Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 14.6.2012 17:59:28
|
|
|
|
vesper
|
IZVIRNO SPOROČILO: lenci zeuso ja upanje zadnje umre tako,da kar pogumno jaz sem sicer sedaj se bolj na trnih kot sem bila do sedaj kaj pa ce je tole crtico pokazal zaradi utrogestana no ja pocasi se blizamo koncu in cez dober teden imam ze krvnega,ki pa upam na najboljsi rezultat ki si ga z mojim lahko le zeliva ze 9 let lenci, mislim, da ti od utrogestana ne more pokazat lažnega pluska in jaz sem prepričana, da si ti srečka Lažen plusek ti menda lahko pokaže le od stop injekcije, kar pa je ti menda nisi imela a ne!? Sem zelooooooooo vesela zate, da ti je končno uspelo
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 14.6.2012 18:32:31
|
|
|
|
anau
|
hojla dajte mi punce povedat,če ste po punkciji imele bolečine v spodnjem delu trbuha
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 14.6.2012 18:35:52
|
|
|
|
vesper
|
anau jaz sem jih kr imela ja. Prva dva dni sploh fajn intenzivne, potem pa me je še do dneva ET skozi nekaj špikalo noter, tak malo po malo
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 14.6.2012 18:42:44
|
|
|
|
lenci
|
vesper oooooooooo lej jo zgubljenka hvala za tole sporocilce in povem naslednji teden ce je to to
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 14.6.2012 18:53:45
|
|
|
|
tjasa1
|
lenci, super ne, se veselim s tabo Anau, tud jaz dva dni nisem drugega kot lezala, pa vse do punkcije. Ko sem sla prvi dan v sluzbo, pa je bila taka sprememba, dame je spet nekaj dni bolelo. Zdja je bolje, razen ce fejst kihnem
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 14.6.2012 19:22:17
|
|
|
|
vesper
|
IZVIRNO SPOROČILO: lenci vesper oooooooooo lej jo zgubljenka hvala za tole sporocilce in povem naslednji teden ce je to to a lenci saj vas skozi spremljam, ampak ko se počutim, ko ena ožeta cota in se mi niti pisat ne da Ko pa vidim eno tako lepo novičko, pa ne morem kaj, da ne bi nekaj napisala.
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 14.6.2012 23:18:54
|
|
|
|
lucylu222
|
Anau hvala za odgovor, najina zdravnica je tudi dr. Gavričeva. A tukaj v ambulanti ti kaj napišejo da ti pripada bolniški stalež? A pr vama je slabše seme ali je kaj s tabo narobe? Jaz tudi upam da nam vsem uspe čimprej!!! Ker tole čakanje pa želja kr ubija. Spelcy3, ja glede teh preparatov pa tablet se kr strinjam s tabo ker se mi zdi da hočemo vse nekako poterat zadevo, pa želimo vse sprobat, da bi blo čimboljše. A ti si imela kaj pregledov, laparoskopijo, histeroskopijo, hsg,...itd So ti kaj ugotovili? Jaz sem vse to imela in so mi odstranli manjšo pregrado, drugega pri meni niso našli. Sem tudi malo močnejše postave, pa sm misla da je kaka ščitnica pa tudi to ni bilo. Tak da pr nama je res seme slabše...sam je moj bil v Celju na spermiogramu, pa v MB 2X pa so si ti trije spermiogrami tko različni da nama je dr. Gavričeva rekla da je glede na izvide možna zanositev po naravni poti, ker izvidi tako zelo nihajo. Ampak je do danes ni bilo tako da lepo jemljem KT femoden, a si imela kaj težav po njih, mene kr špika notr...nism sploh nikol v življenju jemala kontracepcije... Spelcy3 upam da je tvoj pogumno sprejel novico in iz srca vama želim čim več volje in sreče za nove boje!!!
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 15.6.2012 9:27:16
|
|
|
|
spelcy3
|
Hei! Lucylu222, meni niso naredli nobenga drugega pregleda kot samo UZ in ker se tam nič ni vidlo, so rekli da je z mano vse ok. Mi je pa sestra jasna dala datum 9.10. za pogovor z dr.Vlaisavljevičom, tak da boma tam vprašala vse kar me zanima. Moj je pač spet razočaran, ampak kaj čmo. živet je pač treba naprej.
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 15.6.2012 10:27:14
|
|
|
|
tjasa1
|
lenci Kako kaj? Vztrajava?
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 15.6.2012 12:53:05
|
|
|
|
k4pa0510
|
No, še moje stanje... Danes pade stop-ka, v nedeljo je punkcija. Foliklov je malo, a je največji od pon-pet zrasel za 10mm. (pon:13->sre:18->pet:23). Še ene 3 ali morda 4 tacajo za njim, najbližji je 21, nato pa 18, 15 in manj... Vesela sem, da je konec špikanja, da lahko spet zaživim, čeprav me najhuje še čaka. Drž`te pesti, da folikli skrivajo dobre celice. lp in srečno prav vsem!!!
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 15.6.2012 12:55:21
|
|
|
|
k4pa0510
|
Še to sem pozabila dodat: je merjenje estradiola del postopka pri vsaki ženski?! Namreč, mene ni nihče poslal na odvzem krvi... So pozabili ali ni potrebno vsem dati krvi
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 15.6.2012 13:39:30
|
|
|
|
marjetacveta
|
k4pa0510 meni so kri odvzeli na dan zadnjega UZ, ko sm si zvečer dala "stopko". Nisem pa prepričana, da vsaki vzamejo kri...mogoče bo katera druga kaj več napisala. V prejšnjem postopku so mi kri odvzeli cca 4x. Tako da ne vem točno, na podlagi česa se to odločajo. Mogoče glede na število foliklov...Jaz sem imela podobno situacijo kot ti, nekaj foliklov čez 20, ostali 19, 18 in veliko število manjših. Na punkciji sm pridelala 6 celic. Držim pesti za punkcijo, da bo čimmanj boleča ;)
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 15.6.2012 16:30:12
|
|
|
|
tjasa1
|
k4pa0501 jaz nisem imela odvzema krvi. imas pa velike folikle. super, zelim ti cimvec celic
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 15.6.2012 16:43:33
|
|
|
|
k4pa0510
|
Aha, super. Joj, velikost mene kar malo plaši, mi ni ravno najbolj všeč. Še v ponedeljek je bil največji velik 13mm, danes pa 23 In ja, pivo očitno res pomaga!!!!! Tako da ga kar pijte, po možnosti brezalkoholno! Bolj me zanima, kaj je skrito v teh folikli. No, to pa izvemo v nedeljo. A je imela katera primer, da je šla po stop injekcijo v zdravstveni dom pa jih tam recimo ni bilo, da so bili na terenu?! Meni namreč ne morejo zagtovit, da bodo zvečer tam. Če imajo kakšno intervencijo, grejo. Koliko pa je kaj tolerance za stop injekcije? Minuta, pet, 10, morda pol urce?!
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 15.6.2012 17:10:20
|
|
|
|
marjetacveta
|
:) jaz sem šla na urgenco za stopko v prejšnejm postopku, in ker je blo ravno sred zime, je bla prepolna čakalnica, pa sm bla 1 uro prej tam, za vsak slučaj. In med čakanjem sem ugotovila, da niti približno ne bom pravočasno na vrsti, zato sm punci zraven na hitro obrazložila situacijo, in šla zraven nje do sestre točno ob uri :) ostali so me precej grdo gledal, ampak mi ni bilo, da bi vsem pojasnjevala. Tko da za naslednjič sem rekla, da si jo raje sama dam :)) Mislim, da je ura stopke kar pomembna in naj ne bi blo prevelikega odstopanja, pomoje +- 10 minut ni panike.
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 15.6.2012 17:14:17
|
|
|
|
lenci
|
tjasa ja se vedno vztrajamo a si delala test?imas kaksne znake?mene vse tisci spodaj in me opominja da se nekaj dogaja imam pa tudi rahle slabosti obcasno
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 15.6.2012 17:23:25
|
|
|
|
tjasa1
|
lenci: ne testa se nisem delala, me je moj preprical, ceprav bi ga pa danes res morda naredila.(12 dan po ET) Meni je drugace kar precej slabo, veliko sem na wc, ce pa ne rem me vse boli. Da o napihnjenost ne govori. Pa ne vem, lahko so krivi tudi hormoni. Aja pa ogromno spim.
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 15.6.2012 17:27:02
|
|
|
|
lenci
|
kdaj imas krvnega? mal si mi sumljiva jaz mam se cas cel teden do krvnega tako da ja dolga sem pa tudi jaz skoz na wc-ju ja in da o napihnjenosti ne govorim sem kot bi bla ze v 5 mesecu,...
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 15.6.2012 19:00:31
|
|
|
|
zeuso
|
lenci in tjasa1, vidve sta 100procentno nosečki . No jaz sem kljub rjavemu izcedku že drugi dan naredila test ki je potrdiu moj sum in mi je pokazau sredinca. Tako da punce srečno vsem in držim pesti za vsako posebej, predvsem pa hvala za enkrat za vse spodbudne besede in želje. Še zmeraj vas bom prečekirala in tudi kdaj pokomentirala, imam pa že novo ev.št. in tudi datum posveta pri doktorci za naslednji postopek. Jeseni se vračamo v akcijo razen če nas kaj ne preseneti v času počitka
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 15.6.2012 19:02:57
|
|
|
|
k4pa0510
|
IZVIRNO SPOROČILO: marjetacveta :) jaz sem šla na urgenco za stopko v prejšnejm postopku, in ker je blo ravno sred zime, je bla prepolna čakalnica, pa sm bla 1 uro prej tam, za vsak slučaj. In med čakanjem sem ugotovila, da niti približno ne bom pravočasno na vrsti, zato sm punci zraven na hitro obrazložila situacijo, in šla zraven nje do sestre točno ob uri :) ostali so me precej grdo gledal, ampak mi ni bilo, da bi vsem pojasnjevala. Tko da za naslednjič sem rekla, da si jo raje sama dam :)) Mislim, da je ura stopke kar pomembna in naj ne bi blo prevelikega odstopanja, pomoje +- 10 minut ni panike. Ja, sej to je zelo neprijetno. Mene je sestra na GK samo vprašala, če sem si že kdaj dala stopk pa sem rekla, da ne in je takoj dodala, da nej grem v ZD, ker so ampule zelo občutljive in se lahko zdrobijo . Če bi vedela, da v ZD-jih tako komplicirajo, bi ji rekla, naj mi pokaže, kako se jo da..... Sej se ja že 33 dni špikam, madonca, bom pa ja sposobna dat še zadnjo špiko NO, bom drugič šla na to varjanto.
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 15.6.2012 20:00:29
|
|
|
|
lenci
|
zeuso res nimam besed ampak vseeno upanje je saj ves da se dogajajo cudezi.tudi pri meni bo en velik cudez ce sem zdaj zanosila(po 9 letih)ampak glavo pokonci in ce ne bo uspelo v nove boje ali pa se boljse kot pravis ce ne bo ze kaj vmes
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 15.6.2012 20:41:48
|
|
|
|
tjasa1
|
Krvnega imam v ponedeljek, je kar mucno cakanje, za test rabis pa pogum. NE vem ce bi naredila. Vsi prejsni meseci razocaranj... Zeuso zal mi je, verjamem pa, da je vsaki nekoc usojeno. Lenci: ja najbolj je grozna napihnjenost, tocno tako kot si rekla, peti mesec.
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 15.6.2012 22:50:36
|
|
|
|
k4pa0510
|
Oh, jst sem pa tako živčna, ker ne vem, če smo prav izvedli stop-ko. Namreč, sestra bolnišnici ni imela pojma kaj in kako. Sama navodil v Lj.nisem dobila. Razen tega, da imam 10000 enot. Imela sem Pregnyl. Zdaj pa mi povejte: se zmeša obe vodi in oba praška ali eno vodo in oba praška?! No, jaz sem tik preden sem šla k zdravniku, malce poguglala in najdla filmček, kjer pove, da zmešaš 1 vodo in 2 pudra. In zdaj me res skrbi, če je temu res tako. Če katera ve, naj mi prosim sporoči!!! Mislim, groza, nisem vedela, da tega sestre na ginekološkem oddelku(pa NE v Lj.) ne vedo tega, meni pa tudi niso povedali kaj in kako...
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 15.6.2012 23:07:58
|
|
|
|
tjasa1
|
k4pa0510: men so rekli naj zmesam oba praska in obe vodi v eno brizgo.
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 15.6.2012 23:52:36
|
|
|
|
Anonimen
|
k4pa0510, ne skrbet, sej je isto, en, dva ali tri vode v 2 praška, važen je koncentrat ne pa voda:-) Stvar je samo taka, če je manj vode te lahko več boli ko si vbrizgavaš, tako da ti svetujem samo mirno:-) Srečno tebi in vsem
|
|
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?