Inigo -> RE: Januarke 2013 (21.11.2012 13:01:07)
|
IZVIRNO SPOROČILO: nusika2013 IZVIRNO SPOROČILO: Inigo IZVIRNO SPOROČILO: HotCat IZVIRNO SPOROČILO: Dada81 Pozdravljene punce,..... Sem v 30.tednu nosečnosti ( jutri nastopim 31. teden ) in ginekologinja mi je rekla, da ima moj otrok malo prevelik trebušček. Tehta cca 1700-1800g. Dala me je v ambulanto za rizične nosečnosti, na pregled. Pravi, da dojenček prehiteva s svojo težo nekje za 1-2 tedna. Je lahko to kaj narobe? Moram pa še povedat to, da hodim tudi v diabetično ambulanto zaradi majhnega odstopanja sladkorja v krvi,nekaj časa sem imela inzulin, zdaj pa se je stvar porihtala in je sladkor tudi brez inzulina ok, povprečenje je bilo 5,3. Malo me je groza vsega tega, saj na našega sončka čakam že 10 let, po vseh neuspelih IVF-ih nam je uspelo po naravni poti,čist nenadoma :) Hvala vam punce za pomoč. Pozdrav Darja Ojla Dada81: tudi jaz ko sem šla nazadnji h ginekologinji sem bila v 30 tednu in je mali tehtal 1740g (nimam nosečniške sladkorne, samo že od začetka mali hitreje raste), in ni nobene panike delala, ne grem nikamor na dodatne preglede, saj je popolnoma normalno da so odstopanja. Vsak jenček drugače raste, enako kot si punce rekle, Pušenjak pravi da odstopanja so vedno [sm=smiley1.gif] dost so tut genske predispozicije - če si ti večja ali bodoči ati večji, bo tudi otrok večji. enako je s kilažo. nekateri v začetku ful zrastejo, potem se pa ustavi, drugi pa se kasneje potegnejo. moj mali se je rodil na čisto povprečje: 3410g in 50cm (slovensko povprečje je 3500g in 51cm). zdaj je pa za celo glavo večji od vrstnikov... pleničke - jst mam trenutno 3 paketke doma od DM. ampak ne me vprašat kolko jih je notri. če malo skalkulirama: previja se na cca 3 ure, je to 8x na dan. ampak ponoč, če ne bo pokakan, ne boš previjala. rečmo pol, da jih rabiš 6 na dan. torej jih v 30 dneh rabiš vsaj 180. če jih je v paketu 24, rabiš za en mesec 8 paketov. če mene vprašaš, bi kupila ene 4 pakete, pol boš pa vidla kk bo mali z določeno firmo plenic in kk mu bo kilaža šla gor, pa naslednje pakete že kupiš malo večje. najmanjše so od 2-5kg, pol so pa od 3-nevem kolk kg... tk ima DMjeva znamka. za ostale ne vem točno. pa približno tk isto grejo... drgač so pa mullerjeve super. pomoje boš zadovoljna [sm=smiley20.gif] aha ok. ja saj te za 2-5kg sem kupla. bom kupla ena 2 paketa teh se poleg, pa mogoce 1 paket drugih, pa da vidimo kaj bo. hvala za kalkulacijo. si nekak ne znam predstavljat na kolko casa se menjuje. nam je rekla v soli, da more imeti polulanih vsaj 6 plenick na 24 ur. ces, da te ne dehidrira. se to...ce npr nimam polulanih 6 plenick in pomeni, da mu primanjkuje vode, a pol lahko das vodo na flaso al pac pogosteje dojis? Zdaj ce od zacetka samo dojis...vem, da on z dojenjem kao pridobiva vodo in je ni posebej treba dajati, sam ce bi npr dehidrirati zacela? če polno dojiš in vidiš, da se otrok dobro počuti, nima vročine al ne joka neprestano, potem se dehidracije ni treba bat. bolj se treba pogobit v to pri poletnih novorojenčkih. jst sm prvič rodila julija, vročina je bla nora, in takrat sem mu dodajala mal vode po žlički, potem ko se začel krčki, pa čaj. osebno polulanih pleničk nikol nism štela... ker če normalno ziza, do dehidracije ne more prit. tisti, ki so na adaptiranem mleku pa ponavad dodajajo vodo ali čaj. ampak to so majhne količine. npr. pol deci dnevno. predvsem zato, da se ledvičke razbremenijo, ne toliko, da nebi dehidrirali. adaptirano mleko je pač bolj mastno in težje za organizem kot mamino. pa treba pr doziranju ful pazit, da ne daš premal vode oziroma preveč praška. skratka, če se bota dojila, do dehidracije skor ne more prit. če mu boš pa čez dan dala kako žličko vode ali čaja, pa ne bo čist nč narobe [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|