JozicaH
|
Pozdravljene iz "počitnic" pri babiju in dediju v Velenju. Saj je super, ampak naša danes ni imela časa kaj dosti spat, ker smo bili tu in tam... Cel dan je bila dobre volje, se na glas smejala vsem naokoli, se nosila po rokah oz. bolj presedela v naročjih, tak cuker je bla cel dan. Prav nobenga se ni bala al karkoli. Čeprav utrujena. Na poti domov je zakomirala v lupinici, pa se je prebudila ko sem jo prestavila na posteljo. Sem jo na hitro dala pod tuš, mi je bratec pomagal, oblekla, pojedla je 170 ml, še nikoli toliko (aja, zdaj spet je AM, sem pa zamenjala cuclje, Aventove smo dali stran in kupili Mam, ti so ji ful všeč, tud dudice aventove ni več marala, nova Mam dudica pa je zakon!), zdaj pa spi koma, čeprav zgornji sosedje na polno nažigajo Oliverja Dragojevića :) ...in sem ugotovila, da je moje dete tak cuker, tok zlata in pridna... Zdej pa grem brat za nazaj pa kaj pokomentirat, ob melodijah Cesarice :) Kokosovo olje - kupi se ga v vsakem malo bolje založenem supermarketu, kupi, za otroka mazat, deviško neprečiščeno olje, ki ful diši :) Zdaj ima tudi Mercator v svoji blagovni znamki tovrstno olje. Drugače pa sem kupovala zelenega Cobio olje. Če pa tu ne, pa v vsaki "bio" trgovini. Se splača dat mal več. Je pa res, da ni ravno poceni. Pa tok da veš, nad 25 stopinj, bo tekoče - olje, drugače je trdo - mast. Tisto kokosovo olje oz. mast za kuhat ne bo dojenčku nič pomagalo. Za kuhat oz. pečt je pa super :) In tud mi še spravljamo temence iz luknice na glavi. Mažem, češem, krtačim, mažem češem, pa saj gre na bolje, a preveč tam noter tud ne šarim, glavnik ne pride zraven, kolikor s krtačo pokrtačim ali z brisačko obrišem. Ampak, kot pri vsaki stvari, je tudi pri tej tako, da rabi svoj čas da se sčisti. Srbi je ne, rdeče nima, bo že mimo. Smejanje . tud naša se najbolj smeji dragemu. Meni ne toliko, ker sem, tako kot praviš, tudi jaz celi dan z njo. Danes pa je kar pokala od smeha, najprej se je totalno režala na glas babiju, ji jo je žgečkala s papirnatim robčkom, popoldan pa smo bili nekje na obisku, smo sedeli zunaj, jaz sem jo imela na kolenih in je gledala okoli, družba se je pogovarjala, ona pa se je zraven tako smejala, na ves glas in zraven je še ful govorila. Torej sodelovala pri pogovoru. :) Toliko smeha na njen račun. Ah, tud naša se zdaj že na polno obrača, sicer se ne premika toliko, ampak ona bi takoj šla na trebuh in kravce past. Pa bolj ji razlagam, da tolko krav pa tud nimamo! Tako da moram paziti samo levo in desno, čeprav ji je ljubše se prekotaliti na desno. Noge v luft, glavo v blazino oz. tla, noge v desno in smo že na trebuhu. Mi je pa problem zvečer, ko gre spat in ponoči. Zdaj, ko sem pri mami, itak spi z mano v postelji in nekak tako ležim, da jo blokiram. Popoldan jo zadevam s povštrom, pa ne vem, če je glih dober, da ji preprečim obrat. Se bojim, da se bo zmedla... češ... kako mi enkrat rata, drugič pač ne, čeprav naredim enako... Bom prašala pediatrinjo oz. če od vas katera ve oz. kako ve delate? Jo zalagate, ko gre spat? Naša se bo 100% obrnila, če je ne založim. Se bojim kako bo, ko bo spala v kinderpetu... In tud mi bomo mogli kupit kako ograjo na zakonsko pojstlo, saj je tud naša velik gor. Vse popoldanske spance, tud igra se, pa... sem zdej soma vidla, zaspi povsod, igra se povsod... In tud jz se kr zjočem, če vidim kakega bogega otročka, al pa kak film, dokumentarec, karkoli... kr solze prtečejo, ko pomislim, kako hudo je lahko. Pa vem, da so tudi taki otroci, čeprav bogi, lahko zelo srečni, ljubljeni in jim ne manjka kaj dosti. In ob takih prizorih sem tudi jaz hvaležna za zdravega otroka. Z GH bom tud jz še raj mal počakala. Mogoče še kaka žlička riževe kašice tu pa tam. No, pa sem se razpisala. Zdaj grem pa počivat, ker sem tud jz utrujena zelo. Tu pač ne spim tako dobro kot doma, čeprav je ogromna postelja z dormeo, miška spi, jaz pa se premetavam do 2h-3h zjutraj. nočko vsem! p.s. zdaj pa še na FB pogledat, kaj dogaja :)
|