|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  123 124 [125] 126 127   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarke 2013
31.12.2012 14:04:14   
Pikica_82
Nohtke jim lahko postrižeš tudi že prej user posted image

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 3101
31.12.2012 14:23:38   
Inigo

IZVIRNO SPOROČILO: Pikica_82

Nohtke jim lahko postrižeš tudi že prej user posted image

Brinu so jih postrigli ze v P, ker je mel prave krempeljcke :) Ti nohtki so tok mehki, da jih bp poscipas al porezes. Ni nobenga problema.

(odgovor članu Pikica_82)
Neposredna povezava do sporočila: 3102
31.12.2012 14:26:19   
Inigo
Glede sprehodov pa ne bo nobenga problema, ce bo tkole lepo vreme kot je zdaj. Se par dni nazaj sm poslusala na tv pediatra, ki je rekel da mrzel zrak se nobenmu ni skodil, ki je bil oblecen. Da je slabs bit doma v slabem luftu pa med 10 obiski, kot it vn. Tko da ce bo nad 0 stopinj, bomo mi kr kmal sli vn. Kkr se bom js pocutila ok. Sj ne bomo delali ne vem kake kilometrr. Ampak pol urce al urco na soncku, bo pa pravi balzam.

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 3103
31.12.2012 15:15:56   
nikky887

IZVIRNO SPOROČILO: Inigo

Glede sprehodov pa ne bo nobenga problema, ce bo tkole lepo vreme kot je zdaj. Se par dni nazaj sm poslusala na tv pediatra, ki je rekel da mrzel zrak se nobenmu ni skodil, ki je bil oblecen. Da je slabs bit doma v slabem luftu pa med 10 obiski, kot it vn. Tko da ce bo nad 0 stopinj, bomo mi kr kmal sli vn. Kkr se bom js pocutila ok. Sj ne bomo delali ne vem kake kilometrr. Ampak pol urce al urco na soncku, bo pa pravi balzam.

uff...če bo tako vreme še naprej bom najbolj srečna,k bom lohk na sprehodke hodila...k če bo sneg bo pa treba kake ketne za vozičk nabavtuser posted image user posted image

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 3104
31.12.2012 15:56:36   
vesper
sadrika ne popka še nima zaceljenega, oz.še mu ni niti odpadel user posted image je rekla patronažna danes da ni panike, enim prej enim kasneje. Je pa že fajn suh in mislim, da počasi gre h koncu.

mi smo pa bili danes prvič zunaj. ijeeeejj user posted image user posted image je rekla, da brez skrbi v takem vremenu je idealno it ven in zrak na otročka samo blagodejno vpliva. Joj kolk sem bila vesela.

Punce kako ste ve podaljševale izhode? Mi smo bili danes 15min , jutri sem mislila pol urce, potem eno in potem kr malo več. A je tako ok al je prehitro, prepočasi?

PRILOŽNOST ZA NOV ZAČETEK NAM NE PONUJA LE NOVO LETO, AMPAK VSAKO JUTRO, V KATERO SE PREBUDIMO. VSAK NOV DAN JE MOŽNOST, DA ZAČNEMO ZNOVA...

(odgovor članu nikky887)
Neposredna povezava do sporočila: 3105
31.12.2012 16:02:24   
Inigo

IZVIRNO SPOROČILO: vesper

sadrika ne popka še nima zaceljenega, oz.še mu ni niti odpadel user posted image je rekla patronažna danes da ni panike, enim prej enim kasneje. Je pa že fajn suh in mislim, da počasi gre h koncu.

mi smo pa bili danes prvič zunaj. ijeeeejj user posted image user posted image je rekla, da brez skrbi v takem vremenu je idealno it ven in zrak na otročka samo blagodejno vpliva. Joj kolk sem bila vesela.

Punce kako ste ve podaljševale izhode? Mi smo bili danes 15min , jutri sem mislila pol urce, potem eno in potem kr malo več. A je tako ok al je prehitro, prepočasi?

Ja ja, ko se posusi potem zelo hitro odpade. Brin ga je mel kr dolgo... Se mu je neki pacal v P, so ga mogli mal operirat, ampak v nekje 10 dneh je bil ok.

Hura za sprehod! Kk fajn... :) Vam se je pa res vse pokloplo. Od poroda do sprehoda. Res sem vesela. Kr tko naprej. Sprehode lahk kamot za 15 minut podaljsujes. Sj si Jaka fajn zadekala, toplo mu je sigurn in ce se ti ok pocutis, kr gasa vn.

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 3106
31.12.2012 16:52:59   
vesper
hihihhi inigo si faca ti, sem se zdaj nasmejala user posted image user posted image ko si napisala da se nam je vse lepo pokloplo od poroda do sprehoda user posted image user posted image
Ja jaz se itak ok počutim, sicer nekih tur še ne smem delat, zaradi pač brazgotine, da se res čist dobro zaceli. Čeprav je rekla patronažna da je super, šivi so mi že odpadli, zdaj še samo oteklina mora izginit, potem pa sem že kot v tarih časih user posted image user posted image
Boma pa šla na en kratek sprehod in pa seveda na čvek ob kavici, da mama počiva, otrok pa je na zraku user posted image
inigo oblekla pa sem ga v kombinezonček, seveda kapico in ga še zadekala dol z kociko. Odspodaj pa je imel še dve plasti, bodi in bobm.hlačke na vrh pa plišast pajac. Je to dovolj misliš?

PRILOŽNOST ZA NOV ZAČETEK NAM NE PONUJA LE NOVO LETO, AMPAK VSAKO JUTRO, V KATERO SE PREBUDIMO. VSAK NOV DAN JE MOŽNOST, DA ZAČNEMO ZNOVA...

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 3107
31.12.2012 18:00:58   
Inigo

IZVIRNO SPOROČILO: vesper

hihihhi inigo si faca ti, sem se zdaj nasmejala user posted image user posted image ko si napisala da se nam je vse lepo pokloplo od poroda do sprehoda user posted image user posted image
Ja jaz se itak ok počutim, sicer nekih tur še ne smem delat, zaradi pač brazgotine, da se res čist dobro zaceli. Čeprav je rekla patronažna da je super, šivi so mi že odpadli, zdaj še samo oteklina mora izginit, potem pa sem že kot v tarih časih user posted image user posted image
Boma pa šla na en kratek sprehod in pa seveda na čvek ob kavici, da mama počiva, otrok pa je na zraku user posted image
inigo oblekla pa sem ga v kombinezonček, seveda kapico in ga še zadekala dol z kociko. Odspodaj pa je imel še dve plasti, bodi in bobm.hlačke na vrh pa plišast pajac. Je to dovolj misliš?

A ne? se je glih porimalo, hihi. Včasih mi pa rata user posted image

Js mislim, da si ga čist fajn oblekla. Sicer pa tk vidiš, če spi in če ma na vratku (tilnik) toplo, mu je prav fino. Če bi ga zeblo, zihr neb bil tih user posted image Bi se jezil.

Punce moje, mamice in mamice to be user posted image želim vam lepo praznovanje silvestrovega in vse najlepše v novem letu, ki prihaja!

Rada vas mam! user posted image

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 3108
31.12.2012 18:19:57   
nitta
Tako da zaželim še jaz lepo mirmo praznovanje novega leta, mogoče je katera ta moment že v porodnišnici in bomo bile lahko važne da poznamo tisto ki je rodila prvega otročka v letu 2013 :) Punce jutri se pa naš mesec začenja in še malo pa smo brez trebuščkov :)

srečno in predvsem zdravo leto (mesec še posebaj) ki prihaja, naj vse slabe stvari tega leta ostanejo v starem letu in naredijo prostor lepim trenutkom novega leta.

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 3109
31.12.2012 19:25:03   
skarabej
VESPER - po dolgem času čekiram kako si in izvem, da se že cartate - ČESTITKEEEEEE - pa sinka imaš (se je meni zdelo al so ti najprej pupo napovedali? Zojo?)!

(odgovor članu nitta)
Neposredna povezava do sporočila: 3110
31.12.2012 21:36:25   
nitta
eno vprašanje se mi je porodilo, ko takole sama na kavču prestavljam kanale na TV, prav nič ni silvestersko :( torej novorojenček mora spati na boku kajne, kako pa zagotovim da se ne prevrne na trebušček ali na hrbet? vem da se dobijo ene take blazine ki so na eni strani podložene, je potem pametno to kupit? in pa še nekaj, tukaj okoli nas je v zadnjem mesecu bilo kar nekajkrat da je dete ponoči prenehalo dihati, pa k sreči so vse hitro rešili, malo naju je strah kako reagirati v takem primeru, sploh pa da je to ponoči in bog ne daj da ne vidiš prav čas-tu se dobijo tisti angel care varjante, ima katera izkušne s tem?

no, ko bo kateri dolgčas pa naj malo potipka :)

(odgovor članu skarabej)
Neposredna povezava do sporočila: 3111
31.12.2012 21:44:21   
vesper
skarabej hvala user posted image jaaa bila je punčka ja, do konca sedmega meseca, potem pa smo ugotovili da ima luleka user posted image user posted image tako da zdaj imamo doma malega Jakca user posted image user posted image Kako si ti kaj? Upam, da vse poteka tako kot more user posted image

nitta jaz nimam m+nobene podloge in nič, samo odejico mu malo tako naštimam, da ga kao podpolcam, pa ostane celo noč na boku. Saj zdaj ko so še tako mali nimajo moči da bi se obrnili. Vsaj naš je še zaenkrat nima kolikor ga opazujem user posted image Sicer glavico že ful premika in se že vidno bolj odziva na vse, tud klamotiri dosti bolj z rokicami, ampak obrne pa se še ne.

punce tudi jaz vam želim nešteto čarobnih trenutkov v novem letu in da bi prav vsaka od vas, čimprej povila svojo malo zdravo štručko user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nitta)
Neposredna povezava do sporočila: 3112
1.1.2013 12:49:05   
Sadrika
Želim vam lepo, zdravo, smeha polno leto 2013, čim krajši in lahek porod, ter zdrave otročiče brez krčkov. Mamicam pa seveda veliko zdravja, prespanih noči in ustrežljivih očkov. Kako ste silvestrovale? Jaz sem spala že ob 22.30, za kakšno NL niti ne vem... Katera od naših mogoče v P pričakala? Hmmm....

Danes je moj uradni PDP, v soboto sem imela od NS, pa se še nč ne dogaja. Zdaj sem tudi oba telefona odklopila, imam poln k... teh klicev in SMS-ov - Kaj si že rodila? In sploh tašča je nadležna, pa smo ji lepo že 54254x povedal, da jo bomo itak poklical, ko bomo šli v P. Ampak ne, ona še vedno vztraja in sprašuje - Ja, kaj še kr nisi? Ma ja sem že in teb bom povedla čez 3 mesce...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image kok so eni. Ma mi je žal, da sem sploh kermu povedla PDP, mar bi rekla, 14 dni al pa 1 mesec kasnej.
No, se že boljš počutm, sam da sm dala ven user posted image Hvala punce, ko me poslušate user posted image

< Sporočilo je popravil Sadrika -- 1.1.2013 12:51:12 >

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 3113
1.1.2013 13:49:15   
vesper
sadrika nič se ne sekiraj, prav si nardila, da si telefon odklopla. Kak znajo bit ljudje nadležni jaoooo user posted image user posted image sploh tašče so tečne ko hudič. Moja je tudi nadležna ko ena CC muha ji jaz pravim. Pa skozi govori, saj jaz vas ne gnjavim, a ne ve, da je ravno ona od vseh najbolj tečna user posted image user posted image user posted image
Punce jaz vam tudi želim čimlepši porod in da čimprej objamete svoje majhne štručke user posted image user posted image

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 3114
1.1.2013 13:52:46   
nusika2013
hei punce!

upam,da ste vse prezivele cimbolj miren in lep vecer, sicer pa je zame to samo ena noc vec v letu, pac zacnemo znova steti, da nam je lazje :) Moja tamala se mela pravi party v trebuhu zvecer. nisem cist ziher, ce se ni kje celo obrnila.

No pa je le napocil nas mesec, vecina januarckov je upravicila svoje "ime" :) bomo videli katera se bo zdaj prva pridruzila vesper in sandri_sandri.

jaz se tud bojim tega nedihanja...me kr zmrazi, ko na to pomislim...jaz sem kupla tisto blazinico, ker so imeli v pikapolonici znizano, drugace pa lahko tudi podlozic s kaksno brisacko al pa dekico, kot je napisala vesper.

jaz res komaj cakam, da pride nase dete. nikakor ne pride ta 7.1., ko boma zvedla kdaj bom imela carskega...sem pa se odlocla gih zaradi tega kaj se tebi dogaja sadrika, da bom povedala "narobni" datum carskega, da me ne bodo vsi klicarli, pa se presenecenje bo, ce bo kao par dni prej, ko noben ne bo pricakoval.

zelim vam res vse dobro in cim bolj zrave otrocke!

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 3115
1.1.2013 13:55:21   
Mala BB
Evo drage souser posted image , pa se je začel "naš" mesec! Tudi jaz se pridružujem vsem lepim željam in vsemu kar paše zraven.

Sadrika - sem že pomislila danes nate. Mene sicer vse boli ampak tudi mislim, da mali v četrtek niti slučajno ne bo razveselil svoje mame. Bom videla kaj bo pokazal CTG. No, sva se pa vsaj rešili časopisa in televizijeuser posted image

Klici - meni gre to tudi ful na živce, js sem določene osebe okoli mene kar lepo zadolžila: eno prijateljico za vse ostale, mamo pa za familjo. Malo celo pomaga!

Gremo malo ven, pri nas je sonceeeee!

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 3116
1.1.2013 14:52:10   
HotCat

Srečno 2013 punce user posted image user posted image ...pa je prišel naš Januar...juhu user posted image ...se malo pa bomo cartale naše jenčeke
user posted image

Mi smo bedeli do pol 2h zjutraj, predvsem zato ker je naš mali kuža čist prestrašen ko pokajo, in potem laja, svili, se trese....je resnično bogi...user posted image

Imam pa že 2 dni takšne menstrualne krče...tko da je mogoče kaj začelo počasi pripravljati..bomo videli user posted image

sadrika ti si pa še kr 2v1, ampak zdej bo pa sigurno kmalu!!!

(odgovor članu Mala BB)
Neposredna povezava do sporočila: 3117
1.1.2013 15:42:51   
vijolica80
Ojla,
tudi jaz se kljub moji ogromni lenobi pri pisanju postov pridružujem in vam/nam vsem želim čimkrajši in malo boleč porod user posted image , ter seveda vsega lepega v letu 2013 s partnerjem, otročkom in bližnjimi!

Hvala vsem na temi januarke, da ste vztrajne in vestne, da pišete poste, ki jh lahko vsaki dan berem!

Jaz imam tudi blage krče (občasne že cca 1 teden, PDP 11.1.), občutek kot pred menstro. Pa sem gineka vprašala, če je kakšna povezava med bližajočim se porodom in krči? In mi je seveda povedal, da se maternica celo nosečnost pripravlja na porod. In da ene čutimo te priprave bolj, druge manj. Tako, da naj ne skrbim, ker ko bodo pravi popadki bomo vedleuser posted image .

Uživajte user posted image in mamice!

(odgovor članu HotCat)
Neposredna povezava do sporočila: 3118
1.1.2013 18:51:54   
vesper
inigo ali pa katera ki je že mamica, kako je s čiščenjem popka ko le ta odpade? Namreč meni se zdi, da bo malemu popek danes jutri odpadel, patronažna pa pride komaj v petek. Kaj mu še vedno normalno čistim popek dalje kot do zdaj ali je kakšna sprememba potem?

(odgovor članu vijolica80)
Neposredna povezava do sporočila: 3119
1.1.2013 19:11:47   
nitta
Ima katera izkušnje (ali je kaj slišala) z angel-care blazinami? ker vidim da imajo tudi ene take ki se za pleničko zapnejo in jih lahko uporabljaš tudi v vozičku ko ti notr zaspi recimo.

Aja pa še nekaj, kako je s temi petronažnimi? jst sm z malo prijavljena pri meni doma, živimo pri mojmu doma (druga občina), rodili bomo pa v ta tretji občini, kako bo sploh vedla katera mora pridet pa kam :)

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 3120
1.1.2013 19:20:09   
Sadrika
nitta - jaz sem nabavila ta angelcare z senzorjem gibanja/dihanja, ker sem slišala same pohvale. Sprobala sem ga samo do te mere, da sem gor položila svojo dlan, pa še to sem poskusila čisto na rahlo in sem bila ful presenečena kako je občutljiv. No, kako bo potem dejansko se obnesel, pa lahko samo upam na najbolje.
Kar pa zadeva patronažne, jo je potrebno obvestiti, ko greš domov, oz. ko jo želiš, tudi sama še nisem ziher, bom potem v P se dejansko pozanimala, je pa baje od regije do regije odvisno.

(odgovor članu nitta)
Neposredna povezava do sporočila: 3121
1.1.2013 19:28:05   
Sadrika
IZVIRNO SPOROČILO: Mala BB

Sadrika - sem že pomislila danes nate. Mene sicer vse boli ampak tudi mislim, da mali v četrtek niti slučajno ne bo razveselil svoje mame. Bom videla kaj bo pokazal CTG. No, sva se pa vsaj rešili časopisa in televizijeuser posted image

Iiiii kok lepo, da si se spomnila name in če še sama priznam, sem tudi jaz nate, če te je slučajno kaj prehitelo .... in res ja, HB, da sva se rešli medijev, to bi mi najbolj morilo... Ju3 imam pa jaz s5 CTG in sporočim kako bo. Danes mi je začelo nekaj puščat, ne vem, tak čudn izcedek, nič obarvan, upam, da se kaj mehča, sem že tok neučakana. Bojim se samo, da se malemu ne bi več dobro godilo

Aja, pa še nekaj, če bo mali še dolgo vztrajal notri, bom kmalu na +30 user posted image , ker imam pa nenormalen apetit, se mi vsi čudijo kolk pojem, kile mi grejo pa tko gor, da adijo, sem rekla, da ne stopim več na vago do poroda, v P te pa tko ne vagajo.

< Sporočilo je popravil Sadrika -- 1.1.2013 19:33:00 >

(odgovor članu Mala BB)
Neposredna povezava do sporočila: 3122
1.1.2013 19:45:53   
Pikica_82
Srečno in veselo 2013!

Tak, zdaj pa lahko gremo rodit user posted image

Popek čistiš isto, dokler je v njem še kak ostanek, s fiziološko/alkoholom, potem pa je dovolj samo voda.

V Mbju je bilo tako, da pride ena teta preverit podatke o otroku, prav tako te vpraša, na kateri naslov naj pride patronažna. Nismo rabli nič sami javljat. Me je pa enkrat obiskala že pred porodom, očitno je dobila podatke od G v ZD.

Angel care - mi ga imamo še od prvega, pri njem smo ga uporabljali več kot dve leti (dokler je spal v kinderpetu), in smo bli super zadovoljni. Tri krat nam je piskal, dva krat je mali dihal (ko sem prilaufala k posteljici), enkrat pa dejansko ne. Mamo pa plošče, za tega, ki ga zatakneš kam, pa še nisem slišala.

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 3123
1.1.2013 19:49:37   
Sadrika
nitta - tole sem našla, če ti bo kaj v pomoč

Kaj pa, če ste Ljubljančanka, pa ste se odločili roditi v postojnski porodnišnici? Ali pa če ste kot mesto stalnega prebivališča prijavili domači naslov v Ljubljani, takoj po porodu pa ste se odpeljali za mesec dni k mami v Maribor? Če nosečnica ni rodila v regijski porodnišnici, mora patronažno službo o njenem porodu obvestiti otročnica sama ali pa njeni svojci! Enako velja, če greste po porodu stanovat kam drugam, razen seveda tam, kjer odgovorna patronažna medicinska sestra osebno prevzame odpuščene otročnice in se z njimi tudi pogovori o obisku patronažne medicinske sestre ter naslovu, na katerem bo mamica po porodu stanovala.
V prvem mesecu otrokovega življenja patronažna medicinska sestra v skladu s Pravili obveznega zdravstvenega zavarovanja opravi tri obiske pri novorojenčku in dva pri otročnici, kar zadostuje v večini primerov. Če pa zdravstveno stanje matere ali otroka tako zahteva, se število obiskov lahko ustrezno poveča

(odgovor članu Pikica_82)
Neposredna povezava do sporočila: 3124
1.1.2013 22:56:17   
nitta
Sadrika in Pikica lepa lepa hvala za odgovore in nasvete, bomo mi tudi nabavli, pa če me vsako noč za brez veze pokonc vrže, mislim da je vredno tistih 100eur al kolko je. Torej bomo obvestili patronažno iz tukaj kjer živimo, škoda, je baje ena čudna :)
sva zdajle z dragim en foto shoting naredila, da imamo vsaj nekaj slik za spomin na bušija, prej se nismo nič slikali, je bilo toliko stvari skos da sva pozabila. Pa ko takole gledam slike..jooooj al sm res že čisto na koncu, tok velik trebušček je, ko ga tako dol gledam sploh ne zgleda tako velik :D

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 3125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  123 124 [125] 126 127   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  123 124 [125] 126 127   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Težave s spanjem v nosečnosti: kako si pom...
Se tudi vam vse pogosteje dogaja, da se zbujate vso noč in ne veste več, kaj je narobe? Ne najdete pravega položaja za s...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

bi pustile otroka ...
*miska.mcc*

v šolo v naravi v teh razmerah? (S primorska-hribi) več na : [urlGhttp://www.ringaraja.net/forum/m_5374343/mpage_1/key_/tm.htm[/url]

da (69%)

ne (31%)

Število vseh glasov: 61

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!