RE: Januarke 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Inigo -> RE: Januarke 2013 (14.11.2012 9:28:31)

IZVIRNO SPOROČILO: Renata81

Jaz imam takega. Sem ga pa dobila od sestrične. Bomo pa videli, če se bo hotel nosit. Včeraj sem imela kontrolo. Rekla je, da so na CTG že vidni popadki in da imam mehek maternični vrat in da naj mal več počivam. Ampak ni pa nujno, da bom prej rodila. Lahko se zgodi, da pa tako ostane še par tednov. V četrtek imam kontrolo pri svoji ginekologinji pa bom videla kak bo CTG. Bi bilo pa dobro, da zdržim do 37. tedna. Zdaj sem pa 35 2/7.

IZVIRNO SPOROČILO: nitta

http://www.bolha.com/igrace-otroska-oprema/otroska-oprema/nahrbtniki-torbe/kengurujcki-in-nahrbtniki-za-otroke/sleepy-wrap-boba-wrap-1283514182.html

kaj pa ve mislite o tem nakupu? vse prijateljice mi proporočajo to "krpo" :D

če se bota nosla že od začetka, se bo vedno rad nosil. pa ni to razvajanje! otroci itak zelo hitro postanejo tok radovedni, da jim nosilke potem ne dopuščajo tiste svobode, ki jo včasih v trenutku zahtevajo. od začetka jim pa paše, ker so pri mami, vidijo vse naokoli in jim je to zakon! počutijo se varno, hkrati pa osvajajo svet. potem, ko jim pa to ni dovolj, pa itak začnejo plazit in hočejo v culo še samo na kako cartanje, uspavanje... potem jim pa še to postane neudobno in počasi popolnoma to opustijo. to se zgodi do 1. rojstnega dneva. mormo vedet, da do 1. leta nas mali ful rabijo in da to, ko se hočejo stisnit in nosit, ni izsiljevanje, ampak potreba po bližini, varnosti.

o teh nosilkah in culah je ful lepo napisano v knjigi Povezovalno starševstvo. Krasna knjiga! priporočam v branje. js jo mam doma, in smo se nekak že od začetka držali teh načel. ne vseh (npr. spanje v skupni postelji), večine pa (čimdaljše dojenje, nošenje v culi, prisluhniti otroku...).

ti se pa res malo pazi! madonca... počivat, počivat, počivat! mej mišeka še mal na toplem [sm=smiley2.gif]

nusika2013 -> RE: Januarke 2013 (14.11.2012 10:23:25)

IZVIRNO SPOROČILO: Inigo

IZVIRNO SPOROČILO: nusika2013

aja inigo sem ti vceraj pozabila napisati, da je meni ime Brin svetovno. ze prvic, ko si napisala, da je malemu tako ime, mi je blo ful vsec. nekaj drugacnega in vseeno slovensko. men so naceloma ful vsec nepogosta imena, ampak sva raje izbrala taksno, da ne bo potem tamala nosila posledice :) Mi je blo ful vsec ime Lani (sicer neslovensko), ampak sma si pol premislila...mogoce v anglesko govorecem svetu ne bi bilo tako narobe, pri nas pa bi jo sigurno vse drugo kot to klicali...

ooooo, hvala hvala! ima kr zgodbo za sabo... ko sm bla stara 6 let, je za rakom umrl oče. in tko sem odraščala brez očeta. nč narobe, nč mi ni manjkalo, vsaj mislim, da ne... sigurno bi ga blo fajn met občasno, ampak mi je bila mama tut čist dovolj [sm=smiley1.gif] ko pa sem zanosila, se mi je rahlo podrl svet, ko sm se začela zavedat, da moj otrok ne bo mel dedka. jst sm mela pa tak odnos z dedkom, da ga še danes tooook pogrešam, pa je že 10 let odkar je umrl. bil mi je vse! in takrat sm bla dost čustveno labilna - priznam [sm=smiley36.gif] in sm hotela neko ime, da bi vsaj nekaj imel otrok od dedka. in sm našla ime Brin. ker je bil oče s Krasa in ker je tam Brinja kot pri nas trave, sem takoj vedela, da je to to. in sem zelo hitro začela povezovat to ime z malim in tko je ostalo. in ni mi žal. je edini daleč okoli, in kljub temu, da ima redko ime, ni bilo nekega zgražanja.

in tut zdj sva izbrala ime, ki ima zadaj neko zodbo, ki vam jo povem potem enkrat januarja - predvidoma [sm=jezicek.gif]

glede tujih imen je pa pr nas dost smotana situacija. se gremo Evropo in kok smo odprti in mednarodni in bla bla bla. ampak NISMO! smo še daaaaleč od tega. zato nam tuja imena delujejo eksotično in delamo cel halo okol tega. povezujemo jih z živalmi itd. taki smo! žal smo še vedno taka družba, ki težko sprejema takšna imena. tut sama priznam, da sm očitno tok poslovenjena, da tut men ful tuja imena (v stilu Kevina in ****), ne sedejo. pri nas ne. če bi živela v tujini, najbrž Brinu neb blo ime Brin, kr ga noben neb znal klicat. isto je pa pr nas. daš neko kulsko ime, pol ga pa sam ata pa mama znata prav poklicat... [sm=zmeden.gif] nima smisla.

U ful lepa zgodba. Men je res svetovno to ime. Nisem se nikoli cula, ampak bi po moje tud mojmo fantku komot dala taksno. Ja kaj se tice tujih imen se men tud tak zdi. ceprav ti kevini in podobne fore tud meni niso vsec. To, ki pa sma ga midva hotla dat "Lani" pa je novozelandsko ime, ampak bi jo po moje klicali "letos", pa nevem kaj se vse. saj ves kak so vcasih otroci nesramni, pa nocem, da bi kaj taksnega dozivljala. ker ima pri nas pac nek pomen. npr v avstriji bi ji komot dala taksno ime. no saj sma fuuuul zadovoljna s tem kaj boma zdaj dala, je pa bilo tud to v ozjem izboru.

Ojoj Renata81, ti pa res pocivaj. saj to sta se slaba 2 tedna. drzim pesti, da vama uspe.

Inigo -> RE: Januarke 2013 (14.11.2012 10:28:33)

aja inigo sem ti vceraj pozabila napisati, da je meni ime Brin svetovno. ze prvic, ko si napisala, da je malemu tako ime, mi je blo ful vsec. nekaj drugacnega in vseeno slovensko. men so naceloma ful vsec nepogosta imena, ampak sva raje izbrala taksno, da ne bo potem tamala nosila posledice :) Mi je blo ful vsec ime Lani (sicer neslovensko), ampak sma si pol premislila...mogoce v anglesko govorecem svetu ne bi bilo tako narobe, pri nas pa bi jo sigurno vse drugo kot to klicali...

ooooo, hvala hvala! ima kr zgodbo za sabo... ko sm bla stara 6 let, je za rakom umrl oče. in tko sem odraščala brez očeta. nč narobe, nč mi ni manjkalo, vsaj mislim, da ne... sigurno bi ga blo fajn met občasno, ampak mi je bila mama tut čist dovolj [sm=smiley1.gif] ko pa sem zanosila, se mi je rahlo podrl svet, ko sm se začela zavedat, da moj otrok ne bo mel dedka. jst sm mela pa tak odnos z dedkom, da ga še danes tooook pogrešam, pa je že 10 let odkar je umrl. bil mi je vse! in takrat sm bla dost čustveno labilna - priznam [sm=smiley36.gif] in sm hotela neko ime, da bi vsaj nekaj imel otrok od dedka. in sm našla ime Brin. ker je bil oče s Krasa in ker je tam Brinja kot pri nas trave, sem takoj vedela, da je to to. in sem zelo hitro začela povezovat to ime z malim in tko je ostalo. in ni mi žal. je edini daleč okoli, in kljub temu, da ima redko ime, ni bilo nekega zgražanja.

in tut zdj sva izbrala ime, ki ima zadaj neko zodbo, ki vam jo povem potem enkrat januarja - predvidoma [sm=jezicek.gif]

glede tujih imen je pa pr nas dost smotana situacija. se gremo Evropo in kok smo odprti in mednarodni in bla bla bla. ampak NISMO! smo še daaaaleč od tega. zato nam tuja imena delujejo eksotično in delamo cel halo okol tega. povezujemo jih z živalmi itd. taki smo! žal smo še vedno taka družba, ki težko sprejema takšna imena. tut sama priznam, da sm očitno tok poslovenjena, da tut men ful tuja imena (v stilu Kevina in ****), ne sedejo. pri nas ne. če bi živela v tujini, najbrž Brinu neb blo ime Brin, kr ga noben neb znal klicat. isto je pa pr nas. daš neko kulsko ime, pol ga pa sam ata pa mama znata prav poklicat... [sm=zmeden.gif] nima smisla.

U ful lepa zgodba. Men je res svetovno to ime. Nisem se nikoli cula, ampak bi po moje tud mojmo fantku komot dala taksno. Ja kaj se tice tujih imen se men tud tak zdi. ceprav ti kevini in podobne fore tud meni niso vsec. To, ki pa sma ga midva hotla dat "Lani" pa je novozelandsko ime, ampak bi jo po moje klicali "letos", pa nevem kaj se vse. saj ves kak so vcasih otroci nesramni, pa nocem, da bi kaj taksnega dozivljala. ker ima pri nas pac nek pomen. npr v avstriji bi ji komot dala taksno ime. no saj sma fuuuul zadovoljna s tem kaj boma zdaj dala, je pa bilo tud to v ozjem izboru.

Ojoj Renata81, ti pa res pocivaj. saj to sta se slaba 2 tedna. drzim pesti, da vama uspe.

haha, letos ja [sm=smiley36.gif] pa da ne boš misla, da se boš z kakim drugim imenom izognila zafrkavanju... ne boš! otroc si vse zmislijo. mogoče bo mali v določenem obdobju malo bolj okrogel in ga bodo začel klicat Buco. in kaj boš pol?! nč ne morš.

jst mam sicer zelo lepo melodično ime, ki se rima na svašta, pa so me klical v osnovni šoli Struja. ker sm mela kratke lase in nosila skuštrano frizuro. [sm=jezicek.gif]

Mala BB -> RE: Januarke 2013 (14.11.2012 11:50:04)

Punce, a ste videle to stran: http://galeb.eu/index.php?route=common/home ? Kvalitetne stvari in cenovno super.

Drugače pa smo tudi mi imeli v tem tednu UZ, končno dobila slikice in...[sm=smiley36.gif]mali ni niti malo meni podoben. No ja, sem rekla, da bo imel pa moj karakter.

Imam pa vprašanje oz. prosim za pomoč - kje se dobijo najboljše prenosne posteljice (jo bom vmes tudi nujno rabila), take da imajo nastavljivo, dvo višinsko ležišče? Pa seveda super jogi + vse kar paše zraven.

Uživajte!

Inigo -> RE: Januarke 2013 (14.11.2012 12:07:36)

IZVIRNO SPOROČILO: Mala BB

Punce, a ste videle to stran: http://galeb.eu/index.php?route=common/home ? Kvalitetne stvari in cenovno super.

Drugače pa smo tudi mi imeli v tem tednu UZ, končno dobila slikice in...[sm=smiley36.gif]mali ni niti malo meni podoben. No ja, sem rekla, da bo imel pa moj karakter.

Imam pa vprašanje oz. prosim za pomoč - kje se dobijo najboljše prenosne posteljice (jo bom vmes tudi nujno rabila), take da imajo nastavljivo, dvo višinsko ležišče? Pa seveda super jogi + vse kar paše zraven.

Uživajte!

uf... nimam pojma. mi smo mel tako čist navadno, ker smo jo rabli samo tu in tam - za na morje, pa kak vikend kje, drgač pa ne. a si jo boš skos na isto mesto nosla? pol se ti bolj splača kupit pocen kinderpet pa jogi not. al pa vzameš kj rabljenega. te pride pomoje cenej pa boljše za spat.

Pikica_82 -> RE: Januarke 2013 (14.11.2012 12:12:48)

Hm, kaj pa vem, kolk se bodo tile današnji otroci še sploh zgražali in delali norca iz imen. Po moje so njim ta novodobna imena nekaj čisto domačega in jim ne predstavljajo nekih čudnih asociacij in ne vem kaj še vse, kot nam odraslim (nekaterim).
Brin je pa meni tudi ful lušno ime, bi bilo v ožjem izboru, če bi fantka pričakovali. Ima pa vaš Brin Inigo lepo zgodbo za sabo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Žana23 -> RE: Januarke 2013 (14.11.2012 12:41:30)

Mala BB super spletna stran :) sem ravno naročila posteljnino [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Drugasče pa sem bila ta teden že zelooo pridna [sm=smiley36.gif][sm=bravo.gif] Sem vse stvari za našo pupiko oprala...čaka me še samo likanje [sm=smiley36.gif] Torbo že tudi imam v večini parajat, manjka mi še samo par stvari in sem pripravljena [sm=smiley36.gif]

naša pupa pa je danes grozno nemirna,...ni pet minut da bi bila pri miru kr skače sem in tja [sm=smiley36.gif]

Inigo -> RE: Januarke 2013 (14.11.2012 12:52:15)

IZVIRNO SPOROČILO: Žana23

Mala BB super spletna stran :) sem ravno naročila posteljnino [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Drugasče pa sem bila ta teden že zelooo pridna [sm=smiley36.gif][sm=bravo.gif] Sem vse stvari za našo pupiko oprala...čaka me še samo likanje [sm=smiley36.gif] Torbo že tudi imam v večini parajat, manjka mi še samo par stvari in sem pripravljena [sm=smiley36.gif]

naša pupa pa je danes grozno nemirna,...ni pet minut da bi bila pri miru kr skače sem in tja [sm=smiley36.gif]

ooooo, si pa res pridna! kolko še imaš do konca? si med taprvimi, sklepam... [sm=smiley1.gif]

sj moj kufer je že tut pripravljen. še od tistega alarma [sm=jezicek.gif] haha! zdj pa lepo čaka. jst pa ta vikend perem spalne vreče in dekice. pol bom pa začele cotke. najprej pisane, pol še bele... likala pa ne bom. mi je potrata časa. likam samo srajice in hlače, ki se mučkajo, ostalega pa ne.

btw, dans so klical iz BC, da je prišel naš peg perego siesta. so rekli, da bo v četrtek pa je prišel dan prej. če to ni neverjetno... ?! [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

nitta -> RE: Januarke 2013 (14.11.2012 13:03:16)

Res luštna tistale spletna stran :) punce koliko posteljnin rabim? zdej sm kupla (danes ravno) en paket, torej z obrobo in vsem, rjuho, kovtček... pa sm dala nekaj čez 50€, imajo še kje kake lepe in ugodne?

Inigo -> RE: Januarke 2013 (14.11.2012 13:13:57)

Res luštna tistale spletna stran :) punce koliko posteljnin rabim? zdej sm kupla (danes ravno) en paket, torej z obrobo in vsem, rjuho, kovtček... pa sm dala nekaj čez 50€, imajo še kje kake lepe in ugodne?

jst mam obrobo še od Brina, je zd jne bom kupovala. posteljnino sm pa kupla novo, kr naš gospodič ma malo odejo še za cart pred TVjem ko gleda risanke, pa ko je bolan pa tk... [sm=smiley36.gif] in sm kupla zdj v Ikei. 2 koutra, 2 polštrčka (spal še tk ne bo na njih, jih bom mela za podlagat, da bo ostal na boku in se ne bo prevračal) in tri komplete posteljnine. Sam tam majo ful pocen... jst sm dala za eno 6, za drugo 8 in za tretjo 10eur. pr nas pa take cene... [sm=zmeden.gif]

Pikica_82 -> RE: Januarke 2013 (14.11.2012 14:15:16)

Mi mamo eno obrobo za okoli posteljice, pa 2 kompleta posteljnine in 4 rjuhice. Pa 2 nepremočljivi podlogi.

nusika2013 -> RE: Januarke 2013 (14.11.2012 15:48:08)

pozdravljene. evo jaz nazaj iz pregleda.

nevem tocno kaj si naj mislim. sem imela UZ in mi je rekla, da sicer je glavica res nekoliko vecja, da to sicer nic ne pomeni, lahko da je samo njena lastnost. Drugo je kao bp, da pa ima nekoliko zatecen levi ventrike v mozganih. je rekla, da s tem UZjem ne more nobenih nepravilnosti ugotoviti, zato me je dala se jutri na en UZ, kao bolj specialen. Je rekla naj se nic ne sekiram,ampak, da bo jutri se tam pogledla in mi naredila celo morfologijo ploda. seved ko sem sla iz bolnice nisem mogla, da nebi [sm=smiley19.gif] seveda me skrbi, da bi bilo kaj narobe...

upam, da bo jutri vse ok, do takrat pa bodo se dolge ure :(

nitta -> RE: Januarke 2013 (14.11.2012 16:41:02)

pozdravljene. evo jaz nazaj iz pregleda.

nevem tocno kaj si naj mislim. sem imela UZ in mi je rekla, da sicer je glavica res nekoliko vecja, da to sicer nic ne pomeni, lahko da je samo njena lastnost. Drugo je kao bp, da pa ima nekoliko zatecen levi ventrike v mozganih. je rekla, da s tem UZjem ne more nobenih nepravilnosti ugotoviti, zato me je dala se jutri na en UZ, kao bolj specialen. Je rekla naj se nic ne sekiram,ampak, da bo jutri se tam pogledla in mi naredila celo morfologijo ploda. seved ko sem sla iz bolnice nisem mogla, da nebi [sm=smiley19.gif] seveda me skrbi, da bi bilo kaj narobe...

upam, da bo jutri vse ok, do takrat pa bodo se dolge ure :(

te popolnoma razumem, vsaka bi enako odreagirala kot si ti [sm=smiley19.gif] smo v mislih s teboj in držimo pesti, saj boš videla, vse bo OK, to da so tako previdni je samo plus za naše sončke...

HeLenčica -> RE: Januarke 2013 (14.11.2012 17:34:46)

Jaz imam takega. Sem ga pa dobila od sestrične. Bomo pa videli, če se bo hotel nosit. Včeraj sem imela kontrolo. Rekla je, da so na CTG že vidni popadki in da imam mehek maternični vrat in da naj mal več počivam. Ampak ni pa nujno, da bom prej rodila. Lahko se zgodi, da pa tako ostane še par tednov. V četrtek imam kontrolo pri svoji ginekologinji pa bom videla kak bo CTG. Bi bilo pa dobro, da zdržim do 37. tedna. Zdaj sem pa 35 2/7.

Držim pesti da še malo zdrži "noter". Ti si decemberka, očitno?

vesper -> RE: Januarke 2013 (14.11.2012 17:47:54)

nusika2013 [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] saj bo vse ok, boš videla. Vem, da te skrbi, koga pa ne bi. V mislih sem s tabo in močnoooo držim pesti, da bo vse ok. Pa itak bo, v to sploh ne dvomim [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

drugače pa punce, vidim, da ste že pridne s temi torbami za v P in da imate že vse pripravljeno itd...jooooj, jaz še nisem nič začela, kr nekaj odlašam [sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif]
vsak dan si rečem, zdaj pa se bom res spravila in vse nardila, ampak potem vedno pride nekaj durgega in nimam več volje za to, še samo kauč in TV vidim pred sabo [sm=smiley36.gif]
se še kr tolažim da imam čas, ampak ko pa pomislim, da me čaka konec novembra že porodniška, pol pa mi ni več tako vseeno [sm=smiley36.gif][sm=smiley29.gif]

ja, posteljnina, mi imamo tud še samo eno zaenkrat. Moram še nabavit kakšna dva kompletka.

Inigo -> RE: Januarke 2013 (15.11.2012 8:32:46)

nusika - drž se punca! [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] sam sm ti pa kr mal fauš, kr boš tako kmalu cartala svojo žabico... me bomo še pa kr mal mogle počakat [sm=smiley36.gif]

vesper - počas! sj se ti tk ne mudi... čez vikend si uzam cajt, pa zmeč vse v torbo. [sm=smiley2.gif] btw, sta že dobla vozek? in kako kuža?

nusika2013 -> RE: Januarke 2013 (15.11.2012 9:20:13)

hei punce!

Hvala za vzpodbudo. se vceraj kr nisem mogla popoldan pomirit, pol pa sem sla k eni prijateljici na obisk, ko je lani rodila in je rekla, da naj se sploh ne sekiram, ker njenega tamalega so oznacli za vse drugo kot za normalnega. od tega, da naj bi bil pritlikavec (ker se pri UZ ni dobro videla ena nogica, pa ji je rekla, da bo imel eno ful krajso ko drogo), do tega da je shirancek (ker je bil pac malo manjsi) in se milijon stvari...je rekla, da se je ene 4 krat v nosecnosti tako jokala, da brezveze, dans pa ima najbolj lusnega in zivega fantka nasploh. pravi soncek je.
seveda se nisem mogla zadrzat in sem sla na net brat, ampak sem hvala bogu zasledila podobne primere, ko jih je komentiral g. Pusenjak in pise, da je to vse normalno in da ne smes panicarit.

Nic grem zdaj na pregled...drzite pesti :S

nitta -> RE: Januarke 2013 (15.11.2012 9:24:48)

Punce, je katera razmišljala kaj o streptokoku? sodelavka je imela svojega otročka zelo bolnega in sta bila skoraj leto dni na intenzivni in je tam videla koliko otrok je bolanih zaradi te bakterije, ter mi položila na srce naj se pozanimam. Pa me zanima če katera ve kaj več o tem?

Inigo -> RE: Januarke 2013 (15.11.2012 9:26:11)

hei punce!

Hvala za vzpodbudo. se vceraj kr nisem mogla popoldan pomirit, pol pa sem sla k eni prijateljici na obisk, ko je lani rodila in je rekla, da naj se sploh ne sekiram, ker njenega tamalega so oznacli za vse drugo kot za normalnega. od tega, da naj bi bil pritlikavec (ker se pri UZ ni dobro videla ena nogica, pa ji je rekla, da bo imel eno ful krajso ko drogo), do tega da je shirancek (ker je bil pac malo manjsi) in se milijon stvari...je rekla, da se je ene 4 krat v nosecnosti tako jokala, da brezveze, dans pa ima najbolj lusnega in zivega fantka nasploh. pravi soncek je.
seveda se nisem mogla zadrzat in sem sla na net brat, ampak sem hvala bogu zasledila podobne primere, ko jih je komentiral g. Pusenjak in pise, da je to vse normalno in da ne smes panicarit.

Nic grem zdaj na pregled...drzite pesti :S

tako ja! brez panike, še vse bo ok [sm=smiley1.gif] pr Brinu so mi tut skos govorili, da bo majhen in da bo lahek, na koncu je blo premalo plodovnice in svašta... pa je bil pol 3410g in 50cm. nč kj majhen in nič kj lahek [sm=smiley36.gif] je pa res spil vso plodovnico in potem v P skor nč ni jedel, pa slabo mu je blo, bruhal je to vodo... ampak ni blo nč narobe, lepo je pridobival na teži in sva šla normalno domov. v P je izgubil res minimalno teže.

dans je pa tut prava ranta [sm=smiley36.gif] za 4-letnika je ful visok, suhec, športnik, pol energije, pa vseeno mamin sonček (beri: mami je vedno!!! zakon) [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Inigo -> RE: Januarke 2013 (15.11.2012 9:28:18)

Punce, je katera razmišljala kaj o streptokoku? sodelavka je imela svojega otročka zelo bolnega in sta bila skoraj leto dni na intenzivni in je tam videla koliko otrok je bolanih zaradi te bakterije, ter mi položila na srce naj se pozanimam. Pa me zanima če katera ve kaj več o tem?

jst prvič nism bla testirana. tut zdj se ne bom - najverjetneje. pr nas stane 50eur [sm=zmeden.gif] pa ne zarad teh 50eur, ampak predvsem zato, ker je teh zapletov tako malo, so tako redki in v 99% popolnoma ozdravljivi, da se mi zdi bv.

pa to niso sam moje besede, enako meni tudi Pušenjak. odločitev posameznice, bom rekla.

nitta -> RE: Januarke 2013 (15.11.2012 9:32:43)

Jst bom ginekologinjo vprašala, če se gre za 50€, ne bom veliko razmišljala, ker če sm dala 70€ da sm vidla kak ma lepi nosek (na 3D) pol tut teh 50€ ne bi smel biti problem. Upam da bo ginekologinja kaj več povedala o tem.

Inigo -> RE: Januarke 2013 (15.11.2012 9:34:21)

Jst bom ginekologinjo vprašala, če se gre za 50€, ne bom veliko razmišljala, ker če sm dala 70€ da sm vidla kak ma lepi nosek (na 3D) pol tut teh 50€ ne bi smel biti problem. Upam da bo ginekologinja kaj več povedala o tem.

valda. vprašaj ka bo rekla Kuštrinova. vprašaj, če je kaka možnost, da stvar plača zdravstvo.

Renata81 -> RE: Januarke 2013 (15.11.2012 11:09:39)

Meni so v torek vzeli bris. Je pa tako. Če ginekolog hoče ti lahko naredi zastonj, ker prejšnjič, ko sem imela pregled je ginekologinja vprašala sestro, če se na navadnem vaginalnem brisu pokaže tudi streptokok. Pa je rekla da ja. Tako so mi v torek vzeli bris in nisem nič plačala.

Inigo -> RE: Januarke 2013 (15.11.2012 11:11:49)

Meni so v torek vzeli bris. Je pa tako. Če ginekolog hoče ti lahko naredi zastonj, ker prejšnjič, ko sem imela pregled je ginekologinja vprašala sestro, če se na navadnem vaginalnem brisu pokaže tudi streptokok. Pa je rekla da ja. Tako so mi v torek vzeli bris in nisem nič plačala.

men je bris vzela na prvem pregledu... pa je rekla, da je bil ok. če to pomen, da je bil tut brez streptokoka, bo pa treba vprašat. si morm zapisat, da ne pozabim [sm=smiley1.gif]

Renata81 -> RE: Januarke 2013 (15.11.2012 11:13:23)

Bris za streptokok se običajno vzame čisto na koncu. Se pravi po 35. tednu.

men je bris vzela na prvem pregledu... pa je rekla, da je bil ok. če to pomen, da je bil tut brez streptokoka, bo pa treba vprašat. si morm zapisat, da ne pozabim [sm=smiley1.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  80 81 [82] 83 84   Naslednja stran >   >>