|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  49 50 [51] 52 53   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrčice 2012
19.10.2012 9:52:16   
Andromeda
Živjo!

U, ste se pa razpisale v zadnjem tednu, pohvalno user posted image

annai - joj, mi je žal za tvoje zdravstvene težave in da si povečini po bolnicah, a tako imajo vsaj tebe in bebico pod nadzorom... Če pa boš morala predčasno rodit in čeprav s CR pa tudi ni nič hudega, važno, da je konec koncev z obema vse OK.

Joj, a ve ste že pri nabavi vložkov? Se vidi, da sem drugič v pričakovanju, pa še nisem prišla tako daleč.user posted image Jaz sem šla prvič vso to robo v Tosamino trgovino v Domžalah nabavit , sedaj, ko nisem več v LJ pa mi je kar malo s poti, tako, da bom te zadeve nekje drugje kupila. Hm, če se prav spommnim, ti v porodnišnici pripadata 2 paketa vir 80, za ostalo pa moramo porodnice same poskrbet, no tsita 2 paketa gresta res hitro.

Kar se tiče prisotnosti očeta pri porodu - mislim, da vsi ljudje ne prenesejo dobro pogleda na vse te cevke, kri, zdravniške halje in vse ostalo, kar sodi k porodu, zato je bolje, da v tem primeru počaka očka na hodniku. Imam znanko, ki je babica v novomeški P in mi je rekla, da je že večkrat doživela, da je očetom postalo slabo, so celo bruhali, padali skupaj in so na koncu res imeli več dela z njimi, ter jih priklapljali na kisik, da so prišli k sebi...

Modrčke za dojenje se splača kupit v Mullerju, so kvalitetni in tudi cena je ugodna, meni so še od prvič ostali, ker mi jih je bilo takrat dano nosit samo 2 tedna (pa še to, ko sem si črpala v porodnišnici, ker je bil sinko še predroben in ni imel sesalnega refleksa), potem pa so šle moje mlekarne žal v stečaj...No, ker so mi ostali od takrat so praktično novi in jih sedaj ne rabim kupit.

strije
- na srečo so me v 1. nosečnosti obšle, upam, da bo tako tudi tokrat, če ne pa se tudi ne bom sekirala. Se pa mažem s kakavovim maslom od Balee, tako kot v prvi nosečnosti.

Sem pa vesela, da smo končno kupili voziček, tako da je ena skrb manj. Večino stvari imam od prej, posteljico bomo sestavili "tik pred zdajci", še posteljnino in obrobo moram naročit, pa vso lekarniško kozmetiko, stekleničke itd. nabavit, kupit kompletek za odhod iz porodnišnice ter še nekaj malenkosti in to je to.

Včeraj smo dobili še sušilni stroj, tako da se še spoznavam s to tehniko, ker prej sem sušila samo na klasični način.

Me pa zanima, če perete perilo za bebice s kakšnim posbenim praškom (ala persil baby sensitive) ali s tistim, ki ga pač že tako uporabčlate? Prvič sem bila nekaj mesecev pozorna s čim perem perilo, odsvetovali so mi ariel, ker ima v sebi veliko kemije, v prvih mesecih sem uporabljala kar froschevega, sedaj pa niti ne vem, čemu je potrebno tolikšno "kompliciranje". Trenutno imam doma samo pralni gel iz Hoferja, samo sem v dvomih, če bi ga uporabila na oblekcah za novorojenčka...

(odgovor članu Inda_T)
Neposredna povezava do sporočila: 1251
19.10.2012 9:57:55   
mini86
Me pa zanima, če perete perilo za bebice s kakšnim posbenim praškom (ala persil baby sensitive) ali s tistim, ki ga pač že tako uporabčlate? Prvič sem bila nekaj mesecev pozorna s čim perem perilo, odsvetovali so mi ariel, ker ima v sebi veliko kemije, v prvih mesecih sem uporabljala kar froschevega, sedaj pa niti ne vem, čemu je potrebno tolikšno "kompliciranje". Trenutno imam doma samo pralni gel iz Hoferja, samo sem v dvomih, če bi ga uporabila na oblekcah za novorojenčka...

js sm kupla zarad bolšiga filinga ta bel lenoruser posted image , drgač bom pa z našim..kšn teden al pa dva ne bom prala z našimi stvarmi pol pa normalno..

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 1252
19.10.2012 11:09:03   
Inda_T

IZVIRNO SPOROČILO: mini86

inda-kam pa drgač hodiš k g?k js tud hodim v domžale..strahova pa me je mela prvo tromesečje pri prvi user posted image pol je šla pa na samoplačiško..

noč brez lulanja-sj se hecaš aneuser posted image user posted image js morm obvezno od 2-5x..no je pa res da tudi v nenosečem stanju grem obvezno 1xuser posted image

noč brez lulanja-sj se hecaš aneuser posted image user posted image js morm obvezno od 2-5x..no je pa res da tudi v nenosečem stanju grem obvezno 1xuser posted image

Mini, se ne hecam, očitno imam mehur kot slon - do predvčerajšnjim sem še lahko spila pol litra vode tik pred spanjem in ne šla na wc do jutra... user posted image
Moja g pa je v Ajdovščini, k Strahovi pa sem šla dvakrat, prvič na pregled NS in potem še en krat na 3d. Ponujala je sicer še en pregled ampak sva se odločila kar da raje na, ker konec koncev te samoplačniške zadeve niso tako poceni... In delat uz samo zaradi firbca pa se mi zdi malo mimo... Sploh ker imaš raziskave, ki pravijo, da to ni glih najbolj dobro za malega...

Očka pri porodu - ja itak da je treba upoštevat tudi to, kdo prenese pogled na kaj, ampak sej če si s človekom skupaj in se poznata eden drugega itak da veš ali npr on prenese pogled na kri ali ne... Moj se npr blazno boji igel ampak toliko, da pač pogleda proč in to je to... Če bi bil kot dr. Martin (a ste gledale to nadaljevanko na tvslo1 ob nedeljah - meni je fenomenalna) potem pa ga verjetno že kar sama ne bi hotela zraven... user posted image

Nabava vložkov, Andromeda, sej tudi jaz jih nisem še nabavljala, niti modrcev, niti nobene od te drobne opreme... Sem računala začeti s tem ali ob začetku porodniške ali pa tik pred tem... Zdaj moram najprej papirologijo urediti, sem mislila da mi bo uspelo danes pa ne bo šlo skozi in bo verjetno csd počakal do ponedeljka... Se pa nadejam, da dokončam eno zadevo za službo zdej čez vikend, tako da bom potem v ponedeljek fraj brez slabe vesti... user posted image Aja, v tosamino trgovino v Domžale pa ne bom šla, ker nimam nobene poti v tisto smer sploh...

pranje & sušenje - tudi jaz imam sušilni stroj, pa ga nisem lansko zimo sploh uporabljala (razen za rjuhe in težje sušljive reči ala jeans) ampak ga to zimo pa definitivno bom... O praških pa tako, sem bila malo presenečena ker nam je včeraj na šoli za starše kar malo zakomplicirala v smislu: dovolj je da perete na 60 stopinj in z nežnimi praški primernimi za otroke... Pa mi je vseeno bolj logično zadevo oprat za 95stopinj in z nekaj praška 'za odrasle'. Glede mehčalca pa tko, v bistvu, če sušiš v sušilnem ga itak ne rabiš, vsaj po mojih izkušnjah... Če ga bom pa že rabila bom uporabljala kar kis. Pol bompa sproti videla kako se bo zadeva izcimila.... Ampak mislim, da komplicirat ni potrebno, oziroma nisem tip, ki bi si komplicirala življenje...

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 1253
19.10.2012 11:43:11   
Andromeda
Jaz sem za prvega prala na 40 in 60 stopinj, na 95 pa tetra plenice, bombažne krpice in brisače. Na začetku je treba 2x spirati, no jaz sem ločeno prala več kot pol leta, predvsem zato, ker imava z možem bolj temne stvari, poleti, ko nosim več barvastih cunj, pa sem začela skupaj prati. Jaz dam vedno malo mehčalca in še kis zraven, imamo pri nas zelo trdo vodo.

lulanje ponoči - jaz sem tudi ta srečnica, da skorajda ne grem, razen, če me Dario ne zbudi, ker njega lulat in se v temi še ne znajde, pa ga je treba do wc-ja peljat in potem še jaz odtočim. Zanimivo, v 1. nosečnosti pa sem tam po 28. tednu morala it vsaj 3-5x na noč...

(odgovor članu Inda_T)
Neposredna povezava do sporočila: 1254
19.10.2012 13:10:02   
mini86
Moj recmo tut ne dohtarjev,krvi in pa na splosno vonja od bolnic ne prenese..ampak mi je stal ob strani ves cas..tut k sm malo bruhala zarad maske od zacetka ni blo panike..k js pa recmo bruhanja ne morm..

js dam tut ce dam v susilca malo mehcavca,zarad vonja,pa se uno diseco krpico zravn da je za zihr[sm=s
miley36.gif]

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

Neposredna povezava do sporočila: 1255
19.10.2012 17:06:30   
laringo13
Ja, bilo je nedavno nazaj,ko ni bilo potrebno vstajati ponoči zaradi lulanja,ampak se bojim,da je to zdaj že stvar preteklosti:).Včasih se mi zgodi,ampak res redko,da tako močno spim celo noč,da mi ni potrebno iti,vendar se potem zjutraj komaj vstanem iz postelje,tk me bebika pritisne na mehur.Tako da skoraj raje vidim,da vstanem že ob v naprej določeni uri-cca ob 2h:),potem pa po potrebi:)

No,tudi sama še imam vso papirologijo za urediti,tako mislim,da se bom tudi sama odpravila drug teden..

skobcevka meni se občasno dogaja da ponoči ne morem spati.Bolj lahko rečem,da spim na obroke.Težko zaspim,zvečer imam zelo nemirne noge,ponoči pa se tud kr neki obračam in še posebej težko zaspim nazaj,kadar moram lulat..ker takrat se namreč zbudi bebica in potem imava še neki časa posteljni žur:) najbolje pa spim,ko gre moj zj v službo in imava z bebico celo posteljo za sebe-si fajn naštimam eno odejo med noge z eno pa se pokrijem-naju odnese tudi do 11h.Tako niti ni čudno,da zvečer tezko zaspim:)

Kar se pa prisotnosti pri porodu tiče pa takole...ljudje smo si različni.Ene ženske si ne predstavljajo,da ne bi bil partner pri porodu,pri meni osebno ima partner to možnost ,da sam izbere.Mi bo veliko pomenilo,če bo zraven,če pa ga ne bo,pa tudi ne bo konec sveta.

Tudi mi smo pred kratkim nabavli sušilni stroj,ker smo v majhnem stanovanju in bo kmalu zmanjkalo prostora za sušenje perila na klasičen način.Bom pa nabavla še ono stojalo,ki se pritrdi v kopalnico,da ne bo potrebno za vsako drobnarijo sušilca laufat...Glede pranja še pa nisem razmišljala s čim bom prala dojenčkove stvari.Po moje ni problem pralni prašek,če pereš na visoki temparaturi,saj se le ta spere,večji problem bi znal biti agresiven mehčalec(sicer nevem,ampak se mi zdi bolj logično) ...bomo vidli kaj bodo povedali v materinski šoli.Priporočljiva že ni ta kemija za občutljivo kožo...

Ali je katera od vas kdaj nabavljala v Avstriji?Sama sem imela namen it pogledat za posteljico in še ostale drobnarije,pa nevem kje se najbolj splača in kakšna je izbira?In če se seveda izplača?

lp

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 1256
20.10.2012 16:44:23   
Nova_nosečka
Hej sonosečke! December se vedno bolj bliža, čeprav je zunaj prava spomlad. Bo potrebno zavihat rokave in počasi pripravljat opremo za bebico.

A je še katera utrujena kaj? Mene popoldan popolnoma uniči. Ker že imam enga otroka, si počitka kaj privoščit ne morem, pa četudi slučajno si, sem potem še bolj pobita. Je bilo prejšnji teden bolje, ta teden pa spet katastrofa.

Lulanje ponoči- ja včasih pa res grem , vendar sem večinoma tak utrujena, da me težko kaj spravi iz postelje, razen ta male. Še vedno držim do jutra, oz dokler se ne zbudim in me vse boli pri mehurju, sploh ne vem, da bi mogla it. Noči res konkretno prespim, ker sem utrujena.

Glede pranja in sušenja jaz ne kompliciram. Malo manj praška in manj mehčalca pa je. Itak pa kar večinoma uporabljamo tega sensitive. Sej pa oblačila od malih niso tak umazana, da bi se to moglo prati na visokih temperaturah.

Strije-zaenkrat še ni kaj ekstra, mogoče kake 3 mini strije, ki so mogoče tudi od prejšnje nosečnosti, pa so sedaj bolj vidne ko je koža nategnjena.

Nakupi v Avstriji - mi smo veliko kupili v Ikei že prvič in imamo še vse to kot novo sedaj. Če pa ima nekdo več denarja in mu ni problem dat 200€ za previjalno ali posteljico, pa ne vidim razloga za obisk Avstrije. Imajo naše trgovine te drage stvari zelo lepe. Sedaj pač odvisno kako globoko lahko sežeč v denarnico. Če bi želela tako izjemno porabiti 200€ za posteljico, bi lahko, vendar za slabe dve leti spanja v njej mi je to absurd. Je tudi veliko lepo ohranjene opreme na bolhi, ki je prvotno stala veliko in je lepo negovana.

Punce upam, da maksimalno uživate v teh prelelpih dnevih in da nas čaka eno lepo novembersko pripravljanje na novega člana. Jaz se neizmerno veselim teh glavnih zadnjih priprav, ko dobi otroški kotiček svojo podobo.

(odgovor članu laringo13)
Neposredna povezava do sporočila: 1257
20.10.2012 18:26:42   
mini86
hja u bistvu sem pa res malo bolj utrujena..sem mislila da je od vremena ne od user posted image user posted image

avstrija???mislim da so te časi mimo..sj ne rečem lahko dobiš kej po ugodni ceni, ampak to lahko tudi tukaj..pa spet vprašanje kokr je nova nosečka rekla-odvisno kaj hočeš..
moj prvi je bil majhen, je bil v še mojem košku do cca. 6 meseca potem pa do tretjega leta v uni večji pojstlci..pa sva kupla to večjo v BC za nekje 100€ in je super..še enkrat bi jo vzela..al je bla clo 70€user posted image za take stvari res nebi šla v avstrijo..mogoče tko mal poštmfnart k me to veseli, pa če kaj najdem ja drugače pa ne..

(odgovor članu Nova_nosečka)
Neposredna povezava do sporočila: 1258
21.10.2012 9:51:17   
Inda_T
Čau punce!

utrujenost? jes, brez problema... Včeraj se mi zgodilo, da sem skoraj dol padla - nizek pritisk... in sedeč na stolu - niti vstala nisem ali naredila kakšnega hitrega giba, pa se mi je slika pred očmi kar zavrtela... in utrujenost, tudi, pa spala bi, ampak me je v postelji začel hrbet bolet, kot bi me z iglo skozi križ nekdo od zadaj zabadal... potem je pa bogi moj me moral masirat in je šla noč cela skozi skoraj brez težav... Je pa res, da točno vem zakaj se mi je to s križem zgodilo - ker sedaj že tva dni sem bila na orbitreku... Tako da sedaj še ta odgovor napišem in se spravim gor.. user posted image

Pranje - mah jaz vse belo perilo itak perem na 95, že zato da peresm s praškom in ne tekočim detergentom, gre bolj zato, da se mi stroj razkuži... Je svak serviser in pravi, da je dobro, da se zadeva vsaketoliko na tak način 'prelufta'. Tako sem se kar navadila, da grejo bele gate in brisače vedno na maximum v pranje. Je pa res, da vseeno praška uporabljam minimalno... Tako da mislim, da bom ta režim obdržala tudi v prihodnje (ker najhuje je spreminjati navade... user posted image )

nakupi v avstriji - nisem še bila, nikoli sploh, smo pa imeli o tem debato na FB in ena je prijazno nalimala par linkov, pa jih sedaj posredujem
celovec v http://www.toysrus.at/home/index.jsp?categoryId=3994391
in city arkaden celovec ( link) http://www.ece.de/de/geschaeftsfelder/shopping/listedershoppingprojekte/center/cak/
Sama sem sicer mislila, da bova šla, pa sedaj vedno bolj dvomim, ker vidim, da so mi dolgi izleti z avtom bolj v breme kot v veselje, bomo videli, če bo to s križem kaj bolje potem je opcija še odprta, če pa ne, pa ne... Glede tega ali se splača ali ne, pa bi jaz tak izlet vzela bolj kot izlet in manj kot obveznost... Kot rečeno, nisem bila še nikoli na šopingu v Avstriji, torej bi si to lahko privoščila...

Sedaj pa moram po dolgočasnih gospodinjskih opravkih - danes sem sama, moj je v službi in edino družbo mi dela maček, speč na kavču... user posted image

Lp!

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 1259
22.10.2012 12:58:57   
Andromeda
Živjo!

Joj, sedaj so se pa tudi pri meni začele raznorazne težave - v petek sem morala peš po stopnicah, ker se nam je v bloku pokvarilo dvigalo in me je potem še 2 dni tako čudno dol tiščalo, sem prepričana, da zaraditistih 54 stopnic, v soboto popoldne in zvečer mi je konstantno otrdeval trebuh, da sem se potem komaj spat spravila, pa še križ me je začel bolet user posted image Včeraj dopoldne se me je lotil še zobobol, ki je na srečo kmalu minil, a jutri grem k zobozdravniku, in kar k dežurnemu, ker sem trenutno brez izbranega...

Če odmislim vse te tegobe, sem preživela lep vikend, v soboto dopoldne smo se šli sprehajat v gozd, včeraj smo se pa k mojim na obisk in kosilo v Novem mestu zapeljali... Mi je pa tečno, ker sedaj pa res ne morem več dolgo sedet, ker me začnejo boleti noge in križ, po eni strani še dobro, da trenutno ne hodim v službo, no sedaj bi me najbrž že poslali na bolniško...

nakupovanje v Avstriji - tega niti ne prakticiram, sem pa dobila dobro idejo za naslednji teden, da bi šli v sredo, ko je pri nas praznik, v A pa delovni dan, da bi se malo do Celovca zapeljali, ker imamo do tja le dobro urco, mogoče bi šli v ta city arkaden, ko že vemo, kje je in kakšne trgovine so približno tam. V Ikei še nikoli nisem nakupovala, bi pa šla morda po stojalo za banco in kako posteljnino, pa še kakšno malenkost. Se pa strinjam, da se tudi pri nas dobi marsikaj kvalitetnega, je pa tudi res, da ni toliko izbire...

Nič, grem sedaj pobrat cotike iz stroja in jih dat ven sušit, da še malo izkoristim tople sončne žarke, sem pa dala prat plišaste pajacke in zimski kombinezon user posted image

(odgovor članu Inda_T)
Neposredna povezava do sporočila: 1260
22.10.2012 23:22:32   
bluebaby
Oj!

Evo še mene.... Še danes si ližem rane od poroke, na kateri sva bila v soboto. Bilo super, sem se kar naplesala upoštevaje moje stanjeuser posted image . Največja napaka pa je bila, da sem imela obute petke... Ej, takih bolečin v nogah pa že dolgo ne, še danes nisem prišla k sebi. PA še zatekle so mi noge, ampak to se je HB umirilo. Mi pa trebuh ni nič kaj več otrdeval kot drugače, kar je še enkrat potrdilo mojo teorijo, da pri meni na otrdevanje aktivnost niti najmanj ne vpliva.

Nočno lulanje - pri meni ene 2-3 krat na noč, minimalno, ampak tudi jaz tako kot mini86 tudi v nenosečem stanju vsako noč grem lulat. Včasih pa celo ko grem spat grem lulat 4x v roku 10 minut.... Saj vem, samo psihauser posted image , ampak se moram dobro spraznitiuser posted image . Moj pravi, da imam razvajen mehur.... Spim za z vzglavnikom med nogami in je zakonuser posted image

Andromeda, meni pa ti modrčki za dojenje iz Mullerja nekako ne potegnejo, vseeno hvala za predlog. Bi imela kakega, ki je tudi malo lepši na pogled, pa da ni glih bele barve....

Glede pranja perila, jaz bom prala s Persil sensitive, brez mehčalca, sem pa veliko prebrala ravno na RR o pranju s kisom. A mogoče katera to prakticira?? Kako se obnese?? Ali pa pralne kroglice/oreščki??

V Avstrijo pa ve nem, če bom kaj hodila nakupovati. V bistvu bova kvečjemu skočila na kakšen izlet, ko bo že kaj prazničnega v ponudbi, pa usput še nabaviva kakšno malenkost. Drugače pa se meni niti ne zdi, da bi bilo kaj ekstra ceneje al pa da pri nas ni v ponudbi...

PApa, zdaj pa res spat....

Neposredna povezava do sporočila: 1261
23.10.2012 7:11:24   
Inda_T
Čau,

ja, otrdevanje se pri meni pojavlja če nisem dovolj aktivna, to sedaj lahko potrdim že kar ene 90%. Npr. Donata niti pijem ne več (pa mi prebava kljub temu funkcionira, čeprav zraven ližem železo, no prebavo pripisujem jabolku za zajtrk), nobenih magnezijevih šumečk tudi ne, in takoj ko izpustim dnevno dozo orbitreka mi trebuh postane trd kot oklep od želve.

Nočno lulanje, ga še vedno ni, hvalabogu, je pa res, da moram potem zjutraj ene 5x kar zaporedoma... user posted image in ja, vzglavnik med nogami je super pogruntavščina.

Modrčke nameravam it pogledat v italijanski Prenatal, sem videla par lušnih modelov (vse via internet, ker še vedno nisem bila v nobeni tovrstni trgovini... Še vedno ne utegnem... user posted image

Pranje s kisom pa tako, seveda moraš kupit unega ki ni vinski in ne smrdi, ampak na tak način oprano perilo je kar kul, sedaj ko sem bila v Italiji, so mi vse brisače in posteljnina v hotelu 'smrdeli' po vinskem kisu, vendar so bili na otip čisto kul, kot bi bili oprani z mehčalcem doma in ne tisti grobi, kot jih običajno v hotelih najdeš... Sama doma sicer s kisom nisem še poskusila...

Z Avstrijo se mi zdi, da je kot z Italijo, mogoče kje najdeš kakšno štacuno, ki je pri nas ni, pa potem imaš nekaj ponudbe, v glavnem pa so zadeve iste in po možnosti stanejo enako... Kot rečeno, bolje vzeti tak šoping kot izlet pa potem nabavit kakšno stvar usput, ko ti ravno pade v oko...

Jaz pa imam danes pregled pri g in bova delale ultrazvok, kar pomeni, da bom videla mojega razgrajača... Pa glede na to kako miga že navsezgodaj mislim, da se tudi on veseli... user posted image

Lp!

(odgovor članu bluebaby)
Neposredna povezava do sporočila: 1262
23.10.2012 9:13:05   
skobcevka
Dobro jutro punce,
Javljam se vam po včerajšnjem pregledu, imeli smo UZ, je rekla GIN, da je otrok pretežek za svojo starost (33t5d). Zdaj je težek 2200g. Pa še to je rekla, da se otrok še ni obrnil na glavo, in če se ne bo obrnil, lahko imam CR. Kar se pa tiče kil, se nisem zredila niti za 1 gram, iste kile imam kot na prejšnjem pregledu. Je bil včeraj moj jezen name, ker sem ga pozabila poklicati notri, ko sem imela UZ. Oprosti, pozabljivost predpišem nosečnosti malo zares malo za hec .user posted image Drugače pa nisem nekaj še razmišljala še o pranju oblačil in modrčku za dojenje…počasi bo treba. Danes zopet nisem nič spala, sem se zbudila že ob 4:45, sem šla na WC in potem prižgala TV, kaj morem. Ob 7ih pa sem šla v laboratorij, dala sem urin. Šla še k osebni zdravnici po sirup LEGOFER in sem zopet dobila preiskave za laboratorij. Danes me pa še čaka diabetolog. Kar se tiče nakupov v Avstriji in Italiji jaz tega ne prakticiram žal. Obiski WC-ja so pri meni zelo pogosti, samo danes zjutraj sem šla ene 3 – krat na WC.Inda_T ne pozabi nas obvestiti kako je bilo na pregledu. No jaz imam pa naslednji pregled 5.11, Komaj čakam. Lep dan še naprej user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1263
23.10.2012 9:45:37   
mini86
pretežak otrok...mah kaj pa vem..če bi bil prvi bi se mal zasikirala predvsem v smislu kaj to pomeni..zdj pa ne več..zakaj?ker so mi pri marcelu skos govoril da je premajhen in bla bla bla..no na koncu je bilo vse tipi top..
res sem rodila 14 dni prej in je imel 49cm in 3130g...če bi počakal še 14 dni notr bi glih mel 51, pa 3500g kar je idealno..tud zdj neki sanjajo da je premajhno, do zdj je bila pa kr prevelika za en teden..ma deeej..pol pa vprašaš ja kaj pa to pomeni..ja nič..ja kaj mi pa pol govoriš da se "sekiram za to"user posted image

skobcevka-js mam tud pregled 5.11, pa laboratorijuser posted image

pranje s kisom..mah kaj pa vem..mam dve kolegici-vsaka ima sicer svoj način pranja s kisom in sta obe zadovoljni..k sm js probala mi je blo kr nekiuser posted image
tko da js ostajam pri tradicionalnem pranju-mehčalec in prašekuser posted image
more bit pa tist kis za vlaganje-alkoholni kis..BAJE nj bi itak vsak teden zalaufu stroj na 95 stopinj s tem alkoholnim kisom da se vse prekuži..

imena-a mate že izbrana?mi smo imeli malo skrčen izbor ker pač smo vsi na m in bi blo škoda da še četrti nebi bil na m...ok itak vemo da bo punčka in bo Mija, če bi bil pa fantek bi bil pa Maks..

do sedaj sem šla gor samo dobre 3 kile, ampak sedaj se mi dogaja da bi samo jedla..predvsem zvečer..pa ne da sm lačna ampak samo pač biuser posted image

no smo pa prodali naš "stari" avto in to v dveh dnehuser posted image meli smo laguno karavan-božanski avto. prostoren toook..predvsem sem bila zadovilna s prtlažnikom ker sem lahko furala notr en zravn druzga in voziček in un kolo za poganjat in se šele potem ko sem kam prišla odločila kaj bom vn vzelauser posted image
no sej zdj bomo pa meli toyoto avensis pa nj bi imela isti prtljažnik..bistvo pa da enkrat manj žre kokr laguna..

js se pa po praznikih dobim iz babco k me bo imela pri porodu..pa komaj čakam..kolegica mi je dala cifro k je ona isto rodila pr njej..in ko rodiš daš lahko cifro naprej..
skratka nardila mi bo uz, ctg..pa povedala bom kakšen porod si želim..hmmmm..čimprej neki proti bolečninam-lahko že donsuser posted image , pa nič rezana-če mi spet to rata sem zmagala..
me je pa spet bolj groza klistirja kot poroda samega..ampak nisem pa to da bi brez želela bituser posted image
aja pa a bom grooozna če rečem da pri porodu ne želim imeti brata, ampak sestro..sj vem, da enga anžeta v lj p noooro hvaljo sam ne vem no..vem tud da ko se dejansko začne vse skp da ti je pol ravno za vse ampak kva pa vem..k pol gor v sobi sem pri marcelu imela dva fejst brata in vam morm povedat da sta lepš delala z dojenčki kokr pa une sestre..prou užitek jih je bilo gledat kako obvladata, se pogovarjata z dojenčki..skratka noro lepo

(odgovor članu skobcevka)
Neposredna povezava do sporočila: 1264
23.10.2012 9:47:02   
haram
Modrčke za dojenje vam priporočam Liscine so mal boljše kvalitete in jih majo v treh barvah pa tud pretirano dragi niso.

Neposredna povezava do sporočila: 1265
23.10.2012 9:51:23   
mini86

IZVIRNO SPOROČILO: haram

Modrčke za dojenje vam priporočam Liscine so mal boljše kvalitete in jih majo v treh barvah pa tud pretirano dragi niso.

ja sm še zmeri za tele
http://www.alisa.si/item_list.asp?maingroup=Dojenje&secondgroup=Nedr%C4%8Dkiuser posted image

(odgovor članu haram)
Neposredna povezava do sporočila: 1266
23.10.2012 10:51:22   
HeLenčica
Hej babe! Se že dolgo nisem oglasila user posted image , ve ste pa kar pridne!

Kozmetika - ta nakup si puščam za december, ko bom v porodniški. Bom šla pa najbrž kar v Tosamino trgovino, ostalo pa kupila v DMu, ker imam ful kupončkov za popuste.

Modrčki za dojenje
- so mi všeč tile Alisini, kot jih priporoča mini86, ampak bom počakala še par tednov z nakupom, ker glede na trend rasti mojih prsi (ki so trenutno št. E), se lahko pred porodom še povečajo. Pa cena je ok!

Pranje oblačil
- jaz bom prala verjetno kar s kakšnim eko praškom (kar prakticiram že zdaj) ter s kisom za vlaganje, ker itak mislim uporabljat pralne plenice, ki se perejo s kisom.

Lulanje - 3-4x na noč user posted image

Jaz hodim v Avstrijo samo v Ikeo, kaj drugega pa se mi zdi da se tako ne splača oz. se tudi pri nas dobi.

Mene je tole tretje trimesečje začelo kar matrat - imam slabe in dobre dni, veliko sem utrujena, če malce več hodim me boli trebuh, prejšnji teden sem celo fasala rjav izcedek (prvič v N!) in cela panična h G, dobila sem bolniško in počivanje, na srečo je z nama vse ok in je najbrž samo počila kakšna žilica, ker sem bila res zelo aktivna. Drugače me pa križ fuuul boli ponoči, tako da sem danes spala z eno blazino med nogami in drugo pod križem user posted image . Groza user posted image

Dobre ste s temi kilogrami. Jaz sem na +15 in nič ne kaže da se bo ustavilo. Očitno bomo pridelali lepo število kilogramčkov, ampak jaz trdno verjamem v to, da dokler je moja prehrana zdrava, da se ne bašem s svinjarijo in se poleg vsega še veliko gibam, obstaja kak vzrok za to in bomo po porodu pač malo bolj pridni v fitnesu. Z mamo sem se že zmenila za varstvo v dopoldanskem času, da bo mami lahko skočila na fitnes user posted image

Aja še to - dečko se je pridno obrnil nazaj z glavico navzdol, posteljica se je tudi dvignila tako, da jo imam pod prsmi, kar pomeni, če bo vse po sreči, da bom lahko normalno rodila.

< Sporočilo je popravil HeLenčica -- 23.10.2012 10:53:08 >

Po dolgem čakanju sva dočakala dan, ko se nama je pridružil mali škrat.

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 1267
23.10.2012 12:08:08   
caramel

IZVIRNO SPOROČILO: skobcevka
Javljam se vam po včerajšnjem pregledu, imeli smo UZ, je rekla GIN, da je otrok pretežek za svojo starost (33t5d). Zdaj je težek 2200g.

Jaz sem prvič rodila s 34t2d, pa je imela tamala 2490g. Smo se vsi strinjali, da ima lepo težo, ni pa nihče omenil, da bi kaj ekstra odstopala...
No, bratec je trenutno lažji - pri 32t je imel 1700g. Sicer pa s pomočjo UZ le ocenijo težo in lahko hitro pride do napake.

IZVIRNO SPOROČILO: HeLenčica
Pranje oblačil - jaz bom prala verjetno kar s kakšnim eko praškom (kar prakticiram že zdaj) ter s kisom za vlaganje, ker itak mislim uporabljat pralne plenice, ki se perejo s kisom.

Če boš imela kakšne plenice iz bambusa, morda kis ni najboljša izbira, ker uničuje bambusova vlakna. Pa tudi soda bikarbona ni priporočljiva - sploh za prekrivne hlačke oz. zunanjo - nepremočljivo plast plenice. Jaz že ful dolgo uporabljam večinoma samo prašek. Le občasno dodam tudi kis.

Kar se šopingiranja v A tiče, sva do sedaj hodila večinoma le v Ikejo, pa v Celovcu v Adidasov outlet. Ko sem bila 1. noseča sva šla tudi v par trgovin z otroško opremo, ki pa sva jo takrat večinoma že imela. Se dobijo tudi cenejše stvari, samo moraš imeti čas, ali pa prave info (kje se kaj splača vzet). Lego kocke so npr. v A definitivno cenejše... (samo ta info pride večini prav šele čez nekaj časa;).

Drugače pa se jaz trenutno ubadam z ne tako nenavadnimi težavami - otekanjem, bolečinami v križu, otrdevanjem (pri meni je definitivno povezano z fizičnimi napori)... Se tolažim s tem, da itak kmalu pridejo druge.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1268
23.10.2012 12:48:42   
Andromeda
Živjo!

Sem na hitro preletela, ste se danes enormno veliko razpisale user posted image

Vsem user posted image za opravljene preglede, kar se teže ploda tiče - jaz sem rodila s 33 t. in 4/7, pa je imel dečko 2200 g in so rekli, da ima super težo, pričakovali pa so tam okrog 2 kg, proti koncu tako bolj počasi pridobivajo na teži, je pa tudi res, da UZ samo na podlagi tistih meritev zgolj oceni težo.

pranje perila s kisom
- jaz prakticiram tako, da dam (uporabljam pralni gel) v tisto dozirno posodico 1dcl kisa, če ga date v prekat za mehčalec, vam lahko perilo po kisu smrdi, ker mehčalec pralni stroj bolj proti koncu pobere. Za dojenčka pa sem nabavila persil sensitiv in froschov mehčalec, tako sem tudi pri prvem delala, sem se potem spomnila in bom tako prala prve mesece, potem bom pa tako skupaj z našimi oblačili prala.

Toliko zaenkrat od mene, se mi namreč mudi, ker sem tako lačna. V četrtek imam pa spet pregled, upam, da me bo napotil tufi na UZ, sicer mu bom pa kar sama rekla.

< Sporočilo je popravil Andromeda -- 23.10.2012 12:49:37 >

(odgovor članu caramel)
Neposredna povezava do sporočila: 1269
23.10.2012 16:58:44   
Inda_T
Waaaawww! koliko napisanega v samo enem dnevu! Bravo, bravo user posted image
niti ne vem, kje začeti odgovarjati...

Skobčevka, žal mi je za tvojega 'ritonjo' upam, da si do konca še premisli in se obrne, da ne bo potrebe po CR. Glede ostalih pregledov, upam da bo vse bp.

Moj pregled, danes, 31t1d, mi je razkril, da je naš razgrajač že obrnjen z glavo navzdol (sedaj samo upam, da mu bo ta položaj ustrezal do konca in se ne bo nič obračal), je pa težak 1550g, pa je g. rekla da je še ok... Torej, sem zadovoljna, čeprav se mi je najprej zazdelo nekam malo... Sem dala še kri in vodo, rezultate pa mi bodo povedale naslednjič, čeprav je sestra rekla, da pokličejo še isti dan če je kaj narobe - niso klicale, torej user posted image . Naslednji pregled pa me čaka 13.11. - sedaj so se očitno začeli vrstiti bolj pogosto, kar pomeni, da gremo h koncu...

Joj, pa še to, da ne pozabim, včeraj sem bila prvič na telovadbi za nosečnice, jo organizirajo v našem ZD, vodi jo fizioterapevtka in je zastonj in ful fajn! Res je da sem bila včeraj bolj kot ne uničena, ker imam bolj malo kondicije in mišic, ampak je bilo kar kul se razmigat s pomočjo nečesa kar je zgledalo kot aerobika za upokojence, ki so jim pravkar zamenjali kolke... user posted image . Okej, šalo na stran, zadeva je kul (in mi je žal da nisem šla že prej ampak če ni časa ga ni), ker voditeljica ful pazi da se vse premikamo pravilno, predvsem razne 'sedi-vstani' 'vleži-obrni se' položaje ipd...

glede teže otrok - tu je čisto ista zgodba kot na vseh ostalihl področjih, nekaj kar je za enega čisto normalno je za nekoga drugega strahotno odstopanje... Konkretno za mojega pikeca, je moja g. rekla da je še v redu, kdo drugi bi me verjetno nakuril kot psa, da je premajhen...

Mini, ime, da, je ozbrano že skoraj od začetka, ko je bilo v heco rečeno kot 'delovno ime - ko še nismo vedeli spola. Potem pa sva se ga tako navadila, da ga nisva mogla zamenjat. Tako da bo Lovro. Aja, pri nas ni nič identičnih črk... Ima pa kolegica Maksa in mi je ime ful všeč (oni pa so 3M) user posted image . Aja, pa čestitke za avto, da bi vam dobro služil.

Kili, ja, tudi jaz sem šla gor vsega skupaj 3 kile (2 v zadnjem mesecu) in točno vem na čigav račun. Zlobnež se imenuje Kinder Bueno... Noro mi pašejo in moram dejansko se nazaj držat... In moj dragi pri tem ne pomaga, ker jih nabavlja kot da mu gre za življenje (in jih seveda je skupaj z manouser posted image )

Modrčki za dojenje - pa tej od alisa zgledajo kul (plus prodajajo jih v številnih štacunah čisto blizu mene, nisem niti vedela), bo treba kaj pogledat. user posted image

Pralne plenice pa nameravam tudi jaz uporabljat, sicer še ne na začetku ampak potem malce kasneje, ko gospodič malce zraste, ker kar sem patent zadeve gledala je večplastni in se potem miceno bitjece v njih kar izgubi... Nisem pa vedela, da kis uničuje bambusova vlakna? Potem bo treba bit pa previden, da ne bo kakšnega neljubega rezultata...user posted image

Helenčica, počivat bo treba, ti telo sporoča, ne bo druge... Sicer pa ja, sedaj prihaja to obdobje, ko nas bo vseh začelo vse matrat... Mene tudi križ boli za znoret, še dobro, da se moj kar sam ponudi in me zmasira preden greva spat (čeprav mi je povedal, da to naredi zato da sem ponoči tiho, ker v nasprotnem primeru me sliši stokat ko se obračam po posteljiuser posted image ) Aja, pa čestitke za malega in njegov položaj...

Evo, zdej bo pa dovolj... Lep preostanek dneva!

Neposredna povezava do sporočila: 1270
23.10.2012 17:50:52   
mini86
evo tok napisala pa še vedno ne vsega kar sem mislilauser posted image

skobčevka..kaj pa zunanji obrat-a si kej razmišljala o tem..js vem da bi se odločila za to..ena prijateljica se ni-je rekla da je pač z namenom dol obrnjena-imela CR, druga pa se je odločila za to, rekla da je cca 2min neprijetno in to je blo to-rodila naravno..ne vem premisli

pralne plenice-vse punce k bote to mele samo kapo dol..men se nebi dal s tem ubadat..res ne..
inda pa mislim da če boš od začetka uporabljala te za enkratno uporabo da nauš šla pol na pralneuser posted image

(odgovor članu Inda_T)
Neposredna povezava do sporočila: 1271
23.10.2012 17:53:15   
mini86
drgač pa sploh ne vem kaj nj nardim proti otrdevanju trebuha..k to je nooooro..
pijem magnesol-ok ne več rednouser posted image ampak nič boljše..čim mal bolj stojim, če se prepognem, če se vozim v avtu, če jaz vozim..grozno je..

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 1272
24.10.2012 11:42:51   
Inda_T
Čau,
kaj je ta fora s tem zunanjim obratom pa nisem vedela, dokler si nisem šla prebrat... V glavnem, dajo ti protibolečinsko in potem ti masirajo trebuh cca 2 minuti (več ne smejo) in potem upajo da se mali obrne. Vmes pa na CTG-ju spremljajo, da ne bi bilo kakšnih težav za malega. Pa to delajo po 37 tednu...
O samem posegu pa ne vem, hvalabogu, da je moj azaenkrat obrnjene z glavo dol, da se ne rabim odločat o tem, ker ne vem kaj bi se odločila...

o pralnih plenicah pa tako... Ja, srčno upam, da me bo to prepričanje držalo, da jih bom uporabljala, ker se mi po eni strani ne zdi fer bogega otroka silit da je eno leto svojega življenja zavit v plastiko polno kemikalij (se jih bo v življenju imel časa naužit še preveč)... Pa v šoli za starše nam je rekla eno, ki mi je dala mislit in sicer, da otroci, ki jih starši povijajo v pralne plenice jih prej nehajo rabit - in sicer preprosto zato, ker imajo starši interes, da jih čimprej odvadijo, ker se jim kakcev na ljubi do onemoglosti pucat...
Kot rečeno, zadeva je malo mazohistična za starša, ampak dokler so možnosti med katerimi lahko izbiraš ni panike. Jaz vem da bom provala in potem bomo videli kako se bo izcimilo...

o otrdevanju - sem imela tudi jaz probleme pa sem ugotovila da je vse povezano s stresom v službi, sedaj moram potrkat, če me že prime je kratkotrajno in mi ne otrdi cel trebuh. Je pa vožnja v avtu eno pravo malo mučenje. Sploh če greva z avtom od mojega... Namreč, 'športno podvozje' se sliši ful hudo ko kupuješ avto in dokler nisi noseč te tisti trdi oprijem ceste nemoti... Ampak sedaj s trebuhom je pa živi užas... V glavnem, najraje vozim sama in še mojega bogega puntota, to je čista milina...

pa naj bo to to z moje strani za danes, sedaj pa moram razmislit kaj si pripravit za kosilo? Ej, je še katera med vami, ki razmišlja samo o hrani? Nič drugega mi ne gre po glavi, se mi zdi, kaj za zajtrk, kaj za malico in potem kosilo in pop. malica in večerja in vmes piti, ker sem skozi žejna.... Joj, mi je že kar obremenjujoče. Pri tem da v večini primerov niti lačna nisem... user posted image

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 1273
24.10.2012 11:48:46   
Inda_T
aja, evo odsotnost kratkoročnega spomina user posted image

vitamini - jaz pijem železo (predpisala zdravnica) in včeraj sem nabavila še neke zadeve ki imajo kalcij (saj pijem mlako in jogurt ampak vseeno cvikam zarad kalcija), niso šumečke, so v obliki tablet in imajo še nekaj vitaminov zraven, tako da je to vse kar pijem. Kot sem že enkrat prej napisala, donat sem kar skenslala, ker sem ugotovila, da mi prebava deluje tudi brez njega. Pač eno jabolko več v dopoldanskem času pojem, to je pa tudi to. Aja, pa doma narejeni smudiji v stilu vse sadnje kar premoremo v blender pa tudi prakticiram že kar nekaj časa, pa možno da tudi to kaj pomaga...

Glede krčev v nogah pa zaenkrat tudi moram potrkat jih nimam, verjetno imam v telesu še toliko magnezija da jih nekaj časa še ne bo.
Saj, po katerem tednu se magnezija več ne sme uživat? 36?

Lp!

(odgovor članu Inda_T)
Neposredna povezava do sporočila: 1274
24.10.2012 12:10:38   
HeLenčica

IZVIRNO SPOROČILO: Inda_T

Saj, po katerem tednu se magnezija več ne sme uživat? 36?

Lp!

Meni je G predpisala zdaj po rjavem izcedku 2 Magnesola na dan in mi včeraj rekla, da moram z magnezijem nehaj v 36. tednu, ker preprečuje krčenje maternice in s tem sprožitev poroda.

Po dolgem čakanju sva dočakala dan, ko se nama je pridružil mali škrat.

(odgovor članu Inda_T)
Neposredna povezava do sporočila: 1275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  49 50 [51] 52 53   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  49 50 [51] 52 53   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?