Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Avgustovke, kje ste 20.12.2005 21:28:35
|
|
|
|
nanka
|
Miševi, kako pa vem da je kaki zrel? A mora biti sadež mehak? Jaz bom 3.1. tudi tajila, da že dodajava, mi bodo pa spet težile, ker se je premalo zredila. Me je že zdaj groza.
|
|
|
|
RE: Avgustovke, kje ste 20.12.2005 21:54:55
|
|
|
|
miševi
|
Nanka, jaz vem samo tako, da ga probam. Baje se pa fino pozori, če ga daš med jabolka. Pa prej je še ena (ne vem katera, sorry) o kamiličnem čaju pisala. Meni je po prvi nosečnosti en dietetik rekel, naj ne pretiravam s tem čajem, ker se ga telo navadi in potem, ko bi moral pomagat, ne pomaga več - je pa pri otročkih zelo uporaben (spiranje učk, lahko zapira...). To je samo ena hipoteza, lahko so še druge .
|
|
|
|
RE: Avgustovke, kje ste 20.12.2005 22:41:34
|
|
|
|
Jessy
|
Kaki je zrel, ko je fino mehak (večina sorte je tak) in lepo rdeč. Če ga stisneš, kar poči in je kot "žele". Taki so najboljši. Pa nikar ga ne stiskaj!!! O kamilicah sem jaz spraševala! Tvoja razlaga je čist mogoča! Bom mogla kak drug čaj skuhat!!! Kolk pa kaj vaši otročički popijejo čaja čez dan??? Men je danes popila 40 ml, pa se mi zdi to izredno malo! Nimam pa nobene predstave, kolk sploh popijejo!
|
|
|
|
RE: Avgustovke, kje ste 20.12.2005 22:50:56
|
|
|
|
miševi
|
Količina popitega čaja pri nas je še vedno 0 ml !!!!!
|
|
|
|
RE: Avgustovke, kje ste 20.12.2005 23:09:35
|
|
|
|
Jessy
|
Ja, saj pol gre nama pa kar vredu! Mal me je zaskrbelo, ker mi je odklanjala flaško. Jaz kar mislim, da more ful popit! Še nekej sem hotela vprašat! Zakaj se pa ne upate povedat pri pediatru, da ste začele z uvajanjem goste hrane? Sama na to še pomislila nisem, zdaj ste me pa mal oplašile s tem.....A znorijo, al kaj?!?!
|
|
|
|
RE: Avgustovke, kje ste 21.12.2005 7:46:24
|
|
|
|
Tiamo
|
Jutro, smo fino spali do 6:30 . Zdaj je pa že veselje v posteljici... Glede čajev, kamilice naj bi zapirale , jaz sem moji od 1 meseca kuhala kamilice, notri pa kumino in janež, proti krčem...ampak nič ni pomagalo. Zdaj kupujem čaj v granulah in Bebe čaj v vrečkah od Droge. Priprava čaja v granulah je seveda hitra, vendar je tudi cena občutna. Od Droge čaj pride okoli 150 SIT, v granulah pa čez 500 SIT. Jaz kombiniram, en dan ji naredim Bebe, drug pa v granulah. Imam pa narejeno cca 250 ml čaja za čez dan in ga potem samo pregrevam Do zdaj ni bilo nič narobe k sem tako delala. Popije mi ga cca 100ml na dan, kdaj tudi 200ml, kdaj pa 40ml, čist odvisno. Jessy tisti otroci k se dojijo ne potrebujejo toliko čaja, ker materino mleko vsebuje ??% vode in se že s tem odžejajo. Po adaptiranimu mleku so pa ponavadi žejni. PA Demi verjetno popije dost čaja, ker imamo centralno in je zrak dost suh. Kolegica k je dojila, je njen tudi zavračal čaj in flaško. Potem ji je ena rekla, da naj mu ga da samo po kopanju, ker so takrat otročički zelo žejni in res po kopanju je pil in od tistega časa ni več zavračal flaške in čaja. Probaj mogoče pa rata! Glede kakija naj povem, da ga je Demi z veseljem pojedla??? Sem bila pri moji mamo in ko sem šla na WC, ji je mai veselo poturila žličko zrelega kakija.., vse je pojedla (ni bil nič pretačen, samo orng zrel) in posledic ni bilo, samo hotela je še...dobila je potem še eno žličko in se oblizovala k da že od rojstva ne bi nič jedla . Doma sem ji pa dala za pocuzat Vanilija kaki (un ta trši in meni boljši), pa je bilo samo veselje in cuzanje do onemoglosti. Samo sem ji kar hitro umaknila krhelj kakija, ker me je bilo strah, da bo pri cuzanju potegnila vase kakšen večji kos kakija...pol je bil pa jok k sem ji vzela. jo grem obrnit, spet se v posteljici obrača na trebuh, pa ji kdaj ne rata se prevrnit nazaj
|
|
|
|
RE: Avgustovke, kje ste 21.12.2005 7:52:04
|
|
|
|
Tiamo
|
Jessy glede pediatrov sem že tokrat pisala, da so Lj ful težijo...ne vse ampak večina. Sej veš kako so mene spravili prvič ob živce, nič nisem prav delala, še čaja ji nisem smela dati....
|
|
|
|
RE: Avgustovke, kje ste 21.12.2005 8:09:17
|
|
|
|
zoya24
|
Dobro jutro, vidim, da ste vse dileme že razrešle, pa nimam kaj dodat . Meni je pa čist vseeno kaj si bo mislila pediatrinja, če me bo vprašala, ji bom povedala. Če se bo pa kaj pizdla, se pa naj, čez eno uho notri, čez drugo ven. Danes imam novoletni žur, pa se mi sploh ne da it. Ponavadi ko tamalega dam spat, se štuširam in dol padem na kavč in to mi je prava relaksacija, za kaj druzga zmanjka moči. Upam, da se bom pripravla, da se bom zrihtala, vsedla v avto in šla. Poročam. Tia hvala za informacije o čaju. Naš ga tudi malo spije, ponavadi sem mu ga dala itak šele popoldne, pa je spil od 40-60 ml, ampak sej pravim, sem mu ga dala mogoče ene petkrat. Zjutraj in dopoldne imam tak dost prednjega mleka (ostane še od ponoč), tako, da mislim, da ni žejen. So se mi pa joške malo prilagodila na povpraševanje, glede na to, da že cca 14 dni ali celo več, dojim prvič okoli 4-5 zjutraj in niso več tako polne . Hvala bogu, sem se bala predvsem za gravitacijo. Že tako preveč dela svoje. Se še tipkamo.
|
|
|
|
RE: Avgustovke, kje ste 21.12.2005 8:36:23
|
|
|
|
Jessy
|
Morgen! Tudi midve sva že pokonci! Danes ponoči jo je nekej trkalo in je jedla ob 0.45, potem pa spet ob 2h...za naprej nisem čist sigurna, al sva jedli še 2x ali celo 3x. Vem, da je bilo pogosto in sploh nisem več sledila. Tia, hvala za izčrpne infomacije!!! Glede na to, da sem začela uvajat gosto hrano, sem začela tudi s čajem. Dojenja je tako nekej manj, tako da mislim, da je treba tud kaj dodatne tekočine ponudit. Bom pa poskusla to s temi čaji, ki si jih omenila. Kaki ji bom pa tudi ponudila, sam še ne vem, al ga bova danes jedli al pa počakam še 3 dni, ker imam namen hruško dajat naslednje 3 dni. Zoya, ti se le pripravi za na žur! Čeprav ti bo težko it, bo pol tolk boljše, ker sprememba fajn dene!!! Fajn se imej!!! Glede pediatrinje imaš pa prav! Naj se pizdi, če se hoče...saj smo mi starši! Bom jaz tudi povedala tako kot je, če me bodo kaj vprašale, če bodo pa težile, bom pa tud kak zagovor podala! A tiste, ki dojite, še uporabljate blazinice? Jaz jih še vedno vstavljam, čeprav se le redko zgodi, da bi kaj mlekca prikapljalo ven. Se mi zdi, da če bi bila brez, da bi me bilo skoz strah, da kaj ven pogleda!
|
|
|
|
RE: Avgustovke, kje ste 21.12.2005 8:44:26
|
|
|
|
zoya24
|
Blazinic čez dan več ne uporabljam že kakšnih 14 dni, čez noč pa obvezno. Ravno včeraj sem si jih pozabla našzimat in je bila zjutraj ko sem dojila, na drugi joški poplava. Pa sploh nisem opazla, dopkler me ni začelo zebst.
|
|
|
|
RE: Avgustovke, kje ste 21.12.2005 8:55:21
|
|
|
|
nanka
|
Dobro jutro naša popije čaja do 100 ml, ampak bi ga več, pa ji ga ne dam, ker potem mleka ne je. Pri nas je tudi pediatrinja precej oštra in mi že od začetka govori, da ji ne smem nič dajat do 6 m. Samo potem bi pa morala pri 7 m, že imeti dva obroka, enega sadnega in enega zelenjavnega. Jaz ji pa zdaj dajem samo par žličk, toliko, da se na okus navadi.
|
|
|
|
RE: Avgustovke, kje ste 21.12.2005 9:01:51
|
|
|
|
nanka
|
Jure .
|
|
|
|
RE: Avgustovke, kje ste 21.12.2005 9:21:50
|
|
|
|
Tiamo
|
Midve sva bile pa že pridne...Demi je spala jaz sem skočila pod tuš in si spooma umila še lase. Potem sva posesali in zlikali dve žehti. Sem pa ugotovila, da sem obarvala eno rundo belega perila, zdaj je vse umazano modro Demi se je malo nalezla nahoda od mene, danes ima zabasan nosek in kiha. Jure
< Sporočilo je popravil Tia74 -- 21.12.2005 9:23:05 >
|
|
|
|
RE: Avgustovke, kje ste 21.12.2005 9:29:04
|
|
|
|
zoya24
|
Jure vse najboljše!
|
|
|
|
RE: Avgustovke, kje ste 21.12.2005 10:12:53
|
|
|
|
nelči
|
Dan Vse najboljše Jure Sem hotela malo albume pogledat, pa še vedno ne gre. Tako, da veste. Glede goste hrane mi je v posvetovalici rekla, da naj nebi pričela s sokovi prej, kot pa po 2. cepljenju, ki ga imava jutri. Ampak jaz bom poskusila komaj po novem letu, nič prej. O zelenjavi pa je rekla, da naj poskusim kasneje, torej najprej sadje. Povsod drzgače govorijo in mislim, da je najbolje, da delamo po svojem občutku oz. kako tamali kažejo zanimanje. Nima se smisla držati pediatrovih navodil čisto do potankosti, ker itak ima vsak drugačno mnenje. Jaz pa Janu dam zelo malo čaja. Po moje dobi dovolj tekočine z mojim mlekom. Bom pa probala tako, kot Zoya, mu bom čaj ponudila popoldan, ko je manj prednjega mleka!!! Blazinice še vedno uporabljam, pa jih verjetno podnevi res nebi potrebovala več. Ponoči pa nujno (če lepo spi), ker drugače imam prave poplave na drugi joški Moj Jan se še tudi ne prevrača iz hrbta na trebuh (no, enkrat mu je čisto slučajno ratalo). Tudi iz trebuha nahrbet se prevrne le, ko mu je! Včasih se prevrne 5x zapored, potem pa mogoče par dni nič. Drugače pa dela ful trebušnjake, je pa pričel ful cvilit, da gre kar skozu ušesa. Miševi tudi jaz sem si včeraj vzela čas za nakupovanje daril in sem uspela vse nabavit. Sem ful vesela, da mi se ni več potrebno s tem ukvatjat Jana je pa pazila moja mama, ati ta teden dela popoldan. LP
|
|
|
|
RE: Avgustovke, kje ste 21.12.2005 10:18:51
|
|
|
|
nelči
|
Eno vprašanje! Tiste, ki dojite, ali ve jeste jabolka? Meni je rečeno, da baje napenjajo in je še sploh nisem probala. Pravzaprav se mi do sedaj še ni luštala, ampak zdaj pa bi pojedla kakšno
|
|
|
|
RE: Avgustovke, kje ste 21.12.2005 10:25:54
|
|
|
|
Jessy
|
Nanka, odkar je Neja dopolnila 3 mesece, jem popolnoma vse!!! Glede na to, da nekatere začnejo z uvajanjem hrane že pri treh mesecih in to pričnejo z jabolki, mislim, da tudi če ga boš ti pojedla, ne bo nobenih težav! Ti si ga kar privošči!!! Jan, vse naj naj! Jaz sem si pa zdaj uspela umiti lase, ko je zaspala, si jih moram pa še posušiti, predno se zbudi, ker bo takoj akcija za papanje!
|
|
|
|
RE: Avgustovke, kje ste 21.12.2005 11:04:55
|
|
|
|
petri85
|
Dober dan! Jaz sem tudi imela včeraj naporen dan. Je možek že ob 1ih prišel iz službe, potem sta mi pa moja fanta dala prosto za shoping! Sem preletala od Poncija do Pilata, da sem dobila vsa darila, ki sem si jih zamislila! Miševi tudi David se je atiju fajn pokakal. Pa korenčka sta jedla, baje sta imela hude borbe - je bilo vse oranžno, ko sem domov prišla :) Zato sem zvečer samo na hitro prebrala, kaj ste napisale, pa šla spat. Ugotavljam, da sem čist iz forme!! Vse najboljše Aljažu in Juretu! No, nam se je tudi že nekaj podobnega pripetilo kot Kety in Tini....smo bili v soboto na kavi pa je David sedel pri meni v naročju, tako da je opazoval okolico...kar naenkrat pa se je nagnil na mizo in udaril po kozarcu, ki je z vso vsebino (3 dcl) pristal na atijevih hlačah...je bil revež moker od pasu do čevljev, kot da bi ga nekam namočili, tako, da smo potem samo domov še lahko, ker je atija tako zeblo! Mi spet poskušamo s čajčki pa ni preveč uspeha Pa še vedno nismo dobili izvidov iz pediatrične, tako da bo očitno šele po novem letu 1. cepljen Sedaj pa likat....čau!
|
|
|
|
RE: Avgustovke, kje ste 21.12.2005 11:25:56
|
|
|
|
Tiamo
|
Punce še eno vprašanje, kaj imate vse od gos. pripomočkov za pripravljanje kašic in sokcov. Moja mami je naročila Magic Bullett iz TV reklame, dotalen bull sh... zgoraj vse zmelje, spodaj pa pusti cele kose. Ga je že vrnila in dobila denar nazaj. Imam palični mešalnik in s tem bom pripravljal kašice. Jaz bom kupila zdaj od TEfala Sezame. A ima katera ta lonec, kako se odnese? Bi pa kupila še kakšen sokovnik, samo ne vem katerega (iz TV reklame sigurno ne), pa da bi bil majhen, ne tok ogromen k so ponavadi. A obstoja kakšen majhen?
|
|
|
|
RE: Avgustovke, kje ste 21.12.2005 11:47:07
|
|
|
|
petri85
|
Nelči, jaz že dolgo jem jabolka, pa ni nobenih problemov. Pa tudi blazinice še vedno uporabljab. Tia, jaz vse zmiksam v multipraktiku (BOsch) v zgornji manjši posodici in se veliko bolje zmiksa kot s paličnim! Drugače imamo pa mi AMC posodo, ki je zares svojega dnarja vredna!!!!
|
|
|
|
RE: Avgustovke, kje ste 21.12.2005 11:58:31
|
|
|
|
Tiamo
|
petri sej imam un palični z nastavki, kot pri multipraktiku in se mi vse super zmiksa...
|
|
|
|
RE: Avgustovke, kje ste 21.12.2005 12:46:14
|
|
|
|
tajica
|
Ojla punce! Sploh ne pridem cvečdo računalnika!!! Preberem vas vsak dan, ko pa začnem pisati pa vedno kaj pride vmes, tako da,...... No sedajle Žaka oči merka, jest sem si pa vzela par minutk da vam kaj napišem!!! Uvajanje hrane nama gre odlično od rok, mali uživa 100 na uro in ko vidi žličko že na vse pšretege odpira usta!!! Čaja pa ne mara!! danes bo zamenjala cuclje na večjega in bomo videli če bo maral čaj, če bo bolj teklo!!! Oh sem zakomplicirala!!! Danes smo meli slikanje kolkov in je vse ok le hrustančka še nima, tako da moramo nazaj ampak šele marca!!! Je rekla da ga imajo nekateri prej nekateri kasneje!! redimo se super in ga že komaj nosim!!! Spanje je pa že 4 dni obupno!!! Za zjokat!! Npr.: spat sva šla ob 9 in se je zbudil ob 9.30 potem pa je nazaj zaspal šele ob polnoči - noro - potem pa smo se zbujali ob 2, 4, 5,6 in ob 8 smo vstali!!! To je že 4 dni!!! Taka okol skačem kot zombi!!! Ampak mulček ko se zbudi enkrat potegne joškico in takoj nazaj zaspi!!! Nevem ali je žejen al kaj??? Nevem katera je spraševala za plenice, ki jih kupujem v Avstriji!!! Kupujem Pamperske v mega packu kjer je 168 plenic in stanejo 27 evrov!!! Ceneje kot pri nas pa še boljša kvaliterta so!!! Nanka enkratno stanovanje mate!!! Noro dobro opremljeno!!! Evo me našedva že pogrešata, morm it!!! Se še tipkamo!! Lep popoldan vam želim!!! LP, tajica
|
|
|
|
RE: Avgustovke, kje ste 21.12.2005 13:58:38
|
|
|
|
zoya24
|
Jaz sem danes Žigi tudi pripravila jabolko kar s paličnim mešalnikom, mislim, da drugega sploh ne bom kupovala. Jabolke pa jaz jem že od prvega meseca, ker so mi rekli, če že katero sadje, potem jabolko. No pa razume te različne nasvete. Drugače pa tako kot Jessy, nekje od tretjega meseca, mogoče še malo prej, jem vse!!!!
|
|
|
|
RE: Avgustovke, kje ste 21.12.2005 14:25:50
|
|
|
|
nanka
|
No zdaj pa lahko malo zadiham. Ortodonta sva odpravila in je vprašala kdaj je Matic dobil prvi zobek. Dobil ga je pri 4,5m in je rekla, da je to precej zgodaj in da je bolje, če jih dobijo kasneje. Serviser je tudi pravkar popravil pralni stroj, tako da grem k novim pralnim zmagam naproti. ( velik kup, bom videla koliko strojev se bo nabralo). Danes sem ji zmiksala pol jabolčka in ga je pojedla. (jaz sem kupila podobno mašino kot je magic bullet, samo da je bil v akciji 6000 SIT in mi sadje spremeni v tekočo kašo). Ima pa tudi nastavek za sokovnik in se tudi dobro obnese.
|
|
|
|
RE: Avgustovke, kje ste 21.12.2005 14:29:33
|
|
|
|
Jessy
|
Jaz imam doma nek Boshev sekljalnik, ki mu jaz pravim kar bučka, ker je iz večje posode in pokrova, na katerem je taka buča. No, na to bučo pritisneš in že seklja. Sem mislila, da bom mogla postaviti Boshovega robota za miksanje, pa ga k sreči ni treba (preveč placa zavzame), saj se je bučka dobro odrezala. Je pa drgač palični itak najboljši za te stvari, sam jaz ga nimam! Pravkar sva jedli hruško. Sem skuhala pol hruške in jo zmiksala. Sem naredila bolj redko. Ful je jedla, sam sva imeli obupne težave (oz. sem jih imela jaz), saj je tako mahala z rokama, ko sem šla z žlico proti njej, da mi je večkrat celo žličko spraznila z mahanjem, še predno je prišlo do ust. Si lahko mislete, da sem jo mogla komplet preoblečt, ker se je čist popackala. Sem skor sigurna, da je tretjina hrane šla na slinček in za vrat! Kaj ve naredite, da ne mahajo z rokami? Sem ji mislila dat kakšno igračko, sam kaj ko takoj butne v usta, pol bi se pa še s tem matrala.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Očetov "objem" novorojenčka, ki ga...Toliko žalosti je na tej fotografiji, na kateri očetove rokavice objemajo novorojeno hčerkico, ki pa je on ne bo nikoli ...
Zadnje s foruma
Kopanje novorojenčka.
пеперутка16
Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?