|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke, kje ste
4.1.2006 16:00:19   
zoya24
Hm, pol pa ne vem, mogoče bodo imeli kakšen vzorec, da si ga pogledam. Sem pa Tina tud jaz opazla, da Žigu kakšne plenice ful na rito pašejo, kakšne pa ne.

Žiga pa še kar spi, pa moramo priti na banko v Kamnik do petih, pa ga kar ne morem zbudit, je tko luštkan, ko pančka.

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 1776
4.1.2006 16:30:29   
Tiamo
user posted image joj, kaj je Demi pogruntala user posted image  V posteljici se je prijela za "rešetke" posteljice in se potegnila gor user posted image . Seveda se je prej obračala v posteljici in nevem kako prišla, do spodnjega dela k nima obrobe!!! Ne vem kako ji je to ratalo, uglavnem je imela glavo med rešetkami in se močno držala za njih. Bomo mogli posteljico za vsak slučaj spustiti na nižjo raven....

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 1777
4.1.2006 17:10:02   
Jessy
Tia, hvala za povzetek iz Paparice! Zelo mi pride za prav!

Saj to kašico sva že jedli za čas kosila in ni bilo nič narobe. Sem pa tudi jaz nekje prebrala, da naj bi bilo pred spanjem izključno le dojenje. Zdaj sem pa res prepričana, da bomo še nekej časa ponoči pridno vstajali in dojili! user posted image  Počasi mi gre to nočno vstajanje že na živce!
A ni rečeno, da otroci od 3. meseca naprej ne rabijo več nočnega hranjenja in da je to zgolj le crtanje???? Le kako jih bomo tega odvadili??? Zdaj me pa že skrbi!

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 1778
4.1.2006 17:17:53   
petri85
Živ!

Ja Demi pa res počne že take stvari kot, da bi imela leto, ne pa 5 mesecev! user posted image

No, mi smo s cepljenja. Naš fant je prenesel pikico precej po moško! Je le malo zacvilil ob piku, pa v sekundi pozabil, da je sploh kaj blo. Sedaj pa spančka. Dobili smo Lekadol v sirupu za primer vročine oz. bolečin.

Velik je že 68 cm in tehta 8250 g!

Za zobke pa nam je svetovala Calgel - namažeš po dlesnih, ga fajn hladi in je boljš!

Natašaxy, mi tud že skoz korenček dajemo, pa vsak dan 1x ali celo 2x kaka.

Tia, hvala za idejo, bom povprašala na RR.

Sem pozabila odgovort Tini. Jaz sem diplomirana ekonomistka (Kety, sem 99%, da sva bili sošolki!), delam trenutno z ljudmi in ne s številkami :) Moj možek pa je uni. dipl. ing. el. (sošolec od violinskinega user posted image !), sedaj gre pa pridno proti magisteriju.

Skupaj sva že več kot 9 let, poročena sva slabi 2 leti odkar tudi živiva skupaj ( kot zanimivost, sva bila že prej soseda!)

Čau!

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 1779
4.1.2006 17:27:08   
Tiamo
Jessy pa daj Neji flaško adaptiranega mleka zvečer??? Mogoče jo bo pa bolj nasitil kot tvoje mleko...

(odgovor članu petri85)
Neposredna povezava do sporočila: 1780
4.1.2006 17:41:57   
nelči
Pozdrav,

Ja Tia, sem želela isto predlagat Jessy. Pri nama se ful obnese. Ampak Jessy, če se ne motim je problem v tem, da Neja ne sprejme flaške, a ne?

Tudi jaz sem gledala (v prospektu) Libero plenice v Šparu in so res ugodne. Bom mogoče poskusila.

Punce imam vprašanja glede gostega obroka. Bom kar naštevala user posted image
1. Kdaj ponudite otroku sadje oz. zelenjavo. Pred mlekom ali med dvema obrokoma?
2. Koliko jim daste npr. sadja? Koliko želi ali omejujete?
3. Kaj za dopoldanski obrok lahko tudi dobi zelenjavo, a ne?
4. Kako bi naj bilo pravzaprav? Zjutraj mleko, dopoldan sadni obrok, mleko, zelenjavni obrok, mleko??? Ali kako že?user posted image  Sem že čisto zmešana
5. Pa v čem je sploh fora rižkota? V katerem času bi ga naj sploh dale malčkom oz. pri katerem obroku in zakaj, da zgosti obrok???

Upam, da ne sprašujem neumnostiuser posted image  če jih, se že v naprej upravičujem user posted image

user posted image  Jure in David prava korenjaka sta že user posted image

LP 

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 1781
4.1.2006 18:03:01   
Tiamo
http://med.over.net/klinicne_stroke/porodnistvo/knjiga_alergije/uvajanje_goste_hrane.phpkar dober link

(odgovor članu nelči)
Neposredna povezava do sporočila: 1782
4.1.2006 20:46:47   
Jessy
Nelči ima čist prav glede Neje in zavračanja flaške! Zdaj sem jo nekako malce privadila na lonček od Tupperwara, pa za silo kar gre. Saj po svoje je še boljše, če ne mara flaške, zaradi zobkov, je pa zaradi tega toliko drugih "pomanjkljivosti". Bomo preživeli, ni panike!!!

Nelči, jaz glede hrane ne kompliciram preveč. Nekako sem se odločila, da bom uvajala hrano za čas kosila. včasih je to že ob 11h, včasih pa okrog 13h-čist odvisno kdaj zjutraj jeva.
Ji pa vedno ponudim hrano pred podojem, ker če bi jo začela dojiti in ji ponudila vmes ali na koncu, sem 100%, da ne bi hotela jesti ničesar, ampak le mleko. Na začetku sem ji dala po cca 5-10 žličk, potem sem pa nehala, pa čeprav je ona želela še. Po kakem tednu pa sem ji začela dajat po več žličk (sadja je pojedla več kot zelenjave), tako da danes mi je pojedla cca 100 ml korenja.
Prejšnje dni pa je banane pojedla 3/4, pa celo hruško, cvetače cca 60 ml, Riževe kašice z banano je pojedla cca 100 ml.
Glede na knjigo Nega matere in otroka, se prvi gosti obrok uvede za čas kosila, naslednjega se uvaja za dopoldansko malico, naslednjega za popoldansko malico. Zajtrk in večerja pa je mleko!
Fora rižkota jaz vidim v tem, da poskusi novo hrano. Od 4. meseca dalje je dovoljen riž in mislim, da tudi polenta (pa nisem sigurna). Z rižkotom lahko čaraš raznovrstno hrano, saj ga lahko mešaš s sadjem in zelenjavo, s tem pa je jedilnik takoj bolj pester. Po moje riž tudi bolj nasiti, kot sama zelenjava ali sadje.
To je sicer izključno moje, laično mipljenje in je čist možno, da se ful motim. Jaz si te stvari tako razlagam. Pa upam, da ti je kaj v pomoč!

Mi pa ni jasno, kako bova midve prešli le na 5 obrokov čez dan, saj še vedno je na 3 ure, kar pomeni, da ima nekaj več malic, kot naj bi jih bilo!?!?!?user posted image  Mogoče, ko bo pojedla tistih 200 ml hrane, da bo tudi dlje časa sita. Zaenkrat po 100 ml ne podaljša časa do drugega obroka.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 1783
4.1.2006 21:38:44   
miševi

Tia, tale tvoj zadnji link je super. Edino, s čimer se ne strinjam je, da piše, da otroku pustiš, da packa s hrano kolikor hoče. Tega jaz pri Niki nisem pustila in tudi sedaj ne bom. Pa se je vseeno naučila jest in spoznala hrano.

Jessy, ne sekiraj se, kako boš prišla na 5 obrokov. Kot sem že večkrat napisala, je bila Nika obupen jedec. Jedla je vsaki 2 uri, po malo. Ko pa sva uvedli 2 gosta obroka (dop. sadje in popoldan rižolino), je takoj prešaltala na 5 obrokov in to ob točno določenih urah. Sama od sebe! Zato nič bat, bo tudi Neja poštudirala.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1784
4.1.2006 22:39:14   
Jessy
IZVIRNO SPOROČILO: miševi

Ko pa sva uvedli 2 gosta obroka (dop. sadje in popoldan rižolino), je takoj prešaltala na 5 obrokov in to ob točno določenih urah. Sama od sebe! Zato nič bat, bo tudi Neja poštudirala.

Hvala, miševi! Si me fajn pomirila!
Kako pa je bilo ponoči? Se je z gostimi obroki tudi spanje kaj podaljšalo?

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 1785
5.1.2006 8:18:18   
Tiamo
Jutro, spet sem prva...če me ne bo kakšna prehitela, ko pišem  Mi smo danes spali tako tako, brez jokca, ampak zbujanje ob 3:33, potem pa ob 6 in nič več spanja, samo smejanje in igranje. Mi je čudno, ker je včeraj zaspala šele ob 9:30, sem mislila, da bomo do jutra spal, k je šla tako pozno spat. zvečer je nekaj jamrala, ob 7:45 pojedla 190ml, potem sem ji dala pa še on 9:15, 80ml in je vse pogoltola. Zdajle jo pa že zmankuje.... Sem imela pa pestro jutro, čez okno sem ob 6 opazila osebo, ki se valja po snegu, ustaja in pada, se plazi,....potem obleži. Pač spet en k je preveč pogledal v kozarec. Potem sem dala Demi zajesti jo previla in glej ga, oseba še vedno leži v snegu. Sem pa kar poklicala anonimno številko policije in prijavila zadevo, da ne bomo imeli kakšnega mrtveca v bližini bloka. Policaji so prišli šele po 45 min, oseba bi lahko že zmrznila, ampak ni se je postavljala na noge in padala v sneg...nisem pa videla ali je moški ali ženska, videla sem samo berglo. Policaji so potem poklicali reševalci in bila je starejša gospa, ki je obtičala v snegu. grem pospravljat...

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1786
5.1.2006 8:51:09   
miševi

No, Tia, pa si že navsezgodaj naredila dobro delo in pomagala stari gospeuser posted image .

Mi smo cepljenje preživeli brez reakcij.

Jessy, že ko sva prehajali na adaptirano mleko, se je poznalo na spanju ponoči, potem je pa sploh prespala vse noči. Zgleda pa, da se Jure premalo nasiti, saj že ene 4 dni zahteva obrok že sredi noči in ne šele ob 5-ih (Tia, če se ne motim, je pri Demi podobnouser posted image ). Pa včeraj je čez dan zahteval še en dodatni obrok in je celega pomalical. Bom videla, kaj bo, ko bomo na Aptamilu2. Takrat, upam, da bo sadje že jedel skoraj kot cel obrok in mu bom popoldne kar ponudila riževo kašico. Glede na izkušnje pri Niki - tudi če je kašica (na žlico) predzadnji obrok, je potem super spala.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 1787
5.1.2006 9:06:47   
zoya24
Tia, tako je treba, pomagat človeku, če vidiš, da se nekaj dogajauser posted image user posted image user posted image .

Mi smo pa spet dobro spali, čeprav se je danes zbudil nekaj čez štiri in potem še ob osmih, ampak sem čist zadovoljna. Bom poskusila danes kot predzadnji obrok dat malo mlečne kašice, bogoče bo še kaj dalj potegnil.

Sem se pa jaz komaj vstala ob osmih, pa čeprav sem šla včeraj že ob desetih spat, pa samo enkrat sem se vmes vstala, bolj kot spim, slabše je user posted image .

Nelči jaz v Paparici piše, da se najprej uvaja dopoldanski obrok, nato pa še obrok v času kosila. Samo po moje itak to ni tako pomembno, pri naju z Žigom pa tak neizvedljivo, ker še nimamo ne vem kakšnega ritma spanja čez dan. Tako, da mu dkoraj nikoli ne ponudim hrane ob istem času. Vedno mu ponudim, tako kot Jessy pred dojenjem, pol pa seldi še dojenje, če ne poje veliko. Najprej sem mu dala dve žlički, naslednji dan malo več, nato pa kolikor je hotel. Drugače pa v Paparici piše, da naj b v enem mesecu prešel na cel obrok. Mislim, da ima moja sestra Luku (10 mesecev) naslednje obroke. Zjutraj okoli 9 mlečen obrok, nato okoli 11-12 sadni obrok, okoli 15- 16 zelenjavno - mesni obrok, 18-19 mlečni obrok, mali gre spat okoli 19.30-20.00 najkasneje. Vmes dobi pa še kakšen keks, pa na čokolado je čist pahnjen. Ko je še dojila, ga je pred spanjem še podojila, pa zjutraj tudi. Spi ji pa nekako po 12-13 ur skupaj ponoči in še dvakrat gre spat čez dan, okoli 12 za cca 2 urici in nato popoldne še za kakšno urico.

Mali se nekaj oglaša moram it.

< Sporočilo je popravil zoya24 -- 5.1.2006 9:08:33 >

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 1788
5.1.2006 9:16:22   
Tiamo
Hojla, miševi... pri Demi je podobno, zdaj se že 2 tedna zbuja ob 3:30 poje in zaspi nazaj (se mi zdi da se dvakrat ali trikrat zgodilo da je prespala noč), sva pa na Hipp2 in sem lih prejle pogledala na deklaracijo in je Hipp2, bolj kaloričen in res ima več kalcija, natrija, magnezija, vitaminov...A je za 35ng več, D pa ta 2ng več...tako da sem se danes prav ustrašila in ji dala samo dve kapljici AD3. Kakor vem ne smeš predozirati teh kapljic???? Samo kot sem že rekla sem čist zmešana zaradi prehoda na Hipp2, v navodilih lepo piše, da je namenjen z raznoliko prehrano, se pravi ko začneš dodajat?? Tako, da bom še vedno kombinirala s Hipp1 ta in naslednji teden. Pol pa akcija dodajanje... Sem se pa odločila, da se bom držala odročnikov v Paparici, za prvi teden riček za kosilo in za obrok pred spanjem sok. drugi teden prvi 2 dni zajtrk rižek, pred večerjo sadni sok in malo korenčka, tretji dan zajtrk rižek jabolko, pred večerjo sok in korenčeka, četrti in peti dan samo jabolko zjutraj, zvečer sok in koleraba, šesti dan zjutraj rižek hruška, zvečer sok in krompir, sedmi dan zjutaj hruška in zvečer sok in krompir...tretji teden je na vrsti zjutraj prvo banana potem sadna krema, pred večerjo pa krompir in stročji fižol, potem savari, rižek, cvetačin pirejček...vidim, da je za pet tednov narejen odročnik za 6 obrokov za čez dan...tudi v 6 mesecu je še vedno 6 obrokov na dan. Savari bom izpustila, ker se ga težko dobi v SLO. Drugače pa ne bom komlicirala, na začetku se bom držala navodil iz Paprice, potem pa po občutku...eno oporo moram imeti.  

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 1789
5.1.2006 9:39:57   
nanka
Dobro jutro,

naša je pa začela jesti obrok mleka ob 4.30, kar ni počela od rojstva.

Nelči midve jeva takole :

- 4.30  100 ml mleka
- 8- 9   100 ml mleka, če pa mleka ne mara piti ji zmešam s tem mlekom rižko( ne poje vsega ampak 2/3)
- 11-12  ji skuham zelenjevo (zaenkrat krompir, korenje, kolerabo)-dodam mleko
- 14-15  ji dam sadno kašico (jabolko in banana; danes bo dobila Hippovo kašivo breskev banana)
- 17     ji dam mleko
- 19-19,30 popije 130 ml mleka
- 22-23 ji dam mleko in ga popije okoli 80 ml.

Zaenkrat imava takšne obroke, dobro bi bilo ko bi popila še malo več mleka, ampak ga ne mara. Po sadnem in zelenjavnem obroku ji vedno ponudim mleko, vendar ga ne mara. Koliko kašice poje ne vem, ker je ne merim, predvidevam pa da okoli 100 ml. Saj mleka tako ne popije več. Mi pa po vsakem gostem obroku podre kupček in kolikor  me spomin ne vara, to pomeni da je sita.  

Sem pa prejšnji teden pediatrinji kar povedala, da bova začeli z gostimi obroki, ker se ni redila in ji ni preostalo drugega kot da se strinja.

Kaka pa 2 do 3x na dan.

Soka ne mara piti, kašice ima pa zelo rada.

Tia, Ad3 kapljice sem ji pa jaz kljub mleku 2 dajala 5 kapljic, ker mi pediatrinja ni rekla drugače, pa sem ji povedala, da sva že samo na mleku 2. Zdaj mi jih je pa tako zmanjkalo, tako, da sva brez do ponedeljka. Takrat jo bom pa zopet vprašala koliko jih mora dobiti. Ampak mislim, da jih je potrebno do enega leta preiti na 10 kapljic.

No toliko zaenkrat, sem malo naložila...

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 1790
5.1.2006 9:48:43   
natasaxy
Dobro jutro. Ja midva imava pa že zelo lepo utečen ritem. Zjutraj vedno vstane okoli osme ure, poje okoli 180 ml mleka. Vmes mu ponudim kakšen čaj (ponavadi janež), okoli 12 ure pa sedaj poskušava različne okuse goste hrane: včasih banano in jabolko (do sedaj največkrat), poskusila sem tudi že z cvetačo pa je blo vse o.k, nadaljevala bova še z kakšnim korenčkom in jabolčkom, krompirjem,...potem gre nekje po 12 uri spat in spi nekje 2-3 ure. Potem imava mlečni obrok ko vstane, popoldne okoli 5-6 ure imava pa še enkrat sadni ali zelenjavni obrok in okoli osme ure poje še mleko pomešano z malo riževe kašice da je bolj gosto in tako brez problema spi do jutra.

Sedaj pa imam opravke,...pa se oglasim še popldne. Pozdravček

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 1791
5.1.2006 10:28:33   
nelči
Pozdravljene punce!

Moram bit hitra dokler Jan še spi! Ponovno smo super spali neprekinjeno od 20.45 do 7 - sem ga podojila in nisva več spala, ker naju je ata čisto prebudil s cartanjem user posted image , ko je odhajal v službo.

Punce najprej hvala za odgovore glede gostih obrokov, mi ful pomaga. Ja Tia se strinjam, ne začetku moraš imeti neko oporo kako splo pričeti, kasneje pa po seveda po občutku. Mene edino še moti, da Jan nima ritma dnevnega spanca. Včasih spi tako, da ko minejo 3 ure od prejšnjega obroka se zbudi, včasih pa spi tako dolgo, da je že 4,5 ure od obroka user posted image . Upam, da se bo uredilo.

Tia lepo, da si pomagala gospe. Nekateri si s tem nebi delali sitnosti in bogve kaj bi se ji lahko zgodilo. Podobno se je enkrat zgodilo nama z mojim user posted image . Bila je tudi zima in bila je že tema. Na zelo poledeneli cesti je ležal moški ful pijan (no takrat še nisva vedela kaj mu je). Ker je bila zelo velika možnost, da ga kdo povozi, sva poklicala policijo, razložila situacijo in da naj pridojo ponj. Pred pijančkom sva postavila najin avto in čakala policijo. Po določenem časi pa se je tisti moški spomnil, da bi nadaljeval pot in se komaj vsta in pričel ga je šibat po cesti naprej. Z mojim nisva vedela kaj zdaj zato sv aponovno poklicala policijo in povedala, da jim ni potrebno prihajat, ker je moški že odšel. In ko želiš tako pomagat, kaj dobiš????? Tisti policist ali kaj so že tisti, ki se javljajo na 113, nadrl naju je, češ kaj si misliva, enkrat poveva tako enkrat drugače. Bila sva jezna kot user posted image  in nisva mogla verjeti, da se kaj takega dogaja. Mislim ............. svašta!!!!!!!!!

Ups, zdaj pa me ne kliče Jan ampak WC user posted image

Se beremo!

(odgovor članu natasaxy)
Neposredna povezava do sporočila: 1792
5.1.2006 10:33:12   
Tiamo
nelči ja poznam take zgodbe, zato sem pa jaz klicala na anonimno št. od policije, imamo policaja oz. kriminalista v družini, tako da vem kako se stvari streže.    Demi ima pa kar urejen spanec preko dneva, ob 12-13 zaspi za 2-3-4 ure, kaor kdaj. Kar me moti pri teh odročnikih je to da v drugem tednu začneš dodajat samo za zajtrk in obrok pred večerjo??? Nanka hvala za pojasnilo o kapljicah....A JE VAM ŽE VSEM ZMANJKALO KAPLJIC??? To me zanima, ker ji jazi prve mesece nisem dajala, tako, da k imam 24 posvetovalnico, me bo čist sigurno vprašala če rabim kapljice, imam jih priibljižno pol flaške. Tako, da če jih je vam zmankalo, bom rekla, da jih je meni tudi, da ne bom kregana...

< Sporočilo je popravil Tia74 -- 5.1.2006 10:37:24 >

(odgovor članu nelči)
Neposredna povezava do sporočila: 1793
5.1.2006 10:53:23   
petri85
Jutro!

No pri nas je noč tudi minila brez reakcije na cepljenje! Smo se pa kot že 3 noči prej zbudil ob 3.30, da je dobil dudo in spal naprej. Ampak to njegovo spanje je te dni grozno nemirno - se skoz premetava, glavo meče z desne na levo in obratno, tako, da se čudim, da se večkrat ne zbudi. No, je zdravnica potrdila, da zobki niso daleč!

Tia, pohvalno, da si tako ukrepala in da nisi samo stran pogledala, kot da ni nič - morda si pa res življenje rešila!!!user posted image

Nam je že skoraj zmanjkalo kapljic in smo včeraj nove dobili. Uporabljamo pa D3, ker smo mel krče- je rekla da samo po 3 kapljice dajemo in nič več!

Pri nas pa spet nekaj snegec naletava...upam, da bova šla kljub temu, ko se zbudi ven...

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 1794
5.1.2006 10:57:27   
miševi

Tia, ti kar povej, da rabiš nove kapljice, saj itak ostanejo, če imaš zaprte.

Nanka, Tia, meni je pediatrinja včeraj rekla, da naj dajem kar naprej 4 kapljice, kljub mleku2. Več kapljic pa dajejo tiste mame, ki dojijo, tako da nam več kot 4-5 kapljic ni potrebno dajati. Spomladi bo pa itak tudi že sonček in bodo naši otročki več zunaj in še sami kaj tega vitamina stvorili.

Pa še eno vprašanje, ki sicer ne sodi sem, pa vseeno: ali katera mogoče ve, kako se pretvori GIF Image v JPEG. Sem čisti antitalent za touser posted image .

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 1795
5.1.2006 11:32:32   
Tiamo
¸miševi en program za urejanje slik, pa samo shrani kot, potem pa spodaj, pod imenom izbereš željeni format...če ni jasno me še enkrat vprašaj

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 1796
5.1.2006 11:54:19   
miševi

Tia, najlepša hvalauser posted image . Mi je uspelo!

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 1797
5.1.2006 15:13:06   
Tiamo
Kje pa steuser posted image  jaz sem že user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image in user posted image  (hehe to je hec) Kje je Kety? Pa Jessy mi danes manjka, violinski itak vem da user posted image  k je mož doma....

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 1798
5.1.2006 15:45:43   
zoya24
...evo mene, mali spet spi neko dolgo rundo, men pa dolgčas. Sem nekaj za magisterij pacala, pa vse skupi ni nič, tko, da sem rajš kr nehala.

Sva bla pa z malim danes že na banki (no sem bila sama, mali je v avtu počakal s sestro), pol smo šli še na obisk k drugi sestri in je mali očitno čist omagal. Mogla bom it pa počas kuhat, saj se bo moj kmalu primajal domov. Jedli bomo kar špinačo in krompir, tko, da bo hitro.

Tia je kaj novega z zobki?. Naš nič ne kaže, da bodo kaj kmalu, se nič ne slini, edino kar je, da res vse v usta nese kar prime, to pa mislim, da je tako normalno pri tej starosti.

...grem zdaj kuhat...

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 1799
5.1.2006 15:46:55   
tina104
Tia, glede kapljic AD3 - mi smo dobili 2 flaški, pa sem eno že porabla, zdaj uporabljamo drugo, vsak dan dajemo 7 kapljic. Kolikor mi je znano, če pride do predoziranja se pojavi driska ali kaki drugi stranski učinki (v navodilih piše).

Jessy, tudi meni ni jasno, kako bomo uvajali goste obroke, ko pa ima naš toliko malic. Se mi zdi sicer, da zadnje dneve ne je več toliko krat, ampak še vedno nekje na dve do tri ure podnevi, včeraj je celo 4 ure zdržal!, ponoči pa tudi še je, pa ne samo 1x. Včasih se mi zdi cartanje, ampak včasih pa konkretno je.
Nimamo nekega ritma, še tisti ritem, ki je bil, je zdaj ko je bil bolan čisto nekam zginil. Danes smo vsaj malo več spali. Prvič je jedel nekaj čez polnoč, potem pa ob pol štirih in sem ga mogla previt, po eni uri je nazaj zaspal še do sedmih. To je že malo boljše kot zadnje dni, samo upam, da bo to spanje še vsaj za eno uro podaljšal, ker ob pol štirih vstajanje mi je pa res prehitro, pa čeprav sem bolj jutranji tip. (ob petih je že skoraj v redu user posted image ).

Nisem še začela dodajat goste hrane, tako, da težko svetujem kaj v tej smeri, no pa vseeno, nelči - glede na to, kar sem prebrala:
1. najbolje na začetku ponudit novo hrano, ko je otrok že spil malo mleka, ni pa se čisto najedel. To povsod piše, pa se mi zdi kar logično, ker če je preveč lačen, potem ne bo hotel jesti, ker bi rad čimprej prišel do hrane, to pa je težko, ker ni navajen na žličko. Če pa je preveč sit, pa tako ne bo hotel jesti zaradi tega.
5. riževa kašica je lahko za zgoščevanje druge hrane, za dodajanje k sadju, zelenjavi, kasneje mesu..., kot mlečno žitni obrok pa jo ponavadi priporočajo kot večerjo, vendar po tem obroku še pride dojenje tik pred spanjem.

Mi smo bili danes pri zdravniku, ker mali še vedno kašlja, pa me je zanimalo, če je že bolje, ker zdaj naj ne bi več dobival zdravil. Zdravnik je rekel, da je pač še nek virus, o bronhitisu ni več sledi, pač nek prehlad, samo nosek mu naj špricamo s sterimarjem, pa vlažimo zrak in to je to. Pa na sprehod vsekakor lahko gremo, če nima vročine. Sem se že veselila, da bova danes končno šla ven, pa ful sneži in dežuje - vse v enem.user posted image

Smo pa Aljaža tam tudi stehtali - v bodiju in plenički je imel 9260g, dolžina je pa tu nekje med 65 in 68 - je ful brcal, pa sestra ni imela nekega časa.

Demi, bravo za nove akrobacijeuser posted image . Tia, verjetno tebi take vragolije niso zelo všeč. Hitro bo prišel čas, ko bomo mogli veliko bolj gledat na naše user posted image .

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 1800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?