|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  65 66 [67] 68 69   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrke 2012
19.9.2012 13:15:58   
DanaBanana
Vivaldi welcome back!

KIS je meni osebno všeč že od prej.. učinkovito izpere vonj po švicu iz majic, puloverjev itd. v celoti ga uporabim namesto mehčalca.

GNEZDENJE se je pri meni že začelo in to ta vikend, kar od enkratuser posted image  oprala sem cunjice, spucala omaro, naredila prostor za opremo.. nujno moram pa še prebelit spalnico in nekaj malega dokupit (predvsem cunjic)..nimam pa še nobene kozmetike za nego dojenčka.. ne vem ali naj čakam porod in potem mojega pošljem v nakupe-ko bom pač vedela kaj kupit ali naj že sedaj nabavim stvari, ki mislim da jih bom potrebovala... kakšen nasvet?

POROD - šla sem na predavanje o epiduralni, pa še zdaleč nisem odločena kaj bi.. prag bolečine sicer mislim, da imam kar visok, dvom pa še vedno ostaja:) edino kar me skrbi pri epiduralni je vakum! sicer so mi rekli, da naj to otroku ne bi pustilo posledic, pa vendar sem skeptična.. mislim, da bo odločitev padla kar na dan Duser posted image

LP vsem

(odgovor članu rakica82)
Neposredna povezava do sporočila: 1651
19.9.2012 14:46:18   
komarka
Vivaldi, me veseli, da is še v enem kosi in lepo da si se ogasila...

mehčalec in otr obelekce otroškakoža je res precej občutljiva in že kak prašek zna bit pormočan, kaj šele mehčalec. Tako da ga je dobro mal dat na stran. Za dušeč vonj pa malo etreričnega olja, kot že nea napisal. KIS vsekakor zelo zmehča in nič ne pusti vonja.
Js sme drugače otroške cunjce raje dala še v sušilca, da jih pregreje kot pa prala na prevroče... likala pa nikoli... Najpomebnejši so tako bodiji in to akr je v stiku s kožo, pleničke in to..ostalo akr gre čez je že manj problem...

Strahje res neverjetna stvar. Super da vsa že večine vnaprej ni strah... Tudi mene ni bilo. Prvič sploh ne, sme popolnoma zaupla, samo me je pa grdo presenetil na vratih porodne..enostavno ko sem vstopila v porodno sobo in ko mi je babica ki me je sprejela pobedala da ne bo ona z mano sem se čist zakočila, ap še partnerja ni bilo z mano ker os ga domov poslali... no takrta je bil pa hud... Nočem strašit, smao želim povedat, da se lahko povaji v mes in da ne moremo zares vedet kaj ga bo sprožilo. Na videz je malenkost, ampak nardi ti nekja da se n epočutiš varno, da ne zaupaš...skratka te postane strah. No, jaz sme sebe vsekakor bolje spoznala skozi prvi porod in zvedela veliko o tem kak človek sme in kako se odzivam na nepredvidene situacije... Na žalost sem se jaz potegnila čisto vase, sem pač introvertirana oseba(česar nisem niti slutila prej) No, nekako sme vseeno uspela prebit blokado in prosti da pride partenr k meni in potem je šlo samo na boljše...

Strah pa je lahko tudi tak da se ga v resnici ne zavedamo ali mislimo da ni tako pomeben, recimo rpi driugem porodu sme videla, da me je zelo bremzalo dejstvao da nisva imela urejenega vsratva za prvega otroka in da sme "čakala" na svojo ginekolologinjo(ki naj bi bila z mano pri porodu) no, ap nazadnje ni uspela prit ker je šlo vs etako hitro...

Tako da pogovarjanje, zaupanje s partenrjem je največja pomoč. To da te pertner pozna, da zna razbrat tud kaj iz telesne govorice ne smao da mu moras vs epovedat, čeprav čimveč ubesedit je pa tud zelo pomebno... Skratka... Porod bo super in fajn!

Ja pa res da pri premagovnaju bolečin razne sprostitvene tehnike zelo pomagajo in pri sproščeni porodnici porod hitreje napreduje...

Jaz s eposvoje zelo vesleim poroda, ker je izjemna in neponovljiva izkušnja...

(odgovor članu DanaBanana)
Neposredna povezava do sporočila: 1652
19.9.2012 16:51:43   
Pauline
Vivaldi, super da si nazaj in da je vse OK.
Očitno sem jaz tista, ki je odprla sezono.....rodila sem v nedeljo, v 30. tednu. Pikica ima 1400 g in 42 cm. Je v inkubatorju, diha pa brez pomoči.........kar je pa v dani situaciji super.

(odgovor članu komarka)
Neposredna povezava do sporočila: 1653
19.9.2012 16:54:23   
rakica82
Pauline, so mi šle kar kocine pokonci, že rodila.

Čestitke, se mi ne zdi tako majhna pikica, pa super da diha sama user posted image user posted image user posted image . Držite se, vse dobro

ti si najlepša pesem življenja mojega...

(odgovor članu Pauline)
Neposredna povezava do sporočila: 1654
19.9.2012 17:25:23   
barbara19.11
čestitke za malo štručko :))). user posted image

(odgovor članu Pauline)
Neposredna povezava do sporočila: 1655
19.9.2012 17:27:33   
Izabelina
Pauline - uf, hitro je blo tole... samo da pikica diha sama!!! Držim pesti, da je vse vredu in da se boste kmalu preselili iz inkubatorja... do takrat pa čim več kengurujčkanja in nežnosti!! user posted image

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu barbara19.11)
Neposredna povezava do sporočila: 1656
19.9.2012 17:42:26   
ursikaa83
ČESTITKE PAULINE IZ SRCA user posted image kam se je pa tako mudilo tvoji princeski??pa saj je vseeno samo da je vse ok pa da bo pridno rastla..tudi jaz sem dobila kar kurjo kožo ko sem to prebralauser posted image ..joj mene čedalje bolj pod rebri boli,peče..komaj čakam v petek da imam ginekologa ker me skrbi da je kaj narobeuser posted image ,tamala brca danes ne vse strani,enkrat levo drugič desnouser posted image ,pravijo da moremo brce štet..ja men jih ni trebauser posted image .komaj čakam tudi da vidim težo pa velikost naše male..sem gledla malo po forumih glede teže ..je ena rodila v 32.tednu z 2400 ena pa v 36.z 2700...KAR RAZLIKA V TEDNIH PA MALA PRI TEŽI..JAH KAJ ČEŠ RAZLIČNI SO NAŠI SONČKIuser posted image

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 1657
19.9.2012 22:47:24   
mumy11
Pauline Iskrene čestitke za tvojo pikico, sem dvakrat prebrala ker nisem mogla verjet. Držim pesti zate in tbojo pupo da se bosta kmalu tiškale.
Vivaldi Dobrodošla nazajuser posted image , sedaj pa le pridno počivaj. Mogoče se pa res srečava, jaz sem imela danes pregled, naslednji pa 10.10. takrat so mi obljubili že priklop na ctg user posted image . Danes je po dolgem času bila dr. Fabjanova, sem jo kar pogrešala....., lep pozdrav vsem souser posted image , pa lepe sanje, mene daje nespečnost user posted image

(odgovor članu ursikaa83)
Neposredna povezava do sporočila: 1658
19.9.2012 23:17:49   
DeVilla
Uau, prvi dojenček! Čestitke! Vidim, da bom morala res posodobit seznam nosečk pa še novega narest za dojenčke, ki so se odločili prehitevat... user posted image

Jaz sem v predalniku že spraznila en predal za novega člana. Se mi pa še mal prehitro zdi, da bi dala cunce notr. user posted image   Ali se še kateri dogaja, da ful tečko vstane po daljšem sedenju? Mene kr zvije v križu, hodim nekaj metrov potem kot ena starka... Čist premal počivam, tud dopoldne ne gre toliko, kot bi si želela. Mogoče si pa jutri res privoščim, ker imam popoldne tolk enga letanja, da bom spet čist zmozgana zvečer.

Ena in ena je šest... :)

(odgovor članu mumy11)
Neposredna povezava do sporočila: 1659
20.9.2012 6:39:20   
44gatti
Pauline cestitke za tvojo puncko!!!

(odgovor članu DeVilla)
Neposredna povezava do sporočila: 1660
20.9.2012 7:02:37   
Pauline
Punce, hvala vsem za čestitke.......sama se bom izjemno veselila, ko bo naša punčka doma. To bo pa čez približno pet tednov oziroma ne pred 36. tednom ( seveda, pa lahko tudi kasneje ).
Danes imam kup enega letanja....od CSD, do službe.....saj nisem še utegnila uredit birokratske zadeve......danes bi morala imeti pregled z UZ in dobiti napotnico ....
Počivajte in uživajte s svojimi trebuščki.

(odgovor članu 44gatti)
Neposredna povezava do sporočila: 1661
20.9.2012 8:35:16   
Špelička
Čestitke Pauline!!! Vav tole je bil pa zame čist šok, jest mam še tok enih stvari za zrihtat, zgleda se bo treba mal podvizat, ker nas lahko bejbiji prehitijo.

Oddala sem že vse papirje na CSD, včeraj sva nabavla še posteljico in jogi. Zibka že stoji v spalnici. Drug teden grem po kozmetične stvari. Mam v planu do konca septembra vse pripravit. Pol pa sam še čakat user posted image .

(odgovor članu Pauline)
Neposredna povezava do sporočila: 1662
20.9.2012 8:42:51   
sončki3
Paulineuser posted image ,čestitam ti in vsej tvoji družini!!!Mali pikici pa kličem Dobrodošla!!!user posted image user posted image
Vam želim,da bi teh nekaj tednov hitro minilo,korajža velja,mala princeska je pa itak že sedaj pogumna in hrabra!!!!
Oglasi se še kaj in veliko mirnih živcev ti želim danes,ob urejanju vseh papirjevuser posted image
Vivaldi,super,da si nazaj.Sedaj pa bodi še teh par tednov v ležečem položaju!!user posted image

(odgovor članu Pauline)
Neposredna povezava do sporočila: 1663
20.9.2012 11:44:05   
me83
Pauline res iskrene cestitke tudi iz moje strani user posted image tudi moja kolegica je letos januarja rodila v 30 tednu in je pupika cisto ok, tako da le pozitivno!
Pa si imela kaksne znake prezgodnjega poroda? Jaz sem namrec tudi vodena pod kategorijo "moznost prezgodnjega poroda".

Sicer pa punce glede pranja - ce uporabljate kis - koliko pa se ga da za eno pranje? In koliko etericnega olja? Oboje kar v boben ali v predalcek?

(odgovor članu sončki3)
Neposredna povezava do sporočila: 1664
20.9.2012 12:39:31   
komarka
PAULINE, ČESTITKE!!! DOBRODOŠLA MALA NADEBUDNA RAZISKOVALKA! ŽELIM VAM VELIKO KENGURUJČKANJA IN DA PRIDNO PRIDOBIVATE NA TEŽI, DA BOSTE ČIMPREJ LAHKO DOMA!!! vSE DOBRO, PA NE POZABI OB VSEM TUDI POČIVAT!

Neposredna povezava do sporočila: 1665
20.9.2012 12:57:47   
44gatti
Hojla.

Glede kisa ni posebne merce. Jst ga dam po obcutku. Ko ga dam v boben s pranjem na 90, ga zlijem kar deci, da se se stroj fino razkuzi. Za v predalcek namesto mehcalca pa stamperle ;) Kar se tice etericnega olja pa je odvino koliko je mocen. Probi, pa bos vidla.

Drgac imam doma 2 dvd-ja viska o rokovanju dojencka. Dobila sem jih v baby centru z nalepkami. Ce bi ga kjra rada imela, naj mi napise, pa lahko posljem.

Lp

(odgovor članu komarka)
Neposredna povezava do sporočila: 1666
21.9.2012 10:17:56   
ursikaa83
kako ste souser posted image ,jaz sem glih od pregleda,naša puža lepo raste ,je pa že obrjena na glavo,maternični vrat je še dovol dolg pa tudi kri se mi je poboljšala,dobila sem napotnico za rodit...same lepe novičkeuser posted image ,pa še sonček je in wikenduser posted image .upam da preživljate čedalje bližje dni ko bomo postale mamice..mene je čedalje manj strah poroda..sem si rekla ven more it,pa kakorkol že..še zdaj ne morem verjet da bo ta zakladek samo moj(in od atija seveda)user posted image ,komaj čakammmmmuser posted image user posted image

(odgovor članu 44gatti)
Neposredna povezava do sporočila: 1667
21.9.2012 10:29:54   
sončki3
ursikaa83,bravo,same lepe novice,res..user posted image Uživaj še te dni do poroda v dvoje,ker potem bo še lepše,ker bo v trojeuser posted image
Upam,da je tudi počutje kul!

Neposredna povezava do sporočila: 1668
21.9.2012 10:41:12   
ursikaa83
hvala sončki3 tudi jaz tebi želim enako pa vsem ostalimuser posted image user posted image

(odgovor članu sončki3)
Neposredna povezava do sporočila: 1669
21.9.2012 11:48:39   
rakica82
44gatti sem ti poslala ZS, če imaš še dvd ,bi blo super.

pri nas je pa mraz danes, bo sonček malo pogrel zdej upam. mogoče gremo še na šmarno popoldne

ti si najlepša pesem življenja mojega...

Neposredna povezava do sporočila: 1670
21.9.2012 13:13:14   
44gatti
Dvd-ji oddani :)

Uzivajte v vikendu. Jst bom probala prezivet (trebusna gripa) user posted image

(odgovor članu rakica82)
Neposredna povezava do sporočila: 1671
21.9.2012 19:10:39   
Špelička
Jaz imam podaljšano bolniško vse do porodniške, danes sem dobila odgovor komisije, uf sem si kar oddahnila.

Neposredna povezava do sporočila: 1672
22.9.2012 10:31:06   
barbara19.11
user posted image iii mi smo pa v 32tednu še čisto malo user posted image in bomo kmalu cartale naše user posted image

(odgovor članu Špelička)
Neposredna povezava do sporočila: 1673
22.9.2012 12:02:36   
Mjavmjav
Punceeee živjo :)
Jaz vam kar vdiram v vašo debato, upam da ne boste hude. Ampak čutim vašo navdušenje, pričakovanja in vsem želim res čimlepšo izkušnjo poroda. Morda bo katero zanimalo, da se da po novem na porod pripraviti tudi skozi ples in tak tečaj (Plesna priprava na porod) se prične v ponedeljek, tako da je ravno pravi čas za vas :)
Če katero zanima več, naj me kontaktira na ZS ali piše tule, vsem ostalim pa eno leeeepooooo porodno izkušnjo!! :) :)

(odgovor članu barbara19.11)
Neposredna povezava do sporočila: 1674
22.9.2012 17:41:00   
Majeli*
Pauline iskrene čestitke in želim ti, da bo tvoja punčka čimprej doma čila in zdrava.

Pri nas smo v 34.tednu, zaenkrat vse BP, trenutno se mi je malo zvišal pritisk. KOmaj čakam UZ, da zopet vidim našega dojenčka, ki naj bi za dva tedna prehiteval v rasti...Ne vem kaj naj bi to pomenilo?

Zanima me, ali se je katera odločila za testiranje na streptokok B? Se vam zdi to pomembno? Ve katera kakšna je cena v Gin.klikiniki v LJ?

Komaj že čakam,da vidim našega fanta. Poroda pa se skoraj veselim,oziroma ga pričakujem z radovednostjo. Bila sem na delavnicah pri douli in sem super zadovoljna - priporočam.

Srečno!

(odgovor članu Mjavmjav)
Neposredna povezava do sporočila: 1675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  65 66 [67] 68 69   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  65 66 [67] 68 69   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......