|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrke 2012
17.10.2012 10:46:16   
44gatti
Izmerit maternični vrat? Moj ginekolog bi samo zamahnil z roko! Sej je to naredu, ko sem ga pred časom vprašala! user posted image Po rojstvu ga bom res zamenjala!!!
Gregorina: se že dogaja!!!! Jeeee!!! Držim pesti user posted image Jst komi čakam!!! Sm ti prou malo fouš, da imaš vsaj nek datum user posted image
Sm res naveličana čakanja! Dokler sem bila v službi, so dnevi, tedni, meseci minevali zelo hitro. Zdaj pa... jaaoooo!!! Naj se že začne!!! Pol mi bo pa murfy zagodu in bom rodila 2 tedna po roku!!! user posted image

(odgovor članu gregorina35)
Neposredna povezava do sporočila: 1876
17.10.2012 11:41:08   
ursikaa83
44gatti ti me pa vedno nasmeješuser posted image Gregorina ja je še kar nekaj časa ,trenutno sem 35 teden ali 36 ,sej še sama ne vem dobrouser posted image ,v glavnem 21.11. imam rok po menstri 16.11.lahka je pa bilokdaj...tako da ja ,še kar neki časauser posted image me pa danes vstrajno spet krči čist spodaj...joj če že to tko boli,kako šele poroduser posted image ,strah me je namreč da bi mi ti(res hudi)krči začeli odpirati mv,gineka imam šele 29.10 pa tak ne bo kej dost povedlauser posted image razn da mam ctg...zadnjič sem že zarad spola spraševala....včeri pride moj domov pa reče da je govoril s kao eno vedeževalko ko jo ma že skos pa mu reče kaj že imate fantka? WTF????
pa reče ja sej bo menda user posted image ,in ženska kr tihuser posted image

(odgovor članu 44gatti)
Neposredna povezava do sporočila: 1877
17.10.2012 12:23:22   
aajda
ursika83, če imaš krče pij Magnesol ali pa kakšno drugo zadevo, ki vsebuje magnezij, meni je moj ginekolog predpisal še Buscopan pa ga vzamem, ko me res zagrab krč. Pa ponavadi se uležem in me kmal spusti. Pri meni je že v 32. tednu pogruntal krajšanje MV, tako da tudi ogromno počivam. In odkar počivam imam tudi bistveno manj krčev. Je pa res, da gre zdaj nosečnost že proti koncu in se telo pripravlja na porod.user posted image l

(odgovor članu ursikaa83)
Neposredna povezava do sporočila: 1878
17.10.2012 13:15:57   
DeVilla
Evo, dobila odločbo za prodniško, nastopim 26.10. - ravno pred jesenskimi počitnicami... user posted image  Punce, ali katera potrebuje kaj iz DM-a? Imam cel kup bonov, evo seznam:

Vsi boni so veljavni do 31.03.2013 (stanje 17.10.2012)
-12x 25% Milupa Aptamil
-9x 15% Pampers otroški robčki, 2 vrsti, štirikratno pakiranje
-3x 15% Pampers Premium Care plenice, več velikosti
-6x 15% Pampers Economy Pack plenice, več vrst in pakiranj
-3x 25% Tommee Tippee Sangenic, nakup izdelkov (en bon=3 izdelki)
-12x 20% Bubchen nakup izdelkov blagovne znamke (en bon= 3 izdelki)
-6x 25% Fitoval dermatološki šampon proti izpadanju las 200 ml
-3x 25% Lenor Sensitive mehčalec za perilo 1 liter
-3x 20% Ariel Professional - nakup izdelkov (en bon= 3 izdelki)
- 3x 25% Silan - vsi izdelki
-3x 25% Chicco Mama Donna vsi izdelki
-3x 25% Chicco - vsi izdelki (en bon= 3 izdelki)
-6x 25% Weleda vsi izdelki
-3x 25% Labello - vsi izdelki
-3x 25% Playgro - vsi izdelki
-3x 25% HIPP otroški obrok do 12.meseca dalje, 2 vrsti, 220 g
-3x 25% Alverde baby negovalna krema, 75 ml
-3x 25% Aquafresh Mini zobna ščetka do 3 leta, mehka
-3x Johnsons baby - vsi izdelki (en bon= 3 izdelki)
-6x 30% Ilirija higienski robčki pri hemoroidih, 100 kosov
-6x 25%Neutrogena - vsi izdelki (en bon=3 izdelki)
-6x 25% Gilette Venus sistemski brivnik z dodatnima 2 vložkoma
-2x 15% Chipolino skiro s tremi koleščki po izbiri
-1x 15% Chipolino tricikli ali poganjalčki po izbiri
-1x 15% Mimovrste: Bosch mali gospodinjski aparati
-1x 15% Mimovrste: Beaba otroška oprema in pripomočki
-1x 30% Mimovrste: Vacu Vin inovativni gospodinjski pripomočki
-3x 25% Afrodita olje proti strijam makadmija, 150 ml
-3x 25% NIVEA  BODY - vsi izdelki (en bon= 3 izdelki)
-3x 15% Hipp bio sadna malica od 4.meseca dalje, več vrst, 4 x 100 g
-3x 15% Hipp zelenjavna kašica, več vrst, 125 g ali 190 g
-3x 15% Hipp Combiotic bio mleko v prahu 2, 300 g
-3x 15% Hipp otroška voda, 1,5 l
-3x 25% Humana - vsi izdelki (en bon= 3 izdelki)
-3x 25% Weleda baby & nosečnice - vsi izdelki (en bon = 3 izdelki)
-3x 25% Alverde za nego otroka in nosečnic -  vsi izdelki (en bon= 3izdelki)
-3x 25% Makra hladilno mazilo, 120 g
-3x 25% Afrodita Baby & kids Natural - vsi izdelki (en bon = 3 izdelki)
-3x 25% Johnsons baby - vsi izdelki (en bon= 3 izdelki)
-6x 25% NIVEA BABY - vsi izdelki (en bon= 3 izdelki)
-1x 50 EUR darilni boni ob nakupu otr. vozička ABC DEsign nad 300 EUR ( Baby center)

Če nimate bonov za menjavo, menjam za poštne znamke... user posted image

Ena in ena je šest... :)

(odgovor članu aajda)
Neposredna povezava do sporočila: 1879
17.10.2012 13:37:13   
aajda
DeVilla a te kupone si dobila, ker si se prijavila v DM-ov baby club al nekaj takega?

(odgovor članu DeVilla)
Neposredna povezava do sporočila: 1880
17.10.2012 21:48:11   
DeVilla
Ja, bone dobivam že od prve prijave v DM baby od leta 2004. Najprej itak dobiš za nosečnost, potem pa tja do drugega ali tretjega otrokovega leta. Približno 50% bonov je uporabnih, nekaj jih je pa (vsaj meni) malce sfalenih - bi raje imela več bonov za popuste DM-ovih blagovnih znamk. Drgač pa jaz kar kupujem v DMu, sem super zadovoljna z njihovimi plenicami, pa tudi kozmetiko imajo dosti naravno. Imam pa še ifnormacije s prve roke - moja sestra prodaja na Rudniku v DMu in mi vedno pove, ko je kakšna akcija... user posted image

Ena in ena je šest... :)

(odgovor članu aajda)
Neposredna povezava do sporočila: 1881
18.10.2012 6:02:18   
gregorina35
Ursikaa83, jaz bi šla na tvojem mestu takoj do ginekologa, pa naj te da na CTG, da vidi, če so popadki. In če so, ti bo verjetno predpisal kakšen Buscopan (jaz sem ga jemala kar nekaj časa, sedaj ne več) in počitek. Boš videla spremembo. Jaz bi na tvojem mestu probala potegnit vsaj do 38 polnih tednov, saj veš, vsak dan v trebuščku se pozna. In ko se enkrat začnejo pravi popadki, jih ne ustaviš več. Če imaš probleme s svojim ginekologom, pa probaj it kar v porodnišnico (ne vem iz kje si), ampak kadar tvoj ginekolog ne dela. Tam te bodo sigurno pregledali kot je treba.

DeVilla DM je zakon! Jaz sem skoraj vso opremo (kozmetiko, plenice, robčke...) kupila pri njih. In ravno, ko sem prišla domov s polnimi vrečami robe, sem zasledila debato na forumu, kako so v Tosami stvari poceni, pa neke akcije... Potem pa sem ugotovila, da je DM še bolj poceni (tetra plenice - sicer ne od Tosame, pa vložki VIR 80, pa blazinice za dojenje). Tudi z njihovo blagovno znamko sem zelo zadovoljna, tudi otroci.

Drugače pa sem danes malo boljše, včeraj me je tako stiskalo v križu in trebuh mi je non stop otrdeval, sicer nič hujšega, opažam pa, da me vedno bolj boli, ko mi otrdeva trebuh. Prej sem čutila samo nekakšen pritisk, sedaj pa kar konkretno čutim, še posebej v spodnjem delu, včasih tudi čisto na vrhu trebuha. Ampak nič rednega, kakšenkrat po par ur skupaj, potem pa spet par ur nič. Mogoče bom pa le uspela dočakati November user posted image .

Zdej pa počasi pripravljat zajtrk za možeka in otročičke in jih razvozit v vrtec in šolo, pol pa nazaj noge u luft user posted image !

Lep začetek dneva vsem skupaj!

(odgovor članu DeVilla)
Neposredna povezava do sporočila: 1882
18.10.2012 8:48:28   
rakica82
Mene je pa nakaj zagrabilo na lavi strani riti user posted image , boli ko hudič pa težko hodim, sedim...za znoret. ne vem kaj bi to blo

ti si najlepša pesem življenja mojega...

(odgovor članu gregorina35)
Neposredna povezava do sporočila: 1883
18.10.2012 8:59:40   
barbara19.11
user posted image že imate priprabljene stvari za v porodnišnico če vas kaj prehiti. jaz ga bom ta vikend ker res ne vem kdaj se bo začelo. user posted image a katero tudi kaj pod trebuhom ali pa v jajčnikih špika ponoči ko se obrača? mene je vsak dan bolj strah poroda. user posted image ampak res ne vem zakaj kar naenkrat takšna panika

(odgovor članu rakica82)
Neposredna povezava do sporočila: 1884
18.10.2012 9:54:53   
aajda
Mene je včeri zvečer špikal v jajčnikih, občutek je bil, kot da bomuser posted image dobila. Ampak se je do danes umirilo. Je pa res, da sem včeri ful mal počivala, bom pa danes več, ker mi je celo noč blo slabo za znoret, pa tud trenutno mi je slabo, upam da ni kakšna viroza.user posted image

Jaz sem si za porodnišnico že vse pripravila, sicer mal zgodaj ampak itak ne veš kdaj te zagrabiuser posted image

(odgovor članu barbara19.11)
Neposredna povezava do sporočila: 1885
18.10.2012 11:18:51   
me83
Mene pa ponoci vse tako boli - cel hrbet, kot da bi me kdo pretepel,... Se s tako bolecino obracam iz enega boka na drugega, zaradi bolecin se itak non stop zbujam,... Me pa najbolj boli tu na levi strani od pasa proti trtici, ampak levo,... Pomagajo mi topli obpladki, res ful,... No cez dan je potem nekako boljse. Obcasno me tudi tak spikne v noznici,... No jaz se imam cas do pdp - komaj konec novembra user posted image

(odgovor članu aajda)
Neposredna povezava do sporočila: 1886
18.10.2012 12:16:23   
ursikaa83
hahahahaha,vidim da vse po vrsti začenjamo jamrat user posted image ,mislim da smo že rahlo naveličane vsega pa komaj čakamo naše sončke da pridejo na svetuser posted image ,jaz se sploh ne spomnem kako je bilo brez trebuha,po eni strani bom kar pogrešala to prekopicanje sem pa tja,po drugi strani sem pa že sita tega...najbolj vstajanja ponoč po 3x user posted image ,ja mislim da bo to špikanje čedalje bolj pogosto,ni več daleč....ja Barbara jaz sem zdajle še kupila vložke vir 80 pa jih vrgla v torbo,ki sem si jo včeraj pripravila,tako da to je to..samo materinsko še potem vzamem pa sem parajt user posted image ,za malo pa je že tudi pripravljeno....jah je tak čas da boljše prej ,kot pa da do česa pride pa potem spravljat stvari skup,al pa še slabše ,če mojmu to naročim bo tak pol pozabil oz.narobe prineseluser posted image ....ne morem si predstavaljati da se bo počasi začelo zares............user posted image

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 1887
18.10.2012 12:31:30   
rakica82
Ursikaa meni se nti pod razno še ne mudiuser posted image

Pdp imam šel konec novembra, pripravljeno še bistvu nič.

Samo tole danes oziroma včeraj dopoldne se je začelo je pa res kriza, iz prve nosečnosti se nič takega ne spomnimuser posted image . Boli ko hudič, sploh če probam kaj nest, prej sem stojalo s cunjami prestavila me je skor pobralo. grem takoj popoldne do kiropraktika in upam, da bo kaj bolje. Si ne predstavljam še več kot en mesec bit tako.

Vstajanje ponoči je že itak standard, pa slabo spim, no to vem že iz prve nosečnosti. Temu jst rečem ppredpriprava na vstajanje ko pride dojenčekuser posted image , to me še najmanj moti,

DM je pa tudi meni zakon, pelnice, kozmetiko vse kupujemo tam. Se pa strinjam boni, veliko mi jih ne pride prav, bi blo super če bi jih blo več za njihove izdelke.

Neposredna povezava do sporočila: 1888
18.10.2012 12:34:12   
ursikaa83
haha rakica ,saj se meni tudi ne..sploh ne pred novembrom.user posted image .je pa glih moja kolegica rodila 4 tedne pred rokom,sreča vse ok :)mislim pa da naši še prou paše bit na toplem v trebuščku pa me imet za boksarsko vrečo user posted image

(odgovor članu rakica82)
Neposredna povezava do sporočila: 1889
18.10.2012 12:37:53   
rakica82
Ja jst resno računam, da ne bo pred rokom. Prva je bla 4 dni prej, več kot to ne bi. Pa še nekako si želim imet strelca doma, ne škrpijona user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1890
18.10.2012 12:40:28   
ursikaa83
ja strelci smo sam fajn ljudje,jst sem pa sam rekla ,boljše en teden pred rokom kot pa kasneje.....pa da boma obe dobro prenesle porod....drugače pa a je katera iz celja tu oz.gre rodit v Ce porodnišnico?

(odgovor članu rakica82)
Neposredna povezava do sporočila: 1891
18.10.2012 13:00:45   
barbara19.11
js imam tudi rok komaj 19.11 pa mi je prejsen teden ginekolog reku da je nas mali kr naenkrat velik za 37-38 tednov in mi napisal napotnico že tko da je kao pripravljeno že za rodit težak pa naj bi bil 3100 nč mi ni jasn res ne

Neposredna povezava do sporočila: 1892
18.10.2012 13:05:42   
ursikaa83
srečnica Barbara,tebi vsej pove kaj,jaz nimam pojma o ničemur..drugače pa imam jaz tudi že napotnico,pa je rekla da če mi voda odteče al pa začnem krvaveti da naj grem v porodnišnico ,drugače pa k njej 29.10..me pa čudi da imam vnetje pa mi ni nč dala...pa mam izcedek pa na vodi se vidi...sej ne da lahka vnetje povzroči porod user posted image

(odgovor članu barbara19.11)
Neposredna povezava do sporočila: 1893
18.10.2012 14:33:34   
miškicapiškica
Živjo, user posted image !

Meni se tudi še ne mudi, sem komaj začela s pripravami. No, zdaj še gnezdim in pospravljam, pomivam okna. Smo prilagodili otroško sobico, pa zibelko imam zdaj doma. V grobem je večina stvari tu, a še nič pripravljeno, še voziček ne user posted image . Bo treba naslednji teden še par stvari oprat, še posebej voziček, zdaj, ko bodo višje temperature in lepo vreme, da se bo sušil. Pa oblačilca, posteljnino oprat,.... Pa po kozmetiko bo treba, vložke, plenice,... (tudi v DM in v lekarno)user posted image Časa je še dovolj. user posted image

Jaz pa zadnje čase precej bolje spim. Kar ne morem verjet. Se precej manj zbujam, pa tudi križ me ne boli ponoči, zgaga se je precej umirila (očitno se je maternica mal spustila al kako?!?) Ne bom preveč zadovoljna, da se mi vse skupaj ne maščuje. user posted image Edino detece se je precej umirilo. Se res bolj malo oziroma rahlo premika. Ni več nogometa, se samo razteguje. Očitno nima več veliko prostora. Jutri imam pregled, moram omenit gibe.

Ursika, a tudi če dlje počivaš in piječ magnezij imaš krče in otrdevanje? To je res mal sumljivo. Pa če imaš vnetje, je še bolj čudno, da nisi dobila zdravil, ker je res pomembno, da se do poroda pozdraviš, da se bo tkivo lepo raztezalo. Če te skrbi se pojdi pa res v porodnišnico pokazat. Sicer je pa za vse nas to zdaj povsem običajno. Pa menim, da ne bi nobeni več skušali zaustavit poroda, če bi se začel, smo že vse čez 34. tednov. Ne vem niti, če še delajo vaginalni uz, da ne bi sprožili poroda, tako da nam materničnega vratu verjetno ne bodo več merili. Edino, če pogledajo, če smo že odprte.

Rakica, najbolje, da greš res h kiropraktiku, lahko je živec priščipnjen. Poročaj! Upam, da te mine.

Barabara, je pa res velik otroček. Mogoče boš prej rodila ali bo pa konkreten novorojenček. user posted image Lahko, da je pa meritev malo pretirana. V glavnem drži se!

Uživajte v današnjem sončku in sončnem in lepem vikendu.

Neposredna povezava do sporočila: 1894
18.10.2012 19:26:24   
Špelička
Še 3 tedne do PDP, jao kdo bo to zdržu, men se že tok vleče, ratala sm čist okorna, počas se premikam, po vsaki stvari, k jo delam, sem takoj zmatrana, da spanja sploh ne omenjam - premik iz enega boka na drugega je ratal cel projekt ... Bebica pa še tok živahno brca, da mi je jasno, da še neki časa nav nč.

< Sporočilo je popravil Špelička -- 18.10.2012 19:27:01 >

(odgovor članu 44gatti)
Neposredna povezava do sporočila: 1895
18.10.2012 19:55:51   
RozaRoza
Pozdravljene souser posted image ...

Še malo, pa bo šlo zares user posted image

Trenutno sem v 34 tednu... Danes sem imela spet pregled... Malo mi visoki pritisk nagaja... Sedaj pa si ga moram 3x dnevno meriti, potem pa kontrola čez 1 teden. Upam, da bo ok...
Drugače pa meni ginekologinja vsaki pregled meri dolžino materničnega vratu. Tudi danes mi je. In sicer z vaginalnim ultrazvokom... Malo se mi je ponovno skrajšal... na 24 mm... Samo je rekla, da ni kritično... user posted image
Malo me je začela panika grabiti... Kaj, če prej rodim... Jutri začnem s pranjem oblačilc... Nakupljeno imam že skoraj vse... Neke malenkosti še moram dokupiti in pa seveda kozmetiko za user posted image
Razmišljam, da bi kupila zimsko vrečo oz. kombinezonček... Saj imam PDP 30.11. pa zna biti že fajn mrzlo... Kaj menite?
Pa za sebe še moram iti v nabavo modrčkov za dojenje... Ali je še prehitro? Kolikšno številko modrca izbrati... Bojda se prsi med dojenjem še povečajo... Torej moram izbrati malo večji modrček?

Lepo se imejte in uživajte v lepem koncu vikenda...

(odgovor članu Špelička)
Neposredna povezava do sporočila: 1896
18.10.2012 19:57:21   
44gatti
Špelička: lahko skupaj jamrava! 9.11. je se dalec... Tudi jst imam eno urco energije na dan... Vsem pravim, da bo prej ampak me bo zihr nafrigu in se bo rodu po roku user posted image
Kaj cmo... To cakanje res mori... Ce bi lahko vsaj vedeli v naprej tocen datum...

(odgovor članu Špelička)
Neposredna povezava do sporočila: 1897
18.10.2012 20:05:24   
44gatti
Rozaroza: ena prijazna prodajalka mi je svetovala glede modercev naslednje: obseg mora bit toliko sirok, da sedaj zapnes na najsirsi nastavitvi. Po porodu takoj malo shujsamo. Kosarica pa mora biti malo vecja, kot bi jo zdej nosila, ker bodo itak joske polne (upajmo!). Predlagam ti, da jih probas z vloskom.
Zase sm kupla 3 v hm: dva mehka in en soliden. Najbolj pa mi odgovarja dm-ov! Res je mehek, pa me nic ne zuli.

(odgovor članu 44gatti)
Neposredna povezava do sporočila: 1898
18.10.2012 20:25:51   
rakica82
Evo jst sem šla na matranje h kiropraktiku. Je reku ,da to je itak v nosečnosti tko en napačen gib pa maš. Grem jutri spet.

Sem pa že pred prvo nosečnostjo hodila h njemu, me je v nulo zrihtal ,pri prvi nosečnosti sem hodila do zadnejga dne pred porodom zej bom tudi probala čimvečkrat it.

Miškicapiškica minilo pa žal še ni. Še boli, bo malo trajalo da se razboli.

rozaroza jaz imam PDP 29.11 in sem kupila zimski kombinezonček v Kiku, tak res lep bele barve. Ker če ga ne bom rabila za iz porodnišnice domov ga bom pa za na sprehode. Od Sare je pa prevelik za prve dva meseca.

modrček za dojenje, jaz imam tele http://www.da-da.si/node/20

Punce pa ne se preveč obremenjavat z datumi pa kdaj končno bo. not ni še noben ostaluser posted image . Probite si čim bolj zapolnit dneve z malenkostmi, opravki pa ne boste tolko mislile na to. Pomaga verjemite, jaz že v prvo nisem pustila da bi razmišljala o tem ,sem dan pred porodom še po lojtri lezla in nabirala marelice, da bi naslednji dan nardial marmelado. Seveda je pol nisemuser posted image

(odgovor članu 44gatti)
Neposredna povezava do sporočila: 1899
19.10.2012 11:40:50   
DanaBanana
dober dan!

da se še ena neprespana duša mal oglasi..user posted image morm mal potozt.. ze 3 tedne nism spala celo noc, pa ne mislm lulanja, ampak se zbudim in ne zaspim po par ur nazaj.. tole me pa ze cist ubija.. se 3 tedne.. upam da ne bo mel zamude tko k SŽuser posted image

kako mate kaj preglede? meni je moja g dala napotnice in rekla srečno.. tko en mesec pred pdpjem.. poznam pa punce k majo vsak tedn zj preglede.. kr neki uglavnem - komaj čakam našega user posted image

lep sončen dan vsem

(odgovor članu rakica82)
Neposredna povezava do sporočila: 1900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Dvojčka, ki sta rojena v drugem letu
Mlada mamica je rodila dvojčka, a brat in sestra ne bosta praznovala rojstnih dni na isti dan, pa tudi ne na isto leto!

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......