komarka
|
Pauline, zelo me veseli, da bosta končno skupaj in da je deklica tako dobro napredovala! Odlično, da je šlo brez kakšnih zapletov in veliko nežnosti in carkljanja vam želim! babytalk danes sem si pogledala posntke o otroški govorici, ki jih je ena prilepila pred kratkim. To je resnoro, da so dejansko lahko razbrali 5 glasov/ besed/znakov...ki jih vsi novorojenčki uporabljajo za komunikacijo... Me prav zanima, eč bom znala kaj od tega slišat pri svojem.. No, moj mož je dva takoj prepoznal oz se ju spomnil... Vprašanje ki se pojavi nekje med temi oddajami: Zakaj nam ni to znanje prirojeno, če je to dojenčkom prirojen refleks? mi je dalo mislit... Res je toliko stvari, ki so najbolj naravne, osnovne za preživetje, pa so se v času naše civilizirane družbe kar izgubile... Kako se pa ve počutite gelde tega? Se vam zdi da imate dovolj tistega materinskega instinkta, ki vam bo pomagal skozi matreinstvo? Al lahko računate na nasvet prijateljic, mame... Spomnim se sebe, da se bila pri prvem otroku zelo občutljiva za vsake nasvete, ker sem se takoj počutila nesposobno...in kaj me bojo zdej komandiral... Pa tako težko sme razločila, kdo naj bi imel prv, komu naj zaupam?... sebi nisem mogla preveč, saj sem ena tistih mam ki nimajo veliko materinskega čuta oz ženske intuicije..No, s časom se je izkazalo, da jo ima moj mož zato toliko več... Pa od začetka mi ej bilo težko kam it z dojenčkom ker sem se bala da bo jokal in ga ne bom znala pomirit in bodo vsi videli kaka nesposobna mama sem... Kasneje sem sicer ugotovila da se tako počuti veliko novopečenih mamic... Hkrati pa moram reč da so vse izkušnje do sedaj in vs eprebrano in predebatiroano v meni rpebudile matreinski čut in se glede tega sedaj ko pričakujem tretjega počutim neprimerno bolj smaozavestno... S časom se mi je tudi oblikoval nek sistem oz sme začela prepoznavat kaj je tisto akr jaz/ modva želiva za najine otroke in tako lažje umsestim mnejnje drugih ... in me dosti manj zmede, če mi kdo da čisto kontrastno mnenje... Se pa spomnim, da mi ej bal super knjiga "Dojenje in materisntvo iz srca", ki jo je napisala scer ena slovenka... ampak na tak topel način..nič kaj preveč teoretično..js sem se počutila kot da me razume... No, pa sem se spet mal razpisala... Bom vesela, če se še akteri da napisat svoje razmišlajnje, doživljanje...
|