|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  64 65 [66] 67 68   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrke 2012
16.9.2012 9:37:06   
Pauline
Špelička, jaz še nisem slišala, da bi kakšni nosečki zavrnili bolniško......tako, da upam da bo tako tudi v tvojem primeru.
Izabelina, jaz sem že nekaj časa nazaj spraševala, če je kdo na vezi z Vivaldi, pa ni bilo odgovora.....škoda, da ni pustila gsm številke ali vsaj privat mail......
Lepo nedeljo vsem......se kmalu spet beremo

(odgovor članu Špelička)
Neposredna povezava do sporočila: 1626
17.9.2012 11:27:42   
barbara19.11
hej nosečke a imate ve tudi zelo vesele nogice in rokice v trbuščku user posted image mi smo že v 31 tednu komaj dojamem da gre proti koncu vse...vas tudi srbi in peče kožica na trebuščku js sem si kupila karitejevo maslo od l''Occitan in se mažem 2dni sedaj in je zlo pomagalo...kaj uporablate ve ?
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil barbara19.11 -- 17.9.2012 11:29:13 >

(odgovor članu Pauline)
Neposredna povezava do sporočila: 1627
17.9.2012 12:02:31   
ursikaa83
ja barbara pa je 31 teden tu user posted image ,meni se zdi kot da sem že celo leto nosečauser posted image ,drugače pa je naša tudi taprava brcikauser posted image ,zdaj se že prav čuti kje leži ,pa ko hitro nogico umakne ko jo požgečkamuser posted image ..drugače pa sem jaz poleg tega da mi je full trebuh zrastu kar naenkrat GROZNO ZASPANA user posted image ,se še kateri to dogaja?lahko bi stoje zaspala,pa učke me pečejo,glava boli....skratka zjamrana celauser posted image ..komaj čakam da bo konec tega,pa da objamem svojo pikicouser posted image

(odgovor članu barbara19.11)
Neposredna povezava do sporočila: 1628
17.9.2012 12:56:08   
barbara19.11
oh ja in js bi skos spala :)

(odgovor članu ursikaa83)
Neposredna povezava do sporočila: 1629
17.9.2012 13:10:01   
sončki3
Živjo punceuser posted image ,čas beži,kajne?Mi smo pa v 30.tednu..
Še malo,pa bo tukaj dan D..sem vas brala,kakšen načrt za porod imate..hehe,se pridružujem tisti,ki je rekla,"brez bolečin"user posted image .Če bi bilo mogoče..
drugače pa meni že psiha deluje,kako bo,ali bo vse kul,pa strah sedi nekje na rami..Sej vem,da ko pride tisti trenutek,bom pozabila in zaplavala s tokom,sedaj pa..no,ja,takle mamo..
Počutje pa,še vedno vse boli odspodaj,zgaga je moja spremljevalka,križ ne da miru...pestro..
Uživajte,mi imamo sonček..user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1630
17.9.2012 14:18:33   
DanaBanana
Zdravouser posted image
mi smo ravno zaplavali v 33.teden.. Počutje je sicer na splošno ok, me pa mučijo bolečine v križu, po novem pa tudi v medenici (se je že začelouser posted image ).. Pa "gnezdim" tudi že - pranje cunjic, sposojene opreme itd.

sončki3 tudi jaz se že zbujam ponoči ker sem vse prevečkrat z mislimi pri D dnevu.. Pogum mi daje samo misel na najinega user posted image .. ampak saj bo - še vsak je prišel ven in bo tudi najin!user posted image

lep nosečniški pozdrav vsem

(odgovor članu sončki3)
Neposredna povezava do sporočila: 1631
17.9.2012 14:40:37   
sončki3
DanaBananauser posted image ,prav sigurno,da bo tako..Če je šlo noter,mora tudi ven,kajne?user posted image ..
Ne vem,kaj pravite tiste,ki ste tudi že rodile?Vas je sedaj bolj strah kot prvič?

(odgovor članu DanaBanana)
Neposredna povezava do sporočila: 1632
17.9.2012 14:46:50   
rakica82
Urrujenost, uf jaz sploh ne vem več kako zgleda ko nisi utrujenuser posted image . Moja orunceska te dni veselo štrajka ponoči in se zbuja na eno uo ali manj tako, da sem ko zombi.

Bom pa čisto pripravljena za drugega otroka, mala malca vstajanjeuser posted image

porod pa, ne vem še ne razmišljam preveč. če je šlo prvič bo šlo tud zdej.

ti si najlepša pesem življenja mojega...

(odgovor članu sončki3)
Neposredna povezava do sporočila: 1633
17.9.2012 15:11:16   
Špelička
Jaz niti nisem tako utrujena, ampak spim pa komot ponoč vsaj 9 ur in še eno uro čez dan. Sicer se ponoči parkrat zbudim, a ni panike. Akcija v trebuhu se stopnjuje, sedaj je naša pupika v fazi, da me parkrat na dan tako brcne, da kar skočim, ker fajn zaboli. Ma ni hudo, je izgleda tako aktivna in ne more biti na miru kot mami user posted image .

Trebuh tudi srbi, jaz se 2x dnevno mažem z Melvito, pomaga.

(odgovor članu Pauline)
Neposredna povezava do sporočila: 1634
17.9.2012 22:30:01   
DeVilla
Jaz sem tud v 30.tednu, na pregledu danes vse ok, naslednjič delamo UZ, da mal premerimo paglavca brcajočega... user posted image  Jaz sem mažem kar z otroškim oljem, pa še zelo lepo dišim potem. Imam očitno dobre gene, saj se mi strije še od prej poznajo samo malce okoli popka, na stegnih so pa še od mladostnega izgubljanja kilogramov z nočnimi obiskovanji partijev... user posted image  Ahh, good times!

Ena in ena je šest... :)

(odgovor članu Špelička)
Neposredna povezava do sporočila: 1635
18.9.2012 8:25:46   
komarka
Hoj, punce. A vas tud skos sprašujejo kdaj bo? Včeraj sem prebrala dobro anekdoto, je ena mamica, ki ji je presedalo da jo skos sprašujejo, (rok je imela konec decembra) rekla da ga ima aprila in se je ful zabavala ko je folk bedasto pogledal...user posted image
porod
Js se največ s tem ukbarjam, čeprav je tretji...ker sta prvi dve izkušnji tako različni in bi rada da bi blo lepo. po prvem porodu sem veliko brala o naravnem porodu in se po eni strani jezila, da nisem že prej akj vedela, po drugi pa je bilo zelo osvobajajoče razumet različna čustva ki so me prevevala in da se tudi druge s tem sooačjo... Najbolj od vsega pa mi je žal, ker sme zaradi neprijetne izkušnje zgubila zaupanje v zdravstveno osebje...

No, drugi porod je bil glede tega super, saj sem bila v tujini(Belgija) in je bilo res lepo doživet, da te sprejemajo kot porodnico, da jih zanimajo tvoji pogledi in želje in da se resničnos trudijo ti stat ob strani, tudi ginekologinja je bila veliko bolj odprta, prijazna kot moja tu...

Mislim da se ženske (in konec koncev moški) še vedno premalo pogovarjamo o porodu, veliko več časa namenimo opremi in oblekcam... pa je vsaj prvo obdobje po porodu še zelo povezano s porodno izkušnjo, kako se mamica počuti, kako ej navezala stik z otročkom... Oblekice prestae v nekaj mesecih, porod pa ostane in ga ne pozabiš nikoli!

Samo se mi zdi pa prui nas dokaj bedno da mso (kot ze vse stvari) tako razdeljeni in nasršeni eni proti drugim... res bi si želela da bi bile vse altrenative enako vrene in tudi enako dostopne, tako klasičen porodnišnični porod, epiduralna, za tiste ki si jo želijo kt tudi bolj spontan, narev porod... Če prideš v roke eni babici ki je proti naravnemu porodu si skoraj zločinec(ja vem rpetiravam, sam malo ap je res) če nočeš da te prerežejo itd itd...

Da o tem da bi bil porod prijetna izkušnja, brez bolečin sploh ni mogoče govrit... Ja ene bolečine morajo bit in so intenzivne in porodijo otroka, ampak ne bolijo enako kot bolečine bolezni in te garantirano pozabiš in ostane samo prijetno..Najbolj pa boli strah. To je res noro kako lahko strah stopnjuje občutek bolečine do nevzdrženega, tako da se je vredno ukvarjat s strahom, pa tudi če ga je le kanček... in ga postopno zamenjat z zaupnajem- zaupanjem v svoje telo, da bo lahko porodilo otroka, zaupnaje, v partnerja da mi bo pri pordou pomagal, me spodbujal in dajal oporo, zaupanje v osebje/porodnišnico, da mi bodo stali ob strani in s ebomo lahko dogovorili za tak način ki bo obojim ustrezal... zaupanje, da je porod lahko nekaj lepega in da mi ni treba trpet in potrpet iins stisnit zob...

Spet sem se razpisala...

A je katera slišala za premiero filma (ki se bo odvijala hkrati na več koncih sveta): Freedom for birth ? Ena bo na Poljanah(center svetega jožefa) druga pa v Trzinu(hiša plesa in materinstva) - ta četrtek ob 18:30.

Lep dan in se beremo!

(odgovor članu Pauline)
Neposredna povezava do sporočila: 1636
18.9.2012 8:51:58   
Špelička
Komarka zelo se strinjam s tabo. Večinoma nosečke sploh ne razmišljamo toliko o porodu in opcijah le tega. Vsidrana nam je misel, da porod boli kot hudič, da prideš in se uležeš na porodno posteljo, potem pa za vse poskrbijo babice+zdravniki. Tudi sama sem bila na istem, potem sem se pa udeležila nekega "srečanja" nosečk in prebrala knjigi Moj porodni načrt in Modrost rojevanja kjer sem izvedela, da se porodnica o marsičem lahko sama odloča in da če nočeš, da te prerežejo, če nočeš klistira, če nočeš vakuumskega poroda, lahko vse to na porodu zahtevaš in te morajo upoštevati!

Nosečke, priporočam knjigi v branje in ogled filma, ki ga omenja komarka.

(odgovor članu komarka)
Neposredna povezava do sporočila: 1637
18.9.2012 12:20:38   
rakica82
Komarka user posted image user posted image tole o porodu, zelo dobro napisano.

Se vsekakor strinjam, v glavi imamo največkrat samo cunjcie, opremo...porod pa ja bo bolelo. Pa ni nujno tako, midva sva se prvič pred porodom veliko pogovarjala o tem, kako in kaj ,šla pripravljena v to inlahko rečem da imam na porod zelo pozitivno izkušnjo user posted image

(odgovor članu Špelička)
Neposredna povezava do sporočila: 1638
18.9.2012 14:28:53   
RozaRoza
Komarka, zdaj si mi pa dala misliti... Hvala za tvoj prispevek oz. razmišljanje o porodu. Dejansko sem ugotovila, da o porodu res ne razmišljam kaj veliko... V stilu, greš tja, malo potrpiš in pač rodiš... Grem si v knjižnico po predlagani knjigi, da bom bolje pripravljena... Zaenkrat me še ni strah... sem pa v 30. tednu... in porod se hitro bliža...  Bolj me je strah tistih prvih dni po porodu. Sem namreč prvič noseča in ne vem, kako se bova s partnerjem znašla potem, sama z mejčkenim otročkom... Oba se seveda neskončno veselima najinega bejbija, tako da nekako bomo že pregurali user posted image
Joj, tudi meni gre neznansko na živce, ko me vsi sprašujejo kakšnega spola bo otrok... in potem se tak čudijo, če jim ravno ne želiš povedati... Pol pa jih seveda še zanima, kakšno ime imava izbrano... user posted image  Pa to ne bližji prijatelji, te še tak razumem... ampak znanci, sosedje, pa tudi skoraj neznanci... mislim... user posted image
Glede mazanja trebuščka... Jaz že od začetka uporabljam olje za nosečnice znamke Eucerin... Ni sicer poceni, vendar sem z njim zelo zadovoljna... Koža je fajn mehka, voljna in elastična, o strijah pa niti sledu. Upam, da bo tako tudi ostalo... user posted image  Mažem pa se zjutraj in zvečer... Je pa skoraj brez vonja...

Lepo se imejte user posted image

(odgovor članu rakica82)
Neposredna povezava do sporočila: 1639
18.9.2012 20:00:49   
mumy11
Ojla sonosečke :), že nekaj časa se nisem oglasila, čeprav preberem vas pa redno, no zdaj gre proti koncu in časa je tudi več, poletje je bilo pa zame prava muka. Sem ža v 34. tednu, počutim se še dokaj vredu, razen bolečin v križu, medenici, sramni kosti......:(. Jutri imam kontrolo v APN, komaj čakam da vidim kako naš bejbi raste v 31 tednu so na UZ namerili 1700 g. Cotke mam jaz v večini že pripravljene, voziček je tud že doma, posteljica tudi, porodnega načrta pa še nimam. Lepo se mejte punce, božajte svoje bušije, pa se še kaj beremo

(odgovor članu RozaRoza)
Neposredna povezava do sporočila: 1640
19.9.2012 6:46:17   
44gatti
Hojla punce.
Glede naravnega poroda... Zaenkrat me nic ni strah in upam, da bo tudi tako ostalo. Sicer sm pa mnenja, da danasnja medicina tudi necemu sluzi. Rezanje presredka je v dolocenih primerih nujno, saj ce bi se zaradi velikosti poloda sam raztrgal, bi se lahko v smeri anusa... Pa se lahko se misice tm okoli poskodujejo. Mislim, da si nobena novopecena mamica zeli dolgega okrevanja po porodu in inkontinence blata ter urina, a ne?
Neprijetno misel pa mam v zvezi s klistirjem... Ampak le zaradi osebnih razligov. Pristala pa bom, da mi ga naredijo, saj si ne zelim, da se moj otrok rodi v mojih iztrebkih! V zivljenju bo ze sam spoznal veliko dreka, nocem, da ga ze ob rojstvu... user posted image
Tko mislim, da narvani porod, v smislu brez opijantov, protibolecinskih zadev JA! Higiena, pa je cisto druga stvar.
Moje mnenje user posted image

Lp

(odgovor članu mumy11)
Neposredna povezava do sporočila: 1641
19.9.2012 7:54:54   
ursikaa83
helou nosečkeuser posted image ,zanima me kako ste se oz.se boste lotile pranja oblačilc za našeuser posted image ?mene je danes nekaj zagrablo pa me zanima kako pa na koliko pa s čim oprati to...kovter,obrobo,posteljino,pa tist ko ne premoči,potem tetra pleničke,sem jih kupla v ikei v avstriji so take malo boljše ne kot tiste ko se nekatere kot ena cotauser posted image ,no pa slinčke in cotke..pač vse????

(odgovor članu 44gatti)
Neposredna povezava do sporočila: 1642
19.9.2012 8:52:39   
sončki3
Dobro jutro sonosečkeuser posted image .Lepo vas je brati in videti kako kdo razmišlja..
Komarka,super si to napisala,to je bil moj namen.Pogovor o porodu pa o teh zadevah,ker sem mnenja,da je to tudi zelo pomembna stvar,če ne najpomembnejša,o otročkih in cunjicah se pa vedno lahko pogovarjamo.user posted image
Kaj si mislite o alternativah,pa o sproščanju in vizualizaciji?Da ne govorim o psihični pripravi..
No,sama sem že povedala,da me je zopet strah,sicer manj kot prvič,ker se že sedaj pripravljam na porod.Vem da sem v teh 8 letih dozorela,da se znam bolj sprostit,ampak vseeno je vsak porod zgodba zase.Sem pa vesela ker bo moj zraven,ker ve kako odreagirat na moje obnašanje.
Mogoče še to,pogovor s partnerjem in zaupanje vanj,pa da mu poveš za vse strahove in vse kar se ti mota po glavi,to tudi pomaga,kajne?

(odgovor članu ursikaa83)
Neposredna povezava do sporočila: 1643
19.9.2012 9:20:44   
Špelička
Jaz sem že vse oprala in je pripravljeno na uporabo user posted image . Ko se je nabralo malo več nakupljenih cunjc, sem te oprala v stroju na 40 stopinj. Drugače ne mislim prati posebaj najinih cunje in od bebice. Oprala sem tudi posteljnino. Obrobe nimava in je pri zibki ne bova imela, kovterčka pa ne bom prala. Tetra pleničke sem dobila v posojo in vem, da so bile prane pred kratkim, zato jih ne bom še jaz prala.

Mene še nič ne daje strah pred porodom, jaz sem si dala v glavo, da bo šlo vse ok in na hitro, pa sploh ne razmišljam, da bo kaj drugače. Sem brala, da strah lahko zelo upočasni porod, namreč porodnica tako otrpne, da se več ne odpira. Zato nosečke - samo pozitivno razmišljat! user posted image .

(odgovor članu sončki3)
Neposredna povezava do sporočila: 1644
19.9.2012 9:47:09   
barbara19.11
mi imamo tudi že vse oprano in pripravljeno . prala sem jih na 40° z pralnim prahom k je gor slika dojenčka in zravn par kaplic mehčalca ( silan natural ).

peg perego ima končno nove barve vozičkov ( gt3 in switch )user posted image user posted image

(odgovor članu Špelička)
Neposredna povezava do sporočila: 1645
19.9.2012 10:14:33   
Vivaldi
Evo, bejbe, I'm back! user posted image
Zanekrat vse ok, moram pa počivat, sem se pa nehala odpirat, dobila injekcije za pljučka, pa čez "ta hude" tedne sem že (zdaj sem v 34. tednu), tako da nisem več toliko v skrbeh - naj pride, ko se bo odločil.

Mummy - vidim, da sva v istem tednu in obe v APN, mogoče se pa še kaj srečava? user posted image Jaz imam sicer pregled naslednji teden.

PRANJE CUNJIC cunjice naj bi se pralo vsaj na 60 stopinj, in kot so nam rekli v šoli za starše, dokler dojenčkova koža ni povsem zrela, je NUJNO DODATNO IZPIRANJE, tako da tiste, ki ste oprale na 40, mogoče lahko fliknete še enkrat prat, da ne bo kakšnih alergij, izpuščajev ...?

Se še javim, zdaj grem pa nazaj ležečki.

P.S. Otrdevanje/krči so normalni, ampak ne cel dan v kosu in da potem ne morete nič zaradi bolečin. Toliko v info user posted image

Veliko užitkov pri gnezdenju! user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1646
19.9.2012 10:27:25   
RozaRoza
Hej!

Nam so v šoli za starše rekli, da pri pranju oblačilc za user posted image  naj ne bi uporabljali mehčalcev...  Lahko pa dodamo naravni kis... Kaj menite? A ne bodo potem oblačilca malce trda?

(odgovor članu Vivaldi)
Neposredna povezava do sporočila: 1647
19.9.2012 11:00:05   
barbara19.11
ne vem no jaz osebno sem ga dala cisto malo med pranje...kak bo kožica odreagirala bomo pa videli kmalu. user posted image

(odgovor članu RozaRoza)
Neposredna povezava do sporočila: 1648
19.9.2012 11:45:56   
44gatti
Cunjice se razlicno perejo, saj ima vsaka svojo etiketo (30, 40, 60). Da bi vse dala na 60 je nemogoce. Se pa strinjam, da recimo bodiji, ki so v direktnem kontaktu s kozo je fajn oprati na 60 (sploh ce je kej pokackan, polulan). Alkoholni kis ga ze uporabljam. Res je fajn zadevca. Ce ga dodate v boben (to jst pocnem), lahko date komot pol manj praska, saj vodo zmehca. Pa tudi mehcalca potrebujete bistveno majn. Js ga vsseno dodajm, saj mi je vsec, da disi.
Druga varjanta pa je, da ga date v prekat za mehcalec (namesto mehcalca). Perilo nima vonja po njem, je pa fajn mehko! Lahko pa dodate nekaj eko etericnega oljcka, pa bo se fino disalo! user posted image
Spelicka: se pridrizujem tvojem razmisljanju!
Soncki3: mislim, da sprocanje in vizualizacija lahko zelo pomagata, ne samo pri porodu. Vsak, ki je kdaj to probal, dobro ve, kako oboje dobro deneta user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1649
19.9.2012 12:14:53   
rakica82
Vivaldi super, zdej pa počivat še malo pa bo.

pranje cunjic prat je treba tako da dvojno izpiraš, mehčalca ne. Pri nas peremo za vse skupaj, ne perem ločeno za tamalo, ampak dam tako kot je rekla 44gatti pol manj praška in zraven alkoholni kis. Mehčalca nisem kupila že ene 5 let ne, sem že pred dojenčkom začela uporabljat kis.

(odgovor članu 44gatti)
Neposredna povezava do sporočila: 1650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  64 65 [66] 67 68   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  64 65 [66] 67 68   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Česa očetje ne bi smeli nikoli reči?
Malce za šalo, malce zares: Preberite si, česa očetje nikoli ne smete reči svoji partnerici, materi vašega otroka. Če že...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......