|
RE: Avgustovke, kje ste 21.12.2005 23:27:53
|
|
|
|
violinski
|
Evo mene, sto let me ni bilo že tukaj. Oz. se mi samo zdi tako, ker ste sproducirale ene 50 sporočil, odkar sem zadnjič brala, pisala pa nisem, ker se ni nič kaj posebnega dogajalo. No, razen tega, da sem bila med vikendom čisto boga, sem imela en trebušni virus in temu primerno dris**, Aljoša pa je seveda ponavljal za mano. Saj, revček, ne more drugače. Zdaj sva že bolje, pravzaprav je bil on prej bolje kot jaz. Mene je v ponedeljek še matralo, on je bil pa že kul. Včeraj popoldne sem imela obiske in je bilo karseda zabavno - je bil moj bivši z njegovo sedanjo in smo se imeli zelo v redu. Tudi moja otroka sta ju takoj 'posvojila', čeprav onadva še nimata otrok, so se ful fino igrali skupaj. Danes pa sem vse dopoldne letala po BTC - sem začela z novoletnimi nakupi in prva darila sva si z možem kupila eden drugemu. Ljubi možek je od danes naprej na dopustu do konc leta. Sem prav vesela, bom pa v tem času malo manj visela tu gor, verjetno predvsem v nočnih urah . Naj še malo obdelam teme pogovora, ki ste jih vlekle zadnje par dni. Kamilica pospešuje prebavo. Ko je bil Aljoša zaprt (ni kakal 6 dni), je rekla pediatrinja naj pije zelo sladko kamilico. Včasih so govorili, da je dobra pred spanjem, ker pomirja, vendar to ne velja več, ker res pomirja samo živce, naredi pa celo štalo v želodcu. Meni itak ni dobra, jaz trdim, da je dobra samo za v bide. Saj je razumljivo, kaj s tem mislim, aneda . Aljošo še vedno samo dojim, čaja spije še vedno samo tistih 20ml, ki jih dnevno dobi z zdravilom po šprici. Jessy, pediatri so se odločili, da bodo ful težili, če se začenja z uvajanjem goste hrane preden otrok dopolni 6m. Meni se zdi to teženje brez veze, načeloma je otrok tisti, ki ti pove, kdaj je pripravljen na sprejemanje novih okusov. Naša pediatrinja je ena teh, ki zagovarja striktno izključno dojenje oz. mleko do 6m in šele po tem uvajanje. Je pa točno ona tista, ki mi je zadnjič rekla, da če se mi zdi, da Aljoša ne pojé dovolj (če se recimo ne bi redil dovolj), da mirne duše začnem s sadjem in zelenjavo, pa še poudarila je, da naj raje uvajam gosto hrano, kot pa da bi sedaj začnela dodajati prilagojeno mleko, glede na to, da je že star 4m in pol. Drugače bi bilo seveda, če bi s prilagojenim mlekom začela že prej ali ga hranila samo z njim. Blazinice še vedno uporabljam, čeprav zdaj iz druge dojke med dojenjem mleko ne teče več, ampak samo kaplja. Ravno tako se mi je že zgodilo, da se mi je zamaknila v spanju, potem je bilo pa vse mokro. Uporabljam pa izključno Babylove. Po enem čudnem naključju so mi prišle v roko NUK blazinice in vam rečem, so samo za v smeti. Sem imela ves čas potno dojko pod njimi. Mi se še vedno borimo s polivanjem in krči (en dan eno, en dan drugo), zato še vedno ne jem ničesar, kar lahko otroka napenja, kar vsebuje konzervanse, kar vsebuje barvila, zelenjave, sadja, oreščkov, začimb, jušne kocke, svinjine, delikatesnih salam, .... Kaj mi ostane? Krompir in testenine. Krompirja pa niti ne pretirano ljubim . Mleko in piškoti za zajtrk, kruh s sirom za malico, piščančje meso in mogoče juha za kosilo in spet kak kos kruha s sirom za večerjo. Od tega se človek redi kot , vam povem. Če pa karkoli od prepovedane hrane smo pogledam, je Aljoša že bogi. Še o sekljalnikih - ko sem pripravljala hrano za Lano, sem uporabljala palični mešalnik in njegov nastavek za sekljanje. To mi je odneslo za čisto vse. Sadje, zelenjavo, meso, juho, riž, testenine, .... Samo za kus-kus ga nisem uporabljala . Pol leta sem tudi izbirala sokovnik in nazadnje nisem kupila nobenega. Pod vplivom enih čudnih preskuševanj sem kupila celo stekleni ribežen, verjemite, to je bil proč vržen denar. Saj ni bil drag, pa vseeno, brez veze. Eko, mislim, da sem povedala vse . Jutri nadaljujem z novoletnim nakupovanjem, tako bom spet pozna. Poljubčke vsem 4mesečnikom ki sem jih vmes zamudila - ta trenutek se spomnim samo Aljaža in Jureta.
|
|
|