|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  72 73 [74] 75 76   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrke 2012
11.10.2012 6:54:56   
Pauline
Jutro, punce. Zdaj smo bolj aktivni pri pisanju - se vidi, da so se porodniške začele in je malo več časa za ta luštne stvari.
Jaz se javljam, da povem, da grem danes nazaj v porodnišnico. Naša punčka je že 1800 g težka in že tri dni lepo pije po cuclju tako, da jo bodo premestili na oddelek........to pomeni, da bova lahko od danes naprej 24 ur na dan skupaj user posted image ....... presrečna sem......
Nekaj časa vas ne bom mogla brat, se pa sigurno javim ko se vrneva domov. Če bo pa katera šla med tem časom v Rim, pa veliko sreče. Pa pa

< Sporočilo je popravil Pauline -- 11.10.2012 6:55:57 >

(odgovor članu mumy11)
Neposredna povezava do sporočila: 1826
11.10.2012 8:29:33   
aajda
Pauline super, da bosta s pikico zdaj lahko skoz skupaj je že velika user posted image . Zdaj pa izkoristita še za nazajuser posted image

(odgovor članu Pauline)
Neposredna povezava do sporočila: 1827
11.10.2012 8:54:34   
ursikaa83
Pauline tako sem vesela zate in tvojo sončicouser posted image ,čimveč se cartata pa upam da bosta čimprej domauser posted image ,jaz sem pa mela danes ponoči napad panike,se parkrat zbudim,pa vse mirno v trebuhu,božam,se pogovarjam..nič...čisto nekaj novega pri naš prej divjakiji,kr na jok mi je že šlouser posted image ,v glavi sem imela najhujši scenarij,potem ustanem pa si grem po medenjak,in čež 2 minute direndaj da sem komi zaspala....nevem kaj se dogaja,pravijo pa da če je postelca spredaj,da se otročka tak ne čuti......jaz sem cela fertik,dobro da imam ju3 ginekologauser posted image user posted image to me čisto preveč živčno dela

(odgovor članu aajda)
Neposredna povezava do sporočila: 1828
11.10.2012 9:01:56   
mumy11
Dobro jutro....
Pauline user posted image za pupo, sem prav vesela da bosta končno skupaj. Lepo se cartajta in uživajta v vsakem trenutku. Jaz se pripravljam na pregled k ginekologu, obljubil mi je UZ, bomo videli al bo obljubo držal user posted image Kako ste pa kaj druge nosečke

(odgovor članu ursikaa83)
Neposredna povezava do sporočila: 1829
11.10.2012 9:56:36   
sončki3
Dobro jutro punceuser posted image
Pauline,super in ful sem vesela za obe in za fanta tudi.Pridna punca je,pa res pogumna..uživajta v skupnih trenutkih!!!
No,jaz sem imela končno pregled,z našim bejbijem je baje vse kul,še vedno prehiteva 1 teden in G mi je rekla,da ima že 2300g,to je ful,še posebej glede na starejšega,ampak ona pravi,da je vse uredu,da bo pač košarkaš kot tati..user posted image
Vidim,da ste aktivne,super to,lepo vas je brati..problemi in strahovi pa so še vedno tudi pri meni.Zato vam lahko rečem samo to,da še malček potrpite,pa bo potem bolje.Če je pa res strah in bolečina konstantna,pa le pejte do G..raje zastonj,kot da bi bilo kaj narobe..
Fanj bodte in počivajte!!user posted image

(odgovor članu mumy11)
Neposredna povezava do sporočila: 1830
11.10.2012 13:27:51   
komarka
Pauline, zelo me veseli, da bosta končno skupaj in da je deklica tako dobro napredovala! Odlično, da je šlo brez kakšnih zapletov in veliko nežnosti in carkljanja vam želim!

babytalk
danes sem si pogledala posntke o otroški govorici, ki jih je ena prilepila pred kratkim. To je resnoro, da so dejansko lahko razbrali 5 glasov/ besed/znakov...ki jih vsi novorojenčki uporabljajo za komunikacijo... Me prav zanima, eč bom znala kaj od tega slišat pri svojem.. No, moj mož je dva takoj prepoznal oz se ju spomnil...

Vprašanje ki se pojavi nekje med temi oddajami: Zakaj nam ni to znanje prirojeno, če je to dojenčkom prirojen refleks? mi je dalo mislit... Res je toliko stvari, ki so najbolj naravne, osnovne za preživetje, pa so se v času naše civilizirane družbe kar izgubile... Kako se pa ve počutite gelde tega? Se vam zdi da imate dovolj tistega materinskega instinkta, ki vam bo pomagal skozi matreinstvo? Al lahko računate na nasvet prijateljic, mame... Spomnim se sebe, da se bila pri prvem otroku zelo občutljiva za vsake nasvete, ker sem se takoj počutila nesposobno...in kaj me bojo zdej komandiral... Pa tako težko sme razločila, kdo naj bi imel prv, komu naj zaupam?... sebi nisem mogla preveč, saj sem ena tistih mam ki nimajo veliko materinskega čuta oz ženske intuicije..No, s časom se je izkazalo, da jo ima moj mož zato toliko več... Pa od začetka mi ej bilo težko kam it z dojenčkom ker sem se bala da bo jokal in ga ne bom znala pomirit in bodo vsi videli kaka nesposobna mama sem... Kasneje sem sicer ugotovila da se tako počuti veliko novopečenih mamic...

Hkrati pa moram reč da so vse izkušnje do sedaj in vs eprebrano in predebatiroano v meni rpebudile matreinski čut in se glede tega sedaj ko pričakujem tretjega počutim neprimerno bolj smaozavestno... S časom se mi je tudi oblikoval nek sistem oz sme začela prepoznavat kaj je tisto akr jaz/ modva želiva za najine otroke in tako lažje umsestim mnejnje drugih ... in me dosti manj zmede, če mi kdo da čisto kontrastno mnenje...

Se pa spomnim, da mi ej bal super knjiga "Dojenje in materisntvo iz srca", ki jo je napisala scer ena slovenka... ampak na tak topel način..nič kaj preveč teoretično..js sem se počutila kot da me razume...

No, pa sem se spet mal razpisala... Bom vesela, če se še akteri da napisat svoje razmišlajnje, doživljanje...

(odgovor članu Pauline)
Neposredna povezava do sporočila: 1831
11.10.2012 13:45:57   
mumy11
Oj souser posted image , obavila kontrolo pri ginekologu, danes je naš bebi imel maraton na ctg, zato tudi povišan srčni utrip 160-180 in moram popoldan ponovno v P na ctg. A je imela katera podobno? Včeraj je bil zaspan in je imel utrip 140-150. Tko da sem čisto zbegana. Ne vem ali me mora skrbeti, mislim itak me skrbi in verjetno to čuti tudi dojenček, tko da me skrbi popoldanski ctg. Aja pa težek je 2800 g, kar se mi ne zdi veliko, glede na to da so mi par tednov nazaj rekli da prehiteva za 2 tedna. Upam da ve nimate skrbi in da sproščeno uživate. Pozdravček

(odgovor članu komarka)
Neposredna povezava do sporočila: 1832
11.10.2012 13:59:34   
barbara19.11
hej user posted image danes sem imela pregleda in me je vse skupaj kr lepo presenetlo sem v 34tednu nas malcek je pa velik za 37-38 tednov počasa se ze odpiram tezki smo pa 3100...dobila sem napotnico tako da lahko kmalu rodim :). user posted image

(odgovor članu mumy11)
Neposredna povezava do sporočila: 1833
11.10.2012 14:08:52   
ursikaa83
ojoj barbara ,vi ste pa že velikiuser posted image vse veste koliko tehtajo vašiuser posted image ,men pa sam približno pove pa še to teža ki je za po tednih čist premalauser posted image bom vidla kaj bo jutri rekla na kontroli.....user posted image

(odgovor članu barbara19.11)
Neposredna povezava do sporočila: 1834
11.10.2012 15:39:20   
Yndyra
Ojlauser posted image !Vidim da maste vse te podatke o teži vaših user posted image .Jaz sem v 36 tednu pa mi do danes ni nikol G računala teže.Opravi meritve, ki so ponavadi za par dni ali en teden spredaj-pravi da je otrok primerne velikosti tko da nisem nikol spraševala o teži....Mam občutek da več kot vem več skrbi mam tko da jim verjamem na besedo...Sicer pa bomo naše pajacke kmal vidle!!!Komi čakam!!!!

Neposredna povezava do sporočila: 1835
11.10.2012 16:13:54   
Vivaldi
Evo, pa se res vidi, da se pri vseh nekaj dogaja user posted image

Pauline, držimo pesti, da se lepo odcartata in gresta čim prej domov, nas vse to še čaka user posted image

Yndira, zakaj pa kar ne vprašaš, koliko je približno težek bejbi?user posted image Jaz sem enkrat kar vprašala, ker me je res firbec matral. Naj bi imel glavico malo manjšo, ampak je danes delala krivuljo meritev do sedaj in naj bi jo imel že ves čas - upam, da ni kaj posebnega, saj vem, da ne moremo bit vsi enaki (malo me je pa vseeno stisnilo). Sicer pa res ni treba, da ma glih ogromno, ane?user posted image

A ima mogoče še katera rjavkasto-rdeč izcedek ali kakšne izkušnje? Meni se je pojavil danes zjutraj, dopodne ga je bilo še malo, ni bilo prehudo - a je to mogoče luščenje čepa? Glede na to, da mali brca in da je bil danes na ctg vse ok, se mi ne zdi za paničarit (sem pa trapa pozabila rečt v APNuser posted image )

(odgovor članu Yndyra)
Neposredna povezava do sporočila: 1836
11.10.2012 16:27:19   
Špelička
Vav kakšna akcija je ratala pri nas novembrkah, superca! user posted image

Midva sva dobila voziček, sam mal je treba pojambrat pa se takoj stvari obrnejo zgleda.

Vivaldi meni je ginekologinja naročila, naj takoj letim v P, če bo kakšna krvavitev, ampak tole tvoje verjetno ni panika, če je samo izcedek. Pokliči za vsak slučaj a.

(odgovor članu Vivaldi)
Neposredna povezava do sporočila: 1837
11.10.2012 16:50:20   
miškicapiškica
Vivaldi, pri meni je bil rdečkasto-rjav izcedek čep. Se pa lahko baje odlušči precej prej, preden se začne porod. Lahko pa svojega G pokličeš, da boš mirna.

Pri nas se še nič ne dogaja. HB. No razen, običajnih še nosečniških zadev.....

Komarka, tisti glasovi pri joku novorojenčka so res zanimiva zadeva, a ne. Mene so takoj pepričali. Se še spomnim, da je res tako, kot je prikazano. Bomo zdaj bolj sistematično to upoštevali, pa bomo videli, če bo za nas tudi držalo. user posted image

Super za voziček, zdaj imata pa mir, Špelička.

Mi pa že cel teden kurimo. Sicer ne na polno, ampak tok, da nam je toplo.

(odgovor članu Špelička)
Neposredna povezava do sporočila: 1838
11.10.2012 19:27:38   
komarka
Vivaldijs sem tud pomislila de je tisto čep, pri krvavem izcedku pa menda takoj na pregled... Ja čep je drugače alhko tudi teden ali dva prej kot se dejansko kaj začne...

Je blo res kot eno zatišje zadnje tedne...sedaj s ebo ap počais začelo..no čez kak teden, dva... Js kr mal bl počivam, ker res nočem rped novembrom nikamor, po drugi strani pa bom potem čist norela če bom čez rok in me bos krbelo če me bodo dali na uemtno... Ah, nikoli ni prav, kaj?
A drugač boste šle vse v najbližjo porodnišnico, al aktera še akj izbira?

Drugač pri nas sedaj veliko pečemo, ker kurit še ne mormo...upam da kmalu pridjeo popravit oz zamenjat peč...mene in otroke na srečo nič ne zebe, samo mož hodi oblečen ko meod okorg...

Drugače pa na nek način komaj čakam da začne dišat po dojenku pri nas..to je tako lepo...

Pozdravček!

(odgovor članu Pauline)
Neposredna povezava do sporočila: 1839
11.10.2012 20:17:12   
44gatti
Vivaldi: izcedek zna bit cep, ampak pojdi vseeno na pregled.

Viva: me veseli, da boste kmalu z malcico skupaj!!! user posted image

Ko vas berem, vsakic dobim potrditev, da je skoda, da nism zamenjala ginekologa ze dooooolgo nazaj. Ta teden sem bla na pregledu, o ctg-ju ne duha ne sluha. Sem mu omenila mojo skrb, da bi bil otrok ful velik, pa me je samo preslatal cez trebuh. Se nikoli mi ni izmeru maternicni vrat... Jutri vstopam v 37. teden pa naslednji pregled mam sele cez 2 tedna, ker ga pac naslednji teden ni... user posted image
No, da bi me se malo skrbelo, danes me je stresu strom iz enega kabla... Itak takrat, ko je moj gin ze nehu delat. Sm poklicala kar v ZD in so mi povedali, da ce ga normalno cutim ni potrebe, da me skrbi... Itak, da me!!! Jutri zjutri pa poklicem vseeno svojga ginekologa!

(odgovor članu komarka)
Neposredna povezava do sporočila: 1840
11.10.2012 21:27:51   
44gatti
Kdo pa mi nagaja? Vse krepko, napacna imena... user posted image

Pauline: tebi je blo namenjeno... Se enkrat, super, da bosta lahko skupaj user posted image

(odgovor članu 44gatti)
Neposredna povezava do sporočila: 1841
11.10.2012 21:39:02   
DeVilla
Jaz sem danes dobila odločbo za porodniško, nastopim jo čez 14 dni. Ta teden ej bil res naporen, zato si bom jutri privoščila razajanje - grem si na frišno prefarbat lase. user posted image  Sem čisto lisasta, jutri pa se bom "oblekla" v jesensko rdeče odtenke... počivanje - kaj je to? user posted image  Dopoldnevi so tako kratki, veliko pospravljam in mečem stran šaro, za malega bom ta vikend oprala cunje, zlikala in zložila v predale, svoje torbe pa še ne mislim pripravit. Nameravam namreč rodit novembra, ne že oktobra... user posted image

Ena in ena je šest... :)

(odgovor članu 44gatti)
Neposredna povezava do sporočila: 1842
12.10.2012 7:42:52   
Vivaldi
Izcedek je sicer še, ampak rumeno bel in vlečljiv - očitno je res čep.

44gatti, imaš pa res smotanega ginekologa, jaz bi ga verjetno tudi menjala (svojo bom, pa je vsaj meritve in uz opravljala). Upam, da se uredu počutiš - ja kaj si pa po štromu šlatala?user posted image user posted image Saj mene je tudi enkrat treslo, pa zdaj imava še nekaj nedokončanih vtičnic, so čisto zalimane in prelimane, ampak meni je zadnjič vseeno uspelo skoraj roko spodaj vtaknit.user posted image user posted image
Če ne drugače, pa pojdi v P na pregled pa zaženi malo panike. (Kako lahko je bit pameten pri drugih, sama sm pa glih taka smotka user posted image )

(odgovor članu DeVilla)
Neposredna povezava do sporočila: 1843
12.10.2012 8:04:42   
Vivaldi
Aja, Miškicapiškica hvala za link baby talk, res je noro, me prav zanima, če bomo kaj prepoznale! user posted image

(odgovor članu Vivaldi)
Neposredna povezava do sporočila: 1844
12.10.2012 8:58:37   
Špelička
44gatti točno vem, kako se počutiš. Jaz sem imela manjši karambol kak mesec nazaj, ko smo stali na semaforju, se je en zabil vame. Sicer ni blo nobene škode, ne na avtu ne z nama, ampak me je ful ruknil naprej in sm se tako ustrašla za pikico. K sreč se je začela čez kake pol ure spet živahno gibat ampak, če se ne bi, vem da bi letela k ginekologu. user posted image so dosti bolj zaščiteni v bušiju, kot se nam zdi. Jaz imam včasih, ko ležim na boku, kar občutek, da jo bom kako pomečkala user posted image . Ampak si ona hitro izbori svoj prostor in se drugače naštima. A je vam tud ful fajn filing, ko se obrnete z enega boka na druzga, pa kar čutite, kako se bebič potem tudi sam naštima in prilagodi novemu položaju, men je to tok cute!

Danes začenjam z porodniško, že uživam ob user posted image . Lep začetek vikenda, mande bo bolj slabo vreme, se bomo pa doma tiškal user posted image .

(odgovor članu Pauline)
Neposredna povezava do sporočila: 1845
12.10.2012 9:31:04   
komarka
Uff, Gatti 44, js bi se tud ustrašla... Kakšen kabl je pa bil? precvikan, nezaščiten...?

Vreme je pa sam za v postli bit al pa ob čajčku... vseeno lep dan!

(odgovor članu Pauline)
Neposredna povezava do sporočila: 1846
12.10.2012 9:53:29   
44gatti
Vivaldi: user posted image vse smo pametne, ko gre za druge user posted image Še bolj mi je smotano to, da je moj gin. zelo previden človek- ok, to se čudno sliši... hočem rečt, da ne paničari. Kar je po eni strani super, po drugi pa mogoče bi lahko razumel pacientko in jo pomiril, obrazložil zadevo... ne pa se nasmehnu nazaj in reku: "Ah, dej, dej. Prvič slišim...". Sm zahtevna? Pretiravam? Morda! Res pa je, da veliko stvari ne vem, si jih ne znam obrazložit, saj sm prvič noseča, pa bi blo zeloooo lepo, da bi od pregleda prišla pomirjena, ne pe še bolj negotovauser posted image

Špelička: meni je tudi super, ko se naštima! Res je zelo fajn občutek. user posted image

Komarka: menjali smo nek šteker, pa zgleda, da ne pravilno... Še dobro, da je mimo. user posted image

(odgovor članu komarka)
Neposredna povezava do sporočila: 1847
12.10.2012 9:57:06   
ursikaa83
pozdravljene souser posted image ,mene pa zanima če ste se dale testirat za streptok B,in kakšna je cena?

(odgovor članu 44gatti)
Neposredna povezava do sporočila: 1848
12.10.2012 10:16:18   
44gatti
Hoj. Glede okužbe streptokoka B sem našla tale video:
http://babybook.si/nosecnost/nosecnost/pregledi-med-nosecnostjo/video-bris-na-streptokok.html

Začenjam tudi sama razmišljat v tej smeri... Ah, itak bo moj ginekolog zamahnu z roko, češ, kje pa sm to slišala! user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1849
12.10.2012 11:29:57   
miškicapiškica
Jaz sem se v prejšnji nosečnosti testirala. Je bilo negativno, ampak se je splačalo, sem bila pomirjena. Moram G vprašat, kako in kaj zdaj. Ne vem, če se ne bom spet ponovno testirala. Rezultat dobiš pa takoj, v parih minutah.

Pauline, uživajta skupaj s svojo punčko. Kako lepo, da bosta lahko zdaj ves čas skupaj! user posted image

Joj, ti štekarji!!! user posted image Jaz sem se tudi zadnjič ustrašila, ker štekar še ni bil dokončno nazaj naštiman, jaz sem ga pa z roko hotela ugasnit. Sem hitro roko odmaknila, ko je začelo cvrčat in se iskrit. user posted image Upam, da si uredila, in da te ne skrbi več.

Vreme je pa tako čudno, žalostno in dolgočasno. Upam, da se kaj kmalu sonček prikaže.

(odgovor članu 44gatti)
Neposredna povezava do sporočila: 1850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  72 73 [74] 75 76   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  72 73 [74] 75 76   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Česa očetje ne bi smeli nikoli reči?
Malce za šalo, malce zares: Preberite si, česa očetje nikoli ne smete reči svoji partnerici, materi vašega otroka. Če že...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......