Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 14.6.2012 8:21:46
|
|
|
|
spelcy3
|
Drage moje virtualne prijateljice! Morem vam povedati, da sem danes zjutraj naredila test; žal je bil negativen . Če prav sem si rekla da sem morda prehitra, ker je 8.dan, sem potem, ko sem si vstavila utrogestan na prstu opazila rdečkaste sledi. Mojemu možeku še vedno nisem povedala, ker želim da najprej oddela svojo službo do konca, ker vem da bo spet full hudo. Me pa samo nekaj zanima. A je bila katera, ki hodi v MB, na krvnem in potem na razgovoru, po tistem ko ji ni uspelo. Zanima me kaj ti na razgovoru povejo, razen to, koliko imaš zamrznjenčkov in kdaj približno bo naslednji postopek. ZEUSO...kako je s teboj...nič se ne javiš...upam da je s tabo bolje kot z mano. Držim pestke.
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 14.6.2012 9:12:57
|
|
|
|
zeuso
|
Sisi81 in spelcy3 pošiljam vama en velik , jaz sem za obe trdo držala pesti, resnično mi je žau. Bodita močni in pojdita z dvignjeno glavo v nove boje. k4pa0510 hm folikel se zmanšau Anau madona 21 celic, pol sem pa jaz pišče proti tebi bravo punca . Pri meni pa kot da se nič ne dogaja znakov nobenih. Niti me kaj zvija, niti izcedkov zaenkrat nobenih, edino kar sem bolj občutljiva na vse, al me določena stvar raspizdi ali pa mi gre brezveze na jok . Sem se pa na pouno zaposlila tako da testa doma ne delam pod nobenim pogojem, sem trmaaaaaaaaaaaaaa.
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 14.6.2012 9:17:18
|
|
|
|
spelcy3
|
Hmm....če si pa občutljiva...pol pa bi lahko bli hormoni... joj kok bi ti prvoščla... Jst zaj čakam konc junija, da grema na morej, odklopma in pol da dam čimprej teh 5 kg dol, ki so se naprale zaj zarad špik. pol pa kar bo bo. Vem pa da bom še premisla, če bom še kakršne koli tabletke oz. pripravke kupla za nasledni postopek.. :S Ker res nevem kaj še naj. Če pa ktera ve kako je na razgovoru po krvnem pa le povejte.
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 14.6.2012 9:27:08
|
|
|
|
lenci
|
punce dejte mi samo povedat ali je katera ze delala test 7dan brez kakrsnekoli terapije?namrec jaz sem danes 7 dan od transferja nisem imela nobene terapije vse naravno me pa ze od transferja naprej skoz zbada v jajcnikih in trebuhu.dajem si tudi utrogestan 3*1/dan.ali bi mi pokazal test danes pravilno??in ali je imela katera isto bolecine vsak dan kot pred in sam cakam kdaj se bo ulilo.me pa tudi zanima glede na to da sem imela spontani postopek potem naj bi prisla normalno tako kot vsak mesec ali lahko sedaj pride prej???
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 14.6.2012 9:40:48
|
|
|
|
zeuso
|
spelcy, ne vem kaj naj si mislim glede mojih znakov tudi joške me več ne bolijo, pa napihnjena več nisem tako kot sem bla po transferju
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 14.6.2012 9:45:54
|
|
|
|
zeuso
|
lenci žau ti ne morem odgovorit ker res nebi vedela, sama se sploh nočem obremenjevat z domačim testi, kako kdaj in zakaj ker se bojim velikega minusa. Bom pa počakala če se ulije pa na krvnega bom šla v vsakem primeru. Sem pa jaz danes 8 dan in bi mogoče že kaj pokazau, ampak ne bom še naprej trma, ker se resnično preveč bojim.
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 14.6.2012 9:48:34
|
|
|
|
spelcy3
|
joj zeuso...jst tk držim pesti... prvič ko sm bla v postopku so me iz 6. na 7. dan nehale prsa bolet, napihnjena nism bla že od 5. dne naprej. potem pa sm iz 8. na 9. dan dobla krče in je blo to to... sedaj pa sm še včeri zvečer mela polna prsa, tudi napihnjenost je bila, ko sme bila na stranišču sem imela sluzasti izcedek kot pri ovulaciji in sm bla tok vesela, da je to pa mogoč to...no zjutraj test, negativen, in potem na prstu kri... groza lej
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 14.6.2012 9:48:40
|
|
|
|
lucylu222
|
Spelcy3, sočustvujem s tabo, , sploh si ne morem predstavljat, kak to vpliva na žensko ko ne rata. Jaz imam avgusta punkcijo in potem transfer prvič, pa sem že zdaj bla čist prepričana sej bo ratal zdaj pa res ne more it nič narobe, ampak sem potem mal brala po forumih pa vidiš da ni tak, da je boljše da se pripraviš da nič ne bo, je po mojem manj stresno. V katerem postopku pa si, jaz sem ICSI, a si zdaj bila prvič? A imaš kaj zamrznjenčkov? A misliš da če imaš zamrznjenčke da pote, čakaš 3 mesce da ti naredijo transfer al ti kr po 1 mescu? Spelcy3 in vse ostale želim vam res veliko sreče!!! Aja Spelcy3 še nekaj a mi lahko razložiš kaj je to UTROGESTAN?Hvala Anau tebe bi pa prosla če mi odgovoriš na vprašanja ko boš vidla...hvala
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 14.6.2012 9:55:37
|
|
|
|
spelcy3
|
Lenci...moje mnenje je da še počajak vsaj en dan...najbolje pa 3, potem pa ti sigurno more pokazati. lucylu222...to je bil najin 2, postopek in pri nobenem nisma imela zamrznjenčkov, kar je vsaj za mene tolk bol hudo. sicer kok sm si zapolnla lahk greš po zamrznjenčke po 2 oz 3 menstruaciji po postopku. Utrogestan so pa vaginalne svečke, ki pomagajo, da da nje bi se zarodek bolje vgnezdil in da debeli sluznico - tak mi je razložla prjatlca. drugače mi je pa ena prjatlca rekla, da morš vedno rečt za tisto kar si želiš - da hočeš imeti, saj baje tak v vesolje pošiljaš pozitivne misli in energijo, zato se ti želje hitreje uresničijo al nekak tako...mi je obljubila da mi posodi knjigo o tem
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 14.6.2012 10:03:22
|
|
|
|
lucylu222
|
Hvala Spelcy3 za odgovor...a misliš da ta utrogestan mora vsaka jemat? verjetno... Koliko časa pa je minilo med prvim in drugim transferjem? Kakšno terapijo si imela? Jaz imam femoden, diphereline in gonal... Si jedla dodatno kakšne tablete ki vsebujejo folno kislino? Jaz bom začela jemaz femibion so mi tam priporočali. A že hodiš v službo, mogoče veš kako je z bolniško? Oprosti, ker te tak morim z vprašanji, sam se mi zdi da smo na začetku taki laiki Glede pozitivnih mislih, jaz vsekakor verjamem da nekaj je na tem...in ja verjamem tudi me bomo vse enkrat mamice. Lep dan ti želim!!!
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 14.6.2012 10:10:51
|
|
|
|
spelcy3
|
kolkr vem utrogestan jemlje vsaka. prvi stansfer je biu 30.1., tadrugi pa 6.6. Terapijo sem imela enako, in sem jemala tifol-folno kislino, ker roko na srce je femibion full drag. drugače sem študentka, tako da ti težko rečem kk je z bolniško, je pa priporočljiva od punkcije pa do krvnega testa, torej tam okoli 18-20 dni. je pa odvisno od posameznice kako se počuti. lahko ti pa še katera kaj pove ko je zaposlena
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 14.6.2012 10:16:13
|
|
|
|
lucylu222
|
Ja to pa res da je femibion full drag...sam ko sem tam zdravniku omenla tifol ni bil navdušen nad njim in potem mi je sestra še dala 3 škatlice vzorčkov tega femibiona. Katerega zdravnika pa imaš? V spodnji ambulanti sem imela dr. Gavrič-Lovrec, zadnjič ko pa sem imela pogovor za postopek je pa bil dr. Jure Knez. Moj ima slabši spermiogram zato imava postopek ICSI, ampak si je kupil tudi astasan, tak da če bo kaj pomagal. Bomo vidli, glede bolniške pa ja sem jaz isto slišala...
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 14.6.2012 10:35:47
|
|
|
|
spelcy3
|
To če si dobila vzorčke je pa super. jst nism nič dobla, pa sm jemala po 2 tabletke tifola da sm imela zadostno količino. Mi2 imama Dr. Vlaisavljeviča. Pri prvem razgovoru v 1.nadstropju je bila zdravnica in se ne spomnem ktera, sedaj drugič pa je bil Dr. Knez. Ampak ko sem ga vprašala kaj je šlo prvič nerobe mi je odgovoril: Celic je blo dosti (od 11 samo 4 zrele). seme je bol slabo - to pa mi2 veva že sama. Tkle ti povem. za ta postopek sam jaz jedla tifol, cinkove tablete pa pila sem noni sok (kao za obnovo celic), moj mož je pa jedu astasan. in ti povem neki. je blo slabš kot prvič. rezultat 1: 11 celic, 4 zrele, 3 so se oplodile, eno so vstavili - za druge 2 so čakali a niso ble dobre za zamrznitev. rezultat 2: 6 celic, 3 zrele, so se vse 3 oplodile, a sta se 2 takoj nehale razvijat in mi je ena ostala. Tako da jaz ne morem rečt da nama je karkol pomagalo, le da sma kr mela finančno dober izmet. edino za astasan ne morem čist trdit da ne dela, ker nism vprašala kk je blo seme. Lahko se edino s tem tolažim da je blo tk slabo zaradi psihe, ker je en teden pred punkcijo mojemu možu umrl dedi in pol veš kak je blo. Drgč pa res nevem kaj še naredit da bi prišla samo do enega zamrznjenčka.
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 14.6.2012 11:27:18
|
|
|
|
sisi81
|
Ojli! HVALA za tolažilne besede in objemcke Me pa nekaj zanima, zdaj ko sem dobla mi ni treba it na krvnega, saj itak ni nič, ali moram kam poklicat? V Ljubljani sem bila v postopku. Drugač imam v pondelk krvnega, ampak mislim it kar v službo. Držim pestke ZEUSO in vse ostale
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 14.6.2012 11:33:48
|
|
|
|
lenci
|
sisi poklici sestro v Lj in ji povej da je zal prisla zal mi je res za tebe mene so tako prstki srbeli danes samo zaradi telih bolecin ki so prisotne ze od samega zacetka.evo glih kar naredila test in se je pojavila zeloo ampak res zelooo slaba druga crtica.odkar delam teste se mi se nikoli ni takole poznal obris.zdej sem pa smotka se bol na trnih jaooooo
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 14.6.2012 11:54:35
|
|
|
|
anau
|
lucylu222 ja prvič sem v postopku in v mb.najina zdravnica je pa dr. gavrič. danes po punciji sem že malo bolje. po punkciji imaš bolniški stalež tako da brez skrbi. upam da ti uspe v tem prvem postopku. jaz pa tudi komaj čakam da bo za mano transfer in tistih nekaj dni po njem da vem pri čem sem.se pa tipkamo
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 14.6.2012 11:57:54
|
|
|
|
zeuso
|
lenci, kaj jaz to berem , pa še en dan za mano si imela transfer pol obstaja zame še upanje
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 14.6.2012 12:05:42
|
|
|
|
čuška
|
Jaz sem imela včeraj v leonišču še neko svetovanje naslednji teden pa še predavanje o samih postopkih OBMP. OK moja napaka , glede info o jemanju krvi za SPB, ampak moj je dobil en list s katerim je moral pol po to naročilnico in tam je poleg vsega v oklepaju pisalo, da je to novost od aprila letos. Kako je bilo pa do sedaj pa ne vem.....sem čisto nova pri vsem tem. Vglavnem sva zrihtala in sem v pričakovanju pošte Sem prebrala tole o postopkih na reprodukciji....hvala za link....super je pa malo manj super kaj vse me še čaka.....po drugi strani pa komaj čakam, da začnem. lep dan vsem, čuška
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 14.6.2012 12:31:59
|
|
|
|
lenci
|
zeuso ja upanje zadnje umre tako,da kar pogumno jaz sem sicer sedaj se bolj na trnih kot sem bila do sedaj kaj pa ce je tole crtico pokazal zaradi utrogestana no ja pocasi se blizamo koncu in cez dober teden imam ze krvnega,ki pa upam na najboljsi rezultat ki si ga z mojim lahko le zeliva ze 9 let
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 14.6.2012 12:46:51
|
|
|
|
zeuso
|
lenci, jaz verjamem da se bo prej kot slej vsem nam uresničila želja in bomo kmalu vse postale mamice. To da je rezultat zaradi teh vaginalnih tablet lahko lažen sem tudi jaz že slišala, je pa zame to en razlog več da se trudim da ne delam še testa
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 14.6.2012 14:22:57
|
|
|
|
zeuso
|
punce pravkar, sem si ustavla utrogestan in je biu za nohtom rjav izcedek , tako da mislim da tudi nama ni uspelo
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 14.6.2012 14:47:23
|
|
|
|
k4pa0510
|
IZVIRNO SPOROČILO: zeuso punce pravkar, sem si ustavla utrogestan in je biu za nohtom rjav izcedek , tako da mislim da tudi nama ni uspelo zeuso, upanje umre zadnje! Ne takoj pomislit na najslabše... lahko je vgnezditvena, lahko je samo hormonsko neravnovesje. Upaj še naprej, če pa slučajno ni ratalo, pa tako veš, da še bo!!!!!!! Držim pesti!!!!!
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 14.6.2012 15:43:26
|
|
|
|
lenci
|
zeuso ne obupaj dokler ne pritece je se vedno upanje
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 14.6.2012 16:01:16
|
|
|
|
tjasa1
|
zeuso, lenci, kateri dan po ET sta vidve? Jaz sem danes 11. Pocutje je katastrofalno...ampak ce je zato kaj upanja toliko bolje. Testa e nisem naredila, malo, cisto malo razmislam, da bi naredila danes zvecer.
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 14.6.2012 16:19:34
|
|
|
|
lenci
|
tjasa jaz sem danes 7 dan ampak brez kakrsnihkoli zdravil ali cesa podobnega.zeuso pa je 8 dan ampak ne vem kaksno terapijo je imela.
|
|
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?