|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  122 123 [124] 125 126   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarke 2013
30.12.2012 11:53:58   
nikky887

IZVIRNO SPOROČILO: Sadrika

Kaj imate že vse izbrana imena...
Saj ga imava mi2 tud, samo sem vsak dan bolj skeptična, če je res tisto pravo user posted image Nekateri pravijo, da ko otročka vidiš, da veš, ali mu ime paše ali ne.
Jaz sem že od otroštva govorila, če bom imela pa kdaj sineka, bo pa..... ampak se moj s tem imenom ful dolgo ni strinjal in sva skupaj izbrala enega, pred kratkim se je pa omehčal in rekel, če sem si pa to ime res tok želela, pa naj bo.

mi2sva se o imenih že kr par let nazaj menila-k sploh še nisva načrtovala otrok...tko da k sm zanosila sem ga sam uprašala,če imena veljajo od takrat,pa je reku,da ja....sam sem tut sama se že premislna umes in imenu za moji pikico dodala še eno ime-moj seveda ni za,ker mu je še prvo ime predolgo...sam glede na to,da se mu ne da sploh debatirat o tem bom nardila po svoje-tut priimek (ker nisva poročena) bo mela po meni...user posted image user posted image

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 3076
30.12.2012 16:16:57   
ajetam@
punce ena je rekla da v porodnišnici ne dovolijo obiskov zaradi viroz pa ne najdem odgovora v kateri porodnišnici je to?

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 3077
30.12.2012 16:30:53   
Renata81
V Lj sploh ni obiskov. Razen partner in otroci od 15 do 18 ure vsak dan. So pa ful strogi.

(odgovor članu ajetam@)
Neposredna povezava do sporočila: 3078
30.12.2012 16:38:59   
ajetam@
ja to mi je jasno ja. pa se mi tut prav zdi. samo če je čas viroz tudi otrok ne spustijo gor. to me zanima :)

(odgovor članu Renata81)
Neposredna povezava do sporočila: 3079
30.12.2012 16:39:13   
Inigo
nitta - sploh ni tolko važno do kolk pride gor, bolj je to, če popadek traja. tak tapravi traja od 40 do 60 sekund. lahk tut več. vse kar je manj, ni nč od nč user posted image moj ctg je včeraj kazal 30 sekundne na 8 minut al neki takega... FS 160. nč resnega. tolk da ščipa in da sm slabe volje... user posted image

nusika - ja, jst mam taprvi rok 16.1., po NS mam 21.1., po menstri pa 26.1. jst se najbolj zanašam na 21.1., kr baje tut najbolj gledajo na tega po NS. ampak jst čutim, da bo prej.

btw, še to! včeraj je našmu pobu namerla sam 2500g. pol ga je zmerla še enkrat in namerla 2700g. tko, da mamo tut mi lahkokategornika. ni pa nč komplicirala, da bi mel premal al kj, je rekla, da je čist ok, da bo pač mal lažji. pravi, da več kot ene 3kg ob rojstvu ne bo mel. ampak, da je to čist ok, nč alarmantnega in da bo mogoče še lažje rodit. jst kr podpišem! user posted image tk da sma se dans z mojim sprehodla do H&M in kupla še dva bodija 50. za našga drobižka.. user posted image

obiski - v SG sm ravno včeraj gledala po hodniku in se je ena mamica sprehajala tam s tastarejšim. torej so obiski prosto po prešernu. mi dogovarja, pa mi ne... ne vem. se veselim, da bo lahko prišel k meni tudi Brin, po drugi strani mi pa ne paše, ker bodo prihajal vsi, tut ljudje, ki bodo bolni in bo gužva itd... grrrr! nikol mi ni prav. user posted image

(odgovor članu Renata81)
Neposredna povezava do sporočila: 3080
30.12.2012 16:42:06   
Inigo

IZVIRNO SPOROČILO: ajetam@

ja to mi je jasno ja. pa se mi tut prav zdi. samo če je čas viroz tudi otrok ne spustijo gor. to me zanima :)

to bi mogl bit od novembra do marca! brez heca... resno jst to mislim. tiste par dni pa že lahk počakajo obiski... res ni prijetno, da se milijon folka nagužva v tisto sobo, vsi si vlačijo te boge otročke po rokah, pol jih ma čiste roke, pol jih niti pomislo ni, da bi si jih umili, eni kihajo, drugi šmrkajo... aaaa! user posted image no go! ampak kaj naj... če bo možno, si bom nafehtala svojo sobo, če ne bo šlo, bom pač mogla potrpet.

(odgovor članu ajetam@)
Neposredna povezava do sporočila: 3081
30.12.2012 16:52:11   
ajetam@
ja meni je mega da ni drugih obiskov. bodo že počakali da pridem domov.
jih čisto nič ne bom pogrešala, ko v tistih razvlečenih haljah iz katerih ti joški ven lezejo ležiš v postelji
user posted image

mene samo za otroka zanima. ker svojega otroka pa si močno želim tam.

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 3082
30.12.2012 16:54:28   
Inigo

IZVIRNO SPOROČILO: ajetam@

ja meni je mega da ni drugih obiskov. bodo že počakali da pridem domov.
jih čisto nič ne bom pogrešala, ko v tistih razvlečenih haljah iz katerih ti joški ven lezejo ležiš v postelji
user posted image

mene samo za otroka zanima. ker svojega otroka pa si močno želim tam.

Tut js! Zelo zelo! Ampak po drugi strani pa raje potrpim tiste dni brez njega, kot da vlacijo tja prehlajenenin virozne otroke in pol zboli cela soba... Ves kaj mislim?! Js vem, da Brina niti pod razmo neb peljala v P, ce bi bil bolan. Ampak nekaterim je pa en drek mar za to...

(odgovor članu ajetam@)
Neposredna povezava do sporočila: 3083
30.12.2012 18:04:36   
vesper
hej punce,

obiski joooj ja, mene to tudi ubija tete, strici, babice, sestrične,....in kaj vem kdo še vse. Ker znorim lahko user posted image user posted image Jaz sem imela hvala bogu svojo sobo in mi je bilo to prihranjeno, drugače bi verjetno enega zadavila tam user posted image
pa tako kot si rekla inigo, eni niti pomislijo ne, da bi si roke umili. ob tem pa lahko kr znorim, halooooo osnovna higiena.
Recimo da vam povem, je k meni prišla patronažna, ki je nadomeščala tisto glavno in prosim šok. ženska si ni niti rok umila, ko je šla malemu čistit popek. Da ne govorim o tem, da mu nege itak ni nardila in nič. Aaaaa me je razpizdila in jo ziher zatožim. Saj nega ok, jo itak nardim sama, mi ni problem, ampak da si rok ne umije. to pa je za moje pojme višek user posted image user posted image
Me prav zanima kaj bo jutri user posted image user posted image

PRILOŽNOST ZA NOV ZAČETEK NAM NE PONUJA LE NOVO LETO, AMPAK VSAKO JUTRO, V KATERO SE PREBUDIMO. VSAK NOV DAN JE MOŽNOST, DA ZAČNEMO ZNOVA...

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 3084
30.12.2012 18:17:44   
nusika2013

IZVIRNO SPOROČILO: vesper

hej punce,

obiski joooj ja, mene to tudi ubija tete, strici, babice, sestrične,....in kaj vem kdo še vse. Ker znorim lahko user posted image user posted image Jaz sem imela hvala bogu svojo sobo in mi je bilo to prihranjeno, drugače bi verjetno enega zadavila tam user posted image
pa tako kot si rekla inigo, eni niti pomislijo ne, da bi si roke umili. ob tem pa lahko kr znorim, halooooo osnovna higiena.
Recimo da vam povem, je k meni prišla patronažna, ki je nadomeščala tisto glavno in prosim šok. ženska si ni niti rok umila, ko je šla malemu čistit popek. Da ne govorim o tem, da mu nege itak ni nardila in nič. Aaaaa me je razpizdila in jo ziher zatožim. Saj nega ok, jo itak nardim sama, mi ni problem, ampak da si rok ne umije. to pa je za moje pojme višek user posted image user posted image
Me prav zanima kaj bo jutri user posted image user posted image

vesper ka pa ti gre nega? glede na to, da se prvic spopadas s tem. mene najbolj skrbi popek. mam feeling, da bo malo to bolelo in nebom upala kaj cistit, pa vem, da morem :) saj bom se ze prepricala, da je to za njo dobro. malo me je strah, ampak bo ze.

kaj pa se tice obiskov, pa bi po pravici tud jaz rada vidla, da bi blo zaprto za obiske...ker ne mores zdaj lih ne rect, ce te kdo vprasa ce lahko pride. bomo vidli no.

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 3085
30.12.2012 18:19:34   
nusika2013

IZVIRNO SPOROČILO: Inigo

nitta - sploh ni tolko važno do kolk pride gor, bolj je to, če popadek traja. tak tapravi traja od 40 do 60 sekund. lahk tut več. vse kar je manj, ni nč od nč user posted image moj ctg je včeraj kazal 30 sekundne na 8 minut al neki takega... FS 160. nč resnega. tolk da ščipa in da sm slabe volje... user posted image

nusika - ja, jst mam taprvi rok 16.1., po NS mam 21.1., po menstri pa 26.1. jst se najbolj zanašam na 21.1., kr baje tut najbolj gledajo na tega po NS. ampak jst čutim, da bo prej.

btw, še to! včeraj je našmu pobu namerla sam 2500g. pol ga je zmerla še enkrat in namerla 2700g. tko, da mamo tut mi lahkokategornika. ni pa nč komplicirala, da bi mel premal al kj, je rekla, da je čist ok, da bo pač mal lažji. pravi, da več kot ene 3kg ob rojstvu ne bo mel. ampak, da je to čist ok, nč alarmantnega in da bo mogoče še lažje rodit. jst kr podpišem! user posted image tk da sma se dans z mojim sprehodla do H&M in kupla še dva bodija 50. za našga drobižka.. user posted image

obiski - v SG sm ravno včeraj gledala po hodniku in se je ena mamica sprehajala tam s tastarejšim. torej so obiski prosto po prešernu. mi dogovarja, pa mi ne... ne vem. se veselim, da bo lahko prišel k meni tudi Brin, po drugi strani mi pa ne paše, ker bodo prihajal vsi, tut ljudje, ki bodo bolni in bo gužva itd... grrrr! nikol mi ni prav. user posted image

inigo jaz bom vesela ce mi prepustis 16.1. :) mam nekak v glavi, da bi takrat rada mela CR, sem se pa odlocla, da dnobenmu ne bom povedla kdaj ga imam in da boma samo sms razposlala. ce me bo kdorkoli vprasal bom povedla kak dan ali 2 kasneje...naj bo presenecenje. samo midva z mojim boma vedla...bo po moje kr lepo presenecenje za prijatelje in sorodnike.

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 3086
30.12.2012 18:38:04   
nitta
Vesper, ti boš to vedla iz prve roke, kako je pa s čiščo po porodu če je carski? je vseeno kaj tega al kako je s tem? sm res ko ena buča, verjetno vse poberejo tam ven, samo ne vem no... Kako je sedaj z menstruacijo, isto kot pri naravnem porodu, pač dobiš čez čas-vsaka drugače al kako...

(odgovor članu nusika2013)
Neposredna povezava do sporočila: 3087
30.12.2012 18:43:20   
nikky887
jp...za lj vem da ni obiskov (čeprav jst sem se nekak zmuznla h sestri,k sem v lj svakcu nečaka na šiht prpelala,pol je pa sestra izrazla željo,da lohk pridem če želim),sam vem pa da sem mela lih srečo da ni blo nikogar na hodnikih takrat(je bla pa itak sam dva dni pol notr,ker se je pol že tolk ok počutla,da je v bistvu na svojo odgovornost dobila prej odpustnico iz p)...user posted image
vem pa za eno k je tut rodila v lj,pa so h njej lohk pršli NAENKRT fotr,mama,tast,tašča,sesrta in svakinja...no,pa mož seveda tut...fotr je mal posredoval pri varnostniku dol,pa so jih pol spustili goruser posted image
no,jst sem že rekla da bi raj vidla,če v porodnišnco ne prihajajo...k mene tut ta nehigiena moti-roka,pa oblačila,čeprav ljudi običajno pridejo v čistih cotah,so tut na cotah baciliuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3088
30.12.2012 18:46:52   
nitta
nikky zdaj si pa predstavljaj da pride romska družina na obisk tja... joj jst srčno upam da mi ne bo treba v NM it :(

(odgovor članu nikky887)
Neposredna povezava do sporočila: 3089
30.12.2012 20:05:05   
pikachu
hvala Vesper, upam da bo tako ja ker tri dni je res brezveze not bit. operiral bo me dr. Lukman on je tudi moj ginekolog. Saj se morem v sredo z njim zmenit, sem bila kar šikirana ko sem dobila iz bolnice poslano da morem prit not 11tega in da imam cr 14tega. Kdo je pa tebe operiral in koliko vas je bilo potem v sobi po cr, jaz sem bila prvič sama in mi je bilo fajn da sma z bebico imele mir in prve trenutke samo za sebe. Sem pa imela prvič urgentni cr tako da ne vem kako gre ko si nanj naročen.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
22.02.2011 smo postali družina, saj sma v naročje dobila najin dolgo pričakovan zakladek

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 3090
30.12.2012 20:16:00   
Inigo

IZVIRNO SPOROČILO: nusika2013

IZVIRNO SPOROČILO: Inigo

inigo jaz bom vesela ce mi prepustis 16.1. :) mam nekak v glavi, da bi takrat rada mela CR, sem se pa odlocla, da dnobenmu ne bom povedla kdaj ga imam in da boma samo sms razposlala. ce me bo kdorkoli vprasal bom povedla kak dan ali 2 kasneje...naj bo presenecenje. samo midva z mojim boma vedla...bo po moje kr lepo presenecenje za prijatelje in sorodnike.

z veseljem! 16.1. je tvoj user posted image user posted image
user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3091
30.12.2012 20:21:59   
vesper
nusika jaz mislim, da mi gre kr fajn od rok no. Sem se sama tudi ful bala kako bo to izgledalo ja, sploh čiščenja popka meje bilo reeees strah. Pa je steklo kot po tekočem traku in tudi popek ni več noben problem. Pa imamo včasih kr pestro, ko se že lepo spedinamo in ščistimo in naoljimo se miško odloči pokakat mene in previjalno in še zraven polulat sebe itd...tako da je kr pestro in moramo it vse jovo na novo user posted image user posted image mali mi verjetno hoče povedat, da vaja dela mojstra al kaj user posted image user posted image Boš videla nusika, to ti steče kot namazano, vse boš zmogla, čeprav se ti zdaj ne zdi tako.

nitta mislim, da je kr podobno kot pri naravnem porodu no. Prvih par dni oz.prvi teden je kr fajn teklo, sicer nobenih kosov ni bilo videt, tak kot so me nekatere "strašile" zdaj pa se že pri meni ful umirja. Samo minimum na vložkih čez dan.

pikachu mogoče ti bo dr.Lukman dal sobo št.1, v tej sem bila jaz zdaj. Pravi luksuz user posted image user posted image še dodatna postelja za tvojega dragega in TV in kaj je najbolj pomembno, ljubi mir. Mene je operiral Ognjenovik, on pa je moj doktor. Dr.Lukman je pa tudi itak zakon. Saj so večina vsi tam zakon.
Drugače pa prvi dan po CR boš odspodaj kjer so porodne sobe, na intenzivni negi. Mene so vprašali ali želim bit sama, ali imet sostanovalko, pa sem rekla naj me dajo zraven tiste gospe ko je tudi imela CR da nama je tisti dan na intenzivni prej minil. Itak bo hitro minilo, pa fajn je kr te babice in sestre tam rihtajo, ki so fuuuuuul prijazne, boš videla. Potem drug dan, pa te itak prestavijo na oddelek že.
Aja, ti bo pa znalo bit zanimivo na intenzivni, boš videla, ko poslušaš krike bodočih mamic, ki rojevajo. Ajmeee sem si mislila, vse je za mano, kaj mi je bilo prihranjeno user posted image user posted image

PRILOŽNOST ZA NOV ZAČETEK NAM NE PONUJA LE NOVO LETO, AMPAK VSAKO JUTRO, V KATERO SE PREBUDIMO. VSAK NOV DAN JE MOŽNOST, DA ZAČNEMO ZNOVA...

(odgovor članu pikachu)
Neposredna povezava do sporočila: 3092
30.12.2012 20:24:02   
vesper
pikachu saj če greš gledat par posov nazaj, boš videla, tam sem točno opisala kako je izgledal potek in priprave na CR. Če pa te šr kaj zanima ti kr vprašaj user posted image

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 3093
30.12.2012 20:42:54   
nikky887

IZVIRNO SPOROČILO: nitta

nikky zdaj si pa predstavljaj da pride romska družina na obisk tja... joj jst srčno upam da mi ne bo treba v NM it :(

fak...user posted image si ne predstavlam...pismo k bi po moje kr živce zgubila al pa čist popi,pa šla domov,če me ne bi premestli...sej na svojo odgovornost lohk greš že prej domov...pismo sej teh romov je že tk,da jim lohk svojo porodnišnco nardijo,ko jih ma država tolk radauser posted image

(odgovor članu nitta)
Neposredna povezava do sporočila: 3094
30.12.2012 21:27:16   
Pikica_82
V MBju lahko maš obiske čez cel dan, vsaj 4 leta nazaj niso nič komplicirali. In sem jaz ful živčnega dobivala, ko sva z malim glih zaspala, pa kak obisk k cimri al pa k meni. Jih odpraviš, podojiš, zrihtaš malega, poskusiš zaspat, pa nov obisk al pa vizita zate al pa za malega. Za znoret. Še ponoči ni blo mira, al je cimra smrčala ko slon, al pa je kaka sestra not skakala (kao gledat, kak nama gre dojenje al pa na cimrinega malega, ker je bil nekaj bolan). Sem bla ful happy, ko sem lahk šla pol domov, drugač bi se mi zmešalo.
Upam, da bo zdaj malo omejitev obiskov no...

(odgovor članu nikky887)
Neposredna povezava do sporočila: 3095
30.12.2012 21:37:20   
austen
pozdravljene januarkeuser posted image saj nimate nič proti, če se vam pridružim, ne? user posted image Sama sem tudi januarka in občasno vas spremljam že nekaj časa, ma nikoli si nisem vzela časa da bi kaj napisala. V prvi nosečnosti sem bila bolj aktivna, zdaj pa nekako ni bilo prilike. Doma imam že eno pupo (5,5 let), drugega otroka čakamo sredi januarja. Sem pa tudi jaz ena izmed "srečnic" ki ima napovedan carski rez. Prvič sem tudi rodila s carskim tako da približno vem kaj ma čaka, upam samo da bom tudi zdaj tako hitro okrevala. Trenutno imam napovedad datum za CR v začetku 39-ega tedna, upam da ga ne bomo spreminjali, ker ne glede na to, kak lep občutek je čutiti otroka v trebuhu komaj čakam, da bo tega konec user posted image Še posebej te "sladkorne diete" in merjenja cukra 6x na dan.
Je katera tukaj iz obale? kot sem na hitro preletela ste večinoma na drugem koncu Slovenije domauser posted image

(odgovor članu nikky887)
Neposredna povezava do sporočila: 3096
30.12.2012 22:16:05   
nitta
Jst upam da bo samska soba frej, pa četudi je treba doplačat 11eur na dan. Ti obiski so res ena živa groza, sej ko bi pršli samo stari starši in tete-strici od novorojenčka bi blo še ok. Sam kaj ko je potem tukaj še en kup drugih sorodstev in prijateljev, pa vsi po rokah,...

(odgovor članu austen)
Neposredna povezava do sporočila: 3097
31.12.2012 9:33:26   
pikachu
Hvala Vesper, me zanima se kako je z obiski na Ptuju kdaj lahko pridejo sploh me zanima za mojo puncko ce bo lahko k meni prisla. Ker bo sedaj prvic sama v dveh letih brez mamice.

22.02.2011 smo postali družina, saj sma v naročje dobila najin dolgo pričakovan zakladek

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 3098
31.12.2012 10:17:44   
vesper

IZVIRNO SPOROČILO: pikachu

Hvala Vesper, me zanima se kako je z obiski na Ptuju kdaj lahko pridejo sploh me zanima za mojo puncko ce bo lahko k meni prisla. Ker bo sedaj prvic sama v dveh letih brez mamice.

obiski niso noben problem. Pustijo, ni neke omejitve. Edino v dopoldanskem času nimajo preveč radi, da kdo kolovrati tam po sobi, razen očka seveda lahko kadarkoli. Drugače pa brez skrbi, tvoja pupa bo lahko vsakič prišla z očkom na obisk. Ne komplicirajo. user posted image Tako da po eni strani je to dobro, da ne komplicirajo po drugi pa spet ne, glede na to kaj smo se par posov prej pogovarjale. Drugo je edino če si sama v sobi in si obiske razporediš kot tebi paše. user posted image To je bilo meni super.

(odgovor članu pikachu)
Neposredna povezava do sporočila: 3099
31.12.2012 13:46:38   
Sadrika
Vesper - kaj popka še nima zaceljenega? Mene še bolj kot popek skrbijo nohtki, kako jih bom porezala, ko pa je vse tako miceno user posted image . Vem, da se jih striže šele potem pri ca. 1 mesecu, pa vendar.
Kaj pa ven ste že šli kaj, ali je še prehitro? Takole vreme kot imamo zadnje dni, je verjetno ok za ven it?

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 3100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  122 123 [124] 125 126   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  122 123 [124] 125 126   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Težave s spanjem v nosečnosti: kako si pom...
Se tudi vam vse pogosteje dogaja, da se zbujate vso noč in ne veste več, kaj je narobe? Ne najdete pravega položaja za s...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

ali se kregate
zband

z partnerjen ali partnerko

dnevno (19%)

2x tedensko (11%)

1x tedensko (16%)

1x mesečno (29%)

1x letno (19%)

nikoli (7%)

Število vseh glasov: 70

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!