vijolica80 -> RE: Januarke 2013 (23.11.2012 13:09:26)
|
IZVIRNO SPOROČILO: nusika2013 hehe...ja inigo sem mogla takoj odgovoriti, ker sem kr sebe zagledla v Darji. mene sicer se vedno skrbi, ker se vedno nimam poste doma, telefon pa bi najraje vrgla v wc ta teden, da ne bi mogla nobenga "cudnega" klica prejeti. Se to ti napisem Darja, da je Pusenjak sam rekel, da so odstopanja pri vsaki meritvi +- 10%. Pri meni gre to za 1mm, pa so me dali na amnio. verjetno ce bi sama zahtevala tega nikoli nebi dobila. ampak ker pac lahko dajo in ker amnio stane drugace 600 EUr, ce si sam placas, pac napotijo tja. vsak pregled v ARN pa se dodatno zaracunajo 50 EUR zdravstveni. Lahko ti povem moj primer. V sredo mi je izmerila obseg trebuscka 25,8 cm, v cetrtek pa 24,2 cm (ista oseba, kaj sele, ce bi meril kdo drug)...in pol bi naj zaupala njihovim meritvam. sedaj pa se bojim zaradi 1 mm....vem, da ti ni vseeno, ker tud ce ti jih 50 zdaj napise, da se ne sekiraj, se malo bos, pa tudi jaz se, ampak pac poskusam odmisliti. no ce ti bo lazje ti povem se zgodbo znanke. njej so ocenili, da ima otrok 6kg in so ji 3 tedne prej sprozili porod, pol pa se je mali rodil z 3200 g. pa se pri dveh mojih prijateljicah so se za pol kg zmotili. oni nikoli ne morejo tocno oceniti kilaze, ker jo ocenijo na podlagi trenutnih meritev, ki pa nikoli niso 100% (kot je inigo napisala). to tud Pusenjak pise, da se zato niti ne ukvarja s taksnimi meritvami. upam, da smo te vsaj malo pomirile. Ojla, da se vkljucim se jaz. V sredo imela pregled pri dr. Luckyboyu. Vse kar mi je rekel, da je glede na velikost 32 T (rok 15.1, prej sem imela že vse od 11-19 tega) in +/- 2 tedna lahko niha in to je bilo to. Nobenih predvidevanj glede kilaže sploh nobenega drugega komentarja kot to, da velikost glavice, trebuha in nogice ustrezajo 32 T. Tako, da je zelo previden glede informacij, ki jih daje nosečnicam. In pol seveda nimam skrbi, ker itak ne vem, koliko bi moral bit težak :o) Poanta tega je, da itak nihajo meritva, tudi, če jih isti strokovnajki merijo. In po moje je zaradi poplave informacij ter ginekologov, ki dajejo občutek, da niso prepričani v svoje strokovno delo zelo veliko živčnih in zbeganih nosečnic. Upam in verjamem, da je pri vseh vse vredu. Ker če so naredili že toliko pregledov, pa bi ja kakšna večja odstopanja že prej opazili.
|
|
|
|