|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčki 2012
15.8.2012 19:41:01   
Kurumba
CAC čestitke za riževo pojedino in lepo se imej na morju!

Mi smo se danes ponoči spet zbudili ob 23.30 (a ma ta otrok uro al kaj), ob 2h in ob 4h. Ob 6.15 se je odločil, da ne bo več spal. Potem je zaspal še ob 7.30 do 8.15. Smo šli danes na izlet in je bilo super, ko smo prišli domov, smo vsi skupaj ležali na postelji in se crkljali, mali je ful vriskal in se pogovarjal in smejal.

(odgovor članu CAC)
Neposredna povezava do sporočila: 801
15.8.2012 21:21:05   
_ada_
Mi smo tud danes bli na izletu,je bla ful pridna in pol smo šli še na kosilo tja kjer sva mela midva večerjo za poroko(sva se mal spominjala,kako je blo takrat pa brez nje in še celo isti natakar je streguuser posted image ).Na poti tud pridna,spala v avtu.Pol smo šli pa h tašči,je blo pa že preveč in je ves čas vriskala,kričala,ampak ni jokala,sam tak prodoren glas je spuščala da mi je šel prav na živce in smo se pobral in šli domov.Doma sva jo pa dala na pojstlo med naju in sva šla vsak na rob pojstle in pol se je kotalila od mene h njemu.Je bla ful dobra,je že včeraj ugotovila da tko nekam pride in je na pojstli se pol kar ves čas kotalila.Lumpa mala.

Drugače je pa dobila ful izpuščaje po ličku in na bradici kot vnet mozoljček,malo tudi po prsih pa nevem a bi lahko blo to od brokolija,sem ji ga včeraj dalauser posted image user posted image

CAC...user posted image za riževo pojedino,ja drugač jim je kar všeč ker je res podoben okus AM.

(odgovor članu Kurumba)
Neposredna povezava do sporočila: 802
16.8.2012 9:02:23   
Kurumba
O kako smo pa danes dobro spali! Zaspal že malo pred 20h, zbudil šele ob 1.45 in 5h. Spali do 6.15, nato je malo tečkal, ob 7.40 pa sva oba zaspala nazaj in še zdaj spi. Takoj podpišem, da bi bilo tako vsako noč! Končno sem se naspala, sem bila že kar malo kronično neprespana in utrujena. Sem ga pa včeraj popoldne in do zvečer večkrat dojila. In imela dva ornk kosila. Mogoče je to "recept". Bom danes tudi probala user posted image .

Kašic in ostalega mi še ne dajemo, star je 3,5 m. Kako to, da ste se večinoma že odločile za uvajanje GH? A so vam prediatri rekli? Meni je rekla, da še nič, dokler ne začne cedit slin in vriskat ob tem, ko mi jemo. Vnet mozoljček od brokolija? Ne bi rekla. Prej od kakšne vročine/pota/politega mleka/sline/oblekice?

Jaz sem na Hrvaškem kupila Huggies plenice, ker mi je mojih Pampersk zmanjkalo in je dobil ful rdečo rito. Nič hujšega, na srečo, sem takoj mazala z B panthenom, ampak kako hitro ob zamenjavi reagirajo. Sicer imam Pampers Premium care in so mi zakon, nobenih problemov (najprej 2-5 kg, nato 3-6, zdaj pa od včeraj 4-9 kg - še sreča, danes ni šlo nič mimo in skozi).

(odgovor članu _ada_)
Neposredna povezava do sporočila: 803
16.8.2012 11:17:57   
lollipop
Pozdravljene,

še jaz se vam pridružujem :).
Moj 2. sonček je tudi aprilček, samo v nosečnosti nisem uspela nič brskat po internetu, ker sem imela toliko dela za službo ..., po porodu sem bla pa najprej čist hin (sem dobila infekcijo po porodu), potem nama dojenje ni šlo najbolje in sem se zaj... s črpalko skoraj 2 meseca.
Zdaj pa malo brskam glede uvajanja GH, pa sem si rekla zakaj ne bi še malo poklepetala z drugimi aprilčicami :), če me še vzamete :).

(odgovor članu CAC)
Neposredna povezava do sporočila: 804
16.8.2012 11:47:50   
_ada_
Glede uvajanja GH...jaz če bi dojila ji ne bi tud dajala nič do 6.meseca,mogoče kdaj kako sadje za probat.Ker smo pa na AM sem jaz začela v bistvu bolj z okušanjem zelenjave in sadja,ne mislim ji pa nadomestit obroka s tem do ene 6.meseca,naj se privadi prvo na okuse počasi.Ji pa ne dajem vsak dan,ker se mi kdaj res ne da,sej bo še čas ko bo jedla ostalo hrano.Edino kar se bom trudila ji zdaj zvečer pred kopanjem dajat riževo kašico in po kopanju še flašo,sem ji že ene dvakrat tko nardila in je spala do pol 4.Mi je bla že prespala skor celo noč in se je začela zadnje 14 dni zbujat okrog 1.00 že,pa ob 4.00.Am glede pediatra,ja no glede tega,sestrca mi je rekla počakat do navodil pri 5.mesecih,pregled smo mel pri 4.mesecih in zdaj do 6,5mesca nimamo pregleda,tako da njihovih navodil ne bo zgleda.Patronažna je rekla do 6.meseca počakat,sem pa slišala da nekje pediatri svetujejo že po 4.mesecu.Vsak ma svoje in jaz mislim da je mama tista,ki se odloči kdaj bo začela svojemuser posted image uvajat GH in ne pediater ali kdorkoli drug,oni lahko sam svetujejo.

Huggies plenice...tud pri nas je ritka ratala rdeča po njih,smo bli na pampers sensitive(tiste bele),no pa smo probal mullerjeve plenice,ker nism vedla več kako naj ji pozdravim vnetje(mazali z bepanten in sudocrem),in sem ji jo dala čez noč in nismo mel več rdeče ritke.Pa še dost cenejše so,tako da jih ne menjam več.So res mehke in raztegljive,tud robovi so mi bolj nežni kot od pampers.

lollipop...dobrodošla.

izpuščaji...no danes je že malo boljše,sem ji umivala s fiziološko.Aja drugače se ves čas slini,pa polije ampak ni blo nikol tko,no razen takrat ko se ji je koža čistla,je blo še hujše.Sem misnla zdr.klicat da se gremo pokazat,da dobive zopet tisto kremico,pa je dans boljše,tako da nima smisla hodit.

< Sporočilo je popravil _ada_ -- 16.8.2012 11:49:40 >

(odgovor članu lollipop)
Neposredna povezava do sporočila: 805
16.8.2012 20:37:18   
ovnica7

IZVIRNO SPOROČILO: Aprilcek2012

No moj user posted image ima pa zamašen nosek. To se najbolj sliši pri dojenju, na srečo normalno diha, ko spi. Zanima me, kako ve čistite noska? Jaz sem do zdaj tako, da je ležal na hrbtu, pa sem mu dala v eno nosnico malo fiziološke in "posesala" ven. Ampak tako ne gre praktično nič ven, ker fiziološka takoj steče po grlu dol. Zdaj sem si pa pogledala ta posnetek http://www.ringaraja.net/clanek/video-ciscenje-noska-pri-otroku_5256.html (od 8:00 do 15:00 opiše dva postopka) in razmišljam, da bi izpirala nosek?

Daj javi, če boš to začela izvajat, ker mene tudi zanima. Je pa prikazanih več načinov (inekcija, steklenička, nasopure), pa ne vem s čim začneš pri tako majhnem, z inekcijo ali je pač vseeno? Pri nas še ni bilo večjih težav z zamašenim noskom, edino včasih se pojavi kak strjen smrkeljček, ki ga zbezam ven z biba palčko, tako da do čiščenja s fiziološko sploh še nismo prišli.

Kje pa kupite kokosovo olje?
Pri nas smo imeli temenice in so šle že dol, sedaj pa se spet nekaj pojavlja po glavici, ampak ni več tako rumenkasto, izgleda kot preveč suha koža, pa bi jo namazala s kakšnim oljem. Jo mažem z weledino kremo, ampak je koža še kar suha, pa bi probala še z oljem.

(odgovor članu Aprilcek2012)
Neposredna povezava do sporočila: 806
16.8.2012 23:17:31   
klarcy
pozdravljene :)

jaz kupim kokosovo olje kar v sparu, hoferju, ... (v trdi obliki), uporabljam ga v kuhinji. malemu pa temence odstranjujem kar z olivnim ali mandljevim oljem.

Z GH bom jaz počakala da bo star približno 5 mesecev in pol. pri nas pediatrinja priporoča po 6 mesecu, tako da sem rekla, da mu bom začela dajati ene 14 dni prej ampak kaj prej pa ne. v eni starejši številki mojega malčka sem prebrala članek da naj bi bilo celo škodljivo dajat GH pred 6M, ker še niso prebavila dost razvita oz. nekaj takega. sam itak so mnenja deljena, tako da vsak naj presodi sam.

komu se pa vaše dojenčki najbolj smejejo, jaz opažam, da se mojemu dragemu najbolj, zabavni so mu tudi ostali, ki ga ogovorijo, ampak jaz, ki sem z njim skoraj cel dan pa ga kar težko spravim v smeh. ponavadi če nas je več vse druge bolj opazuje in se jim smehlja kot meni pa ne vem zakaj, ker se veliko z njim hecam in ukvarjam.

< Sporočilo je popravil klarcy -- 16.8.2012 23:18:09 >

(odgovor članu ovnica7)
Neposredna povezava do sporočila: 807
16.8.2012 23:37:04   
ovnica7
Meni se pa precej smeje. Smeje se tudi nekaterim drugim, če so ji simpatični.
Če smo pa v v večji družbi, se pa malo zmede, pa samo mene gledauser posted image , kot da drugi ne obstajajo.. Ne moreš verjet kako so različniuser posted image .

(odgovor članu klarcy)
Neposredna povezava do sporočila: 808
17.8.2012 8:53:01   
ursap
naša se nama obema smeji. domačim se vsem smeji. če jo kakšen tujec ogovori, se nasmeje in zavriska samo če ji je ta oseba "ok". drugač pa gleda mene, kot da je "zmedena". 

(odgovor članu ovnica7)
Neposredna povezava do sporočila: 809
17.8.2012 9:37:17   
Kurumba
Največ se se smeje meni, mojemu in tašči. Ampak če sva recimo tašča in jaz, se bo smejal njej, ko ga bo ogovarjala. Po moje je to zato, ker smo mame cel dan z njimi in jim nismo tako zanimive, saj nas skos gledajo. Baje je tudi tako, da pri ene 4 mesecih najbolj porajtajo očije, ker niso skos z njimi. Drugim pa se tudi nasmehne, ampak se morajo kar potruditi. Pa tudi odvisno je od dneva. Predvčerajšnjim sva imela debelo uro zabavo, se je skos smejal in res glasno vriskal in se pogovarjal, včeraj pa je bil cel dan bolj zadržan in nerazpoložen. Mi je pa všeč, da je tudi pri drugih v rokah čisto ok, ne joka.

Bi pa prosila eno mnenje. Pri nas čez dan ful ni spal, ker je imel krče in sem zdaj ful vesela, da mi kar nekaj spi. Izgleda pa to tako, da ko postane tečen, greva v zakonsko posteljo in mi zaspi na joški pri dojenju leže, potem se odklopi on ali jaz in spi naprej, če se zbudi, ga spet uspavam z joško, da spi naprej, sicer ne bi. Tudi sicer sva precej na zakonski postelji, ko se igrava, ker je meni to ful udobno in uživam. Drugje čez dan noče spat, sem probala. Rada bi ga čez dan dala v premično posteljico v dnevni sobi. Zvečer imamo tako, da ga skopam, prižgem glasbo in ga spet dojim v zakonski postelji, dokler ne postane zaspan, potem pa ga preložim v njegovo posteljico, kjer sam zaspi. problem je ta:
- čez dan zaspi samo na joški, kar ni dober način uspavanja. Bojim se, da bo tudi zvečer začel zahtevati isti način uspavanja, sploh ker se dogaja v istem prostoru. Tudi ponoči zaspi na joški in ko je prestavljen, vsakič ko se zbudi, hoče zaspat na isti način
- spalnice ne povezuje samo z nočnim spanjem, ampak tudi z dnevnim, ki je krajše, in z igranjem. danes ob 4h je bil v zakonski postelji čisto buden
- v zakonski postelji ga ne bom več mogla puščat, ko se bo začel sam premikat
- tudi med dnevnim bujenjem se večkrat zbudi in ga lahko nazajuspavam samo z joško, tudi na nekaj minut, če hočem, da še dlje spi. Če pa ga ne uspavam nazaj, spi premalo in je siten.

Kako doseči, da ga zaspanega položim čez dan v premično posteljico in da zaspi sam? Znanstvena fantastika. Zvečer sicer zaenkrat ratuje (prestavit v njegovo posteljico), čeprav je včeraj že trajalo dlje in je jokal, ker ni zaspal na joški. Vendar moramo imeti čez dan drug ritual kot zvečer.

Zdajle sem ga (z joško) uspavala na kavču v dnevni, vsaj da ni spalnica.

Joj, včeraj se je zbudil že ob 23h, nato ob 2.30, 3.30, 4.30, ob 5h sem ga previla, potem se je premetaval, skos prdel, zaspal pa sam ok 5.30 in spal do 7.45. Čisto polomljena. Zakaj ga včasih tako prdet, da ne more spat?

(odgovor članu ovnica7)
Neposredna povezava do sporočila: 810
17.8.2012 11:27:51   
Arabella1
pozdravljene pupe

mi smo temence spravili stran z mustela peno (tisto, ki je predlagala Tinkara) nosek mu čistim tako, da pomočim palčko za ušesa v fiziološko raztopino in dam v nosek, mali začne malo kihat, ma smrklji pridejo ven user posted image

danes je pa user posted image star že 4 mesece, kako gre čas nenormalno hitro

(odgovor članu ovnica7)
Neposredna povezava do sporočila: 811
17.8.2012 16:04:21   
_vanilija_
Da se še jst malo oglasim, nisem dolgo nič pisala, dokler vse preberem, zmanjka mi časa za pisat user posted image

Prejšnji vikend smo šli v terme Topolšica (kupili tisti kupon prek spleta za 2x nočitev, 3x kopanje, 86 eur). Lepo smo se odpočili (3 dni nisem kuhala, pospravljala, cool user posted image ), kopali, prov uživali. Tinčka je prvi dan bla ful nervozna in prestrašena, pojma nimam zakaj. Tolk se je bala da smo jo komaj dali spat v premično posteljico. Takoj ko smo jo odmaknili od naju se zbudila, rokicama prejela za majico in začela jokat ?! Drug dan je že blo boljše. Edino sem tam dva dni ful jokala, ker je tam zdravilni center za multipla sklerozo in sem vidla dosti bolnih otrok. Prov sem začela jokat ko sem vidla enga, starega verjetno 1 leto, ma ni mogu glavice sam držat. user posted image Pole me moj proba umirit, da otročku ni tko slabo, saj gre plavat z mamo in tato. Komaj se malo umirim, grem še jst v bazen in jih vidim, otroček v šlaufu, ma očka mu drži glavico z prstki da mu voda ne gre v uha. Seveda spet začnem jokat. user posted image Ma sem jokala tudi zaradi tega ker se jst pritožujem ko moja Tina noče spat pred 12to uro, ko se zbuja na vsake 2h in sem jst jezna na njo. Kako me ni sram... Od takrat se niti enkrat nisem razjezila zaradi takšnih neumnosti. Očitno se nisem zavedala kakšno srečo imam da imam zdravega otroka. In vsak dan 100x Tino objamem, poljubim in se spomnim tistega otročka.

Kurumba, tudi jst Tino tko uspavam čez dan, tudi zvečer, če jo moj ne uspava na rami. Drugač ne gre user posted image Dans mi je prvič sama zaspala v svoji posteljici, jst sem šla obesit cujne, njo dala v posteljico, navila vrtiljak in ko sem pršla nazaj Tina spi ?! Saj se je zbudila čez 5 min, ma ni važno user posted image To je ogromen napredek. Jst sem za našo posteljo kupila zaščitno ograjo (http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=137434), tko da jo bomo namontirali ko se Tina začne tolk premetavat.

Mi smo tudi večino temenca dali dol z tisto peno, ma še vedno jo ma dosti tam kje je fontanela, že 1 mesec dajamo peno in noče iti dol. ?!

Glih sem dans rekla mojemu da mi se zdi da ga Tina ma rada več kot mene, ker se ful glasno smeje ko se on igra z njo, nasmeje se takoj ko ga zagleda,... user posted image Prov sem ljubosumna user posted image

11.4.2012, 13:43, Tina, 53cm 3800gr

---------------------------------------------

Dojimo se dojimo,
Se mame veselimo,
Ko pa mama pride k nam,
Mi veselo recemo HAM!

:D

(odgovor članu Arabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 812
17.8.2012 16:32:55   
_ada_
Temenca...jaz imam tisto kremo od mustele ko se namaže čez noč ampak nisem lih zadovoljna.

Smejanje...moja se nasmeje že ko se zbudi,je res en dobrovoljko,jo najdem v pojstlci in jo sam gledam se mi že na polno smeji,se pa smeji tudi pri igri.Drugače pa očija ja ful porajta,ko pride iz službe in je npr. pri meni sam da sliši glas se že obrača da ga vidi in se mu smeje.Dans se je zjutraj ob pol 5 mu smejala,ga ni vidla včeraj,in jo je zjutraj šel on pogledat ko se je slišala in seveda gospodična ni hotla več spat ampak se z njim igrat in smejat.

Kako hitro se neki naučijo in zdaj se mi mala ves čas obrača,včeraj je bla zopet na laminatu,sploh ni hotla na igralno odejo,sam da sem jo postavla gor se je že skotalila doluser posted image .
Ammm _vanilija_ a misliš da jo bo tole zadržal?je varno?sam tole kar kratko zgleda,midva mava ta velko pojstlo 180×200,bi jih morala kar nekaj kupit,ker jo je že zdaj s kotaljenjem vsepovsod po pojstli.

Ja sploh se ne zavedamo kako srečo imamo za zdrave otroke,jaz tud kdaj se jezim zakaj ne spi,zakaj joka,zakaj je tečna???Ampak pol se spomnim na sosede pri starših,ki imajo 10-letnega fantka na inv.vozičku,ki ni sposoben glavice držat,odkašljat se sam ne zna...Tako da hvala Bogu za zdravega otroka.

(odgovor članu _vanilija_)
Neposredna povezava do sporočila: 813
17.8.2012 20:17:32   
Kurumba
Tudi midva mava ta veliko posteljo in mislim, da tole varovalo ne bi bilo dovolj. Je pa dobra ideja.

Moj se je danes prvič sam prevalil s hrbta na trebuh. Sicer jaz tega nisem videla, je bil pa moj ves navdušen. Danes sva šla z user posted image prvič, odkar imava malega, sama na pozno kosilo in sprehod po mestu. Kosilo je bilo super, sem prvič po 3,5 mesecih v miru pojedla, na sprehodu je bilo tudi super, samo mi je bilo žal, da ni malega z nama. Vsi so bili z vozički, fino toplo, ne več vroče, midva pa sama. Kako se navadiš. Sicer po eni strani se še nisem čisto, še vedno včasih pomislim, kako je bilo fino, ko sva bila še sama. Ampak ko ga enkrat imaš, ga imaš za vedno. Že po 2 urah sem ga ful pogrešala in se ga veselila. Samo mi je bilo čudno, da naju sploh ni pogledal, ko sva prišla. Sem mislila, kako se naju bo razveselil. Po moje je še premajhen, da bi se sploh zavedal, da naju ni bilo. Pa utrujen je že bil.

Vanilija, res smo lahko srečni, da imamo zdrave otroke. In na to moramo pomisliti vsakič, ko se jezimo na njih. Nam je najhujša skrb, kako ga bomo odvadili od joške in kako ga prepričat, da bi ponoči spal več kot 2 uri v kosu. Ne morem si misliti, kakšne grozljive skrbi imajo starši od tistega otročka.

(odgovor članu _ada_)
Neposredna povezava do sporočila: 814
17.8.2012 20:22:24   
JozicaH
Pozdravljene iz "počitnic" pri babiju in dediju v Velenju. Saj je super, ampak naša danes ni imela časa kaj dosti spat, ker smo bili tu in tam... Cel dan je bila dobre volje, se na glas smejala vsem naokoli, se nosila po rokah oz. bolj presedela v naročjih, tak cuker je bla cel dan. Prav nobenga se ni bala al karkoli. Čeprav utrujena. Na poti domov je zakomirala v lupinici, pa se je prebudila ko sem jo prestavila na posteljo. Sem jo na hitro dala pod tuš, mi je bratec pomagal, oblekla, pojedla je 170 ml, še nikoli toliko (aja, zdaj spet je AM, sem pa zamenjala cuclje, Aventove smo dali stran in kupili Mam, ti so ji ful všeč, tud dudice aventove ni več marala, nova Mam dudica pa je zakon!), zdaj pa spi koma, čeprav zgornji sosedje na polno nažigajo Oliverja Dragojevića :)

...in sem ugotovila, da je moje dete tak cuker, tok zlata in pridna...

Zdej pa grem brat za nazaj pa kaj pokomentirat, ob melodijah Cesarice :)

Kokosovo olje - kupi se ga v vsakem malo bolje založenem supermarketu, kupi, za otroka mazat, deviško neprečiščeno olje, ki ful diši :) Zdaj ima tudi Mercator v svoji blagovni znamki tovrstno olje. Drugače pa sem kupovala zelenega Cobio olje. Če pa tu ne, pa v vsaki "bio" trgovini. Se splača dat mal več. Je pa res, da ni ravno poceni. Pa tok da veš, nad 25 stopinj, bo tekoče - olje, drugače je trdo - mast. Tisto kokosovo olje oz. mast za kuhat ne bo dojenčku nič pomagalo. Za kuhat oz. pečt je pa super :) In tud mi še spravljamo temence iz luknice na glavi. Mažem, češem, krtačim, mažem češem, pa saj gre na bolje, a preveč tam noter tud ne šarim, glavnik ne pride zraven, kolikor s krtačo pokrtačim ali z brisačko obrišem. Ampak, kot pri vsaki stvari, je tudi pri tej tako, da rabi svoj čas da se sčisti. Srbi je ne, rdeče nima, bo že mimo.

Smejanje . tud naša se najbolj smeji dragemu. Meni ne toliko, ker sem, tako kot praviš, tudi jaz celi dan z njo. Danes pa je kar pokala od smeha, najprej se je totalno režala na glas babiju, ji jo je žgečkala s papirnatim robčkom, popoldan pa smo bili nekje na obisku, smo sedeli zunaj, jaz sem jo imela na kolenih in je gledala okoli, družba se je pogovarjala, ona pa se je zraven tako smejala, na ves glas in zraven je še ful govorila. Torej sodelovala pri pogovoru. :) Toliko smeha na njen račun.

Ah, tud naša se zdaj že na polno obrača, sicer se ne premika toliko, ampak ona bi takoj šla na trebuh in kravce past. Pa bolj ji razlagam, da tolko krav pa tud nimamo!user posted image Tako da moram paziti samo levo in desno, čeprav ji je ljubše se prekotaliti na desno. Noge v luft, glavo v blazino oz. tla, noge v desno in smo že na trebuhu. Mi je pa problem zvečer, ko gre spat in ponoči. Zdaj, ko sem pri mami, itak spi z mano v postelji in nekak tako ležim, da jo blokiram. Popoldan jo zadevam s povštrom, pa ne vem, če je glih dober, da ji preprečim obrat. Se bojim, da se bo zmedla... češ... kako mi enkrat rata, drugič pač ne, čeprav naredim enako... Bom prašala pediatrinjo oz. če od vas katera ve oz. kako ve delate? Jo zalagate, ko gre spat? Naša se bo 100% obrnila, če je ne založim. Se bojim kako bo, ko bo spala v kinderpetu... In tud mi bomo mogli kupit kako ograjo na zakonsko pojstlo, saj je tud naša velik gor. Vse popoldanske spance, tud igra se, pa... sem zdej soma vidla, zaspi povsod, igra se povsod...

In tud jz se kr zjočem, če vidim kakega bogega otročka, al pa kak film, dokumentarec, karkoli... kr solze prtečejo, ko pomislim, kako hudo je lahko. Pa vem, da so tudi taki otroci, čeprav bogi, lahko zelo srečni, ljubljeni in jim ne manjka kaj dosti. In ob takih prizorih sem tudi jaz hvaležna za zdravega otroka.

Z GH bom tud jz še raj mal počakala. Mogoče še kaka žlička riževe kašice tu pa tam.

No, pa sem se razpisala. Zdaj grem pa počivat, ker sem tud jz utrujena zelo. Tu pač ne spim tako dobro kot doma, čeprav je ogromna postelja z dormeo, miška spi, jaz pa se premetavam do 2h-3h zjutraj.

nočko vsem!

p.s. zdaj pa še na FB pogledat, kaj dogaja :)

(odgovor članu _ada_)
Neposredna povezava do sporočila: 815
17.8.2012 20:47:56   
ursap
JozicaH: glede "zalaganja"... jest našo Pio zvečer dam spat v "kajlo" (kupla sva jo v BC - http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=211622), čez dan pa jo pustim brez. če jo dam v posteljco brez, jo čez par minut najdem obrnejeno okrog, na trebuhu kravce past, al pa čist na drugi strani postljice... je čist divja. zvečer jo pa zablokiram, v tem se lahko obrne na hrbet in to je to. če je ne bi zablokirala, bi jo hodila vsakih nekaj min obračat in bi jo vsakič predramla. tko pa jo pustim da zaspi, tud če je na hrbtu in jo grem čez kake pol urce na bok obrnt. spi pa čist mirno in na boku. se nič ne premetava. ko se spet zbudi, se pa obrne na hrbet. zjutraj ko se zbudi za vstat, ji odstranim "kajlo" in ji pustim da se prevrača in obrača. jo je tako veselje gledat in zraven se še smeji. zaključek... "kajle" ne dam več stran in jo bom definitivno mela tud za drugega otroka. meni je velik boljša kot pa dekice in tetra pleničke za zalaganje, ni pa glih pocen za navadno peno oblečeno v blago. 

(odgovor članu JozicaH)
Neposredna povezava do sporočila: 816
17.8.2012 21:54:30   
Hinata
Huh, vidim, da bo res treba malo dopisat še semle :) Tudi meni ponavadi zmanjka časa, ko je treba veliko prebrati :)

Gibanje: Naša se tudi začenja počasi bolj enakomerno premikati....gibalno se izboljšuje....zelo rada leže dviguje glavo in noge (bi rada videla naokoli oz. kar sedela :)) Na bok se ji včasih posreči priti in nato okrog, je pa zadnje dni zelo rada na trebuščku in se igra ter gleda naokoli. Na trebuhu se tudi že malo premika v krogu, če ji igračke malo odmikam user posted image Danes je imela nove nogavičke gor in jih je res z zanimanjem opazovala....verjetno jih bo kmalu začela prijemat :)

Uspavanje se je zadnje čase kar recej spremenilo. Sploh ne zaspi več vedno po dojenju oz. na joški, hehe....ampak je recimo sita in zaspana, pa se mi joka, če jo tiščim zraven sebe, očke si pa tako zelo menca...potem sem jo pa začela malo ob glasbi zibati v viseči mreži za dojenčke, kar jo dovolj umiri, da jo lahko prestavim v posteljico (samo upam, da se ne razvadi, da se ne bo treba vedno zibati :0) Všeč ji je tudi postalo, da se z obrazi dotikava in jo ponavadi tudi to dovolj umiri, da zaspi.

Tudi jaz jo čez dan včasih kar pustim na postelji, če mi zaspi po dojenju, da imam sigurno mir...včasih se mi ob prestavljanju tudi razbudi recimo. Ko se bo na polno premikala okoli pa tudi ne vem, kako bom poskrbela za varnost (verjetno si je ne bom upala pustiti na postelji (dokler ne bo znala sama varno dol zlesti, hehe, na to bom verjetno še dolgo čakala)

GH: Eh, tudi mene dosti sprašujejo, če tamala še kaj drugega je poleg mene, pa jim vedno pravim, da zaenkrat to še zadostuje. Itak jo hrana še nič ne zanima, sedi še ne...celo glavo se mi zdi, da v polsedečem položaju preveč naprej drži...kako naj jo potem še pitam z gosto hrano... Bom kar počakala do 6. meseca....čas tako hitro beži, da bo to itak mimogrede. Pa tudi z dodajanjem vode mi kar pogosto težijo...tako da moram skoraj vedno utemeljevati in skoraj razlagati fiziologijo dojenja user posted image

Oh ja, danes je bil sicer kar miren dan, je bila dobre volje, se igrala, pogovarjala z nama in zelo rada opazuje moj obraz od blizu in mi prijema lica...ji moram večrat nohtke posrtiči, da me ne popraska, hehe. Ful je luškana, ko ima dobre ure :) Zvečer se je pa kar z vsemi štirimi upirala spanju....že pred kopanje si je mencala učke, pa sem skoraj 2 uri rabila, da je končno zaspala. Se je drla, kot da ima krče, eče sem jo odložila. Dala sem jo tudi mojemu, da bi jo poskusil uspavati, pa se mi zdi, da je samo podaljševal njeno utrujenost...jo je nekaj nosil okoli, pa preveč po svetlobi, dajal v igralni center, ma ne vem...no, uspelo mu ni....sem jo na gugalnici ob glasbi umirila, da je še malo pojedla in zaspala... Evo, jaz pa še tole zaključim in grem tudi spat.

Ps: Če bi se še katera rada pridružila skupini na FB, nas lahko najde pod imenom Aprilčki 2012 :)

(odgovor članu ursap)
Neposredna povezava do sporočila: 817
17.8.2012 23:36:49   
_vanilija_

IZVIRNO SPOROČILO: _ada_

Ammm _vanilija_ a misliš da jo bo tole zadržal?je varno?sam tole kar kratko zgleda,midva mava ta velko pojstlo 180×200,bi jih morala kar nekaj kupit,ker jo je že zdaj s kotaljenjem vsepovsod po pojstli.

Mislim da bo, ker se en del da pod jogi in se dodatno zaveže za tiste deske od postelje. Dolgo je pa 135cm, mi pa tudi imamo 2m dolgo posteljo, s tem da je itak njena posteljica pri moji glavi (60cm široka). Mi itak mamo posteljo med stenami tko da je samo 1 stran fraj in tu bomo dali to varovalo. Prednosti mičkenega stanovanja :D

Mi imamo napredek v vozičkanju, vožnji z avtom in spanju. user posted image V vozičku gleda listke (to pomeni da se samo lahko sprehajam pod drevesih user posted image ). V avtu se malo buni, na koncu zaspi za 30 min, tko da 1h se lahko peljemo. In smo pogruntali da ne sme jest takoj pred štartom (verjetno ji rata slabo), jst ne sedim zravan nje, ampak spredaj (da me ne vidi in da noče da jo uzamem k sebi) in štartamo ko je skoraj čas za spat. Komplicirano, a ne? user posted image Spanje... Že 3 dni gre spat ob 10tih, zbudi se ob 11ih pa jo dam na joškico in zaspi nazaj v 5ih minutah, spi do 4:22 (vsak dan ?! A ta otrok ma budilko uštimano?), jo dam k nam, podojim, spimo do 6:30, spet dojenje in spanje do 8ih. Učasih se pokaka ob 7ih (seveda vse gre ven iz pleničke, tudi po naši postelji user posted image ) in potem se zbudi čist dokler jo počistimo.

11.4.2012, 13:43, Tina, 53cm 3800gr

---------------------------------------------

Dojimo se dojimo,
Se mame veselimo,
Ko pa mama pride k nam,
Mi veselo recemo HAM!

:D

(odgovor članu _ada_)
Neposredna povezava do sporočila: 818
18.8.2012 11:05:14   
Arwen_84
Podzravčke punce,

se še jaz oglasim preden gremo na pot nazaj domov...v glavnem blo je OK kar se tiče mojega počitka, sem lahko vsak dan odspala 2h zjutraj in še kakšno kitico popoldne. Mala je bla pridna res, jokat sem jo čula vsakič, ko ji je blo vsega šundra dovolj in sem jo šla iskat, v gugalnik in je zaspala kot top...(tudi če za 20min). Na živce mi gre res samo to ''samosvoje'' ugotavljanje tašče in ostalih...da kar sami nekaj z njo ekspirementirajo (seveda, ko mene ni zraven). Včeraj sem jih zalotla tik pred sprehodom...so imeli športni del v sedečem položajuuser posted image ...mislim katastrofa - sem jo spustila in jim rekla, da je še premajhna za tako lego...čeprav verjamem, da bi ona raje bla tako in gledala okoli...pa so rekli, da se jim je zdelo da preveč ležiuser posted image . Danes so spet šle same na sprehod (vmes se vstavle na pivu) in malo vozle na trebuščku tako, da je gledala, ko so se vozli...mislim...tudi, če s tem ni nič narobe - a je res treba delat stvari po svoje? (sej jaz sem ji rekla, da zakaj morejo narest nekaj po svoje...pa se je samo nasmejala zraven in rekla...ah, sej ji nič ni blo). Da ne omenjam čaja, vode in ostalih zadev...in kako je moj fant že pri 3 mesecih pil golobjo juhouser posted image ...am, očitno so bli res čudni cajti...ali pa so sedaj, ko jim jaz razlagam, da polno dojim in da otrok ne rabi nič drugega vsaj do 6m (jaz bom GH začela počasi enkrat okoli 5m)...da čaja itak noče pit (razen če ji dam po žlički)...pa še kar naprej jo s to flaško (pol sem jo itak vzela, tko da niti do nje niso prišli) - sej, če bi rada pila nebi nič rekla, ma da imajo oni misijo jo naučit pit po flaški pa tudi, ne hvala. V glavnem vsi pametni, jaz pa čudna. No, sej vidijo o 1x na mesec za kakšen dan...HB, če ne bi se meni zmešalo...Sva šla en večer sama ven, ko je mala zaspala...valda se je zbudila 2h prej kot ponavadi (10min preden sva nazaj prišla) in HB je bla moja mama tudi tu na obisku, da je mirno reagirala in jo umirila v temi in sama z njo...vsi okoli so skakali če naj jo nosijo - pa sem jim razložila kaj naj nardijo, če se slučajno zbudi (no, SLUČAJNO se res je). Danes greva en giret na ribiški praznik v Izolo (jaz sem originalno od tam doma) tko da bomo spali pri mami in bova prišla domov še prej, za vsak slučajuser posted image

Nič, grem pakirat do konca...ko pa mala rata tečna za spat pa štartamo...sicer se bomo vmes ustavli v LJ na kosilu, ma upam, da nebomo imeli večjih kolobocij do morja.

Pozdravčke vsem

¦A moment in my tummy...a lifetime in my heart...¦

(odgovor članu _vanilija_)
Neposredna povezava do sporočila: 819
18.8.2012 20:38:35   
Hinata
Arwen, te čisto razumem...jaz imam tudi čez glavo tega pametovanja, da rabi vodo, čaj itd. čeprav jo dojim....ma bi jim dala vse za prebrat na internetu, pa bi pomoje še vedno dvomili, češ...nam so tudi dajali vse to dosti zgodaj, pa ni z nami nič narobe...user posted image Pa tudi glede posedanja me ne razumejo....še moj jo včasih hoče kar v polsedečem položaju v vozičku peljati, pa sem jaz vedno jezna, ker niti približno ni pripravljea za ta položaj....še v naročju jo čim bolj leže držim. Ne vem, zakaj so vsi tako trmasti in vztrajajo, čeprav se o teh temah nič ne pozanimajo....pa itak se mora upoštevat želje glavne skrbnice, kar smo pa ponavadi mame, kajne :)

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 820
18.8.2012 22:50:46   
tulpek
Punce, samo sedaj bi pa že res lahko malo čajčka... ali pa vode, se vam ne zdi user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ... tole (brez "punce" na začetku) meni moja mama že 3 mesece govori user posted image user posted image user posted image pa sem mu v tisti hudi vročini kak mesec nazaj dala malo (pa ne zaradi komentarjev mame), pa je vse zbruhal, ampak ona bi še kar mu dala, ker je voda pa ja tak fajn user posted image user posted image user posted image .
"Pa veste, včasih smo jim že pri 2 mesecih golaž dali za jest"... komentari moje stare mame... mislim, res je bilo to super za takšne male želodčke. Ipd... no, saj sedaj v drugo se samo moja mama trudi nekaj, ostalim se ne da več... pa to, da bo samo na mojem mleku do cca. 6 meseca... pa a bo sploh preživel user posted image user posted image user posted image

Glede posedanja sem pa tudi js alergična, sploh ker me je P posebej opozorila, da nič takega počet, ker ima veliko kil in hrbtenica samo trpi.... tak da ga imam še kar v košari, čeprav mu nogice skoraj že ven gledajo. Ampak je čist srečen noter, tak da ni problema.

Aja, pa kakšne fore še ima moja mama.... zdaj bi pa že lahko to pa to npr. se obračal/kasneje sedel, plazil, vstal, hodil.... no, pa saj bo, ko bo pripravljen, js dam otroku čas, vzpodbudo, silila ga pa ne bom. Pa sem že pri prvem tako delala, pa še vedno ne razume. In pri prvem se je zelo obrestovalo, ker ko je shodil, ni niti enkrat resno padel, zna se ujet na roke vedno, nobenih poškodb ni bilo (zaradi nerodnosti), ni mi bilo treba niti enkrat stat za njegovo ritko, da bi ga ulovila... in tega tudi drugič ne mislim počet, kot mi je enkrat rekla ena mamica: boš že videla, ko se bo postavil na noge in mu boš mogla skoz za ritjo stat - nop, če se nauči vse sam, se nauči tudi pravilno padat in ujet.

V glavnem, ko gremo tja, vse to kar preslišim oz. jo spomnim, kak je od sestre sin... potolčen cel obraz, razbite sprednje zobke ima (se ne zna ujet na roke) in ful talent (zgradba telesa, interes, moč) za šport, ampak taka klada...

(odgovor članu Hinata)
Neposredna povezava do sporočila: 821
19.8.2012 11:07:30   
anglistka
Ojla punce!

Prišli z morja, malo bolj utrujeni kot prejšnja leta, a se navajamo user posted image . Vožnja je bila tak tak, saj se je na poti tja in nazaj enkrat odločila, da ne bo več v sedežu trpela in se začela na ves glas jokati. Zdaj je razvila že en tak nič dojenčkasti jok ampak veliko bolj kričeč. Obakrat se je zgodilo, ko smo stali dobre pol ure v koloni. Mi živčni, razdraženi, ker nismo vedeli kako dolgo bomo stali, ona se dere kot jesihar, nisem je mogla vzeti ven, ker smo se ravno toliko premikali, da smo se premikali. Itak, da postajališča ni bilo blizu. Ampak smo preživeli. Drugače pa je bilo luštno. Namakali smo ji nogice. Enkrat, ko je imela one plavalne plenice gor, smo jo namočili do pasu, pa se je namrdnila in je je nismo več silili. Velikokrat je bila od vsega dogajanja tudi ful utrujena, pa smo malo bolj jokavo šli skozi večerno rutino. Edini problem, ki se je zdaj pojavil je, da smo jo cel teden lepo uspavali v vozičku in zdaj želi seveda enak tretma naprej. Spala je kar v košari od vozička in ko je zvečer zaspala, smo jo lepo odpeljali s sabo v mesto, na sladoled in pivo. Ona pa še trznila ni. Prvo rundo spi kot mrtva.

Nisem vas še uspela v celoti prebrati, a me je "pogrel" tale Arabellin post:
in ugotavljam nekaj, otroci, kateri starši so učitelji (no vsaj en) so živa katastrofa... obup res

Arabella, tudi učitelji smo samo ljudje. Eni so boljši starši, drugi slabši. To nima nobene veze z našim poklicem, ker tudi frizerka ima kdaj slabo frizuro, tudi zdravniki kadijo in celo psihiatre kdaj doleti depresija. Predlagam, da se enkrat udeležiš npr. sindikalnega obdarovanja otrok v eni od šol in videla boš vzgojene in manj vzgojene otroke. Pa so lahko slednji "produkt" najuspešnejših učiteljev na šoli. Toliko o tem.

Na fb-ju sem že poslala zahtevo, upam, da se vam čimprej pridružim.

Čav, čav!

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 822
19.8.2012 16:03:46   
Kurumba
Oj oj!

Tudi pri nas se je zadnjič na poti z morja zbudil v koloni, ker smo se ustavili, in je začel jokat. Pa sem ga kar ven vzela, ker smo praktično stali. Zdaj razmišljam, da bi šla s taščo na morje. Ona itak gre in bo čez dan res lažje, da sva dve, kot bi bila sama doma, pa še kuhala bo. Pa še porodniško bi tako res izkoristila, toliko dopusta ne bom imela nikoli več in zakaj ne bi bila na morju, če sem lahko, namesto v tej vroči Lj. Edino za ponoči mi je malo bedno, ker od tašče ne morem pričakovat, da mi ga bo ponoči podajala na posteljo in prestavljala nazaj v njegov posteljico kot moj. Tudi sicer imava večerni ritual vedno oba, npr. moj pripravi vodo, jaz ga skopam, on obleče, jaz podojim, on podre kupčka... Ampak mislim, da bom vseeno šla.

Včeraj smo bili na poroki in je bilo super. Sicer ni nič spal, ker se je skos dogajalo, je bil pa vseeno dobre volje. Zaspal je v vozički ob 21.30, potem smo se menjavali pri njem. Domov smo prišli ob 00.30. Tako da je bil to njegov prvi izlet pozno v noč, na prejšnji poroki nismo bili tako dolgo.

Sicer pa ja, dokler polno dojiš, ne potrebuje ne čaja ne vode, samo pogostejše dojenje. Jaz mu sicer dajem čaj, ker se je zdaj naučil piti po steklenički in mu je ful dobro, jo že sam drži, malo se afna s cucljem in se tako tudi zamoti, spije pa že kar precej, včasih tudi cel deci. pa še meni je kul, da mu po 1,5h po dojenju na primer ponudim malo čaja in mi ni treba tako pogosto vlečt joške ven, sploh na primer včeraj na poroki, ko smo bili precej leteči in smo večkrat zamenjali lokacijo.

Ja, ljudje znajo bit zelo pametni glede vzgoje otrok. Jaz večino stvari kar preslišim in se ne spuščam v polemike (npr. zadnjič sta dva izjavila, da jo zdaj puščata ponoči jokat, da se navadi, kar je meni totalno mimo in tega nikoli ne bi naredila). Kar pa se domačih tiče, jim pa povem, če delajo kaj, kar ni ok, npr. posedanje v sedeči položaj. Jaz ga sicer tudi v naročju držim tako, da je s hrbtom naslonjen na moj hrbet, ampak ga dam čim bolj leže, ot v lupinici, ne pa čisto sede. Športni del vozička pa sploh še ne pride v poštev, ker se ga ne da čisto spustit. Košara bo še za kakšna 2 meseca.

(odgovor članu anglistka)
Neposredna povezava do sporočila: 823
19.8.2012 16:10:13   
JozicaH
Pozdravčki spet iz Ljubljane.
Naša že cel dan spi. Očitno se je tako utrudila pri naših doma, da spravla zdaj not. Pa še dopoldan je prišla od dragega teta in je bila malo dlje pokonci, kot bi bila sicer.

Skratka, zvečer ob 7h je pojedla malce kašice, doma ji nisem dajala nič, ker ni bilo časa, včeraj pa je že kar več pojedla, slinček ni bil poln, prav požirala je :) in na široko odpirala usta za šeeee! Pa sva se umili, podojili, malo flaše, zaspala je ko top ob 8.30 in spala do 3.30 :) user posted image Nisem mogla vejret. Prvič, da so me zize celo bolele, tako so čakale, da se miška zbudi. Pa je popila in zaspala nazaj do 5.30, sem jo previla, podojila in je spala do 9h. Že ob 10h je bla spet čist zmantrana, pa so bli obiski. Pol je spala od 11.30 do 3h, pa zdaj, ob 16.00 spet spi. Upam, da bo ostalo kaj spanca še za ponoči :)

Tudi jaz sem se ukvarjala z raznoraznimi pripombami sorodnikov, češ kdaj so njihovi otroci že kaj jedli, pili... Največkrat pa sem slišala od mame in od drugih "pa saj ne more samo jest" oz. "pa saj ne more samo spat" Ker jaz ji pač dam jest, ko vidim prve znake, predno joka. Tako tudi s spanjem. In naša res zelo malo joka. In ker drugim pač ni jasno, zakaj ji devam jesti, saj sploh ne joka, pač pride do takih komentarjev. Pa si nisem preveč gnala k srcu. Briga me, otrok je moj, jaz bom delala, tako kot hočem, vi pa govorte, kar hočte. Sem se samo nasmehnila, razložila glede spanja in hrane, pa naredila po svoje. Jaz pač nočem pustit otroka jokat, da se mu "pljuča razvijejo" oz. zato, da ga bojo slišali drugi jokat, da vidijo, če sploh zna :) Vem, da sem jaz edina, ki jo tako dobro poznam (tud mojemu dragemu velikokrat uide kak znak o zaspanosti ali lakoti) in ne dam kaj dosti na komentarje. Tudi popravljam jo, če jo narobe držijo, če ima čist razvlečene cunjice ali majčko že krepko nad popkom, kar poravim. Verjetno me imajo za overprotective, pa me briga.

...pa spet nas čaka vroč pasji teden. Sem kar malo žalostna, ker vem, da spet ne bova mogli nikamor, razen če jo zjutraj ne pustim naprej spati, ampak greva naokoli. Zvečer je pa še vedno preveč soparno, sploh, ker se ob 7.30 že začneva spravljati spat. Sprehod ob 6h popoldan pa še ni za nikamor. Kot sem že nekje prebrala, edina dobra stran te vročine je, da so cunje suhe v enem dnevu. Kaj pa ve počnete z malimi, ko ste doma? Zdaj bom prebrala tisto diplomkso o telovadbi, pa bova to začeli. Da nam čas mine...

papa

(odgovor članu anglistka)
Neposredna povezava do sporočila: 824
20.8.2012 7:27:14   
Hinata

IZVIRNO SPOROČILO: tulpek

Punce, samo sedaj bi pa že res lahko malo čajčka... ali pa vode, se vam ne zdi user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ... tole (brez "punce" na začetku) meni moja mama že 3 mesece govori user posted image user posted image user posted image

Aja, pa kakšne fore še ima moja mama.... zdaj bi pa že lahko to pa to npr. se obračal/kasneje sedel, plazil, vstal, hodil.... no, pa saj bo, ko bo pripravljen, js dam otroku čas, vzpodbudo, silila ga pa ne bom.

IZVIRNO SPOROČILO: JozicaH
Tudi jaz sem se ukvarjala z raznoraznimi pripombami sorodnikov, češ kdaj so njihovi otroci že kaj jedli, pili... Največkrat pa sem slišala od mame in od drugih "pa saj ne more samo jest" oz. "pa saj ne more samo spat" Ker jaz ji pač dam jest, ko vidim prve znake, predno joka.

Mene pa ti komentarji res tako zelo utrujajo...pa nikakor se ne morejo zadržati, pa jim lahko neštetokrat vse razložim, kot da ne morejo sprejeti, da sem jaz mamica (sem namreč najmlajša nečakinja/vnukinja) in mi vsakokrat pametujejo. Zdaj so jo recimo tudi vsi hoteli pestovati v zelo sedečm položaju, pa ji glava kar naprej visi, sevda mora biti potem vsaj malo bolj ležeče. Stara mama mi je celo rekla, da mora otrok od petega meseca dalje podložen sedet, da je njej tako pediatrinja rekla....ja, pol stoletja nazaj user posted image
Pa kako so bili pametni, ko smo jedli carbonara špagete..."ja, jaz bi ji kar privoščila"...ja seveda, prebavne motnje mogoče?, "lej, jeziček ima zunaj, jedla bi" (itak ima vedno usta odprta)

Pa ko sem jim omenila, da bom morda morala s sabo začet žličko nosit, so se takoj strinjali, ker so mislili, da ji bom tako dajala vodo....so bili kar začudeni, ko sem jim rekla, da ji mislim tako ponujat svoje mleko, če me ne bi hotela zagrabit...Res, zadnje čase razmišljam, da bi na obiske nosila een lonček in žličko, da bi si lahko nabrizgala mleko in ji ga ponudila tako, saj imam včasih kar težave, ko se hoče samo leže dojiti, pa ne najdem ravno primernega mesta za to...ležati res ne morem čisto povsod....do zdaj sem ji včasih kar malo po žlički ponudila, če se mi je zdelo, da bi bila lahko vsaj malo žejna, pa je preveč nervozna da bi pila...tako za vsak slučaj, da dobi malo tekočine vase. No, še dobro da je poletje....zdaj na izlete nosiva s sabo kar piknik odejo, da se lahko lepo na travo uležemo, če je lačna, pa še luštno je na tleh sedet :) Ali pa si pogosto kar znaj naštimam to odejo in mala pase kravice, gleda igračke, jaz pa zraven kakšno poglavje knjige preberem in se imava prav fino :)

IZVIRNO SPOROČILO: Kurumba

Edino za ponoči mi je malo bedno, ker od tašče ne morem pričakovat, da mi ga bo ponoči podajala na posteljo in prestavljala nazaj v njegov posteljico kot moj. Tudi sicer imava večerni ritual vedno oba, npr. moj pripravi vodo, jaz ga skopam, on obleče, jaz podojim, on podre kupčka...

Hehe, tole me je pa včeraj kar malo nasmejalo....moj še porajta ne, da se ponoči karkoli dogaja, pa se zdaj približno 2x na noč prebudi. Če bi bilo tako kot pri tebi, bi ga morala najprej zbudit, bi se počasi primajal do posteljice, jo verejtno vmes še zdramil in bi bilo to zame še bolj naporno. Moj res nima skoraj nič dela s tamalo...občasno jo malo podrži, kaj ogovarja, ostali čas pa itak spi ali pa je (medtem jo pa ponavadi previjam. Še za previjanje ga težko uporabim, saj jo držim nad posodico ponavadi tik po hranjenju, ko pokaže kakšen znak....če bi še za to njega klicala, bi se mi prej pokakala v plenico user posted image

In če lahko rečem, da dejansko nima skoraj nič dela z njo, mi vedno očita da ga ob vikendih ne pustim dlje spati, ker mu malo poturim, da grem recimo zajtr za naju naredit itn. user posted image Mislim, kdaj pa naj mu jo dam za mirkat kot takrat ko je na voljo doma user posted image Ali pa ko pride iz službe po kosilu tudi pričakujem, da se bo malo z njo ukvarjal, saj potem kmalu pride ura kopanja in uspavanja in spet spi... Včeraj sva se prav malo skregala glede tega in sem že resno razmišljala, da bi šla za nekaj dni domov z njo živet, pa naj se gospod spočije, al kaj naj...(pa je potem toliko robe za spakirat, kot da se selim) user posted image

No, včeraj mi je kapnilo na glavo, da bi pa v bistvu res lahko malo več postoril z njo...recimo vsaj kdaj bi jo lahko on skopal....pri umivanju obraza zelo uživa, potem jo pa samo še namoči v čebriček in obleče, to je itak hitro...naprej je pa itak odvisna od mene, da se doji in upam, da zaspi :) Ga bo reba malo angažirat :)

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?