RE: Januarke 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Inigo -> RE: Januarke 2013 (9.1.2013 13:19:11)

ana88
nimam pojma kje bi meli te tosamine. vem sam, da jih v nobeni trgovini nism vidla. jst sm jih naročila v tosamini spletni trgovini. sm takrat naročila ful stvari in sm mela pol še dostavo zastonj.

noseckec23 in ana88
sta pa mladenki! super to. jst sm tut mela Brina pr 22 letih, zdaj sem pa 26 [sm=smiley1.gif]

izpiti, diploma, faks...

držim pesti, da vam rata zrihtat. jst sm zdj 2. letnik magisterija, in imam tut ravno v konc januarja izpitno obdobje. ampak ne bo šlo tole skos. [sm=smiley13.gif] bo treba kj med kvartalnimi obdobji zrihtat. ni druge.

porodi
res je nekam tiho... nč ne dogaja. mamo vse zatišje, pol bomo pa vse naenkrat rodile [sm=jezicek.gif] jst zdj navijam za 13.1.2013 [sm=smiley36.gif]

Inigo -> RE: Januarke 2013 (9.1.2013 13:24:09)

IZVIRNO SPOROČILO: denya

Evo jst se z enega pregleda,ctg uredu,odprta 1 prst,plodovnica mlečna,pikec pa naj bi po UZ imel 3500 g ....[sm=bravo.gif]....V petek spet pregled u P,zdej bom verjetno hodila vsak 2 dan in še danes sem čakala od 8 do 11 da je blo vsega konec [sm=smiley19.gif]....

TOOOOO! denya bo prva na vrsti! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] dobr ti kaže.

nitta -> RE: Januarke 2013 (9.1.2013 13:29:07)

inigo jst sm si tut skos želela 13.1.2013 mi je tako lep datum :) pa ob nedeljah ne delajo CR :)
midva tudi nisva povedala kdaj imamo datum, že zdaj me vsi klicarijo če je že, pa saj bomo sporočili no, niti nisva vsem povedala da bomo imeli CR (zadnič smo se s sosedo pogovarjali ki je tudi noseča, konec januarja ima rok, lahko da je že rodila ker jo nič ne vidim :) in jo vprašam če bo tudi sedaj imela CR ker ga je imela že prvič, in moja stara mama (itak ve vse na tem svetu in sm ji že zdavnaj rekla da bi mogla it najmanj v politiko če že ne za papeža) rekla modro da to se pa itak ne ve dokler ne prideš v porodnišnico če bo carski al ne :) jojjojo emšo...

aja, jst prodam čisto nič rabljeno olje za mazanje presredka, ker zdaj nismo mazali zaradi CR in imam zapakiranega v škatli še če katera rabi... Sploh ne vem koliko je cena v trgovini?

nusika2013 -> RE: Januarke 2013 (9.1.2013 13:35:54)

IZVIRNO SPOROČILO: nitta

inigo jst sm si tut skos želela 13.1.2013 mi je tako lep datum :) pa ob nedeljah ne delajo CR :)
midva tudi nisva povedala kdaj imamo datum, že zdaj me vsi klicarijo če je že, pa saj bomo sporočili no, niti nisva vsem povedala da bomo imeli CR (zadnič smo se s sosedo pogovarjali ki je tudi noseča, konec januarja ima rok, lahko da je že rodila ker jo nič ne vidim :) in jo vprašam če bo tudi sedaj imela CR ker ga je imela že prvič, in moja stara mama (itak ve vse na tem svetu in sm ji že zdavnaj rekla da bi mogla it najmanj v politiko če že ne za papeža) rekla modro da to se pa itak ne ve dokler ne prideš v porodnišnico če bo carski al ne :) jojjojo emšo...

aja, jst prodam čisto nič rabljeno olje za mazanje presredka, ker zdaj nismo mazali zaradi CR in imam zapakiranega v škatli še če katera rabi... Sploh ne vem koliko je cena v trgovini?

hehe nitta midva sma tud navijala za 13.1, pa tako kot si napisala, ne delajo CRjev takrat. edino, ce bo kaksen nujen :) tud jaz sem lihkrar predala naprej olje, ker ga ne bom potrebovala. upam, da se najina dva soncka ne odlocita za obrat...hihi :)

hehe tvoja stara mama pa je res faca :) hja saj mogoce takrat ko je ona rojevala res niso vedli, ker niso meli UZjev pred porodom.

inigo ti pa si res prava starka :) tak si napisala, kot da sta onidve nevem koliko mlajsi. kaj te naj pol jaz recem, ko imam sedaj prvo pri 28ih [sm=smiley36.gif] jaz sem tud ful hitro hotela meti otroke, pa se nekak ni izslo, je faks pobral svoje, pa potem iskanje sluzbe. mi je pa fajn, ce mas mlado mamico. mene je imela moja pri 21ih, pa mi je blo super, da je bla mlada.

Bijoux -> RE: Januarke 2013 (9.1.2013 13:37:32)

Uf, kje začeti [sm=smiley1.gif]

Vložki..od Tosame te Maternity, k je Araucaria dala link, so super vložki! Meni jih je svakinja poslala v porodnišnico in sem bila fuuul zadovoljna. Ker tu v LJ greš iz unih "plenic" med porodom na neke sicer super vpojne, ampak ekstra ozke vložke in gre vse mimo. Sem imela priložnost preizkusiti tudi Vir80, ampak punce, če jih še niste kupile, jih tudi ne kupovat...grozni so..saj vpijejo, ampak to je res navadna vata, pa še zmucka se in koščki vate lahko ostanejo na neprimernih mestih. Jaz res nisem bila zadovoljna z njimi. Potem, ko se čišča umiri, pa tako kot je napisala Inigo, Natura Femina Organic. So tudi super. Če ne drugje, se jih lahko kupi v Tosamini spletni trgovini, o zalogah po drogerijah pa na žalost ne vem kaj dosti..

Olje za mazanje presredka..samo kot zanimivost, jaz si presredka nisem masirala in nič mazala, pa me niso rezali. Tako da se da tudi brez tega, da ne bo katere strah, ker si tega še ni kupila [sm=smiley1.gif]

Čaj iz malinovih listov..Ana88, ne vem iz kje si..moj ga je kupil v CityParku v tisti bio trgovini zraven mobitelovega centra. Ena škatlica je par evrov, ni drago. Sem ga pa pila točno dva dni, potem pa se mi je porod začel, tako da o učinkih ne morem govoriti, sem ga pila premalo časa.

Dojenje..no, mi smo pa končno malo boljše volje glede dojenja. Sicer uporabljam nastavke, ampak zgleda, da bo naš mali škrat kar uspel preživeti samo z mojim mlekom. V enem tednu se je zredil za 220g in imamo zdaj že 3320g. Sicer sem od tega tedna polno dojila le zadnja dva dni, prej sem še malo kombinirala s črpanjem in dodatki. Tako da bomo težo še malo spremljali, ampak zaenkrat smo očitno kar uspeli. Čeprav imava včasih še kar borbe, ker bi mali rajši spal na dojki kot pa jedel..pa precej časa še traja tole najino dojenje..tam okoli ene ure. Patronažna s tem ni najbolj zadovoljna, ampak kaj naj..se trudim, pa če se mali zabava in crklja..razen spodbujanja mu kaj drugega ne morem..
Punce, jaz vam samo svetujem, da se, če želite dojiti, še zdaj pred porodom čim bolj pozanimajte o tem, o pristavljanju in vsem možnem povezanem s tem in v porodnišnici se kar borite za to, da boste dojile. Meni niso kaj dosti pozornosti posvečali, posledično je mali pristal na flaški in jaz na črpanju, ker se pri meni ni redil. In zdaj imava celo veselico zamenjati flaško za dojko..počasi očitno bo šlo, ampak bi si z veseljem prihranila vse tole matranje, če bi vedela že prej.

Bijoux -> RE: Januarke 2013 (9.1.2013 13:42:53)

Sem se spomnila, da vam še nisem povedala konca naše zgodbe z vozičkom [sm=smiley36.gif]
Seveda sem rodila, ko vozička še ni bilo..in takrat je pa moj znorel, klical tega človeka in mu povedal, da zdaj pa je heca dovolj, da naj v najkrajšem možnem času zrihta voziček, sicer nima namena plačati niti evra več. In tudi pri njemu nima več namena kupovati. No, voziček je prišel v dveh dneh, šef nama ga je v soboto pripeljal na dom (drugače bi ga mogla midva iti iskat) in dal še 100€ popusta, seveda z ogromno opravičili bla bla bla.
No, tako sva v končni fazi dobila super voziček z zimsko košaro, športnim delom in lupinico plus še kar nekaj dodatkov, za 400€. Ni slabo ne [sm=smiley36.gif]
O živcih, ki so šli zaradi tega pa rajši ne bi....

Inigo, jaz sem tudi stara 26 [sm=smiley1.gif] samo da jo to moj prvi pikec.
[sm=bravo.gif] mladim mamicam. Jaz si pred to starostjo ne predstavljam, da bi že imela otroka.

nitta -> RE: Januarke 2013 (9.1.2013 14:31:11)

mene tako skrbi tole dojenje :( nekak upam da bo kar tako steklo, pa vidim da je cela znanost :( sploh pa bi rada naredila tako kot je sestra naredla pri nečakinji, čez dan je polno dojila, ob 20h zvečer sta še dojili, potem ji je pa dala flaško adaptiranega okoli polnoči in je spala do jutra ker je bila sita...

nusika2013 -> RE: Januarke 2013 (9.1.2013 14:38:15)

mene tako skrbi tole dojenje :( nekak upam da bo kar tako steklo, pa vidim da je cela znanost :( sploh pa bi rada naredila tako kot je sestra naredla pri nečakinji, čez dan je polno dojila, ob 20h zvečer sta še dojili, potem ji je pa dala flaško adaptiranega okoli polnoči in je spala do jutra ker je bila sita...

nitta hvala enako. sem istega mnenja kot ti, sam jaz bi rada se ponoci dojila. samo upam, da bo mela dovolj mleka in da bo steklo kot more. se vedno se nisem odlocla al naj vzamem lokalno al splosno A. hjoj kolk sem smotana :)

Pikica_82 -> RE: Januarke 2013 (9.1.2013 14:44:28)

Dobro jutro, tretjič danes...

Ojoj, kakšne mladenke ste [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Jaz sem mela prvega pri 26., zdaj pa jih mam še 4 več [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] 

Ne se tolk o dojenju sekirat (tiste, ki še niste rodile). Včasih steče čisto lepo, če bodo težave, pa boste sproti reševale, primerno situaciji. Brezveze se že vnaprej sekirat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Inigo -> RE: Januarke 2013 (9.1.2013 16:15:22)

IZVIRNO SPOROČILO: Bijoux

Sem se spomnila, da vam še nisem povedala konca naše zgodbe z vozičkom [sm=smiley36.gif]
Seveda sem rodila, ko vozička še ni bilo..in takrat je pa moj znorel, klical tega človeka in mu povedal, da zdaj pa je heca dovolj, da naj v najkrajšem možnem času zrihta voziček, sicer nima namena plačati niti evra več. In tudi pri njemu nima več namena kupovati. No, voziček je prišel v dveh dneh, šef nama ga je v soboto pripeljal na dom (drugače bi ga mogla midva iti iskat) in dal še 100€ popusta, seveda z ogromno opravičili bla bla bla.
No, tako sva v končni fazi dobila super voziček z zimsko košaro, športnim delom in lupinico plus še kar nekaj dodatkov, za 400€. Ni slabo ne [sm=smiley36.gif]
O živcih, ki so šli zaradi tega pa rajši ne bi....

Inigo, jaz sem tudi stara 26 [sm=smiley1.gif] samo da jo to moj prvi pikec.
[sm=bravo.gif] mladim mamicam. Jaz si pred to starostjo ne predstavljam, da bi že imela otroka.

ja super! sam da je ratalo [sm=bravo.gif] ste ga že tudi kaj testirali?

dojenje
sj to ni noben bav bav. sam treba se je prav lotit. pa se na začetku tut kr potrudit. začetki so vsi težki... problem je prve dni to pristavljanje, pa da ga prav namontiraš gor [sm=smiley36.gif] pol pa gre.

vesper -> RE: Januarke 2013 (9.1.2013 16:41:11)

inigo ne mi zdaj zamerit, ampak ne vem če je glih tako enostavno glede dojenja. No, res je, nekaterim mamicam je ful enostavno, recimo kolegici moji tudi ful, mleka ima na pretek. Ampak smo pa tudi takšne ki jim ni tako enostavno. Sem delala točno tako kot si rekla, se trudila na začetku kot nora, da je mleko sploh prišlo, dojenje nama je super steklo, mali je zizal super, dojila sva se na 2-3ure, pa poglej, ni se mi zredil niti grama v 14dneh, pa sva se res dojila. Zdaj sva prešla na dodatek, ker ni bilo druge možnosti, mogli smo ga poredit. Zdaj pa evo, mleka mi zmanjkuje, ko malega pristavim se mi pol ure dere kot jesihar ,da je že cel plavi zraven, jaz pa da niti ne govorim kako švicam zraven. Ko pa mu potem dam dodatek, pa je sit in pomirjen. Kaj naj nardim, kr znorela bi lahko, prisežem. Jaz ne vem, mogoče sem pa totalno nesposobna al kaj [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]
Aja, da ne govorim niti o tem, kaj vse sem pila in delala zato, da bi imela več mleka, pa nič [sm=smiley13.gif]
Saj nočem bit negativna, ampak tako pač je, na žalost [sm=zmeden.gif]

Pikica_82 -> RE: Januarke 2013 (9.1.2013 17:28:41)

Ma nobena ni nesposobna, pa če doji al ne. Pač nimaš dovolj hranljivega mleka očitno, nič ne morš. Kolegica je mela isti problem, baje tole sploh ni tak redko (čeprav se o tej možnosti ne govori veliko, ker je kao mamino mleko najboljše; hja, očitno ne več v naših, stresnih časih).
Ne vem, me je vso to poveličevanje dojenja ful mimo (saj sem menda že napisala enkrat to). In potem so mamice čisto naspihirane in se sekirajo,še preden sploh rodijo. Kao kak je dojenje ah in oh in sploh; ja, saj je, če ni težav, če se otrok lepo redi, če mamica ne faše mastitisa... Če pa gre karkoli "narobe", je pa tole eno mukotrpno delo, ki zahteva dobre mamičine živce in obilo volje in vztrajnosti, pa še takrat se včasih zgodi, da ne gre. Pač ne gre, glavno, da je dojenček sit, z maminim mlekom al pa AM.

mika -> RE: Januarke 2013 (9.1.2013 17:32:33)

oJLA JANUARKE ...pa imamo našo pupo [sm=smiley1.gif].

Nedeljski lažni popadki so se spremenili v ta prave in sem v P prišla zdanji trenutek. Do SG imamo eno uro vožnje. Porod je potekal tako hitro, da mi ni uspela prijet EA. Vsa čast SG babici, ki je vodila porod...od prihoda v P in rojstva pupe sta pretekli samo 2 uri. Vmes seveda tuširanje, ctg, svečka za odvajanje, EA ...čez 30 min je bejba bila zunaj [sm=smiley1.gif]. Babici sploh nisem verjela, da bom hitro rodila....bolelo je ko ..v glavnem moža sem celega zgnetla[sm=smiley36.gif]...ja, zdaj mi je smešno. Ob prihodu sem bila odprta 2cm, s popadki na 3 min, nato pa so šibali v eno. Babica me je sproti odpirala na koncu pazila na presredek, kljub temu sem se malo strgala. Ea je prijela na koncu, tako da me šivanje ni bolelo.

Ne morem verjet, da je šlo tako hitro.....sedaj se cartamo doma :)!

Vsem, ki še čakate svoje otročičke želim, da bi šlo hitro, da boste imele lepo porodno izkušnjo.

Kar se tiče dojenja. jaz o tem nikoli nisem razmišljala al bo šlo al ne. Pupo so mi pristavili v porodni sobi in je bla cel čas na eni ali drugi dojki. Kasneje v sobi pa sem jo konstantno pristavljala. Danes tehta samo 130g manj, kot je bila njena porodna teža. Potrebovala nisem noene pomoči. res pa je, da postanejo bradavice hitro boleče in kr najraje ne bi dojila...pač stisnem zobe in upam, da bo lanolin pomagal. Pri dojenju ima največjo vlogo psiha. Tudi če ne bi steklo, bi pač bila na prilagojenem mleku. Ne delat nobene drame, otrok bo sit tako ali drugače [sm=smiley4.gif].

Lepo bodite!

noseckec23 -> RE: Januarke 2013 (9.1.2013 17:49:43)

mika ceeeeeestitkeeeee mamici in mali princeski, sedaj pa obilico cartanja, smehov, veselja in cim manj neprespanih noci [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Pikica_82 -> RE: Januarke 2013 (9.1.2013 18:08:55)

Čestitke!

vesper -> RE: Januarke 2013 (9.1.2013 18:41:57)

pikica hvala ti, zdaj si me res potolažila [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] saj sem bila jaz čist vedno istega mnenja kot ti, ne vem kaj me je zdaj prijelo. [sm=smiley13.gif] Ah, kakšni hormoni še verjetno [sm=smiley29.gif]

mika iskrene čestitke za malo princesko [sm=bravo.gif][sm=smiley27.gif]

nitta -> RE: Januarke 2013 (9.1.2013 18:54:20)

Tako, mislim da imamo odprt naval januarčkov tako da čestitke mika [sm=bravo.gif] za bejbija in za ves trud ki si ga vložila ob porodu, vsaka čast!

iiiin čakamo naslednjo :P

Pikica_82 -> RE: Januarke 2013 (9.1.2013 19:00:49)

Malo hormoni, malo mnenja okolice... Pa maš idealen miks [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Na FBju pa ful dogaja, saj ni čuda, da mene že panika daje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

vesper -> RE: Januarke 2013 (9.1.2013 19:10:53)

res je pikica zdaj si me nasmejala [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

evo punce, otvoritev vam je nardila mika, zdaj pa hitro za njo, ker smo že vse nestrpne [sm=smiley36.gif][sm=bravo.gif][sm=smiley36.gif][sm=bravo.gif]

Bijoux -> RE: Januarke 2013 (9.1.2013 19:24:02)

Mika čestitke!!!! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Jah no...jaz sem tudi mislila, da bo dojenje mala malica, pa pri nas več kot očitno ni. In tudi sama sem precej podlegla pritisku vseh, ki govorijo, da bi nujno mogla dojiti. Sicer smo zdaj na dobri poti, ampak je pa že šlo živcev še pa še.
Tako da super za tiste, ki vam to ne predstavlja težav! [sm=bravo.gif] Ampak res...na žalost nismo vse na istem [sm=smiley13.gif]

nitta -> RE: Januarke 2013 (9.1.2013 19:31:26)

pikica, me lahko kako povabiš v skupino na fb? ko imam ravno tako preveč časa...

Pikica_82 -> RE: Januarke 2013 (9.1.2013 19:36:21)

pikica, me lahko kako povabiš v skupino na fb? ko imam ravno tako preveč časa...

Daj mi na ZS ime pa priimek, pa bom poskusila al pa posredovala kateri administratorki.

neonaia -> RE: Januarke 2013 (9.1.2013 19:53:12)

čestitke mika! [sm=torta.gif]

upam da se nam res še ostalim odpre [sm=smiley13.gif]

pr nas tut dons ni blo nč...jutr pa bo-upam[sm=angel.gif]

MojaV -> RE: Januarke 2013 (9.1.2013 20:15:04)

Najprej čestitam vsem novopečenim mamicam, vsem, ki vas porod še čaka, pa čim lepšo porodno izkušnjo. Pred dvema letoma sem bila tudi jaz med januarčicami, zato včasih malo pokukam v vašo temo. Ne bom vam utrujala, hotela sem samo predlagati dekletom, ki se trudijo dojiti, da si nabavijo komprese Multi Mam (http://www.lekarnar.com/izdelki/multi-mam-blazinice--2). Zelo, zelo olajšajo začetne bolečine bradavic. Že za v porodnišnico vam jih priporočam, ker je drugi in tretji dan lahko že vse precej razbolelo, saj se mamica in dojenček še učita pravilnega pristavljanja.

Pa srečno!

Inigo -> RE: Januarke 2013 (9.1.2013 20:19:36)

Vesper – ne ne, nism hotla nč slabega. Te tut čist razumem. Sam tko kot je rekla že ena, je pri dojenju, v večini primerov dost v glavi. Kkr se ženska odloči. Podzavest itak igra čist eno trerjo vlogo, ki se je noben še zaveda ne… so pa tut drugi dejavniki. Ja pa kaj če vama ni ratalo… nč se sekirat. Hvala bogu (al komurkoli že[sm=smiley36.gif]), da imamo na izbiro toliko adaptiranih mlek, da dojenje zdj ni več tolk pomembno. Sigurn je najležje pri pripravi, ampak če ne steče… se pač poslužiš drugih variant. Glej, Jaka bo zrastu gor glih tk ko drugi. Glavno, da se mate radi! [sm=bravo.gif]

bijoux
- to je najslabš in najbolj kruto do prvorodk. ko jih frustrirajo kaj vse bi mogle in kk bi mogle... madonca, pa nj ženska tut še diha no! to sm najbolj jezna. sploh, ko se katera odloči, da ne bo dojila. pač ne bo! a bo mene bolela glave? ne! a bo tebe? ne! naj dela kot se je odločla... in isto farbajo v šoli staršev. in pol grejo bodoče mamice cele zelene domov od strahu... eh! ne se sekirat. trudila si se, dala si vse od sebe. zdj pa naredi tko, da bo otroku in tebi dobro. to je pomembno. pust vse pametnjakoviče.

js sm sicer velika zagovornica dojenja. ampak spoštujem pa mnenje tisih, ki tega ne želijo ali pa ne morejo. jst vem, da se bom glih tko trudila. če bo bo, če ne pa pač ne. ampak glede na to, da je prvič šlo, računam, da bo tut zdaj. garancije pa tko ni...

mika - ČESTITKEEEEE! no, pa se je le začelo [sm=bravo.gif]

jst sm bla dans v SG na posvetu za EA. sm podpisala tiste papirje in zdj sm še s tem opravila. zdj pa menda lahk rodim al kk... [sm=jezicek.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  133 134 [135] 136 137   Naslednja stran >   >>