RE: Januarke 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

vijolica80 -> RE: Januarke 2013 (7.1.2013 21:51:38)

IZVIRNO SPOROČILO: nitta

sm našla, torej isofix je podstavek za tiste avte ki imajo v avot-opremi Isofix, Easy Base je pa podstavek ki se ga pritrdi s tem pasom za privezovanje. Pa gledam cene-skoraj toliko kot je bila lupinica :( na bolhi pa tut nobenega, no enega sem našla v Lj za 75eur, pa 20eur dam za bencin in mam novega :( a še ne bo konec teh stroškov :(

Midva tudi nimama v nobenem avtu iso fix sistema (stari model avta) [sm=smiley36.gif]. In sma se zmenla, da boma imela kar s pasom pritrjeno lupino. Ni tak zaj... pripet. Sicer je pa odvisno koliko se boš okoli vozila. Jaz mislim, da mi to prvo obdobje do večjega zica ne bo delalo problemov. Preveri za podstavek Easy Base, da ni samo za lupino - določeno, potem ko pa bi menjal sedež, pa spet jovo na novo v trgovino.

nikky887 -> RE: Januarke 2013 (8.1.2013 6:31:10)

hei!dobro jutro!
Mi mamo tut brez tistga,k odspod pride pod lupinco...čeprou je fuul hitrej-lažje...sm nevem če za našo lupinco sploh obstaja....hmmm...za pol naprej mam pa tut že zice prpravlene-mam srečo,k se je že sestra pri obeh ubadala z "doktoriranjem" iz varnosti in ugodnosti€ različnih firm...
Jst jo bom tut kr odzadi vozila...mam pa en špeguček,k se ga naštima odzadi na naslonjala za glavo,da pol otroka vidiš s pomočjo tega špegučka in retrovizorja...nevem če sm razumljivo napisala,ampak je pa praktična zadeva...
No,pr nas se je baje neki začelo dogajat(ctg je neki pokazau,sam jst tega sploh ne čutim,tulk,da bi sploh omenlaG,da me neki špika),tak da me je G poslala,da se grem pokazat v P dns,sm mam tak občutk,da me bojo itak poslali še mal domov...se mi zdi,da ni dns naš dan....sicer je moj že ful živčen bogi revež...pol ga še na šihtu piknejo z kako neumnostjo,se sploh ne čudim,da manj spi zadne dneve ko jst....:(

Inigo -> RE: Januarke 2013 (8.1.2013 7:54:37)

IZVIRNO SPOROČILO: nikky887

hei!dobro jutro!
Mi mamo tut brez tistga,k odspod pride pod lupinco...čeprou je fuul hitrej-lažje...sm nevem če za našo lupinco sploh obstaja....hmmm...za pol naprej mam pa tut že zice prpravlene-mam srečo,k se je že sestra pri obeh ubadala z "doktoriranjem" iz varnosti in ugodnosti€ različnih firm...
Jst jo bom tut kr odzadi vozila...mam pa en špeguček,k se ga naštima odzadi na naslonjala za glavo,da pol otroka vidiš s pomočjo tega špegučka in retrovizorja...nevem če sm razumljivo napisala,ampak je pa praktična zadeva...
No,pr nas se je baje neki začelo dogajat(ctg je neki pokazau,sam jst tega sploh ne čutim,tulk,da bi sploh omenlaG,da me neki špika),tak da me je G poslala,da se grem pokazat v P dns,sm mam tak občutk,da me bojo itak poslali še mal domov...se mi zdi,da ni dns naš dan....sicer je moj že ful živčen bogi revež...pol ga še na šihtu piknejo z kako neumnostjo,se sploh ne čudim,da manj spi zadne dneve ko jst....:(

to smo tut mi meli, pa se ni fajn vidlo. kr ni blo rpavo ogledalce, ampak tista folija... in je bil en drek pol vse skup pa sm vzela dol. mi smo mel od Saftey1st. če si pa ti dobla kj bolšga, pa hitr povej, kr bi kupla [sm=smiley1.gif]

kk ste drgač? ka bo kera rodila al ne... men se zdi, da bomo do marca tkle čvekale [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] neeee, se hecam! itak smo same ene in iste gor, tistih, ki ne čvekajo je ful (z začetnega seznama) in jih je pomoje že tut kr neki rodilo, sam me ne vemo.

me zanima kako je kaj s tisto deklico, ki se je rodila v 25. tednu...

Pikica_82 -> RE: Januarke 2013 (8.1.2013 8:23:06)

Jutro. Zajtrkujem, potem pa via laboratorij in G... Upam, da ima kaj lepih novičk za mene... Pojma nimam, zakaj sem tak živčna...

Mislim, da mamica ne bo jezna; tisti punčki gre super dobro, mislim, da gresta počasi domov [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] 

Mi lupinice nismo nikoli zadaj vozili... Samo naš je bil ful micen, ful ni pasal v tisto lupino par mesecev, pa me je blo vedno strah, da bi mi nehal dihat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Ne vem, skoz sem mela nek blesav filing. Se je pa zelo rad vozil (še zdaj se), tak da smo kar dost kilometrine nardili. Upam, da bo tale biba isto nezakomplicirana, ker mi res ni dretja v avtu za poslušat (sem vidla, kaka živčna vojna je to pri kolegici, lubi bog no).

nikky887 -> RE: Januarke 2013 (8.1.2013 8:47:15)

inigo...ammm...veš da jst tut mislim,da je ta špegu od tega...sam je prau špegu ne folija....nimam pa pojma od kje je,k mi ga je sestra dala...(skor edino stvar k ni prodala takoj k je odrabla)hihihi...:D

denya -> RE: Januarke 2013 (8.1.2013 9:00:38)

Za CTG,meni je tudi učeraj pokazalo neke popadke ki jih jaz nism niti čutla kej dosti [sm=zmeden.gif]...In mi reče G lahko da bo pa še danes in evo sm še tu [sm=smiley13.gif]...Jutri pa u P na preglede in čakat kdaj bo...Me pa G ni neč gledala niti materični vrat,niti me ni peljala na ZU da pogleda če je plodovnice zadosti in še naš ima popkovnico okrog vratu [sm=smiley19.gif]....Se mogoči še kateri dogaja da se je otrok umiril,moj se premika samo še zjutro in zvečer,čez dan pa počiva [sm=smiley36.gif]....

nusika2013 -> RE: Januarke 2013 (8.1.2013 9:12:46)

hei punce!

mene ta nespecnost ubija. danes sem spet bedela 3,5 ure ponoci. pa skoz nekaj razmisljam, pa kak dalec se je do 24.1....hjoj...kak sem neucakana :) ne vem kaj naj se delam doma, ko sem sama doma skor cel dan [sm=zmeden.gif]

Midva boma tud mela brez isofixa, ker se mi zdi to vstran vrzen denar. nobena od mojih kolegic ga ni uporabljala, pa tud ni ful tezko namestiti jajcke s pasi.

austen -> RE: Januarke 2013 (8.1.2013 9:20:53)

jutro[sm=smiley1.gif] ...danes je bila noč malo boljša[sm=bravo.gif] jupi....samo kaj mi pomaga, ko pa sem že takoooo utrujena. Sem peljala tamalo v vrtec in psa na sprehod, pa imam noge že kot balonček. Mah še malo, pri prvi sem otekala že dosti prej, zdej imamo še en teden do PDP-ja tako da bomo zdržali.
Lupinico imamo mi od Peg perego, še od hčerke. Ima isofix podstavek, tako da praktična je, varna pa tudi dovolj. Itak sem tip ki 80% stvari uredi peš[sm=smiley1.gif] vsaj prvič je bilo tako, Kar pomeni da je lupinica skoraj narabljena[sm=jezicek.gif]
Ju3 grem na CTg v bolnico pa da vidim kaj bojo rekli. Me pa čudi ker jaz v celi nosečnosti nisem imela nobenega vaginalnega pregleda (razen vag. UZ-jev čisto na začetku) tudi MV mi ni merila, a bu? Mislite da je to mogoče zaradi tega, ker imam inat napovedan CR (eden izmed razlogov za CR je tudi dejstvo, da se pri prvem porodu nisem odpirala - sem v 8 urah popadkov v porodni sobi prišla na slabe 4 cm [sm=smiley13.gif] ) no ja, jaz moji G zaupam zdaj pa samo držim pesti, da bovse OK. Panika me ža malo daje[sm=smiley13.gif]

nitta -> RE: Januarke 2013 (8.1.2013 9:22:22)

jej sm vesela za tisto mamico in punčko ki se je tako hitro rodila, to so zame največji junaki na svetu, taki mali borci da samo kapo dol!

a nusika, maš ti iste težave kot jst a, sama doma ceeeele dneve, včasih mam tolko moči da skuham kosilo, včasih ležim ker se mi zdi da sm totalno neuporabna, pa imam dovolj za likat pa pospravlat-to je vedno, pa volje ni, sej nihče niti ne opazi potem. Moj ko pride domov proti večeru pa tut gre na kavč, utrujen od službe, pa niti ne morem pričakovat od njega da bo potem mene zabaval cel večer. V avto ne grem rada,nism sigurna v svojo vožnjo več, se mi zdi da sem tak nerodna s tem bušijem, pa tut na računu ni kaj več za zapravljat ker smo postrgali vse za to kuhinjo. Rože pa tut ne morem skos zalivat :D

en pozdravček vsem neučakanim mamicam :)

austen -> RE: Januarke 2013 (8.1.2013 9:24:00)

še nekaj sem pozabila vprašat....je imela katera to nosečniško sladkorno? Me samo zanima ali je normalno, da imam praktično tik pred porodom manj problemov s sladkorjem - se večkrat prekršim, vrednosti pa nižjo kot takrat ko sem pazila 100/uro[sm=zmeden.gif]

HotCat -> RE: Januarke 2013 (8.1.2013 9:42:47)

isofix base: mi2 sva vzela family fix, torej je za jajčko in kasneje za avto sedež. Sva ga dobila v akciji in sva se odločila zanj...hitreje se jajčka namesti in izredno varen je...ampak seveda to ni nujna oprema :)

mene so pa zdej doletele bolečine v križu...včeraj proti večeri me je začelo boleti, danes ko sem se zbudila spet...ajooooj...ponoči pa smotani lažni popadki..eh...čakamo da bo kej bolj resnega na obzorju hehehehe

Inigo -> RE: Januarke 2013 (8.1.2013 10:18:26)

IZVIRNO SPOROČILO: nikky887

inigo...ammm...veš da jst tut mislim,da je ta špegu od tega...sam je prau špegu ne folija....nimam pa pojma od kje je,k mi ga je sestra dala...(skor edino stvar k ni prodala takoj k je odrabla)hihihi...:D

bom šla pogledat mal okol, mogoč so začel zdj boljše delat [sm=smiley1.gif]

denya - opa! pol boš pa ti naslednja [sm=bravo.gif] super! držim pesti, da ti hitro mine. ne pozabi nam javiti [sm=smiley1.gif]

pikica - o hvala za info! kk fajn... pa tk miceno pa tk korajžno... sj ne morem verjet! res so borci tile piškoti mali [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

nitta - tut jst sm si tk tečna veš... najbolj me mori to, ko ne morm ponoč spat in sm pol cela zmučakana cel ljubi dan in smo vsi jezni drug na drugega [sm=smiley13.gif] in nč se mi ne da. in ker vseeno morem, sm pol še bolj tečna. aaaaaaaa! za znoret [sm=smiley29.gif] sam mi je pa zdle vseen uspelo mal zadremat. upam, da bom dans boljše volje...

med1 -> RE: Januarke 2013 (8.1.2013 11:24:21)

oj mene pa sm zanima kakšne verze mete?
sms ko sporočiš da je [sm=duda.gif] rojen jst čist nč pametnga ne najdem[sm=smiley13.gif].

prosim za ideje.

matejad -> RE: Januarke 2013 (8.1.2013 11:50:06)

Evo še mene malo...Še tuto kompleto, znakov nobenih...Že ni čas za bejbo, da nas spozna...

Lupinico smo mi pri sinu pripenjali z pasom, tako da bo isto tudi zdaj...Mi niti ni bilo zamudno, mejčken je smotano no, priznam, ampak sej gre... se navadiš.

Verzov še nisem gledala... Včeraj je od mojega šefa ženska rodila in je napisal nekaj v tem smislu, da pač od danes naprej nič več ne bo isto, kot je bilo do zdaj. Svet se bo vrtel okoli ... (ime). Pri sinu vem, da sem pisala v sms vse, od ure rojstva, teže, velikosti... zdej pa ne bom. Važn, da vejo, kaj imamo in to je to...

O čepu ste se pogovarjale... Jst sem ga imela pri sinu ful, take krvave kepe, čez kako uro so se mi začeli popadki, potem sem pa tudi rodila.

Tudi naša bejba se zelo malo giblje, največ zvečer, pa še to ne več kot tist filing, ko je skakala, ampak samo kakšno pretegovanje nogic in premikanje rite sem ter tja. Z rokami pa malo pošari po živcih spodaj, da zaskeli kot [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] Pa kolca... Sej zato pa imamo dnevnik plodovega gibanja, da lahko vodimo premikanje. Jst 10 gibov ne naštejem, tam do 8 na dan, kar pa je tudi dovolj...

Sadrika -> RE: Januarke 2013 (8.1.2013 11:56:48)

Katastrofa noč [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif] ne vem, če je kaj, kar me ne bi bolelo in še ta rjav izcedek, ko ne vem kaj naj bi blo in danes pridem na CTG in se dogaja na polno, vse postelje v pordodnih polne do amena in vse, ko smo še čakale, se je to noč dogajalo na polno, tko, da mi sploh ni blo, da bi karkoli omenila, čeprav mi je CTG kazal, sam sem rekla, da kao še ne čutim neki in bi šla domov, otročku se pa baje še dobro godi, tko, da..... ČAKAT, če pa res ne bi blo do petka, mi pa bodo sprožili, se pravi 10.dan po PDP.

Ful sem vesela za db in njeno Anamarijo, da sta se poštimali, sploh pa so baje punčke strašne borke v takih primerih.

Vesper in Bijoux - jaz bi bila ful vesela, da bi se o vajinih otročkih in sprotnih težavah pogovarjali kar tuka, bo verjetno tudi kaj povedanega še nam prišlo prav kasneje. Pa mislim, da bi se ostale tudi strinjale z mano.

HotCat - včeraj me je pregledala, mislim, da se piše dr.Milovanović, danes pa je bil moški (prej me je 3.zapored dr.Pavićević, taprvič pa dr.Brus), ampak priimka pa ne vem, mislim, da tud ni bil SLO. Samo vaginalno še vedno nisem bila pregledana. Ti še imaš verjetno preglede pri naši G, kako gre pa tebi?

Pikica_82 -> RE: Januarke 2013 (8.1.2013 12:01:34)

Pregled za mano. Mi je naredila UZ, potrdila, da je pupika, obrnjena na glavico, ki je že zelo nizko. Je naredila še enkrat kontrolo rasti, malo je manjša od povprečja, ampak še zmeraj v mejah normale. In kar me je najbolj razveselilo, posteljica se je toliko umaknila od MV, da ne bo potreben CR [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Vaginalno me ni pregledala, je rekla, da raje ne bo drezala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Naslednji pregled in CTG čez 14 dni, če dočakam seveda.

HotCat -> RE: Januarke 2013 (8.1.2013 13:36:37)

sadrika ja jaz imam še pri naši G preglede, sedaj ga imam pa petek 11.1, potem pa nevem kako me bo naročila, po njenem imam rok 23.1, tako da me bo pomojem ravno takrat enkrat naročila. Dr. Milanovič poznam, je res super doktorca. Mislim da bom vmes šla še do nje da mi malo pogleda še rast našega malčka in težo...naj bi prehiteval nekje za 10 dni, tako da res ne bi rada čakala da gremo preko rok-a... si napisala da vaginalno še nisi imela, a te niso še pogledali če si kaj odprta? Mene so zadnjič ko sem bila v P...

araucaria -> RE: Januarke 2013 (8.1.2013 14:13:08)

Zivjo punce,

Jaz sem danes spala dobri 2 uri; od pol polnoci do pol 2eh. Pol pa je blo fertik - oci odprte kot sova in premetavanje z levega boka na desnega in nazaj, namescanje blazin pod glavo, med nogami, spredaj, zadaj... Pa se nekaj me je zacelo zapestje bolet vceraj zvecer, tko da od bolecine sploh nisem mogla spat. Sem si navezala okoli roke ta hladen silikon (al karkol ze je), pa je trajal glih ene 2 ure dokler se ni segrel, pol pa ni vec pomagal...

nitta, nusika - ajoj, cel dan doma... ufff, pr men je blo tko cez novoletne praznike in se mi je zacelo ze mesat... sem prav vesela, da sem nazaj v sluzbi. Sicer 50%, cist prav mi pride, ker drugace bi se mi zmesal od teh otroskih zadev, pa pranje, pa peglanje, pa branje otroskih knjig... tko pa malo odklopim od vsega tega v sluzbi, doma pa z veseljem pogledam semle[sm=smiley1.gif]

Midva pa sploh nisva vedela, da imava sistem za isofix v avtu. Za airbag pa sem vedela, da se ga da izklopit, ampak nisem vedela zakaj bi bilo to dobro. Malega bova pomoje kar zadaj vozila. Je tko bolj varno, a ni?! Glede vezave lupinice z varnostnim pasom bi mogl dobit navodila skupaj z lupinico. Vsaj tega k mava midva se mi ne zdi komplicirano, res pa je, da se nisva probala...

Bodite lepo, danes na jogo zvecer, potem pa upam, spat!:)

Za kosilo pa jota iz kislega zelja (sem sla pol vceraj kuhat[sm=smiley36.gif]), zraven mali sirov burek, v hladilniku pa je se vedno prisiljeno zelje od nedelje (tud njam, njam).

matejad -> RE: Januarke 2013 (8.1.2013 14:54:10)

Pikica, super za pregled...  Zdej pa gremo naravno, kajne?

Se mi tolk smilite vse, ki nič ne spite  ponoči. Jaz to noč sem, HB, v redu spala, z dvema shodoma na WC, itak.
Se pa popoldne malo uležite, kaj pa boste... Jst se bom tudi potem pri bejbi ulegla in spala pač takrat, ko bo ona spala, kaj pa čem... Bo pa ati prve dni poskrbel za gospodinjstvo, ali pač počakal na kosilo, ****t ga...

noseckec23 -> RE: Januarke 2013 (8.1.2013 15:28:00)

spanje mi tudi grozno spimo, sploh ne vem vec kaj naj naredim :(

mali se mi je se dva dni nazaj premikal ko zmesan, sedaj pa dva dni komaj da nastejem 10 gibov, ce sploh jih. Medenice pa boljse, da ne omenjam, ker dejansko vedno nekak potrpim, sedaj pa sem cela tecna in se sploh ne morem premikat :(. Upam, da ne ne bo malecki kaj prej prisel, ker sem v 37 tednu pa bi rada, da bi bil donosencek :(.

neonaia -> RE: Januarke 2013 (8.1.2013 15:56:26)

hej punce!

dons mamo rok, pa se še nč ne dogaja [sm=smiley19.gif]

sm mela pregled..prvič vaginalno in brez UZ. MV je ful kratek, odprta nism pa nč...res sm že nestrpna.sploh nevem kaj še probat oz. narest?? gin.prav da morm bit potrpežljiva, ampak aagghh[sm=lev.gif] res bi rada ta tedn rodila! kako pa sprožjo porod? no razen une injekcije s popadki, ti še kej tazga nardijo, da sprožjo? kaj nej še probam?

mi bomo tut lupinco s pasom odzadi prpenjal...drgač pa mislm da bo bolj una vreča za nost prou pršla. sm lih učeri najdla navodila kako jo sešit, tko da bom kupla eno lepo blago in dala mami za sešit [sm=bravo.gif]

heh..očitno more ena rodit, da se nam vsem odpre...pol bomo pa kr use naenkrat rodile [sm=smiley36.gif]

upajmo še naprej...

nusika2013 -> RE: Januarke 2013 (8.1.2013 16:21:32)

ehi punce!

vidim, da imamo vse iste probleme s spanjem. jaz se ponoci prav na vas spomnim, ker si mislim, da vse bedimo in se prevracamo iz levega na desni bok. jaz tud si podlagam vse mogoce blazine, pa glavo tak pa onak, pa obracam povster, da je mrzli, pa nogo ven, pa not, adijo ej...ne mores verjet, da lahko "spis" v 100 polozajih :) zvecer pa ob pol 9 padem v postlo, pol pa se seveda ob 12-1 zbudim in sem sovica :)

jaz imam nosecnisko sladkorno (no v bistvu je nimam), ampak sem si merila celo nosecnost, ker sem si pac morala (so se zdravniki odlocli), pa imam zdaj tud ful nizke vrednosti. ne vem kaj je to...sicer ne vem austen al jo imas res, jaz je v bistvu nimam, tak da tezko recem, ce sem mirodajn primer.

ja nitta jaz sem tud vecino sama, isto ne morem pol mojemu gnjavit, ko pride domov, ceprav komaj cakam vsak dan, njega pa je po moje ze prav strah, ko pride, ker se mi jezik razveze in ga kr napadem :) pa skoz nekaj po njem, pa ga sprasujem on pa bi rad po moje sam mir mel, zdaj ko se lahko :) res upam, da cimprej pride ta 24. ker drugace se bo tud meni zmesalo. res pa je, da bog ve kak bo pa potem [sm=zmeden.gif] men se tud ne da nic doma delat, mi perilo ze 2 dni visi, pa se kr hodim mimo in ga gledam :) ni volje...

gibi tud jaz opazam, da je moja pupa zadnja dva dni bolj mirna. sicer ponoci, ko bedim ima party, cez dan pa kr miruje:) saj po moje to ni panike al?

Inigo -> RE: Januarke 2013 (8.1.2013 19:00:52)

gibi - nč bat okol tega. otročki se v veliki večini zelo umirijo pred porodom. ne pa vsi. Brin se ni. tale pa tut tako vdeluje na hipe, da je kr boleče.

jutr mam pa jst pregled. pa prvi ctg... že ob 8h zjutraj. pol popoldan pa se grem za EA zmenit v SG. ka bi blo fajn, da pol kr tam ostanem... [sm=smiley36.gif]

Sadrika -> RE: Januarke 2013 (8.1.2013 19:21:21)

Ne vem, če so pravi popadki, ali ne[sm=zmeden.gif]
Ful me tišči navzdol, boleča medenica, čutim tudi nekak pritisk v nožnici, nato bolečina v križu, ki prehaja v sp.del trebuha in traja ca. 30 sek. Vrstijo se pa zelo neredno, na 20, 15, 10, že do 5min je prišlo, pa zopet na 20 ...[sm=zmeden.gif] Rjav izcedek še vedno prisoten.
A je to to, al se samo vse skupaj pripravlja? Brala sem, da gre bolečina od zg.dela trebuha navzdol in zopet nazaj gor, tega nisem opazila, pa tudi ni tako zelo hudo, da bi mogla vse izpustit iz rok, pač podobno kot se začenja pri menstri.

nusika2013 -> RE: Januarke 2013 (8.1.2013 19:22:18)

inigo res zelim, da se ti zelja uresnici :)

Stran: <<   < Prejšnja stran  131 132 [133] 134 135   Naslednja stran >   >>