RE: Januarke 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Inigo -> RE: Januarke 2013 (15.11.2012 11:20:07)

IZVIRNO SPOROČILO: Renata81

Bris za streptokok se običajno vzame čisto na koncu. Se pravi po 35. tednu.

IZVIRNO SPOROČILO: Inigo

IZVIRNO SPOROČILO: Renata81

Meni so v torek vzeli bris. Je pa tako. Če ginekolog hoče ti lahko naredi zastonj, ker prejšnjič, ko sem imela pregled je ginekologinja vprašala sestro, če se na navadnem vaginalnem brisu pokaže tudi streptokok. Pa je rekla da ja. Tako so mi v torek vzeli bris in nisem nič plačala.

IZVIRNO SPOROČILO: nitta

Punce, je katera razmišljala kaj o streptokoku? sodelavka je imela svojega otročka zelo bolnega in sta bila skoraj leto dni na intenzivni in je tam videla koliko otrok je bolanih zaradi te bakterije, ter mi položila na srce naj se pozanimam. Pa me zanima če katera ve kaj več o tem?

men je bris vzela na prvem pregledu... pa je rekla, da je bil ok. če to pomen, da je bil tut brez streptokoka, bo pa treba vprašat. si morm zapisat, da ne pozabim [sm=smiley1.gif]

ja vem ja. za streptokok se vzame po 37. tednu. kolko sm brala... skratka čim kasneje.

vesper -> RE: Januarke 2013 (15.11.2012 12:18:36)

nusika - drž se punca! [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] sam sm ti pa kr mal fauš, kr boš tako kmalu cartala svojo žabico... me bomo še pa kr mal mogle počakat [sm=smiley36.gif]

vesper - počas! sj se ti tk ne mudi... čez vikend si uzam cajt, pa zmeč vse v torbo. [sm=smiley2.gif] btw, sta že dobla vozek? in kako kuža?

sej imaš prav, saj se ne mudi tolk ja, sam vsake tolko me malo panika zagrabi, kaj pa če... [sm=smiley36.gif]
vozička še ni zaenkrat, jutri bo namreč 2 tedna od tega kaj sva ga naročila, imajo pa napisano dobavo 2-3tedne. 1 teden še imajo čas, pol pa jim zagnjavim [sm=smiley36.gif]

kuža gre na bolje, je danes ravno 5dan po operaciji in ima že ful apetit, ampak kaj ko mora jest 7x na dan, pa še to vse spasirane obroke in se revček bolj malo naje. Ampak še pet dni bo tako, potem pa počasi normalno naprej, bolj zmerno, ampak normalno. Še nekje 5 dni bo bolj napetih, ker po 10 dneh, bi se pa naj želodec že fajn oprijel trebušne stene in potem ni več takega razloga za preplah. V glavnem jaz verjamem vanj, ker vem da je pravi borec [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

streptokoka jaz sem svojo G vprašala glede tega, zdaj na zadnjem pregledu in mi je vzela bris, tako da bomo tam videli ali je bakterija prisotna ali ne. Torej, ne rabim nič plačat za pregled. Je pa odvisno od posameznega G ja, ker eni te pošljejo samoplačniško. Pa da je to pri vas tako drago?? Pri nas v MB bolnišnici stane testiranje 15eur.

uu, pri nas na Štajerskem koncu se koooončno malo sončka kaže [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Inigo -> RE: Januarke 2013 (15.11.2012 12:33:29)

IZVIRNO SPOROČILO: vesper

nusika - drž se punca! [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] sam sm ti pa kr mal fauš, kr boš tako kmalu cartala svojo žabico... me bomo še pa kr mal mogle počakat [sm=smiley36.gif]

vesper - počas! sj se ti tk ne mudi... čez vikend si uzam cajt, pa zmeč vse v torbo. [sm=smiley2.gif] btw, sta že dobla vozek? in kako kuža?

sej imaš prav, saj se ne mudi tolk ja, sam vsake tolko me malo panika zagrabi, kaj pa če... [sm=smiley36.gif]
vozička še ni zaenkrat, jutri bo namreč 2 tedna od tega kaj sva ga naročila, imajo pa napisano dobavo 2-3tedne. 1 teden še imajo čas, pol pa jim zagnjavim [sm=smiley36.gif]

kuža gre na bolje, je danes ravno 5dan po operaciji in ima že ful apetit, ampak kaj ko mora jest 7x na dan, pa še to vse spasirane obroke in se revček bolj malo naje. Ampak še pet dni bo tako, potem pa počasi normalno naprej, bolj zmerno, ampak normalno. Še nekje 5 dni bo bolj napetih, ker po 10 dneh, bi se pa naj želodec že fajn oprijel trebušne stene in potem ni več takega razloga za preplah. V glavnem jaz verjamem vanj, ker vem da je pravi borec [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

streptokoka jaz sem svojo G vprašala glede tega, zdaj na zadnjem pregledu in mi je vzela bris, tako da bomo tam videli ali je bakterija prisotna ali ne. Torej, ne rabim nič plačat za pregled. Je pa odvisno od posameznega G ja, ker eni te pošljejo samoplačniško. Pa da je to pri vas tako drago?? Pri nas v MB bolnišnici stane testiranje 15eur.

uu, pri nas na Štajerskem koncu se koooončno malo sončka kaže [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

super za kuža! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

bris - glih zadnjič sm gledala cenik, zato vem. sm pa zdle mal brskala po netu in vidim, da se gibljejo cene od nekje 12eur do 100eur. mislim ej... učem je fora takih razlik?!?!?

Bijoux -> RE: Januarke 2013 (15.11.2012 12:39:19)

Jaz sem tudi v ponedeljek vprašala g za streptokok in mi je rekel, da je samoplačniški, lahko mi ga naredi ampak stane 40€. Poleg tega je rekel, da naj se ga dela čim pozneje, ker je po jemanju brisa še vseeno možnost, da se nalezeš. Čeprav iskreno je pa rekel, da je tega tako malo, da zaradi tega ne testirajo kot del rednih pregledov.
Sama se še nisem odločila..rekel mi je naj premislim, sploh če bi imela kaj bolj "sumljivo" spolno življenje in tako....kar me sploh ne skrbi [sm=smiley1.gif] bolj me skrbi, ker sem v babybooku prebrala, da predvsem testirajo tiste, ki delajo v zdravstvu in v vrtcih predvsem z jasličnimi otroki. Jaz pa sem zadnjih 5 let čez poletje skoz delala z jasličnimi otroki.

Sj za vse te teste pravimo, da je bolje dat teh nekaj €, samo da si prepričan, da je z zdravjem otroka vse ok. Ampak se mi zdi, da vseeno pretiravajo s cenami. Nekateri si vseh teh testov enostavno ne morejo privoščiti..

Inigo -> RE: Januarke 2013 (15.11.2012 12:43:14)

IZVIRNO SPOROČILO: Bijoux

Jaz sem tudi v ponedeljek vprašala g za streptokok in mi je rekel, da je samoplačniški, lahko mi ga naredi ampak stane 40€. Poleg tega je rekel, da naj se ga dela čim pozneje, ker je po jemanju brisa še vseeno možnost, da se nalezeš. Čeprav iskreno je pa rekel, da je tega tako malo, da zaradi tega ne testirajo kot del rednih pregledov.
Sama se še nisem odločila..rekel mi je naj premislim, sploh če bi imela kaj bolj "sumljivo" spolno življenje in tako....kar me sploh ne skrbi [sm=smiley1.gif] bolj me skrbi, ker sem v babybooku prebrala, da predvsem testirajo tiste, ki delajo v zdravstvu in v vrtcih predvsem z jasličnimi otroki. Jaz pa sem zadnjih 5 let čez poletje skoz delala z jasličnimi otroki.

Sj za vse te teste pravimo, da je bolje dat teh nekaj €, samo da si prepričan, da je z zdravjem otroka vse ok. Ampak se mi zdi, da vseeno pretiravajo s cenami. Nekateri si vseh teh testov enostavno ne morejo privoščiti..

sumljivo spolno življenje [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

cen pa res ne razumem. kaka je razlika: vsak G potegne po steni s palčko in da na test. en stane 12eur en pa 100eur. pa oba sta nardila enako.[sm=zmeden.gif]

vesper -> RE: Januarke 2013 (15.11.2012 14:32:17)

ah tukaj še je en dokaz, kako odvisno je kakšnega G imaš in koliko je komu do tega, da ti dejansko pomaga, ali pa da še zraven zasluži. Tebi bijoux je recimo rekel 40 eur za isto stvar, ki jo meni G nardila zastonj. Mislim, ne razumem tega no. [sm=hudicek1.gif]
Kaj se pa tiče takih razlik v cenah od 12-100eur, pa saj niso normalni no. A je to sploh zakonsko utemeljeno, da si vsak kr nekaj zmišljuje al kaj!? [sm=lev.gif][sm=lev.gif]
Ne vem no, to pa mi je res čist mimo. Pa jaz nisem neki gnjavator in mi ni problem plačat nečesa, ampak to, da pa je to čist ena malenkost kot je recimo bris, to pa mi ni jasno zakaj takšne razlike no [sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif]
Mene je recimo malo čudno pogledala, ko sem ji rekla, da bi šla na test streptokoke samoplačniško. Pa je rekla zakaj pa? Vleži se na stol, boma kr takoj vzele bris in dale na test. In je bilo to to.

nitta -> RE: Januarke 2013 (15.11.2012 14:40:13)

Ma jst jo bom v torek vprašala, pa da vidimo kaj reče, pestro spolno življenje...tuki je lahko tut tko da si imela samo 2 partnerja pa se je edn od teh dveh luštn imel pa ti niti veš ne :) sej pravijo da je ozdravljivo itd, ampak jst ko rodim hočem svojo štručko vzet v naročje in nikol več spustit, ne pa da ti jo takoj odnesejo na antibiotike da jo hitro pozdravijo. Joj to so po moje tako grozni občutki :( pa nej vzame 40€ za tisto palčko če hoče, itak si v tej državi vsak nekaj po svoje določa in tolmači in ne vem kaj še, je že pri politikih tako da ti lahko samo slabo postane...

vesper -> RE: Januarke 2013 (15.11.2012 14:42:37)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] nitta si me pa zdaj nasmejala [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] čist prav si povedala. Se popolnoma strinjam s tabo. Verjemi, tudi jaz bi plačala, če ne bi imela druge izbire [sm=bravo.gif]

nusika2013 -> RE: Januarke 2013 (15.11.2012 15:14:02)

pozdravljene!

Evo jaz sem nazaj iz UZ. Mi je pregledala cel plod in je rekla, da je vse super, da glavica je res nekoliko vecja in za ta levi ventrikel, da je mini povecan. Je potem prisel se en bolj izkusen zdravnik lih mimo in je zmeril, je rekel, da naj se en vstrasim, da je glih nad povprecjem in da mi bodo naredili amniocintezo, da se prepricajo. da sicer ni razloga za strah, ampak zakaj nebi naredili preiskave. tako so mi skozi maternico vzeli plodovnico in zdaj morem cakat 7-10 dni na izvide. Saj ne vem tocno kaj naj si mislim...po eni strani poskusam biti mirna in se skozi prepricujem, da verjetno bi se nasli kaksne druge probleme, po drugi pa skoz nekaj brskam po netu in iscem kaj bi lahko to pomenilo. ful me je strah... :( sicer pri sebi cutim, da bi moglo biti vse ok, ampak clovek nikoli ne ve. je pa cudno, da bi to komaj odkrili v 30 tednu po moje. ne vem no...na bruhanje mi gre ko se spomnim [sm=smiley19.gif]

Renata81 -> RE: Januarke 2013 (15.11.2012 15:57:37)

Ne sekiraj se, ker je vse ok. Naši podnajemniki so tudi hodili v LJ na kontrole zaradi nekih odstopanj v meritvah možganov. Na koncu je bilo vse ok. No ja! Na koncu je bilo tako, da so malega operiral dva dni po rojstvu in mu odstranili polovico tankega črevesja. Tak da ne sekiraj se. Vse je ok.

IZVIRNO SPOROČILO: nusika2013

pozdravljene!

Evo jaz sem nazaj iz UZ. Mi je pregledala cel plod in je rekla, da je vse super, da glavica je res nekoliko vecja in za ta levi ventrikel, da je mini povecan. Je potem prisel se en bolj izkusen zdravnik lih mimo in je zmeril, je rekel, da naj se en vstrasim, da je glih nad povprecjem in da mi bodo naredili amniocintezo, da se prepricajo. da sicer ni razloga za strah, ampak zakaj nebi naredili preiskave. tako so mi skozi maternico vzeli plodovnico in zdaj morem cakat 7-10 dni na izvide. Saj ne vem tocno kaj naj si mislim...po eni strani poskusam biti mirna in se skozi prepricujem, da verjetno bi se nasli kaksne druge probleme, po drugi pa skoz nekaj brskam po netu in iscem kaj bi lahko to pomenilo. ful me je strah... :( sicer pri sebi cutim, da bi moglo biti vse ok, ampak clovek nikoli ne ve. je pa cudno, da bi to komaj odkrili v 30 tednu po moje. ne vem no...na bruhanje mi gre ko se spomnim [sm=smiley19.gif]

Žana23 -> RE: Januarke 2013 (15.11.2012 16:08:31)

Nušika2013 jaz ti priporočam da čimanj brskaš po netu o teh stgvareh, ker ti bo še samo slabše...sama v sebe moraš vrjet...in sama sebe prepričat da je vse ok. Ker kak začneš paniko zganjat je še slabše...vrjemi mi. Jaz držim pesti da bo vse ok..kar oa itak da bo...samo glavo pokonci [sm=smiley1.gif]
Zdravniki prevečkrat nredijo paniko...in na koncu se tudi izkaže da se večkrat zmotijo [sm=hudicek1.gif]

vesper -> RE: Januarke 2013 (15.11.2012 17:08:16)

nusika2013 jaz ti pa ne bom rekla, da nehaj brskat po netu in se ne sekiraj in ne paničari, ker vem da tako ne gre. Normalno je da se sekiraš, normalno je da iščeš odgovore. to bi nardila vsaka od nas in vsaka od nas bi zagnala paniko. No, hvala bogu redkim izjemam, jaz priznam, da bi me isto morilo. Sem drugače res pozitivna in iz slabšega vedno potegnem le najboljše, pa vendar ko gre za nekoga, ki ga imaš neizmerno rad, je to zelo težko. Jaz ti stojim ob strani, v mislih sem vsekakor s tabo in verjamem, da bo vse ok, v to pa ne dvomim. [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
se pa definitivno strinjam z Žano23, da zdravniki včasih čist preveč paničarijo. [sm=lev.gif][sm=lev.gif]
jaz ti pošiljam ogromno [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] za tolažbo in nešteto [sm=pikapoka2.gif][sm=pujs.gif] za pogum [sm=smiley27.gif]

Inigo -> RE: Januarke 2013 (16.11.2012 8:15:28)

nusika2013 - nič skrbet. bodi vesela, da so se resnično potrudili in kljub temu, da pravijo, da je najbrž vse ok, bodo nardili še nekaj preiskav. kar je super! glede na to, kako vsepovsod šparajo... po izvidih amniocenteze boš lahko 10000000% pomirjena. a ni to super?! [sm=smiley1.gif] punca, drži se! me smo vedno s tabo [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] ne skrbi in nas obveščaj kako si.

mi smo pa včeraj šli po naročeno siesto. super stolček. mali naš ga je že sprobal, čeprav smo ga komaj natišali not [sm=jezicek.gif] ampak bil je pa najbolj srečen, ko je lahko tut on sedel notri. in pol že kr sanjari kako bo dojenček sedel z nami pri mizi in kako bomo vsi skupaj jedli... ja ja, on je že pri tem, da bomo skupaj jedli! [sm=bravo.gif][sm=smiley36.gif] ti moja mala žaba [sm=love.gif]

Inigo -> RE: Januarke 2013 (16.11.2012 10:12:18)

kk sm pa jst dans zmučkana... sm si zdle skuhala en pravi čaj, da me mal zbrihta, kr sm kot kup nesreče [sm=smiley24.gif]

Bijoux -> RE: Januarke 2013 (16.11.2012 10:48:19)

Nusika2013, tudi jaz mislim nate. Res je, bodi vesela, da se zdravniki toliko trudijo in bodo naredili kar največ kar lahko, da ti podajo en smiseln odgovor. Veš na žalost je tako, da morajo zdravniki povedati vse, tudi tiste slabše možne plati, že zaradi tega, ker so to dolžni in zato da zavarujejo svojo odgovornost. Ampak tudi če povejo kaj vse se lahko zgodi, to ne pomeni, da se bo to res zgodilo. To so samo tisti minimalni odstotki, ko so novice res slabe. V večini primerov pa takšna majhna odstopanja ne pomenijo nič slabega. Zato glavo gor in se potrudi biti čim manj živčna že zaradi svoje pikice in zaradi sebe. Kmalu bodo izvidi pri tebi in vse bo ok [sm=smiley1.gif]

Ane Inigo, danes je res tak zaspan dan....jaz sem se že komaj zjutraj iz postelje spravila...do zdaj še nič konkretnega naredila..pa še toooolikooooooo opravkov me čaka. Ampak si pravim, kar počasi....saj je še čas [sm=smiley36.gif]

Inigo -> RE: Januarke 2013 (16.11.2012 11:21:31)

IZVIRNO SPOROČILO: Bijoux

Nusika2013, tudi jaz mislim nate. Res je, bodi vesela, da se zdravniki toliko trudijo in bodo naredili kar največ kar lahko, da ti podajo en smiseln odgovor. Veš na žalost je tako, da morajo zdravniki povedati vse, tudi tiste slabše možne plati, že zaradi tega, ker so to dolžni in zato da zavarujejo svojo odgovornost. Ampak tudi če povejo kaj vse se lahko zgodi, to ne pomeni, da se bo to res zgodilo. To so samo tisti minimalni odstotki, ko so novice res slabe. V večini primerov pa takšna majhna odstopanja ne pomenijo nič slabega. Zato glavo gor in se potrudi biti čim manj živčna že zaradi svoje pikice in zaradi sebe. Kmalu bodo izvidi pri tebi in vse bo ok [sm=smiley1.gif]

Ane Inigo, danes je res tak zaspan dan....jaz sem se že komaj zjutraj iz postelje spravila...do zdaj še nič konkretnega naredila..pa še toooolikooooooo opravkov me čaka. Ampak si pravim, kar počasi....saj je še čas [sm=smiley36.gif]

točno tako, nusika2013. več preiskav bodo naredili, bolj prepričana boš lahko, da je vse ok. pa saj so ti tudi povedali, da so te meritve tako rahlo rahlo nad povprečjem... moraš tudi vedeti, da so sicer Uz dokaj natančni. ampak tukaj je še vedno "dokaj". nič ni 100%. že če pogledaš moj primer meritev, ko so mi 3 različni G postavili 3 različne PDP: 16.1., 21.1. in 26.1. kdaj bom zdj rodila??? [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] pol bi pa lahk tist, ki je rekel, da bo 16.1. začel s pretiravanjem in rekel, da mali ful prehiteva, da mam morda sladkorno... bla bla bla. lej, brezveze! ko me kdo vpraša kdaj mam rok, jst rečem januarja. in če vrta naprej, povem, da mo enkrat januarja. sj še sama ne vem [sm=smiley36.gif] skratka, hotla sem te potolažiti, da so meritve preko UZ bol tko tko in jst verjamem, da bo AC pokazala fenomenalne rezultate in bo malček priletel ven zdrav ko raketa [sm=bravo.gif]

bijoux - sploh ne govor! mam mir u službi in se malo učim, malo visim na RR... nič ni od mene. čeprav me je zdajle tale čaj kr mal zrihtal. mam več elana [sm=smiley20.gif]

Bijoux -> RE: Januarke 2013 (16.11.2012 11:48:27)

Hehe super, potem bo pa treba ta elan dobro unovčit [sm=smiley36.gif]

nusika2013 -> RE: Januarke 2013 (16.11.2012 13:30:12)

hei babiike!

Hvala vam za vzpodbudne besede. vceraj sem bila se ful razstresena pa boga, pa vsakic ko sem se spomnila so mi zacele solze tect. ponoci valda nisem mogla spat, pol pa sem se sred noci enostavno "odlocla", da bo vse ok in da cutim, da bo, enostavno vem. in sem pol v miru zaspala ponoci, dans sem sicer doma, ker morem pocivat da se nadomesti plodovnica, ampak sploh ne mislim vec na slabo. mala miga noter, tako da vem, da ji je lepo, jaz pa sem tud zadovoljna vsakic, ko jo zacutim :)
tak kot si napisala inigo...te meritve so tako cudne ej. jaz se vedno mislim, da vse kar clovek na roko zmeri, sploh pa preko teh UZjev je se vedno nenatancno. jaz v sluzbi delam s programi, kjer mores ful natancno risat in si mores fuuuuuul priblizat neko sliko, da lahko tocno nekaj zmeris, pa se tukaj ti racunalnik pomaga, onadva pa sta vse merla brez priblizevanja slike glavice, pri cemer je 1mm hitro mimo. no saj vseeno..jaz vem, da bo vse ok in sem v sebi dans pomirjena.

zdaj ko imas tako zgodbo pa kateri mamici povem mi vse takoj zacnejo razlagat, ja ves kaj pa so meni rekli...in pol nastevajo kaj vse bi moglo bit z njihovimi soncki narobe, pa so vsi zdravi.

bozajte svoje trebuscke :)sem prepricana, da bomo imele najlepse otocke...hihihi :)

Inigo -> RE: Januarke 2013 (16.11.2012 13:46:22)

hei babiike!

Hvala vam za vzpodbudne besede. vceraj sem bila se ful razstresena pa boga, pa vsakic ko sem se spomnila so mi zacele solze tect. ponoci valda nisem mogla spat, pol pa sem se sred noci enostavno "odlocla", da bo vse ok in da cutim, da bo, enostavno vem. in sem pol v miru zaspala ponoci, dans sem sicer doma, ker morem pocivat da se nadomesti plodovnica, ampak sploh ne mislim vec na slabo. mala miga noter, tako da vem, da ji je lepo, jaz pa sem tud zadovoljna vsakic, ko jo zacutim :)
tak kot si napisala inigo...te meritve so tako cudne ej. jaz se vedno mislim, da vse kar clovek na roko zmeri, sploh pa preko teh UZjev je se vedno nenatancno. jaz v sluzbi delam s programi, kjer mores ful natancno risat in si mores fuuuuuul priblizat neko sliko, da lahko tocno nekaj zmeris, pa se tukaj ti racunalnik pomaga, onadva pa sta vse merla brez priblizevanja slike glavice, pri cemer je 1mm hitro mimo. no saj vseeno..jaz vem, da bo vse ok in sem v sebi dans pomirjena.

zdaj ko imas tako zgodbo pa kateri mamici povem mi vse takoj zacnejo razlagat, ja ves kaj pa so meni rekli...in pol nastevajo kaj vse bi moglo bit z njihovimi soncki narobe, pa so vsi zdravi.

bozajte svoje trebuscke :)sem prepricana, da bomo imele najlepse otocke...hihihi :)

TO BEJBA! prava si pozitivka [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Hasam -> RE: Januarke 2013 (16.11.2012 13:52:08)

Drage januarčice,

za "večer nosečk" v Gostilni pri šefu je prostih le še nekaj mest:
termin: petek, 30.11.2012, cca.16 - 20h
cena: 25€/osebo

Prosim zainteresirane, da se čim prej prijavite pri meni na ZS. Za prijavo potrebujem ime, priimek, PDP in mail za obveščanje.

LP, vaša februarčica Hasam

Inigo -> RE: Januarke 2013 (16.11.2012 13:56:47)

ravno berem o slovenskem zajtrku.... kolk dejansko pojete hrane slovenskega porekla oziroma iz vašega okoliša? tkle ko razmišljam, mi recimo, pojemo kr dost medu (ki ga kupujem v Sparu od Medexa - ok, je slovenski med), spijemo ful mleka (od Spara - je od pomurskih mlekarn, ampak vprašanje, če je to slovensko mleko slovenskih krav), mažemo Becel (zihr ni naše) in pojemo ful jabolk (od lokalnega sadjarja - kupujem na tržnici). Kar se poletne zelenjave in solate tiče, nam dost babi pridela, nekaj pa kupimo v trgovini. dejansko opažam, da je pr nas (ne vem kk je v ostalih krajih), dost težk prit do lokalne hrane. prodajajo jo na sobotni tržnici, cene pa tok zasoljene, da dobim v trgovini vsaj 2x cenej... [sm=zmeden.gif] kako naj pol podpiram slovensko pridelavo? [sm=smiley13.gif]

Inigo -> RE: Januarke 2013 (16.11.2012 14:38:45)

IZVIRNO SPOROČILO: Hasam

Drage januarčice,

Prosim zainteresirane, da se čim prej prijavite pri meni na ZS. Za prijavo potrebujem ime, priimek, PDP in mail za obveščanje.

a je že katera januarka prijavljena?

vesper -> RE: Januarke 2013 (16.11.2012 15:08:39)

hei babiike!

bravooooo nusika tako se govori [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

inigo res je, se strinjam s tabo glede te hrane. Jaz pa se velikokrat tusi sprašujem, če je vse to kaj ima kao bio oznake, zares bio [sm=zmeden.gif] pa recimo jajca proste reje itd.. če so res proste reje, ali so na koncu te kokoši isto natrpane v enem kurniku noter [sm=smiley13.gif]

Buska -> RE: Januarke 2013 (16.11.2012 15:14:18)

jst :D

IZVIRNO SPOROČILO: Hasam

Drage januarčice,

a je že katera januarka prijavljena?

Pikica_82 -> RE: Januarke 2013 (16.11.2012 15:41:31)

nusika vse se bo vredu izteklo, boš vidla!

inigo kolk vem s FBja, je ogromno januarčic prijavljenih [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
mi ne gledamo preveč na poreklo hrane. Mleko mamo iz Hoferja, baje majo slovensko mleko, zelenjavo tast iz Madžarske vozi, veliko je dobim tudi od moje mame ali pa tašče z vrta. Pri mesu pa gledamo bolj na ceno in okus, ne tolk, od kod je. Nisem neki lokal patriot kar se tega tiče... Na splošno kupujem tiste izdelke, ki nam imajo dober okus, pa al je to neka znamka al pa čist **** znamka od kake trgovske verige.

Stran: <<   < Prejšnja stran  81 82 [83] 84 85   Naslednja stran >   >>