RE: Marčevke 2009 - 5.del (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Čvekamo o naših otrocih

Sporočilo

Natka23 -> RE: Marčevke 2009 - 5.del (29.8.2012 9:21:44)

OJ!!

Po dolgem času.Ma skoz neki, pa za poroko, pa dopusti itd.V glavnem, če nismo na morju smo v hribih, ali pa naokol.smo celo kampiral, se izkazalo, da bi to lahko počeli večkrat.Žiga končno spi celo noč,. no sej prej se je sam enkrat zbujal, tak da ni panike.[sm=smiley1.gif]

Naja [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] sej bo, mene je tudi zvijal, potem se pa doma trenirala, pa celo Miha mi je kao afneguncal, tak da sem strenirala motnje[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

trezika
[sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif] za Marušo

tasa uh kaj bi dala da se men porodniška šele začenja[sm=smiley1.gif]

No jaz jo imam še do 13.10, potem pa še dober mesec dopusta.

Tulipan12 -> RE: Marčevke 2009 - 5.del (29.8.2012 10:18:13)

Natka kdaj bo poroka al sem kaj zamudila, pa je že bila?
Druga porodniška pa mineeeeeeeee, prehitrooooo![sm=smiley13.gif]

Natka23 -> RE: Marčevke 2009 - 5.del (29.8.2012 10:52:30)

22.9 in 26.9[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Trenuten imava vse prstane, papirje itd, razen moje obleke, z šiviljo sva se zmenile da me pokliče okol 10.8 za mere, ko kupi blago, pa nič, mislim mal me že panika daje če je sploh resna[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

Najaa -> RE: Marčevke 2009 - 5.del (29.8.2012 12:16:34)

IZVIRNO SPOROČILO: trezika

IZVIRNO SPOROČILO: Najaa

Dobro jutro.
Včeraj sem izvedela za datum zagovora in imam že skoz prebavne motnje in krče v trebuhu. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]  Joj no, čisto me je vrglo iz tira. Ne me spraševat kdaj, ker ne bom povedala. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]  Ko se bo zgodilo, napišem. Dejte mi povedat svoje izkušnje z zagovori, tiste ki ste dale to skozi.

samo pogumno in samozavestno, pa bo... mene je tudi ful zvijalo, ampak je bilo na koncu tako na easy da je blo vso sekiranje odveč...

Hvala trezika. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Naj se tvoje besede uresničijo.

tasa_m -> RE: Marčevke 2009 - 5.del (30.8.2012 10:48:18)

IZVIRNO SPOROČILO: Tulipan12

Dobro jutro![sm=smiley1.gif]

Včeraj sem dobila odločbo iz CSD za OD in znižanje plačila vrtca... razočarana do konca[sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]. Za polovico so nam znižali OD in padli smo za 3 razrede višje pri vrtcu. Na podlagi česa, ne vem?[sm=zmeden.gif]

na podlagi tega da imate preveliko €. Tite milijone pa skrivaš ne, sedaj pa so te dobili :P

Tulipan12 -> RE: Marčevke 2009 - 5.del (30.8.2012 10:48:40)

IZVIRNO SPOROČILO: Natka23

22.9 in 26.9[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Trenuten imava vse prstane, papirje itd, razen moje obleke, z šiviljo sva se zmenile da me pokliče okol 10.8 za mere, ko kupi blago, pa nič, mislim mal me že panika daje če je sploh resna[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

Ojoj, to pa bo res malo na tesno![sm=zmeden.gif] Če ne pa boš šla v neko sposojevalnico in rešila zadevo. Ne se preveč sekirat, lepa nevesta je sproščena in nasmejana.[sm=smiley1.gif]

tasa_m -> RE: Marčevke 2009 - 5.del (30.8.2012 10:50:05)

Očetovstvo raje porihtaj, ker ga sam ne more, pa men se zdi, da če ga nimaš podpisanega, otrok nima očeta napisanega v rojstnem listu in je pol laufarija.

Ja pol je potrebno še enkrat na občino in porihtat očetovstvo in ponovno ti morajo poslat roj.list.
Bova verjetno kar jutri šla porihtat, ker imam ob 8h v ambulanti za rizično nosečnost pregled, pol pregled pri svoji G in upam, da vmes še toliko časa, da greva do UE in da podpiše to akr je naredil [sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif]

Najaa -> RE: Marčevke 2009 - 5.del (30.8.2012 10:53:04)

IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m

Včeraj sem dobila odločbo iz CSD za OD in znižanje plačila vrtca... razočarana do konca[sm=smiley13.gif] [sm=smiley13.gif] . Za polovico so nam znižali OD in padli smo za 3 razrede višje pri vrtcu. Na podlagi česa, ne vem?[sm=zmeden.gif]

na podlagi tega da imate preveliko €. Tite milijone pa skrivaš ne, sedaj pa so te dobili :P

Ne bi vedla točno ampak ko gre otrok v vrtec, se tudi OD zniža.
Jaz še vedno nisem dobila odločbe za vrtec in bom kar pop*** en dan... Kaj se pa grejo no. Pol pa če bo ful za vrnit naj v parih mesecih vrnem? Si bom naredila tako kot ti, razdelila na mesece kolikor so oni rabili, da pošljejo, da bom jaz toliko časa vračala. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

Tulipan12 -> RE: Marčevke 2009 - 5.del (30.8.2012 10:53:13)

Včeraj sem dobila odločbo iz CSD za OD in znižanje plačila vrtca... razočarana do konca[sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]. Za polovico so nam znižali OD in padli smo za 3 razrede višje pri vrtcu. Na podlagi česa, ne vem?[sm=zmeden.gif]

Ja, mi smo prikriti tajkuni, zdaj pa mamo.[sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif]
Danes grem tja. Upoštevali so nama parcelo, jo 5-kratno ovrednotili[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif] in nama to upoštevali kot da imava z njo 4.200e prihodkov letno[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]. Ne vem kake prihodke imava s parcelo??? No, zdaj sva jo prodala, me zanima kaj mi bodo rekli. Eh, razočarana nad sistemom, da je joj. Lii in Luki so vsak cent obresti upoštevali.[sm=smiley13.gif]

tasa_m -> RE: Marčevke 2009 - 5.del (30.8.2012 11:03:36)

Ja, mi smo prikriti tajkuni, zdaj pa mamo.[sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif]
Danes grem tja. Upoštevali so nama parcelo, jo 5-kratno ovrednotili[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif] in nama to upoštevali kot da imava z njo 4.200e prihodkov letno[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]. Ne vem kake prihodke imava s parcelo??? No, zdaj sva jo prodala, me zanima kaj mi bodo rekli. Eh, razočarana nad sistemom, da je joj. Lii in Luki so vsak cent obresti upoštevali.[sm=smiley13.gif]

Ojej, to pa res ni kul. Samo danes ne vem če boš kaj zrihtala, ker je čet in majo gospe zaprto.
A da imata prihodke? Ja, fajn ne? Je to kar oreng dopust ene 3-krat na leto lahko, parcela pa vama samo stoji. [sm=smiley29.gif] [sm=hudicek1.gif]

Glede obresti pa sem vedela, da obračunajo zraven ja. Mi nimamo nič na banki in nič, še tisto naložbeno sem skenslala, ker je bilo rečeno, da mi gledajo zraven. [sm=hudicek1.gif]
Mora si država nekak spomagat, poglej kako smo bogi [sm=smiley13.gif] pa je najboljše vzet mamicam in otročkom. BANDA

tasa_m -> RE: Marčevke 2009 - 5.del (30.8.2012 11:06:11)

Čakam na patronažno...
Ni mi za nič, saj je to normalno ne? [sm=smiley36.gif]
Morala bi si malo pospravit pa mi nekak ni... Lija je z teto Saro malo naokoli. Se mi zdi da čuti da bo počasi nekaj novega in se me drži kot klop [sm=zmeden.gif], še na wc moram z njo pa jo za roke držat.
Po eni strani komaj čakam na ponedeljek, da gre v vrtec da mam malo mira, pa magari bom samo ležala doma.
Je pa danes naša mala frača čist mirna, upam, da to kaj ne pomeni. [sm=zmeden.gif] Do sedaj sem jo začutla glih 2-krat tak čist na malo. Sem pa 36 2/7 enako kot sem Lijo rodila. Se pa ne spomnim, da bi me pri Liji vse tak spodaj bolelo. Vas je tudi?

Najaa -> RE: Marčevke 2009 - 5.del (30.8.2012 11:10:59)

Tulipan danes je vse zaprto, ko je čet.
Dej mi povej, a se obresti veliko upoštevajo?

tasa drugič je normalno, da te vse boli, ker si tudi bolj aktivna. Imaš še enga otroka, s katerim si okoli in ga rihtaš. Taprvič si bila pa sam za sebe. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] 

Tulipan12 -> RE: Marčevke 2009 - 5.del (30.8.2012 12:24:33)

Tasa, mene je tut vse bolelo spodaj v drugo. Za prvič pa se ne spomnim več.[sm=smiley9.gif]
Ja, sem se pred par min spomnila, da je danes četrtek in da nimajo uradnih ur.[sm=smiley13.gif] Bom šla pa jutri. Me res zanima kaj bodo rekle tete tam.
Naja, vem da se zniža OD, ko gre otrok vrtec in sicer iz tega razloga, ker ti kao občina podari tisto znižanje plačila vrtca... itak sam birokratski nateg, če mene kdo kaj vpraša.. ampak za 50% so mi znižali[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]
Gledajo pa vse. Recimo jaz sem imela dividende od nekih delnic v 2011, so to upoštevali, T. pa jih je imel v 2010 in so tisto upoštevali. Torej ne jemljejo nekega logičnega zaporeda mesecev, ampak tisto, kar jim paše. Itak gre za par evrov, ampak vseeno ne razumem. Za Lio in Luko imam odprta varčevalna računa, pa tut dajo v obračiun vsak cent obresti, ni tako kot so govorili, da ti upoštevajo samo, če imaš več kot 1000 evrov obresti.
Banda. Pokvarjena. Pa ta parcela. T. je imel kredit zanjo, tega pa ne upoštevajo. Eh... jezna!!![sm=hudicek1.gif]

tasa_m -> RE: Marčevke 2009 - 5.del (30.8.2012 14:09:58)

Ne, kreditov pa na žalost ne upoštevajo. To bi naj upoštevali, pa bi videli da jih še več živi na robu propada. Vsak gleda samo kak bruto imaš, da imaš pa velik kredit da si sploh lahko kaj ustvariš, tega pa ne! [sm=smiley13.gif]

Najaa -> RE: Marčevke 2009 - 5.del (30.8.2012 14:11:55)

Res grozno ja. Vedno več jemljejo in to od tistih, ki že tak nič nimamo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

tasa_m -> RE: Marčevke 2009 - 5.del (30.8.2012 15:48:08)

wiiiii, spala sem celih 15 minut ne da bi me poklicala:" mami !" [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif] , komaj čakam, da pride T domov da mu jo podturim in se zaprem v spalnico in spiiim. Tak se mi spi da joj.

KOKICA32 -> RE: Marčevke 2009 - 5.del (30.8.2012 20:32:57)

Čer!

Tudi jaz sem danes dobila novo odločbo za vrtec....en razred višje, kar pomeni 11% več, pa OD nimamo več. [sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif] Tudi nam so upoštevali Valentinove obresti od varčevanja in jih šteli v družinski proračun, pa avta, stanovanje kjer živimo pa še....[sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif] Pa za Julijo 30% cene. [sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif]

Še dobro, da mu nisem obnovila varčevanja na banki....mu raje doma na stran dajem.

tasa_m -> RE: Marčevke 2009 - 5.del (30.8.2012 22:10:39)

Ojej.
Kokica pa ti si dala samo noter za OD (kaj si morala obnovit za Julijo? ). Ja, vse gledajo... vsak cent [sm=smiley13.gif]

Nina00 -> RE: Marčevke 2009 - 5.del (31.8.2012 8:01:24)

Pozdravljene spet po dolgem času!

Se samo na hitro javim, ker se še vedno ne vidim iz dela in trenutno kaže, da bo tako še do sredine oktobra, potem pa upam, da bom spet malo zadihala. Smo bili vmes sicer tudi malo na morju. Je zelo pasalo, a sedaj je to že davna zgodovina in letos morja na žalost ne bomo več vidli.

Vas nisem nekaj za nazaj brala, ker potem ne bi imela več časa nič napisat.

Tasa mene je tudi v drugo bolj dol bolelo. Ampak ni čudno. V prvo sem lahko počivala kolikor mi je pasalo, v drugo pa bolj malo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Kokica, če so vam šteli tudi stanovanje v katerem živite, napiši pritožbo. Nam so tudi in sem se pritožila, ker tam v nekem členu piše, da se to ne šteje. Saj ne, da je pritožba že rešena. Glede na hitrost s katero so izdali odločbo, lahko upam, da bo morda celo že v tem letu rešena [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Lepo se imejte pa, če ne prej, se jevim spet oktobra. Zaželite mi, da mi hitro mine do takrat.

Tulipan12 -> RE: Marčevke 2009 - 5.del (31.8.2012 9:04:17)

Peeeeeeeetttttttttttttteeeeeeeeeeeeeeeekkkkkkkkkkkkkkkkk!!!!!!!!!!!!!!!![sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Se mi zdi, da se edina tu gor veselim petkov![sm=smiley36.gif]

Tulipan12 -> RE: Marčevke 2009 - 5.del (31.8.2012 9:10:24)

IZVIRNO SPOROČILO: KOKICA32

Čer!

Tudi jaz sem danes dobila novo odločbo za vrtec....en razred višje, kar pomeni 11% več, pa OD nimamo več. [sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif] Tudi nam so upoštevali Valentinove obresti od varčevanja in jih šteli v družinski proračun, pa avta, stanovanje kjer živimo pa še....[sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif] Pa za Julijo 30% cene. [sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif]

Še dobro, da mu nisem obnovila varčevanja na banki....mu raje doma na stran dajem.

Banda!!![sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif] Nam vsaj avtov niso šteli, ker ne presegajo vrednosti...
Bom pa zgleda tut jaz prekinila ta varčevanja.[sm=smiley13.gif] Se mi zdi res bizarno, da šparaš otroku, da si ne bo rabil iz nule ustvarjat, pol pa dobiš po puklu. Bljak! Nam vsaj stanovanja niso upoštevali, ker itak ni pisano na naju in niti ne presega vrednosti in HB sta T. in mama po smrti njegovega očeta pisala vse na njo in nič na T., ker bi nas ona bajta odnesla v zadnji razred. Razočarana. V nulo.[sm=smiley13.gif]

Tulipan12 -> RE: Marčevke 2009 - 5.del (31.8.2012 9:13:42)

IZVIRNO SPOROČILO: Nina00

Pozdravljene spet po dolgem času!

Se samo na hitro javim, ker se še vedno ne vidim iz dela in trenutno kaže, da bo tako še do sredine oktobra, potem pa upam, da bom spet malo zadihala. Smo bili vmes sicer tudi malo na morju. Je zelo pasalo, a sedaj je to že davna zgodovina in letos morja na žalost ne bomo več vidli.

Vas nisem nekaj za nazaj brala, ker potem ne bi imela več časa nič napisat.

Tasa mene je tudi v drugo bolj dol bolelo. Ampak ni čudno. V prvo sem lahko počivala kolikor mi je pasalo, v drugo pa bolj malo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Kokica, če so vam šteli tudi stanovanje v katerem živite, napiši pritožbo. Nam so tudi in sem se pritožila, ker tam v nekem členu piše, da se to ne šteje. Saj ne, da je pritožba že rešena. Glede na hitrost s katero so izdali odločbo, lahko upam, da bo morda celo že v tem letu rešena [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Lepo se imejte pa, če ne prej, se jevim spet oktobra. Zaželite mi, da mi hitro mine do takrat.

Naj ti hitro mine!!! Pa saj bo, vse gre itak že prehitro...

Tulipan12 -> RE: Marčevke 2009 - 5.del (31.8.2012 10:19:32)

Tasa, Lijica ima krizico?

Najaa -> RE: Marčevke 2009 - 5.del (31.8.2012 10:38:13)

Tulipan, verjetno se res sam ti veseliš, da je petek, ker ostale smo tak skoz doma. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Boš danes na postu? Ob 16h se začne pa do jutri... Jaz bom. Te lune, ki se začnejo sredi dneva so super.

Joj kok mi danes ni... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] S tako silo se borim, da ne zaspim med diplomsko literaturo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

KOKICA32 -> RE: Marčevke 2009 - 5.del (31.8.2012 11:22:01)

Ojej.
Kokica pa ti si dala samo noter za OD (kaj si morala obnovit za Julijo? ). Ja, vse gledajo... vsak cent [sm=smiley13.gif]

Neeeee, dala sem noter za vrtec! Pa sem dobila obe odločbi, ki veljata od 01.09. do 31.12.2012!!!! [sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>