RE: Januarke 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Inigo -> RE: Januarke 2013 (19.11.2012 12:11:11)

IZVIRNO SPOROČILO: nitta

Ko se smeji veliko zraka pogoltne ker drugače diha :) potem more pa vn spravit :) hehe.
Lušni naši bušiji, komaj čakam da se nižje spusti ker ta pekoča bolečina pod rebri spredaj in zadaj bo mene pokopala :(

najbrž res [sm=smiley36.gif]

jst tut komaj čakam, da se spusti. me tut rebra tk bolijo... so me tut pr Brinu [sm=smiley13.gif]

midve se pa jutr vidma, a ne? [sm=bravo.gif]

nitta -> RE: Januarke 2013 (19.11.2012 12:18:06)

Ja jutri kavica, saj še zdaj ne vem, verjetno gre moj dragi zraven, če se bo pozdravil, ker ima že 3 dni vročino + sitnost :D če prideva oba, gremo raje naslednič same na kavico ali gremo vsi 3je?

Inigo -> RE: Januarke 2013 (19.11.2012 12:35:21)

Ja jutri kavica, saj še zdaj ne vem, verjetno gre moj dragi zraven, če se bo pozdravil, ker ima že 3 dni vročino + sitnost :D če prideva oba, gremo raje naslednič same na kavico ali gremo vsi 3je?

meni je vseeno. lahko gremo tudi vsi skupaj. [sm=smiley1.gif] kakor vama bo odgovarjalo.

vesper -> RE: Januarke 2013 (19.11.2012 13:13:07)

hej punce

mene pa tako sramne kosti bolijo da je joj [sm=zmeden.gif] pa neverjeten pritisk na vzdol čutim [sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif] jao jao, samo upam, da se ne pripravlja na kaj [sm=smiley13.gif]

kolcanje- tudi našo malo žabo kr pogosto kolca in je to prav hecno. Moram pa se potožit, da me pa njegove brcike prav bolijo zadnje čase, ful je neprijeten občutek no [sm=smiley13.gif] ima kr orng batke. Pa kr nekaj se razteguje skozi na vse strani.

nega dojenčka- zdaj če sem prav povzela punce, potem rabimo zdaj za nego novorojenčka kremo za ritko, kremica za obraz in olje za telo (mandljevo ali olivno)
Kdaj pa se začne dojenčka kopat? To sem malo preslišala v šoli menda [sm=jezicek.gif]

Inigo -> RE: Januarke 2013 (19.11.2012 13:27:41)

IZVIRNO SPOROČILO: vesper

hej punce

mene pa tako sramne kosti bolijo da je joj [sm=zmeden.gif] pa neverjeten pritisk na vzdol čutim [sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif] jao jao, samo upam, da se ne pripravlja na kaj [sm=smiley13.gif]

kolcanje- tudi našo malo žabo kr pogosto kolca in je to prav hecno. Moram pa se potožit, da me pa njegove brcike prav bolijo zadnje čase, ful je neprijeten občutek no [sm=smiley13.gif] ima kr orng batke. Pa kr nekaj se razteguje skozi na vse strani.

nega dojenčka- zdaj če sem prav povzela punce, potem rabimo zdaj za nego novorojenčka kremo za ritko, kremica za obraz in olje za telo (mandljevo ali olivno)
Kdaj pa se začne dojenčka kopat? To sem malo preslišala v šoli menda [sm=jezicek.gif]

sem brala o tem, da nekatere ful sramna kost boli... ja ti boga reva [sm=smiley13.gif] ni ti neki fajn... pa sj se mi zdi, da zadnje tedne kr vse neki jamramo, da nas neki boli [sm=smiley36.gif] sj počas bi se mogle stvari umirit. pravijo, da je proti koncu lažje, je pa res, da te pa trebuh tolko moti, da je pa spati težje. vendo nekaj. in ko bomo rodile, bomo spet jamrale, da nič ne spimo, ker otroc jokajo. in bomo jamrale, da nas zize ne ubogajo... hahaha [sm=smiley36.gif] vsega i svašta še bo [sm=bravo.gif]

nega - če mene vprašaš rabiš samo trdo milo, še boljše sident (milo brez mila, js sm kupla od Avene v lekarni), kremo za ritico, kremo za obraz (isto uporabljaš za gube mazat) in olje. sj z oljem ga ne boš vedno mazala. enkat na teden bo dovolj. tut milila ga ne boš celega. namiliš kožne gube, vratek, pazduhe, genitalije. tam se pač največ bakterij nabira in tam namiliš. tam potem tudi namažeš. kopat se pa začne, ko popekovnica odpade. to bo pa tk patronažna sama precenila kdaj lahko.

Bijoux -> RE: Januarke 2013 (19.11.2012 13:39:23)

Popravek..kopati se začne, ko se popek popolnoma zaceli [sm=smiley1.gif]

Inigo -> RE: Januarke 2013 (19.11.2012 13:55:21)

IZVIRNO SPOROČILO: Bijoux

sj ko odpade popkovnica in tista sponka, je popek zaceljen. pomembno je samo, da se kaj ne gnoji in ni "sveže". ko se stvari posušijo, popkovnica s sponko odpade in popek je ok.

nusika2013 -> RE: Januarke 2013 (19.11.2012 13:56:53)

IZVIRNO SPOROČILO: Inigo

sj ko odpade popkovnica in tista sponka, je popek zaceljen. pomembno je samo, da se kaj ne gnoji in ni "sveže". ko se stvari posušijo, popkovnica s sponko odpade in popek je ok.

ja ona na soli je nam rekla, da potem se kak dan ali dva pocakat, ker se baje cez tisti delcek ko odpade naredi se neka mrena, ki se more posusiti. mislim pa, da ti tak patronazna pove kdaj lahko. vsaj tak so nam rekli.

Inigo -> RE: Januarke 2013 (19.11.2012 14:07:53)

IZVIRNO SPOROČILO: nusika2013

IZVIRNO SPOROČILO: Inigo

ja ona na soli je nam rekla, da potem se kak dan ali dva pocakat, ker se baje cez tisti delcek ko odpade naredi se neka mrena, ki se more posusiti. mislim pa, da ti tak patronazna pove kdaj lahko. vsaj tak so nam rekli.

itak ti ga vedno prvič kopa patronažna. vedno! in šele naslednjič ko pride, ga kopata skupaj. potem pa sama. tk, da ni nobene panike, da bi blo s popkom karkoli narobe, da bi se prehitro kopal. brez skrbi [sm=smiley1.gif]

vesper -> RE: Januarke 2013 (19.11.2012 15:06:53)

inigo hvala [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

saj je res ja, sam nekaj jamramo [sm=jezicek.gif]

glede patronažne? Kako dolgo pa hodi na dom? Kdaj običajno prihaja itd? Me malo zanima kako je s tem? Aja, pa sploh ti inigo, ki imaš izkušnje s tem. kaj ti si ji vedno kaj ponudila, kavo, kakšno pecivo itd??

Inigo -> RE: Januarke 2013 (19.11.2012 16:38:26)

inigo hvala [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

saj je res ja, sam nekaj jamramo [sm=jezicek.gif]

glede patronažne? Kako dolgo pa hodi na dom? Kdaj običajno prihaja itd? Me malo zanima kako je s tem? Aja, pa sploh ti inigo, ki imaš izkušnje s tem. kaj ti si ji vedno kaj ponudila, kavo, kakšno pecivo itd??

K nam je ponavadi prisla dopoldan. Potem me je pa prej poklicala, pa tut dogovorili sva se kdaj mi najbolj pase, da nam ni na kosilo uletela al pa kj. Ponujala ji nc kj nism. Vprasala sem, ce bi kavo ali caj in to je to. Nisi ji nc dolzna ponujat. Ponavadi tko tut zavrnejo. Vsaj pr nas. Pride pa 3x. Prvic pride takoj ko javis, da sta z malim doma, pol pride cez par dni-glede na tvoje in dojenckovo stanje in potem se zadnjic-takrat bos kopala malega. Potem bi se pa naj prisla okol 1. leta se mi zdi, sam pr nas je ni blo.

Renata81 -> RE: Januarke 2013 (19.11.2012 16:42:04)

Moja previjalna torba je prišla. Juhej! Zvečer jo moj prinese domov. Iz Baby centra so tudi klicali, da je prišel tekstil za našega Bugabooja. Tako, da moram spet tasta poslat, da gre iskat. Niso pa še dobili previjalne blazine. Sem jo naročila po meri, mislim da od Germa, pa je še ni. Je pa rekla, da že cel dan preverja zakaj je ni bilo z robo, ki je prišla v soboto. No ja, če ni prišla ta teden bo pa ziher naslednji. Potem pa mislim, da imamo končno vse. Če se ne bom seveda še kaj spomnila :)

Inigo -> RE: Januarke 2013 (19.11.2012 16:53:34)

IZVIRNO SPOROČILO: Renata81

Moja previjalna torba je prišla. Juhej! Zvečer jo moj prinese domov. Iz Baby centra so tudi klicali, da je prišel tekstil za našega Bugabooja. Tako, da moram spet tasta poslat, da gre iskat. Niso pa še dobili previjalne blazine. Sem jo naročila po meri, mislim da od Germa, pa je še ni. Je pa rekla, da že cel dan preverja zakaj je ni bilo z robo, ki je prišla v soboto. No ja, če ni prišla ta teden bo pa ziher naslednji. Potem pa mislim, da imamo končno vse. Če se ne bom seveda še kaj spomnila :)

Juhuhuuuuuuu! :)

HeLenčica -> RE: Januarke 2013 (19.11.2012 17:14:06)

IZVIRNO SPOROČILO: HeLenčica

Definitivno je to kolcanje! [sm=bravo.gif]

pa da bi se ji tako dolgo kolcalo? No saj je res, da potem mine, pa se mogoce popoldan ali ponoci spet pojavi. me prav zbudi. pa si merim svoj utrip, pa ni, za njenega vem, da je prepocasno, ker so ji prejsnji teden na CTGju namerli 150...pa vec nisem vedla kaj to je...hm...te pa bo ocitno res kolcanje. heheheh...evo pa nisem vedla kdaj bi naj bilo kolcanje :)))

Sicer je res malce dolgo pol ure, ampak sem skoraj 100% da je to kolcanje. Naš kolca 3-5x na dan (pa tudi ponoči), to traja med 5 in 10 minut, ampak ni neke povezave z mojim prehranjevanjem. Če čutite to spodaj pri sramni kosti to najbrž pomeni, da je obrnjen na glavico, ampak moj je npr. tudi na glavici, pa včasih čutim kolcanje tam, kjer ima hrbet (logično, ker itak cel poskakuje). Meni poskakuje cel trebuh (ampak mi smo najbrž malce večji kot vi).

vijolica80 -> RE: Januarke 2013 (19.11.2012 17:40:04)

Jaz se ze par dni spravlam, da se vključim v pogovor, pa sn preveč zmatrana zvecerr, ko prijem domov. Preberem kaj ste dorekle, pa padem v pojslo.

:)

Kaj zdaj punce, čist na "dno lestvice" foruma smo padle :) midva sva danes šla po gugalnik, jst sm tok vesela, res je super zadeva in prav tak kot sem si ga želela, prav za dojenje in dobila sva par mesecev rabljenega za 100e (drugače je v Lesnini 300e). Res sm vesela vesela :) in še nekaj, angelsound sm dobila na posojo....pa nič ne slišim...tamala brca ko nora, utripa pa ne slišim njenega (še svojega tako nežno slišim). je kaka fora kje?

vijolica80 -> RE: Januarke 2013 (19.11.2012 17:55:53)

Mislim, da je glede meščalca 1 drug problem. Kemija. Mehčalec ostane v oblačilih, ker je mehčalo in se veže v tkanino (cimra, ki je studirala tekstilije je povedala). Potem, ko to oblečeš, pa malo švicneš, si ga na kožo spereš. Zato se nasplošno odsvetuje pranje brisač, spodnjega perila in kuhinjskih krp z mehčalcem.

pozdravcek!

Ojoj kak ste se razpisale. sem zdaj kr nekaj casa rabla, da sem vse prebrala :) Ja nam je tud v soli za starse rekla, da je najboljse olivno ali mandljevo olje, drugega ni nic omenjala. za mehcalec isto, da naj ga ne uporabljamo, ne vem pa tocno v cem je to fora. zaradi alergij al kako? Razumem, da mamice naj nebi parfumov uporabljale, da dojencek voha njeno kozo, za mehcalec pa ne vem. kaj ni potem s praskom enako?

nusika2013 -> RE: Januarke 2013 (20.11.2012 7:43:57)

IZVIRNO SPOROČILO: vijolica80

Mislim, da je glede meščalca 1 drug problem. Kemija. Mehčalec ostane v oblačilih, ker je mehčalo in se veže v tkanino (cimra, ki je studirala tekstilije je povedala). Potem, ko to oblečeš, pa malo švicneš, si ga na kožo spereš. Zato se nasplošno odsvetuje pranje brisač, spodnjega perila in kuhinjskih krp z mehčalcem.

pozdravcek!

Ojoj kak ste se razpisale. sem zdaj kr nekaj casa rabla, da sem vse prebrala :) Ja nam je tud v soli za starse rekla, da je najboljse olivno ali mandljevo olje, drugega ni nic omenjala. za mehcalec isto, da naj ga ne uporabljamo, ne vem pa tocno v cem je to fora. zaradi alergij al kako? Razumem, da mamice naj nebi parfumov uporabljale, da dojencek voha njeno kozo, za mehcalec pa ne vem. kaj ni potem s praskom enako?

ahaaa,,ja saj cisto mozno. nisem vedla zakaj tocno bi naj to bilo. no evo, pa smo se nekaj novega naucili :)

Inigo -> RE: Januarke 2013 (20.11.2012 8:29:31)

IZVIRNO SPOROČILO: vijolica80

pozdravcek!

ahaaa,,ja saj cisto mozno. nisem vedla zakaj tocno bi naj to bilo. no evo, pa smo se nekaj novega naucili :)

jp, tole bi znal držat, kr mehčalec se ne izpira.

Renata81 -> RE: Januarke 2013 (20.11.2012 9:05:38)

Previjalna torba je super, čeprav bi lahko bila za moje pojme malenkost večja. Na slikah je res videt gromozanska, še posebej na tisti z vozičkom. Jaz sem že napakirala stvari za porodnišnico, tako da je tudi to opravljeno.

Inigo -> RE: Januarke 2013 (20.11.2012 9:16:00)

IZVIRNO SPOROČILO: Renata81

Previjalna torba je super, čeprav bi lahko bila za moje pojme malenkost večja. Na slikah je res videt gromozanska, še posebej na tisti z vozičkom. Jaz sem že napakirala stvari za porodnišnico, tako da je tudi to opravljeno.

tam na fotki res zgleda gromozanska. super, da si zadovoljna [sm=bravo.gif]

vesper -> RE: Januarke 2013 (20.11.2012 9:56:42)

dobro jutro punce [sm=kava.gif]

mi smo danes imeli zlo fajn noč, smo spali kot top. Tudi naš pikec mali je bil zelo miren in je lepo ajal celo noč [sm=bravo.gif][sm=9nebesa.gif]

Aja punce, moram vam povedat, je moja (prismuknjena) tašča, dala nardit numerologijo za ime našega fanta, katero ime bi se naj najboljše skladalo z nama obema. In kaj pride ven? Jaka [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] no, pa še enih par imen, ampak itak da sedaj ostaja Jaka [sm=bravo.gif]
Ko mi je začela razlagat, da je ona dala to nardit itd...mi je šlo kr na bruhanje zraven, ker se mi včasih zdi, da je ko ena vešča [sm=smiley36.gif] moj pa itak znori, ko sliši kaj takega. No, ampak sem se odločila, da bom te njene besede sedaj kr vzela za resnične in tako imamo Jakeja [sm=smiley27.gif]

tako, danes sem začela malo z čistko moje in omare mojega dragega, potem še mamo nafehtam, da mi pride en dan pomagat nardit generalko, preperem cotike, jih naložim v omaro in smo pripravljeni [sm=bravo.gif]
Aja, pa komaj čakam, da si hišo spet okrasim v božičnem vzdušju. Jaz to nardim že kar v začetku decembra, da malo dlje traja potem. Sem čisto nora na ta praznični december [sm=jezicek.gif]

nitta -> RE: Januarke 2013 (20.11.2012 9:58:52)

Jej torba je pršla zame tut, komaj čakam da gremo na kavo Renata [sm=bravo.gif]
Jst danes delam od doma, sem se s šefom tako zmenila in je super, veliko bol na izi pa lepo si razporedim delo čez dan, sploh je fajn k smo s psičko same doma, hihi tut tašče ni :P

Vam moram povedat, včeraj zvečer se je tut naši bibi tako kolcalo, pa nisem vedela kaj je, čisto spodaj kjer naj bi že imela glavico, v enakih intervalih taki mali "brcki" in se mi je zdelo hecno da me skos na isti interval s kakim prstom dreglja. Pa grem po ta angelsound k sm se včeraj tak trudla srček slišat pa ga nism našla, in ga nastavim dol ko so bile kolcike in slišim taki mali Hik Hik :)hehe kak lepo, kak simpatično, sm bla kr mal solzna :D moj pa tut, je pol še srček našel in biu čisto ponosen na to :)

si moram malo napisat kaj vse moram vprašat ginekologinjo danes, se mi zdi da imam kup vprašanj pa jih potem vedno več kot pol pozabim...

Inigo -> RE: Januarke 2013 (20.11.2012 10:15:00)

dobro jutro punce [sm=kava.gif]

mi smo danes imeli zlo fajn noč, smo spali kot top. Tudi naš pikec mali je bil zelo miren in je lepo ajal celo noč [sm=bravo.gif][sm=9nebesa.gif]

Aja punce, moram vam povedat, je moja (prismuknjena) tašča, dala nardit numerologijo za ime našega fanta, katero ime bi se naj najboljše skladalo z nama obema. In kaj pride ven? Jaka [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] no, pa še enih par imen, ampak itak da sedaj ostaja Jaka [sm=bravo.gif]
Ko mi je začela razlagat, da je ona dala to nardit itd...mi je šlo kr na bruhanje zraven, ker se mi včasih zdi, da je ko ena vešča [sm=smiley36.gif] moj pa itak znori, ko sliši kaj takega. No, ampak sem se odločila, da bom te njene besede sedaj kr vzela za resnične in tako imamo Jakeja [sm=smiley27.gif]

tako, danes sem začela malo z čistko moje in omare mojega dragega, potem še mamo nafehtam, da mi pride en dan pomagat nardit generalko, preperem cotike, jih naložim v omaro in smo pripravljeni [sm=bravo.gif]
Aja, pa komaj čakam, da si hišo spet okrasim v božičnem vzdušju. Jaz to nardim že kar v začetku decembra, da malo dlje traja potem. Sem čisto nora na ta praznični december [sm=jezicek.gif]

hahahahahahaha! [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] hura taščico! tokrat si zaluži [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] in hura za Jaka [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

nitta - sj jst si tut vedno pišem, veš. zdj je že navajena, da mam na prvi strani v materinski listek in v alinejah napisana vprašanja. [sm=smiley36.gif]

vesper -> RE: Januarke 2013 (21.11.2012 7:55:46)

dobro jutro babike [sm=kava.gif] Kako ste kaj?
Za mano je katastrofalna noč [sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif] želodec sem mislila da mi bo ponoči ven vrglo, oz.tak bom rekla, če bi šlo, bi si ga najraje sama ven skrampala [sm=smiley36.gif] zgaga, zgaga in še enkrat zgaga, pa še slabo mi je bilo ko hudič. Nimam pojma kaj je k temu botrovalo, ker nisem jedla nič takega. V glavnem katastrofa, ampak danes je nov dan [sm=bravo.gif]

Sem pa včeraj dobila na mail, da so poslali voziček in da bo v 3-4 dneh pri meni. Jeeeeeeej, komaj čakam da ga vidim [sm=bravo.gif] Ampak vsaka čast nemcem, so točni kot urica, se res držijo rokov. [sm=bravo.gif]

Inigo -> RE: Januarke 2013 (21.11.2012 8:25:17)

Sem pa včeraj dobila na mail, da so poslali voziček in da bo v 3-4 dneh pri meni. Jeeeeeeej, komaj čakam da ga vidim Ampak vsaka čast nemcem, so točni kot urica, se res držijo rokov.

tooooooo! superca! sm še jst vesela [sm=smiley36.gif] prav vem kk se počutiš in vem, da je to tk fajn... še bol bo, ko ga dobiš [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>