RE: Marčevke 2009 - 5.del (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Čvekamo o naših otrocih

Sporočilo

PERSIDA -> RE: Marčevke 2009 - 5.del (21.1.2013 10:20:42)

Naj vam minejo vsi virusi in vse tegobe povezane z njim.[sm=pikapoka1.gif]

Tulipan12 -> RE: Marčevke 2009 - 5.del (21.1.2013 10:45:39)

Dan!
Kokica, kako je bilo?Je kaj pomagalo?
Naja, ja Propolis sem mislila za kašelj, eni pač to zagovarjajo... saj veš, rad bi najbolje, iščeš vse variante[sm=smiley29.gif] Nam Materina dušica kar pomaga, se mi zdi. Zdaj bom pa še to olje nekje pohaklala, pa da probamo... Ima pa menda tudi Just neko dobro olje, sam ga nisem probala[sm=zmeden.gif]
Pri nas je tut skoz nekaj. En kašlja, drugi smrka, en vročina, drugi zdrav, potem se malo menja, bljak!!! Lio še kar dajem v vrtec, čeprav jih je full malo, ampak kaj, saj doma je tut ne morem met skoz, čisto sem že zmešana od vsega. Za nameček so me še v četrtek klicali, da si je presekala arkado...[sm=smiley13.gif][sm=smiley29.gif]

Imate vse otroke v vrtcu?

Persida, kaj vi ste pa letos zdravi? Se spomnim lanskih težav, letos pa se mi zdi, da nič kaj ne pišeš! HB, seveda!

Včeraj sem prodala kinderpet in previjalno komodo. Sem kar malo nostalgična postala, saj sta me spremljali od leta 2009, ko sem komaj čakala, da ju napolnim.[sm=9nebesa.gif][sm=smiley1.gif]

PERSIDA -> RE: Marčevke 2009 - 5.del (21.1.2013 11:53:01)

tulipanček - veš kako je bilo lani vedno ko sem rekla ,da smo zdravi se je pol nekaj zalomilo zato se ne rada hvalim preveč.Ampak res je proti prejšnji zimi smo amerika.Edino za prvi november sta bla zabasana na oči in nos ostalo še ,pa kar nekaka guramo.Brez skrbi se jima tudi kaj pocedi iz nosa ampak letošnjo zimo premagujeta 1000 in en virus ,ki jih je lansko zimo se takoj prijel.Lani sta na mesec bila od 3-5 dni v vrtcu ostalo zabasana.Tomaž je sicer na meji s svojim nosom mu je začelo nekaj curit bom vidla kaki bo danes prišo domov ,če bo imel preveč vozgra na rokavu pol bosta imela par dni počitnic ,da se spucata.jaz res nimam srca ,da tam boga reveža gor vlačita al ,pa v rokave.Je ,pa res ,da jih manjka polovica od 19ih tak,da lahko kaj pričakujem.Ampak res letos trkam na debeli les naj tak ostane.
Sedaj se bolj srečujemo s tem pri nas ,ker mamo nočnega pohajalčka in ko je ati doma se mati ne naspi nič ,ker ležim pri nogah onadva se ,pa komotita.Prebrala sem veliko študij,komentarjev ,misli,se veliko pogovarjam z Anžetom ampak sem na koncu prišla do zaključka ,da enostavno me rabi in toti dve leti al kolko že bom že prestala sem še kaj hujšega ,pa me ni pobralo tak,da sem odnehala študirat kaj je narobe z mojim otrokom.Dejstvo je ,dvojčka sta čeprav tako kot dan in noč ampak se znata porazdelit en čez dan bol visi na meni drugi ,pa ponoči in pika [sm=smiley1.gif].Kdo bi jima zameril[sm=smiley36.gif].Upam samo ko bomo res čez leta prespali noč ,da me nebo kap od straha ko se bom zjutraj zbudila in ugotovila ,da sem spala celo noč[sm=jezicek.gif].

Tulipan12 -> RE: Marčevke 2009 - 5.del (21.1.2013 14:04:52)

Super za letos, držim pesti, da premagate vse do konca zime in korenjaka ostaneta zdrava!
Glede noči: odkar imam Luko, še nismo prespali cele noči. Če ni on na tapeti, je pa Lia. Jaz sem se tudi s tem sprijaznila. In ti povem, da če me ponoči pokličeta al pa pride kateri k nama, mi sploh ni nobene panike, le da sta zdrava. Meni je dejansko najbolj tečno ono, ko recimo Lia kašlja in vmes joka, ker ji gre kašljanje sami na živce in v tistem polsnu prav tečnari[sm=smiley29.gif]. Tiste noči so prav zoprne, ker se zbuja na 10 min, ne glede na to kje spi... Aja, pa ti pogovori v snu [sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif]! In to OBA![sm=hudicek1.gif]

Jaz sem bila zdaj v DMu in nisem našla evkaliptusovega olja, ki ga lahko daš v vodo... edino ono za izparevanje - al sem zamešala in ve uporabljate to?

Najaa -> RE: Marčevke 2009 - 5.del (21.1.2013 14:15:33)

Tulipan, naši dve še vedno nista v vrtcu. Tija je šla še h drugi babici mal na počitnice, Nika pa še vedno ful kašlja. O tistega večera, ko sem ji kopel naredila je bil mir do sobote. Takrat sem spet kopel delala in dod anes je ponoči sicer mir, ampak čez dan pa kar nabija. Sicer moker kašelj, kar je boljše kot suh sam nikakor ne neha. [sm=zmeden.gif] Ima katera idejo, kaj naredit?
Glede eteričnega olja ne vem, katera firma je. Za Justovove kapljice 31 (mislim, da se jim tako reče) sem tudi jaz slišala, da so super. Sam stanejo pa tudi...
Tulipan a si iskala eterično olje? To so čisto male flaške...
Kokica javi se, kako ste. [sm=smiley1.gif]

KOKICA32 -> RE: Marčevke 2009 - 5.del (21.1.2013 20:33:45)

Čer![sm=smiley1.gif]

Evo me, končno![sm=smiley1.gif] Nisem vedela, da me kličete![sm=smiley36.gif]

Skratka, po tistem mojem dolgem opisu, kaj vse sem naredila Juliji pred spanjem NI BILO nič boljše, vsaj tisto noč ne. Od 22h dalje mi je gnjavila, se zbujala, kazala na veliko posteljo in želela, da že grem spati z njo. Seveda sem zaradi ljubega miru popustila. Kašljala je še vedno a spala za 5% več kot prejšnjo noč.[sm=zmeden.gif]

V soboto je popoldan zakuhala na skoraj 39 stopinj. To mi je res novost, ker ona še tak nikoli ni imela vročine, Valentin pa še nikoli tako visoke, max 38,5![sm=smiley13.gif] Svečka ji je pomagala, noč je bila še kar. Prvič sem tudi poskusila, da ji ponoči nisem dala mleka v flaški, temčev le vodo. Pa je pila![sm=bravo.gif]

V nedeljo je bila zjutraj OK, popoldan je spet zakuhala, dala svečko. noč je bila znosna, oz. dosti boljša.

Sem pa vsak dan/zvečer odkar sem kupila eterično olje (in se NISEM prepričala, če ga lahko dan v vodo [sm=zmeden.gif], je pa bil zložen v DM-u poleg dodatkov za savno) naredila obema kopel. Materina dušica, operil in smrekovi vršički. KAJ JE POMAGALO, NE VEM! [sm=smiley13.gif] Mogoče kombinacija al samo kaj od naštetega.

Valentin je bil še danes doma, ker je danes ati koristil bolniško, od jutri dalje sem doma jaz, pa ga bom dala v vrtec. Vem, da rad gre in mu je tam čez dopoldan bolje, kot doma, ko ni take akcije.

KOKICA32 -> RE: Marčevke 2009 - 5.del (21.1.2013 20:36:28)

Persida, tudi jaz vam privoščim tako obdobje NEBOLEZNI še naprej![sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif]

Za vse ostale pa [sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif]

PERSIDA -> RE: Marčevke 2009 - 5.del (22.1.2013 9:33:14)

Mimogrede naj omenim ,da naslednji vikend dan še ni določen se gremo na ptuj kopat v dopoldanskem času ,če katero mika in vam zdravje dovoljuje vas bomo veseli [sm=smiley1.gif].
Mislim,pa ,da bo to kar 2.2. nekak sva s treziko že dorekle.

Tulipan12 -> RE: Marčevke 2009 - 5.del (23.1.2013 10:38:28)

Dan!
Za eterično olje me je opozorila trgovka, da vse kar imajo, ni primerno za v vodo in ko sva gledali na deklaracijo, je tut pisalo, da ne sme prit v stik s kožo.... samo tolko o tem, če me ne bi ona opozorila, tut sama ne bi bila pozorna na to...

Uh, tole kopanje mi je full mikavno, ampak ne znam nič rečt niti za jutri, kaj šele za naslednji vikend...

Je slučajno katera naročala kako pohištvo za otroške sobe pri trgovini Janela? Za Lio si ogledujem posteljico tam, pa ker je vse barvano in risano gor, me zanima, kak to funkcionira na dolgi rok? Ve katera?

Drugače pa [sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif] za vsa vneta grla, vse žnodre, vse vročinice...

KOKICA32 -> RE: Marčevke 2009 - 5.del (23.1.2013 11:23:25)

Dan![sm=smiley1.gif]

Štrajkate danes?[sm=smiley36.gif]

No, pri nas je vse po starem. Žnoder, kašelj pa počasi zatiramo.

Tulipan, na našem eteričnem olju nič ne piše, da ne sme priti v kontakt s kožo, pravzaprav nič ne piše, zaren tega, da je 100%.[sm=zmeden.gif] Izpuščajev ni, tak, da je že OK.

Ne poznam te trgovine; Tulipan!

Tudi jaz za kopanje nič ne obljubim, ker je to še predaleč. Je pa tudi zame to mikavno![sm=bravo.gif]

Najaa -> RE: Marčevke 2009 - 5.del (23.1.2013 17:25:27)

Jaz sem sam enkrat dala v vodo, ko sta se kopali pa ni fajn, ker pol ne moreš dat mehurčkov noter. [sm=zmeden.gif] [sm=smiley36.gif] No lahko daš sam ko se zmiksa evkaliptus in vonj od šampona je [sm=smiley11.gif]. Zato uporabljam sam za vdihavanje. Pa izpuščajev tudi ni bilo po kopanju, na embalaži tudi nič ne piše...

me smo danes drsale, no Tija je. Nika je probala in po prvem pristanku na riti (to je bilo po kakih pol minute [sm=smiley36.gif]) je končala in zaključila, da ji drsanje ni všeč. Tija pa raztura, no sej ona tudi rola dobro. Tak da ona je delala kroge, mi2 z Niko sma pa gledale. [sm=smiley1.gif]

KOKICA32 -> RE: Marčevke 2009 - 5.del (23.1.2013 19:40:34)

Čer![sm=smiley1.gif]

Sedaj sem nahodna še jaz.[sm=smiley13.gif] Za nič mi ni![sm=smiley13.gif]

Najaa, super za drsanje! Valentin se še letos ni. Lani se mu je dopadlo.

KOKICA32 -> RE: Marčevke 2009 - 5.del (24.1.2013 7:35:35)

Dobro jutro![sm=smiley1.gif]

Tulipan12 -> RE: Marčevke 2009 - 5.del (24.1.2013 9:33:41)

Dobro jutro!

Tulipan12 -> RE: Marčevke 2009 - 5.del (24.1.2013 9:34:07)

[sm=smiley1.gif] sem pozabla![sm=jezicek.gif]

Tulipan12 -> RE: Marčevke 2009 - 5.del (24.1.2013 9:40:05)

Lia full rada drsa in smuča. Ampak letos nam ni bila sezona naklonjena zaradi vseh bolezni, pa je bil bolan en, pa spet drugi. Če i bila oba starša prisotna, bi še šlo, ker pa je T. v zimskem času skoz odsoten, pa žal ne gre skozi. Lio sem vsaj dajala malo z njim na Pohorje kar v Alpsko šolo, da je imela nekaj od zime, ko je smučala. Na drsanje pa jo moram jaz peljat in če grem z obema, ne gre, ker bi potem tut Luka rad drsal, jaz pa žal ne morem obeh držat. Ima pa nove drsalke in res full drsijo in jo moram držat, medtem ko pri tistih izposojenih, je več nisem rabila, ker so full že tope in zvožene.

Tulipan12 -> RE: Marčevke 2009 - 5.del (24.1.2013 9:43:44)

Še eno vprašanje, ko smo glih pri športih: kolesa, ste že kaj razmišljale o 16 colskih, Lii je 12 colsko že premalo, tako kot verjetno vsem. Katerega torej? Persida sem videla, da imata bavca kolesa, kaj to so 16 colska, ker vidim, da imata gor pomožne, ampak mi zgledajo full velika?

Tulipan12 -> RE: Marčevke 2009 - 5.del (24.1.2013 10:33:27)

IZVIRNO SPOROČILO: KOKICA32

Čer![sm=smiley1.gif]

Sedaj sem nahodna še jaz.[sm=smiley13.gif] Za nič mi ni![sm=smiley13.gif]

Najaa, super za drsanje! Valentin se še letos ni. Lani se mu je dopadlo.

[sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif] da se nahod ne razvije v kaj hujšega!
Popoldan daj dragemu otroka, malo se vleži, kako dobro knjigo v roke, en čaj z rumom zraven, pa bo... če ne drugega, boš malo preležala in se potem bolje počutila!

Tulipan12 -> RE: Marčevke 2009 - 5.del (24.1.2013 10:39:05)

Če že pišem, pišem[sm=jezicek.gif]...
Lia ima danes z vrtcem lutkovno predstavo, ki jo grejo gledat v Lut. gledališče Maribor in to z avtobusi!!![sm=smiley36.gif] To poudarjam zato, ker je komaj čakala, da grejo in skoz poudarjala, da grejo z busom in kdo bo zraven koga sedel.[sm=jezicek.gif] Včeraj sem jo uspavala uro in pol, običajno 10-15min, ponoči se je 3x zbiudila in spraševala, če je že jutro[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]. Ni mogla dočakat! Upam, da uživa tam![sm=smiley1.gif]

PERSIDA -> RE: Marčevke 2009 - 5.del (24.1.2013 13:28:59)

Pa kaj si ti ja nor gor me je spustilo ne morem verjet.Pa kaj je s tem rr zadnje čase tako malo pišemo ,pa ko še imaš voljo skoz error.

Zdaj moram povedat ,da sem iskala kombinizon tisti iz porodnišnice in seveda ker jaz nimam nič napisano ,ker to dobi braco ko bo tak daleč ja valda sem mogla vse škatle odpret.Tri ure sem bla med malimi cotikami in jih obračala in oh in sploh v glavnem braco mora počasi kaj zrihtat ker to je mučenje malih živali ko greš brskat[sm=smiley1.gif].Se bojim ,da me kaj prime [sm=jezicek.gif].

tulipanček sedaj ,pa glede koles.T&A imata 16col. ,ker po resnici povedano nimam denarja ,da jima ga vsako leto kupim.S težkim srcem sem se tako odločila ,ker glavni razlog je ,ker maladva se vozita brez pomožnih koles ta ,pa še je za kakih 3cm prevelik in kar je največja ovira težek je definitivno bolj kot poganjalec.Smo že probali po stanovanju brez pomožnih ,pa enostavno je kolo pretežko in ju je vrglo kot bi jih kdo na tla vrgo[sm=smiley36.gif].Moram ,pa rečt ,da zastopita zakaj imata gor pomožne ker sama sta imela željo ,da dol vzamem ampak zaenkrat ne gre.Edino kar sem jima kolesa dvignila od tal ,da se malo teže navadita.Ko bo sezona in bomo zunaj ,pa bom eno kolo dala vstran.Anže sicer segne do tal ampak pravim teža je problem.Vsa kolesa kar sem jih probala so približno iste teže razen hodure res nismo probavali,ker mi smo na kmetih ne v mestu [sm=smiley1.gif] in rabimo za hribe kolo.Veliko ,pa ni kot zgleda je primerno nizek.V lj je ena trgovina z otroškimi kolesi in po forumih naj bi bilo eno izmed lažjih koles ,če ,pa je res ,pa itak moraš it na lico mesta in se prepričat.Pri vas še imate čas za oglede in za naštudirat ,pa takrat bo večja izbira januarja je mrtva sezona in je to znanstvena fantastika dobit kolo ampak kar nam je vsem ,ki smo zbrali za kolo najpomembnejše maladva sta obsedena s kolesom in pol mi malo odtehta tisto,da nimam denarja ,da jima vsako leto kupim drugo.Ker na 14 col. bi se vsedla in odpelala kot v trgovini[sm=smiley1.gif].Tak,da dejansko Lija je itak imela že kolo s pomožnimi zato definitivno 16colsko bi se jaz odločla na tvojem mestu.
Mislim,da malemu kokiču ,pa 16 colski ne bo delal težav ,ker je malo večji[sm=smiley1.gif].Ali ga že mali kokič ima in vozi ko veliki???
Sem še hotela kaj napisat ,pa me čas baše Dirkam ,pa drugič ,moram na šiht,baj,baj...

PERSIDA -> RE: Marčevke 2009 - 5.del (24.1.2013 13:31:34)

Tolko o tem ko začneta tulipanček in persida pisat [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

PERSIDA -> RE: Marčevke 2009 - 5.del (25.1.2013 9:30:52)

Tako ,odmetala sem ves sneg, s sosedom spila dva šilčka borovničk in sedaj sem čist zadeta za spat [sm=jezicek.gif]
Lep sončen dan vam želim.[sm=smiley1.gif]

Najaa -> RE: Marčevke 2009 - 5.del (25.1.2013 10:45:55)

Vau lahko pišem. To je pa na rr redkost. Jaz bi se večkrat oglasila, če mi ne bi štekalo tole skoz... tak me pa vse mine...

Naši sta v vrtcu. Evo letos gre pa zares in na oglasni vrtca že visi vabilo na delavnico v šolo za prvošolčke in kda je vpis. [sm=smiley1.gif]

KOKICA32 -> RE: Marčevke 2009 - 5.del (25.1.2013 11:35:57)

Dan![sm=smiley1.gif]

Sva bili z Julijo na kontroli, ker še vedno kar kašlja, nahod je še tudi. Pa je baje vse OK, pač fiziološka dalje in če do ponedeljka ne bo vročine, lahko gre v vrtec. [sm=smiley1.gif]

Valentin ima še vedno kolo 12 col, poleti bo dobil 16. Sedaj pa za RD dobi štirikolesnika, ker sva se nekako skupaj odločila, da bomo s tem začeli ne z motokros motorjem. Je pa to neki cross varianta štirikolesnik, ne navaden, ker na njem potrebuje enako zaščitno opremo kot na motokros motorju.[sm=smiley1.gif] Pa bomo videli, če mui bo všeč. Je kar cenovno ugodneje in zanj bolj primerno. Zaradi let, ker na motorju priporočajo, da je star vsaj 5 let.

KOKICA32 -> RE: Marčevke 2009 - 5.del (25.1.2013 13:04:04)

IZVIRNO SPOROČILO: PERSIDA

Tako ,odmetala sem ves sneg, s sosedom spila dva šilčka borovničk in sedaj sem čist zadeta za spat [sm=jezicek.gif]
Lep sončen dan vam želim.[sm=smiley1.gif]

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Saj je petek![sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>