|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2013
6.12.2012 13:31:49   
abc123
Uff Ninibo, tole so pa res razlike. Jaz pa o porodu niti ne razmišljam, želim si samo takega brez zapletov, ki bi ogrožali življenje otroka ali mene, ostalo bom že pregurala.

Jaz sem še vedno doma, išias je s počitkom malo bolje, ampak daleč od tega da bi bilo OK. Na trenutke kar po vseh štirih hodim user posted image V službi pritiskajo in sploh ne vem kaj naj naredim. Išias lahko popusti baje v parih dneh, tednih, lahko pa celo šele po porodu. Bolniška, sploh komisijska, pa vemo kako nepredvidljiva je. V šoli bi pa radi vedeli kdaj in za koliko časa se vrnem, najraje bi pa videli, da kar ostanem doma in mi poiščejo zamenjavo. Ampak porodniška je še zeloooo daleč, okoli 20. ferbuarja.

(odgovor članu NiNiBo)
Neposredna povezava do sporočila: 826
6.12.2012 14:34:09   
Michelle12
Jaz nisem niti proti niti za EA. Prvič je nisem imela, drugič bi jo ampak je najverjentneje ne bom , ker če sem prvič rodila hitro bom drugič še hitreje. Druge možnosti pri meni ni. Me prav mine volja, ko pomislim kaj me čaka :/ Pa ne tolko zaradi same bolečine in to ampak zaradi osebja in vem, da se bom morala kregat..

Išijas..mene je primlo nekje po 20. tednu in popustilo šele po porodu. Ni me držalo nonstop ampak samo, da sem bla malo več na nogah...me je grozno bolelo. Res bi morala samo ležat, če bi hotla bit brez bolečin. Tokrat se je pa začelo zelo zgodaj... in še vedno ne popušča..pa še hitreje mi onemogoči gibanje kot v prejšnji.. :/

Kaj vam je prinesel miklavž ? :) Meni čokolatine v obliiki srčka :)

Michelle,o8.o8.2o11 <3
Aleksander, 2.3.2o13 <3

http://www.mojalbum.com/mateja-1234

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 827
6.12.2012 19:06:43   
abc123
Michelle12 kako si lajšala bolečine, a si bila na bolniški al si delala? Koliko časa si bila doma?

Miklavž je bil kar radodaren, čeprav se tudi kakšen parkelj vmes najde.user posted image

(odgovor članu Michelle12)
Neposredna povezava do sporočila: 828
6.12.2012 21:48:40   
Michelle12
Doma sem bila. Celo nosečnost, nisem bila zaposlena, niti delala preko študentskega ali karkoli. Tudi zdaj sem doma..in najbolj pomaga počivanje. Kar je itak tokrat nemogoče, ker je gospodična polna energije in doma je potrebno tudi kaj naredit..no, ma res pazim, da sem čim manj na nogah, ker če pretiravam, ne morem ne sedet, ne ležat in je norooooo :/

Michelle,o8.o8.2o11 <3
Aleksander, 2.3.2o13 <3

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 829
7.12.2012 10:25:25   
NiNiBo
abc123 Jaz ti svetujem, da gres na kaksno masazo. Pomaga tudi segrevanje, topli obkladki npr. coldpack das v toplo vodo, ter seveda vaje za stabilizacijo hrbtenice - redno vsaj dan!!

imena Midva oz. jaz user posted image sem ime ze zbrala. In sicer, ko smo se letos potepali po Islandiji sem si rekla, ce pa tukaj zanosim bo pa islandsko ime. No in potem je moral moj med dopustom skocit se na Irsko na eno konferenco in sva bila z Neom sama in sva se mal okol potepala in zasla v en muzej islandkih legend. In sem tam videla ime Njal, ki mi je takoj padel v oci. In, ko je moj prisel sem mu rekla, ce sem noseca imam ze ime. Evoti pridemo domov, zagledam user posted image user posted image in smo ostali pri imenu Njal. Sedaj, glede na to da ima Neo drugo ime slovensko in sicer Svit ima tokrat moj moznost izbire nizozemskega imena. Tako, da mu skoz mal tezim ce ze kaj ve, no vceraj sva nekako na Ruben prisla. Ni sedaj se odloceno, bo pa potrebo pocasi. Drugace je pa moralo biti ime na N, ker imamo pri nas vsi imena, ki se zacnejo na N - jp vem cist grozni smouser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 830
7.12.2012 10:46:32   
Mamaja
Ojla sonosečke user posted image ,

Upam, da se dobro počutite in da vas matra čim manj stvari. Abc in Michelle želim vama čim manj bolečin - si sploh ne predstavljam kako je, ko te useka išias, ampak zagotovo boli

V nasprotju z Ninibo in Michelle si nisem nikoli želela roditi doma. Kajpavem zakaj. Se mi zdi, da ta ideja lahko deluje pri drugih, zame pa ni. Bi me preveč skrbelo, kaj bo, če se zaplete. Sploh prvo dete bi oz. bom raje rodila v porodnišnici. Pri naslednjih je verjetno drugače, ker že vsaj približno veš, kaj te čaka.

Miklavž mi je pa prinesel nov pregled, žal ne UZ. In grenko spoznanje, da sem se doslej zredila za 9,5 kile (aaaaaaaaaaa! user posted image ), od tega sem polovico pridelala v zadnjem mesecu user posted image . Ginekologinja sicer pravi, da ni krize, mene pa grabi panika, ker si res ne bi rada nabila preveč odvečnih kilogramov, ki nikomur ne koristijo. In tako se bom zdaj morala vzet v roke in malo pazit, kaj in koliko pojem. Med drugim bom skušala svoj grozljivi apetit obrzdati tako, da bom več pila, ker pijem odločno premalo in zato pomoje posledično več pojem. Spet bom šla na normalne porcije, saj če dobro razmislim, sem zadnja dva, tri tedne jedla skoraj še enkrat večje porcije kot pred nosečnostjo (+ prigrizke zraven, da ne bo pomote). Le solate/lahke juhe bo več pri obrokih - tako bom pomoje dobila občutek sitosti, ne pa toliko kalorij Pazila bom na to, da ne bo prigrizkov, predvsem sladko me je neslo zadnje tedne. A ima že katera izkušnje z brzdanjem teže in apetita med nosečnostjo? Kaj ste počele in kako vam je uspevalo?

A je katera razmišljala o shranjevanju matičnih celic iz popkovnične krvi? Midva se nagibava k temu, da bi popkovnično kri darovala v javno banko, se moram pa še pogovoriti z ginekologinjo.. En link, če katero zanima... http://www.ztm.si/sl/register_darovalcev_kmc/darovanje_popkovnicne_krvi/

< Sporočilo je popravil Mamaja -- 7.12.2012 10:47:59 >

Neposredna povezava do sporočila: 831
7.12.2012 11:57:41   
tafi
Pa da se še jaz javim, ravno s pregleda danes.
Nič posebnega, vse ok, s kg sem na +3 od začetka, tako da je super. Pogovorili sva se tudi okoli hitrosti poroda, ker je mene edino strah, da bo šlo prehitro in da doma rodim, tako da mi je dala nekaj napotkov "just in case".
Imena še nimava, je bilo prvič veliko lažje. Ma bomo videli, saj je še nekaj časa. Drugače pa kot že rečeno nič posebnega :)

Only two things are infinite: the Universe and human stupidity.... but I'm not sure about the Universe. (A.Einstein)

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 832
10.12.2012 19:03:44   
NiNiBo
Mamaja Ko sem sla jaz prvic rodit, se tudi s porodom nisem ukvarjala. Glede na to, da sem v zivljenju pocela marsikaj, cesar se ravno vsak ne loti, sem si rekla da to bom jaz itak BP zrihtala. Bolj se nebi mogla zmotit, predvsem se nisem pripravila psihicno na porod. Vedela sem, da bom imela popadke, kako pa naj jih "prezivim" pa nisem imela pojma. OK normalno, da dihas, ampak kako itd. s tem se pa nisem ukvarjala. Prisel je porod, za katerega sem vedela, da to ne more biti tisto "kar nam je podarila" narava, enostavno sem cutila, da mora biti porod nekaj vec, kot umetni popadki, epizotomija, smejalni plin, itd.? Potem sem sla pa na ZF poslusat eno predavanje in mi je postalo marsikaj jasno, zakaj je bilo tako kot je bilo. Sedaj, ko sem pa tu imam pa itak najboljso priloznost, da izkusim drugacen porod in tokrat se bom boljse pripravila. Je pa pomembno vedeti, da je vsak porod drugacen enim dobesedno "ven pade" meni se je pa vse ustavilo, samo da sem vrata porodnisnice odprla user posted image

kilogrami Jaz sem se pri Neu zredila za vec kot 20 kg user posted image in veliko predvsem v zadnjih treh mesecih. Tokrat se mi zdi, da sem nekoliko na boljsi poti, amapk nic ne bom rekla. Jaz nimam neke obsesije po cokoladi, ampak enostavno vec jem, ker mi vec pase. Dala sem potem vse dol razen 3 kg, ampak sem kar trdo delala. Meni itak ne pomaga prav veliko drugega, kot migat - tek, spinning, pa fitness to je moj recept po porodu.

(odgovor članu tafi)
Neposredna povezava do sporočila: 833
12.12.2012 8:13:05   
Beba78
Dobro jutro user posted image !

Da se še jaz malo javim, predno se v službi ponovno začne norišnica. Tudi jaz sem imela na Miklavža pregled. Izvidi so OK. Malo mi primanjkuje železa in sem dobila sirup, test za sladkor je pa OK. Mišek pišek je po vseh meritvah malo prevelik (mere prehitevajo za 2 tedna), tako da mi je G malo zatežil, če grem kaj na dopust, al bo moral pisat bolniško. Na koncu sva se zmenila, da sem 14 dni še v službi, pol sem na dopustu, po novem letu se pa spet vidiva na pregledu, ker mi bo začel merit dolžino MV. Ker sem v drugo prehitro rodila, ga skrbi, da se zgodba ne bi ponovila, pa še mali je težak in fajn pritiska, pa bova izvajala preventivo, da ne bi bilo kakšnih presenečenj...

Tudi mene boli križ in medenične kosti...po izkušnjah bo prenehalo, ko bom rodila, do takrat pa ... masaže, grelne blazine, počitek in podobno. Do sedaj sem pridobila +7,5kg. Kar lepo okrogla ratujem user posted image . Apetit imam pa tudi za dva. Do konca pričakujem nekje med +12 in +15...

Mi smo čez vikend uživali na snegu user posted image , čeprav mene skoz zebe user posted image .

NiNiBo, jaz imam sorodnike na NL in imajo fantka z imenom Ruben user posted image ...lepo ime sta izbrala (no, če bo obveljal user posted image ). Jaz pa sem si želela imeti punčko Ruby user posted image . Bo pa fantek Tristan user posted image .

Porod na domu tudi zame ni. V tretje me je še tega strah, da mi ne bi uspelo priti do CE (živimo v LJ) in bi morala roditi v LJ. Prav tremo imam, če bi se mi to zgodilo, ker za Ce porodnišnico točno vem, kaj lahko pričakujem, v Lj pa bi se mi zdelo vse na novo, kot da prvič rojevam in mi ful ni...

Nič, grem delat...da si lahko pol privoščim dopust v miru user posted image .

Bodite lepo!
user posted image

(odgovor članu NiNiBo)
Neposredna povezava do sporočila: 834
13.12.2012 1:09:36   
Mamaja
Ojla,

glede priprave na porod jaz malo računam na šolo za starše (ja, drejcisu, očitno sva se prijavili na isti tečaj user posted image ), da ti tam povejo kaj in kako. Pa verjetno si bom res svojo babico zrihtala, da me poduči tudi o tem. Ninibo smejalni plin, umetni popadki itd. tudi moji predstavi o porodu ne ustrezajo - bom skušala jasno in glasno izrazit svojo željo, da tega ne bi bilo, če ne bo nujno. pa ob misli na "preventivno" rezanje presredka me tudi kar strese...

železa glede na zadnji pregled tudi meni začenja primanjkovat, zato moram jemat tablete...

A so se vaše bebice tudi začele odzivat na vaše počutje? Jaz sem to začela opažat pred kakima dvema tednoma, a sem mislila, da gre za naključje. Zdaj pa ugotavljam, da zagotovo ni naključje user posted image . Kadar se razburim, tudi moje dete čisto pobesni, tako da se zdaj skušam čim prej umirit, če se že razpištoljim... če prepevam, se čisto umiri (pomoje zatiska ušesa in čaka , da mine), v glavnem pa se na vsako bolj intenzivno čustvo odzove drugače. Meni je to tako zanimivo...

(odgovor članu Beba78)
Neposredna povezava do sporočila: 835
14.12.2012 11:34:20   
abc123
Hojla marečevke,
pregled v 26. tednu je za mano in vse je OK, razen išiasa, ki zelooooooooo počasi popušča. Tako da sem na bolniški in bom verjetno zaradi narave dela še kar nekaj časa, če ne celo do porodniške. Hodim malo laže, na momente me tako uščipne, da ne morem stopit na nogo, noge so občasno mravljičaste, ponoči pa zelo slabo spim, ker me vse boli.
Čakam novoletno vzdušje, ki bo upam lestos bolj umirjeno, glede na to da sem doma. Bo treba mal pospravit, dabo drug vikend vse nared za smrekico in jaslice. Letos kuhanček odpade, snega pa tudi ne bom kidala (če ga sploh kaj bo).

Kaj boste kaj kuhale za novoletno večerjo?

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 836
19.12.2012 20:46:34   
aiya
Ojla, nosečnice,
kako vam kaj gre? A še zmorete same zavezat superge? user posted image Pri meni je to vsak dan težje...Sicer pa sem pridelala že 7,5kg user posted image Tafi, ne vem, kako ti je uspelo zrediti se samo za 3kg. Kapo dol! user posted image
Vidim, da vas že kar nekaj razmišlja o porodu...jaz nimam nič posebnega v planu. Če bo tako, kot prvič, bo super! Rodila sem 20 minutah, še sama nisem mogla verjet, da je šlo tako hitro...Če pa je res, da gre v drugo še hitreje, se pa lahko kar bojim, da mi ne bo uspelo prit pravočasno v porodno! user posted image
Meni moje dete že zelo razgraja po trebuhu, se prav pozna, da nima več tolko prostora. Brce in krošeji so včasih res močni...auč! Ampak sem vesela, da čutim te gibe, če jih pa ne bi bilo, bi bila pa v skrbeh.
Tudi meni primanjkuje železa, enako kot v prvi nosečnosti. Pač jemljem predpisane tablete in to je to.
A vas kaj "matra" kakšna prehrana? Jaz sem včeraj jedla pasulj, ker mi je takooo zadišal in sem ga pojedla 3 krožnike. Potem pa se je začelo..user posted image Danes sem bila skoraj cel dan na wc-ju. Uf, nikoli več! Se bom rajši kar čokolinota držala, dokler se mi še ta ne zameri user posted image
A ste že začele kaj pripravljat oblačila za vaše dojenčke? Jaz še nisem, imam pa namen v januarju tudi za to poskrbet.
A katera mogoče ve, kako je s paketi na csd? A to še dajejo, ali je naša škrta država tudi to že ukinla?
Uf, sem se pa razpisala...
Božajte bušije! user posted image

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 837
21.12.2012 11:30:35   
aiya

Na spodnji povezavi boste našle seznam, koliko vam občina podeli (če sploh), kot pomoč ob rojstvu otroka.

http://images.24ur.com/media/document/61112655.pdf

(odgovor članu aiya)
Neposredna povezava do sporočila: 838
21.12.2012 13:41:04   
Čebelčk
Živjo punce :)
Sem majska nosečka ;)

Če vas zanima vadba joge v nosečnosti vam posredujem spodnje informacije.
Iyengar vadba hatha joge je še posebej primerna za NoSeČke, saj daje poseben poudarek na pravilni in varni izvedbi položajev primernih za vsako trimesečje posebej - vadba je individualno prilagojena vsaki posameznici. Z vadbo joge se znebimo bolečin v občutljivih delih telesa, hkrati pa okrepimo mišice, ki nam bodo pomagale pri porodu. Z dihalnimi vajami se, poleg priprave na porod, tudi povežemo s svojim otročkom. Vadba poteka vsak ČETRTEK ob 16.15h v Ljubljani.

Več info:http://www.cityoga.org/index.php?page=joga_tecaji#joga_opis

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 839
21.12.2012 22:57:39   
Mamaja
Ojla marčevke!

kako se pripravljate na praznike? jaz precej tipično - pečem, pospravljam, nabavljam darila...

abc123 tudi jaz slabo spim, gre pa še na slabše user posted image

kar se tiče novoletne večerje pa nimam pojma. Niti tega še ne vem, kje bova na silvestrovo. Če bova doma, bom pa verjetno naredila eno večerjo s tremi hodi (predjed, glavna jed+solata, sladica), pri čemer bo predjed preprosta, glavna jed ribja, sladica pa lahka. Pa vsega skupaj ne preveč, da ne bo tako kot ponavadi spet sladica ostala za drugi dan, ker ne bova mogla vsega pojest.

oblačilca bom dobila večinoma od sestrinih malčkov, za zdaj sem kupila le ene žabice in 2x2 bodija. pa tudi jaz bom to pripravljala januarja

zavezovanje čevljev mi gre zaenkrat še zlahka, čeprav sem pridobila že precej kg.

prehrana - mene matra pikantna hrana - mi je naslednji dan za umret slabo po njej in to še zdaj v visoki nosečnosti, ne le na začetku...

paketi csd - če imaš v mislih tiste pakete za novorojenčke, z uveljavitvijo zakona o uravnoteženju javnih financ (ZUJF) julija letos velja premoženjski cenzus, ki znaša 631,93 evrov (neto) na družinskega člana. Starši, ki tega cenzusa ne presegajo, po rojstvu otroka to pravico še vedno uveljavljajo na centru za socialno delo, in sicer se pravica lahko uveljavlja 60 dni pred predvidenim datumom poroda, vendar bo center za socialno delo o njej odločal šele po rojstvu otroka, ko bo otrok vpisan v centralni register prebivalstva.

pomoč občin ob rojstvu - eh, pa je šlo z mojo selitvijo v LJ (ki daje to pomoč le za najbolj ogrožene) 220 evrov, ki bi jih dobila v svoji dosedanji občini user posted image ...

Uživajte pa kaj se oglašajte!

(odgovor članu Čebelčk)
Neposredna povezava do sporočila: 840
26.12.2012 11:16:28   
Senait
Pozdravljene!

Upam, da ste lepo preživele božični večer in božič. Meni je bilo lepo, 24. sva preživela malo z njegovimi in malo z mojimi starši, včeraj pa sva bila doma, sama, nič delalauser posted image , razen kosilo sva si skuhala. Je prav pasalo.

Danes sem se pa končno spravila malo pregledat vse te cotike, da vidim kaj mam in kaj mi še manjka. Ugotovila, da moram kupit mogoče samo še kak kompletek pa žabice, ostalega mam že skoraj preveč. Se kar nabere teh cot, nekaj sva kupovala, pol sem dobila od tu in tam, pa se je kar nabralouser posted image Zdaj en dan pa naredim akcijo in to vse lepo operem in polikam, pa bo miruser posted image

Prejšnji teden sva obiskovala šolo za starše in vam moram povedat da mi ni niti malo žal, da sva šla. Dobiš res en kup koristnih informacij, za katere si upam trdit da mi bodo prišle še kako prav. Pa tudi samo druženje z nosečkami mi je blo prav fajn, smo lahko malo pojamrale ena drugi in resnično razumele težave s katerimi se soočamouser posted image

Drugače pa...ja trebušček je zrasel v ogromen trebuhuser posted image , mi tudi dela težave pri obuvanju čevljev. Zadnja dva dneva so mi malo otekle noge, danes je sicer ok, vendar upam, da ne bo prehudo ker mi ta občutek da me vse nekaj tišči v nogah gre res na živce.

Kako pa kaj spite? Pri meni je vse odvisno od malega razgrajača. Če se odloči da me bo skozi celo noč veselo brcal in boksal, potem spim zelo slabo, ker so te brce zdaj že zeeloo intenzivne. Sicer pa je še kar ok, če odmislim obiske wc-ja.

Lepo bodite!

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 841
26.12.2012 19:31:44   
čebelica11
Pozdravljene! Oglaša se vam še ena marčevka 2013, ki ima doma že enega dvoletnega škratka, tako da je poleg službe bolj malo časa za internet. Mogoče bo zdaj kaj bolje, zdaj se, na dopustu, januarja bo pa malo manj dela v službi, tako da sem se odločila, da se končno oglasim tudi tukaj. Bi pa prosila, če me lahko dodate tudi na FB, ker sem tam bolj aktivna (kateri lahko pošljem ZS, da me bo potem dodala?). Sicer pa imam rok 16. marca 2013, dobili bomo še enega fantka, tako da bom doma v manjšini. user posted image V prvo sem rodila mesec prej, ravno ko sem nastopila porodniško, sem šla v porodnišnico, tako da se bom v januarju zagotovo že začela pripravljati na drugega škratka. No, že zdaj med prazniki bom pregledala vse cunjice, da vidim, kaj lahko še v januarju dokupim, čeprav res malo rabim, ker imam od prvega res veliko stvari.
Sicer pa imam tudi sama že kar velik trebuh, zredila sem se za 7kg, v prvo sem jih dobila vse skupaj 12, ampak sem en mesec prej rodila, tako da ne vem, kako bi bilo, če bi rodila ob roku. Največja težava je trenutno zgaga, malo mi otekajo noge, ker v službi večino časa stojim, hitro se zadiham, sicer sem pa kar dobro.
Praznike smo preživeli doma, ker je mali zbolel, uoam, da ostale uživate, čeprav vreme ni ravno praznično.

Lp

(odgovor članu Senait)
Neposredna povezava do sporočila: 842
2.1.2013 10:41:27   
biba_leze*
Pozdravček,
če katero zanima, ugodno prodajam odlično ohranjena oblačilca za fantka in punčko, večinoma malo nošena, nekatera samo oprana ali še z etiketo. Vabljeni na ogled albumov. Zainteresirane pišite ZS, da se dogovorimo naprej user posted image

http://www.mojalbum.com/biba1234

(odgovor članu čebelica11)
Neposredna povezava do sporočila: 843
2.1.2013 10:50:26   
Beba78
user posted image

Oj!

Kako ste? Mi smo praznično, z enimi in drugimi starimi starši preživeli Božič in Novo leto. Včeraj smo bili pri prijateljih na tradicionalnih novoletnih sarmah, otroci so uživali še v ognjemetu, danes pa vse po starem. Mož v službi, otroka v vrtcu, no, jaz pa še en dan dopusta - ob 11h sem naročena pri frizerju user posted image .

Jaz pa nimam problemov z zavezovanjem vezalk toliko zaradi trebuha kot zaradi bolečin v križu user posted image ...nevzdržno...nizko desno spodaj skoraj na ritnici...lahko sedim, ležim, stojim, hodim, edino ko se prepognem, se potem komaj zravnam...kot bi mi nekdo zabodel injekcijo v rit, taka bolečina... user posted image . No, drugače pa sem vredu. Pregled imam 10.1. Sem zračunala, da še tri tedne službe, dopust, potem pa že porodniška...hitro gre vse tole!

Bodite lepo,
pa srečno 2013 še enkrat!
user posted image

(odgovor članu čebelica11)
Neposredna povezava do sporočila: 844
2.1.2013 11:25:38   
Mamaja
Drage marčevke,

V letošnjem letu vam želim lep in netežaven konec nosečnosti ter predvsem zdrave user posted image .

Kako ste dočakale novo leto? Midva tako, da sva se na silvestrovo končno preselila v novo stanovanjeuser posted image . Malo neobičajno in naporno silvestrovo, a mislim, da ga dolgo ne bova pozabila. Vse skupaj je bilo zelo polno čustev...

Beba ti si pa prav boga, upam, da kmalu mine ta bolečina.

Jaz sem pa z današnjim dnem začela kombinacijo vseh možnih dopustov pred porodniško. Jupiii! user posted image Zdaj se bom pa lahko res pripravila na prihod novega družinskega člana. Danes dobim posteljico, v prihodnjem tednu ali dveh greva s sestro nabavit voziček, dobim tudi sestrine stvari za otročka, kaj bo treba še naštrikat... Skratka več kot dovolj dela me čaka. Kako pa ste ve s pripravami? Imate že vse nared?

(odgovor članu Beba78)
Neposredna povezava do sporočila: 845
2.1.2013 12:22:34   
PinaColada
Živjo marčevke! Končno je tema spet malo oživela :-) oglašam se po doooolgem času in naj vam najprej zaželim eno prečudovito leto 2013! Da nas sreča in nasmeh spremljata vsak dan, predvsem pa, da že čimprej pride tisti marec, ko bomo vse k sebi stisnile svoje male štručke, seveda po hitrem in lahkem user posted image porodu.
Mamaja tudi jaz sem združila vse možne dopuste in do leta 2014 opravila s službo.. jeeeeaaaah user posted image se moram še malo navadit na ta ` brezposelni luksuz ` user posted image
Moje počutje je kar v redu, sem v 29 t., in do zadnjega pregleda sem nabrala že +7kg.ne vem kako nekaterim uspe v celi nosečnosti skupaj predelati toliko kg. Jaz sem ves čas lačna user posted image . Drugače pa je moja mala štručka čez dan ena mala lenobica, se samo parkrat na dan malo pretegne in pomiga, zvečer ko se spravim v posteljo in zeloo zgodaj zjutraj pa postane prava žurerka. Prav hecno je opazovat kako se trebuh premika na vse strani. Aja, spim pa zelo slabo in se ves čas zbujam. Imam očitno priprave na malega nočnega ptička user posted image
Glede opreme še nimava kaj dosti, zaenkrat le sposojeno zibko, banjico, par oblekic. Bova šla zdaj v akcijo še za ostalo. Komaj čakam..
Kje pa boste\ste kupile previjalne mizice in vozičke? Midva sva šla v BC na ogled in malo brskam po netu kje bi se najbolj splačalo nabavit te stvari. Za voziček se tudi še nisem odločila, zaenkrat sta mi med favoriti quinny buzz in hightrek od bebe comfort. Ima katera kaj izkušenj z tema dvema?
Ste z šolo za starše že zaključile? Midva štartava v ponedeljek.. en lep deževni pozdravček user posted image

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 846
2.1.2013 15:30:58   
abc123
Beba jaz imam nosečniški išas - tri tedne je bilo neznosno, od tega 14 dni skoraj sploh nisem mogla hodit, potem pa po dobrih treh tednih zelo hudih bolečin kar enkrat popoldne bolečina v ritnici popusti in od takrat imam težave kot jih ti opisuješ, le da mene boli tudi če dolgo stojim, zdaj pa so mi še noge začele malo zatekati. Pomaga miče ležim na boku, sem pa preklicala veliko fizioterapevtov in maserjev pa nihče nič ne upa naredit zaradi nosečnosti. Zato sem tudi na bolniški že od začetka decembra in v teh dneh čakam na odločitev komisiji ter upam, da mi odobrijo do porodniške, ker res nisem sposobna nekaj ur stat in se gibat in tudi službe ne bi mogla opravljati, ker se moram veliko gibati ipd.

Prazniki so bili super, umirjeni, doma.... na easy, še mož je dopust vzel in imamo počitnice še ta teden.

Pridelala sem 10kg user posted image in me je kar groza.

Za novega člana še nisem nič začela pripravljat imam pa vse doma še od prve, samo sobo moram popsravit in se do stvari prebit ter uredit (to bo še večji podvig kot bi bilo kupovanje, ker soba nam služi za ropotijo user posted image . Sem rekla da začnem v drugi polovici januarja.

Pregled imam drug teden (30 tedenuser posted image ).

Bodite lepo, mal več pišite, da tistim, ki nismo na FB ne bo dolgčas.

V novem letu p veliko ZDRAVLJA vam in vašim družinskim članom, če bo to, bo tudi vse ostalo user posted image

(odgovor članu PinaColada)
Neposredna povezava do sporočila: 847
3.1.2013 0:50:13   
Michelle12
Se javim še jaz :)

najprej SREČNO vsem :) Čim manj boleče in hitre porode vam želim :) Pa še vse kar spada zraven:)

Jaz sem imela UZ v petek, 28.12.. Na podlagi vseh meritev bi bil PDP 3.3...upam, da res rodim na ta datum, ker je Michelle 8.8. pa, da bo v stilu :))
Je še vedno fantek, obrnjen je na glavico..vse štima :)
Danes, oz zdaj že včeraj je bilo polnih 31. tednov in res ne morem verjet, da gre tako hitro. Čez slab mesec in pol lahko že rodim, ki bo donošen.
Enkrat te dni bomo podirali jelko in takrat mi bo mož prinesel oblačila iz kleti, da začnem počasi prat in likat. Torbo za P bom pripravla enkrat konec januarja. Malo me je strah, da rodim prej, ker mi fuuul otrdeva trebuh. Pa full ležim oz sedim oz počivam, nič boljše ni.
Pa tudi trebuh je že OGROMEN in si komaj obujem nogavice..pa še potem mi je trebuh trd ko kamen.

Enkrat naslednji teden bo šel mož po vloge za starševski, očetovski in to, da imajo čas potem oni tam obdelat te vloge in to..da ne bom čakala pol leta!

Aja, pleničke pa zadnje malenkosti ( alkohol oz fiziološka, gazice, ....) bomo kupili enkrat sredi januarja in to je to :)
Edino spalnico najino bi bilo potrebno menjat ma bomo videli kaj bomo naredili..je tako mjahna in čudne oblike, da ne najdemo nikjer take, ki bi nam stala noter. Hočem pa posteljo 180x200, zdaj imamo 140x200. Par tisoč eur za po naročilu pa tudi nimava trenutno.
Ah bomo že nekaj. Če ne drugo, bomo pa jogi kupli in ga na tla dali in potem počasi opremljali sproti, ko dobimo kaj pametnega :)

Drugače kako ste? Ste že kej nestrpne? Jaz ful..no, itak sem celo nosečnost ampak zdaj sem že prav uno za prav :) Smo res že skoraj na koncu...še čisto, čisto malo.

Aja, imena imate že vse pripravljena? Mi ja. Edino, če si v porodni premislim bo drugače.
Aja, rodit grem sama, mož bo z Michelleko...sva se odločila, da je tako najboljše. Res, da ga bom ful pogrešala ob sebi, ker mi je bil prvič res fulll v opor..ma sem bom potrudla :) Tokrat vem kaj hočem in kako zgleda vse skupaj in tudi bolj samozavestna sem tako, da ne bo hudega! Potihem pa upam, da bo lo vse tko hitro in rodim doma :)))

Kako boste pa oblekle user posted image za iz P? Jaz imam že vse pripravljeno. Podložene hlačke, ki zgledajo ko kavbojke, body z dolgimi, majčka, toplejša jopica, kapica, tople nogavičke in ene take noagičke-copatke. Če bo mrzlo, bo imel še žabice. Kombinezona ne bo imel, bom ga samo pokrila z eno deko. Veliko, parkrat zloženo :) Glede na zadnja leta, bo v tistem času 15-20 stopinj tako, da bo čisto dovolj. V primeru, da bi pa bilo mrzlo ful in to, bom imela doma pripravljen tudi kombinezonček pa bo potem mož prinesel naknadno.

Silvestrovali smo doma, mi trije sami :) BIlo je kar lepo. Smo pojedli večerjo- sv. pečenka, tenstan krompir in zelena solata. Pečenko jemo zelo redko, ker je dosti ostane in nama je žal metat stran. N, zdaj bomo jedli bolj pogosto, ko se družina veča :)
Potem smo gledali malo TV in se igrali z Michelle..no, bolj igrali kot gledali TV. Pa pojedli torto, sem naredila Milko :) Par min pred polnočjo smo šli malo pred blok, ma ni bilo videt nič kaj dosti zato smo se vrnili na balkon..in je blo videt dosti :) Res, zelo lepi ognjemeti..Michelle je bila ful navdušena. Pol je michelle odprla darila..je dobila barvice in en zvezek, ki zadnje čase ful rada riše..in od takrat nosi te barvice nonstop po stanovanju, sploh jih ne da več iz rok. Par mesecev nazaj sem ji jih tudi kupila samo takrat niso ble zanimive, so vse pristale pri zajcu.
Mož je šel spat okoli 1.30, midve okoli 3h in to je blo to. Zanimivo :)

Drugače je Michelle kar navdušena nad dojenčki..pa tudi ji govorimo, da je v trebuhu bratec. In včasih pride kar sama od sebe, dvigne majco in mi da ljubčka na trebuh..al pa se z glavico nasloni. Ko smo na postelji, se igramo, pa itak nonstop po trebuhu ga boža, ljubčka, pa govori z njim..in vedno, ko ga ona takne, se premakne. Če jaz al mož ne..razen takrat, ko se že itak premika. Če ga pa ona, pa vedno. Ful lepo res <3

Grem, sem se razpisala..lepo se imejte, uživajte zadnje tedne, kmalu bo konec :)

Michelle,o8.o8.2o11 <3
Aleksander, 2.3.2o13 <3

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 848
3.1.2013 12:49:45   
spelamohar
Pozdravljene,

tudi jaz bom marčevka 2013 in sicer rok imam 11.3.2013, pričakujemo punčko, to je moja prva nosečnost, stara sem 22 let.
In ste že šle v šolo za starše, jaz začnem v ponedeljek v kamniku.

Neposredna povezava do sporočila: 849
5.1.2013 18:55:56   
pokkica
Zdravo punce! Jaz pa ne vem, kam pašem, ker imam rok čist na koncu marca in smo nazadnje kar dolgo čakali, tako da zna ratat april user posted image , ampak ko sem vas malo prebirala, sem hotela tole napisat: abc123 zaradi tvojega išiasa. Moja svakinja ga je imela v prvi nosečnosti, da je bila reva čisto boga. Pa še bolniške ni dobila, res je bila boga - do po porodu. In praktično takoj jo je zvilo še v drugi nosečnosti. Pa so jo poslali na fizioterapijo, kjer ji je prepisala vaje 'popek na križ' redno po 20-krat ali kolk dnevno, in ji je pomagalo ko šus. Praktično ni imela težav več v 2. nosečnosti, oziroma če jo je začelo prijemat, je hitro povadila, pa je šlo.
Edino, nisem zasledila, ali si noseča prvič ali drugič - ker mene so to vajo naučili šele po prvem porodu, tako da ne vem, če jo poznaš. Mogoče prosi, da te G pošlje na fizioterapijo?

(odgovor članu spelamohar)
Neposredna povezava do sporočila: 850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?