Urška018
|
HELOOO..... se tudi jst po dougem času javljam, da malo sporočim kako gre z mojim Nickom. Moram rečt da je tko priden otrok, si nisem miti mislila, da bo tko zlat, se vedno smeje, ful je dobre volje, ne vem če je 3x jokal. GH: Jst sem začela uvajat pri 4,5 meseca. Začela sem z krompirčkom, ki sem ga zmešala z adaptiranim mlekom, to sem uvajala 5 dni, vsak dan za kosilo po 4-5 žličk. Pole sem začela z korenčkom ista procedura kot z krompirjem. Ko sem mu dala prvič v ustka, mu ni blo jasno kej je zdej to, je sam začudeno gledal in cmokau z ustki. Mu ni šeu ne krompircek, ne korenček, ko pa sem nardila minešterco iz obeh, pa je tko odpirau usta, mu je blo zelo fino. Zdej zanj kuham sam mineštrce, ko uvajam kako novo živilo, ga umešam v mineštro z ostalo zelenjavo. Papa pa tudi sadje in polento, pa zadnjič sem mu rižolino nardila ( Ni prou rižolino, iz riža narejena kašica, ima drugačno ime, ki pa se ga ne spomnim). Tko da zdej mu bom začela dodajat meso. bomo vidli kako bo to šlo. SPANJE: Moj Nick ponoči zelo lepo spi, zbudi se 2x za hranjenje, drugače je pa zelo priden. prvič se zbudi okrog 2h, poje in takoj nazaj zaspi, nič ne podiramo kupčka. Drugič pa se zbudi okrog 6h in spet poje in ponavadi zaspi do 8 ure. Čez dan pa je tko-tko. Navadno gre dopoudne spat okrog 10h, popoudne pa okrog 3h. Zadnje čase pa sploh ne gre spat popoudne, pa je zelo zaspan, sam se prou matra, da ne bi zaspau, in je kdaj zelo siten. Ampak ga tudi z uspavanjem ne morem uspavat. Nasvete glede tega prosim. RAZVOJ: Nick, se pri ležanju na hrptu obrača levo in desno (z celim telesom) včasih mu rata se obrnit na trebuh in je zelo presenečen, ko to nardi. Pri ležanju na trebuščku, se upira na komolce, včasih tudi na dlani, se poskuša plazit, vendar mu še ne gre, se ku gosenica premika po-nazaj (dvigne ritko u zrak, noge pod trebuh in se pahne) Je prou smečen. Se pa še ne obrne iz trebuha na hrbet, ko se naveliča ponavadi začne jokat, da ga ti pol obrneš. Bi se pa že kar na noge postavljal in kdaj ko sedi v naročju se tko odrine z ritko, je treba prou faj pazit. Sedi ob opori, čeprau se mi zdi da kmalu ne bo treba več, ga kdaj utdi v stolček posedem, pa sedi tko 5-10 min, pole pa hoče ven. Me zanima kako je z vašimi malčki? KONTRACEPCIJA: 14 dni nazaj sem šla k gine. po kontracepcijo. Mal sem po internetu gledala, kaj bi lahko, rabim kaj zaneslivega in učinkovitega, da se kaj ne zgodi, usaj dokler ne končam diplome. pa sem po netu vidla, da se dobijo pri nas kontracepcijske depo inekcije, ki ti jo da Dr. v mišico vsake 3 mesece. pa sem še mal pobrskala in sem vidla zelo različna mnenja glede tega. Nekaterim je ugajalo nekaterim ne. pol pa sem G prešla, pa je rekla, da če sem čist nora, da to so tko močni hormoni, da ti celo tvoje hormonsko ravnovesje podrejo in me je zlo prestrašla. pole pa mi je svetovala Kontr.obroček, tko da zdaj čakam menstruacijo, da si ga ustavim in vidim kako bo šlo. Baje je kar pogosto uporabljem, mi lahko kira mal več o tem pove? Lepo se mejte....
|