš še kakšno eterično olje ali zelišča ipd.

Aja, vidim, da si že probala ... nisem prebrala do konca. Joj, več izkušenj pa jaz nimam, ker jaz pa tokrat sploh nimam zamašenega nosa. Vsako zimo ja, tokrat niti malo. Kako smo si različne, ne morem verjet.

očitno bom mogla bit še bolj vztrajna in inhalirat čim včkrat na dan!!! hvala ...

PikicaStonoga -> RE: Aprilčice 2013 (16.11.2012 12:45:13)

IZVIRNO SPOROČILO: trixxy

Živjo

PikicaStonoga jaz sem dobila v lekarni Propolaid Rino Spray, je na osnovi propolisa in slane vode in je namesto Operila. Tega nosečnica lahko uporablja. Lahko poskusiš, ker deluje tudi protivnetno in ti pomaga, da ni sluznica otečena.

o hvala, bom definitivno probala!

PikicaStonoga -> RE: Aprilčice 2013 (16.11.2012 12:48:42)

IZVIRNO SPOROČILO: nadinne

Dan.

PikicaStonoga...sej če inhaliraš je to še bolje kot foziološka...v bistvu je pa tako...verjetno imap nos zamašen zaradi otečene sluznice in ne zaradi sluzi...tu pa na žalost fiziološka ne pomaga veliko,r azen tega da vlaži sluznico in tako se stanje prej izboljša...enako inhalacije...sej najslabše je vedno ko se človek vleže...jaz imam vse leto težave s tem...imam grozno občutljivo nosno sluznico...poleti zaradi senenega nahoda, pozimi zaradi suhega vročega zraka...obvezno si zvišaj vzglavje, torej ne ležat čisto vodoravno, ampak od pasu gor bodi vzignjena...poskusi različne položaje, meni se včasih v kakem položaju nos ospre in pol se ne upam premaknit [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Res ni najbolj udobno, ampak vsaj malo spim. No jaz že itak spim napol sede zaradi hrbta. Drugač pa pihanje stvar samo še poslabša če imap zatečeno sluznico...spihaj sluz samo po inhaliranju narahlo...ko je zmehčana in gre koj ven...ne pa se napenjat in tiščat, ker bo sluznica še bolj otekla.
Drugega ti ne znam več svetovat...jaz sem probala še smrekovo mazilo...sem namazala pod nosom in na prsi da sem vso noč to vdihavala...malo je pomagalo, vsaj toliko da sem zaspala...ker zaspat z odprtimi usti ne morem, če pa med spanjem začnem dihat skozi usta me pa ne moti.
Upam da ti bo kaj pomagalo. Vem pa ja da so ti "prehladi" v nosečnosti zoprni...jaz sem se vedno pozdravila v 5 dneh, zej sem se pa v 14 dneh komaj skup sestavila...veliko bolj zabavno je bit noseč poleti...vsaj zame, kjub vročini. Ni teh prehčadov, vsaj ne toliko.
Če imaš pa na mandljih kake bele obloge se pa pejt malo pokazat...lahko da je angina...čeprav verjetno imaš le žrelo vneto od prehlada.

LP

HVALA za tole pojasnilo ... jaz še nisem nikoli slišala za vneto sluznico ... sigurno je potem to, ker ravno to opisuješ, kar mene matra ...
na jeziku imam malo oblog, samo angina NI, ker imam že celo življenje angine (nikoli gripe) in jo poznam in vedno grem po AB, ko JE angina ...
res hvala, bom poskusila še s povišanim vzglavjem in se trudila, da res čim manj piham, to je dober nasvet, ker mene od pihanja samo glava boli :((( vem oa ne gre nič, razen kot si rekla PO inhaliranju ...sem kr malo boljše volje, ko tole berem ...

PikicaStonoga -> RE: Aprilčice 2013 (16.11.2012 12:52:30)

IZVIRNO SPOROČILO: barbara_s

Hej hej punce,

fino vas je brati :) - smo kar pridne, a ne?

En [sm=smiley31.gif] za vse bolančke (male in velike) - crkljajte se in upam, da bo kmalu bolje.
PikicaStonoga:meni je zdravnik rekel, da če imam belo v žrelu, moram priti na pregled, ker je lahko angina in to zdravimo z antibiotiki. Ker svojemu zdravniku zaupam, to vedno naredim... in po par dnevih je takoj bolje. Kar se pa polnega nosu tiče, je pa to lahko tudi en od stranskih učinkov nosečnosti... in skoraj nimaš kaj. Meni ponavadi pri takih problemih pomaga, da se ene pol ure z res res vročo vodo tuširam... ker potem se naredi v kopalnici taka fajn para in se mi zdi, da kar lažje diham. Imaš morda kakšen vlagomer? Preveri, kakšno vlago imaš v bivalnih prostorih - mogoče je pa preveč suho? Potem se pa zakladnica nasvetov že konča...

Sem že prej odgovorila, da angina ni, ker jo imam parkrat na leto in vem, kako to zgleda ... tale ala "prehlad" se mi je pa zde spet ponovil in jeisto kot oktobra ... čeprav sem med. sestri omenila, da sem brala, da je zamašen nos lahko nosečniški sindrom, pa ni o tem vedela nič, zdravnci pa res nisem omenila, da bi videla, kako je s to suznico v nosečnosti ... bom res probala še s tuširanjem! ;)

kaj pa savne??? hodi katera v savno v nosečnosti? dosti sem brala o tem, pri nas ala odsvetujejo, v tujini to ni več tabu in nosečnice hodijo v savne ... meni savn ZELO pomaga in odkar redno hodim, imam tudi angin dosti manj, samo odkar sem noseča, nisem še bila ... raje ne zvegam ... imam pa infra

Stran: <<   < Prejšnja stran  98 99 [100] 101 102   Naslednja stran >   >>