Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 16.6.2012 8:17:00
|
|
|
|
limonca*
|
Ema, tudi jaz sem imela tak primer, ko se je od 7 celic oplodila samo 1, in še ta je odmrla pred ET. Ponovno so me dali na konzilij in odločili namesto IVF, ICSI in potem sem imela vedno ET. Tako, da nikar ne skrbi, najbrž bo pri tebi ista odločitev in bo drugič rezultat boljši. Pa še to: večkrat preberem - pijte pivo za rast foliklov. To pomaga nekaterim ženskam, pri tistih s PCO pa naredi več škode kot koristi. Res je, da je mogoče potrebna kakšna špika več, ampak pivo škoduje kvaliteti celic pri PCO!!!!!
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 16.6.2012 9:09:45
|
|
|
|
k4pa0510
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen k4pa0510, ne skrbet, sej je isto, en, dva ali tri vode v 2 praška, važen je koncentrat ne pa voda:-) Stvar je samo taka, če je manj vode te lahko več boli ko si vbrizgavaš, tako da ti svetujem samo mirno:-) Srečno tebi in vsem Anonimen, hvala za odgovor. Celo noč sem to premišljevala kaj če smo s tem zafurali cel postopek... Pa sicer sploh nisem panik, samo tukej pa res ne bi rada kiksnila. Sej sem sama tudi tako razmišljala- voda je fiziološka raztopina inje samo osnova, važen je prašek. In joj, tolk sem pa jezna na sestre po zdr.ustanovah in tudi una na GK v LJ.bi mi lahko povedala, kako si zmešati zadevo. Ampak ni panike. Hvala ti!!!
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 16.6.2012 9:10:35
|
|
|
|
k4pa0510
|
IZVIRNO SPOROČILO: limonca* Ema, tudi jaz sem imela tak primer, ko se je od 7 celic oplodila samo 1, in še ta je odmrla pred ET. Ponovno so me dali na konzilij in odločili namesto IVF, ICSI in potem sem imela vedno ET. Tako, da nikar ne skrbi, najbrž bo pri tebi ista odločitev in bo drugič rezultat boljši. Pa še to: večkrat preberem - pijte pivo za rast foliklov. To pomaga nekaterim ženskam, pri tistih s PCO pa naredi več škode kot koristi. Res je, da je mogoče potrebna kakšna špika več, ampak pivo škoduje kvaliteti celic pri PCO!!!!! No, to je pa tudi fino vedet! Glede piva mislim.
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 16.6.2012 11:57:01
|
|
|
|
EmaS.
|
IZVIRNO SPOROČILO: limonca* Ema, tudi jaz sem imela tak primer, ko se je od 7 celic oplodila samo 1, in še ta je odmrla pred ET. Ponovno so me dali na konzilij in odločili namesto IVF, ICSI in potem sem imela vedno ET. Tako, da nikar ne skrbi, najbrž bo pri tebi ista odločitev in bo drugič rezultat boljši. Pa še to: večkrat preberem - pijte pivo za rast foliklov. To pomaga nekaterim ženskam, pri tistih s PCO pa naredi več škode kot koristi. Res je, da je mogoče potrebna kakšna špika več, ampak pivo škoduje kvaliteti celic pri PCO!!!!! Na konziliju so se odločili spet za dolgi postopek samo drugačna zdravila in sicer gonal F 250, tako da upam na najboljše. Sem se naročila pri dr. Zornu, 5.7. tako da se spet začne vojna živcev :) Lenči čestitke tudi od mene :), saj vem kako ti je ko čakaš in čakaš na +.Jaz čakam že 8 let(eno leto manj kot ti)in upam, da mi se bo nasmehnila sreča, pa ostalim puncam tudi privoščim veelik +
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 16.6.2012 16:27:39
|
|
|
|
sisi81
|
ZEUSO jokam s tabo, boš videla jeseni pa bo Sem videla, da imaš že novo ev. št? A si ti v LJ? Jaz imam Tomaževiča 11.7., a moram tudi poklicat za ev. št? LENCI čestitam za in da si tako dolgo vztrajala, kje si dobila moč in energijo? Vesela sem zate TJASA držim pestke, da boš imela zdravega otročka EMA tebi pa tudi želim, da se prime naslednji postopek K4pa0510 jutri dobro opravi na punkciji, misli na kaj lepega pa potem sporoči rezultat Pa lep vikend vsem
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 17.6.2012 9:29:05
|
|
|
|
tamala86
|
čao! danes imela punkcijo.mal boli ampak ni hudga, sm mislila da bo velik bol boleče. drugač pa sem pridelala samo 3 celice. :( Prav Reš da sva zadela na loteriji z najino miško. Da so moji izvidi porazni, ampak upamo na najboljš. Na eno zmagovalno. ET imam 3. dan, torej v torek 19.6. Cestitke lenči in tjasi1, ziher sta srečke nosečke! No, zdj pa še vse ostale...:)
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 17.6.2012 11:16:59
|
|
|
|
lenci
|
punce moje danes se mi je pokazalo pa zelo lepo močno sedaj vem zakaj me vsak dan špika.sicer še ne dojamem kaj se je zgodilo ampak bom se veselila šele od petka dalje ko bom zvedela kako bo kazalo na krvnem.do takrat pa hvala za pestke očitno so pomagale
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 17.6.2012 12:14:58
|
|
|
|
tjasa1
|
oj. Danes sem 14 dan po ET, jutri mam krvnega. In ob 7h zjutraj mi je CB pokazal en ogromen +
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 17.6.2012 14:26:38
|
|
|
|
k4pa0510
|
IZVIRNO SPOROČILO: tamala86 čao! danes imela punkcijo.mal boli ampak ni hudga, sm mislila da bo velik bol boleče. drugač pa sem pridelala samo 3 celice. :( Prav Reš da sva zadela na loteriji z najino miško. Da so moji izvidi porazni, ampak upamo na najboljš. Na eno zmagovalno. ET imam 3. dan, torej v torek 19.6. Cestitke lenči in tjasi1, ziher sta srečke nosečke! No, zdj pa še vse ostale...:) O, tudi jaz sem imela punkcijo danes, vendar ne pri Rešu. Pridelala sem pa tudi samo 5 celic, a upam, da se v njih skriva tista sreča . Želim ti uspešen transfer ter prijetno trepetanje.
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 17.6.2012 14:28:17
|
|
|
|
k4pa0510
|
tjasa1 in lenci, vama pa ČESTITAM!!!!! Super, res fajn!!! Lepo grejta naprej in vse dobro vama želim.
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 17.6.2012 17:28:13
|
|
|
|
zeuso
|
tjasa in lenci tako sem vesela za vaju kot bi bila sama zase , zdaj pa vama res lahko zaželim lep nosečnost, in drugo leto v naročju eno lepo dišečo štručko. Prav lepo da sta nam ostalim ki nama ratalo dale s vajinimi pluski spobudo in upanje da je trba biti vstrajen. sisi81 ja jaz sem drugi dan izcedka naredila test in ker je biu negativen sem tako poslala emaile za novo ev.št in datum posveta pri moji dr. Požlep Barbari imam pa ga 20.07. Sem pa tudi jaz v lj. Po tretji menstruaciji morem poklicat za sprejem v drugi postopek k4pa0510 držim pesti za tvoje celice da te pričakajo lepi zarodki pa še kakšen zamrznenček.
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 17.6.2012 17:31:57
|
|
|
|
Anonimen
|
ker vidim da ste tukaj najbolj aktivni vam bom kar tu pisala,čeprav ni v skladu s temo. stara sem 16, s fantom sva se malo igrala in je imel spolni ud na vhodu v nožnico ni bil noter in tudi ni bila odprta (nevem kako naj se lepše izrazim). zaradi izločanja predsemenske tekočine me zanima kolikšna je možnost da sem noseča?? žal testa ne moram opraviti saj sem stara 16 in nemorem ponj, z mamo se neupam posvetovati, zato se zanašam na vas :) to je bilo pred 3 dnevi, menstruacija mi zamuja 6 dni, sem morda res noseča,ali je to zaradi živciranja?? sem izjemno prestrašena:O hvala za odgovore
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 17.6.2012 17:46:32
|
|
|
|
lenci
|
anonimna najprej me zanima zakaj hudica ze ne mores kupit testa tud ce si stara 16 let oprosti ampak to so velike klobase.testi se prodajajo v trgovini npr.DM,MULLER,TUS DROGERIJA,LEKARNE IN SE IN SE zdaj pa k drugemu vprasanje ja lahko zanosis tud predsemenska tekocina je lahko plodna tako da najprej pocakaj na zamudo in potem delaj paniko.zelim ti da se obnese tebi v prid in pametno naprej.Pa ne mislit da sem zdej jezna sam resno sem ti napisala vsaj glede testa,ker sem sama prodajalka in vem da se testi kupijo kot cigumije.
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 17.6.2012 18:14:32
|
|
|
|
Anonimen
|
Punce, tudi jaz se vam pridružujem! Kooončno! To bo moj prvi IVF (kratki postopek) in sicer nevem sploh kaj pričakovati. Jutri grem na UZ (MB), 2.dan M in na prevzem zdravil. Dobila bom gonal. Malo me je kar strah vsega. LP,
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 17.6.2012 22:34:38
|
|
|
|
Anonimen
|
Pozdravljene! Tudi jaz sem v postopku icsi in sem imela danes punkcijo pri Rešu. Bil je zelo zadovoljen, ker sem pridelala 12 celic. V prvem postopku pa somo 3 in niti ET nisem imela. Sedaj pa upam, da bo med temi celicami katera znmagovalna. Sedaj pa me zanima a ste ve tudi imele precejšnje bolečine po punkciji? prvič me je bolelo res veliko manj. Hvala za vsako vaše mnenje.
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 18.6.2012 9:20:38
|
|
|
|
limonca*
|
Ema, mogoče bi vseeno prosila za ICSI pri naslednjem postopku (ali pa mogoče 50% IVF, 50% ICSI), čisto za vsak slučaj. Pri nama je npr. spermiogram ok, vendar se celice ne oplodijo, ker imajo pretrdo ovojnico.
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 18.6.2012 11:49:55
|
|
|
|
k4pa0510
|
Vem, da je bilo to že napisano, a vendar zdaj tega ne najdem. Ali na dan transferja partnerju pripada bolniški stalež? Drugače pa naj povem, da je mene osebno punkcija zeloooo bolela. Imam res visok prag bolečine, živim z globoko endometriozo, krči ob so hudi, a tole je bilo pa meni grozno. Se preživi, ker je kratko, vendar je mene full gor metalo. Ampak- tako je bilo pri meni!!!
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 18.6.2012 12:15:46
|
|
|
|
limonca*
|
k4pa0510, ja, partnerju pripada bolniška. Kar se tiče bolečin in endometrioze - tudi jaz imam globoko endometriozo (jajčniki, maternica, mehur, črevo.. nazadnje so mi celo vzeli 15 cm črevesja) in vem kako boleče so lahko punkcije.. te je mogoče na eni strani bolelo bolj kot na drugi? Mene je na desni bolj bolelo, ker je maternica pred jajčnikom (zaradi endo) in so mi morali vsakič ko so špiknili, predreti maternico. Odkar sem v MBju teh problemov nimam, ker lepo spančkam med punkcijo.
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 18.6.2012 13:00:13
|
|
|
|
k4pa0510
|
IZVIRNO SPOROČILO: limonca* k4pa0510, ja, partnerju pripada bolniška. Kar se tiče bolečin in endometrioze - tudi jaz imam globoko endometriozo (jajčniki, maternica, mehur, črevo.. nazadnje so mi celo vzeli 15 cm črevesja) in vem kako boleče so lahko punkcije.. te je mogoče na eni strani bolelo bolj kot na drugi? Mene je na desni bolj bolelo, ker je maternica pred jajčnikom (zaradi endo) in so mi morali vsakič ko so špiknili, predreti maternico. Odkar sem v MBju teh problemov nimam, ker lepo spančkam med punkcijo. Ja, potem sva na podobnem..... E na jajčnikih, maternici, trebušni steni, predelom za maternico, in še vedno na črevesju, kjer me še čaka resekcija ... V bistvu me je na eni strani bolj bolelo, ja, a sem predvidevala, da je to zato, ker je bil kak folikel več. Meni je bilo grozno, po obrazu sem bila totalno mokra... In v Mariboru imajo to res fajn uštimano. Tako da si res ne želim več punkcij. Potem me pa dr. vpraša, če je taka pekoča bolečina. Ma kje pekoča, špikanje je neznosno!!! Uf, ampak smo borke, bomo preživele.
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 18.6.2012 14:08:57
|
|
|
|
EmaS.
|
IZVIRNO SPOROČILO: limonca* Ema, mogoče bi vseeno prosila za ICSI pri naslednjem postopku (ali pa mogoče 50% IVF, 50% ICSI), čisto za vsak slučaj. Pri nama je npr. spermiogram ok, vendar se celice ne oplodijo, ker imajo pretrdo ovojnico. limonca jaz sem imela ICSI , samo slabe celice imam, tako da upam na boljše rezultate v 3. IVF ( ICSI)hitro mi zrastejo folikli samo so celice slabe kvalitete in nezrele
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 18.6.2012 14:11:12
|
|
|
|
EmaS.
|
tjasa1 in lenci čestitke, čestitke, čestitke bravo punce :)
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 18.6.2012 14:14:37
|
|
|
|
EmaS.
|
tjasa1 in lenci čestitke, vse najlepše v nosečnosti, končno ste zagledale ++++
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 18.6.2012 18:31:13
|
|
|
|
anau
|
tjasa1 in lenci čestitke za mano pa danes ET smo bili pridni. po 21 celicah oplodile 6 ,enega vstavili 2 zamrznili in jutri mogoče še 2 če bosta preživela sedaj pa to mučno počivanje in čakanje. lp vsem in čimveč +++++
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 18.6.2012 18:57:12
|
|
|
|
k4pa0510
|
IZVIRNO SPOROČILO: anau tjasa1 in lenci čestitke za mano pa danes ET smo bili pridni. po 21 celicah oplodile 6 ,enega vstavili 2 zamrznili in jutri mogoče še 2 če bosta preživela sedaj pa to mučno počivanje in čakanje. lp vsem in čimveč +++++ anau, super, res fajn! Le dobro misli še naprej in bo vse tako, kot mora biti. Iskrene čestitke za toliko dobrih celic!
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 18.6.2012 19:02:55
|
|
|
|
tjasa1
|
hvala vsem za cestitke. Danes sem bila na bhcg in prijazna sestra je rekla: ja vidva bosta pa imela dojencka. Kljub sumu, da bo tako sem najbolj srecna in solza srece nisem mogla zadrzati. Sedaj mi pripada mesec dni bolniske...tega nisem pricakova...pa naj bo, ce tako pravijo. Drage punce. Bodite optimisticne, verjemite, da je nekje en dan, ki bo D dan tudi za vas. Jaz drzim pesti, da ta dan pride cimprej. SRECNO!!!!! Vas berem in spremljam.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...
Kako čim prej zanositi?Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?