|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  48 49 [50] 51 52   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrčice 2012
15.10.2012 14:46:12   
Andromeda
Živjo!

mini86 - hvala za seznam, sicer imam nekje svojega še od prvič spravljenega, a ga ne najdem, tako da mi bo tvoj prišel prav. user posted image Če se jaz še česa spomnim, pa z veseljem dopolnim.

inda_T
- upam, da se čim prej spraviš na bolniško in spočiješ ter v miru pripraviš na prihajajočega člana, stres zna zelo neugodno vplivat na nosečnost in povzroča otrdevanje trebuha, zato pa so ravno sprehodi tisti, ki sproščajo telo in duha, jaz tudi veliko hodim, čeprav to jesen pogrešam več sprehodov v naravi, po gozdovih, a se kar nekako ne najde čas, če pa že se, je pa vreme totalno v riti...

Če morda še niste kupile posteljnine in obrobe za posteljico - jaz jo bom naročila na www.recinko.si, pa tudi banjico s stojalom imajo ceneje, kot drugje, ostale stvari pa imamo tako od prej, razen nov voziček in lupinico bo treba kupit, to bomo pa ta teden uredili user posted image Počasi bom pripravila tudi previjalni kotiček, pa včeraj sem v otroški sobi naredila prostor za oblačilca za našo gospodično...

Glede poroda in priprave nanj - hm, nimam nobenega nasveta, ko se bo zgodilo greš tja in rodiš, čim manj panike in strahu, mene je prvič prezgodaj presenetilo in niti ni bilo časa, da bi prej razmišljala o pripravah. Kar se tiče EA pa je ne bom imela, tudi prvič sem preživela brez nje, no zadnjo uro mi je bilo kar malo žal user posted image Sem pa proti bolečinam dihala v tisto masko in mi ni nič pomagala, le nekam omotična sem bila, mogoče sem tudi kaj protibolečinskega dobila proti koncu, kajti po 8 urah sem bila že povsem izmučena in na koncu sem bila od vsega kar malo zadeta, ko se je porodila glavica, sem vprašala "kaj je to?", potem pa sem se pričela smejati kot ena trapa user posted image Tako, da znajo biti porodne zgodbe konec koncev tudi zelo smešne, da ne rečem, kako so potem mojemu možu ponudili, da prereže popkovnico, on pa ves zmeden odvrne, da ne ve, če bo znal pravilno, ker tega še nikoli ni naredil user posted image

No, sem tole napisala, da vas malo nasmejim, smeh je navsezadnje odlično orožje proti strahu...

(odgovor članu tissa12)
Neposredna povezava do sporočila: 1226
15.10.2012 14:52:15   
mini86
user posted image user posted image ja zmeraj je pri porodu kakšna cvetka k se ti pol zdi smešnauser posted image

no sam poudarla bi da konec koncev ste ve tiste ki se najbolj poznate in vete kaj vam ustreza in kaj ne..eni pomaga eno drugi drugo..

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 1227
15.10.2012 16:26:02   
Inda_T
Huh,
glede stresa, se popolnoma strinjam, in upam, da mi bo z bolniško uspelo... Ker imam dovolj tega, da mi trebuh otrdi že navsezgodaj ko odprem mail in samo vidim ime pošiljatelja - brez brati vsebino... Si pa govorim, še nekaj dni, še nekaj dni in ne vem mislim, da celo pomaga, zdej čez vikend je dejansko bilo bolješe, pa tudi pridna sem bila sem delala samo po tri ure na dan :-) To so namreč slabe strani dela na domu... Nikakor ne moreš dela pustit v pisarni in v petek popoldan zaklenit in imet vikend fraj... user posted image

o pripravi na porod pa ja, zadnjič smo imeli to temo v šoli za starše pa nas je vprašala kako se pripravljamo na porod in v odgovor vse tiho je bilo... Saj p eni strani res, noben pe ni noter ostal... po drugi gre pa za stvari, ki jih tu debatiramo usput: katero porodnišnico izbrati in zakaj, ali it z ea ali ne in tako naprej... mislim, da je po eni strani v kontekstu priprave na porod mišljen tako imenovani porodni načrt, o katerem se tudi ful govori pa sama ne vem kaj točno naj bi to bilo... Bojda da je sedaj moderno da v tem načrtu označiš kaj želiš in kaj ne želiš - npr. britje, klistir, rezanje presredka, itd... Samo mi potem ni jasno kako lahko greš z neko idejo kako mora porod potekat, ker to že v osnovi kaže da ne zaupaš osebju, da bodo naredili kar je prav in primerno za dano situacijo. V vsakem primeru so dali skozi več porodov, kot jih bo katerakoli od nas v življenju.... Tako da ne vem, osebno mislim, da je pri tej pripravi na porod bolj pomembna psihična priprava v smislu, vem da bo bolelo in vem, da bo vse ok, ravno zaradi strokovnega osebja... Potem se ne rabiš pripravljat čisto nič več. Po moje. Vam sporočim kako je bilo ko rodim.. user posted image
Aja, pa z očkom se je treba pogovorit ali si on res želi biti poleg ali raje ne bi bil, ker vsakršno forsiranje moškega zraven zato da rečeš prijateljici da je bil zraven ni fer do njega in njegovih čustev so nam še povedali (kot da tega ne bi vedela, ampak če se jim je zdelo potrebno to izpostavit so že imeli kakšne izkušnje čudnih situacij na licu mesta oziroma dogodka)... Konec koncev je to tudi relevantno vprašanje, če imaš s svojim moškim kakšno le napol funkcionalno razmerje. Če bi jaz mojega vprašala ali želi biti zraven bi me pogledal kot da sem nora, da ga sploh sprašujem take samoumevne reči... Pač odvisno od odnosa in kako se dva med sabo poznata...

Andromeda - še dobro da mu je potem le uspelo, glede na to da ni še nikoli... user posted image
Mini, a si ti tudi imela kakšno cvetko?

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 1228
16.10.2012 10:02:42   
mini86
evo mene od ginekologa..sm od včeri popoldne zelo zelo švoh čutla brcanje pa ful je bla merna, pa sem se kr odpravla do g da bom mirna..vse je ok, 1832g ma, mi je pa tud sprintala 3d obrazek in sem čist raznežena k ma ista ustka kokr marceluser posted image bla pa sem pri drugi..ne pri svoji..moja pomoje sploh na starih aparaturah nima 3duser posted image no sam da je vse ok pa sem mirna

sm pa pol še k sm bla ravno tm zavila še v tosamo, nakula vse razen vir 80 in zapravla 25€..kera je rekla da je zapravla 60€..k sm ugovila da je preko spleta draži kokr pa pr njih..rečmo vir 80 so na spletu 2€, pr njih pa 1,80..ok 0,20 centov ampak pr 10 šaketih je pa to 2€ pa se že pozna..no ampak so še zmeri v tušu cenejše na tiste njihove kupone

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu Inda_T)
Neposredna povezava do sporočila: 1229
16.10.2012 20:03:15   
poopsie95

IZVIRNO SPOROČILO: mini86

sm pa pol še k sm bla ravno tm zavila še v tosamo, nakula vse razen vir 80 in zapravla 25€..kera je rekla da je zapravla 60€..k sm ugovila da je preko spleta draži kokr pa pr njih..rečmo vir 80 so na spletu 2€, pr njih pa 1,80..ok 0,20 centov ampak pr 10 šaketih je pa to 2€ pa se že pozna..no ampak so še zmeri v tušu cenejše na tiste njihove kupone

Vir80 so v DMu 1,2eur s kuponi iz DM babybonusa...tako da sem jaz to vse tam kupila in dala 15eur. to.to vatka je še enkrat dražja od navadne tosamine vate, pa je isti šmorn.

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 1230
16.10.2012 20:37:16   
annai
pozdravljene...dolgo se že nisem javila...počasi bom prebrala poste za nazaj... user posted image sama trenutno preživljam kr težko obdobje...več sem v bolnici kot doma... tako da vas bom vsake toliko vsaj pozdravila, da ne pozabite na mene...upam da pri vas poteka vse ok, brez težav in podobnega...

(odgovor članu poopsie95)
Neposredna povezava do sporočila: 1231
16.10.2012 21:44:39   
Inda_T
Mini in poopsie, sem čisto out iz vajine debate, vsega tega namreč nisem še nakupovala... Edino pripomnim lahko, da mij e bilo priporočeno (mater kaj vse mi je že bilo povedano) da so tisti 100 naravni tosamini vložki bistveno boljši kot vir80, predvsem zato, ker so strahotno veliki (kolegica mi je rekla, da ji je sestra takoj po porodu v hlačke namontirala 3 vir80, če bi imela te nove tosamine bi imela samo enega). JE pa res, da so strahotno dragi, cca 1 za vložek(?) Ampak vseeno za prva dva dneva naj bi bil en pak dovolj... Mislim, da bom kar šla v to investicijo...
Sicer pa se jutri vrašam v Slo in komaj čakam da bom lahko se začela s temi nakupi končno ukvarjat! in printati sezname, jupi user posted image

Annai, saj res is kar poniknila, kaj se dogaja z vama dvema? Je vse okej? Držim pesti na najbolje...

(odgovor članu annai)
Neposredna povezava do sporočila: 1232
16.10.2012 22:31:58   
bluebaby
Ojla!

Končno mi funkcionira tipka odgovoruser posted image . A se to še kateri dogaja??? Komot se registriram, ko pa hočem kaj napisati, ne gre, se ne odpre to okence za pisanjeuser posted image user posted image user posted image
mini86, ful hvala za vse te sezname, so super razdelaniuser posted image . Drugače pa tudi jaz upam na popadke dopoldanuser posted image , pa seveda od ponedeljka do petkauser posted image . O akupunkturi ne razmišljam, sicer sem prebrala dosti potivnega, po drugi strani pa imam kolegico, ki ji je ful zbadala igle za lažje odpiranje, na koncu pa je rodila 14 dni čez rok, pa še s carskim rezom, ker se ni odpirala... PA tudi finance niso nezanemarljive. KAkorkoli bo, se da preživeti, drugače ja ne bi bilo ljudi na tem svetuuser posted image .

Z dojenčkom je seveda vse ok, je pa vsekakor bolje 1x preveč biti pri G kot pa premalo.

Inda_T, kar brez slabe vesti na bolniško. To, da te stisne, ko samo vidiš pošiljatelja maila, pa mi je tudi znano in ni niti najmanj prijetno, čeprav jaz sem se ravno v nosečnosti dosti bolj skulirala in se dosti bolj postavim za sebe, ko vidim, da se mi godi krivica... Mož pa bo vsekakor prsoten pri porodu, ne bi zamudil za nič na svetuuser posted image . Sem vsekakor vesela, čeprav ne vem, kaj bi naredila, če ne bi želel biti prisoten??

annai, kaj pa je, da si po bolnicah??? Upam, da sta z bebico ok....

Punce, kako pa kaj stanje s strijami??? JAz se zaenkrat držim, jih nisem pridelala, upam, da tako tudi ostane. Če pa bodo, pa tudi nič hudega. BOdo spomin na najlepše obdobje v življenju.... Sicer se mažem z oljem v spreju od Aventa in mi je fenomenalno, ampak vseeno mislim, da je največ odvisno od elastičnosti kože.... Za ziher pa se seveda še mažemuser posted image .

Kaj pa modrčki za dojenje - mogoče ste se sicer o tem že pogovarjale, pa takrat še nisem sodelovala.... Jaz bi se kar zdaj podala v nakup, prsa so se povečala že v prvem trimesečju, od takrat stagnirajo. Saj ko bo mleko, se bo velikost še malo povečala, ampak po moje ne tak drastično....

Nočko in se beremo...

(odgovor članu bluebaby)
Neposredna povezava do sporočila: 1233
17.10.2012 8:40:24   
mini86
Vir80 so v DMu 1,2eur s kuponi iz DM babybonusa.

u hvala za tole info..morm se prjavt za ta bonus-nazadnje mi je sfalilo pol mesecauser posted image

annai-user posted image zate..upam da ni kaj resnejšega..poročaj, bomo mislili nate

inda-js sm si za prve par dni kupila paket-notri jih je 10, mn pa ne morš kupt, teh ta dolgih vložkov..ampak to je na začetku..kle je spet vse odvisno od posameznice..meni sta čisto zadoščala dva vira..si pa res vsakič ko sem šla lulat preoblekla te mrežaste hlače in vložek..tko sem delala pomoje dober teden..sj pol se ful navadš na te mrežaste hlačeuser posted image tri pakete sm jih kupila pa še ene tri morm

bb-blue baby-a te loh mal prekrstim..vse vas bom k mate predolge nickeuser posted image -ja men tu traaaja včasih da odpre..zaprem in še enkrat odprem in je ponavadi ok..

strije-v prvi nosečnosti sem se mazala, pa s to pa ono, pa od hauška..skratka celo nosečnost samo 2 strije na l in desni strani..da se zdj pogledamuser posted image user posted image zemljevid čisti..popokal mi je trebuh v porodniuser posted image tko da zdj se nič ne mažem..js tko pravm..vem zakaj jih imam in za nič na svetu mi ni žal da je tako

modrci za dojenje-pri prvem sm mela modrce za dojenje od neckermanna-BOŽANSKI..no zdj jih ni več..mi pa nekako ne potegnejo črni, beli in pa bež..no in sem se zapeljala v kranj in nabavla tukaj 2 taaaako lepa da se mi še zdj smeje..sm sicer prvo po pošti naročila pa mi ni blo ok, pa je moj reku raj pejmo dol da sprobaš kokr pa da daš za poštnino na koncu če spet nau ok tok k za še en modrc..no in HB sva res šla, ker mam vsak modrc drugo št..pa še probala sem jih..
tele mam
http://www.alisa.si/images/taja_rde.jpg

http://www.alisa.si/images/vijola1_rd%281%29.jpg ta vijoliče ma naramnice in pa šive v taki rumenkasti barvi in res top zgleda..

aja blazinice za dojenje pa imam tudi sedaj definitivno od chiccota-sicer drage ampak vredne vsakega centa
tele miler, dm...živa katastrofa

Neposredna povezava do sporočila: 1234
17.10.2012 9:20:01   
HeLenčica
Hej punce! Ste pridne zadnje čase, jaz bom pa povedala samo tisto kar imam za povedat user posted image .

Glede priprave na porod se strinjam z Indo_t in nikakor ne z mini86....moje mnenje je, da zagotovo pomaga, če se nanj pripraviš. S tem mislim na to, da si prebereš kaj o porodu, da veš kaj lahko pričakuješ, kako približno normalen porod poteka, do kakšnih manjših zapletov lahko pride in podobno, saj če si z določenimi stvarmi seznanjen tudi nisi začuden ali prestrašen ko in če pride do njih. Enako velja za psihično pripravo, saj če greš v porodno sobo prestrašena in cela trda je najbrž več možnosti, da bo porod težek in dolg. Nisem še rodila, imam pa svoje mnenje o tem.

Drugače pa, annai, drži se!

Po dolgem čakanju sva dočakala dan, ko se nama je pridružil mali škrat.

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 1235
17.10.2012 9:34:20   
mini86
Glede priprave na porod se strinjam z Indo_t in nikakor ne z mini86....moje mnenje je, da zagotovo pomaga, če se nanj pripraviš. S tem mislim na to, da si prebereš kaj o porodu, da veš kaj lahko pričakuješ, kako približno normalen porod poteka, do kakšnih manjših zapletov lahko pride in podobno, saj če si z določenimi stvarmi seznanjen tudi nisi začuden ali prestrašen ko in če pride do njih. Enako velja za psihično pripravo, saj če greš v porodno sobo prestrašena in cela trda je najbrž več možnosti, da bo porod težek in dolg. Nisem še rodila, imam pa svoje mnenje o tem.

jp s tem se strinjam s tabo..ampak te stvari se mi zdijo nekako samoumnevne in nekako jih zato nisem omenila..bolj sem imela v mislih kakšno dodatno pripravo..

bolj za šalo kot zares..ta prvič itak ne veš kako je in te je "strah" tega, drugič pa te je strah tega k veš kako jeuser posted image

(odgovor članu HeLenčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1236
17.10.2012 10:04:07   
HeLenčica
Ja, to pa najbrž drži kot pribito. Zato pa grem v "naravni porod" tokrat, naslednjič pa bom verjetno želela vsa protibolečinska sredstva ki jih bodo nudili v porodnišnici user posted image user posted image user posted image

Po dolgem čakanju sva dočakala dan, ko se nama je pridružil mali škrat.

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 1237
17.10.2012 10:21:20   
annai
oo kk vam je fajn da bote imele naravni porod..vam kr malo zavidam.. jaz imam že napovedan 100% carski rez...mogoče ne bom niti decembrčica. user posted image jem namreč tablete in če ugotovijo da vplivajo na plod potem se bo vse skupaj končalo prej, tablet pa ne smem nehati jemati saj bi bilo to prenevarno zame. user posted image sem že čisto obupana...dovolj mi je ležanja in počivanja in pregledov, preiskav in vsega. tako da jaz sem pripravljena na porod.

(odgovor članu HeLenčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1238
17.10.2012 14:16:48   
skobcevka
Pozdravljene!

Punce js sem zdele tolk utrujena. Sem generalko naredila v stanovanju, pa še motirat so mi prišli balkonska vrata, tk da pol veste kk je. Sem do 2h čistila kot nora...zdej pa kuham kosilo. Drugače pa sem včeraj zaključila s šolo za starše. Zdej se še priravljam na diplomo, tk da mam vsak dan nekaj.user posted image hvala bogu brca...počutje je drugače vredu. Pa včeraj v šoli za starše smo imeli temo TELESNA PRIPRAVA, in smo telovadili. annai drži se. Komi čakam pregled, da mi pove GIN, ali se je user posted image obrnil na glavo ali ne. Pa še naslednji teden imam diabetologa, tk da ja. Pišite kej punce. Lep dan vam želim user posted image .

(odgovor članu annai)
Neposredna povezava do sporočila: 1239
17.10.2012 14:58:51   
poopsie95

IZVIRNO SPOROČILO: Inda_T

Mini in poopsie, sem čisto out iz vajine debate, vsega tega namreč nisem še nakupovala... Edino pripomnim lahko, da mij e bilo priporočeno (mater kaj vse mi je že bilo povedano) da so tisti 100 naravni tosamini vložki bistveno boljši kot vir80, predvsem zato, ker so strahotno veliki (kolegica mi je rekla, da ji je sestra takoj po porodu v hlačke namontirala 3 vir80, če bi imela te nove tosamine bi imela samo enega). JE pa res, da so strahotno dragi, cca 1 za vložek(?) Ampak vseeno za prva dva dneva naj bi bil en pak dovolj... Mislim, da bom kar šla v to investicijo...
Sicer pa se jutri vrašam v Slo in komaj čakam da bom lahko se začela s temi nakupi končno ukvarjat! in printati sezname, jupi user posted image

Annai, saj res is kar poniknila, kaj se dogaja z vama dvema? Je vse okej? Držim pesti na najbolje...

Kakšne barve pa je paketek? Jaz sem videla samo roza tj. vir80, potem pa še zelene in modre, če bi vedela, da so kateri ekstra veliki, bi jih vzela, samo ni nič pisalo, pa tudi zgledali niso večji. Se pa strinjam, da so večji bolj praktični, ampak meni se ne splača vozit v Domžale samo za par paketov vložkov...

(odgovor članu Inda_T)
Neposredna povezava do sporočila: 1240
17.10.2012 15:12:43   
mini86
na teh ta velikih piše femina maternity-do pa v škatli belo roza barve..nisem jih še nikjer zasledila v trgovini..

Neposredna povezava do sporočila: 1241
17.10.2012 15:24:52   
annai
inda_T in bluebaby ...z bebico je vse ok...zaenkrat je vse v mejah normale... bolj problem je moje srce...kljub temu da sem dobila tablete, moje srce še vedno ne dela normalno, moram počakati še 14dni da vidijo če bodo primle, če ne potem nevejo kaj bojo naredili...zdaj pa me spremljajo na par dni v sg in v mb. je pa res neprijetno da se to dogaja v nosečnosti..sicer imam to že od prej pa ni bilo še tako hudo, nebi rada jamrala ampak ne zmorem skoraj nič več...doma nikakor ne morem nobenmu jamrati, saj jih preveč skrbi zame, tako da se bom raje potožila vam. user posted image v četrtek imam ctg..držite pesti da bojo rekli da na bebico to ne vpliva nič...

Neposredna povezava do sporočila: 1242
18.10.2012 8:26:19   
mini86
annaiuser posted image user posted image user posted image
kr pojamri nam..vse dej iz sebe..me bomo tuki zate!!!!!

(odgovor članu annai)
Neposredna povezava do sporočila: 1243
18.10.2012 12:15:11   
laringo13
Hej bodoče mamikeuser posted image
Da se tudi midva malo oglasiva,sva na bolniškem in imava zadosti časa za klepetanjeuser posted image .Ko takole slišiš in prebereš,kakšne težave imajo nekatere v nosečnosti,te kar stisne pri srcu in smo res lahko srečne,da nam ni kaj hujšega.Upam,da tako ostane do konca.

Drugače pa tudi sama še nisem ničesar nakupila ,razen vozička.Dojke imam še vedno iste velikosti in nosim še vedno iste modrčke kot pred nosečnostjo.Bom še malo počakala z nakupom modrčka za dojenje,če bo slučajno še kaj zrastlouser posted image .Zredila sem se cca 10kg+ vendar je šlo vse v trebuščka,tako da izgledam,kot da imam rok ta mesec in ne šele konec decembra.Nevem ali ima še katera druga tako velik trebušček,ker mi je pa počasi že malo neprijetno,ko mi vsak ko me vidi reče,da smo zelo veliki za te mesceuser posted image .Sej ne,da se obremenjujem,važno je da je z mojim srčkom vse ok,ampak vseeno mi je malo čudno zakaj je od nosečnice do nosečnice tako različno.

mini 86 sem tud js 16.okt zelo slabo čutila bejbija in me je blo kar malo strah,vendar sem se odločila da počakam do naslednjega dne in nevem ce ni bilo tisti dan nekaj v zraku,Ker naslednji dan je bil pa zelo živahen,je moral nadoknaditi za nazajuser posted image

Drugače pa imava v ponedeljek 3D uz in že komaj čakava,da zopet vidiva bebija.Upam,da se bo kaj videlo in da se ne bo skril.Ima katera že izkušnje?Kolegica je bila pred 1 tednom in je rekla,da je bil tako živahen,da je G.komaj utegnila narediti par slikc.Je pa edino to super,da če ne more narediti 3d uz,plačaš samo polovično ceno-za navaden uz.Ali imate tudi pri vas to možnost?Ker ko se pogovarjam z drugimi,so morale plačati celoten znesek,ne glede nato,ali so videle malčka ali ne.

Drugače glede priprave poroda menim,da je fajn da se malo pripravimo.Že to,da se udeležimo materinske šole,je velika priprava,pomaga pa tudi če preberemo kakšen članek,smo v nosečnosti aktivne itd..Še posebej tiste,ki gremo prvič v porodno in nam je vse skupaj tuje.Je pa res,da o tem ne razmišljam veliko,še manj pa se obremenjujem..Če so zmogle ostale,bomo še pa me:)

Midva imava materinsko šolo 6 novembra .Sva se z mojim zmenila,da bo prisoten pri samih popadkih,kasneje pa ko bo nastopil porod, se bo sam odločil ali bo ostal ali ne.Je mal bolj rahle sorte in še sam neve ali bo zdržal,ne bi pa rada ,da bodo imeli potem več dela z njim kot z menojuser posted image .Tako,da še nevem,če bo prisoten pri samem porodu.

Strij trenutno še ni na vidiku,me pa trebušček zelo srbi.Sama se mažem kar z olivnim oljem večkrat na dan..res je potem vsa obleka mastna,ampak se da zdržati.Sem nekje prebrala,da je zelo pomembno,da se namažemo tudi preden gremo v porodno in še 3 mesece po porodu,ko se koža zopet krči in hormoni delujejo s polno močjo,nevem pa ali je članek verodostojen,še nimam izkušenj.Vem samo to,da sem pred parimi leti dobila strije po dojkah in notranji strani stegen,ko sem shujšala.Je pa res,da se takrat nisem ravno mazala s kremami.Pa tudi strije niso tako močne,so pa še danes opazne,če dober pogledaš.

Annai tudi midva drživa pesti,da bo vse ok z vama.user posted image

Kako pa ste srečke nosečke kaj spolno aktivne? user posted image Midva sva bolj slabo,meni sploh ni do tega imam očitno psihično zavoro.Še sreča,da je partner razumljiv in da ne dela cirkusa okoli tega.Me pa zanima,kako je kaj pri drugih?imamo iste tezave ali sem samo sama tako naravnana?

Drugače je pa danes tako lep dan in še za cel vikend je super napovedano,tk da je skoda ne izkoristiti ga v celoti.Lepo se imejte,božajte svoje srčke in se veliko pogovarjajte z njimi.Meni je edinsten občutek,ko se tk umiri,kadar mu kaj pripovedujem in ga božam,seveda ko je buden,da sem včasih že zelo nestrpna,kdaj bo nastopil dan,ko se bova pocartalauser posted image .

Želim vam lep dan še naprej,pa pa

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 1244
18.10.2012 12:16:45   
laringo13
huh,sem šele zdaj videla koliko sem se razpisalauser posted image .user posted image

(odgovor članu laringo13)
Neposredna povezava do sporočila: 1245
18.10.2012 12:40:48   
mini86
user posted image user posted image user posted image matr se dobr da ns nuben ne uprasa a bi ble pr porodu zravn pa a bomo prenesle vse skpuser posted image drgac ni tok grozn,on je pr tvoji glavi,ti si pokritg,se ko te pregledujejo mas rjuho cez tko da se res nc ne vid..ja no dojencka k ga prvo ti dobis direkt iz trebuha pa ni nubenmu grous gledat,pa klub temu da je krvav..

seks..hmmm..ucasih prou pogresam case brez trebuhauser posted image drgac je pa moja zelja manjsa kot prvic..pa zdj loh temu recemo ze kr ornk podvig in je tud polno smeha..

(odgovor članu laringo13)
Neposredna povezava do sporočila: 1246
18.10.2012 14:48:42   
skobcevka
Pozdravljene!

Punce ali se vam tudi dogaja, da npr. ne spite celo noč kot men.Men so se pa že pojavile strije na nogah in si pridno mažem. Drugače pa kar se tiče user posted image , je bilo prej boljše ko ni bilo trebuha.... Hvala bogu je vreme fajno za izkoristit. Pište kej punce in lep dan vam želim user posted image

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 1247
18.10.2012 22:43:00   
bluebaby
Oj!

Meni tale RR ful štekauser posted image . Al pa se mogoče to dogaja samo zvečer, ko jaz poskušam pisati.... Me res znervira....

Mini86, lahko mi rečeš tudi bbuser posted image . Hvala za nasvet glede modrčkov. MAlo sem raziskovala in vidim, da tudi ful hvalijo modrčke za dojenje od da-da (http://www.da-da.si/node/20). Pozna mogoče katera?? Malo še raziščem trg, potem pa v nabavo.... 

Glede priprav na sam porod, hja, razmišljam nekako saj bo šlo, menda ja ni taka bolečina, da se ne bi dalo preživetuser posted image . Moja mama pravi, da je kot močna menstruacijska bolečina -  upam, da v vseh teh letih ni pozabila in da me zdaj zavaja, ker moje M so res močne in boleče, tako da če bo tak, bo kar šlo user posted image . Če pa dobim še ea, sem itak na konjuuser posted image . To je zdaj tak, kaj pa bo, ko bom šla drugič - če bom imela to srečo - pa bomo videli, ker drugič le veš, kaj te čaka, kar je po eni strani dobro, po drugi pa spet ne.....

annai, držim pesti, da z dojenčkom čimdlje ostaneta v enem kosu.... Verjamem, da je to ud trening za živceuser posted image . Pa kar piši, kar ti leži na duši, je res lažje, ko človek da malo ven iz sebe....

laringo13, mogoče za trebuh poskusi s tem oljem od Aventa, ki ga jaz uporabljam. Se vpije v trenutku, nisi nič masn ko pečenka, koža pa svilnata.... Pa porabi se ga tudi res malo. JAz sem na začetku mela kremo od Loccitane, tisto s ful karitejevega masla, pa me je zelo motilo, da ful dolgo traja, da se vpije.... MAm pa tudi jaz po prsih strije od prej, me ne motijo, so pa tudi dosti manj vidne kot prej.... 

Glede user posted image pa kaj naj ti rečem, ne moreva se ravno hvalitiuser posted image . Ko se spraviva zraven, je super, samo kaj ko se ne spraviva tako pogosto. Enostavno ni neke želje, trebuh me pošteno ovira, zvečer sem že tako zdelana od celega dneva.... JA, saj vem, sami izgovoriuser posted image . Bo že bolje.... Dokler nobenega od naju ne moti to trenutno pomanjkanje, je vse  ok.

Se beremo...

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 1248
19.10.2012 8:44:03   
Inda_T
Čau punce!

Par dni se nisem priklopila in spet sem zamudila en kup debate... In ja, tudi meni rr včasih kar ne odpre okna za odgovor...

Najprej, annai, ne seikiraj se glede naravnega poroda, važno je samo, da bosta z bebico v redu in da bodo prav poskrbeli za vaju. Držim pesti !

Modrčki za dojenje - sem pogledala te na da-da.si in zadeva izgleda lušno... Moram pa še malce razmislit... Bom svojega zvlekla v kako trgovino preden se dokončno odločim, njega pa s sabo že zato, da bo del priprav... user posted image

Ko smo že pri pripravah, včeraj sva zakljčila šolo za starše, sva šla na skoraj vsa predavanja skupaj (1x on ni utegnil, ker je delal popoldansko, enkrat pa sva zamudila uro in potem sploh nisva šla) inmoram reči, da čeprav se mi je več kot pol stvari zdelo ponavljanje že slišanega, da me je včeraj končno zapustil tisti strah v smislu kaj sva storila in kako bova to izpeljala'user posted image in da se počutim bolj mirna in da dejansko sem v veselem pričakovanju... Sedaj lahko rečem, da komaj čakam tega škrata da se rodi!user posted image Drugače pa, razen vozička in dveh kupov cunjic, ki sva jih dobila nimava še veliko pripralvjeno. Včeraj je moj dokončno izpraznil enega od dveh akvarijev, ki jih imava v stanovanju da bomo na njegovem mestu dali previjalno mizo, in tudi to dobiva v izposojo... Tako da v bistvu imava opreme že kar, vso podarjeno, v bistvu sva kupila samo voziček in še ta iz druge roke... user posted image

Strije - sama jih hvalabogu nimam, koža pa me tudi ne srbi več kot me je npr. v septembru... Kar seveda ne pomeni, da sem na varnem user posted image Mažem pa se, kot sem nekje že pisala, z ognjičem, ki je tudi masten ko hudič ampak mi paše tako, čeprav moram priznati da se sedaj že ene tri dni sploh nisem mazala in ja se čutim malce krivo, ampak se mi zvečer kar ne da...

Zdi se mi, da sem zvečer strahotno utrujena, pa tudi trebuh postaja počasi velik in me ovira pri obračanju, pa z blazino med nogami... Uf, se bojim da se bo to samo še stopnjevalo... Aja, pa hrbet me vsaketoliko špikne, tako da res ni prijazno. Ampak se ne pritožujem, ker vem, da imate ene težave s spanjem že več časa (sama sem do predvčerajšnjim še uspela prespati celo noč brez postanka za lulanje!)

Glede 3d, Laringo, midva sva ga delala v Domžalah pri Strahovi, kjer nam je rekla še preden smo začeli, da če se otročka ne bo videlo v obraz pa pač plačamo manj. Koliko je ta manj nisva izvedela, ker se nama je gospodič lepo pokazal (sicer se je na začetku sramežljivo obraz pokrival z rokicami, ampak potem se je pa le pokazal) user posted image Moja g sicer ne dela 3d (ker nima naprave), imama pa pregled v torek in mi je že napovedala ultrazvok, tako da komaj čakam!!!

Aja, o prisotnosti pri porodu, pač je tako in jaz razumem, da niso vsi tipi za bit zraven, narava že ve, zakaj moramo ženske rodit in ne moški... Sem ravno z enim prijateljem govorila, je njegova rojevala ene 20 ur z enim kupom težav, pa je bil zraven cel čas in mi je rekel, da si ni mislil, da bo zdržal ampak da je preprosto vedel da mora - zanjo. Po drugi strani je ona rekla da brez njega tudi ne bi zmogla... Kot sem že napisala, je precej odvisno od kvalitete partnerstva in tu je prvi pokazatelj tiste obljube 'v dobrem in slabem' in porod pač je ena taka perfektna mešanica obojega, da je skoraj nujno, da je zraven... Zdej samo upam, da z napisanim izpadem preveč fundamentalistično user posted image

To je to, kar sem vam želela povedat, do naslednjič... Uživajte v brcikah!!! Ga ni lepšega, kot to da nagovori tisti mali fižolček v trebuhu in on te v odgovor brcne... user posted image

(odgovor članu bluebaby)
Neposredna povezava do sporočila: 1249
19.10.2012 9:22:30   
mini86
inda-kam pa drgač hodiš k g?k js tud hodim v domžale..strahova pa me je mela prvo tromesečje pri prvi user posted image pol je šla pa na samoplačiško..

noč brez lulanja-sj se hecaš aneuser posted image user posted image js morm obvezno od 2-5x..no je pa res da tudi v nenosečem stanju grem obvezno 1xuser posted image

(odgovor članu Inda_T)
Neposredna povezava do sporočila: 1250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  48 49 [50] 51 52   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  48 49 [50] 51 52   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?