|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  76 77 [78] 79 80   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrke 2012
22.10.2012 12:24:47   
barbara19.11
mumy11 ČESTITKE za bebija :))) user posted image

jaz imam jutri prvič ctg sem pa v 36...kak dolg traja to....a po ctgu imas se pregled pri svojem ginekologu???user posted image
mene je tkooooo STARAHH PORODA pa ne vem zakaj ampak me takšna panika grabi user posted image

v dm-u imajo nedrčke za dojenje od Dorine po okoli 10€ pa zlo so udobni če katera še išče!!!

(odgovor članu miškicapiškica)
Neposredna povezava do sporočila: 1926
22.10.2012 12:36:08   
miškicapiškica
Barbara, CTG traja ene 20 minut. Moraš ležat na mizi -postelji, na trebuh ti namestijo en aparat in snemajo otrokov pulz, pa tvoje popadke. Ponavadi potem pregelda pri G ni, razen, če bi bilo kaj narobe. Pregleda seveda izpis iz naprave, to ja, ampak tebe pa načeloma ne.
Ne se bat poroda. Ni tak bavbav. Meni sploh ni bilo hudo. Vsaka nosečnica je rodila, to je ogromno žensk. Pa navadno porod lepo poteka. Je pa res važno, da si sproščena in da te ni strah, gre hitreje in lažje. Na koncu pa itak zakladek dobiš. user posted image Preberi si kaj o porodu, da se boš psihično pripravila nanj, pa si predstavljala, kako sploh vse skupaj poteka. Po moje pomaga. Jaz se poroda veselim. user posted image

(odgovor članu barbara19.11)
Neposredna povezava do sporočila: 1927
22.10.2012 12:40:27   
miškicapiškica
Uf, sem zdajle vreme za naprej pogledala. Bo od nedelje naprej zjutraj MINUS. Brrrrrr!
Škoda, ampak saj paše k temu letnemu času. Trenutno so itak previsoke temperature, amapk paše, paše. user posted image user posted image

Uživajte v sončku! user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1928
22.10.2012 12:45:58   
Pauline
mumy11, čestitke in čim več lepih trenutkov.

Neposredna povezava do sporočila: 1929
22.10.2012 12:52:35   
rakica82
tole da ti ginekologinja reče sprečno mesec pred PDP je pa meni tudi čudno. Jaz imam zdej jutri pregled po 14 dneh, pa sem v 35 tednu, potem pa ponavadi na 1 teden, pa CTG dela moja.

barbara pozitivno razmišljaj, kot je rekla miškicapiškica rezultat na koncu je prečudovit user posted image . Pa ne poslušaj zgodbic od drugih kok je grozno pa boli...meni v prvo ni bilo tako hudo, si želim še enega takega poroda.
Predvsem pa ne panike, poslušaj babico, ve kaj govori, skoncentriraj se na dihanje, partne,r če bo s tabo, je tam da ti pri tem pomaga. Pa meni je pomagalo da sem si govorila, vsak popadek sem bližje svojemu malemu zakladku in to so bolečine, ki imajo smisel.

Vreme pa sem tudi jaz vidla mrazuser posted image . pa tko lepo je je blo za vikend, mi smo cel vikend jedli kosila na terasi.

ti si najlepša pesem življenja mojega...

(odgovor članu Pauline)
Neposredna povezava do sporočila: 1930
22.10.2012 14:02:44   
aajda
Mummy čestitke za malega pikecauser posted image

(odgovor članu rakica82)
Neposredna povezava do sporočila: 1931
22.10.2012 16:16:52   
Špelička
Danes sem imela pregled, ampak na CTG grem prvič šele naslednjič, takrat bom vstopila v 39. teden. Je pa res da je moj user posted image zelo zelo aktiven in tudi nobenih popadkov ne čutim, verjetno mi zaradi tega CTG-ja ni danes naredila. Imela sem tudi vaginalni pregled, nič še ne kaže, da bom šla kaj kmalu rodit, je pa materični vrat že zmehčan - tako da malinov čaj pomaga! So user posted image kar v akcijo s pitjem! user posted image

(odgovor članu barbara19.11)
Neposredna povezava do sporočila: 1932
23.10.2012 9:00:21   
44gatti
Evo, danes ga zacnem redno pit! user posted image

Vcjri sm malo pretiravala, pa danes cutim posledice... Sm povozena! Uffff. Grem spat nazaj. Noč! user posted image

(odgovor članu Špelička)
Neposredna povezava do sporočila: 1933
23.10.2012 9:20:36   
gregorina35
user posted image user posted image user posted image Čestitke Mummy! Uživajte maksimalno.

Jaz tudi pijem čaj iz malinovih listov že kar nekaj časa. Edino, kar opažam zadnje dneve, je povečan izcedek in pa kadar mi otrdeva trebuh, me kar močno boli. Sicer pa grem čez en teden v porodnišnico (imam že napotnico), pa bomo videli, če je kaj pomagalo. Komaj čakam!!!

(odgovor članu 44gatti)
Neposredna povezava do sporočila: 1934
23.10.2012 9:23:33   
miškicapiškica
Jutro! Izgleda bolj kisel dan, a se bo naredil....

Špelička, odlično, da je maternični vrat zmehčan. user posted image Če ima zasluge čajček, še toliko bolje. user posted image Tudi jaz ga pijem ene dobra dva tedna. Meni ima tak dober okus. Mmmm. Pa še z železom e bogat. user posted image

Danes imam ogromno opravkov, tako, da moram kar moj "motorček" zakurblat, da ne bo časa zmanjkalo. Uživajte!

(odgovor članu 44gatti)
Neposredna povezava do sporočila: 1935
23.10.2012 9:25:22   
miškicapiškica
Gregorina, kako pa to, da si naročena v porodnišnico? A greš že rodit? Super!!!!!

Neposredna povezava do sporočila: 1936
23.10.2012 9:25:48   
ursikaa83
jaz sem si že kupla čaj pa čaka na polički...ga ne upam pit ko pravijo da je tak user posted image ..user posted image ,drugače jaz imam še vedno tak izcedek..ko voda ,pa si ne upam na pregled da me nebi napizdliuser posted image ,včeraj zvečer se je user posted image tak naštimala da sem cela mokra ratala od bolečin user posted image ,ko bi videle trebuh kako je zgledaluser posted image ,moj se mi pa smejiuser posted image ..mah še malo..odštevam dneve..dost mam tega user posted image

(odgovor članu gregorina35)
Neposredna povezava do sporočila: 1937
23.10.2012 14:14:39   
Majeli*
Mummy 1 iskrene čestitke! naj lepo raste v zdravega fanta!

Kako pa si pripravite čaj?
Jaz imam takšnega v listih, ki jih sesekljam...ampak potem ne znam odmerit koliko ga gre na šalico? Ker to ni prah,ampak so še vedno taki drobnejši lističi....

Pri nas se še nič ne dogaja, je pa menda fant velik in upam, da pride čimprej, da ne bo pretežaven porod.

Ali so še kateri glede na CTG rekli naj več pije? moja G je nekaj omenjala tahikardijo v povezavi s tem...Nimam pa pojma kaj naj bi to pomenilouser posted image

Uživajte v zadnjih sončnih dneh!

(odgovor članu ursikaa83)
Neposredna povezava do sporočila: 1938
23.10.2012 14:54:51   
44gatti
Majeli: Caj mam v zdrobljenih listih. Dam pa en scepec na salcko, pustim ene 5 min pa dodam mal rjavega sladkorja.
Tudi nas dojencek je baje velik, tko da tudi upam, da bo cim prej! Ta vikend je luna!!! user posted image

Ursikaa83: tudi mene mali pretepa, sploh okol enih ponoci... Me pa prav zanima, ce je res, da imajo dojencki podoben bioritem, ko se rodijo. Kaksne izkusnje?

(odgovor članu Majeli*)
Neposredna povezava do sporočila: 1939
23.10.2012 15:51:49   
ursikaa83
44gatti jaz resnično upam da ga nimajo,ker potem sem ga nasankala in to ornkuser posted image ..nevem kdaj moje dete sploh spi...od 8 pa do zdele je bil mir mogoče 2 uri...drugače pa premetavanje sem pa tja user posted image ..me pa nekaj zanima..glede na to da mi je G že v 32 tednu rekla da je mala prav obrjena sem danes čutila kolcanje čist na desni strani.ponavadi ga spodajuser posted image ..ma katera kaj pojma????kok je fajn ko je še sonček,,še malo pa bo zima tu(vikend)jaz pa nobene jakne ne morem zapret..res super user posted image

(odgovor članu 44gatti)
Neposredna povezava do sporočila: 1940
23.10.2012 18:58:45   
mumy11
Punce najlepsa hvala vsem za cestitke. Midva se veselo cartava sva se v porodnisnici in greva jutri ce bo vse po sreci domov. Nas mali princ je zelo priden, papcamo in pocivamo. Punce ne se bat poroda, to je ena neprecenljiva vrednota, podariti zivljenje. Kot ste ze napisale je vsak popadek in bolecina korak blizje k najvecjemu zakladu. Zato samo sproscene bit in se prepustiti babici ki te vodi. Jaz sem prisla v P brez popadkov in cisto zaprta. Prejsnji dan sem imela obcutek da mi uhaja voda. Vendar ko sem poklicala v P so rekli da voda ko zacne odtekati je ne mores ustaviti. Jaz sem bila pa cel popoldan po malem mokra. V soboto sem spet poklicala in vprasala ce lahko pridem vsaj na ctg da bom psihicno bolj mirna, ker me je grabila panika in se se zelela prepricati da je vse ok. Rekli so da ce me bo to pomirilo naj pridem. Na ctg ni kazalo nic, vse v najlepsem redu. Me je ze hotela babica pkslat domov ko je prisel zdravnik in rekel da bi me vseeno pogledal. Takoj ko sem se vsedla na stol je rekel da odteka plodovnica po malem. Da se je odluscil ovoj in da bomo sli kar rodit. Tko da sem prejela antibiotik. Umetne popadke, saj svojih nise imela nic in pa injekcijo za odpiranje. V dobrih 4 urah od pregleda sem ze pestvala naso strucko. No pa sem napisala cel roman, za napake se opravicujem saj pisem s telefona. Tko da punce kar pogumno in srecno

Neposredna povezava do sporočila: 1941
23.10.2012 20:09:10   
Špelička
Jaz imam zdrobljene liste čaja, na 1 šalčko dam 1 žličko čaja, pustim 5 minut. Začela sem s šalčko na dan, potem na 10 dni podvajam dozo.

Tudi jaz čakam ponedeljkovo luno, mam filing da bo akcija, če ne že za naju, pa za kakšno novembrko sigurno user posted image .

mumy11 tvoja porodna izkušnja deluje zelo pozitivno na mojo psiho, super da je šlo tako hitro!

(odgovor članu mumy11)
Neposredna povezava do sporočila: 1942
24.10.2012 9:09:46   
miškicapiškica
Mumy11, lepa porodna zgodba, no z lepim koncem. Še dobro, da imajo mamice šesti čut in da čutijo, da ni vse v redu. Pa odlično, da si naletela na zdravnika, ki te je resno obravnaval. Tako je tudi prav.

Jaz imam tudi drobno sesekljane lističe čaja - kupljenega. Prvi teden sem imela pa doma posušene lističe čaja, tako da sem jih zdrobila ene 7 za začetek in prelila z 2 dl vroče vode. Pri kupljenem čaju sem začela z eno čajno žličko čaja in eno skodelico na dan. Potem sem postopno povečevala. Zdaj dam 2 čajni žlički - trikrat na dan.

Glede bioritma dojenčka pa po mojih izkušnjah ni glih tako kot je bilo v trebuščku. Prvi otrok je bil izredno živahen v trebuščku in je kar naprej brcal in močno brcal do konca. Po rojstvu je bil pa pravi zaspanček z dolgimi obdobji spanja od 4-5 ur v kosu že na začetku po kakem tednu (pa ni bil nič zlateničen). Je pa zdaj res zelo aktiven otrok, ki rabi veliiiiko gibanja. Drugi otrok je bil na koncu nosečnosti zelo miren, se je bolj nežno premikal. Po rojstvu je pa spal podnevi samo po cca 2 uri, ponoči je bilo sicer odlično spanje, tako kot pri prvem otroku. Zdaj je pa res otrok, ki ima malce manjšo potrebo po gibanju, kar pa ne pomeni, da ni na drugih področjih zelo aktiven. Pa tudi od drugih sem slišala podobne zgodbe, tako da kakor bo, bo. Ni rečeno, da bo enako kot v bušiju.

(odgovor članu Špelička)
Neposredna povezava do sporočila: 1943
24.10.2012 9:21:34   
sončki3
Mumy,super je bilo to prebrati,sem vesela,da je za tabo tako pozitivna izkušnja,tudi mene miri.Kljub temu,da je en porod že za mano,me na momente vseeno premaga strah,ki pa ga kar odženem,hehe.
Glede bioritma dojenčka pa mislim tudi jaz,da je čisto odvisno in da ni vedno tako kot kaže v trebuščku.Naš tavelik je bil sicer zelo živahen v trebuhu,še med porodom me je brcnil,sedaj je seveda še "huje",non stop je v gibanju,..bomo videli kako bo sedaj,glede na to,da ta pa niti ponoči nima vedno miru..no kakorkoli,samo da bo zdrav..je pa zanimivo,da ena prijateljica res ni imela "miru",veliko noči je prebedela,ker ji punčka ni dala miru,ko se je rodila,pa je bilo ravno nasprotno,prav kmalu je prespala celo noč..tko da,počakajmo in bomo videli[sm=smiley1.gi

Neposredna povezava do sporočila: 1944
24.10.2012 9:37:59   
gregorina35

IZVIRNO SPOROČILO: miškicapiškica

Gregorina, kako pa to, da si naročena v porodnišnico? A greš že rodit? Super!!!!!

Mah, kaj pa vem, moja ginekologinja je ful čudna, najprej me v 36 tednu pošlje v bolnico, ker naj bi se user posted image slabše razvijal, trebušček mu že cel čas zaostaja za 2 tedna (ma glede na to, da sta oba moja otroka suha - hči ima pri 8 letih 20 kg, sine pa pri 4,5 letih 15 kg, se ne sekiram dosti. Sta oba ful zdrava, živahna, aktivna...). V bolnici so ugotovili, da je z user posted image vse ok - pri skoraj 36 t je tehtal 2.450 g. Zdej me je pa naročila kar v porodnišnico, brez CTG-jev in ostalega user posted image . Verjetno je razlog tudi, da je mali že fuuuul nizko.

Bomo videli, tudi jaz čakam ponedeljkovo luno user posted image !

Lep pozdravček vsem skupaj iz Obale!

Neposredna povezava do sporočila: 1945
24.10.2012 11:34:56   
ursikaa83
nič punce jaz se grem pokazat v P pa kar bo bo..upam da ne naletim na kakšno neprijazno teto...danes sem si že 3x hlačke spreoblekla pa so spet mokre...tudi če gre samo za vnetje,je treba to pred porodom pazdravit.....wish me luckuser posted image

(odgovor članu gregorina35)
Neposredna povezava do sporočila: 1946
24.10.2012 11:36:30   
Špelička
ursikaa83 dobro opravi! Javi kaj se dogaja!

Neposredna povezava do sporočila: 1947
24.10.2012 11:44:08   
benji
Še moje sveže novice user posted image .
CTG uredu, popadkov nič, MV zaprt, jaz pa tako neučakana user posted image user posted image

Mogoče bo pa res luna kaj pomagala,..to bo gneča v ponedeljek user posted image

(odgovor članu Špelička)
Neposredna povezava do sporočila: 1948
24.10.2012 12:06:50   
Jana73

IZVIRNO SPOROČILO: ursikaa83

nič punce jaz se grem pokazat v P pa kar bo bo..upam da ne naletim na kakšno neprijazno teto...danes sem si že 3x hlačke spreoblekla pa so spet mokre...tudi če gre samo za vnetje,je treba to pred porodom pazdravit.....wish me luckuser posted image

Ursika bo mamica!

Pozdravljene!
Morala sem malo pokukati k vam. Pred letom dni, sem imela takšen čas že 2 dni popadke na 10 minut. Malo podoživljam.

NAj vam porod čim hitreje mine, brez zapletov in ure cartanja naj bodo neskončne!

Tako hitro mine leto ... user posted image user posted image

Čestitke vsem mamicam!

Neposredna povezava do sporočila: 1949
24.10.2012 13:09:12   
rakica82
ursikaa to zan bit to. Držim pesti.

Jaz sem imela včeraj pregled, ctg imam šele naslednjič to je čez 3 teden ko bom v bistvu že v 38 tednu.

Ampak mi je ok ,se mi me mudi rodit še. Mi čakamo naslednjo luno konec novembra je en dan pred mojim rokom user posted image

ti si najlepša pesem življenja mojega...

(odgovor članu Jana73)
Neposredna povezava do sporočila: 1950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  76 77 [78] 79 80   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  76 77 [78] 79 80   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......