|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  124 125 [126] 127 128   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarke 2013
2.1.2013 6:13:49   
Sadrika
nitta - sem šele zdaj videla za kaj v bistvu sprašuješ - to je Snuza Halo/Go. Nisem pa še prej slišala za to. Jaz mam v stilu varuške, ki zazna glas/jok, dihanje in premikanje. Ta je pa res samo za dihanje in ga lahko uporabljaš praktično kjerkoli, ker mu ga "namontiraš" na pleničko.

(odgovor članu nitta)
Neposredna povezava do sporočila: 3126
2.1.2013 7:20:09   
nikky887

IZVIRNO SPOROČILO: Sadrika

nitta - tole sem našla, če ti bo kaj v pomoč

Kaj pa, če ste Ljubljančanka, pa ste se odločili roditi v postojnski porodnišnici? Ali pa če ste kot mesto stalnega prebivališča prijavili domači naslov v Ljubljani, takoj po porodu pa ste se odpeljali za mesec dni k mami v Maribor? Če nosečnica ni rodila v regijski porodnišnici, mora patronažno službo o njenem porodu obvestiti otročnica sama ali pa njeni svojci! Enako velja, če greste po porodu stanovat kam drugam, razen seveda tam, kjer odgovorna patronažna medicinska sestra osebno prevzame odpuščene otročnice in se z njimi tudi pogovori o obisku patronažne medicinske sestre ter naslovu, na katerem bo mamica po porodu stanovala.
V prvem mesecu otrokovega življenja patronažna medicinska sestra v skladu s Pravili obveznega zdravstvenega zavarovanja opravi tri obiske pri novorojenčku in dva pri otročnici, kar zadostuje v večini primerov. Če pa zdravstveno stanje matere ali otroka tako zahteva, se število obiskov lahko ustrezno poveča

nitta...jst sem prjavljena drugje in tut ginek.imam drugje (in je patronažno od tam že obvestila o mojem pdp-ju), živela pa bom pri partnerju in moram sama poklicat patronažno in se dogovorit za obisk...načeloma ne komplicirajo in pridejo...je pa brezveze v mojm primeru,da bi patronažna,ki jo je moja ginek.obvestila delala sm zarad mene 30km,če lohk iz drugega zdravstvenega doma pride in nardi teh6km...
sm jst verjetno ne bom klicala patronažne,ker je soseda itak med.sestra,pa bo verjetno kr ona pršla to uredit,ker sem malo alergična na nepoznane ljudi v svoji hišiuser posted image mi je boljši občutek,če pride soseda na kavico,pa pogledat mojo pikico user posted image

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 3127
2.1.2013 8:35:58   
nusika2013
pozdrav punce!

danes je nase dete uradno donoseno, sem stopila v 37 T...jeeej...user posted image user posted image

elektronska varuska jaz tudi se nisem kupla el. varuske, se glih odlocam katero naj oz. za ta angel sound se sploh slisala nisem, ki se da na plenicko. kaj priporocate ve oz. kaksne izkusnje imate? tud kaj se tice firme...verjetno obstajajo razlicne kvalitete zaznavanja al ne?

upam, da ste vse lepo prezivele novo leto..zdaj pa novim zmagam nasproti user posted image

(odgovor članu nikky887)
Neposredna povezava do sporočila: 3128
2.1.2013 8:53:45   
Inigo
Dobro jutro!

Jst sm že opravila v laboratoriju – zadnjič! Zdajle pa malo pogledam po TV in potem greva s prijateljico malo na sprehod.

Vesper – čiščenje popka kr nadaljuj tk kot si do zdj. Dokler ne bo krstica čist odpadla in bo popolnoma čist. Jst sm ga pol, ko je dol padu, mazala z bepanthenom, da se je hitrej pocelilo.

Sadrika – ti boga revica… prav hudo mi je zate! Jst držim pesti, da se čim prej odpraviš v P.

Patronažna – mene je zdj v P, ko sm se šla pokazat, vprašala kam naj pride patronažna. Je zapisala naslov in rekla, da je to to. Da meni ni treba nič javljat. Itak oni javijo, da sva šla domov in potem naslednji dan že pride.

Nikky – ne vem če bo šlo, da bi prišla kar soseda k tebi… dobro se pozanimaj.

Elektronska varuka in ostala mašinerija – jst je nism mela ne prvič, niti zdj je ne bom imela. Če ste v stanovanju doma, je popolnoma bv. Drugače, če ste v hiši. Za spanje čez dan otroka ne devat v kinderpet in v temo. Se zelo hitro zgodi, da zamenja dan za noč in potem so težave. Naj bo z vami v kuhinji, dnevni sobi… naj sliši ves direndaj okoli sebe, radio, govor… ko bo utrujen, bo tko al tko zaspal, pa se ga takrat mogoče umakne v bolj miren kot (ne pa ga izolirat). Dojenčkov to ne moti, saj so navajeni vsega hrupa iz trebuha. Motit jih začnejo zvoki šele kasneje. Po 1 letu al pa še kasneje. Glede teh blazin pa… men so ful nepotrebne. Naši starši jih niso imeli. Sj ne da sm ful stromodna, ampak za 100evrov raj peljem otroke na izlet in si nekaj privoščimo. Smrti v zibelki je pa zdaj, in v našem svetu, tolk mal, praktično jih ni… ne vem. Potrata denarja.

(odgovor članu nusika2013)
Neposredna povezava do sporočila: 3129
2.1.2013 9:37:36   
Inigo
punce, a pozna katera kakšen recept za odmašit nos? nimam zabitega od sluzi, ampak zožane poti... ne vem več ka nj nardim. komaj diham user posted image tkle ne morm it rodit user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 3130
2.1.2013 10:15:11   
Sel5
Živjo.
Sem čisto na novo na forumu. Naj vam najprej zaželim veliko srečnih trenutkov v letu 2013. Sama sem že čez rok, ki naj bi bil 27.12 pa sem se odločila, da se vam pridružimuser posted image Danes ponoči me je toliko črvičilo, da sem mislila, da kaj bo, danes pa spet ničuser posted image Sem že tako nestrpna ...

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 3131
2.1.2013 10:43:53   
biba_leze*
Pozdravček,
če katero zanima, ugodno prodajam odlično ohranjena oblačilca za fantka in punčko, večinoma malo nošena, nekatera samo oprana ali še z etiketo. Vabljeni na ogled albumov. Zainteresirane pišite ZS, da se dogovorimo naprej user posted image

http://www.mojalbum.com/biba1234

(odgovor članu Sel5)
Neposredna povezava do sporočila: 3132
2.1.2013 10:47:37   
nikky887
inigo...hmm..ja,kokr vem gre...ker itak ni obvezno,da patronažna sploh pride...če je pač nočeš je nočeš...tvoja svobodna odločitev...no,vsaj pri nas je tako...

(odgovor članu Sel5)
Neposredna povezava do sporočila: 3133
2.1.2013 11:30:47   
araucaria
Zivjp punce,

Kako ste se razpisale... me ni teden dni naokoli, pa je tu ze cel romanuser posted image .

Glede gugalnika in Mojzesove kosare ni bilo nic. So rekli dostava 3 do 4 mesecev. Pa sem jim nazaj zabrusila, da ce so resni, da bo otrok takrat ze prevelik za Mojzesovo kosaro. Res ne stekam, da nimajo enega modela na zalogi, k da ne bi htel prodat. Pol pa sva sla cez mejo pa tam vse zrihtala, ceneje pa se dostava je gratis.

Hvala, da ste me pomirile s temi merjenji. Jutri imam zopet pregled, bomo videli kaj in kako. Mislim, da ne bo merila, ker bomo v drugi ordinaciji, kjer nima masine za merjenje, samo normalni ultrazvok. Ji pa moram zatezit za streptokoke, ce se ne bo sama ponudila.

Glede caja za dojenje se priporoca caj od koromaca / komarcka. Ce ga rada jes, tudi to pomaga. Meni je super narezan na 1cm rezine in popecen na zar posodi. Pa se hitr je. Sam kaj k moj tega ne mara - no vsaj vec zame ostane, njam njam:) Caj od kumine pa baje pomaga tudi otrokom s koleki - al ga kar ti popijes, ali pa das kaksno zlicko otroku, da spije.

Imam par vprasanj za vas:
- se katera obcuti in slisi glasne zvoke iz medenice ponoci, ko se premakne z ene strani boka na drugo ali pa ko se dvigne iz postelje? Kot da bi nekaj pocilo? Boli ne, samo cudno je.
- kaj naj naredim z dudami in flaskami? Moram to ze sedaj kupit? Midva sva se odlocila, da bova poskusila brez dud, flaske pa ne vem zakaj bi jih ze sedaj rabila, ce nameravam dojit. Ali naj vseeno kupim? Ce ja, kaksne dude in kaksne flaske?

Glede dojenja so nam v soli rekli, da je treba najprej eno zizo izpraznit, potem pa dat na drugo, ce je otrok se lacen. Ker najprej pride ven prvo mleko, ki je baje redkejse, potem pa drugo mleko, to je tisto hranljivo. Ni podatkov koliko casa tece ven redkejse mleko in kdaj pride ven hranljivo mleko, je pa to tako kot predjed in glavna jed. Ce ne izpraznis dobro ene zize, otrok dobi samo predjed, in ce ga das potem na drugo, dobi spet predjed; glavne jedi pa ne!

Glede mlecnih izdelkov in jogurtov predlagam, da se jih izogibate, ce vam ne pasejo. Mlecni izdelki so krivci za proizvodnjo sluzi v sluznici, ustih in nosu. Jaz kaksen sir se povoham, ostalega pa se sploh ne dotaknem, in nonstop piham v robcke. Verjetno tud zato, ker sem kaksen mesec/dva nazaj staknila prehlad, tole smrkanje pa kar noce stran. Glede odmasitev nosa predlagam inhalacije z evkaliptusom - v lekarni dobis tako posebno posodo. Pa cim manj mlecnih izdelkov. Veliko vode, caja brez sladkorja / medu. Pa morda ciscenje nosu s fiziolosko raztopino ali s slano vodo. Tko k delas pri Brinu Inigouser posted image

Glede vaginalnega pregleda je moja G rekla, da teh ne delajo, ce ni nujno potrebno. Da se ne bi slucajno me kaj okuzile...

Midva imava se dober mesec do PDP, imena pa se nimava izbranega. Vsi sprasujejo kako mu bo pa ime... bova videla, ko bo prisel ven:) Imava dolg seznam, nekaj bova ze nasla...

Tudi midva sva mislila kupit Angel Care, ker je ena kolegica rekla, da je super, da ti piska, ko otrok ne diha, pa so nam potem v soli rekli, da tega ne potrebujemo, da otrok itak spi pri nama prvih 6 mesecev. In kot je rekla Inigo, ce ste v stanovanju, potem ne potrebujes. Ce si v hisi in ti otrok spi v drugem nadstropju, kjer se ti nahajas, potem mogoce. Je pa tud od moza kolega rekel, ki zivi v hisi, da je ta Angel Care za en drek, da piska tud takrat ko otrok diha, pa je potem otrok cist sokiran kaj to piska.

Bodite lepo, srecno, zdravo, uspesno in ljubezni polno novo leto! In cimvec lahkih porodovuser posted image

(odgovor članu nikky887)
Neposredna povezava do sporočila: 3134
2.1.2013 12:21:50   
araucaria
Za zamasen nos - Vicks VapoRub - jaz sem se s tem mazala po vratu in dekolteju, ko sem bila prehlajena. Je rekla G, da lahko, ceprav v malem tisku pise, da se ne priporoca. Res ne vem zakaj, saj gre za evkaliptus...

http://www.google.be/search?hl=en&q=vicks+vaporub&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bvm=bv.1355534169,d.d2k&bpcl=40096503&biw=1440&bih=742&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=uhjkUPurLKuq0AXT2ICABg

Vidim, da obstaja tudi BabyRub - odlicno, nisem vedela:)

(odgovor članu araucaria)
Neposredna povezava do sporočila: 3135
2.1.2013 12:41:59   
Inigo

IZVIRNO SPOROČILO: Sel5

Živjo.
Sem čisto na novo na forumu. Naj vam najprej zaželim veliko srečnih trenutkov v letu 2013. Sama sem že čez rok, ki naj bi bil 27.12 pa sem se odločila, da se vam pridružimuser posted image Danes ponoči me je toliko črvičilo, da sem mislila, da kaj bo, danes pa spet ničuser posted image Sem že tako nestrpna ...

welcome! ena čvekica več. smo jih vedn vesele user posted image verjamem, da si nestrpna... še bolj kot js... pa mam do uradnega PDP še 19 dni. pa že ful dolg jamram, da bi rada rodila user posted image

(odgovor članu Sel5)
Neposredna povezava do sporočila: 3136
2.1.2013 12:42:44   
Inigo

IZVIRNO SPOROČILO: nikky887

inigo...hmm..ja,kokr vem gre...ker itak ni obvezno,da patronažna sploh pride...če je pač nočeš je nočeš...tvoja svobodna odločitev...no,vsaj pri nas je tako...

a veš, da nism vedla. sm pa prepričana, da bi mi težili 100 na uro v posvetovalnici, če bi se zvedlo, da sm zavrnila patronažno...

(odgovor članu nikky887)
Neposredna povezava do sporočila: 3137
2.1.2013 12:44:09   
denya
Srecno vsem v letu 2013 user posted image .......
Še 10 dni do PDP user posted image ....
Uprašanje za Inigo,ker ima tudi ona ze enega fantka doma user posted image ...Kako se boš ločila od malega dokler boš u porodnišnici,si ga ze privadla kaj na prihod dojenčka?Jst imam 2 leti starega fantka in si nemorem zamislit 3 dni brez njegauser posted image ....

Neposredna povezava do sporočila: 3138
2.1.2013 12:49:36   
Inigo

IZVIRNO SPOROČILO: araucaria

Zivjp punce,

Kako ste se razpisale... me ni teden dni naokoli, pa je tu ze cel romanuser posted image .

Glede gugalnika in Mojzesove kosare ni bilo nic. So rekli dostava 3 do 4 mesecev. Pa sem jim nazaj zabrusila, da ce so resni, da bo otrok takrat ze prevelik za Mojzesovo kosaro. Res ne stekam, da nimajo enega modela na zalogi, k da ne bi htel prodat. Pol pa sva sla cez mejo pa tam vse zrihtala, ceneje pa se dostava je gratis.

Hvala, da ste me pomirile s temi merjenji. Jutri imam zopet pregled, bomo videli kaj in kako. Mislim, da ne bo merila, ker bomo v drugi ordinaciji, kjer nima masine za merjenje, samo normalni ultrazvok. Ji pa moram zatezit za streptokoke, ce se ne bo sama ponudila.

Glede caja za dojenje se priporoca caj od koromaca / komarcka. Ce ga rada jes, tudi to pomaga. Meni je super narezan na 1cm rezine in popecen na zar posodi. Pa se hitr je. Sam kaj k moj tega ne mara - no vsaj vec zame ostane, njam njam:) Caj od kumine pa baje pomaga tudi otrokom s koleki - al ga kar ti popijes, ali pa das kaksno zlicko otroku, da spije.

Imam par vprasanj za vas:
- se katera obcuti in slisi glasne zvoke iz medenice ponoci, ko se premakne z ene strani boka na drugo ali pa ko se dvigne iz postelje? Kot da bi nekaj pocilo? Boli ne, samo cudno je.
- kaj naj naredim z dudami in flaskami? Moram to ze sedaj kupit? Midva sva se odlocila, da bova poskusila brez dud, flaske pa ne vem zakaj bi jih ze sedaj rabila, ce nameravam dojit. Ali naj vseeno kupim? Ce ja, kaksne dude in kaksne flaske?

Glede dojenja so nam v soli rekli, da je treba najprej eno zizo izpraznit, potem pa dat na drugo, ce je otrok se lacen. Ker najprej pride ven prvo mleko, ki je baje redkejse, potem pa drugo mleko, to je tisto hranljivo. Ni podatkov koliko casa tece ven redkejse mleko in kdaj pride ven hranljivo mleko, je pa to tako kot predjed in glavna jed. Ce ne izpraznis dobro ene zize, otrok dobi samo predjed, in ce ga das potem na drugo, dobi spet predjed; glavne jedi pa ne!

Glede mlecnih izdelkov in jogurtov predlagam, da se jih izogibate, ce vam ne pasejo. Mlecni izdelki so krivci za proizvodnjo sluzi v sluznici, ustih in nosu. Jaz kaksen sir se povoham, ostalega pa se sploh ne dotaknem, in nonstop piham v robcke. Verjetno tud zato, ker sem kaksen mesec/dva nazaj staknila prehlad, tole smrkanje pa kar noce stran. Glede odmasitev nosa predlagam inhalacije z evkaliptusom - v lekarni dobis tako posebno posodo. Pa cim manj mlecnih izdelkov. Veliko vode, caja brez sladkorja / medu. Pa morda ciscenje nosu s fiziolosko raztopino ali s slano vodo. Tko k delas pri Brinu Inigouser posted image

Glede vaginalnega pregleda je moja G rekla, da teh ne delajo, ce ni nujno potrebno. Da se ne bi slucajno me kaj okuzile...

Midva imava se dober mesec do PDP, imena pa se nimava izbranega. Vsi sprasujejo kako mu bo pa ime... bova videla, ko bo prisel ven:) Imava dolg seznam, nekaj bova ze nasla...

Tudi midva sva mislila kupit Angel Care, ker je ena kolegica rekla, da je super, da ti piska, ko otrok ne diha, pa so nam potem v soli rekli, da tega ne potrebujemo, da otrok itak spi pri nama prvih 6 mesecev. In kot je rekla Inigo, ce ste v stanovanju, potem ne potrebujes. Ce si v hisi in ti otrok spi v drugem nadstropju, kjer se ti nahajas, potem mogoce. Je pa tud od moza kolega rekel, ki zivi v hisi, da je ta Angel Care za en drek, da piska tud takrat ko otrok diha, pa je potem otrok cist sokiran kaj to piska.

Bodite lepo, srecno, zdravo, uspesno in ljubezni polno novo leto! In cimvec lahkih porodovuser posted image

3 do 4 mesece?! a se hecajo... mama mia! user posted image

dobro zrihtaj na UZ. pa brez skrbi user posted image

dude in flaške - itak, da probajte brez. tut mi bomo. ampak mam vseeno doma pripravljeno dudo in flaško in par paketkov (ena doza, en obrok) adaptiranega mleka. ker nikol ne veš kdaj se kj pripeti in potrebuješ - sredi noči al pa sredi nedelje. po možnosti boš še sama doma in ne boš mogla ven... ne kupuj neke zaloge, ena dudka in ena flaška sta čist ok. če se bo pa kj več rablo, pa greš kupit prvi delovni dan. rešeno! user posted image

zvoki - neb vedla. se mi še ni zgodilo.

dojenje - tk sm jst pr Brinu dojila. in je laufalo. ampak zdj so nam pa predaval o neki tehniki na vsaki zizi po 10 minut... men totalno nelogično... sm pač vprašala. jst bom tk furala kot sm pr Brinu, kr se je super izšlo. sva se dojila 11 mesecev user posted image

zamašen nos - sj si spiram tk. pa mi sluz odnese ven. ampak še vedno ne morem lepo dihat user posted image nos je čist, sam je sluznica otečena. drek, glih zdj! kk nj grem rodit z zaštofkanim nosom!? user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3139
2.1.2013 12:52:55   
Inigo
IZVIRNO SPOROČILO: denya

Srecno vsem v letu 2013 user posted image .......
Še 10 dni do PDP user posted image ....
Uprašanje za Inigo,ker ima tudi ona ze enega fantka doma user posted image ...Kako se boš ločila od malega dokler boš u porodnišnici,si ga ze privadla kaj na prihod dojenčka?Jst imam 2 leti starega fantka in si nemorem zamislit 3 dni brez njegauser posted image ....

ne pitaj! vsakič ko se spomnem se derem na skrivaj v kopalnici user posted image user posted image user posted image ne vem kk bom. se tut mal bojim, da bom zarad tega kj na slabš z mlekom. sj se brez veze sekiram, kr se bo mel čist fajn. če bo doma al pr babici ta čas... ampak to, da se 4 dni (v SG te držijo 4 dni, če je vse ok) ne boma čist nč vidla... ajme ajme! jst upam, da ostane tko in da bodo dovoljeni obiski z otroki. sam če bo mali kj šmrkal, ga ne bom pustila v P. bom pač mogla potrpet. morš pa bit obziren. ne sam zarad sebe in našega dojenčka, ampak tut zaradi ostalih. vprašanje pa kolk bodo drugi obzirni... user posted image midva sm še tolk bolj smotana, ker sma tk navajena, da se popoldan rada stiskama pred TV, gledama risanke in se cartama, razlagama risanke in razpredama o tem kaj se dogaja, zdj je mali ful navalu na črke in se učiva pisat in je to tako veselje... in vsaj do mojega prihoda domov tega ne bo. sj pomoje mali še vedu ne bo. jst bom! jst bom pomoje večja težava kot on user posted image

< Sporočilo je popravil Inigo -- 2.1.2013 12:55:10 >

(odgovor članu denya)
Neposredna povezava do sporočila: 3140
2.1.2013 12:57:41   
nikky887
ne itak,da ni obvezno...
lih sem se tut s sestro menila o tem,pa je rekla,da pr njej je bla sam pri prvem patronažna enkrt,pr drugem je pa pršla sicer,ampak ni nič delala,ker je v bistvu vse zamudila...
tut ko sm bla jst dojenčk je siicer 3krt patronažna pršla,pa jo je fotr odsloviu že na vratih,ker sta me poštimala brez nje...
tut v porodnišnci ti ni treba bit 3dni oz.po carskem 7dni...je tvoja odločitev če želiš prej it domov...sveda nism tolk neumna,da bi rinla prej domov oz. da ne bom patronažne vseeno klicala,če bo kaj narobe pri porodu...sam če bo vse ok mi je čist useeno al pride al ne...popek in ostalo pa lohk tista soseda pogleda...

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 3141
2.1.2013 13:00:33   
denya
Meni bo tud ful hudo,kr sva ful navezana user posted image ...Z mano zaspi,in ce me ni me išče takoj,ma to se je spremenilo v zadnjem mesecu,uzgojitelce iz vrteca mi pravijo da cuti prihod novega clana...Jst sm mojemu zacela dajati od medexa za imunski sistem,tako da bo usaj malo odpornjesi u vrtecu...V primeru da bo prihlajen ga tudi jst nebom pustila u P....

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 3142
2.1.2013 13:30:25   
Bijoux
Heej punce!

Pa se po daljši odsotnosti javim še jaz. Naš mali sonček se je namreč 20. 12. 2012 odločil, da je imel dovolj crkljanja v mamičinem trebuščku in da se nama bo pridružil na tako pravljičen datum, pa čeprav kar cel mesec prezgodaj user posted image . Rodila sem v 36. tednu (star je bil 35 in 4/7) in zato tudi še nedonošen, pa so naju imeli še kar cel teden v porodnišnici. Pa še zlatenico smo dobili, tako da je bil že petkrat pod lučko, skupno kar 62 ur. Danes smo z zadnje kontrole in očitno smo zlatenico končno premagali user posted image , zdaj pa novim zmagam naproti user posted image

No, kljub temu da smo nedonošeni, pa smo imeli ob rojstvu kar 51cm in 3070g user posted image

Čestitke Vesper in vsem ostalim, ki ste v vmesnem času rodile user posted image Priznam pa, da nisem brala vseh vmesnih strani user posted image

(odgovor članu denya)
Neposredna povezava do sporočila: 3143
2.1.2013 13:42:42   
nitta
oooooo pa imamo še enega januarčka ki to ni :) super, iskrene čestitke. Potem se sedaj že cartate doma, ko boš imela kaj več časa pa se le malo razpiši kako je bilo pri porodu, kje si rodila, kako se je začelo...vse nas zanima, se mi zdi da lahko skoraj v imenu vseh to rečem :) čestitam še enkrat!

(odgovor članu Bijoux)
Neposredna povezava do sporočila: 3144
2.1.2013 13:45:04   
Inigo

IZVIRNO SPOROČILO: Bijoux

Heej punce!

Pa se po daljši odsotnosti javim še jaz. Naš mali sonček se je namreč 20. 12. 2012 odločil, da je imel dovolj crkljanja v mamičinem trebuščku in da se nama bo pridružil na tako pravljičen datum, pa čeprav kar cel mesec prezgodaj user posted image . Rodila sem v 36. tednu (star je bil 35 in 4/7) in zato tudi še nedonošen, pa so naju imeli še kar cel teden v porodnišnici. Pa še zlatenico smo dobili, tako da je bil že petkrat pod lučko, skupno kar 62 ur. Danes smo z zadnje kontrole in očitno smo zlatenico končno premagali user posted image , zdaj pa novim zmagam naproti user posted image

No, kljub temu da smo nedonošeni, pa smo imeli ob rojstvu kar 51cm in 3070g user posted image

Čestitke Vesper in vsem ostalim, ki ste v vmesnem času rodile user posted image Priznam pa, da nisem brala vseh vmesnih strani user posted image

sm vedla, da bo nekaj takega... te predolgo ni bilo! ČESTITAAAAM! user posted image user posted image user posted image

ko boš utegnila nam malo napiši o svoji porodni zgodbi user posted image kako je vašemu sončku ime?

glede na to, da je bil tako hitro rojen, je pravi korejak! zelo lepe mere ima! user posted image lepo se cartajte in želim vam veliko lepih dni in prespanih noči.

(odgovor članu Bijoux)
Neposredna povezava do sporočila: 3145
2.1.2013 13:45:47   
Inigo

IZVIRNO SPOROČILO: nitta

oooooo pa imamo še enega januarčka ki to ni :) super, iskrene čestitke. Potem se sedaj že cartate doma, ko boš imela kaj več časa pa se le malo razpiši kako je bilo pri porodu, kje si rodila, kako se je začelo...vse nas zanima, se mi zdi da lahko skoraj v imenu vseh to rečem :) čestitam še enkrat!

haha, vidiš kakšni firbčki smo! user posted image

tole si dobr napisala - januarček, ki to ni user posted image

(odgovor članu nitta)
Neposredna povezava do sporočila: 3146
2.1.2013 13:52:06   
Pikica_82
Iskrene čestitke! user posted image user posted image

Pa se je začelo user posted image

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 3147
2.1.2013 14:20:46   
Sadrika
Čestitke Bijoux - lepo se cartajte in čim več smeha pri hiši. Seveda nas se zanima porodna zgodba. Ima pa res lepo težo za "nedonošenčka". Srečno in zdravo 2013 vam želim.

Jaz sem iz CTG-ja, ki sem bila priklopljena debelo uro, ker je mali veselo spal, kjub temu, da smo ga budili in se prestavljali z boka na bok, plodovnice še dovolj, je pa glavica že zelo nizko, da jo je videla z UZ, sem mogla slečt hlače do sramne kosti. To je pa za1x vse, zopet čez 2 dni, če se še ne bo začelo nič.
Mala BB - če si še v 2v1 in greš ju3 na CTG, pojdi skozi ambulanto (to je desno okoli glavnega vhoda in potem levo po stopnicah navzdol) kjer se vpišeš in te potem usmerijo gor. Sem šla danes kar čez glavni vhod tko kot zadnjič pa se je za mano zadrla receptorka, ja kam pa jaz grem in mi je potem obrazložila, da lahko grem tu samo med vikendi, med tednom pa moram čez ambulanto.
Inigo - hvala za sočutje, ampak saj ni tko hudo, bolj se mi zdi, da je vse v glavi. Boljše bi bilo, da mi moja G sploh ne bi nič rekla, ali pa, da je moj porod še daleč, tko sem jo pa čisto resno vzela in res pričakovala, da bo prej.
Za zamašen nos ti pa ne znam pomagat, meni se je nekako odmašil, ko se mi je trebuh tko spustil, sam ne verjamem, da je kaka povezava, ali pa tudi. Prej sem tudi imela celo nosečnost zabitga.
Zvoki v medenici - zelo poznano, samo, da mene še bolijo zraven kolki, bolj desni kot levi
Elektronska varuška+senzor dihanja - rajši tko, da ga po nepotrebnem prebudi, kot, da ga nikoli več. Je imela moja sestrična tragičen konec in sem zato še toliko bolj aklih. Sicer se da pa občutljivost regulirati.

Me pa nervoza daje, nervoza, nervozauser posted image

< Sporočilo je popravil Sadrika -- 2.1.2013 14:23:29 >

(odgovor članu Pikica_82)
Neposredna povezava do sporočila: 3148
2.1.2013 14:50:04   
Bijoux
Hvala za čestitke! user posted image

Našemu sončku je ime Aleksej. Začelo pa se je takole... po dolgem času mi je tisti dan "dovolil" spati dlje kot samo do 5h zjutraj. In malo čez 8h sem se zbudila, ker sem čutila, da mi je začela odtekati voda. Seveda, nisem imela še ničesar pripravljenega, ker sem si kot zakleto, ravno ta dan splanirala za dokončanje vseh potrebnih stvari in pakiranje torb za v porodnišnico user posted image

Na srečo imam mami v spodnjem nadstropju in potem mi je ona pomagala spakirati vse..beri: jaz sem ležala na kavču in dirigirala, kaj mi mora spakirati, saj so me vsi strašili, da ko ti enkrat odteče voda, se ne smeš več kaj dosti premikati.
Ko je še moj prihitel iz službe, smo poklicali rešilca in malo čez 9h smo prispeli v ljubljansko porodnišnico. Tam so me (kljub mojim strahovom in govoricam, ki sem jih slišala o LJ porodnišnici), zelo lepo sprejeli in takoj napotili v porodno sobo.
Sem imela pa to nesrečo, da mi je voda sicer odtekla, odprta pa sem bila le za en prst in nobenih popadkov na vidiku. Šele po klistiranju so se mi končno pričeli popadki, tam okoli 12.30. Potem pa se je kar hitro stopnjevalo.. Rodila sem ob 18.53, po 6,5h popadkov in naravno...dobila sem plin in nekaj protibolečinskega v žilo.
Moram pa napisati, da sem bila izjemno zadovoljna z babicami. Pri meni so se v vsem času zamenjale tri, ena pa je bila tista, ki me je spremljala od prvih popadkov do poroda. Res je izjemno opravila svoje delo. Ves čas me je bodrila, govorila naj se sprostim, da bo lažje..pomagala mi je pri odpiranju, dajala napotke kdaj naj pritiskam, da se bom lažje odprla...res ni da ni. Brez nje bi se verjetno še veliko dlje mučila.
In tudi na koncu je rekla, da glede na to, kako je izgledalo na začetku z mojim odpiranjem, da sva res super opravili, porod je bil hiter in še z lastnimi popadki (baje z umetnimi traja še veliko veliko dlje).
In še pika na i..na srečo me ni bilo treba rezati, tako da sem zelo hitro okrevala.

Toliko na kratko, če katero še karkoli zanima pa seveda z veseljem odgovorim user posted image

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 3149
2.1.2013 15:10:52   
Mala BB
Bijoux - iskrene čestitke tudi z moje strani!!!!! In spet imamo fanta. Se mi zdi, da kar nekako prevladujejo. Hvala za porodno zgodbo, kako ste pa zdaj doma? Ponoči? Hmmm, si napisala, da je bilo hitro....od 12.30 do 19ih je hitro?! Jooooj, meni je to tako dolgo, dobra si!

Sadrika - hvala za info, nisem imela pojma, da ima naša porodnišnica še kak drug vhod razen glavnega in nimam pojma kje je ta ambulanta. A to normalno parkiram na parkingu (edinem, tam zadaj) in pol je to s tiste strani? A veš da mene tudi prav zanima kaj mi bo pokazal CTG, ker tale naš mali niti slučajno ne misli kam ven.... še veselo divja. Me sicer že kar matra pri hoji, da o spanju ne govorim. In tudi tistega multi opevanega napada gnezdenja še nisem imela, ampak mislim da ga tudi ne bouser posted image

(odgovor članu Bijoux)
Neposredna povezava do sporočila: 3150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  124 125 [126] 127 128   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  124 125 [126] 127 128   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Prerez presredka: Kako ga lahko preprečimo?
Babica Marjeta Žlebnik svetuje, kako lahko preprečimo prerez presredka pri porodu.

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?