|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Marčice
16.9.2005 16:23:38   
PiaM
SoncicaT, sem pisala pred 2 tedni na temo Telovadba, če bi ktera z mano hodila v Štorklja center na aerobiko za nosečke.Grem 1. v ponedeljek, je pa od 18. do 19.30 ure, če te bi zanimalo, da se mi pridružiš.

Mucica1, res je, so vsi prijazni, ko se trebušček vidi... Tudi jaz želim lep vikend vsem marčicam.

(odgovor članu katjandraž)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   Marčice
16.9.2005 16:43:42   
soncicaT
Sem slišala, da je na Štorklji kar drago, koliko pa je cena?

Mogoče se pridružim!

Lp

(odgovor članu katjandraž)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   Marčice
16.9.2005 17:02:45   
anajmad
No,pa da še jst poročam iz nuhalne.Bila sem kr mal razočarana,ker se je tok slabo vidl.Tud Puši je bil ful jezen,ker so imeli en nov stroj in sploh niso naštimal resolucije.Rezultat je več kot O.K.Rekel je,da v glavnem imam takšen rezultat,kot bi bila stara 25 let.Sem se kr oddahnila .Me je pa bilo kr strah,da bo slab rezultat,ko sem že tok stara.Drgač so mi še kri vzel,Puši je rekel da se nimam kej sekirat in da se vidimo na morfologiji.
Uf kr breme mi je padlo z ramen.No zdej pa lahko rečem,da smo pregural prve tri mesce.Še dobre pol leta pa upam,da bom lahko stisnila svojga pokeca k sebi.
en lp D.

(odgovor članu katjandraž)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   Marčice
17.9.2005 12:49:43   
mateja78
Hojla

Tud jaz vas lepo pozdravljam. Zadnje dneve preživljam pravo muko , kajti v četrtek so mi morali izpuliti modrostni zob. Danes so bolečine neznosne , ampak tablet proti bolečini nesmem. V lekarni mi je rekla da lahko samo lekadol pa še tisto čim manj.Nič ne morem bo pač treba potrpeti.
Drugače pa je vse OK, razen izcedek je bil včeraj zelo moker tako da sem se ustrašla da je kaj narobe. Danes pa je vse normalno.
Uf kako je težko ko si prvič noseča. Nikoli neveš kaj je vredu in kaj ni čeprav mi kolegice ki so že mamice pravijo da je vse to normalno.

LP Mateja

(odgovor članu katjandraž)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   Marčice
18.9.2005 14:04:05   
PiaM
Hi!
Tako, zdaj pa je še mene zgrabil prehlad! Sicer sem danes že malo bolje kot včeraj, saj pijem dosti čajčkov in limone ter malo medu ter spim v puliju, da se lepo pregrejem in mi to čudežno pomaga.Dobro, da se mi ni razbolelo še grlo, kar je drugače pri meni najslabše.Le iz nosa mi curlja kot zmešano.
Vreme je pa za v ...

Oj, Anajmad, kako lepo, da je je z bebico vse o.k! Tudi jaz sem bila presrečna po opravljeni NS!

Mateja78, tudi meni so pred 1 letim izpulili 2 modrostna zoba v enem mesecu in sem imela pri drugem tudi zelo močne bolečine in brez tablet ni šlo.
V skrajni sili mislim, da lekadol res lahko vzameš, glede na to, da si že v 16.tednu. No, želim ti, da bolečina čimprej mine.

Kje pa je kaj naša FionaP, je že dolgo ni bilo tukaj?

Čao, marčice, pišite kaj...

(odgovor članu katjandraž)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   Marčice
18.9.2005 20:37:09   
soncicaT
Helou, pa še jaz malce...

PiaM...jaz sem se pozdravila s tem, ko sem se nalivala s šipkovim čajem + limona, včasih pa samo voda in notri ful limone....grlo ne boli več...pa malo bolj sem se začela oblačiti.Tudi nahodna nisem več toliko...

Jaz sem se takrat ko sem bila prehlajena, prehladila še v vaginalnem predelu, sem imela zelo temno rumen izcedek,...dva dni, ravno takrat ko me je ful grlo bolelo in sem čaj pila. Ko je prehlad ponehal, je ponehal tudi izcedek.

Ja, ti izcedki, imam pa vseskozi tako belo-rumenega...že od začetka...upam da bo izginilo.

Zadnje dni mi je tebušček mal premali, me pa mal skrbi ker me ene dva dni občasno šraufa po trebuhu. . Ko počivam, to mine. Kja pa vem kaj je to za ena stvar.

30.9. imam naslednji pregled, ta teden grem pa spet mal dat preverit ščitnico.Jo sumim, da je mal povečana....



Skratka, veselim se jeseni, svoje bebe, seveda pa so prisotni rahli strahovi, bojazni...upam da bo vse ok...tako kot držim pesti za vse druge marčice.

Lepo se imejte, lep začetek novega tedna...

(odgovor članu katjandraž)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   Marčice
19.9.2005 9:51:09   
tasja23
Alo marčice!

Tudi jaz se po malo daljšem premoru oglašam. Mo je počutje se je precej izboljšalo in smo si lahko mal privoščili
A katera mogoče že hodi v ZD celje na vaje za nosečnice.
Kako ste zadovoljne in kdaj sploh potekajo. Al je karkoli drugega v Ce za telovadvo, ki je primerna?

Javite se malo celjanke in se lahko spoznamo na kakšnem miganju

Lep pozdrav vsem!

(odgovor članu katjandraž)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   Marčice
19.9.2005 10:10:42   
fionaP
Tale naša tema je pa že cela jara kača

Tudi jaz se pridružujem prehlajenim nosečkam. Meni vsak prehlad useka najprej na grlo in tako se danes že nalivam s čaji in podobno. Septolet si ne upam vzeti, a katera kaj ve, kaj lahko, pa da vsaj malo pomaga?

(odgovor članu katjandraž)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   Marčice
19.9.2005 10:56:30   
PiaM
No, očitno bi lahko ustanovile klub prehlajenih marčevskih nosečk.
FionaP, jaz ližem Mentomed pastile za otroke, ki so na naravni bazi medu in c vitamina.
Lahko ližeš tudi Granobil, Pušenjak pravi da tudi Septolete in Angal tablete.
SoncicaT, tudi mene tu in tam malo pošraufa, to bi naj bilo zaradi rasti maternice.
Jaz pa imam drugače malo problemov z očmi.Bolijo me namreč, če gledam TV ali dolgo berem ali zvečer, ko mi kašna luč blešči v oči in me začne potem še glava bolet in mi postane slabo. A ima ktera podobne težave? V četrtek imam pregled pri G in jo bom prosila za napotnico za okulista.Mogoče pa rabim očala?!
Ženske, danes sem zjutraj peljala hčero v šolo v zimskem puliju in prehodni, skoraj zimski, bundi - jakni.Brrr, tu je 9 stopinj, a bo že zima ali kaj?

Lepo se imejte, marčice!

(odgovor članu katjandraž)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   Marčice
19.9.2005 12:53:57   
mateja78
Hoj!

Tudi jaz vas pozdravljam. Bolečina po puljenju modrostnega zoba se je že malce pomirila. Drugače pa tudi jaz malce smrkam in kašljam tako vsi drugi. Je pač takšen prehodni čas. Zunaj je prav hladno tako da že pridno oblečem spodnjo majico da bo bejbici toplo.
Rahle bolečine v spodnjem delu so še vedno prisotne, tako da rajši ne telovadim in grem po službi raje počivat, saj sem vseskozi na nogah.

Ali katera od vas že uporablja kremo proti strijam ali kakšno drugo mazilo. Meni so priporočili mandeljevo olje.

LP Mateja

(odgovor članu katjandraž)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   Marčice
19.9.2005 19:07:19   
anajmad
Tudi jst v klub aaačččiiihhh marčevk.Prvo sem kihala,kot nora,sem mislila,da imam alergijo,potem sem pa le uvidla,da imam takšen nahod,da gorje.Sedaj je že malo bolje,ko me je burja prepihala.Jutri imam kontrolo. Mislim,da ne bo nič posebnega.Imam pa občutek,pa čeprav dvomim,da me neki že ščegeta tam spodaj.Samo po moje je nemogoče tako zgodaj.Toda nimam ne prebavnih motenj in ne napihnjenega trebuha,toda to se mi zdej pojavlja približno enih par dni in vsak dan močneje,pa to proti večeru .Resnično dvomim,da bi bile že brce.Naš mali pokec pa je bil na nuhalni ful jezen,ko ga je Puši mal porukal,se je tako zjezil,da je na vse kriplje mahal in delal prevale.Bilo ga je prav hecno videti.Drugače počutje :na momente še slabo,trebuh imam že kar viden,kile so še iste(na mojo srečo)drgač pa mal slabše spim.Ko grem lulat ponoči,potem ne morem več zaspati.Joj sem se razpisala,cel roman.
Lepo se imejte marčevke.
en lp D.

(odgovor članu katjandraž)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   Marčice
20.9.2005 9:51:20   
katjandraž
Oj!

Tud jaz se spet mal oglašam, pa na srečo med zdrave marčice. Moram hitro mal potrkat, k to vreme res ni za nikamor.

Naše dete se že tok premetava, da ga je v petek celo čutil. Ful mam srečo, ker ne spadam med suhice, za katere pravijo, da otročka prej čutijo. Zgleda, da bo pravi mali divjak. Pa še zelo dolgo ne bom suhica, če sploh kdaj bom, vsaj prbližno, ker sem se zredila že 6kg!!! Zdej sem se začela ful trudit, da se ne nažiram, da mi vsaj nekaj časa ostane na približno tej teži. Upam, da mi bo uspelo, ker lakota je huda stvar, sam to res ni več normalno, kok se redim.

Bom nehala težit s to mojo težo, k sm si itak čist sama kriva, bomo pa spet na +21kg pristali, pol pa ful dojit, pa bo šlo dol.

Mateja78, jst se že kar mesec al pa celo dva mažem s kremo proti strijam Sanosan, k je najcenejša v Sparu. Nekaj strij imam že od prve nosečnosti, kjub temu, da sem se pridno mazala z dragimi kremami, tko da ... Res pa, da sem se zredila k , tko da se je koža pridno raztegovala tudi po stegnih in bokih.

Marčice, lepo se mejte, božajte svoje trebuščke!

(odgovor članu katjandraž)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   Marčice
20.9.2005 12:39:14   
mucica1
Olja punce!

Najprej naj povem anajmad, da sem tudi sama reden član kluba nespečih ponočnjakov. Ko se sprehodim do WC na morem več zaspat nazaj in cele noči berem in gledam razne "zanimive" oddaje, ki se po TV vrtijo ponoči zjutri pa do kave takole zgledam .

Upam,da se bodo tile nočni pohodi kaj kmalu končali. Smo pa vsaj zdravi še zaenkrat in komaj čakam na naslednji pregled drugi teden.

Držim pesti, da se tole vreme vrne malo bolj v sončne tirnice, da se malo pogrejemo vsi skupaj.

Lepo se imejte,


(odgovor članu katjandraž)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   Marčice
20.9.2005 15:47:13   
anajmad
No,pa da danes poročam iz kontrole.Sem kar malo žalostna,ker sem imela slabe izvide krvi(premalo hemoglobina),povišan sladkor in zelo povišan pritisk 90/160.
Jej,stara sem že ,ni kej.Dala me je v bolniški stalež za tri mesce in redne tedenske kontrole.Saj po eni strani si mislim,da je bolje da poskrbijo zame,ko sem tok hudga že dala skoz,ampak po pravici povedano,si sploh nisem mislila,da bo tako.V glavnem sem se počutila tako - nosečniško,ne pa zdej .Danes sem dala ogromno krvi,na hektolitre - se hecam.Pritisk si moram redno meriti,pol bomo pa vidl kaj bo.Res sem žalostna .
en lp D.

(odgovor članu katjandraž)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   Marčice
20.9.2005 16:03:00   
fionaP
anajmad, ne bit žalostna, se boš malo spočila doma, pa kakšno dobro knjigo boš prebrala, pa male cunjice boš lahko na dan privlekla, saj bo luštno, boš vidla. Stresa definitivno ne bo, vsaj od službe ne.
Pa če zdravnica misli, da je za tebe in za otročka najboljš, da sta doma, jo je kar za ubogat.
Pa stran in en na usta!

(odgovor članu katjandraž)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   Marčice
20.9.2005 18:23:57   
soncicaT
Anajmad...saj bo...veliko pij, glasbo poslušaj , sproščaj se, jej čimmanj slano...bo že!

Jaz sem mal žalostna, jutri moj lubi odpotuje za en mesec.. , me kar zvija...

Drgač pa imam naslednji pregled 30.9. , uff upam da bo vse ok...

Merit pritisk je pa mene kar zmeraj strah, se mi zdi da nekak ne moremo fejst vplivat...malo s hrano, počitkom že, kar pa drugo..

Marčice držite se, čimveč cartanja pred tv-jem itd...pa bo...

LP

(odgovor članu katjandraž)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   Marčice
21.9.2005 12:22:58   
PiaM
Pozdravljene.

Anajmad, upam da se ti kri in pritisk kmalu poštimata in da boš hitro pregnala žalost doma. Ja, kot pravijo punce, malo preglej cotike in se pocarkljaj z in kakšno dobro knjigo preberi in se spočij. Res je bolje, da se ti malo bolj posvetijo!
Tudi mene je malce strah jutrišnjega pregleda pri G. Punce, a boste držale pesti? Zadnjič sem namreč imela glukozo v urinu tako povišano, da ni bilo več take barve na lističu... Ampak do zdaj nisem delala panike, ker bi naj bilo to verjetno od sladkega kakava, ki sem ga spila preden sem šla od doma in ga tam direkt polula!? Upam, da je res tako... Bomo videli jutri, če mi ne preti kakšna nosečniška sladkorna. Tudi jaz nisem več med rosno mladimi nosečkami. To mi bi še manjkalo.Zdaj, ko so slabosti popustile, da dobim še dieto? uhh...
Prehlad se mi še vedno vleče, iz nosa curlja 300 na uro.Pa ve, ste že kaj bolje?

Čao!

(odgovor članu katjandraž)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   Marčice
21.9.2005 13:46:09   
fionaP
Evo Pia, držim pesti, da bo vse v redu. Imaš drugi pregled ali že tretji?
Tudi meni je prehlad iz grla prišel do nosu in sem totalno zabasana. Prav grozno je, ker si ne smem Operila zvečer nasprejati v nos. Fiziološka je pa bolj blažev žegen. Upam, da se bom počasi izmazala iz tega, ker se mi sicer radi sinusi vnamejo.

Drugače pa trenutno berem knjigo Izziv poroda (Eva Hrovat Kuhar) in je prav fajn. Priporočam!

(odgovor članu katjandraž)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   Marčice
21.9.2005 17:58:50   
soncicaT
Haj, evo še mene....spet me vse gripozno boli. , mal me zebe, glava boli...prej ko sem šla iz službe, sem naenkrat posatala vsa slabotna, kot da se hočem cela trest, no sem hitor pojedla krožnik juhe, je bilo bolje.Pa mal mam boleč kašelj.

Huh, pa še sama sem sedaj...me je kar mal strah vsega skup, kako bom zvozila ta mesec.

Drgač nekega hudega apetita ni, zdajle pa grem en čaj ruknit.

Pa-pa

(odgovor članu katjandraž)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   Marčice
21.9.2005 20:46:53   
katjandraž
Oj, punce. Ste kaj bolje? No, jaz se pa nikol več ne bom hvalila, kako sem pa jaz zdrava, ker me že ves dan boli grlo ko , pa čisto rdeče je. Ne vem, če bom jutri za v službo, ker sem čist švoh. Bom vidla, kaj bo ponoči in zjutraj. Vsake tolk me mal v ušesu zbode, tako da ...

Pia, držim pesti zate , pa sporoči, kako je bilo; anajmad, upam da se ti pritisk in kri čimprej znormalizirata (izvoli enega metuljčka, da te spravi v boljšo voljo) . Soncica, nič ti nisem fouš, mojega trenutno ni (sam zdele zvecer do ene 23h), pa še vedno se spomnim, kako je bilo, ko je bil 4 mesece odsoten , čeprav je zdaj že od začetka maja doma.

Punce, držte se, grem počas mal ležat.

(odgovor članu katjandraž)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   Marčice
22.9.2005 10:12:57   
mucica1
Dobro jutro babnce!

Danes sem zelo dobre volje, ker mi je uspelo pravočasno prilesti na sestanek v službo že ob 7.00 (by the way se moram pripeljat od doma 75km), poleg tega pa še nisem bila nič zaspana, amprak pripravljena na konstruktivno debato.

Punce držim pesti, da se vsem zdravje čim prej vrne, ker tole je pa že za ****. Sploh ne upam nikamor več na obisk, ker vsi kašljajo in smrkajo, jaz pa še komaj bežim pred bacili.

SoncicaT se ti pridružujem tale mesec, ker moj tudi odpotuje na službeno pot za 1 mesec in bom sama, prvič odkar živiva skupaj. Me kar malo skrbi...ampak bom že preživela ob vaši družbi.

Lepo se imejte, pa javite, kako je bilo na pregledih.




(odgovor članu katjandraž)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   Marčice
22.9.2005 11:07:12   
soncicaT
Oj čao!

Mucica1..je kar malo lažje če veš da je še na na istem...saj po moje bo hito minilo...še sreča da smo v službah..tako je res mal hitreje.

Jaz sem šla danes mal za jesenskimi jaknami gledat, pa nč našla, od hoje me je že vse špikalo.

Dala sem tudi kri za TSH...upam da bo v mejah normale. ...ene par dni jo čutim da je povečana ščitnica.

Drgač me mrazi, v bloku še ne kurijo, huh , sem spala v puloverju, danes me še grlo boli in imam še vedno boleč kašelj.

Jaz sem tak hecna...prejšnji vikedn sem bila doma pri starših in seveda boleče grlo, in mi je mama dala za čvečit liste žajblja...in danes v lekarni mi reče žajbelj NE! ker ima neke snovi...edin grgram lahko...jaz pa sem svežega žvečila, huh...

Prvič noseče...pač nevedne srečke nosečke...kaj morem...vsega tudi ne morem vedet.Upam da ne bo posledic.

Skratka, šibam v službo, imejte se krasno v tem dežku, se beremo!

Pa-pa

(odgovor članu katjandraž)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: Marčice
24.9.2005 8:58:54   
Lara78
Živjo!

Forum je bil kar 2 dni malo nedosegljiv, jaz se pa še vedno lovim, da najdem priljubljene Marčice! user posted image

Saj ne vem, ali sem vam povedala ali ne, ampak sem si spremenila nickname in sem postala Lara78 iz 1.nosečka, tko, da boste vedele, če najdete moje poste še pod starim imenom.

Moje počutje je na srečo ok... nisem imela kakšnih slabosti, apetit me daje... trebušček raste, moji user posted image user posted image  prav tako. Naslednji teden imam pregled pri G, pa najbrž ne bo kaj poseben pregled, saj bom dala vodo! Pa tako rada bi pogledala, če je z mojimauser posted image user posted image  vse ok!!! A ima katera kakšne izkušnje, če dvojčke malo bolj pregledujejo???

No za zdaj toliko, oglasite se s kakšnimi novičkami!

Lp, LARA

(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: Marčice
24.9.2005 10:54:04   
Marina_
Zdravo marčice na prenovljenem RR!user posted image
Meni se je toliko zgodilo v zadnjih dneh da mi je prav pasalo da smo imeli na rr-ju blokado ;)
Padla mi je odpornost in dobila sem vnetjeuser posted image Ginekologinja mi je napisala canasten svečke.V petek pa moram še poklicat ,da vidim če ni še kakšna druga bakterijauser posted image
Drugače pa je z mojim user posted image  vse v najlepšem redu.
Izvedela sem tudi žalostno novico moje prijateljice,ki je bila noseča 2 tedna več kot jaz.Malo mi je vdarlo na psiho a hvala bogu imam ob sebi take ljudi ki mi znajo pomagat.
oglasite se kaj

_____________________________

Bivša Frizerka :)

17.2.06 je na svet prijokala naša zlata punčka KARIN



Karin

Marina

(odgovor članu Lara78)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: Marčice
24.9.2005 11:05:15   
anajmad
Men pa kr paše,da imam stalež.Lepo počivam,vsake toliko časa grem v pisarno,mal pogledat moje stranke,mal delam doma na računalniku(imam pač takšno službo,da lahko delam tudi doma),v službi sem povedala za moje stanje in so rekli,da vse prepustijo meni,kako bom obdelovala naprej svoje delo.Rekla sem,dokler bom lahko,ko ni težaško delo bom z veseljem delala,še pritisk se mi je uravnal,tako da res super.Upam,res,da se ne bo kej pokegljalo.V torek imam še kontrolo,vidi se mi že orng,še naša Katya iz RR-ja,ko me je včeraj vidla,je rekla,da imam ful velik trebuh.Bomo vidl,kaj še bo.
en lpuser posted image D.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu Marina_)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





V petek, ob 16. uri, sem doživela spontani...
"Imeli ste popolni splav. Nobenih znakov nosečnosti ni,« je dejal zdravnik. Prosila sem ga, naj mi to ponovi petkrat, k...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?