RE: Januarke 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Inigo -> RE: Januarke 2013 (9.1.2013 20:20:47)

IZVIRNO SPOROČILO: MojaV

Najprej čestitam vsem novopečenim mamicam, vsem, ki vas porod še čaka, pa čim lepšo porodno izkušnjo. Pred dvema letoma sem bila tudi jaz med januarčicami, zato včasih malo pokukam v vašo temo. Ne bom vam utrujala, hotela sem samo predlagati dekletom, ki se trudijo dojiti, da si nabavijo komprese Multi Mam (http://www.lekarnar.com/izdelki/multi-mam-blazinice--2). Zelo, zelo olajšajo začetne bolečine bradavic. Že za v porodnišnico vam jih priporočam, ker je drugi in tretji dan lahko že vse precej razbolelo, saj se mamica in dojenček še učita pravilnega pristavljanja.

Pa srečno!

ooo, hvala hvala!

tele kompresice so res zakon. sem jih mela že prvič... in jih mam tut že zdj pripravljene [sm=bravo.gif]

pinkaponka25 -> RE: Januarke 2013 (9.1.2013 20:24:12)

Ja to je res vsi si predstavljajo kak je dojenje enostavno ubistvo so najtežji začetki da otroka prestaviš na prsa da zagrabi pravilno in da zmores sam brez pomoči sestr na odelku in potem doma se marsikera mami odreče dojenju se mores kr vredu potruditi tudi nam v prvo ni steklo dojenje drugič je mla mala nedonošenček in sva se dojili do 9m ker sem imela dovolj mleka sm si še shranjevala tak da je vsega skupaj pila moje mleko do 12m ampak zmrzovalnik je bil pol samo mojega mleka in zdaj trtjič upam da bo tako kot drugič saj že zdaj včasih mi priteče mlazivo.Rok imam 28.1 in upam da bo kaj prej glede na to da je trtjič[sm=zmeden.gif]
Koliko so vam namerili otroka približno tm v 37t a ima kera sladorno to nosečniško?

Pikica_82 -> RE: Januarke 2013 (9.1.2013 20:52:09)

Moja je mela včeraj v 36t2d okoli 2350g, starejši se je pa rodil pri 37t1d, pa je mel 2600g. Sladkorne obakrat baje nimam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Men je pa moje zamrznjeno mleko tako smrdelo, da sem ga raje kar vstran zlila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Ne vem, če je to običajno, al pa sem jaz kaj narobe nardila...

Jup, se strinjam z Inigo. Pol pa še ti vsak drugače reče, svetuje, pa je zmeda v glavi tu, pa s(m)o mamice čist zmedene. Na koncu še sam druge poslušaš, in ne svojega otroka, pa kaj njemu ustreza [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

nitta -> RE: Januarke 2013 (9.1.2013 21:12:23)

no, jst sm pa bila 4 dni v bolnišnici ker je imela mala pri 36,5 tednih 2500g in bi naj bila zahiranček in cela panika da ima prenizko težo, da za en mesec zaostaja v rasti.... V petek na pregledu sem bila 38 tednov noseča in je imela 3100g tako da je sedaj kao ok. Pa sploh nočem več slišat nič v vezi s temi grami, ker pol ko se bo rodila bo pa spet čist nekaj drugega.

Jst sm zdajle priposteljico (zibko brez ene stranice) sestavila in sm dobila zraven za vzmetnico kar tisto peno, slabih 5cm debelo, kot jo lahko na metre kupiš v trgovini, upam da bo to ok za prve par mesecev, itak je samo za prve 4 mesece ta zibk in tistih 5kg bo pa tudi upam da dovolj opore s to blazino...ali pač? v posteljici imam potem Dormeotov jogi samo zdaj jo bom mela tukaj pri sebi v spalnici ponoči...

Pikica_82 -> RE: Januarke 2013 (9.1.2013 21:19:13)

Saj moja G je tudi po rojstvu malega komentirala, da je mel zastoj v rasti, pa da me bo v tej N dala obvezno na bolniško, da bom počivala. No, včeraj pa je komentirala, da so moji otroci pač očitno manjši, da ni panike. Te pa vedi... Ni pa mel sin nobenih težav, je dobil ocene 9,9,9, dojit se je začel takoj (kao nekak velja, da manjši otroci nimajo sesalnega refleksa), zlatenice ni mel... Tak da se sploh ne sekiram, tud zaradi teže te male bibe ne. Nardit do rojstva itak ne morš kaj dost.

Inigo -> RE: Januarke 2013 (9.1.2013 21:22:14)

IZVIRNO SPOROČILO: nitta

no, jst sm pa bila 4 dni v bolnišnici ker je imela mala pri 36,5 tednih 2500g in bi naj bila zahiranček in cela panika da ima prenizko težo, da za en mesec zaostaja v rasti.... V petek na pregledu sem bila 38 tednov noseča in je imela 3100g tako da je sedaj kao ok. Pa sploh nočem več slišat nič v vezi s temi grami, ker pol ko se bo rodila bo pa spet čist nekaj drugega.

Jst sm zdajle priposteljico (zibko brez ene stranice) sestavila in sm dobila zraven za vzmetnico kar tisto peno, slabih 5cm debelo, kot jo lahko na metre kupiš v trgovini, upam da bo to ok za prve par mesecev, itak je samo za prve 4 mesece ta zibk in tistih 5kg bo pa tudi upam da dovolj opore s to blazino...ali pač? v posteljici imam potem Dormeotov jogi samo zdaj jo bom mela tukaj pri sebi v spalnici ponoči...

pa ful so smotan. naš je tut mel v istem obdobju 2500g pa mi v P ni G nč rekla. je rekla samo, da bomo pač lažje rodili. in ko sm dans to povedala Kuštrinovi, tut ni nč komplicirala. ni mi jasno zakaj je tebe šla tok strašit... [sm=zmeden.gif] zdj ma naše dete slabe 3kg (2980g), pa mam prvi rok točno čez en teden, pa tut ni nč komentirala.

glede zibelke je pomoje čist kul. če boš pa vidla, da se bo luknja delala, boš pa mal prej dete prestavila v posteljico.

vesper -> RE: Januarke 2013 (9.1.2013 21:47:44)

kompresice multi mum so zakoooon. Brez njih še to ne bi mogla dojit. Sem jih imela že v porodnišnici. Sem imela ful vnete bradavice, ampak se mi je v dveh dneh pošlihtalo. Vredne vakega centa [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

inigo itak da vem, da nisi mislila nič slabega. Saj pa ti si cool [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Jooj me pa zdaj nekaj zanima. Mali mi je do zdaj vedno pojedel nekje 60ml moje mleko + dodatek, ali pa samo dodatek, v glavnem 60ml. Zdaj pa se mi je zdel še vedno lačen po tem in sem mu zdaj dala 70ml. pojedel mi je od teh 70 točno 65ml in potem mi je bruhnil v loku [sm=smiley19.gif] priznam, da sem ga mogoče malo posilila, ker mi je vmes že zaspal.
Joj še to zdaj. Me more že skrbet? [sm=zmeden.gif]

Pikica_82 -> RE: Januarke 2013 (9.1.2013 21:57:27)

Nope [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Mogoče je tudi sam precenil, kolko rabi (saj veš, okice so večje od apetita, al kak že gre), pa je trebušček presežek pač zavrnil.

alenkita1 -> RE: Januarke 2013 (9.1.2013 23:14:35)

Živijo;)

Danes sem tudi jst bila na ultrazvoku zarad kontrole ker so sumili da je premajhen oz premajhna teža,otroček pridobiva na teži počasi ampak važno da pridobiva,zdej ma cca 2700g,ampak so se odločili da mi sprožijo porod pred pdp 17.1 tako da bom v ponedeljek šla nazaj gor v porodnišnico da mi nardijo še en ultrazvok in se dogovorili ali bom đše isti dan rodila al naslednji.

Tako da sporočim;))

nikky887 -> RE: Januarke 2013 (10.1.2013 6:36:36)

dobro jutro!!!!
no..par dni je že čet pdpd[sm=smiley13.gif] še zmeri čakamo orng dogajanje,k ga ni [sm=smiley13.gif]čakam možeka,da pride ob devetih in šibava v p....joj,kok je to bedn občutk,če si čez rok...[sm=smiley13.gif]vsi kr neki težijo po telefonu,...čim te vidijo v bližini porodnišnce so že klici,če sm šla rodit[sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]

noseckec23 -> RE: Januarke 2013 (10.1.2013 7:58:41)

joj to pa ni fajn, to cakanje, samo vedi pa, da si dejansko res se samo par korakov vstran in se lahko vsak trenutek kaj zacne. Jaz ko vas tako citam si tudi vedno bolj zelim, da bi moj fantek prisel malo prej, v soboto bo polnih 37 tednov, samo so nam v soli za starse se posebej rekli, da do 39 tedna ni vredu, da se rodi, takrat pa je potem oni "pravi" :))

nusika2013 -> RE: Januarke 2013 (10.1.2013 8:24:59)

dobro jutro!

eh ne se sekirat zaradi te teze in merjenj.saj vidite da eni G delajo ful paniko, drugi pa sploh ne. na koncu pa pride ven cist drugace kot so oni zmerli. jaz pravim samo, da je zdrav, na tezi pa se vedno lahko pridobi po rojstvu. to se je najmanjsi problem. pa ce je ona pupika prezivela, ko se je tak hitro rodila, pol bodo tud vsi nasi z 500g vec al manj.

jaz pa sem mislila, da se je moja dans okoli obrnila, pa se ocitno ni. sem zjutraj cutla nekje drugje kolcanje, ampak je glavica spet pri popku prej ven "pogledla"

jaz sem si tud nabavla te kompresice. sem slisala, da so zakon ja. glede dojenja, pa mene kr malo preganja misel na to. sem dans ponoci sanjala, da sem dojila...ahahhaa....

a se keri dogaja, da jo zjutraj prsti na rokah bolijo? mene tak bolijo, ko jih stisnem, kot da bi celo noc pesti drzala. to se mi se nikoli ni dogajalo. mogoce zato, ker so malo zateceni. hm...

araucaria -> RE: Januarke 2013 (10.1.2013 9:38:16)

Drage dame,

Koliko teh kompresic in koliko teh posebnih Tosaminih vlozkov priporocate? Jaz mam na zalogi en paket teh vlozkov, kompresic pa se nisem kupila.

starost - Joj, kolk ste vse mlade. Jaz sem pa v Kristusovih letih[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Tud jest bi prej mela otroke, pa smo najprej zrihtal sluzbo, potem uzival, potem smo zrihtal stalco, potem uzival; zdej bo pa sploh zur z malim![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

noseckec - nc se sekirat, jest se pocutim prav tako kot ti, s tem, da bomo mi imeli polnih 37t v nedeljo! Jeeej!

boleci prsti - Nusika, jaz ti lahko potrdim, da se pri meni bolecina seli vsak dan. En dan so to kolki, drug dan je to zapestje, tretji dan zateceni prsti ali mravljincasta roka, cetrti boleca rama. Ni da ni. Ampak se mi zdi, da je to od prevec kalcija, ki ga imam v kosteh. In ko gre kalcij ven iz kosti, to ful boli.

mika - Cestitam! In zavidam!!!

Bijoux - Tudi cestitam in bravo za vozicek!!!

vijolica80 -> RE: Januarke 2013 (10.1.2013 9:56:04)

IZVIRNO SPOROČILO: araucaria

Drage dame,

Koliko teh kompresic in koliko teh posebnih Tosaminih vlozkov priporocate? Jaz mam na zalogi en paket teh vlozkov, kompresic pa se nisem kupila.

starost - Joj, kolk ste vse mlade. Jaz sem pa v Kristusovih letih[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Tud jest bi prej mela otroke, pa smo najprej zrihtal sluzbo, potem uzival, potem smo zrihtal stalco, potem uzival; zdej bo pa sploh zur z malim![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

mika - Cestitam! In zavidam!!!

Bijoux - Tudi cestitam in bravo za vozicek!!!

Jaz mam danes CTG in pregled. Pa tako nadrkana kot sem se danes zbudila se nisem že pol leta. Spala samo 5 ur?! Ne vem zakaj žerem tak pozno ponoči, pol pa ne spim [sm=zmeden.gif]. V bistvu sn si sama kriva in zdaj pucam, sesam in delam stvari, da slabo voljo malo ven dam, preden grem.[sm=hudicek1.gif]

Vložke sem jaz samo vir 80 nabavla 2 paketa, ostalo bom deda poslala, al pa naročila preko Tosame. Kompresic jaz še nimam, pa študiram, da jih nabavim.

P****, jaz se tudi od včeraj počutim kot omika na tem forumu. Včere raje nisn nič komentirala, ko sn vidla, kak mlade ste vse [sm=smiley1.gif]
Araucaria, sem ti za petami, da te potolažim [sm=jezicek.gif]

Čestitke novi prebivalki planeta (mika) [sm=bravo.gif]

nitta -> RE: Januarke 2013 (10.1.2013 11:23:07)

nusika, jst zjutraj kooomaj naredim pest tako me boljo prsti ko jih hočem stisnit, malo so zatečeni ja samo ni neke krize se mi zdi. Tako da mislim da je najina nosečnost kar ena copy-paste :D

mene pa tako mika da bi se vsedla v avto in zapeljala do trgovine, se mi zdi da imam tako malo cotk, pa samo eno dekco za pokrit, kaj ko jo pobruha, eh se mi zdi da je malo tole gnezdenje oziroma nošenje stvari v gnezdo prisotno danes :D čeprav se ne upam ravno daleč vozit sama s tem trebuhom. In ko sm takole ves čas sama doma in mi je dolgčas ker nič ne morem naredit druga kot skuhat kosilo pa kake cotke speglat, bi tako nekam šla samo da okolje menjam. Da pa mojmu rečem če greva malo za cotke pogledat me pa tak že s pogledom ubije :D

nusika2013 -> RE: Januarke 2013 (10.1.2013 12:24:03)

nusika, jst zjutraj kooomaj naredim pest tako me boljo prsti ko jih hočem stisnit, malo so zatečeni ja samo ni neke krize se mi zdi. Tako da mislim da je najina nosečnost kar ena copy-paste :D

mene pa tako mika da bi se vsedla v avto in zapeljala do trgovine, se mi zdi da imam tako malo cotk, pa samo eno dekco za pokrit, kaj ko jo pobruha, eh se mi zdi da je malo tole gnezdenje oziroma nošenje stvari v gnezdo prisotno danes :D čeprav se ne upam ravno daleč vozit sama s tem trebuhom. In ko sm takole ves čas sama doma in mi je dolgčas ker nič ne morem naredit druga kot skuhat kosilo pa kake cotke speglat, bi tako nekam šla samo da okolje menjam. Da pa mojmu rečem če greva malo za cotke pogledat me pa tak že s pogledom ubije :D

ahaha nitta kot da sebe poslusam. ja res imama copy paste varianto. jaz sem isto razmisljala, da bi nekam sla, pa nekaj gledla, sicer ne bom nic kupovala, ker mam dovolj stvari, samo toliko, da bi zamenjala okolje. pa mi je moj prepovedal hoditz v neke nak. centre, da se nebi cesa navlekla, pa zdaj zadnje dni zbolela. in kaj cem...te pa sem doma. tu pa tam grem na kavo, drugace pa zijam teh 120 kanalov na tv, ko pr bogu nimas kaj za gledat. katastrofa! oni bi lahko prilagodili kak program sam za nosecnice, saj me smo tud neka populacija, pa ce ne drugega bi neke serije ala sex and the city vrteli al kaj jaz vem kaj [sm=smiley36.gif] sem se vceraj prav nate spomnila, ko je moj prisel domov in je bil 2 uri tiho ko rit, sem mu pol rekla, ko te zjutraj ni sem v tisini, ko pa prides, pa kot da lutka poleg mene sedi [sm=jezicek.gif]

ne saj moje otekanje tud ni hudo, ampak smesno mi je, kot da bi ponoci boksala mam obcutek :)

nitta -> RE: Januarke 2013 (10.1.2013 12:51:02)

hehe nusika pa je res tako ja, pa pravijo da niti dve nosečnosti nista enaki :P hehe. Evo jst sm se spravla kuhat pasulj, ta velik lonec tako da gre pol v skrinjo, sicer tašča komaj čaka da bo lahko spet kuhala sineku ko bom jst v bolnici ampak NE, ma že za cel teden v skrinji skuhano, samo pogret mora :D Tako da tut jst nism nikamor šla, TV pa tako ne maram gledat, ga gledam ko ga moj gleda-tist njegov Discovery pa glih zato da sva vsaj mal skupaj-sicer isto v tišini. Po moje je že njemu tečno k nikamor ravno ne gre popoldne iz solidarnosti verjetno ker sm jst itak ne-mobilna, pol mu pa še jst kaj težim, daj roko na trebušček, njemu pa ni da bi zdaj 3 ure božal ga :) eh ja, saj še malo pa bo, še en teden. V soboto (naslednjo) gredo vsi njegovi kolegi smučat in sm mu rekla da naj gre zraven itak bomo midve v porodnišnici, pa bodo takrat pač drugi obiski prišli, pa ni nič komentiral :) bomo vidli, itak majo v soboto fešto-je treba zapit dete baje :D jst sm samo dala ta pogoj da naj jo zapijejo ko sm jst v bolnišnici ker da bom mogla še za njimi pospravlat naj pozabi :D al pa kake salame rezat ko pridem domov...

Punce kako je s to čiščo, takoj ko rodiš se ti začne vn ulivat al kako? mislim, verjetno bodo tam kaj povedli mi v porodnišnici samo to sm ponoči razmišljala, al naj že pred operacijo nabašem si vložke v sexy mrežaste hlačke? sicer med operacijo bom tk verjetno brez mogla bit...eh ja, kake probleme mam jst :D

nitta -> RE: Januarke 2013 (10.1.2013 13:12:27)

Še nekaj, včeraj sva bila na CSDju in hotela oddati njegovo vlogo za očetovski dopust in je zelo neprijazna uslužbenka tam dejala da mora to on prinesti en dan predno pridemo midve iz porodnišnice (ko sem jst nesla svojo so pa rekli da mora pred rojstvom prinesti). Vprašal je tudi kako je s tem dodatnim tednom če imamo carskega in je rekla da tega ni (zdaj pa vedi), ko sva jo vprašala kaj morava na občini urejati po rojstvu je rekla samo da ona nič ne ve da ne dela na občini. Potem pa je pametno in ponosno rekla da naj ne vzameva tiste pomoči ki jo določene občine dajo (eni dajo neko vsoto denarja, eni dajo kake bone v BabyCentru, eni samo spominsko knjigo...) ker je baje to 65% obdavčeno in recimo pri nas dajo 250eur bonov v pikapolonici, in bi naj potem jst pri dohodnini plačala skoraj 200eur. Zdaj pa ne vem več nič, samo to da so na teh CSDjih tako tako neprijazni da je groza!

nusika2013 -> RE: Januarke 2013 (10.1.2013 13:29:30)

hehe nusika pa je res tako ja, pa pravijo da niti dve nosečnosti nista enaki :P hehe. Evo jst sm se spravla kuhat pasulj, ta velik lonec tako da gre pol v skrinjo, sicer tašča komaj čaka da bo lahko spet kuhala sineku ko bom jst v bolnici ampak NE, ma že za cel teden v skrinji skuhano, samo pogret mora :D Tako da tut jst nism nikamor šla, TV pa tako ne maram gledat, ga gledam ko ga moj gleda-tist njegov Discovery pa glih zato da sva vsaj mal skupaj-sicer isto v tišini. Po moje je že njemu tečno k nikamor ravno ne gre popoldne iz solidarnosti verjetno ker sm jst itak ne-mobilna, pol mu pa še jst kaj težim, daj roko na trebušček, njemu pa ni da bi zdaj 3 ure božal ga :) eh ja, saj še malo pa bo, še en teden. V soboto (naslednjo) gredo vsi njegovi kolegi smučat in sm mu rekla da naj gre zraven itak bomo midve v porodnišnici, pa bodo takrat pač drugi obiski prišli, pa ni nič komentiral :) bomo vidli, itak majo v soboto fešto-je treba zapit dete baje :D jst sm samo dala ta pogoj da naj jo zapijejo ko sm jst v bolnišnici ker da bom mogla še za njimi pospravlat naj pozabi :D al pa kake salame rezat ko pridem domov...

Punce kako je s to čiščo, takoj ko rodiš se ti začne vn ulivat al kako? mislim, verjetno bodo tam kaj povedli mi v porodnišnici samo to sm ponoči razmišljala, al naj že pred operacijo nabašem si vložke v sexy mrežaste hlačke? sicer med operacijo bom tk verjetno brez mogla bit...eh ja, kake probleme mam jst :D

hjoj nitta ti si vsaj tolko pridna, da kaj skuhas. jaz se to nisem. meni vsako kosilo mucenje predstavlja, ker nimam ideje kaj bi. eh ves kaj ti recem...vse snahe so iste. moja bo po moje tud cela blazena, ce bo prisel na kosilo. moj tud skoz gleda discovery in history :) jaz pa poleg...kaj pa cem. jaz pa odkar sem v porodniski gledam tv, ker mi za drugo nic ni.

upam, da bo moj tud praznoval ko bom jaz tam. sem mu dala limit, ker njega tak vsi napizdijo glede pijace in denarja, pol pa to gre preko mej normale [sm=smiley36.gif]

ti mas v sredo CR ne?jaz pa en teden za tabo :)

nusika2013 -> RE: Januarke 2013 (10.1.2013 13:36:10)

Še nekaj, včeraj sva bila na CSDju in hotela oddati njegovo vlogo za očetovski dopust in je zelo neprijazna uslužbenka tam dejala da mora to on prinesti en dan predno pridemo midve iz porodnišnice (ko sem jst nesla svojo so pa rekli da mora pred rojstvom prinesti). Vprašal je tudi kako je s tem dodatnim tednom če imamo carskega in je rekla da tega ni (zdaj pa vedi), ko sva jo vprašala kaj morava na občini urejati po rojstvu je rekla samo da ona nič ne ve da ne dela na občini. Potem pa je pametno in ponosno rekla da naj ne vzameva tiste pomoči ki jo določene občine dajo (eni dajo neko vsoto denarja, eni dajo kake bone v BabyCentru, eni samo spominsko knjigo...) ker je baje to 65% obdavčeno in recimo pri nas dajo 250eur bonov v pikapolonici, in bi naj potem jst pri dohodnini plačala skoraj 200eur. Zdaj pa ne vem več nič, samo to da so na teh CSDjih tako tako neprijazni da je groza!

aja to ti je rekla, za pomoc? to pa tezko verjamem. bom tocno vprasala eno kolegico, ki je leto in pol nazaj rodila, pa je dobila to. nevem no...po moje nima prav, edino ce so lani kaj spremenili spet. ker dvomim, da bi mi ona pol priporocala, da naj ne pozabim na to pomoc.

ja men so rekli na CSD, da more on prinesti po rojstvu, ker morejo biti izponjeni podatki o otroku gor. poleg pa more prinesti se priznanje ocetovstva. to pa je to...oz. je rekla, da naj prinese vlogo, ko bo zelel koristiti ocetovskega. glede bolniske pa po moje, da naj vprasa pri svojem zdravniku. ker mu more on napisati bolnisko. kolikor je nama rekla, ne rabimo nic urejati na obcini, da baje oni iz bolnice vse posljejo tja. zdaj pa vedi..[sm=zmeden.gif]

pinkaponka25 -> RE: Januarke 2013 (10.1.2013 13:45:43)

JA te papirje res odaš zdaj vse po rojstvo otroka (pomoč od občine in za paket)za očetovstvo sma vidva ze oddala takrat ko sm dala za porodniško in je vzela papirje in rekla da samo javima ko bo on koristil!Glede tega da bi blo to obdavčeno prvič slišim ampak to vsak dobi tk da dvomim da je to res sicer pa vprašaj na občino mislim da to nikol ni blo obdavčeno!

nitta -> RE: Januarke 2013 (10.1.2013 13:55:59)

Vidiš nama so pa rekli da morama na občino nest rojstni list pa tist za enkratno občinsko pomoč tut na občino oddat. Jst ti povedat ne morem kok sm bla jezna včeri na CSDju, pa piz*** no al je to center za socialno dobrobit občanov ne pa avto sejm! in to že drugič sedaj, ko sm svoje papirje urejala, nism vedla vsega izpolnit na oni poli, k je 100 varjant kdo kdaj kaj koristi in sm tja nesla na pol izpolnjeno da mi pomagaja-to delajo oni vsak dan jst pa prvič v življenju. In me napizdi kaj nism izpolnila da ona ne ve kako mi hočemo to met. Sm rekla tk naredte da bom jst en let doma z bebo in je to to, pol mi pa reče, ja tk je standardno, pol morte sam tole obkrožit. Hvala lepa res (poleg tega da sm pred vrati sedela pol ure ker se na moje trkanje ni nihče odzval). No daj prosim vprašaj če je res tako obdavčeno, jst sm mislila da je to darilo občine ne pa da more del tega it državi.... a pol na poli za dohodnino napišeš Vrednost: spominjska knjiga al kaj...eh...

aja jst grem v sredo v porodnišnico, v četrtek pa režejo :)
(aja kaj mi je tašča povedla včeraj, da je soseda tukaj mela tut CR in da so tamalo po lički porezali k so ji trebuh prerazali, oooojej a to se tut dogaja al so spet vaške čenče? dobr naša ma glavo pod mojim želodcem tk da po lički jo bodo težko)

nusika2013 -> RE: Januarke 2013 (10.1.2013 14:05:07)

Vidiš nama so pa rekli da morama na občino nest rojstni list pa tist za enkratno občinsko pomoč tut na občino oddat. Jst ti povedat ne morem kok sm bla jezna včeri na CSDju, pa piz*** no al je to center za socialno dobrobit občanov ne pa avto sejm! in to že drugič sedaj, ko sm svoje papirje urejala, nism vedla vsega izpolnit na oni poli, k je 100 varjant kdo kdaj kaj koristi in sm tja nesla na pol izpolnjeno da mi pomagaja-to delajo oni vsak dan jst pa prvič v življenju. In me napizdi kaj nism izpolnila da ona ne ve kako mi hočemo to met. Sm rekla tk naredte da bom jst en let doma z bebo in je to to, pol mi pa reče, ja tk je standardno, pol morte sam tole obkrožit. Hvala lepa res (poleg tega da sm pred vrati sedela pol ure ker se na moje trkanje ni nihče odzval). No daj prosim vprašaj če je res tako obdavčeno, jst sm mislila da je to darilo občine ne pa da more del tega it državi.... a pol na poli za dohodnino napišeš Vrednost: spominjska knjiga al kaj...eh...

aja jst grem v sredo v porodnišnico, v četrtek pa režejo :)
(aja kaj mi je tašča povedla včeraj, da je soseda tukaj mela tut CR in da so tamalo po lički porezali k so ji trebuh prerazali, oooojej a to se tut dogaja al so spet vaške čenče? dobr naša ma glavo pod mojim želodcem tk da po lički jo bodo težko)

eh te krave tam so tak za pop....jaz sem zdaj nazadnje mela kr sreco, da sem na eno prijazno naletela, ampak drugace pa ji je vsako besedo tezko rect. sam jaz ne sparam vec z besedami, ker sem tud sama delala z ljudmi in so me za cas posla nadrli. jaz kr recem, da je ona zato tam, da daje info in zbira papirje, ce pa ji je to pretezko, pa bom jaz z veseljem njeno delo in placo sprejela. v teh javnih ustanovah so res izpod kritike...

sem malo raziskovala, pa sem prebrala (sicer 3 leta star podatek), da baje obcina placa dohodnino od te pomoci, mores pa jo navesti pri dohodnini. bom pa res dans popoldne to kolegico vprasala. kaj ima katera podatek za tisti paket oz. pomoc, ki lahko zaprosis? se velja, da ne smes presegati nekak 600 EUR na clana/mesec?

nusika2013 -> RE: Januarke 2013 (10.1.2013 14:11:26)

ja te pa res ze odstevas urce. jaz pa tocno en teden za tabo isti postopek. 23.1. not, 24.1. pa rezejo. ne vem ce je to lih tak glede tega, da bi poskodovali micenega. saj pa ne zareze v tvoj trebuh, ko da bi svinjo rezal. po moje gre to kr lepo pocasi, pa po plasteh. ne vem no...jaz se nisem slisala tega. sem pa ze cula, da se je glavica pri porodu poskodovala, ampak vaginalnem (pa se to ne nekaj hudo). jaz upam, da ni to res, ker drugace bom ze pizdila.

nitta -> RE: Januarke 2013 (10.1.2013 14:12:26)

ja to je tist paket ko si včasih lahko zbiral med tremi paketi in denarjem-sedaj je mnda samo denar, tukaj je nekako tako da ne dobi več vsak ampak samo tisti ki ne presega tega cenzusa. Meni je rekla da tista enkratna denarna pomoč ki jo ima občina (vsaka drugače in po svoje, ene nimajo nič) da je ta tako hudičevo obdavčena. Sporoči kaj boš zvedla, če ni to zdej kaka fora novih varčevalnih ukrepov...

Stran: <<   < Prejšnja stran  134 135 [136] 137 138   Naslednja stran >   >>