|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  66 67 [68] 69 70   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrke 2012
22.9.2012 20:07:28   
Pauline
Da se spet malo oglasim......naša malčica je super. Danes so jo premaknili v drugo sobo in jutri se začneva kengurujčkatuser posted image ......komaj čakam.
Da napišem kako se vse je odvijalo: v četrtek sem imela občutek, da me nekaj dol tišči....... Na stranišču sem presedela deset minut, ne da bi mi uspelo ustaviti lulanja. Klicala sem svojo G in sestri opisala dogodek, pa je bila mnenja da ni nič alarmantnega, saj če bi mi voda odtekla, le tega ne bi mogla ustaviti ( po besedah Pušenjaka, ki me je v nedeljo sprejel , je ravno takrat prišlo do razpoka). Jaz sem normalno preživela petek in soboto, z malo neprijetnim občutkom, da ne morem popolnoma vode zadrževat, vendar brez bolečin). V nedeljo zjutraj pa sem občutila prve popadke.....občutek, da me tišči na stranišče je bil vedno bolj pogost. Po prvih sledeh krvi sem pa letela v porodnišnico. Tam je sledil pregled, UZ, na koncu pa tudi vaginalni, ki pa je pokazal, da sem že tri cm odprta. Od sprejema do konca poroda je minilo samo tri ure, porod je bil lahek, brez komplikacij..... v glavnem šolski primer. Ta mala se je kljub svoji "velikosti" super odrezala........
Razlog za razpok in prezgodnji porod tiči v dveh operacijah materničnega vratu, ki sem jih prestala v letih 2009 in 2010. V začetku nosečnosti smo rekli, da bomo od 30 tedna naprej pozorni na spremembe na vratu, pa na žalost nikoli ni prišlo do tega pregleda.
Tako......toliko o moji izkušnji. Zdaj se pa grem k mojima fantoma na kavč stiskat in fantazirat o jutrišnjem obisku porodnišnice. Nočko vsem.

(odgovor članu Majeli*)
Neposredna povezava do sporočila: 1676
23.9.2012 13:37:42   
Mjavmjav
Majeli si bila na pripravah pri Nini? Ona je super. Oktobra začne nov cikel predavanj :)

(odgovor članu Majeli*)
Neposredna povezava do sporočila: 1677
23.9.2012 16:39:40   
miškicapiškica
Pauline, čestitke za tako pogumno in super punčko!!!

Čudovito, da lahko sama diha od rojstva in da sta se lahko začeli stiskati. user posted image user posted image
Sicer pa kar nisem mogla verjet, da prav berem..... ko si napisala, da si že rodila. Želim vama, da bost ačim prej doma!

Moje dete se še greje v bušiju in veselo brca, upam, da še nekaj tednov. Pripravljenega nimam še nič. Bo treba začet. Edino omaro, ki jo je treba zopet spremeniti v previjalko sem spraznila, da je zdaj prostor za mini cotkice, ki so še v kleti. Čaka nas še veliko dela od pleskanja do premikanja vsega mogočega pohištva in priprave oblačil in drugih stvari za prihajajočo članico.

Pridružujem se klubu utrujenih nosečnic, ki slabo spijo (no, jaz že kak mesec). Še malo, pa bo bolje.... Samo da je z otročkom v redu.

Lepo se imejte user posted image !

(odgovor članu Pauline)
Neposredna povezava do sporočila: 1678
23.9.2012 21:39:47   
daya
Živjo!

Se opravičujem, ker sem uletela, ampak mogoče bo kateri prav prišlo namreč prodajam dve stvari, ki jih boste vse kmalu potrebovale :-)

Prodam avtosedež lupinico od 0 do 13 kg Maxi Cosi cabrio, turkizno modre barve, lepo ohranjen za 40 eur. Lahko se jo uporablja tudi skupaj z vozički Quinny.

Otroško posteljico 120x60 z dvema nastavljivima višinama, ter pomično stranico, ki se jo lahko tudi odstratni, bele barve za 70 eur. Zraven po želji podarim tudi jogi.

Za slike in več info pišite na ZS.

Uživajte v nosečnosti in lp,

Daya

(odgovor članu Majeli*)
Neposredna povezava do sporočila: 1679
24.9.2012 10:52:51   
DanaBanana
44gatti tudi mene ni spustila trebušna viroza al neki podobnga (bruhanje, driska).. sem bla 2 dni v bolnci zarad dehidracije (-5kg v enem dnevu).. še danes se ne počutim najbolje.. je pa k sreči z malim vse ok tako da me vsaj to ne skrbi..

Pauline čestitke tudi od mene! Me veseli da sta obe ok.. Uživajte v crkljanjuuser posted image

(odgovor članu Majeli*)
Neposredna povezava do sporočila: 1680
24.9.2012 11:10:11   
44gatti
Aaaa! Tok ti je blo hudo? Jst sm sicer tudi driskala in bruhala 24ur. Če sm dala v usta košček krekerja ali požirek čaja, je šlo po 10min vn (po eni ali drugi poti). Tok mi je blo slabo ponoči, da sem celo tresla zobe... Grozzzzaaa! Sam, da je zdej boljše! Nism pa pomislila, da bi šla se kej pokazat. Sicer grem danes k zdravnici zaradi bolniške.
Morm se stehtat, da vidim, če sm še jaz kej zgubila.

A zdaj si v redu? Jst sm še kar. Edino moči nimam nič in čuden občutek v želodcu... Pa vse me že boli od ležanja user posted image

Drži se!

(odgovor članu DanaBanana)
Neposredna povezava do sporočila: 1681
24.9.2012 11:11:47   
ursikaa83
Pauline lepo da tvoja punčka tako lepo napreduje user posted image ,drugače me pa zanima če ste že bile v materinski šoli in kam ste šle ali imate namen iti?

(odgovor članu 44gatti)
Neposredna povezava do sporočila: 1682
24.9.2012 11:46:59   
Špelička
Mene je pa prehlad zvil, sem že od vikenda v postelji, ampak gre že na bolje. Nč ni fajn bit bolan v nosečnosti, sploh k je z zdravili tak hudič, k ne veš kva lahk pa kva ne. Jaz raj nisem nč jemala, ker ni tok hudo. Pa vsaj zdej počivam non stop, k me ginekologinja tok opozarja na počivanje, men je pa prov težko kr naprej sam ležat user posted image .

ursikaa83 midva ravno sedaj hodiva v materinsko v Postojno, gre že k koncu. Zveš tok zanimivih podatkov, da sem prov vesela, da sva šla.

(odgovor članu ursikaa83)
Neposredna povezava do sporočila: 1683
24.9.2012 13:00:45   
komarka
Majeli, katero doulo si pa izbrala oz po kakšnem ključu: priporočila prijateljic..kje si zvedela zanjo?

In kako je z njeno prisotnostjo pri porodu? A kje( v katrei podornišnici) dovolijo dva spremljecalca?

Hvala!

(odgovor članu Pauline)
Neposredna povezava do sporočila: 1684
24.9.2012 13:20:41   
DanaBanana
jst sm sla do zdravnice sam zard nosecnosti - ker me je pac skrbel da ne bo z malim kej narobe.. me pa se nikol v zivljenju ni tko zvil.. zdj sm se kr ok - edino brez moci in energije sm ostala, tko da je zacasno moj novi hobi kavckanje:)

(odgovor članu komarka)
Neposredna povezava do sporočila: 1685
24.9.2012 15:53:33   
Majeli*
Bila sem pri douli Martini Judež, Novo mesto. Poguglaj jo, dobiš podatke.
Nisem si je izbrala, da bi bila pri porodu,ampak sem šla k njej na delavnice priprave na porod.V bistvu je šlo za sproščen pogovor med njo in še dvema mojima soudeleženkama. Super je in ima veliko izkušenj - svojih in od drugih žensk.
Za njo sem izvedla preko letaka.
Ne vem kako je s tem če te spremlja ona+partner, mislim da dela na tem in bi ti znala odgovorit kje da in kje ne.
To je njen kontakt martina.judez@telemach.net

Še vedno me zanima - ste se oz. se boste testirale na streptokok B?
Jaz sem zmedena, Pušenjak pravi da je to nepotrebno, na forumih pa berem o zapletih zaradi okužbe...

(odgovor članu DanaBanana)
Neposredna povezava do sporočila: 1686
24.9.2012 18:00:53   
44gatti
DanaBanana: a imaš tudi ti občutek, kot da bi imela ožje grlo? Oziroma kot nek zračni mehur v grlu, ki ga ne moreš rignit? Predvidevam, da je to zaradi bolezni...
A se to mogoče dogaja še kateri drugi? Stvar je najbolj moteča med hranjenjem... Po vsej verjetnosti user posted image nekje pritiska in to je rezultat... boh.

A ima še kjra občutek, da bo rodila pred rokom? Jst sm v 34t, pa stavim, da bo oktobra! Kdo še stavi? user posted image

(odgovor članu Majeli*)
Neposredna povezava do sporočila: 1687
24.9.2012 20:38:04   
mumy11
Oj user posted image
44gatti jaz tud stavim da bom oktobrka user posted image , sem v 35. tednu, tišči me pa že tko vse da včasih komaj diham. No ja kakorkoli že bo upam samo da bo vse ok.

(odgovor članu 44gatti)
Neposredna povezava do sporočila: 1688
25.9.2012 8:38:11   
barbara19.11
hej ja js imam isto občutrk da bom kmalu rodila. Včasih imam občutek da mi bo kar ven padu mali user posted image tko rezmišljam da bom mojem kar pripravila stvari če bo treba it po hitrem postopku za Brežice :)

(odgovor članu mumy11)
Neposredna povezava do sporočila: 1689
25.9.2012 8:51:49   
44gatti
A imate vse napisan porodni nacrt? Jst sm ga vceraj omenila sestri pri ginekologu, pa se mi je kar mal zarezala... Kao, da ce imajo v P guzvo, bodo itak naredili po njihovo, da bo za mamico in dojencka najbolje. Sicer nimam posebnih zelj, ampak ga bom napisala in vrgla v torbo. Mogoce bo prsu prou, mogoce ne.

Majeli: jst se ne bom dala testirat.

A je mogoce kjra ze mal raziskovala glede jogija za dojencka? Obstajajo v razlicnih debelinah in iz razlicnih snovi. Ne bi komplicirala okoli raznih antialergijskih... Kaj ste ve izbrale?

Uzivajteeeee user posted image

(odgovor članu barbara19.11)
Neposredna povezava do sporočila: 1690
25.9.2012 8:52:04   
Špelička
Majeli* jaz bom na naslednjem pregledu vprašala svojo ginekologinjo, kaj misli o tem tesiranju, če je potrebno. Nisem še nikoli slišala zanj, sem pa potem malo googlala, da vsaj vem za kaj se gre.

Mene še nič ne tišči dol, ampak trebuh je pa vsak dan težji. Kar težko že okoli hodim oz. moram it res zelo počasi. Vseeno imam filing, da bom rodila pred rokom, me bo kar razgnal, če bom morala še kakšen dan več počakat user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 1691
25.9.2012 9:23:11   
barbara19.11
mi imamo Dormeo jogi ki ga vsi zeli hvalijo ki so ga imeli. je pa na eni strani bolj trdi in eni bolj mehak tko da ga lahko obračaš

(odgovor članu 44gatti)
Neposredna povezava do sporočila: 1692
25.9.2012 10:58:45   
rakica82
He punce na tiščanje se pa kar anvadite, zna trajati do konca nosečnosti, pa to ne pomeni da boste imele oktobrčke user posted image

ti si najlepša pesem življenja mojega...

Neposredna povezava do sporočila: 1693
25.9.2012 11:02:15   
sončki3
Živjo punceuser posted image
Pauline,kako sta s princesko??
Ostale punce-vam želim,da vas ta bolezen neha "gnjaviti",pa počivajte..
Jogiji,glede na to,da dojenčki nimajo ravno 40 kg,mislim,da ne zgrešite pri nobenem.Glede antialergijskih,bi pa rekla,da če je v družini alergik,se splača razmisliti o nakupu le-tega,čeprav imajo tudi posebne rjuhe,ki jih daš čez jogi,pa mislim,da so bolj poceni,pa bi rekla da tudi več "zadržijo".
Jaz sem 31.teden,pa me že dol tišči,tko da res ne vem kaj še bo.Da ne govorim o spanju,ker križ boli za znoret,pa potegne potem še na trebuh,..testiranje za streptokok je samoplačniško in moja G je rekla,da je pametno,ker je bolje,da mami dobi zdravilo,kot pa da se otrok okuži,ko se rodi,pa ga morajo njega filat že takoj z antibiotiki,pa še brez veze komplikacije lahko pridejo.N vem..pri prvem sem to naredila,ker je prejšnja G imela kar ustaljeno prakso glede tega,sedaj pa mislim,da tudi bom.Sicer imam pregled šele 9.10. in prav komaj čakam.Se mi zdi tolk dolgo še do takrat,še posebej glede na to,da sem ga imela zadnjega 6.9...

Neposredna povezava do sporočila: 1694
25.9.2012 11:07:52   
mumy11
Rakica zdej si me pa potolažila user posted image ......., Mah kakorkoli že bo ven bo prišel ko bo pravi čas, zgleda da me že emšo daje in mi zato že vse fali. Prvega sem rodila 22 dni čez rok, drugega pa 2 dni pred rokom.Bomo videli kdaj se bo tretji gospodič odločil da se nam pridruži. Kar se tiče jogija tudi jaz razmišljam o Dormeu. Na testiranje pa me tudi ni nihče poslal, vodena sem pa v dveh ambulantah, bom pa povprašala naslednjič ko imam kontrolo. No zdaj pa počasi kosilo pripravljat. Lep dan vam želim.

(odgovor članu rakica82)
Neposredna povezava do sporočila: 1695
25.9.2012 11:10:30   
aajda
Hojuser posted image

Včeraj sem bila na rednem pregledu v 32. tednu.In mi je ugotovil, da imam skrajšan MV (22mm). Dobila sem injekcijo Flosterona,za razvoj otrokovih pljučk, me je hotel v bolnišnici obdržat pa sem nekako zmenila,da pridem danes še po eno dozo. Dobila sem tud Buscopan 3x dnevno in Magnesol.
Ful me je vse skupaj šokiral.user posted image Me pa tolaži, da je user posted image , težka že okoli 1900kguser posted image . Je pa to moja druga nosečnost v prvi vse ok.user posted image
Sem prebrala mal po forumih pa sploh ne vem kaj je res in kaj ne. Zanima me, če ima katera od vas kakšne izkušnje o tem.
Pauline čestitke ob mali pikiciuser posted image .

Lep danuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1696
25.9.2012 11:13:11   
rakica82
jah sej to je ni pravila, lahko si prvič precej čez rok, drugič prej...Jaz sem prvič rodila par dni pred rokom , me pa zdej ornk bolj tišči dol, trd trebuh imam skoraj nonstop sano ni čudno ko pa imam doma 14 mesečnico, ki me zahteva nonstop celo.

tako ,da ko bo, sej itak da pri kakšni tiščanje dol pomeni ,da se pripravlja ni pa nujno, jaz niti ne razmišljam o tem da bi pohiteli

ti si najlepša pesem življenja mojega...

(odgovor članu mumy11)
Neposredna povezava do sporočila: 1697
25.9.2012 13:18:33   
ninej
Ciao punce.....jst sm v 32 tednu pa me zanima a ste ve že vse oddale vlogo za porodniško.....porodniško začnem 22 oktobra,pregled pri svoji G mam u petek,pa mi je med.sestra na zadnjem pregledu dejala,da bom naslednjič šla z vsemi papirji ki mi jih da ginekologinja na socialno....na internetu pa piše da je treba vlogo oddat 30 dni pred začetkom porodniške.....zdej pa res ne vem pr čem sem.....upam,d si ne bom zaj.porodniške.....kako ste pa ve to opravile,ste že vse oddale vlogo?????user posted image

(odgovor članu rakica82)
Neposredna povezava do sporočila: 1698
25.9.2012 14:57:49   
komarka
HOjla, bolj smo blizu roka več je konkrtenih vprašanj, a ne?

Vsem ki ste (bile) bolne, naj vas sonce spravi na noge in vam pošiljamo (ostale) malo energije...

Majeli,(upam da je tak tvoj nik) hvala za info in kontakt... bom še malo pobrskala...MIslim da bom jaz tudi šla samo na kako pripravi, čeprav sem bila rpej prepričana da si bom najela doulo...

Porodniška jaz sem sicer res oddala en emsec rped nastopom, smao mislim da gre bolj za to, da ima csd cas ti izdat odločbo, nimaš najbrž kej dost zafrknit...v ljubljnai so bolj mahnjeni na datume ne vemd rugje... Meni je celo hotla predlagat da oddam vlogo čim prej, da se upošteva boljša plača, pa se je izkazalo da se nič ne spremeni...

Kdaj se bo začelo je ap res največja skrivnmost, js sme oba čez rok in si sedaj kar jemljem rezervo..no, upam,d a nas ne presentei, imam še 14 dni rped rokom ene obveznosti... hm no bo kar bo... Sam 22 DNI CEZ ROKuser posted image A so te pustil, kolikor sme jaz slišala po 14 dneh začnejo težit ko nori... Me prav zanima kako ej blo to...

Streptokok B Men so v belgiji avtomastko nardili test in mi napisal v kartoteko, da dobim dozo preden rodim..no pa ni bilo časa in je bila mala čisto okej, če se pa okoži je pa menda zoprno, smao nima izkušenj...

Ne štekam več tega zsrvastva in zavarovanj..tok stvari ej samoplačniških ...js se pol vedno vprašam a to pomeni da ni tok nujno al da so zavarovalnice tok zahojene... ker valda da nočeš reslirat za otroka, sam tud kr naprej plačvta pa tud ne moreš... user posted image Res ne vem...

No, lepo bodite...

Aja, a katera hodi na telovadno? in kam in kako je zadovoljna?

(odgovor članu Pauline)
Neposredna povezava do sporočila: 1699
25.9.2012 15:03:17   
komarka
še tole...porodni načrt je ziher fajn napisat, ne gledde na sarkazem sestre... Že zato se poglobiš v to kako porod zgleda, kako poteka in kaj misliš da ti je pombno in kaj so tvoje želje..in da oba s partnerjem to vesta, da lahko on potem tud kaj pove... Potem so ga v večini primerov veseli, ker ne rabijo spraševat, dobijo seznam in hitro preletijo...je praktično tud če se vems ekipa zamenja in potem morda nisi vec v stanju jim razlagat vse... je pa jsnao treba vedet in vzet v zakup, da s eporod lahko odvija po svoje in mimo načrta (in tud napisatd a se tega zavedaš in da misliš to upoštevat) in da se potem v dani situaciji odločiš/odločita s partnerjem kako in kaj ..če je kaj res urgentnega se pa tudi osebje hitro odloči in ni porodni načrt nobena ovira...mi je všeč ko je nekdo rekel da gre bolj az porodne zečje in prioritet kot načrt, ker jasno ni nujno d agre vs eravno tako...

LP,k

(odgovor članu komarka)
Neposredna povezava do sporočila: 1700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  66 67 [68] 69 70   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  66 67 [68] 69 70   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Česa očetje ne bi smeli nikoli reči?
Malce za šalo, malce zares: Preberite si, česa očetje nikoli ne smete reči svoji partnerici, materi vašega otroka. Če že...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......