RE: Januarke 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Dada81 -> RE: Januarke 2013 (21.11.2012 9:06:46)

Pozdravljene punce,.....

Sem v 30.tednu nosečnosti ( jutri nastopim 31. teden ) in ginekologinja mi je rekla, da ima moj otrok malo prevelik trebušček. Tehta cca 1700-1800g. Dala me je v ambulanto za rizične nosečnosti, na pregled. Pravi, da dojenček prehiteva s svojo težo nekje za 1-2 tedna. Je lahko to kaj narobe? Moram pa še povedat to, da hodim tudi v diabetično ambulanto zaradi majhnega odstopanja sladkorja v krvi,nekaj časa sem imela inzulin, zdaj pa se je stvar porihtala in je sladkor tudi brez inzulina ok, povprečenje je bilo 5,3. Malo me je groza vsega tega, saj na našega sončka čakam že 10 let, po vseh neuspelih IVF-ih nam je uspelo po naravni poti,čist nenadoma :)
Hvala vam punce za pomoč.

Pozdrav Darja

nusika2013 -> RE: Januarke 2013 (21.11.2012 9:34:30)

IZVIRNO SPOROČILO: Dada81

Pozdravljene punce,.....

Sem v 30.tednu nosečnosti ( jutri nastopim 31. teden ) in ginekologinja mi je rekla, da ima moj otrok malo prevelik trebušček. Tehta cca 1700-1800g. Dala me je v ambulanto za rizične nosečnosti, na pregled. Pravi, da dojenček prehiteva s svojo težo nekje za 1-2 tedna. Je lahko to kaj narobe? Moram pa še povedat to, da hodim tudi v diabetično ambulanto zaradi majhnega odstopanja sladkorja v krvi,nekaj časa sem imela inzulin, zdaj pa se je stvar porihtala in je sladkor tudi brez inzulina ok, povprečenje je bilo 5,3. Malo me je groza vsega tega, saj na našega sončka čakam že 10 let, po vseh neuspelih IVF-ih nam je uspelo po naravni poti,čist nenadoma :)

Pozdrav Darja

hei Darja! Ne vem ce si brala kaj poste za nazaj, ampak imam jaz identicno zgodbo. jaz pa sem danes nastopila 31 T. Tak da imam ocitno 1 dan pred tabo rok :) Jaz sem bila v ambulanto napotena zaradi prevelike glavice za 2 tedna. sem sla na UZ in mi je naredila amniocintezo, kar pri tebi po moje ne bodo delali. ce si kaj brala pusenjaka na medovernet, so odstopanja v razvoju za 1-2 tedna normalna. da se baje noben otrok ne razvija isto. lahko pa mu napises mail, pa ti bo odgovoril. jaz tudi hodim v diabeticno ambulanto. pri meni so ocitno odkrili navidezen diabetes, ker nimam nobene diete in imam sladkor odkar si ga sama merim popolnoma normalen, vcasih se nizji kot drugi. tud moja miska ima normalno kg. te meritve teze, pa ti bo tud pusenjak napisal, da so zgolj priblizek in da lahko, da sploh ne stimajo. jaz se ne bi prevec obremenjevala. bos vidla kaj ti bo na UZ rekla....mislim, da si oni malo polnijo blagajne na ta nacin.

Renata81 -> RE: Januarke 2013 (21.11.2012 9:38:03)

Jaz imam diabetes Tip 1. Tudi naš je malo večji. Sam dvomim, da zaradi sladkorja, ker je diabetologinja bolj zaskrbljena zaradi mojih nizkih sladkorjev. Je pa tukaj še stvar genetike in to, da se noben otrok ne razvija isto. Saj vsi vemo, da je med novorojenčki tudi 1 kg in več razlike. Tako, da se ne sekiraj. Na koncu se vse "pogliha". Važno je, da je vse drugo ok.

Inigo -> RE: Januarke 2013 (21.11.2012 9:41:37)

Pozdravljene punce,.....

Pozdrav Darja

čau Darja,

podobno situacijo, samo da z glavico, je imela ena naša januarka. šla je na par preizskav in zdaj čaka še na izvide amniocenteze. tudi njena odstopanja so bila minimalna in sem prepričana, da bo vse najlepšem redu. moraš vedeti, to smo se tudi tukaj že pogovarjale, da vsi UZji nekaj lažejo. nikoli ni nobena meritev 100%. so lahko odstopanja, zaradi katerih potem ginekologi pošiljajo naprej. sj, dobro, da pošljejo naprej - sj jih zato plačujemo in zato jih imamo! ampak hočem ti povedati to, da je velikoooooo možnosti, da so mere čist ok, in da sploh ni nobenega odstopanja. malo površno merjenje, UZ ne more bit tako natančen - čisto vsak G bi ti drugače izmeril. verjemi! zato mam jst 3 PDP [sm=smiley36.gif] in nimam blage veze kdaj bom rodila [sm=jezicek.gif] jst mislim, da je teža in trebušček večji zarad sladkorne, če je že sploh kaj. ponavadi so tisti otročki malo večji in malo težji. saj ti bodo povedali v ambulanti. bodi brez skrbi, ker ti ne bo nič koristilo [sm=smiley2.gif] glavo gor in želim ti, da dobro opraviš.

sporoči kako je bilo. držim pesti za vaju [sm=smiley31.gif]

Inigo -> RE: Januarke 2013 (21.11.2012 9:43:13)

evo, sta me nušika in renata že prehiteli [sm=smiley36.gif]

nusika2013 -> RE: Januarke 2013 (21.11.2012 9:59:33)

hehe...ja inigo sem mogla takoj odgovoriti, ker sem kr sebe zagledla v Darji. mene sicer se vedno skrbi, ker se vedno nimam poste doma, telefon pa bi najraje vrgla v wc ta teden, da ne bi mogla nobenga "cudnega" klica prejeti. Se to ti napisem Darja, da je Pusenjak sam rekel, da so odstopanja pri vsaki meritvi +- 10%. Pri meni gre to za 1mm, pa so me dali na amnio. verjetno ce bi sama zahtevala tega nikoli nebi dobila. ampak ker pac lahko dajo in ker amnio stane drugace 600 EUr, ce si sam placas, pac napotijo tja. vsak pregled v ARN pa se dodatno zaracunajo 50 EUR zdravstveni. Lahko ti povem moj primer. V sredo mi je izmerila obseg trebuscka 25,8 cm, v cetrtek pa 24,2 cm (ista oseba, kaj sele, ce bi meril kdo drug)...in pol bi naj zaupala njihovim meritvam. sedaj pa se bojim zaradi 1 mm....vem, da ti ni vseeno, ker tud ce ti jih 50 zdaj napise, da se ne sekiraj, se malo bos, pa tudi jaz se, ampak pac poskusam odmisliti.

no ce ti bo lazje ti povem se zgodbo znanke. njej so ocenili, da ima otrok 6kg in so ji 3 tedne prej sprozili porod, pol pa se je mali rodil z 3200 g. pa se pri dveh mojih prijateljicah so se za pol kg zmotili. oni nikoli ne morejo tocno oceniti kilaze, ker jo ocenijo na podlagi trenutnih meritev, ki pa nikoli niso 100% (kot je inigo napisala). to tud Pusenjak pise, da se zato niti ne ukvarja s taksnimi meritvami.

upam, da smo te vsaj malo pomirile.

Inigo -> RE: Januarke 2013 (21.11.2012 10:02:40)

IZVIRNO SPOROČILO: nusika2013

hehe...ja inigo sem mogla takoj odgovoriti, ker sem kr sebe zagledla v Darji. mene sicer se vedno skrbi, ker se vedno nimam poste doma, telefon pa bi najraje vrgla v wc ta teden, da ne bi mogla nobenga "cudnega" klica prejeti. Se to ti napisem Darja, da je Pusenjak sam rekel, da so odstopanja pri vsaki meritvi +- 10%. Pri meni gre to za 1mm, pa so me dali na amnio. verjetno ce bi sama zahtevala tega nikoli nebi dobila. ampak ker pac lahko dajo in ker amnio stane drugace 600 EUr, ce si sam placas, pac napotijo tja. vsak pregled v ARN pa se dodatno zaracunajo 50 EUR zdravstveni. Lahko ti povem moj primer. V sredo mi je izmerila obseg trebuscka 25,8 cm, v cetrtek pa 24,2 cm (ista oseba, kaj sele, ce bi meril kdo drug)...in pol bi naj zaupala njihovim meritvam. sedaj pa se bojim zaradi 1 mm....vem, da ti ni vseeno, ker tud ce ti jih 50 zdaj napise, da se ne sekiraj, se malo bos, pa tudi jaz se, ampak pac poskusam odmisliti.

no ce ti bo lazje ti povem se zgodbo znanke. njej so ocenili, da ima otrok 6kg in so ji 3 tedne prej sprozili porod, pol pa se je mali rodil z 3200 kg. pa se pri dveh mojih prijateljicah so se za pol kg zmotili. oni nikoli ne morejo tocno oceniti kilaze, ker jo ocenijo na podlagi trenutnih meritev, ki pa nikoli niso 100% (kot je inigo napisala). to tud Pusenjak pise, da se zato niti ne ukvarja s taksnimi meritvami.

bolš neb mogla napisat [sm=bravo.gif]

nusika2013 -> RE: Januarke 2013 (21.11.2012 10:12:25)

IZVIRNO SPOROČILO: Inigo

no ce ti bo lazje ti povem se zgodbo znanke. njej so ocenili, da ima otrok 6kg in so ji 3 tedne prej sprozili porod, pol pa se je mali rodil z 3200 kg. pa se pri dveh mojih prijateljicah so se za pol kg zmotili. oni nikoli ne morejo tocno oceniti kilaze, ker jo ocenijo na podlagi trenutnih meritev, ki pa nikoli niso 100% (kot je inigo napisala). to tud Pusenjak pise, da se zato niti ne ukvarja s taksnimi meritvami.

bolš neb mogla napisat [sm=bravo.gif]

Inigo jaz mam vcasih prav feeling da oni za nalasc izvajajo neko paniko pri nosecnicah. ko se sploh nebi smele sekirat, pol pa delas skodo sebi in se svojemu soncku. jaz sem v ambulanti sedela pol ure, pa sta prisle se dve zaradi prevelike glavice, tak do ocitno imajo skrite dogovore. po moje je taksnih, ki je dejansko pol kaj narobe, lih 1%. konec koncev pa...tud karkoli bi sedaj ugotovili (govorim za svoj primer), da imam kako gensko napako...kaj pa naj, ce sem v 31 T? brezveze sploh delat taksne meritve no. smiselne se mi zdijo le tiste, kjer ocenjujejo kolicino plodovnice, ker na to pa lahko vplivas. ostalo je bolj ali manj odloceno.

Mala BB -> RE: Januarke 2013 (21.11.2012 10:20:00)

Hej punce, da se še jaz oglasim na temo meritev. Se strinjam, UZ meritve so nek osnovni pokazatelj, nikakor pa ne povsem natančen. Jaz sem imela prejšnji teden UZ, smo hoteli slikice in si je res vzela čas (no, sej smo plačali) in je nekje vmes naredila meritve: teža 2200 g, pol se je pa mali premaknil in je bila ful vesela, češ da zdej je pa v najboljšem položaju za merjenje in je pokazalo 1970 g. Razlike so bile tudi pri vse drugih meritvah. Sej ne, da sem si vse zapomnila, ampak imam prav na CD-ju vse skupaj in sem primerjala. Tako da je ogromno odvisno od lege ploda v času merjenja in na klasičnem pregledu jih pač ne čakajo, da se postavijo v idealno lego.

Drugače pa "klasika", zbujanje ponoče, zdaj že prav sanjam kako bom končno spet spala na trebuhu ha ha. Lepo se imejte!!!!

araucaria -> RE: Januarke 2013 (21.11.2012 10:20:41)

Zivjo punce,

Tudi jaz mislim, da ti dohtarji malo pretiravajo. Odstopanja so normalna, vse kar je +/- 4% je v mejah normale, zato jih ne prevec resno jemat. Meni je G v 22. tednu rekla, da ima otrok majhen baoncek tekocine v mozganih, teden kasneje pa tega ni bilo vec. Seveda je bil tam baloncek, ko pa so se mozgani se razvijali. Sem bila cel teden na trnih zaradi hydrocephalus-a...

Moja zaba se je danes ponoci odlocila, da bo on diktiral kako bova spala. Ne na levem boku, ne na desnem boku, ampak na hrbtu. Mislim, da mu ni vsec na boku, ker trebuh pade na jogi, pa ima manj prostora za svojo akrobatiko[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Pa sem si potem zatlacila blazino pod hrbet, da nisem spala cisto na hrbtu, ampak deloma na boku, deloma na hrbtu in pazila, da se trebuh ni dotikal jogija...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Ljubim to najino zabo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Bodite lepo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Renata81 -> RE: Januarke 2013 (21.11.2012 10:26:29)

Te meritve so res kar nekaj. Ko sem v LJ na kontroli skoz "jambra" da imajo tako slabe UZ, da komaj kaj vidijo. Zdaj naj mi pa povejo kako lahko potem delajo tako natančne meritve? Nemogoče!!! Vse skupaj je en larifari. Jaz vem, da če bo potem moj manjši kot kažejo meritve zdaj, ji bom povedala, da drugič naj bo raje tiho kot da me sekira.

Dada81 -> RE: Januarke 2013 (21.11.2012 10:28:28)

o hvala babike [sm=smiley31.gif]. Ste me kr en mal pomirile,....sem tud malo Pušenjaka pobrskala, pa res vidim,da ni panike za preplah. V glavnem bom vidla kaj bodo tete tam rekle,..sam na amnio pa zaj res nebi šla,..brb,...[sm=zmeden.gif]
Vam javim,....in hvala še enkrat [sm=smiley1.gif]

nusika2013 -> RE: Januarke 2013 (21.11.2012 10:38:12)

IZVIRNO SPOROČILO: araucaria

Zivjo punce,

Tudi jaz mislim, da ti dohtarji malo pretiravajo. Odstopanja so normalna, vse kar je +/- 4% je v mejah normale, zato jih ne prevec resno jemat. Meni je G v 22. tednu rekla, da ima otrok majhen baoncek tekocine v mozganih, teden kasneje pa tega ni bilo vec. Seveda je bil tam baloncek, ko pa so se mozgani se razvijali. Sem bila cel teden na trnih zaradi hydrocephalus-a...

Moja zaba se je danes ponoci odlocila, da bo on diktiral kako bova spala. Ne na levem boku, ne na desnem boku, ampak na hrbtu. Mislim, da mu ni vsec na boku, ker trebuh pade na jogi, pa ima manj prostora za svojo akrobatiko[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Pa sem si potem zatlacila blazino pod hrbet, da nisem spala cisto na hrbtu, ampak deloma na boku, deloma na hrbtu in pazila, da se trebuh ni dotikal jogija...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Ljubim to najino zabo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Bodite lepo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

aucaria, evo lih to je pri meni zdaj problem. kao ta hydrocehalus. zato so me dali na amnio. pa saj lih to meni ni jasno. ves kaj je pri meritvi na UZ 1mm....to ni nic! To se ona malo zmiga, pa bo spet nekaj drugega zmerla.

urska_m -> RE: Januarke 2013 (21.11.2012 12:12:45)

Pozdravljene punce,
Dada81 ne sekiraj se. Jaz sem bila prejšnji teden na UZ (31. teden nosečnosti) pa ginekolog pravi, da smo po UZ noseči en teden več, tehtali pa smo 1908g. Prav tako, je omenil, da mi pojsteljica že kalcinira in da je moja pupika obnjnena navzdol in da je zelo nizko. Seveda me je zagrabila panika, ampak ginekolog pravi, da ni nobene panike. Pa si mislim, da že ve. Tako, da se ne sekiram.
lp

HotCat -> RE: Januarke 2013 (21.11.2012 12:13:22)

Pozdravljene punce,.....

Pozdrav Darja

Ojla Dada81: tudi jaz ko sem šla nazadnji h ginekologinji sem bila v 30 tednu in je mali tehtal 1740g (nimam nosečniške sladkorne, samo že od začetka mali hitreje raste), in ni nobene panike delala, ne grem nikamor na dodatne preglede, saj je popolnoma normalno da so odstopanja. Vsak jenček drugače raste, enako kot si punce rekle, Pušenjak pravi da odstopanja so vedno [sm=smiley1.gif]

nusika2013 -> RE: Januarke 2013 (21.11.2012 12:26:22)

punce nekaj mi povejte. koliko naj kupim plenick za zacetek? Da ne bom zdaj lih rabla v prvem tednu letet v trgovino ze. Zaenkrat sem jih kupla 24 od mullerja. kao tiste newborn. so te ok? kaj mislite bi kupla se od kake druge firme (mercator itd.)

Inigo -> RE: Januarke 2013 (21.11.2012 12:34:32)

IZVIRNO SPOROČILO: HotCat

Pozdravljene punce,.....

Pozdrav Darja

Ojla Dada81: tudi jaz ko sem šla nazadnji h ginekologinji sem bila v 30 tednu in je mali tehtal 1740g (nimam nosečniške sladkorne, samo že od začetka mali hitreje raste), in ni nobene panike delala, ne grem nikamor na dodatne preglede, saj je popolnoma normalno da so odstopanja. Vsak jenček drugače raste, enako kot si punce rekle, Pušenjak pravi da odstopanja so vedno [sm=smiley1.gif]

dost so tut genske predispozicije - če si ti večja ali bodoči ati večji, bo tudi otrok večji. enako je s kilažo. nekateri v začetku ful zrastejo, potem se pa ustavi, drugi pa se kasneje potegnejo. moj mali se je rodil na čisto povprečje: 3410g in 50cm (slovensko povprečje je 3500g in 51cm). zdaj je pa za celo glavo večji od vrstnikov...

pleničke - jst mam trenutno 3 paketke doma od DM. ampak ne me vprašat kolko jih je notri. če malo skalkulirama: previja se na cca 3 ure, je to 8x na dan. ampak ponoč, če ne bo pokakan, ne boš previjala. rečmo pol, da jih rabiš 6 na dan. torej jih v 30 dneh rabiš vsaj 180. če jih je v paketu 24, rabiš za en mesec 8 paketov. če mene vprašaš, bi kupila ene 4 pakete, pol boš pa vidla kk bo mali z določeno firmo plenic in kk mu bo kilaža šla gor, pa naslednje pakete že kupiš malo večje. najmanjše so od 2-5kg, pol so pa od 3-nevem kolk kg... tk ima DMjeva znamka. za ostale ne vem točno. pa približno tk isto grejo...
drgač so pa mullerjeve super. pomoje boš zadovoljna [sm=smiley20.gif]

fjonda -> RE: Januarke 2013 (21.11.2012 12:38:43)

Ciao punce,

Nusika, si omenila, da lahko vplivamo na količino plodovnice. Zanima me kako.
Na zadnjem UZ je ginekolog ocenil, da je več plodovnice, ni pa nič komentiral, kaj bi to lahko pomenilo. Hotel je tudi pregledat obrazek v 3D, ampak mu zaradi lege otročka ni ratalo. Ko sem prišla domov sem ugotovila, da obrazka ne pregledujejo zaradi lepšega ampak ker je velikokrat povečana količina plodovnice vezana na poškodbe obraza. [sm=zmeden.gif] Seveda se takoj prikrade zaskrbljenost, pa ne glede na to, koliko jo odrivaš. Se pa drugače "mirim" s tem, da itak jutri nastopim 31T in da zdej res ni kaj dosti izbire tudi v primeru, da je z otrokom kaj narobe.
Imam pa tudi gestacijski diabetes, ki je baje tudi lahko en od razlogov za povečanje plodovnice.

No, tako malo mimogrede, da veste, da smo tukaj tudi tiste, ki vas navadno samo beremo. [sm=smiley1.gif]

Uživajte v lepem...

nusika2013 -> RE: Januarke 2013 (21.11.2012 12:41:16)

Pozdravljene punce,.....

Pozdrav Darja

dost so tut genske predispozicije - če si ti večja ali bodoči ati večji, bo tudi otrok večji. enako je s kilažo. nekateri v začetku ful zrastejo, potem se pa ustavi, drugi pa se kasneje potegnejo. moj mali se je rodil na čisto povprečje: 3410g in 50cm (slovensko povprečje je 3500g in 51cm). zdaj je pa za celo glavo večji od vrstnikov...

pleničke - jst mam trenutno 3 paketke doma od DM. ampak ne me vprašat kolko jih je notri. če malo skalkulirama: previja se na cca 3 ure, je to 8x na dan. ampak ponoč, če ne bo pokakan, ne boš previjala. rečmo pol, da jih rabiš 6 na dan. torej jih v 30 dneh rabiš vsaj 180. če jih je v paketu 24, rabiš za en mesec 8 paketov. če mene vprašaš, bi kupila ene 4 pakete, pol boš pa vidla kk bo mali z določeno firmo plenic in kk mu bo kilaža šla gor, pa naslednje pakete že kupiš malo večje. najmanjše so od 2-5kg, pol so pa od 3-nevem kolk kg... tk ima DMjeva znamka. za ostale ne vem točno. pa približno tk isto grejo...

aha ok. ja saj te za 2-5kg sem kupla. bom kupla ena 2 paketa teh se poleg, pa mogoce 1 paket drugih, pa da vidimo kaj bo. hvala za kalkulacijo. si nekak ne znam predstavljat na kolko casa se menjuje. nam je rekla v soli, da more imeti polulanih vsaj 6 plenick na 24 ur. ces, da te ne dehidrira. se to...ce npr nimam polulanih 6 plenick in pomeni, da mu primanjkuje vode, a pol lahko das vodo na flaso al pac pogosteje dojis? Zdaj ce od zacetka samo dojis...vem, da on z dojenjem kao pridobiva vodo in je ni posebej treba dajati, sam ce bi npr dehidrirati zacela?

nusika2013 -> RE: Januarke 2013 (21.11.2012 12:47:45)

IZVIRNO SPOROČILO: fjonda

Ciao punce,

Na zadnjem UZ je ginekolog ocenil, da je več plodovnice, ni pa nič komentiral, kaj bi to lahko pomenilo. Hotel je tudi pregledat obrazek v 3D, ampak mu zaradi lege otročka ni ratalo. Ko sem prišla domov sem ugotovila, da obrazka ne pregledujejo zaradi lepšega ampak ker je velikokrat povečana količina plodovnice vezana na poškodbe obraza. [sm=zmeden.gif] Seveda se takoj prikrade zaskrbljenost, pa ne glede na to, koliko jo odrivaš. Se pa drugače "mirim" s tem, da itak jutri nastopim 31T in da zdej res ni kaj dosti izbire tudi v primeru, da je z otrokom kaj narobe.
Imam pa tudi gestacijski diabetes, ki je baje tudi lahko en od razlogov za povečanje plodovnice.

No, tako malo mimogrede, da veste, da smo tukaj tudi tiste, ki vas navadno samo beremo. [sm=smiley1.gif]

Uživajte v lepem...

hm...ja to da bi bilo prevec plodovnice se nisem slisala. jaz vem da s pocitkom in pitjem vode lahko vplivas na premalo kolicino plodovnice. ne vem pa kako bi lahko vplivala na preveliko...kaj to je lahko sploh problem? zal ti glede tega ne bi znala odgovoriti. samo po moje do poskodb lahko pride pri pomanjkanju plodovnice, ker se otrok ne more vec normalno razvijati. mogoce ima katera druga izkusnje s tem.

Inigo -> RE: Januarke 2013 (21.11.2012 13:01:07)

Pozdravljene punce,.....

Pozdrav Darja

aha ok. ja saj te za 2-5kg sem kupla. bom kupla ena 2 paketa teh se poleg, pa mogoce 1 paket drugih, pa da vidimo kaj bo. hvala za kalkulacijo. si nekak ne znam predstavljat na kolko casa se menjuje. nam je rekla v soli, da more imeti polulanih vsaj 6 plenick na 24 ur. ces, da te ne dehidrira. se to...ce npr nimam polulanih 6 plenick in pomeni, da mu primanjkuje vode, a pol lahko das vodo na flaso al pac pogosteje dojis? Zdaj ce od zacetka samo dojis...vem, da on z dojenjem kao pridobiva vodo in je ni posebej treba dajati, sam ce bi npr dehidrirati zacela?

če polno dojiš in vidiš, da se otrok dobro počuti, nima vročine al ne joka neprestano, potem se dehidracije ni treba bat. bolj se treba pogobit v to pri poletnih novorojenčkih. jst sm prvič rodila julija, vročina je bla nora, in takrat sem mu dodajala mal vode po žlički, potem ko se začel krčki, pa čaj.
osebno polulanih pleničk nikol nism štela... ker če normalno ziza, do dehidracije ne more prit. tisti, ki so na adaptiranem mleku pa ponavad dodajajo vodo ali čaj. ampak to so majhne količine. npr. pol deci dnevno. predvsem zato, da se ledvičke razbremenijo, ne toliko, da nebi dehidrirali. adaptirano mleko je pač bolj mastno in težje za organizem kot mamino. pa treba pr doziranju ful pazit, da ne daš premal vode oziroma preveč praška.

skratka, če se bota dojila, do dehidracije skor ne more prit. če mu boš pa čez dan dala kako žličko vode ali čaja, pa ne bo čist nč narobe [sm=smiley1.gif]

nusika2013 -> RE: Januarke 2013 (21.11.2012 13:02:52)

IZVIRNO SPOROČILO: fjonda

Ciao punce,

Uživajte v lepem...

to sem edino nasla, ce ti kaj pomaga. ocitno preveliko kolicino lahko zmanjsajo samo s punkcijo. drugace pa se kaj poisci na netu. sem vidla da tud pusenjak eni odgovarja na taksno vprasanje. pusenjak je napisal, da se poveca kolicina plodovnice, ce diabetes ni prav "zdravljen".

http://babybook.si/novice/polihidramnij-%E2%80%93-prevec-plodovnice.html

fjonda -> RE: Januarke 2013 (21.11.2012 13:03:25)

Tudi jaz sem mislila, da je lahko problem kvečjemu premalo, ne pa preveč plodovnice. Ampak očitno tudi preveč "škodi" oz. nakazuje na morebitne malformacije otroka. Predvsem poškodbe obraza. Povzroča pa baje tudi prezgodnji porod zaradi prevelikega pritiska v maternici, ki se nima več kam širiti.

No, Pušenjak pravi da v se v 90% rodijo povsem zdravi otroci. Ni druge kot počakat in upat, da smo zdravi.

Hvala vseeno... [sm=smiley1.gif]

nusika2013 -> RE: Januarke 2013 (21.11.2012 13:05:34)

aha no to sem lih hotla vedet, ker si ne znam predstavljat kaksno kolicino bi naj potem spila. jaz jo bom dojila ja. upam, da nama uspe, ker si to res zelim!

Inigo -> RE: Januarke 2013 (21.11.2012 13:34:59)

aha no to sem lih hotla vedet, ker si ne znam predstavljat kaksno kolicino bi naj potem spila. jaz jo bom dojila ja. upam, da nama uspe, ker si to res zelim!

sploh ne razmišljat da ti nebi!!! moraš pa vedet, da je dojenje na začetku res garanje, potem ko pa steče, je pa nekaj naaaajlepšega [sm=9nebesa.gif] se spomenm, ko se je Brin z 11. meseci sam odstavil... jst sm mela pravo krizo! resno! vedno sva imela eno stvar, ki je bila samo najina in to je bilo dojenje. takrat sva se pocartala - oba! mali se je namalical, mel je nekaj od tega, jst pa najbrž še več. in naenkrat si zmisli, da on tega ne rabi več. kaj pa js?! jst sm pa to še vedno rabla. skos sm misla, da nimava nič več skupnega. tisto kar sva dobila z dojejem, sem kar naenkrat izgubila. njemu je blo kul, men se je pa skor zmešalo. flaško al pa kašico mu lahk da vsakdo, zizo sm mu lahk dala samo jaz... vem, da sm takrat potrebovala kar nekaj časa, da sm dojela, da je to razvojna faza in da dojenje itak neb nikol trajalo večno. ampak sprijaznit se s tem, da moj fantek ne rab več dojenja in da je skekslal mene - tko sm jst to dojemala... je blo pa katastrofa! potem sem si še kar nekaj časa črpala mleko in mu ga dodajala k jedem, potem sem pa počasi opustila. zdaj se še samo smejem temu, ampak se pa spomenm, da mi je bilo izredno hudo. tako sem se navezala na ta najin ritual. tko, da dojenje ni samo to ,da se tvoj dojenček naje, ampak je mnooooooogo več. to sem hotla skozi vso zgodbo povedat. [sm=smiley1.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  85 86 [87] 88 89   Naslednja stran >   >>