RE: Januarke 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

vesper -> RE: Januarke 2013 (22.11.2012 17:44:39)

oj punce

popek inigo jaaaaa, jaz imam tud ful občutljiv popek drugače [sm=jezicek.gif] tudi ko nisem noseča, bog ne daj da se mi ga kdo dotakne, še sama ga ne upam. Zdaj pa me ubija ta občutek. Jooooj saj zato mi je že zdaj hudo, ko bom mogla malemu ta popek zdaj vsak dan čistit ko še bo tista klupica gor. [sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif]
Pa ne zato, da bi mi bilo fuj ali kaj, ampak ker se mi bo smilil, me kr boli, ko samo pomislim na to [sm=zmeden.gif]

masažno olje - hot cat jaz sem kupla za sebe olje proti strijam od welede v DM-u in je noter ena brošura z izdelki, ki jih ponujajo. No in tam je tudi to lje za masažo dojenčka. Opisano je zlo fajn, ampak veš kaj vse napišejo, samo da prodajo. Zato sem rekla bom vprašala tukaj ,če kera pozna mogoče. Drugače je pa to olje, ki sem ga kupila za sebe super in ful lepo diši.
[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

mazanje ritke- ja, lamprehtovo mazilo proizvajajo Mariborske lekarne in je že zlo dolgo na tržišču in zlo je hvaljeno. Zdaj edino še meni nekaj vedno ni jasno. Kako je s tem mazanjem ritke in okrog lulčka pri malem? Kaj se to maže po vsakem previjanju, ali samo ob vnetju ali kako? Ker nam so sicer v šoli rekli, da bi naj mazali samo ob vnetju, ampak vse kolegice ki imajo že otročke mi pravijo, da so one mazale ob vsakem previjanju. Zdaj pa več ne vem [sm=zmeden.gif] Kaj mislite ve? Pa kako je z mazanjem telesca pri dojenčku? Res samo te kožne gube mazat in nič druga? Pa še to z mandljevim ali olivnim oljem ali kako!?

inigo - brinjevo mazilo? Kje to dobiš in zakaj je to fajno?

makr -> RE: Januarke 2013 (22.11.2012 19:43:48)

Oj!
Kako ste pridne na forumu[sm=bravo.gif] jst vas poskušam vsak dan prebrati, žal pa mi redko uspe še kaj napisati. Glede mazanja dojenčka sem tud jaz v dvomih?? Ali ob vsakem previjanju - mogoče ni slabo za preventivo?? Nas bodo babice (patronažne) o tem podučile[sm=smiley1.gif].
Kako ste drugače?
Ste še vse aktivne in v službah? Jaz ugotavljam, da je vsak teden težje....pa še glede pregledov ko jih imam ne vidijo radi, da imam prosto....a ma še katera podobno situacijo[sm=zmeden.gif]
V glavnem, pridno božajte trebuščke in pojte svojim sončkom[sm=smiley1.gif]

Pikica_82 -> RE: Januarke 2013 (22.11.2012 21:33:05)

Mi smo mazali ritko od začetka ob vsakem previjanju (čist tanek sloj, ne tolk, kolk mu je patronažna gor napacala), kasneje pa ne več, ampak po potrebi. Okoli luleka pa nisem nikoli nič mazala, razen, če je mel kaj rdeče ali pa vneto. Smo pa vedno fajn posušili in prezračili kožo, preden sem mu svežo pleničko dala gor (včasih tudi s fenom, to mu je blo ful fajn).

nusika2013 -> RE: Januarke 2013 (23.11.2012 8:09:35)

vesper ja imas prav, je rekla v soli, da ne vedno mazati, ampak kot pravis so tud moje kolegice skor vedno mazale. ne vem al pol patronazna drugace svetuje al kaj. saj po moje, ce cist malo namazes ni panike. je pa res, da so rekle, da cimmanj kemije na kozo. kaj se tice gub, pa mislim, da jih lih tam ne smes mazat, ker pol se dodatno tam svicajo.

Inigo -> RE: Januarke 2013 (23.11.2012 8:29:10)

vesper - brinjevo mazilo dobiš v lekarni. pravijo, da je fajn masirat trebušček, kadar težko kakajo. kolk je pomagalo... ne vem. bolj ne kot ja, se mi zdi. se je pa zelo rad masiral in božal. še zdaj se [sm=smiley36.gif]

mazanje ritice
- v šoli se spomenm so tut rekli pr nas, da ne vsakič. ampak jst sm ga vsakič. sicer bi pomoje mel rit ko rdečo luč na semaforju... [sm=zmeden.gif] luleka nism mazala, mazala sem pregib med nogo in telesom in ritko. na tanko.

mazanje pregibov - je nujno! ravno zaradi tega, ker tam švicajo in se tam največ svinjarije nabere in ostane. tam treba kožo vedno dobro dobro umit, osušit in negovat. zelo rade se tam nardijo glivice in ekcemi...

nusika2013 -> RE: Januarke 2013 (23.11.2012 8:44:46)

IZVIRNO SPOROČILO: Inigo

vesper - brinjevo mazilo dobiš v lekarni. pravijo, da je fajn masirat trebušček, kadar težko kakajo. kolk je pomagalo... ne vem. bolj ne kot ja, se mi zdi. se je pa zelo rad masiral in božal. še zdaj se [sm=smiley36.gif]

mazanje ritice
- v šoli se spomenm so tut rekli pr nas, da ne vsakič. ampak jst sm ga vsakič. sicer bi pomoje mel rit ko rdečo luč na semaforju... [sm=zmeden.gif] luleka nism mazala, mazala sem pregib med nogo in telesom in ritko. na tanko.

mazanje pregibov - je nujno! ravno zaradi tega, ker tam švicajo in se tam največ svinjarije nabere in ostane. tam treba kožo vedno dobro dobro umit, osušit in negovat. zelo rade se tam nardijo glivice in ekcemi...

ja to vem, da je treba pregibe dobro umit, osusit in cistit, sam lih zato nisem vedla, ce je treba posebej mazat. cist iz svojega vidika sklepam, da mi je najhuje, ce imam kake pregibe mastne pol se dodatno svicam. se opravicujem za napako [sm=smiley2.gif]

Inigo -> RE: Januarke 2013 (23.11.2012 8:48:30)

IZVIRNO SPOROČILO: nusika2013

mazanje ritice

ja to vem, da je treba pregibe dobro umit, osusit in cistit, sam lih zato nisem vedla, ce je treba posebej mazat. cist iz svojega vidika sklepam, da mi je najhuje, ce imam kake pregibe mastne pol se dodatno svicam. se opravicujem za napako [sm=smiley2.gif]

dj nehi no, ne se opravičevat [sm=smiley36.gif] pregibe res treba mazat. mene tut dela živčno... verjemi! dokler se ne kopa, pa tut ker kopala ne boš vsak dan, treba temeljito umit pregibe. sploh vratek. namažeš pa potem z riboderminom oziroma nekaj kar boš uporabljala.

nusika2013 -> RE: Januarke 2013 (23.11.2012 9:37:40)

aha ok. ja bom kr kupla ta ribodermin, ker sem vidla, da vsepovsod to hvalijo. hvala za nasvete! res sem tolko vesela, da se pogovarjamo teh stvareh, ker drugace nakupis 100 nepotrebnih stvari. v trgovini pa te tak naserjejo za vse!

Inigo -> RE: Januarke 2013 (23.11.2012 9:45:47)

aha ok. ja bom kr kupla ta ribodermin, ker sem vidla, da vsepovsod to hvalijo. hvala za nasvete! res sem tolko vesela, da se pogovarjamo teh stvareh, ker drugace nakupis 100 nepotrebnih stvari. v trgovini pa te tak naserjejo za vse!

men je ribodermin zakon! z veliko začetnico [sm=bravo.gif] ko smo bli mi mali je bil jekoderm, zdj so ga preimenovali... vse skup je pač ribje mazilo. in če so že nas mazal s tem... pa mi ga mamo skoooos doma. kjerkoli se ti pojavi rdečica, suha koža, razpokana koža - je ribodermin taprvo s čim namažem. sploh kadar gremo pozimi ven, ti ful fajn zaščiti kožo, pol si pa čist mehek [sm=smiley36.gif] ima značilen vonj, ki pa men osebno ful diši. zdj že mali ve, ko se mu kje dela suha koža, mi sam reče naj mu dam modro kremico (ker je modra pakunga). [sm=smiley36.gif]

Inigo -> RE: Januarke 2013 (23.11.2012 10:51:00)

danes ob 18:00 VSE BREZ IZJEME držat pesti! ...ker imam izpit [sm=smiley36.gif]

nusika2013 -> RE: Januarke 2013 (23.11.2012 12:07:50)

danes ob 18:00 VSE BREZ IZJEME držat pesti! ...ker imam izpit [sm=smiley36.gif]

FUL BOMO DRZALI PESTI!!!

Mala BB -> RE: Januarke 2013 (23.11.2012 12:09:29)

Inigo, a ti mogoče hodiš na Kp - mng/mag?

Inigo -> RE: Januarke 2013 (23.11.2012 12:42:28)

IZVIRNO SPOROČILO: Mala BB

Inigo, a ti mogoče hodiš na Kp - mng/mag?

jp! [sm=smiley1.gif]

Mala BB -> RE: Januarke 2013 (23.11.2012 12:50:09)

Ha ha, se mi kar zdelo, sva že dve. S tem da js uradno letos pavziram, ne toliko zaradi poroda ampak nadaljevanja (selitev v drugo državo) in mi še ni čisto jasno kako mi bodo sploh pustili delati izpite na daljavo.
Vem pa kaj te čaka danes, jao jao....pravijo, da je to najtežji v 2. letniku, vsaj to ti naj bo v tolažbo.[sm=smiley1.gif]

vijolica80 -> RE: Januarke 2013 (23.11.2012 13:09:26)

hehe...ja inigo sem mogla takoj odgovoriti, ker sem kr sebe zagledla v Darji. mene sicer se vedno skrbi, ker se vedno nimam poste doma, telefon pa bi najraje vrgla v wc ta teden, da ne bi mogla nobenga "cudnega" klica prejeti. Se to ti napisem Darja, da je Pusenjak sam rekel, da so odstopanja pri vsaki meritvi +- 10%. Pri meni gre to za 1mm, pa so me dali na amnio. verjetno ce bi sama zahtevala tega nikoli nebi dobila. ampak ker pac lahko dajo in ker amnio stane drugace 600 EUr, ce si sam placas, pac napotijo tja. vsak pregled v ARN pa se dodatno zaracunajo 50 EUR zdravstveni. Lahko ti povem moj primer. V sredo mi je izmerila obseg trebuscka 25,8 cm, v cetrtek pa 24,2 cm (ista oseba, kaj sele, ce bi meril kdo drug)...in pol bi naj zaupala njihovim meritvam. sedaj pa se bojim zaradi 1 mm....vem, da ti ni vseeno, ker tud ce ti jih 50 zdaj napise, da se ne sekiraj, se malo bos, pa tudi jaz se, ampak pac poskusam odmisliti.

no ce ti bo lazje ti povem se zgodbo znanke. njej so ocenili, da ima otrok 6kg in so ji 3 tedne prej sprozili porod, pol pa se je mali rodil z 3200 g. pa se pri dveh mojih prijateljicah so se za pol kg zmotili. oni nikoli ne morejo tocno oceniti kilaze, ker jo ocenijo na podlagi trenutnih meritev, ki pa nikoli niso 100% (kot je inigo napisala). to tud Pusenjak pise, da se zato niti ne ukvarja s taksnimi meritvami.

upam, da smo te vsaj malo pomirile.

Ojla, da se vkljucim se jaz. V sredo imela pregled pri dr. Luckyboyu. Vse kar mi je rekel, da je glede na velikost 32 T (rok 15.1, prej sem imela že vse od 11-19 tega) in +/- 2 tedna lahko niha in to je bilo to. Nobenih predvidevanj glede kilaže sploh nobenega drugega komentarja kot to, da velikost glavice, trebuha in nogice ustrezajo 32 T. Tako, da je zelo previden glede informacij, ki jih daje nosečnicam. In pol seveda nimam skrbi, ker itak ne vem, koliko bi moral bit težak :o) Poanta tega je, da itak nihajo meritva, tudi, če jih isti strokovnajki merijo. In po moje je zaradi poplave informacij ter ginekologov, ki dajejo občutek, da niso prepričani v svoje strokovno delo zelo veliko živčnih in zbeganih nosečnic.
Upam in verjamem, da je pri vseh vse vredu. Ker če so naredili že toliko pregledov, pa bi ja kakšna večja odstopanja že prej opazili.

Inigo -> RE: Januarke 2013 (23.11.2012 15:56:23)

IZVIRNO SPOROČILO: Mala BB

Ha ha, se mi kar zdelo, sva že dve. S tem da js uradno letos pavziram, ne toliko zaradi poroda ampak nadaljevanja (selitev v drugo državo) in mi še ni čisto jasno kako mi bodo sploh pustili delati izpite na daljavo.
Vem pa kaj te čaka danes, jao jao....pravijo, da je to najtežji v 2. letniku, vsaj to ti naj bo v tolažbo.[sm=smiley1.gif]

Ja, dans mamo kvalitativno metodologijo. Kr neki, ti recem. Priznam, da nimam pojma kaj sm se ucila. Priflarila sm se na pamet :/ Eh... Pr kvantitativni metodologiji mas vsaj neko racunanje, neko sklepanje, vse se da preverit, tole je pa kr neki.

Drz pesti! Dans reeeees rabim sreco...

nusika2013 -> RE: Januarke 2013 (23.11.2012 18:03:49)

hei babike!

Inigo bomo drzali pesti zate! Upam, da bo isto dober dan, kot zame. Jaz sem koncno dobila posto z bolnice in je z mojo pupo po amnio vse ok. Joj kak sem vesela!!!! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=pikapoka1.gif]

Bijoux -> RE: Januarke 2013 (23.11.2012 18:26:05)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Nusika, cestitam! Smo rekle, da bo vse ok [sm=bravo.gif] Zdaj pa upam, da si si oddahnila in bos lazje mirno spala.

Glede papirjev in CSD sem hotela še jaz napisati. Midva tudi nisva poročena in sva se avgusta prijavila na istem naslovu, prijavila skupno gospodinjstvo in ob tem sva morala tudi napisati v kakšnem razmerju sva - torej sva napisala, da sva izvenzakonska partnerja. Zdaj, ko sva šla na CSD urediti priznanje očetovstva, pa sva dobila še papirje za uveljavljanje starševskega dodatka (ker sem brezposelna, ravnokar diplomirala in ne dobim porodniške), plus za otroški dodatek moram oddat papirje takoj po rojstvu otroka. Sicer te pa vprašajo, če imaš že urejeno porodniško in če ne, jo lahko ravno tako urediš. Drugače veliko info dajejo tudi po telefonu, tako da če ne moreta iti tja, se pozanimaš po telefonu kaj vse lahko urediš sama, pa se sama oglasiš in pri čem mora bit partner zraven. [sm=smiley1.gif]

Moram pa tudi jaz malo potožiti...nama se tudi dogaja čista zmeda z vozičkom..morala bi ga dobiti že več kot en mesec nazaj in ga še kar ni..od takrat so dobili že dve pošiljki in najinega vozeka še kar ni in ni. Sva že non stop na telefonu....danes so namreč dobili eno pošiljko, ampak najinega vozička spet ni bilo in so rekli, da imajo grozne težave s proizvajalci, da ne pošiljajo tistega, kar rečejo da bojo poslali. In zdj bo šel šef te firme v ponedeljek na Poljsko (iz tam je namreč najin voziček) se skregat, da se bo končno kam premaknilo....ampak to pomeni, da bova midva še kar nekaj časa brez vozička [sm=zmeden.gif] So nama sicer obljubili, da nama bodo posodili drugega dokler najin ne pride, ampak vseeno....ko se že nečesa tako veseliš in komaj čakaš, pa kar ni in ni....s tem da mava pol vozička že plačanega..groza. Upam, da pride preden se malček odloči pokukat na svet...

Renata81 -> RE: Januarke 2013 (23.11.2012 18:40:19)

Jeeeeeeeeeee! Sej smo vedeli, da je vse ok. Ampak je vseeno fajn imet papir v roki a ne?

hei babike!

Inigo bomo drzali pesti zate! Upam, da bo isto dober dan, kot zame. Jaz sem koncno dobila posto z bolnice in je z mojo pupo po amnio vse ok. Joj kak sem vesela!!!! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=pikapoka1.gif]

vesper -> RE: Januarke 2013 (24.11.2012 8:18:27)

nusika2013 [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] super, sem zalo zelo vesela da je vse ok [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

inigo upam, da je šlo ok na izpitu. Smo fejst držali pesti [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

mi smo pa včeraj dobili voziček [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] jeeeeeeej jupiiii jeeeej, smo več kot zadovoljni. [sm=smiley32.gif][sm=smiley32.gif][sm=smiley32.gif] Zraven smo dobili tudi torbo za previjanje, ki se mi niti sanjalo ni, da bo v paketu [sm=kuza.gif] Skratka, same pohvale za to nemško stran punce, če bo kera kaj naročala. Točno so kot urca [sm=smiley36.gif]

bijoux to pa ni fajn, glede vozička [sm=hudicek1.gif] Katerega pa sta naročila in kje? To se mi zdi malo neodgovorno no [sm=smiley29.gif] Nadomestni voziček? Ti povej temu naj si ga nekam vtakne, pa naj vama dobavi voziček, ki sta ga naročila. [sm=smiley18.gif]

Bijoux -> RE: Januarke 2013 (24.11.2012 8:30:35)

Naročila sva ga pri otroski-vozicki.com, voziček Tako Captiva. Sva ga šla prav v njihov razstavni salon pogledat in preverit, če je tak kakor sva si ga zamislila in ga tam osebno tudi narocila. In nama je vneto zatrjeval, da je dobavni rok maksimalno 4 tedne, pa še to samo v primeru, da vozička v izbrani barvi nimajo na zalogi. No, zdaj čakava že več kot dva meseca.. Jah jaz res ne vem več, ali so res krivi proizvajalci ali imajo oni sami težave z naročanjem..dejstvo je, da vozička ni [sm=zmeden.gif] in še malo, pa se bojo moji nosečniški hormoni oglasili tam v salonu..potem pa zaradi mene vseeno, če ga gre sam iskat v tovarno, samo da jaz dobim voziček preden štručka pokuka na svet.... [sm=hudicek1.gif]

nusika2013 -> RE: Januarke 2013 (24.11.2012 8:32:19)

hvala punce. jaz sem tud ful vesela, da je vse ok. sicer imam zdaj ta teden spet UZ (kontrola), naslednji pa se pri moji G. Prav na zivce mi ze grejo ti UZji. najraje sploh sla nebi. skoz pol nekaj komentirajo in zaradi tega, sem se zdaj 2 tedna sekirala, pa nisem mogla spat. vseeno sem vsaj malo pomirjena :)

vesper super! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] upam, da vam bo vredu sluzil.

bijoux jaz bi jim tud rekla, da si ga naj nekam vtaknejo. zahtevaj kake ugodnosti. al pa naj ti denar vrnejo, pa ga kje drugje naroci. [sm=smiley7.gif]

Bijoux -> RE: Januarke 2013 (24.11.2012 8:37:06)

Nusika, saj še čisto malo, pa boš svojo lepo štručko držala v rokah in vse slabe misli o UZjih bodo za tabo..še čisto malo je treba potrpet [sm=9nebesa.gif]

Ja..saj bi zahtevala denar nazaj, ampak potem bi sigurno spet trajalo celo večnost, da bi voziček prišel..pa še ta nama je bil edini res tok všeč, da sva se takoj odločila zanj..tako da v tem primeru rajši zdržim in počakam in upam, da bo kmalu.. [sm=smiley1.gif]

nusika2013 -> RE: Januarke 2013 (24.11.2012 9:29:14)

IZVIRNO SPOROČILO: Bijoux

Nusika, saj še čisto malo, pa boš svojo lepo štručko držala v rokah in vse slabe misli o UZjih bodo za tabo..še čisto malo je treba potrpet [sm=9nebesa.gif]

Ja..saj bi zahtevala denar nazaj, ampak potem bi sigurno spet trajalo celo večnost, da bi voziček prišel..pa še ta nama je bil edini res tok všeč, da sva se takoj odločila zanj..tako da v tem primeru rajši zdržim in počakam in upam, da bo kmalu.. [sm=smiley1.gif]

ja saj te razumem ja. sem mislila, ce bi ga imeli tam ko je vesper narocla. ce pravi, da se drzijo datumov dostave itd. no jaz vseeno drzim pesti, da ga dobita!

vesper -> RE: Januarke 2013 (24.11.2012 16:13:35)

jaooo bijoux. jaz bi verjetno kr znorela. Kako gre meni to eno izgovarjanje na živce [sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif]
Midva sva najinega stokka naročila na tej nemški strani, prišparala sva kr veliko denarja, ker je bil dost cenej, dobila točno na datum, ki ga zagotavljajo in tudi denarja niso odtrgali z računa nič prej, dokler voziček ni bil v najinih rokah. Jaz bi šla tja na tvojem mestu, jim povedala, da si naj oni te svoje nadomestne vozičke lepo vtaknejo nekam in da naj ti dobavijo voziček v roku enega tedna, ker je to zavajanje kupcev in jih boš prijavila inšpekciji. Saj pa to ni normalno. [sm=lev.gif][sm=lev.gif] Mogoče boš edino tako kaj dosegla, ker kot zgleda enostavno drugače tukaj ne gre al kaj [sm=zmeden.gif]

nusika2013 še malo, pa bo vsega konec [sm=bravo.gif] po drugi strani pa glej na to tako, da se vedno nekaj dogaja okrog tebe in ti bo tako prej minil čas, da boš objela svojo štručko [sm=9nebesa.gif][sm=duda.gif]

jaz pa sem se končno zmenila za termin akupunkture in začnem prvi teden decembra [sm=bravo.gif]

inigo to sem te želela vprašat, ali če katera druga ve. Kaj ta ribodermin, ki ga imaš ti za Brina ima verjetno vonj po ribah? Vsaj malo arome?

Stran: <<   < Prejšnja stran  87 88 [89] 90 91   Naslednja stran >   >>