Inigo
|
IZVIRNO SPOROČILO: araucaria Zivjp punce, Kako ste se razpisale... me ni teden dni naokoli, pa je tu ze cel roman . Glede gugalnika in Mojzesove kosare ni bilo nic. So rekli dostava 3 do 4 mesecev. Pa sem jim nazaj zabrusila, da ce so resni, da bo otrok takrat ze prevelik za Mojzesovo kosaro. Res ne stekam, da nimajo enega modela na zalogi, k da ne bi htel prodat. Pol pa sva sla cez mejo pa tam vse zrihtala, ceneje pa se dostava je gratis. Hvala, da ste me pomirile s temi merjenji. Jutri imam zopet pregled, bomo videli kaj in kako. Mislim, da ne bo merila, ker bomo v drugi ordinaciji, kjer nima masine za merjenje, samo normalni ultrazvok. Ji pa moram zatezit za streptokoke, ce se ne bo sama ponudila. Glede caja za dojenje se priporoca caj od koromaca / komarcka. Ce ga rada jes, tudi to pomaga. Meni je super narezan na 1cm rezine in popecen na zar posodi. Pa se hitr je. Sam kaj k moj tega ne mara - no vsaj vec zame ostane, njam njam:) Caj od kumine pa baje pomaga tudi otrokom s koleki - al ga kar ti popijes, ali pa das kaksno zlicko otroku, da spije. Imam par vprasanj za vas: - se katera obcuti in slisi glasne zvoke iz medenice ponoci, ko se premakne z ene strani boka na drugo ali pa ko se dvigne iz postelje? Kot da bi nekaj pocilo? Boli ne, samo cudno je. - kaj naj naredim z dudami in flaskami? Moram to ze sedaj kupit? Midva sva se odlocila, da bova poskusila brez dud, flaske pa ne vem zakaj bi jih ze sedaj rabila, ce nameravam dojit. Ali naj vseeno kupim? Ce ja, kaksne dude in kaksne flaske? Glede dojenja so nam v soli rekli, da je treba najprej eno zizo izpraznit, potem pa dat na drugo, ce je otrok se lacen. Ker najprej pride ven prvo mleko, ki je baje redkejse, potem pa drugo mleko, to je tisto hranljivo. Ni podatkov koliko casa tece ven redkejse mleko in kdaj pride ven hranljivo mleko, je pa to tako kot predjed in glavna jed. Ce ne izpraznis dobro ene zize, otrok dobi samo predjed, in ce ga das potem na drugo, dobi spet predjed; glavne jedi pa ne! Glede mlecnih izdelkov in jogurtov predlagam, da se jih izogibate, ce vam ne pasejo. Mlecni izdelki so krivci za proizvodnjo sluzi v sluznici, ustih in nosu. Jaz kaksen sir se povoham, ostalega pa se sploh ne dotaknem, in nonstop piham v robcke. Verjetno tud zato, ker sem kaksen mesec/dva nazaj staknila prehlad, tole smrkanje pa kar noce stran. Glede odmasitev nosa predlagam inhalacije z evkaliptusom - v lekarni dobis tako posebno posodo. Pa cim manj mlecnih izdelkov. Veliko vode, caja brez sladkorja / medu. Pa morda ciscenje nosu s fiziolosko raztopino ali s slano vodo. Tko k delas pri Brinu Inigo Glede vaginalnega pregleda je moja G rekla, da teh ne delajo, ce ni nujno potrebno. Da se ne bi slucajno me kaj okuzile... Midva imava se dober mesec do PDP, imena pa se nimava izbranega. Vsi sprasujejo kako mu bo pa ime... bova videla, ko bo prisel ven:) Imava dolg seznam, nekaj bova ze nasla... Tudi midva sva mislila kupit Angel Care, ker je ena kolegica rekla, da je super, da ti piska, ko otrok ne diha, pa so nam potem v soli rekli, da tega ne potrebujemo, da otrok itak spi pri nama prvih 6 mesecev. In kot je rekla Inigo, ce ste v stanovanju, potem ne potrebujes. Ce si v hisi in ti otrok spi v drugem nadstropju, kjer se ti nahajas, potem mogoce. Je pa tud od moza kolega rekel, ki zivi v hisi, da je ta Angel Care za en drek, da piska tud takrat ko otrok diha, pa je potem otrok cist sokiran kaj to piska. Bodite lepo, srecno, zdravo, uspesno in ljubezni polno novo leto! In cimvec lahkih porodov 3 do 4 mesece?! a se hecajo... mama mia! dobro zrihtaj na UZ. pa brez skrbi dude in flaške - itak, da probajte brez. tut mi bomo. ampak mam vseeno doma pripravljeno dudo in flaško in par paketkov (ena doza, en obrok) adaptiranega mleka. ker nikol ne veš kdaj se kj pripeti in potrebuješ - sredi noči al pa sredi nedelje. po možnosti boš še sama doma in ne boš mogla ven... ne kupuj neke zaloge, ena dudka in ena flaška sta čist ok. če se bo pa kj več rablo, pa greš kupit prvi delovni dan. rešeno! zvoki - neb vedla. se mi še ni zgodilo. dojenje - tk sm jst pr Brinu dojila. in je laufalo. ampak zdj so nam pa predaval o neki tehniki na vsaki zizi po 10 minut... men totalno nelogično... sm pač vprašala. jst bom tk furala kot sm pr Brinu, kr se je super izšlo. sva se dojila 11 mesecev zamašen nos - sj si spiram tk. pa mi sluz odnese ven. ampak še vedno ne morem lepo dihat nos je čist, sam je sluznica otečena. drek, glih zdj! kk nj grem rodit z zaštofkanim nosom!?
|