|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  73 74 [75] 76 77   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrke 2012
12.10.2012 15:55:48   
Minnca
Živjo punce! user posted image

Na Fakulteti za šport se ponovno pričenja ena bolj pogrešanih vadb za nosečnice. Zaradi različnih vzrokov in zahtevnosti samega izvajanja so takšne vadbe kar poniknile v Ljubljani, ostale pa so samo "vadbe za nosečke na suhem".
Predstavljam vam nekakšne vrste aerobiko nizke intenzivnosti s tehnikami sproščanja, ob enem pa se do vsake pristopa individualno, izmeri se tudi razmik preme trebušne mišice, ki predstavlja mnogim nosečnicam težave po porodu. Strokovno svetovanje in prilagojene vaje za nosečnice s povečanim omenjenim razmikom.

VABILO:
Vljudno vabljene na vadbo vse od 4. meseca nosečnosti naprej.
Vadbo organiziramo skupaj s fizioterapevtko go. Andreo Backovič Juričan, ki je tudi odgovorna na obeh inštitucijah, da delo poteka strokovno.
Vadba v vodi bo potekala vsak petek od 15:30 do 16:30 ure, začnemo v petek dne 12.10.2012. Za vse dodatne informacije se obrnite go. Majo Virat na Plavalni zvezi Slovenije na

tel: 051/330-644 ali na

elektronski naslov: maja@plavalna-zveza.si

SPLETNA STRAN: http://www.plavalna-zveza.si/ (pod REKREACIJA>VADBA ZA NOSEČNICE)

Veliko nosečnic sploh ne ve za takšno ali podobne vadbe in bi bilo dobro, da jih s tem seznanjamo, saj se tako veliko lažje fizično pripravijo na sam porod in poporodno obdobje.

OPIS VADBE: Vadba v vodi za nosečnice je oblika aktivnosti, kjer nosečnica, potopljena v vodo do višine ramen, izvaja različne vaje upoštevajoč principe hidrodinamike.
Vadba je namenjena tako zdravim nosečnicam kot tistim z blažjimi zdravstvenimi težavami od četrtega meseca nosečnosti naprej.
Redna, varna in preventivna vadba omogoči lepše in predvsem lažje doživljanje nosečnosti in samega poroda.

Prilagam tudi linke, da si lahko preberete za kaj vse je vadba v vodi za nosečnice koristna:

- Od profesorice in predavateljice dr. Andree Backovič Juričan: http://vizita.si/clanek/ginekologija/vadba-v-vodi-za-nosecnice.html

- Od Vodnega mesta Atlantis: http://www.atlantis-vodnomesto.si/vsebina.php?idm=876

- Od Term Laško: http://www.thermana.si/hoteli/hotel-wellness-park-lasko/wellness/521-vadba-v-vodi-za-nosecnice-in-dojencke

Upam, da se vidimo, mi pa bomo poskrbeli, da se boste počutile udobno, kar se da uživale, sprostile in tako največ naredile zase in za svoj naraščaj! user posted image user posted image

Lep plavalni pozdrav
kader vodij vadbe v vodi za nosečnice

(odgovor članu miškicapiškica)
Neposredna povezava do sporočila: 1851
12.10.2012 18:38:15   
44gatti

IZVIRNO SPOROČILO: ursikaa83

upam da deluje user posted image

No, pa sem ga danes kupla na sejmu user posted image he he. Kokr si rekla, upam, da deluje user posted image

Minnca: Par mesecev nazaj bi se res vpisala na vodno!!! Res škoda... user posted image

(odgovor članu ursikaa83)
Neposredna povezava do sporočila: 1852
12.10.2012 19:30:29   
ursikaa83
punce rabim eno pomoč če mi lahko katera pomaga..v ponedeljek grem končno na csd po vloge pa me zanima kako je s tem da sem brezposelna sem pa pred enim letom bila zaposlena več kot 3 leta,mi vseeno pripada tistih 55°% od plače,nekaj sem brala na netu,morem to potem nesti prejšnjem delodajalcu za izpolnat??je kateri kaj jasno??vesela bi bila vsakega odgovorauser posted image

(odgovor članu 44gatti)
Neposredna povezava do sporočila: 1853
13.10.2012 9:01:51   
rakica82
Ursikaa na hitro, ker pestvam tamalo. Jaz imam podobno, mi je na CSD svetoval da naj se en dan pred začetkom porodniške zaposlim, ker bom potem imela osnovo 100% plačo, drugače pa to 55 plus dopdatna 2% za vsak mesec zaposlitve. jaz bom 31.10 odprla sp, ker začnem 1.11

ti more pa delodajalec izpolnit ja

minca jaz bi tudi hodila kakšen mesec nazaj, zdej nimam več časa. škoda

sem pa sem hodila s saro na plavanje za dojenčke, priporočam

ti si najlepša pesem življenja mojega...

Neposredna povezava do sporočila: 1854
13.10.2012 9:13:49   
Špelička
Jaz bi pa potem z bebico hodila na plavanje, ampak sm študirala, da verjetn ne bo šlo. Namreč user posted image mora biti star najmanj 6 mesecev, kar v našem primeru pade na maj, čez poletje pa najbrž ni tečajev. In jesenski spet ne pridejo v poštev, ker bomo šle oktobra nazaj na šiht ane. Bova pa mi2 hodile na telovadbo mamice z dojenčki na suheh, se že ful veselim user posted image .

(odgovor članu rakica82)
Neposredna povezava do sporočila: 1855
13.10.2012 10:28:36   
rakica82
Špelička tu imajo mejo 6 mesecev zaradi cepljenja proti rota virusu, ker potem ne sme dojenček v vodo 3 tedne. Tako ,da če ne boš cepila, se da zmenit. Pri nas so bili tudi 4 mesece stari na tečaju, se pa zaćnejo oktobra januarja in marca, ta bi mogoče šel skozi. jaz bom probala marca, bom poklicala in vprašala, ker mi je blo res všeč.

(odgovor članu Špelička)
Neposredna povezava do sporočila: 1856
13.10.2012 19:52:27   
Špelička
Hvala za to informacijo rakica82, dobro da vem, se bom tudi jaz probala zmenit, ker sem slišala, da je za bebiče to ful fajn.

Pa jaz bi šla še na masažo za dojenčke, mam že v planu, če nas bo kdo vprašal, kaj bi za darilo za user posted image , da bom vsem predlagala bone za vadbo, plavanje in masažo. Men se zdi to tok fajn, kva čm s cunjcam, k jih mam že zdej too much in to do cifre 74, pa mam vse sposojen.

(odgovor članu rakica82)
Neposredna povezava do sporočila: 1857
13.10.2012 23:33:30   
DeVilla
Punce, a ima še katera krče zvečer v nogah? Jaz sicer vsak večer popijem magnezij Diasporal (edina oblika, ki ni v šumečih tabletah in ima okus pomaranče) user posted image , pa potem po kakih 15-20 minutah krči nehajo. Zjutraj pa se ne smem pretegnit, ker me v mečih tako uščipne, da je joj! Šele ko pomasiram počasi krč preneha... user posted image

Ena in ena je šest... :)

(odgovor članu Špelička)
Neposredna povezava do sporočila: 1858
14.10.2012 9:54:46   
44gatti
Hojla. Mene samo kdaj pa kdaj zategne ponoci. Sicer mi je gin povedal, da lahko jemljem do 3 sumece tablete magnesola na dan - to tudi pocnem in zgleda, da je glih prou user posted image
Mogoce tvoje tablete so presvoh zate. Probi zamenjat user posted image
Super nedelja vsem user posted image

(odgovor članu DeVilla)
Neposredna povezava do sporočila: 1859
14.10.2012 10:43:00   
rakica82
Devilla isti problrm imam, zjutaj oziroma ponoči bog ne dej da pretegnem noge, me zgrabi krč takoj.

magnesol je drugače šibkejši in je zato treba po 3 na dan, jaz sem že bolj na začetku nosečnosti nardial kuro z močnejšo stvarjo in je pomagal. je pa to Diasporal http://www.moja-lekarna.com/p-7051-magnesium-diasporal-400-extra-z-okusom-pomarance-50-vreck.aspx

jaz sem imela sicer manjšo dozo, po enega dan in je ful pomagalo. Je sicer dražji ampak bolj pomaga. jaz vidim da moram ponovit kuro, grem jutri v lekarno iskat.

(odgovor članu 44gatti)
Neposredna povezava do sporočila: 1860
14.10.2012 16:32:17   
ursikaa83
punce a si ve na kateri strani izračunate koliko ste noseče,meni sploh nič več ni jasnouser posted image ,datum zadnje menstre je 10.2. s tem da nimam točne...čist odvisno včasih na30.. 33..35..37...ko je prišla je prišla..moj prvi datum pri ginekologu je bil 25.11. na NS mi je po menstri izračunala datum 16.11. po uz pa 21.11. .ginekologinja mi napiše v petek 34 teden po UZ,če grem si izračunat na net mi enkrat piše 35t/1 d,na drugem pa 35t/4 d..meni nič več ni jasno..sram me je da sploh nevem točno kolko sem noseča user posted image ????

(odgovor članu rakica82)
Neposredna povezava do sporočila: 1861
14.10.2012 16:53:36   
Natalija28

punce a si ve na kateri strani izračunate koliko ste noseče,meni sploh nič več ni jasnouser posted image ,datum zadnje menstre je 10.2. s tem da nimam točne...čist odvisno včasih na30.. 33..35..37...ko je prišla je prišla..moj prvi datum pri ginekologu je bil 25.11. na NS mi je po menstri izračunala datum 16.11. po uz pa 21.11. .ginekologinja mi napiše v petek 34 teden po UZ,če grem si izračunat na net mi enkrat piše 35t/1 d,na drugem pa 35t/4 d..meni nič več ni jasno..sram me je da sploh nevem točno kolko sem noseča user posted image ????

Ravnaj se po tistem kar ti G napiše. Izračuni niso vedno točni, sploh pa če veš, da nisi imela rednih user posted image . (moj nasvet)

Junija pričakujemo sestrico najinega Matija.

Neposredna povezava do sporočila: 1862
14.10.2012 17:57:40   
gregorina35

En lep pozdravček vsem skupaj!

Žal mi vedno zmanjkuje časa, da bi se kaj bolj vklopila v vaše debate, vas berem preko telefona, za pisat po tistih majhnih črkah sem pa bolj nerodna user posted image .

Bom probala biti bolj pridna user posted image . Drugače pa se hitro bližam koncu, še manj kot 3 tedne imam do roka in zadnje dneve čutim močan pritisk navzdol. Sicer je mali bolj droben (pričakujemo namreč fantka), pri 36 tednih je imel cca 2500 g, ampak sta tudi ostala dva otroka bolj drobna.

Ursikaa83, meni so dosedaj vsi ginekologi rekli (g. Likar v Postojni na 3D UZ in tudi ginekologi v izolski bolnici), da naj se glede termina poroda držimo meritev, izmerjenih na NS. Kasneje so že prevelika odstopanja. Torej naj bi ti danes bila noseča 35T3D in si v 36 tednu.

Neposredna povezava do sporočila: 1863
14.10.2012 23:22:43   
DeVilla
44gatti - Diasporal ima 400 gr magnezija v sebi, tako da je tole kr bomba... user posted image  Mislim, da kaj močnejšega sploh ni na trgu... Sem pa res zelo dolgo iskala magnezij v taki obliki, ker mi je kar slabo po tisti limonasti šumeči zadevi... Bljak! Diasporal je tako močan,  da ga moraš vzet samo enega na dan, v enem samem Magnesolu je pomoje samo 100 enot magnezija, zato jih moraš pojest več. Mislim, da se višek magnezija itak izloči preko urina.

rakica82 - obožujem Diasporal!!! Ker imam večkrat nemirne noge, sem magnezij jemala že pred nosečnostjo, bolj po potrebi, zdaj pa ga že nekaj časa jemljem redno vsak večer. Je pa cenejše kupiti paket s 50 vrečkami, pride cca. 23 eur; škatla z 20 vrečkami pa je cca. 11,50 eur.

BTW: danes sem oprala oblačilca za našega juniorja, čez teden bom še zlikala pa bo še ena stvar s seznama opravljena... user posted image  

Ena in ena je šest... :)

(odgovor članu 44gatti)
Neposredna povezava do sporočila: 1864
15.10.2012 9:04:06   
rakica82
Diasporal je res super.

Devilla je res, ja magnesol je bol jtako tako so tudi meni rekli, za nosečnice je diasporal suepr, ker vzameš enega in je dejansko najmočnejši na trgu pa ne mroeš predozirat ne.
Za cen ose pa ne spomnim, mi imamo tu privat lekarno, so punce res super, najboljše in imajo tud cene malo nižje za dosti stvari kot drugje.

(odgovor članu DeVilla)
Neposredna povezava do sporočila: 1865
15.10.2012 9:08:55   
komarka
porodniška in brezposelnost men so tud tako povedal, da moraš bit na dan nastopa poroniške zaposlena ali pa na zavodu s pravico nadomestila, pa dobiš 100% (ja pa potrdila plač od delodajalca boš morala dobit), se pa da tud tako da te nekdo zaposli za recimo 1 teden, 14 dni..potem pa ti že drugi dan po zaposlitvi nastopiš porodniško, in ta človek zate oplača prispevek smao za en dan. Če koga poznaš je to najbolj simpl...

krčiuf, še sedaj se jih spomnim iz prve nosečnosti... sedaj pa na srečo ni hujšega...

izračun PDP-ja razni psletni koledarji niso tok natančni, ker so cikli različno dolgi...eni sicer upoštevajo dolžino cikla ampaj vseeno je tisto iz NS al pa zgodnji ultrazvok najbolj ziher... Drugač pa js tud nikol ne vem kok sem noseča, ker se mi ne da vsak teden štet..js raje doštevam.. itak pa se nikol ne ve kdaj bo D-dan, tk da se ne preveč obremenjevat. Razen če te skrbi zarad roka poroda...

meni se je pa mala (2leti in pol) kr naselila v najini postelji..zadnji teden je skos pr men..bova morala večjo postlo kupituser posted image Prvi je bil tud tak, ap sem ga zelo dosledno pošilala in soila nazaj, sedaj se mi ap ne da...bom vidli kaj bo iz tega...

Lep dan vsem!

(odgovor članu Minnca)
Neposredna povezava do sporočila: 1866
15.10.2012 9:09:25   
barbara19.11
user posted image tako pa je že 35 se začeu mi ampak meni še kar ni nič jasno glede rasti našga user posted image da je velik za 37-38 tednov do zdj je pa vse bilo normalno veliko in primerno tednom... ne vem no bomo videli kaj bo zdj naprej .
Danes je spomin na vse otročke ki so umrli med porodom ali kmalu po porodu tako da bom v spomin moj dvema ANGELČKOMA prižgala svečki. user posted image user posted image ...

(odgovor članu rakica82)
Neposredna povezava do sporočila: 1867
15.10.2012 9:18:31   
rakica82
Barbara user posted image

bo tudi pri nas gorela svečka za vse male angelčke tam zgoraj

(odgovor članu barbara19.11)
Neposredna povezava do sporočila: 1868
15.10.2012 13:37:11   
komarka
Barbara, tebi in vsem mamicam, katerih otročki so se prehitro poslovili se pridružujemo v spominu! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Minnca)
Neposredna povezava do sporočila: 1869
16.10.2012 14:50:39   
44gatti
Hojla souser posted image
Kako ste kaj? Jst po dveh dneh spanja, ležanja, počivanja, sem spet v formi... kokr sm pač lahkouser posted image

Nism prej poznala Diasporala. Zgleda, da ene res potrebujete večje doze Mg user posted image Meni zadostuje magnesol user posted image

Kjro lepo presenečenje danes z vremenom! Sm bla že eno urco uzuni s user posted image pa spet bom šla nabrat še malo vitamina D. user posted image

Še 24 dni... ampak bo prej! user posted image Mora bit prej!!! user posted image

(odgovor članu komarka)
Neposredna povezava do sporočila: 1870
16.10.2012 19:46:49   
ursikaa83
hej punce,mene pa zanima če se MV izmiri sam vaginalno ali tudi po uz,namreč sem danes čisto fertik,šraufa me že cel dan po malem,pa krče hude spodaj,tak da se vstat ne morem,sam so zaenkrat neredni..rekla mi je pa v petek ,sej sma zmerle zadníč mv..ja zadnič pred 3 tedni.. A vete kaj se lahk zgodi v tem času,ta se lahka odpre iz dans na ju3...

(odgovor članu 44gatti)
Neposredna povezava do sporočila: 1871
17.10.2012 6:32:06   
komarka
Uršika a veš, da ne vem kako se izmeri MV. Kaj pa je rekla, da je bil še normalen ali že kajs krajšan? Hm ja, v treh tednih se lahko fino spremeni...

Pa dobro jutro je še vsem ostalim noseškam :-)

(odgovor članu Minnca)
Neposredna povezava do sporočila: 1872
17.10.2012 7:21:36   
ursikaa83
hmm,kaj mi je rekla?ja mv sma tako zadnič(pred 3t)pregledale in je bil zaprt???res huda informacija zame..:(,ta ženska je čedalje slabša.,nevem no a se je tk težko posvetit človeku??

(odgovor članu komarka)
Neposredna povezava do sporočila: 1873
17.10.2012 8:22:21   
aajda
Hojuser posted image

Meni je MV meril samo z UZ, po moje lahko samo z UZ točno ugotovi koliko se MV krajša (dolžina).
Meni ga je meril dobre 3 tedne nazaj pa je bil dolg 22mm, dober teden nazaj je bil dolg samo cca.15mm, jaz mislim, da lahko ginekolog z vaginalnim pregledom pregleda samo, če se že kaj odpiraš, lahko da se motim. Ker meni je rekel da sem se malenkostno že začela odpirat in mi zaradi tega ne bo delal vaginalnega pregleda, da me ne bo odprl še bolj.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1874
17.10.2012 9:11:24   
gregorina35
Ursikaa83, kot mi je znano, se dolžina materničnega vratu meri vaginalno, je pa res, da se v tem obdobju le-ta lahko začne odpirati zelooo hitro. In vaginalni pregled lahko pospeši odpiranje. Koliko pa še imaš do roka? Jaz sem bila prejšnji teden par dni v bolnici zaradi suma na zastoj rasti (naš pikec je bolj droben, pa tudi ostala dva otročička sta zelo suha, pa še zredila sem se bolj malo, 8 kg), a so ugotovili, da je z user posted image vse v redu. Takrat sem bila 36 tednov noseča in so mi rekli, da če bi se porod začel, ga ne bi niti poskušali zaustaviti. So me pa v 2 dneh 2-krat pregledali vaginalno in sem imela še par dni tako močne krče, a so se hvala bogu umirili. Probaj čimveč počivat.

Sem pa včeraj imela redni pregled pri moji ginekologinji, CTG je sicer pokazal neke redne popadke, a so tako šibki, da zaenkrat ni panike. Ampak glede na to, da je user posted image že fuuul nizko (ga res čutim čisto spodaj), moram 30.10. kar v porodnišnico, če se ne bo začelo že kaj prej. Joj, kako so šli hitro mimo ti meseci user posted image . Bomo počasi začele odštevat...

Lep dan vsem skupaj in lep sončen pozdravček iz Obale!

(odgovor članu aajda)
Neposredna povezava do sporočila: 1875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  73 74 [75] 76 77   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  73 74 [75] 76 77   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Dvojčka, ki sta rojena v drugem letu
Mlada mamica je rodila dvojčka, a brat in sestra ne bosta praznovala rojstnih dni na isti dan, pa tudi ne na isto leto!

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......