Inigo -> RE: Januarke 2013 (14.11.2012 10:28:33)
|
IZVIRNO SPOROČILO: nusika2013 IZVIRNO SPOROČILO: Inigo IZVIRNO SPOROČILO: nusika2013 aja inigo sem ti vceraj pozabila napisati, da je meni ime Brin svetovno. ze prvic, ko si napisala, da je malemu tako ime, mi je blo ful vsec. nekaj drugacnega in vseeno slovensko. men so naceloma ful vsec nepogosta imena, ampak sva raje izbrala taksno, da ne bo potem tamala nosila posledice :) Mi je blo ful vsec ime Lani (sicer neslovensko), ampak sma si pol premislila...mogoce v anglesko govorecem svetu ne bi bilo tako narobe, pri nas pa bi jo sigurno vse drugo kot to klicali... ooooo, hvala hvala! ima kr zgodbo za sabo... ko sm bla stara 6 let, je za rakom umrl oče. in tko sem odraščala brez očeta. nč narobe, nč mi ni manjkalo, vsaj mislim, da ne... sigurno bi ga blo fajn met občasno, ampak mi je bila mama tut čist dovolj [sm=smiley1.gif] ko pa sem zanosila, se mi je rahlo podrl svet, ko sm se začela zavedat, da moj otrok ne bo mel dedka. jst sm mela pa tak odnos z dedkom, da ga še danes tooook pogrešam, pa je že 10 let odkar je umrl. bil mi je vse! in takrat sm bla dost čustveno labilna - priznam [sm=smiley36.gif] in sm hotela neko ime, da bi vsaj nekaj imel otrok od dedka. in sm našla ime Brin. ker je bil oče s Krasa in ker je tam Brinja kot pri nas trave, sem takoj vedela, da je to to. in sem zelo hitro začela povezovat to ime z malim in tko je ostalo. in ni mi žal. je edini daleč okoli, in kljub temu, da ima redko ime, ni bilo nekega zgražanja. in tut zdj sva izbrala ime, ki ima zadaj neko zodbo, ki vam jo povem potem enkrat januarja - predvidoma [sm=jezicek.gif] glede tujih imen je pa pr nas dost smotana situacija. se gremo Evropo in kok smo odprti in mednarodni in bla bla bla. ampak NISMO! smo še daaaaleč od tega. zato nam tuja imena delujejo eksotično in delamo cel halo okol tega. povezujemo jih z živalmi itd. taki smo! žal smo še vedno taka družba, ki težko sprejema takšna imena. tut sama priznam, da sm očitno tok poslovenjena, da tut men ful tuja imena (v stilu Kevina in ****), ne sedejo. pri nas ne. če bi živela v tujini, najbrž Brinu neb blo ime Brin, kr ga noben neb znal klicat. isto je pa pr nas. daš neko kulsko ime, pol ga pa sam ata pa mama znata prav poklicat... [sm=zmeden.gif] nima smisla. U ful lepa zgodba. Men je res svetovno to ime. Nisem se nikoli cula, ampak bi po moje tud mojmo fantku komot dala taksno. Ja kaj se tice tujih imen se men tud tak zdi. ceprav ti kevini in podobne fore tud meni niso vsec. To, ki pa sma ga midva hotla dat "Lani" pa je novozelandsko ime, ampak bi jo po moje klicali "letos", pa nevem kaj se vse. saj ves kak so vcasih otroci nesramni, pa nocem, da bi kaj taksnega dozivljala. ker ima pri nas pac nek pomen. npr v avstriji bi ji komot dala taksno ime. no saj sma fuuuul zadovoljna s tem kaj boma zdaj dala, je pa bilo tud to v ozjem izboru. Ojoj Renata81, ti pa res pocivaj. saj to sta se slaba 2 tedna. drzim pesti, da vama uspe. haha, letos ja [sm=smiley36.gif] pa da ne boš misla, da se boš z kakim drugim imenom izognila zafrkavanju... ne boš! otroc si vse zmislijo. mogoče bo mali v določenem obdobju malo bolj okrogel in ga bodo začel klicat Buco. in kaj boš pol?! nč ne morš. jst mam sicer zelo lepo melodično ime, ki se rima na svašta, pa so me klical v osnovni šoli Struja. ker sm mela kratke lase in nosila skuštrano frizuro. [sm=jezicek.gif]
|
|
|
|