|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: APRILKE
11.1.2006 13:38:38   
KMALU

IZVIRNO SPOROČILO: eya

Verjetno si mislila 1 teden in ne 1 dan?

Sicer pa bom verjetno rodila kar v Lj-ker mi je najbližje. Pa ti?

ne po novem je moj datum 13.april

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 601
11.1.2006 13:40:28   
flecker1
Začela sem razmišljat, ali naj grem v MB na socialno uredit, kjer imam tam stalno prebivališče, začasno pa tu v Velenju. Naj grem kar zdaj prijavit stalno tu v Velenje, če se da tukaj kar takoj uredit v socialno, če bi komaj tu prijavljena? Glede paketa, saj ni tako veliko dela z njimi, napišem obrazec in dobim, ali pa denar mi nakažejo čez en mesec. Za porodniško pa itak dobimo obrazec, kjer v službi potrdijo in napišejo plače zadnjih 12 mesecev.
Kaj se res lahko uredim zdaj očetovstvo? Kolikor se spomnim, sem po rojstvu dobila rojstni list, očetovo ime pa nikjer, in sem mogla vse uredit, uh veliko dela je blo s tem. Mislim da bi kar raje prej uredila...

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 602
11.1.2006 14:17:49   
DrejcDrejc
Glede urejanja papirjev:
http://www.gov.si/mddsz/index.php?CID=15&ID=803#porodniski

Pa z  foruma post od Karin:
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=730832  )

Samo v info: pravkar sem izvedela, katere obrazce rabiš za porodniško prvih 105 dni (če si zaposlen in če koristi mati):
S1/1
S2/1
S1
S2
S6

za starševsko nadomestilo naslednjih 260 dni:
S1/3
S2
S2/1
S5

(dvakrat moraš izpolniti S2 in S2/1)

+fotokopijo bančne kartice
+fotokopijo osebne, davčne
+izpis zavarovanj ZZZS

obrazca DP-2 ni treba pošiljat!

za očetovski dopust pa:
S1/2
S2
S2/1
S6
S8
+zapisnik o priznanju očetovstva, če nisi poročen
+ fotokopijo bančne kartice
+naknadno moraš sporočiti, kdaj - katere dneve od-do bo koristil dopust

Tole pa o očetovstvu, če kateri kaj pomaga, ena debata s foruma revije Mama:

http://www.mama.si/forum/viewtopic.php?t=3741

Carpe diem!

http://drejcdrejc.moj-album.com
http://www.najblog.com/drejcdrejc/

(odgovor članu flecker1)
Neposredna povezava do sporočila: 603
11.1.2006 14:51:35   
maychika
Joooj DD kaj si pridna. Si se pa res potrudila in marsikateri olajšala delo in odgovorila na veliko vprašanj. Me pa samo zanima, če boš vedela...
kakšen izpis zavarovanj ZZZS se to rabi? A to pokličeš na ZZZS oziroma na internetu naročiš (lahko da je ta možnost)...? Vse ostalo mi je kolikor toliko jasno, saj sem v svoji službi izpolnjevala te obrazce za naše zaposlene (tiste, ki jih potrdi delodajalec), edino tole mi ni jasno...

Rdeč voziček ni nič nenavaden za fantka. Prav super barva je. Če je pa še bordo rdeča povrhu, pa sploh ni dileme. Brez obotavljanj.

Flecker ... čestitam za novičko o user posted image . Prav super...

Lepo bodite in smejte se...pa se bojo user posted image  smejali z vami.

M. user posted image

Tia in Neli....moji mali zvezdici

(odgovor članu DrejcDrejc)
Neposredna povezava do sporočila: 604
11.1.2006 23:22:23   
ksenija.
Spet se po dolgem času oglašam. Kar ne morem verjet, da se je začel že 28. teden. Jutri grem po inekcijo ker sem Rh negativna. JE še katera med vami tudi Rh negativna? Drugače je kar vse OK, samo pred božičem smo imeli en preplah, ko sem imela takšne krče, da se niti s kavča nisem mogla vstat. Sem mislila, da bom ostala v porodnišnici, pa mi k sreči ni bilo treba. Zmeril mi je maternični vrat (35 mm) in je rekel, da še ni nekega preplaha. Krči pa bi naj bili od železovih tablet in rahlega zaprtja. Sem se drugo jutro Donata napila in je bilo spet vse OK. Odkar jemljem te železove tablete, imam ful probleme z zaprtjem, pa še ogabne so tako, da se komaj pripravim, da jo pojem. 

Za dojenčka ne kupujemo nič, ker imamo vse še od prvič. Bomo pa šli v začetku februarja v Avstrijo po plenice, ker se ful splača, pa še kvaliteta je boljša. Pa bomo za obe bebici nabavili. Bomo imeli kar poln avto plenic. V prvi nosečnosti sem v Avstriji kupila plenice Pampers New born, ki so mi bile ful všeč, ker res niso nič premočile, pa se nismo ponoči nikoli previjali. Ko mi jih je zmanjkalo, sem iste pleničke (vsaj mislila sem, da so iste) kupila pri nas. In glej katastrofo, bili smo vedno mokri. In zakaj? Ker pri nas prodajajo Pamperske Made in Poland, v Avstriji pa dobiš Made in Germany. Pri nas dobiš te nemške samo v Mullerju. Je pa razlika med poljskimi in nemškimi pleničkami že na otip. 

Jutri si bom pa šla kar dvignit papirje za porodniško. Aja za tisti izpis zavarovanja sem v prvi nosečnosti morala iti iskat na ZZZs, mislim, da se ne da to niker preko interneta naročit. 

Uživajte v svojih brcikah.

< Sporočilo je popravil ksenija. -- 11.1.2006 23:23:50 >

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 605
12.1.2006 8:13:31   
Marelica
Pozdravljene user posted image , po dolgem času iz moje strani...

Moram priznati, da že celo uro buljim v ekran in berem vaše poste, pa mi je uspelo komaj na 23. stran priti. In ker se mi mudi (kot običajno), si bom napisano shranila na ključek, jaz pa se vam na kratko oglašam. Da ne boste preveč pozabile name in da ne boste mislile, da sem jaz pozabila na vas.

Božične praznike sem lepo preživela, novoletne pa sem prekašljala in prečajčkala - sem imela res trdovraten prehlad, čeprav na srečo nič vročine. Pa še glava me je dva dni bolela in nisem upala vzeti aspirina (lekadola pa nisem imela). No, zdaj sem se že spravila k sebi.

Detece je živahno kot le kaj. Ne spomnim se več, katera je napisala, da ji "leze po trebuhu" - in se mi je zdel tako posrečen izraz, ker se res tako čuti, da tudi sama to citiram. Glede na brce in premike se mi zdi, kot da v trebuhu večinoma leži povprek. In ravno to je razlog, da v postelji težko najdem udoben bočni položaj, ker mi začne ful brckat in se zbojim, da ga bom poležala user posted image . In ja, tudi najino dete je pravi ponočnjak in jutranji zgodnjež, ki svoji leni mami ne pusti spati - tako da se včasih nalašč stisnem k možeku, da še njega malo nabrca user posted image .

Če odštejem prehlad, na srečo nimam drugih nevšečnosti. Aja, Fe - dodatke jemljem in sem ful vesela, da je v obliki slastnega sirupa in ne ogabnih tablet. No, sem pa skoraj pozabila, da na čase vsakih 5 minut tekam na WC, pa zaradi kašlja mi je že ušla voda - zelo neprijetna zadevauser posted image .

Imena ste večinoma že vse obdelale, pa naj še jaz izdam najin izbor: za punčko Katarina in za fantka Dominik. Sva se z možkom kar hitro odločila, brez velikih premlevanj. Očitno imava enak okus, kar se tega tiče. Drugače pa dete še pridno skriva svojo skrivnost med nogami, čeprav me na vsakem UZ daje velik firbec.

Danes se grem V MB zmenit za materinsko šolo. Ksenija, ti bom kar tukaj napisala, da Ptuj pri nama odpade, ker nama je preveč iz poti. Moj mož namreč dela v MB in bova vzela tak termin, da bo po njegovi službi. Tako da škoda, čeprav sem se ful veselila, da bova hodili skupaj.

Da ne bom preveč dolgovezila, se zdaj poslavljam. Pošiljam vam zlati sonček, ki je ravnokar pokukal skozi okno. Pa čim manj nevšečnosti in čim več nosečniškega veselja vam vsem želim.

(odgovor članu ksenija.)
Neposredna povezava do sporočila: 606
12.1.2006 10:43:05   
kajča
Ojla aprilčice,

da se vam še jaz malo oglasim...na zadnjem pregledu pri g je bilo vse ok...krvi, voda uredu...dobila sem tudi potrdilo o predvidenem datumu poroda in sva šla včeraj že na matični urad, kjer je user posted image  priznal očetovstvo, ker pač še nisva poročena, da bo imela pikec na rojstnem listu že ime očeta. Šla sem tudi že na center za socilano delo po vse papirje za porodniško in očetovski dopust, res ful enih papirjev dobiš za izpolnit

pikec veselo brca, kakšen dan bolj, kakšen dan manj, verjetno odvisno tudi kako je obrnjen

sem pa pri G dobila tudi napotnico za oftamologa, da me pregleda in da mnenje, kakšno vrsto poroda mi priporoča...imam namreč kar visoko dioptrijo, pa mi je moj g rekel, da on v tem primeru vedno naredi carski rez, jaz pa se tega kar malo izogibam, pa tudi Pušenjak je mnenja, da visoka dioptrija ni vzrok za CR

glede oprema za malčka, pa sva sedaj uspela naročiti voziček, pričakujeva user posted image  pa bova imela tudi voziček rdeče barve user posted image user posted image
nimava pa še previjalne in mogoče bova kupila še novo posteljino za posteljco, čeprav sva eno lepo dobila, ampak bi rada imela svojo

zdaj se pa D day kar počasi že približuje, po eni strani mi je ful lepo in sem se celo življenje veselila nosečnosti, ker so mi nosečnice res lepe in zelo uživam, po drugi strani pa že komaj čakam na spoznam najinega pikca user posted image user posted image

Drejc Drejc vajino novo stanovanje je ful lepo, tudi naju čaka letos še prenavljanje in opremljanje stanovanja user posted image user posted image user posted image

glede slikic pa, vse imate že ful lepe trebuščke, bom tudi jaz čimprej dala gor svojo slikico

drugače pa bodite pridne in božajte svoje buščke

kajča user posted image

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 607
12.1.2006 11:44:09   
kaja29
hojla tudi mene dalj časa ni blo na forumu
in malo pregledujem, kaj je novega
a vas je že kaj strah poroda (jaz imam PDP 04.04) in komaj čakam, po drugi strani sem pa čist paf, ko se spomnem, da bo treba vse na novo od začetka, ker bomo imeli prvouser posted image

a ste že vse nakupile?
midva morva še ta glavne stvari (voziček, kozmetiko, kakšno flaško in dudiko....) sam ne smeva pretiravat

lp

p.s. koliko ste se pa že kaj zredile, jaz sem kar sama nase huda, ker sem šla že 10kg gor, pa kar naprej nekaj migam, pa jem tudi ne pretirano (včasih me kakšna sladkarija premami)

(odgovor članu kajča)
Neposredna povezava do sporočila: 608
12.1.2006 12:16:10   
flecker1
Sama sem tudi zredila 10 kg, samo še 3 mesece bomo še zredile, potem pa bomo izgubili nekaj kg. Ne se sekirat,user posted image

(odgovor članu kaja29)
Neposredna povezava do sporočila: 609
12.1.2006 13:45:40   
Anonimen
Kajča, glede dioptrije: tudi sama imam kar visoko dioptrijo, pa so mi še vsi zdravniki (ginekologi in okulisti), s katerimi sem se pogovarjala rekli, da pod pogojem, da je z očesnim ozadjem vse OK, potem lahko porod poteka povsem normalno (lahko zaključek z vakumom), saj je veliko večja verjetnost komplikacij pri CR, kot pa da bi ti odstopila mrežnica zaradi napenjanja.
Ko boš šla na pregled, ti svetujem, da s sabo vzameš sončna očalauser posted image . Tiste kapljice za pregled očesnega ozadja ti tako razširijo zenice, da potem še kakšno uro vsaka malo močnejša svetloba zelo moti. Ni pa pregled nič boleč, da te ne bom preveč prestrašila. 

Drugače pa sva bila danes z možekom na pregledu, je vse ok, samo malo se pozna veseli december na kilah, vendar sem se že s 1. januarjem zavestno odpovedala vsem potičkam in od takrat se je teža ustavila oz. napreduje po normalnem tempu. Jutri grem še na pregled za sladkor, bolj preventivno, kot karkoli drugega, ker imamo po moji strani družine sladkorno, čeprav je bil moj do sedaj odličen.

Veliki nakupi vozička in lupinice pridejo na vrsto naslednji teden, konec meseca pa nekaj dni v toplicah. Juhu, komaj čakam malo oddiha. Pa bom spet jedla user posted image user posted image user posted image , v tem hotelu imajo preverjeno dobro hrano.

(odgovor članu kajča)
  Neposredna povezava do sporočila: 610
12.1.2006 13:54:57   
Katjusa
Punce zivjo!

Ksenja tud jst mam negativen Rh tko da grem tud po inekcijo 25. Dej sporoc kam dobis inekcijo in kako to zgleda je to cist navadna inekcija?

Vceraj sma bla z dragim v materinski super je blo sma ful veliko nas je blo pa v malem prostoru tak da to ni blo ravno fino drugace pa so bli skoraj vsi ateki polek:) govorili smo o prehrani predvsem pa o negi dojencka o previjanju kopanju umivanju.... Kr zanimivo! Naslednjic bomo govoril o porodu kar me se bolj zanima:)

Vidim da se punce veselo odpravljate v toplice mi2 sma tud misla it mal na dopust pa sem zdej se enkrat vprasala G ce se lahko kopam v termalni vodi pa je reku da v ne prevec topli in da nej bo kopanje dolgo najvec 15 min.... to se mi zdi pa brezveze k sem ful velika obozevalka vode in ko se spravim not ne morem bit not 15 min pa pol pol ure do uro zunaj pa spet 15 min kopanja..... tak da sma se zmenla da si boma reje kupla novo dnevno na dopust bomo pa sli pol trije!

Punce lepo se mejte pa nej vas soncek ne zavede ce greste ven se toplo oblecite ker skozi okno je videt prav prijetno in toplo zunaj je pa precej mrzlo:)

LP Katja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 611
12.1.2006 15:11:10   
eya
Ankica in Kajča, kako veliko dioptrijo imata? Jaz imam -4,5, vendar me o tem ginekologinja niti vprašala nič ni, ji moram mal omenit. Pa naslednji teden grem tud na pregled in očala, ker sem do sedaj nosila stalno samo leče. Za nočna vstajanja pa so očala bolj praktična...Tako, da se bom tudi pri okulistu lahko mal pozanimala.

Tiste, ki ste, ali pa boste v kratkem kupile vozičke-za katerega ste se odločile?

Ja, kg...Jih je že tam nekje +9...naslednji teden imam pregled pri ginekologinji in bo verjetno +5 v sedmih tednih; me bo sestra verjetno oštela...pa kaj hočem. Saj hodim na aerobiko za nosečnice, pa včasih na kak sprehod, jem tudi dokaj zdravo (no, vsaj kakšen dan bi se lahko odpovedala sladkarijam).

Pa faj bodte!

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 612
12.1.2006 15:15:44   
halena
Hej.hej!
Res je pogled skozi okno krasen!Ko pa zagledam svoj avto,ki je kot iz skrinje,pa me niti ne zamika,da bi se kej pomolila iz bajte!
Lepo je brati vasa sporocilca.Vse(razen kiluser posted image )je tako pozitivno,da smo res zdej v najlepsem obdobju nasega poslanstva!Ankica,uzivaj v toplicah!Jaz imam se danes fobijo pred toplo vodo(rizicna nosecnica zaradi krvavitev)user posted image .Doma imam savno,ki je se nisem sprobala in jo tudi se en cajt ne bom,pa me kar lomi,ko gledam mojega dragega kako uziva v njej..Tako je zdaj to!Se malo bom potrpela,potem si bom pa na veliko privoscila vsa ta razvajanja v termalnih uzitkih!
Tut jst sem sla 10kil goruser posted image ..Sicer mi G ni nic tezilauser posted image Cukr sem imela tut normalen,tako,da sem se odlocila,da mi glede kil do aprilskega dan Dja dol visi!!user posted image
Itak nimas kej,same od sebe skacejo gor pa ce pazis al pa ne!Brez vezeuser posted image
Glede opreme me zanima,ce si je katera umislila previjalno doma narejeno?
Vse imate krasne trebuscke!Jst nimam digitalca in ne morem pokazati gnezdeca kjer se zabava nasa zabica!Je pa tam-tam!
Ponoci zelo tezko spim,ker ne morem najti prave pozicijeuser posted image .Ponavadi zaspim kar na hrbtu in potem zacutim kako se nasa zabica rita po trebuhu,da imam kdaj kar celo bulo na eni strani!Drugace je pa pridna in do zdej so noci mirne..
Opazila sem tut,da vec kot tolk sploh ne morem pojest,ker mam takoj zelodec poln in ni vec prostora za ostalo.Pa zgaga je zelo pogost pojav zadnji teden..
Waw!Kolk sem se razpisalauser posted image !!
Lep soncen dan!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 613
12.1.2006 15:29:20   
DrejcDrejc
Halena, previjalna mizica je lahko čisto improvizirana, saj za to ne rabiš ravno tistega kosa pohištva iz trgovine. Lahko uporabiš kakšen obstoječ regal ali mizo, pazit moraš po moje le to, da je dovolj velik in visok, da si ne polomiš križa s sklanjanjem. Ko imaš otroka gor, pa tako moraš ves čas biti pozoren nanj, ker s parimi brcami že lahko zleti na tla, če se stran obrneš... Če že imaš kakšen element v sobi ali pa preseliš kakega drugega, je po moje čisto fajn. Rabiš samo še previjalno podlogo, pa seveda kup malenkosti, ki jih pri previjanju uporabljaš... Jaz bom porabila obstoječe pohištvo, en regal, tako visok kot je miza, ta vikend bom malo prebarvala, da bo zgledalo novejše in to je to.

Carpe diem!

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 614
12.1.2006 18:13:34   
Anonimen
eya, jaz imam dioptrijo -13 (kar precej, a ne). Bolj problematične so dioptrije nad -8, vendar ni važna samo dioptrija, pomembneje je, v kakšnem stanju je mrežnica, če je dobro prekrvavljena in dobro pritrjena. Ko sem jaz šla delat pregled očesnega ozadja, mi je okulistka rekla, da je glede na dioptrijo v zelo dobrem stanju in da lahko brez problema rodim po naravni poti.

Jaz si previjalne ne bom kupovala, ker nimam dovolj prostora v stanovanju, bom malo improvizirala, ali si bom kupila sam previjalno blazno, še verjetneje pa en kos 5cm pene, ki jo bom potem oblekla v blago, na eni strani pa zašila gumbe, da bom lahko dala prevleko prat.
Voziček bo Peg Perego Pliko3. Dolgo časa sem gledala Quinny Speedyja, pa je potem zaradi nekaterih stvari prevladal Pliko: ker ima lok, naslonjalo se položi v ravno, sprednja kolesa se vrtijo 360° (se sicer tudi pri speedyju), večjih koles pravzaprav ne rabiva, ker bom voziček uporabljala večinoma po mestu. Pa še lahek je in zelo komot se ga spravi. Sicer me je en kolega prepričeval, da vozička sploh ne bom nikoli rabilauser posted image , samo si res ne predstavljam, kako bi hodila po opravkih s tremi vrečkami nakupov in otrokom  v rokah.

LP
Ankica

Neposredna povezava do sporočila: 615
12.1.2006 18:31:47   
KMALU
Da ne bi rabila vozicka? Uf, tale je pa dobra...user posted image
Ce ne zaradi druga, potem zato da das noter poleg user posted image  tudi vse kar za njega rabis(vodica, sokec, mleko,..., igracke, knjigice) pa kar rabis zase....  Da o tem kar si rekla ( nakup ) sploh ne govorim..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 616
12.1.2006 22:44:37   
ksenija.
O marelica si se le oglasila, jaz pa sem ravno včeraj študirala na tebe. Vidim, da si kar malo na internetu. Ti bom na ZS poslala svojo mobitel št, pa me lahko kaj pokličeš. V materinsko greš torej v Maribor. Kaj pa rodila boš na Ptuju? 

Katjusa jaz sem bila danes torej na inekciji. Saj ni noben bav-bav. Izgleda čisto navadna inekcija, dobiš pa jo v tazadnjo. Sploh ne boli, no malo, ko ti jo zapiči, potem pa nič več. Moraš pa še potem po inekciji pol ure tam sedet, ker se baje nekaterim lahko začne kaj motit ali pa bit slabo. Drugače pregleda danes nisem imela, ga imam komaj 12. februarja, ko mi bo naredila tudi UZ, ker še naša pikica ni obrnjena.

Kmalu, veš saj se mogoče res nerodno sliši, da ne bi potrebovala vozička. Mi smo ga prvič potrebovali hudo malo, Zala se nikoli ni rada vozila v vozičku. Se je drla kot da bi jo dajal iz kože, je imela veliko rajši, če smo jo nosili, da je lahko gledala okrog. MAlo boljše je bilo, ko je začela sedeti in je lahko opazovala okolico. Ampak tudi to ni trajalo dolgo, ker potem pa je ugotovila, da ima tudi noge in se je potem vedno hotela vozička držat in hodit zraven. Od šestega meseca, ko je začela sedet se je veliko rajši vozila v triciklu. Sem bila včasih kar jezna, ko sva šle na sprehot z vozičkom, sem jo nosila, pa še vozek zraven tišala, sem bila kot kakšna mula. Najlepše je bilo, če je bila zaspana in je v vozičku zaspala, potem sem imela vsaj malo mira. Upam, da se bo naša druga pikica rajši vozičkala. 

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 617
13.1.2006 7:39:41   
kajča
Ojla,

Ankica hvala za izčrpno obrazložitev, jaz imam dioptrijo -8 in pri zadnjem pregledu očesnega ozadja je bilo vse ok. Moj g je očitno bolj starih nazorov, ker bi mi on kar carski rez napravil. Ker bom šla rodit v Lj mi ga samo zaradi dioptrije definitivno ne bodo delali.

Glede kil ste govorile, jaz sem pridobila +8 do 28t in jih imam sedaj 58, samo sem bolj majhna.

Previjalno bova pa tudi midva naredila doma sama, moj user posted image  je pravi mojster v delanju pohištva, čeprav ni mizar. Samo še zrisat jo morava.

zvezdica, kako napreduješ z diplomo?

Aprilčice lepo se imejte in maksimalno izkoristite vikend user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ksenija.)
Neposredna povezava do sporočila: 618
13.1.2006 8:57:57   
*zvezdica*
Dobro jutro!

Huraaaa petek! Pa smo ga dočakali! Pa še sonček se nam obetauser posted image !

Se že veselim jutri, ko greva v Ikeo mal za pikca zapravljat..no, prioriteta nama je kupit previjalko...pa bo sigurno še kakšna malenkost v voziček padlauser posted image . Potem pa še v HM mal pogledat, čeprav se mi ne zdi več smiselno nosečniških cunj kupovat za slabe 3 mesece. Obvezno pa rabim kak moderček. A je katera kupila še moderček za dojenje? Premišljujem, da bi blo še najbolj smiselno kar tacga že kupit. Kje pa to sploh prodajajo...a v navadnih trgovinah s spodnjim perilom tudi?

Včeraj sem se prijavila na materinsko šolo in se nama začne 1.2. Komaj čakam!

Glede kilc...pridelala sem jih slabih 10...kar nekaj, a neuser posted image . Mah se ne obremenjujem s tem...dokler se jaz dobro počutim pa se men ne zdi preveč mi je čist vseen kaj tehtnica kaže!

Kajča, glede diplome....khm khm....bo bo..rečmo...eno proti lenobno inekcijo bi rabila user posted image ..ampak če sem obljubila, pol bom to tud naredila..tko da BO!

Lep vikend vsem

Marcel in Zarja

(odgovor članu kajča)
Neposredna povezava do sporočila: 619
13.1.2006 9:37:26   
DrejcDrejc
Zvezdica, le potrudi se z diplomo, po aprilu bš imela res zalo malo časa in je veliko bolje, da imaš to skrb za sabo, kot pa da ti kot ena zoprna slaba vest ves čas visi nad glavo!!! Tudi jaz sem za dva izpita in diplomo rabila dobri dve leti - zato, ker sem šla delat in izklopila študentsko življenje, potem se mi je pa slaba vest vlekla in vlekla v neskončnost. Verjemi, da se ti odvali taka skala, ko prideš z zagovora in veš, da je končno vse mimo. Pa ni potrebno veliko, teden, dva, mogoče tri resnega dela in to je to.
Go Zvezdica, go Zvezdica! user posted image

Kdo je omenjal sonce? Tukaj imamo temačno jutro, nobenega znaka o soncu, je pa fino, da je petek in odštevam ure do brezskrbnosti vikenda. Res se mi ne da več hodit v službo, no ampak do konca februarja bom pa že potrpela, če bo le vse vredu. Ravno danes sem si izračunala porodniško, pa vidim, da bo kr šlo skozi. Porabila bom še kakšnih 15 dni dopusta pred porodniško, pa bo. Do kdaj pa ostale delate, ki ste še aktivne?

Hm, IKEA, zdajle bi pa res šla šnofat gor. Kinderpet rabim, a imajo kaj pametnega? Imajo katalog na internetu, a ne? Pa košaro za umazano perilo, sigurno imajo kaj luštnega, ne pa samo tisto plastično sranje od Curverja, ki je pri nas po vseh trgovinah. Malo poročaj, Zvezdica, če imajo kaj finega, ko prideš nazaj.

Carpe diem!

(odgovor članu *zvezdica*)
Neposredna povezava do sporočila: 620
13.1.2006 11:03:08   
kajča
Midva sva tudi prijavljena na materinsko šolo 01.02.

Glede modrčkov za dojenje pa tako, jaz dva že uporabljam, sem mislila, da jih bom imela po porodu za dojenje, pa sta mi že sedaj komaj prou user posted image user posted image user posted image , moram počasi mislit na nov nakup

DrejcDrejc jaz pa zadnjič delam 17.02., še en mesec user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Porodniška se mi začne 11.3., prej pa moram še izkoristiti letošnji in še nekaj lanskega dopusta, da mi ne bo propadel. Komaj čakam, da bom doma.

Vsem želiva z user posted image  en res lep vikend

Neposredna povezava do sporočila: 621
14.1.2006 10:16:44   
kaja29
hojla
a ma katera od vas podobne težave kot jaz?user posted image
zadnje čase mi trebuh otrdeva, potem ga mal pobožam, se uležem in je bolje
od četrtka pa zelo slabo oz. skoraj nič ne čutimuser posted image , brcike so ble prej ful močne  pa intenzivne zdaj pa komaj kakšno opazim
me je prav groza, rok imam pa 04.04., pri ginek pa pregled šele v torek
do takrat bom že čist živce zgubilauser posted image

(odgovor članu kajča)
Neposredna povezava do sporočila: 622
14.1.2006 10:57:08   
KMALU
Bebice so tako kot ljudje razlicne- ene zivahne, ene malo manj. Pa tudi one v trebuhu kdaj pocivajo, spijo in so lene... Tako da ne skrbi in pocakaj na pregled. prepricana sem, da bo vse ok.

(odgovor članu kaja29)
Neposredna povezava do sporočila: 623
14.1.2006 11:22:04   
halena
Kaja nic ne skrbi!Mogoce pa ze potrebujes malcek vec pocitka!Sej,ce je trebuh trd,tako ne mores dobro cutit brcik..-zato raje veckrat na dan vrzi noge v luft in malo pocivaj,sploh pa proti veceru.
OOOOooh,jst bi sla tut kej do Ikeje,pa se mi zdi to cel projekt+izlet..user posted image
Ja,DD,glede previjalne sem se itak odlocila,da jo bom zimprovizirala!In sicer bom kupla en dooolg kuhinjski predalnik in ploh za previjanje bom dala delat kakemu majstru,le da bo imel vecjo delovno povrsino.Ko mizice ne bom vec nucala,bo uporaben predalnik za nogavice,gatke,..ali pa za solske stvari(?)-ploh pa samo od zadaj odrezem,da ni vec tako sirok..
Vceraj sem dobila posiljko cunjic za naso malo zabico!!Kako je to nekaj krasnega!Sploh ne morem verjet,da bo cez par mesecev vanje oblacila mojo puncko-zivo puncko!!Noro!Vcasih kar bluzim,ker si sploh ne predstavljam,da se mi vse to zares dogaja in da ne sanjam..Svasta!user posted image
Jst sem materinsko solo dala ze decemra skozi in je blo super.Sla sva pa toliko prej bolj zaradi druzbe,ker pol marca,nic ne veva,kako in kaj se nama bo se dalo skakat,verjetno bom sla takrat sama na par predavanj in pa seveda na telovadbo,ki je bila ze v prvo krasna poteza!user posted image user posted image user posted image user posted image
Za vse ljubiteljice dobre krvi in zlahtne kapljice,pa sporocam novico,da sem izpraznila prvo flasko terana in se ze veselim dneva,ko odprem novo posijlko,ki sem jo dobila vceraj direkt iz Krasa!!Cin-cin!user posted image

Lep vikend vsem in prijetne nakupe v Ikeji,Zvezdica!
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kaja29)
Neposredna povezava do sporočila: 624
14.1.2006 19:52:02   
Pokora
kaja29!
meni trebušček otrdeva že od 19.tedna. Zadnje čase vedno bolj na gosto. Predpisali so mi počivanje in ker se mi to dogaja res na gosto - včasih tudi na 5, 10 min so me dali na bolniško, da res počivam. Ne bi te rada strašila, ampak v materinski šoli je babica že prvo predavanje začela z otrdevanjem trebuščkov in nam zabičala da moramo počivat, počivat, počivat. Meni so celo napovedali ker se mi to dogaja tako na gosto, da lahko pristanem v porodnišnici, kjer mi niti za na WC ne bojo pustli vstati, tako da jih zdaj res ubogam in počivam. Je babica v šoli rekla da je bil v decembru to tudi en od vzrokov za tako veliko število prezgodnjih rojstev.
Pomembno je da ko se pojavi krč (to so že lažni popadki), ga moreš predihati tako kot popadek. To pomeni da skozi nos počasi zajameš zrak v trebuh (ne v pljuča) in počasi izdihneš skozi usta. To delaš dokler ne popusti.
Malo daj vse obveznosti na stranski tir, da se ti to otrdevanje ne bo stopnjevalo.
Aja, ko mi trebušček otrdi, tudi jaz ne čutim mladička, ampak potem ko popusti, navadno prav ornk brcne kot bi mi hotel povedati da mu to ni všeč user posted image
Če te pa preveč skrbi, drugič ne čakaj na redni pregeled, ker se v takem stanju lahko kadarkoli oglasiš pri ginekologu in to brez naročanja.

Drži se!

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?