|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  126 127 [128] 129 130   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarke 2013
3.1.2013 9:12:53   
vesper
inigo to je bilo tebi namenjeno, da bo tvoj datum 6.1. ne vem kam mi je zginil tvoj nick, pa sem ga napisala user posted image

PRILOŽNOST ZA NOV ZAČETEK NAM NE PONUJA LE NOVO LETO, AMPAK VSAKO JUTRO, V KATERO SE PREBUDIMO. VSAK NOV DAN JE MOŽNOST, DA ZAČNEMO ZNOVA...

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 3176
3.1.2013 9:19:27   
vesper

IZVIRNO SPOROČILO: Bijoux

Mala BB, ja saj tudi meni se je zdelo dolgo. Ampak ko sem prišla, so mi glede na stanje napovedali 10 - 12 ur. Pa baje pri prvorodkah rado kar traja. In kolegica, ki se ji je pričelo na enak način kot meni, je rojevala 21 ur. Tako da sem zelo vesela in verjamem, da je bilo teh 6 ur kratek čas user posted image

Imamo pa zdaj kar pestro, ko smo doma. Na vsak način smo mu morali dvigniti težo, ki se ni nikamor premaknila in zato je tudi težje premagal zlatenico. In moramo biti res striktno na 3 ure pokonci in jesti, tudi če se mali ne zbudi. Jaz pa imam še to "nesrečo", da si moram mleko črpati, saj je naš mali škrat na prsih rajši spal kot jedel in smo potem presedlali na flaško, da se je začelo kaj premikati. Tako da sva z mojim trenutno dva zombija, ampak bomo nekako prišli v rutino user posted image

Vesper, veš da sem prav pomislila nate dvajsetega user posted image Pa še tako smo se prej tu na forumu pogovarjale, kako ti kar malo zavidamo, da boš tako hitro že stiskala svojega Jakata. No..pa se je še naš odločil, da se želi stiskat že prej user posted image

Punce, js kr sočustvujem z vami. Jaz sem imela že malo pred porodom vsega dovolj in si ne predstavljam, kako naveličana bi bila že zdaj. Držim pesti, da se vaši pikci in pikice čim prej odločijo, da pridejo raziskovati ta svet user posted image

bijoux kolk pa je bil težki, ko sta šla iz porodnišnice? Ker naš je tudi kr malo shujšal, kar pravijo da je itak normalno, ampak potem so pediatri že začeli delat majhen preplah, da je na meji itd..user posted image
ko smo šli iz P smo mi tehtali 2850, rodil se je z 3100. user posted image Zdaj se isto hranimo na 3 ure in ga zbujamo. Ponoči ga jaz ne zbujam, razen če se sam zbudi, kar seveda se na 3-4ure in mu dam zizo in zaspi nazaj. Jaz sem imela to srečo, da je kljub flaškam v P, zizo takoj zgrabil in jo vzel za svojo user posted image user posted image imam večji problem z njim, ko mu dam kakšen čajek, ker mu kr nič ne odgovarja flaška user posted image
No, skratka zanima me ful, če smo se kaj zredili zdaj v tem času, ko se pridno dojimo. Jutri pride patronažna in ga bo stehtala, ker men se še vedno zdi tak drobižek user posted image

PRILOŽNOST ZA NOV ZAČETEK NAM NE PONUJA LE NOVO LETO, AMPAK VSAKO JUTRO, V KATERO SE PREBUDIMO. VSAK NOV DAN JE MOŽNOST, DA ZAČNEMO ZNOVA...

(odgovor članu Bijoux)
Neposredna povezava do sporočila: 3177
3.1.2013 9:25:06   
Inigo

IZVIRNO SPOROČILO: vesper

inigo to je bilo tebi namenjeno, da bo tvoj datum 6.1. ne vem kam mi je zginil tvoj nick, pa sem ga napisala user posted image

Kk ste vse prepricane v to... :) Da bi le imele prav. Js si pa prav mislim, da bom zaradi te zelje, cakala vse do 20.1. in se dlje... :(

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 3178
3.1.2013 9:32:38   
nusika2013

IZVIRNO SPOROČILO: Inigo

Kk ste vse prepricane v to... :) Da bi le imele prav. Js si pa prav mislim, da bom zaradi te zelje, cakala vse do 20.1. in se dlje... :(

inigo nic ne bos cakala, ker si meni odstopila 16.1. in tebi preostane samo 6.1. hehehehhehehehehe....user posted image user posted image

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 3179
3.1.2013 10:26:54   
Inigo

IZVIRNO SPOROČILO: nusika2013

IZVIRNO SPOROČILO: Inigo

inigo nic ne bos cakala, ker si meni odstopila 16.1. in tebi preostane samo 6.1. hehehehhehehehehe....user posted image user posted image

hahahah! faca si user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nusika2013)
Neposredna povezava do sporočila: 3180
3.1.2013 13:49:22   
Mala BB
Evo, pa je prvi CTG za nami. In kot kaže jih bo še kar nekaj, ker se malemu očitno nikamor ne mudi. No ja, moram pa priznati, da je bil prvotni PDP 9.1. in ga je šele pol popravila na 3.1. Ja nič, bomo pa čakali, čeprav jas ne bi vec, vse me že boli, ne spim.... In pol sem js "pametna" mislila, da sem že imela kao popadke, ker je tako zelo bolela...in je rekla, da ni šans, niti malih. Super, res sem potolažena, če me je že to bolelo....user posted image . Zdej pa na dva dni....

Lep dan vsem! Kar malo zavidam vsem, ki se že cartate

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 3181
3.1.2013 14:10:09   
matejad
Lep sončen pozdravček od naju!
Smo v novem domu končno dobili še internet, tako da sem itak takoj prišla pogledat sem gor, če je katera že rodila. ČESTITKE MAMICAM! Naj bo lepo, mirno in toplo otroštvo...
Pri nas ni nič novega, do 17.ga je še dolga, z mojim občutkom, da grem čez rok, pa še bolj. Se pa tolažim s tem, da ta mesec pa le bo.

Za malo je pripravljeno vse, mogoče manjka še kakšna malenkost, za katero pa bo že ati poskrbel...Te dni si moram pripraviti še torbo za sebe in torbo za novorojenčico za domov.

Lepe sončke vam želim! Lep dan vam želim!

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 3182
3.1.2013 14:16:44   
matejad
Inigo, a si ti spraševala o izpisu otroka iz vrtca? Ne vem, v glavnem, ena je...
Jaz svojega ne bom izpisala. HB nismo več tako velikokrat bolani, kakšen prehlad tu in tam, malo pokašlja, drugih težjih bolezni pa nimamo več (trkam na les!).
V bistvu bom o tem premišljevala potem, ko bo kaj zagustilo, kar se zdravja tiče...da bo recimo teden, 14 dni doma... Verjetno je pa druga pesem pri tistih, ki imate malo razliko...pri nas je le 5 let, tako da nas počasi že šola kliče.

(odgovor članu matejad)
Neposredna povezava do sporočila: 3183
3.1.2013 14:46:09   
Inigo

IZVIRNO SPOROČILO: matejad

Inigo, a si ti spraševala o izpisu otroka iz vrtca? Ne vem, v glavnem, ena je...
Jaz svojega ne bom izpisala. HB nismo več tako velikokrat bolani, kakšen prehlad tu in tam, malo pokašlja, drugih težjih bolezni pa nimamo več (trkam na les!).
V bistvu bom o tem premišljevala potem, ko bo kaj zagustilo, kar se zdravja tiče...da bo recimo teden, 14 dni doma... Verjetno je pa druga pesem pri tistih, ki imate malo razliko...pri nas je le 5 let, tako da nas počasi že šola kliče.

sj tut Brin ni več tolk bolan... problem je v tem, da 4 letnik kamot preboli neko virozo, do tebe niti ne bo prišla, za dojenčka je pa lahko usodna. virusi se nosijo domov. sj veš kk je v vrtcu. pride en bolan in natrosi bacilov po igračah in vsepovsod in vse to prinesejo otroci domov. pa si lahk doma ne vem kk umivamo roke, ampak to ni to.

čist nedolžen kašelj je lahko pri dojenčku problem... tega se bojim.

no, sm klicala v vrtec in je tko, da ga lahko izpišem, ampak mi mesta ne morejo garantirat. lahko da bi ga ob ponovnem vpisu dobila, lahko da ne. lahko da bi ga dobila v nekem čisto drugem vrtcu... tega pa se glih neb šla. zato bom najbrž vrtec lepo polno plačala, hodil pa pač ne bo. do konca februarja. potem je pa tako boljše okoli teh bolezni.

(odgovor članu matejad)
Neposredna povezava do sporočila: 3184
3.1.2013 14:46:41   
Inigo

IZVIRNO SPOROČILO: Mala BB

Evo, pa je prvi CTG za nami. In kot kaže jih bo še kar nekaj, ker se malemu očitno nikamor ne mudi. No ja, moram pa priznati, da je bil prvotni PDP 9.1. in ga je šele pol popravila na 3.1. Ja nič, bomo pa čakali, čeprav jas ne bi vec, vse me že boli, ne spim.... In pol sem js "pametna" mislila, da sem že imela kao popadke, ker je tako zelo bolela...in je rekla, da ni šans, niti malih. Super, res sem potolažena, če me je že to bolelo....user posted image . Zdej pa na dva dni....

no, super... smo vse v čakalnici user posted image

(odgovor članu Mala BB)
Neposredna povezava do sporočila: 3185
3.1.2013 14:54:11   
Pikica_82
Kaj ni možna rezervacija (kot jo majo med poletjem)? Moram vprašat v vrtcu, vem, da so neke spremembe uvedli... Al pa če pediater napiše mnenje, tak se je včasih tud dalo do znižanega plačila prit.
Naš bo tudi vsaj prvi mesec doma, ni mi za reskirat. Pa ni bil letos še nič bolan, samo kot je inigo napisala, lahk pa je prenašalec...

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 3186
3.1.2013 14:59:56   
Inigo

IZVIRNO SPOROČILO: Pikica_82

Kaj ni možna rezervacija (kot jo majo med poletjem)? Moram vprašat v vrtcu, vem, da so neke spremembe uvedli... Al pa če pediater napiše mnenje, tak se je včasih tud dalo do znižanega plačila prit.
Naš bo tudi vsaj prvi mesec doma, ni mi za reskirat. Pa ni bil letos še nič bolan, samo kot je inigo napisala, lahk pa je prenašalec...

ne, samo poleti za julij in avgust. možno je zdravniško opravičilo ja, more bit pa skupaj vsaj 30 dni "bolan". ampak dvomim, da mi bo pediatrinja to napisala... probala pa bom, seveda!

(odgovor članu Pikica_82)
Neposredna povezava do sporočila: 3187
3.1.2013 15:02:53   
Pikica_82
Eh ti šment... Sem malo računala na znižano, pa ok, če ne bo šlo... Bom drug teden še v našem vrtcu vprašala, če se kak vseeno da. 
Hm, midva z malim nisva bla pri zdravniku že od hm, maja... user posted image  

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 3188
3.1.2013 15:14:07   
Sadrika

Ooo, welcome to the club user posted image se bova pa glih zgrešile, jaz imam zopet ju3, ti pa potem v soboto...
Katera zdravnica pa je bila danes? Pa baje te CTG-ji niso sploh nič zanesljivi...včeraj sva bili skupaj z eno, ko je bila že 2 tedna čez PDP in 5. noseča in razlagala za prejšnjič kake popadke je mela, CTG ji pa ni zaznal nič in jo je babica že skor domov nagnala in ji je samo zabrusila, ma saj vem kaki so popadki, sej jih nimam prvič in čez 1/2 ure bila v porodni....
A ti je kaj rekla, kako je user posted image , nizko, visoko? Kako je z MV in plodovnico? Mene že tud vse boli, mali je res že nizko, hodim kot bi imela nekaj med nogami, pa tudi, ko sedim, se mi zdi, da mu bom glavico zlomla user posted image
Danes so me začela pa rebra tko pečt, pa ne vem, če ima stegnjene nogice al ka

(odgovor članu Mala BB)
Neposredna povezava do sporočila: 3189
3.1.2013 19:36:52   
noseckec23

IZVIRNO SPOROČILO: Sadrika

Ooo, welcome to the club user posted image se bova pa glih zgrešile, jaz imam zopet ju3, ti pa potem v soboto...
Katera zdravnica pa je bila danes? Pa baje te CTG-ji niso sploh nič zanesljivi...včeraj sva bili skupaj z eno, ko je bila že 2 tedna čez PDP in 5. noseča in razlagala za prejšnjič kake popadke je mela, CTG ji pa ni zaznal nič in jo je babica že skor domov nagnala in ji je samo zabrusila, ma saj vem kaki so popadki, sej jih nimam prvič in čez 1/2 ure bila v porodni....
A ti je kaj rekla, kako je user posted image , nizko, visoko? Kako je z MV in plodovnico? Mene že tud vse boli, mali je res že nizko, hodim kot bi imela nekaj med nogami, pa tudi, ko sedim, se mi zdi, da mu bom glavico zlomla user posted image
Danes so me začela pa rebra tko pečt, pa ne vem, če ima stegnjene nogice al ka

punce prvi Ctg na pdp? jaz imam prvega 2tedna pred pdp? Kako to, da imate ve tako pozno? sicer mi ginekologinja ni rekla, da bi bilo bilokaj narobe. Na kako pogosto pa ste imele preglede v zadnjem mesecu?

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 3190
3.1.2013 19:56:33   
neonaia
no da se še js mal oglasim in pojamram user posted image

najprej čestitke bijoux in helenčici!! user posted image user posted image user posted image

pri nas tut čakamo...še 5dni do pdpja pa še nč.sicer je prebava ratala bolj redna, pa trebuh je skoraj nonstop trd, ampak še nč resnega. user posted image

a se vsem ta čep odlušči pred porodom oz. a se mogoče lahko šele v P tik pred rojstvom? a je možno da tega ne opaziš? k js nism mela nobene krvavitve.belkast izcedek je, ampak že skor celo nosečnost.

js sm mela pregled 2tedna pred pdp, naslednjega mam točno na pdp. do zdaj še nobenega ctgja niti vaginalnega pregleda...

(odgovor članu noseckec23)
Neposredna povezava do sporočila: 3191
3.1.2013 20:05:21   
Mala BB
Sadrika danes je bila dr. Brus. Ne poznam. No, sej skoraj nobene tam ne poznam. Ampak je bila ok, naredila UZ, ga zvagala, ker sem rekla, da je moja G opozorila na "velik plod" in pregledala/ocenila plodovnico. Ostalo pa ne. Za MV pa nič. Se strinjam, meni je tudi vse malo čudno in tele CTG bi bilo bolje, če bi jih kdaj naredili tudi popoldan ali zvečer. Mene dopoldan skoraj nič ne matra, takole zvečer pa komaj hodim + krči in vse kar paše zraven.

Me res zanima koliko bomo čez rok.

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 3192
3.1.2013 20:07:01   
noseckec23

IZVIRNO SPOROČILO: neonaia

najprej čestitke bijoux in helenčici!! user posted image user posted image user posted image

pri nas tut čakamo...še 5dni do pdpja pa še nč.sicer je prebava ratala bolj redna, pa trebuh je skoraj nonstop trd, ampak še nč resnega. user posted image

a se vsem ta čep odlušči pred porodom oz. a se mogoče lahko šele v P tik pred rojstvom? a je možno da tega ne opaziš? k js nism mela nobene krvavitve.belkast izcedek je, ampak že skor celo nosečnost.

js sm mela pregled 2tedna pred pdp, naslednjega mam točno na pdp. do zdaj še nobenega ctgja niti vaginalnega pregleda...

Zanimivo, jaz sem se vaginalnega imela danes, ocitno so res vsi ginekologi drugacni. Sicer mi je vsec, da je tako zavzetna, pa z nicemer me ne obremenjuje, naredi pa mi vse zive preiskave.

Punce kaj se je katera odlocila za epiduralno? :)

(odgovor članu neonaia)
Neposredna povezava do sporočila: 3193
3.1.2013 20:55:17   
Inigo

IZVIRNO SPOROČILO: noseckec23

IZVIRNO SPOROČILO: neonaia

Zanimivo, jaz sem se vaginalnega imela danes, ocitno so res vsi ginekologi drugacni. Sicer mi je vsec, da je tako zavzetna, pa z nicemer me ne obremenjuje, naredi pa mi vse zive preiskave.

Punce kaj se je katera odlocila za epiduralno? :)

Jp, js :) Sm jo mela ze pri prvem in zdj jo bom tudi.

(odgovor članu noseckec23)
Neposredna povezava do sporočila: 3194
3.1.2013 21:16:34   
Bijoux
Vesper, mi smo mel pa ob rojstvu 3070, pa je potem v porodnišnici tud že do 2850 zgubil. So rekli, da je to kar spodnja meja, da več ne sme zgubit. No in k sva šla prvič domov, je imel 2880. Pol so naju pa še za eno noč sprejel nazaj, ker je zlatenica spet zrasla, smo šli pa domov potem s 3100 (v eni noči se je zredil iz 2900 na 3100 user posted image ).
Ampak potem na zadnji kontroli spet ni nič pridobil..je imel še vedno 3100. Pa se meni zdi, da veliko poje, samo tudi skoz kaka. Tko da ne vem no...upam, da bo šla teža še kj gor.

K nam tudi jutri pride patronažna user posted image Samo ga še ne bo tehtala, ker je bil ravno včeraj stehtan. Moramo potem naslednji teden spet težo malo prekontrolirat.

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 3195
3.1.2013 21:22:02   
matejad
Inigo, imaš prav... Sam tole glede rezervacije pa tud meni ni jasnouser posted image  Da bi pa potem obiskoval drug vrtec - moje mnenje no way!

Jst sem imela epiduralno pri prvem  - zadovoljna zelo...zdaj se pa (še) nisem odločila - ne vem zakaj...se tolažim, da bo šlo naravno čist lepo...pa s tem tudi, da poznam vse v naši bolnišnici/porodnišnici, in da v primeru, da prosim, dobim zadevouser posted image  Mah, bom že... 

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 3196
3.1.2013 21:24:39   
matejad
Še tole, ker si ravno o patronažni načela temo... Mene je klicala, da se oglasi te dni malo na ogled in pogovor... Je imela katera tudi že pred porodom kak obisk patronažne? Sem pa slišala, da ti pripada en obisk...

(odgovor članu matejad)
Neposredna povezava do sporočila: 3197
4.1.2013 8:46:06   
alenkita1
Živijo in srečno 2013;)

jst sem pa bila spet učeraj na ultrazvoku in ctg je vse ok nič več ne komplicirajo zaradi teže otroka;)Je pa rekla ginekologinja da cca bo mel 3000g.tko da super to sem že vse predvidevala;)

Jst se bom tudi odločila za epiduralno,me pa zanima vaše izkušnje ki ste jo imele?

Kako gre hitro čas še 13dni do pdp,nemorem verjet se niti še ne zavedam kako hitro mi je šlo;))
Počutje še vedno super,razen da čutim vsake toliko pritisko odspodaj,pa rebra me bolijo;)Kako pa vaše počutje?

(odgovor članu matejad)
Neposredna povezava do sporočila: 3198
4.1.2013 9:16:52   
nusika2013
nitta porocaj kaj so ti dans rekli na pregledu. me zanima kdaj ti bo dala datum CR. jaz pa komaj cakam ponedeljek zjutraj, da zvem kako in kaj. meni nikamor ne gre ta cas user posted image

(odgovor članu alenkita1)
Neposredna povezava do sporočila: 3199
4.1.2013 10:13:22   
nikky887
vrtec hmm...tamk sem jst delala so meli rezervacije tut čez leto...mmm...verjetno je to odvisno od vrtca samega...
ctg eni ginekologi delajo to na dan pdpja,eni prej,drugi kasnej...kar se mene tiče,je moja meni brezveze to delala že dvakrt, v ned mam pdp,ker mislim,da ne bo še nič,grem v pon na pregled pa mi bo spet delala in je res čist brezveve mi to...mija sestra in verjetno jih je več takih,k sploh niso mele,pa ni blo nič narobe...

(odgovor članu nusika2013)
Neposredna povezava do sporočila: 3200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  126 127 [128] 129 130   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  126 127 [128] 129 130   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?