limonca*
|
IZVIRNO SPOROČILO: k4pa0510 IZVIRNO SPOROČILO: limonca* IZVIRNO SPOROČILO: k4pa0510 IZVIRNO SPOROČILO: limonca* k4pa0510, ja, partnerju pripada bolniška. Kar se tiče bolečin in endometrioze - tudi jaz imam globoko endometriozo (jajčniki, maternica, mehur, črevo.. nazadnje so mi celo vzeli 15 cm črevesja) in vem kako boleče so lahko punkcije.. te je mogoče na eni strani bolelo bolj kot na drugi? Mene je na desni bolj bolelo, ker je maternica pred jajčnikom (zaradi endo) in so mi morali vsakič ko so špiknili, predreti maternico. Odkar sem v MBju teh problemov nimam, ker lepo spančkam med punkcijo. Ja, potem sva na podobnem..... E na jajčnikih, maternici, trebušni steni, predelom za maternico, in še vedno na črevesju, kjer me še čaka resekcija ... V bistvu me je na eni strani bolj bolelo, ja, a sem predvidevala, da je to zato, ker je bil kak folikel več. Meni je bilo grozno, po obrazu sem bila totalno mokra... In v Mariboru imajo to res fajn uštimano. Tako da si res ne želim več punkcij. Potem me pa dr. vpraša, če je taka pekoča bolečina. Ma kje pekoča, špikanje je neznosno!!! Uf, ampak smo borke, bomo preživele. Jaz sem šla na resekcijo po 4 neuspelem postopku (po prvi laparo-pred postopki so mi vsi govorili, da ni potrebna ponovna laparoskopija, da ni tok hudo, ampak sem sama vztrajala po 4 postopku). No, ponovna laparoskopija je bila porazna, zato sem šla še tretjič na resekcijo. Dr. Ribičeva mi je rekla, da dejansko prej sploh nisem imela možnosti zanosit.. tako da premisli, če ne bi šla čimprej na resekcijo. Uf, ja, ta endometrioza. Men so ščistili, ostal je torej samo endometriom na koncu črevesja, ker ko sem jim pokazala DVD s prve laparoskopije, ta ni bil viden. In zato dr.Ribičeva ni bila ripravljena, ni imela ob sebi sbdom.kirurga. Nato mi je rekla, da bi 1 ali 2 postopka poskusili, sicer mi bodo pa še črevesje poštimali. Upanje umre zadnje. Nimam pa nekih pričakovanj glede postopkov. Upam, da operacija ne bo potrebna, a v primeru 2 neuspelih postopkov grem seveda na resekcijo. Joj, kakšne imamo Aha, no super. Samo, da so ti povedali kako in kaj. Meni dr. Bokalova po prvi operaciji ni niti omenila kakšne endometrioze na črevesju.
|