|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: APRILKE
2.1.2006 23:21:47   
maychika
Oooo, aprilke. Srečno v novem letu... letos bomo vse postale mamice (in en ati...zaenkrat)... Se bliža čas, ko bomo s "kovčki" hiteli proti porodnišnicam po naše največje izume...

Ankica..ne omenjaj glavobolov. Veš kakšne hude sem jaz imela še do pred kratkim. Ne pretiravam, ko ti rečem, da sem imela tako hude glavobole (najprej za očmi, potem pa kar po celi glavi), da je bilo za znoret cel mesec in pol...brez prestanka, kar pomeni ponoči, zjutraj, čez dan...non stop. Tako, da sem že obupala. Sem šla k zdravniku in me je napotuil k okulistu (ni bilo to), potem pa še na pregled ORL (ušesa, nos, grlo), kjer sem prišla na vrsto že po končanih glavobolih, pa vendar je rekel, da imam otečeno nosno sluznico in bi lahko bilo zaradi tega. Pa mi je samo predpisal, da si vsak dan izpiram nos z Aquamarisom ali tisto drugo raztopino. Ampak, če te glava boli noč in dan in ne upaš vzeti tablet je pa hudo. Jaz sem se potem kar težko prepričala, da kakšen lekadol ne bo škodil, čeprav mi niti to ni pomagalo. No...hvala bogu je zdaj vse v redu. Upam, da do konca nosečnosti.

Ja, res bi se lahko prijavil še kakšen ati, pa se mi zdi, da nekateri mislijo, da že "mamice" dovolj raziskujejo po internetu in se pogovarjajo med sabo, je pa res fino, ker marsikaj izveš, če pobrskaš po drugih forumih.

Lep začetek leta vam želim. Pridni bodite in ne garajte preveč.

Kako ste se imeli pa za novo leto?

LP, M.

Tia in Neli....moji mali zvezdici

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 551
3.1.2006 9:51:51   
halena
Skratka-user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image obilo srecnih,zdravih in lepih dojenckov vsem novopecenim mamicam!!!
Jst pijem Fe sirup Floradix Floravital in si ne predstavljam,da bi lizala tiste bombone,ker je po moje okususer posted image
Sem pa opazila,da se mi je zadnji teden zacela voda nabirat v telesu.Pa bolecine v krizu so cedalje bolj nadlezne in brez kosmodiska komaj se hodim-a ima kaka tut take tezave.Jst mam bolj drobno konstrukcijo in tezko nosim vse te kile(+10!!-zacela sem z48-49kg).Jem normalno hrano,sladkega se skoraj ne dotaknem,pa tut pojem ne veliko,ker se mi zelodec hitro napolni in potem tako ni vec prostora v telesu,ker imam tut trebuh dokaj velik..(PDP 22.4.)Zdej v petek imam pregled in bo G spet tezila zaradi kil..Konstantno grem 3kg na mesec gor,pa ce se tako pazim.Sicer pa me kile ne skrbijo toliko-skrbi me kako jih bom nosila se toliko casa in potem bo tudi porod tezji..user posted image
Bodite fajn ,vsem ki se delate pa zelim lep delovni skok v Novo leto!
user posted image

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 552
3.1.2006 21:06:03   
jota
Lep pozdrav vsem aprilkam!

Sem nova tukaj med vami. Sicer vas redno berem,pišem pa bolj poredko. Včeraj me je zagrabila panika, ker še nimam nič pripravljenega za bodočega člana ali članico, pa sem vsem aprilkam pisala na forum Nosečnost in porod. Vidim, da sem se zafrknila, ker me je Kmalu prijazno opozorila, da naj se preselim na ta forum. Torej - kako kaj pri vas potekajo priprave? Mene kar glava zaboli ko pomislim, kaj vse moram še posotorit. PDP imam namreč 2.4. Koliko ste se pa kaj poredile? Jaz sem pridelala dodatnih 6 kg (ne upam pa si stopit na tehtnico po teh praznikih - ha, ha). Bom počakala na konec tedna. Kaj pa služba? Ali vse še delate, ste na bolniški, ...?

Uživajte v nosečniških radostih in crkljajte svoje user posted image in user posted image .

Lp.

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 553
3.1.2006 21:15:39   
KMALU
Pozdravljena "nova"

Jaz imam ze vozicek, lupinico, kosaro, previjalno mizico z banico in posteljo. Vsega tega ne bi imela, ce ne bi zivela v tujini in sem praznike izkoristila za to, da v Sloveniji vse nakupim. Ko pridem tik pred porodom nazaj, zelim imeti z vecine vse pripravljeno.
Nimam pa se oblekic, plenic in ostalih pripomockov za dojencka, saj mislim, da bom prisla toliko prej, da mi za to ne bo zmanjkalo casa...

Ti pa imas za nakup se sigurno 3 mesece casa, tako da naj se ti nikamor ne mudi in lepo vse preglej, da bom na koncu izbrala tisto, kar ti je res najbolj vsec in bos zadovoljna...

.. glede dela... Jaz ne delam, tako da sem ves cas "na bolniski" in uzivam kolikor se le da.. Ko pride user posted image  bo tako ali tako dorendaj in ne bomo mogli kar tako lenarit...

Pridelala pa sem ze 12 kg, a sem bila pred zanositvijo presuha za 9 kg, tako da se ne sekiram prevec... Zgleda, da moj user posted image  to potrebuje, sa nic ne pretiravam s hrano, sploh pa ne z nezdravo pa sem se kljub temu toliko zredila...
.. sicer pa- ce bomo dejavne po porodu (malo teka, fitnesa, dojenje in sprehodi), nam bodo kg kar sami skopneli....

Lep vecer se naprej...

(odgovor članu jota)
Neposredna povezava do sporočila: 554
4.1.2006 8:10:56   
DrejcDrejc
Ojla Jota (a jota pa kranjska klobasa, al brez? user posted image )! Začetek januarja je, torej imaš še lepe 3 mesece do poroda. Odšteješ enega, za vsak slučaj, če se mali odloči priti prej, pa še malo zaradi velikega trebuha... pa ti še zmeraj ostaneta cel januar in februar. Zato ne delaj panike glede nakupov, saj je še dovolj časa in tudi marsikatera izmed aprilk še ni bila po nakupih - jaz sem idealen zgled, ker za malega nimam še NIČ (razen enega slinčka in stekleničke - iz revij). Počaaasiiii... januarja si vzamem čas, da razmislim, kateri vozek bo pravšnji, konec meseca ali pa februarja pa nakupimo, kar je nakupiti treba. In še nimam seznama, sem še malo zmedena glede vsega potrebnega... Pa si bom že s forumom pomagala :-)
Do zdaj preprosto še ni bilo časa. Zdaj pa bo čas, da prebelimo otroško sobico in naredimo v njej red, potem pa v nabavo kinderpeta itd. Je katera opazila, da sem v moj album vtaknila fotke naše novoletne jelke?
Pozdravček vsem!

Carpe diem!

http://drejcdrejc.moj-album.com
http://www.najblog.com/drejcdrejc/

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 555
4.1.2006 8:51:03   
*zvezdica*
Hej aprilčice, mladi ati in "ta nova"

No, pa smo zakorakale v novo leto...s še malo večjimi trebuščkiuser posted image . Moj razbojnik je včasih tako živahen, da me prav strese in zaboli ko sune. In to obvezno ponoči, ko spim....jah, zgleda da bo živahno dete!
Nama so konćno dostavili voziček (sva ga naročila po internetu iz Nemčije). Moj user posted image  je bil ves navdušen...in je že vadil po stanovanju gor in dol kako bo vozil malegauser posted image .
Naslednji konec tedna greva v Ikeo pogledat za previjalko in kakšno omarico. Že vidim, da bom kar bolna od vseh prekrasnih stvari za dojenčke....dobro, da so finance omejene, drugače bi kar vse najraje imelauser posted image .
A ve tudi že komaj čakate novega člana? Meni se že tkoo vleče.....najraje bi vidla, da bi bilo že nekje konec marca...da bi bil kmalu april! Čeprav imam ogromno dela do takrat...pa vseeno. Sklenila sem, da do poroda diplomiram. Sem namreč prav za pretepst.....2 leti imam napisane že pol diplome.....ostale pol pa kar odlagam in odlagam....samo prestavljam datume kdaj bom spet začela malo migat. Da ne omenjam pritiskov od domauser posted image . Tako da sem si zadala, da spravim to zadevo pod streho do poroda. Močno, močno upam, da mi bo uspelo....ker če ne bom zdaj, domim da bom sploh kdaj. Težko je začet...potem pa upam, da bo zlavfala zadeva! Držite pesti! Pa kdaj naj me katera mal pobara ...da bom imela slabo vest!

A boste šle kaj na razprodaje? Vsako leto sem se jih veselila, letos pa ne bom imela ne vem kaj od tega. Nosečniške stvari sploh ne vem če so znižane!? za kasneje se mi pa ne splača kupovat...kaj pa vem na kakšni kilaži bom pristala. A za najmlajše je tudi znižano? Mogoče vsaj malemu kaj kupim.

Drejc, sem pogledala vašo smrekco...super jeuser posted image . Ampak trebuščka pa skoraj nimašuser posted image ...jaz sem v začetku decembra imela sigurno še enkrat večjegauser posted image ...blagor tebiuser posted image

pozdravček vsem

Marcel in Zarja

(odgovor članu DrejcDrejc)
Neposredna povezava do sporočila: 556
4.1.2006 9:46:05   
kajča
Ojla aprilčice,

Pa je konec praznikov in je spet treba v službo user posted image user posted image . Je bilo tako fino doma.
Komaj čakam na dopust in potem porodniško, še en mesec in pol user posted image user posted image user posted image .

Jota dobrodošla, tvoje skrbi so pa odveč. Midva tudi nimava še veliko za najinega malčka. 2 bodija in ene hlačke je dobil že kod novoletno jelko, voziček pa imava naročen in ga dobiva enkrat ta mesec. Nekaj oblekc sem dobila od prijateljice, posteljica čaka zaprašena na podstrehi, previjalno morava pa še kupit. Upam, da bodo razpodaje tudi za malčke, ker bi rada kupila en lep kompletek za v porodnišnico.

Zvezdica user posted image user posted image user posted image  lepo da si se odločila diplomirat pred porodom, te bomo aprilke na RR bodrile. Jaz zaključujem magisterij, pa sem imela željo do poroda opraviti še preostala dva izpita, pa imam prvo predavanje šele sredi marca... no sej, če bo šlo, bo šlo, se mi nikamor ne mudi.

Drugače me pa skrbijo te kile, kar gor grejo, pa tile prazniki so še malo dodali user posted image user posted image , se res prav okorno počutim. Me prav zanima, če me bo moj G danes na pregledu zaradi kil kaj okregal.

DrejcDrejc prav lepo novoletno jelko sta naredila user posted image user posted image user posted image . Tudi midva sva bila za novo leto doma, na kavču, pa dobro večerjo sva imela in prav fino sva se imela.

(odgovor članu *zvezdica*)
Neposredna povezava do sporočila: 557
4.1.2006 10:54:02   
KMALU
Drejc,Drejc kj imas pa trebuh? user posted image  Prisezem, da je moj sogurno 3x vecji. Saj je res, da me vcasih kdo vprasa, ce bom glih zdaj rodila, ampak sem se ze navadila...
A nosis puncko?

(odgovor članu kajča)
Neposredna povezava do sporočila: 558
4.1.2006 10:59:40   
halena
Jota,dobronamdosla!Naj te nic ne zviva,ker nimas se nic,ker jaz tut nimam se nic!Imam le sobico za nasega mladicka in ze to je velikouser posted image !Bom pa pocasi skocila v akcijo!Obrnila bom par telefonov,trgovin,kilometrov in  tolarckov in v roku enega meseca bo osnovno doma!Marca bomo pa prali in zlagali male bombice cunjic v omaro!
Zredila sem se ful(10kg) in sem bla tut na zacetku presuha..-narava ze poskrbi,da se nas mladic lepo zabava v toplem,mehkem in varnem gnezdecu!
Sem na bolniski od vsega zacetka(krvavitve) in uzivam vsako minuto,ki mi je dana da brezskrbno skacem po nasem novem domeku in mu dajem toplino in pravo obliko!
Tako,mejte se krasno in lep dan!user posted image

(odgovor članu kajča)
Neposredna povezava do sporočila: 559
4.1.2006 12:26:55   
2mak
Ja, konec je praznikov... Ampak, zame so kar tile meseci, ko nosim mojega otročka prazniki. Res mi je lepo.

Danes sem šla z mizarjem pogledat stanovanje, ki sva ga z dragim kupila in ga je pohvalil in rekel, da bomo konec februarja res lahko notri. Jupiii!!!

Kile se mi pa tudi kar nabirajo (+7) in včeraj, ko mi je sestra pri zdravniku 2-krat (!!!) rekla: "Ja, sedaj ste se pa res zredili!" me je kar malo streslo in sem jo vprašala, če sem se preveč, pa je rekla, da ne. Ampak, sem morala potem hitro par mojih bližnjih vprašat kaj si mislijo, da sem se malo potolažila. No, ampak kile itak pašejo k nosečnosti, a ne?!

Za otročka pa tudi midva nisva še čisto nič kupila. Čaka me sicer previjalna, voziček in ogromnooo cunjic (pri sestri in prijateljicah), ostalo pa bova kupila ta in naslednji mesec.

Joj, danes me je pa kar zmrazilo, ko sem se šla tuširat in sem potem pod tušem zagledala malo sluzi s tremi krvavimi nitkami!!! Ima katera kakšno izkušnjo kaj bi to bilo? Sedaj me je sicer ene dva dni kar fino bolelo "v luliki", pa so mi vsi rekli, da je to normalno, ker se širim. Brrr... Grozen občutek, ko pomislim, da bi bilo kaj narobe...

No, aprilke, stare in nove in celo ati aprilček, lepo se imejte, pazite nase in razvajajte se. Lp. user posted image

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 560
4.1.2006 14:12:42   
BarbikaB
Jaz sem pa danes prav slabe volje. Ginekologinja mi je zjutraj držala tako pridigo o mojih kilah, da mi je bilo na koncu že čisto vseeno, ali poslušamo srček ali ne (pa vem, da se grozno sliši) - itak vem, da se srček sliši, če čutim brcike piškotka user posted image .
Saj vem, da je preveč (vse skupaj že 9 kg, trenutno šele 26. teden), ampak me zanima, če bi sedaj nenoseče ženske tehtali po vseh teh praznikih, koliko jih ne bi imelo po nekaj kg več. Po mnenju moje ginekologinje naj bi se za 10 kg zredil v celi nosečnosti, pa zaenkrat od vseh mamic, ki jih poznam, vem samo za dve, ki so se zredile za manj kot 13 kg. Itak se sekiram že sama, ker seveda sem preveč jedla med prazniki - eni starši, drugi starši, vsi pečejo pa kuhajo. Ne rabim ginekologinje, da enkrat na mesec slišim pridigo ji povem, da je z mano sicer vse v redu - materničnega vratu mi npr. še ni nikoli merila in ga zgleda tudi ne bo....
V glavnem, malo sem se vam potožila in  user posted image , sedaj pa grem pisat vse, kar sem pojedla danes, da potem kao izločim vse, kar je preveč - a katera ve, koliko kalorij naj bi ena nosečnica na dan pojedla?

Lep pozdrav vsem trebuščkom in njihovim prebivalcem/kam.

(odgovor članu 2mak)
Neposredna povezava do sporočila: 561
4.1.2006 14:35:15   
2mak
BarbikaB, joj oprosti, ampak tole s temi kalorijami med nosečnostjo je pa meni malo bolno. Verjamem, da te je čisto dotolklo, ker si nobena ne želi preveč se zrediti, ampak ti res predlagam, da ne šteješ kalorij, ampak poslušaš svoje telo. Kakšna "navlaka hrane" manj med dnevom mogoče res ne bo odveč in če gledaš na to, da ješ zdravo, je tudi super, samo ne zasužnji se s temi kalorijami, ker to ni dobro. Ok, to je samo moje mnenje, da ne bo pomote. Jaz ti iz srca svetujem, da ob hrani uživaš in nimaš slabega občutka. Predvsem pa raje malo več migaj (če lahko, seveda) in mislim, da ti bo tudi to pomagalo. Predvsem pa ti želim, da se ne sekiraš preveč, ker to tudi ni dobro za tvojega otročička. Pa še to - moja sestra je bila nosečnica z ogrooomnim trebuhom, sicer pa je bila res suha in se je med nosečnostjo zredlia za dobrih 21 kg. Sedaj, po enem letu od poroda pa je spet zelo suha. Nihče ji ne bi med samo nosečnostjo prisodil tistih +21, ona pa se je tudi ves čas počutila dobro. Tako da pomisli kako se ti počutiš. Če se dobro, potem res ni po mojem čisto nič narobe. Uživaj, uživaj, uživaj in izkoristi ta lep čas za kaj prijetnega. Lp. user posted image

(odgovor članu BarbikaB)
Neposredna povezava do sporočila: 562
4.1.2006 14:36:01   
klavdijam
Hej drage moje!

Prosim ne se sekirati zaradi kg. Vaši sončki to občutijo. Tudi sama sem pridobila 9 + (26 teden in 4 dni) in sedaj malo pazim, ker imam naslednji teden pregled. Žal sem največ fasala prve tri mesece, zdaj pa gledam, da ne presežem 2 do 3 na mesec. Če bom do konca pristala na 14 do 17 + bom čisto cool.
Se pa drugače zelo dobro počutim v primerjavi s prvo nosečnostjo, ko sem pridobila takrat že 16 kg. Niti najmanj debela se ne počutim, veselim se trebuščka in naše Alje user posted image .

Spomnite se, kako smo vsako leto po praznikih manj jedle od preobilice hrane in sladic. Raje zdaj malce pazite in se izogibajte sladic ter sendvičev s salamami. Zagotovo bodo kilce obstale za nekaj časa.

2mak kako je s teboj? Daj za vsak slučaj vprašaj ginekologa kaj je s tem izcedkom? Nočem te strašiti, a ni mi všeč.

Mi smo tudi 30.12 opravili prvi nakup. Dala sem si duška in smo kupili roza lupinicouser posted image , dekorativne trakove za sobico in medvedke za nad posteljico. Sem se pa zmenila, da jo lahko menjamo, če bo slučajno Mihec in ne Alja.

Drugače pa se bomo lotili priprav konec februarja.

Vas lahko nekaj vprašam, a boste šle vse drugič noseče v materinsko šolo. Malce me čas preganja, povrhu vsega so nas v prvi nsoečnosti nabasali  v eno sobo (brez očetov), porodniščnice si nismo nič ogledali... v glavnem tega si ne želim še enkrat.

Kaj pa vaša hrbtenica? Ful me matra. Se kaj masirate ali delate kakšne vaje?

Uživajte in pazite nase!!!! Še tri mesece in nekaj malega v + ali -user posted image user posted image user posted image !

(odgovor članu BarbikaB)
Neposredna povezava do sporočila: 563
4.1.2006 15:22:45   
jota
Ojla!
Se mi zdi, da bom zmeraj več časa preživela tukaj gor. Me veseli, da nisem edina, ki še nič nimam za otroka. By the way - a še katera noče izvedet spola? Mene ginekolog vsakič vpraša, če želim vedet, pa se bova raje pustila presenetit.

DrejcDrejc - jota sem lahko z ali pa brez kranjske klobase. Kakor mi paše. Je pa res, da je jota moja najljubša jed in da se ji ne morem upret. Še ko pridem v kakšno gostilno, naročim joto, da me potem vsi čudno gledajo.

Kar se pa tiče bolečin v hrbtenici. Tudi jaz sem jih imela, posebej ko sem hodila. Več kot pol ure hoje sploh ni šlo. Nato pa je bil user posted image na Norveškem na eni predstavitvi nordic walking - hoje s palicami, ki jo je vodila ženska v 8 mesecu nosečnosti. Baje je letela v hrib ko srnica. Na začetku nisem verjela, da je to možno ampak ko sem sprobala - NORO!! Hrbet me ne boli več in lahko hodim toliko, kot mi paše. Če katero zanima, si lahko ogleda palice na spodaj napisanem linku (ne vem, če bom uspela narediti aktivnega), ker so drugačne, kot palice za tek ali smučanje.

Uživajte in lp.

www.jrsport.si/trgovina/?kat=42

(odgovor članu klavdijam)
Neposredna povezava do sporočila: 564
4.1.2006 18:20:38   
eya
Ojla!
Mene je tudi med prazniki malo bolel križ, a sama dobro vem, da je to delno tudi posledica preveč ležanja in zabušavanja. Mislim, da lahko že kratek sprehod pomaga, da ne pride do bolečin v križu, poskusite.
Sicer pa tudi midva nisva še nič kupovala za malčka, edino par stvari so mu kupili stari starši in teta. Po voziček in ostale večje zadeve mislimo do konca januarja, to bo še zanimivo.
A še katero peče zgaga? Mene že tri dni in sploh noče popustiti, po vsakem grižljaju me peče. Pa sploh ne vem, kako naj si pomagam, ker prej nisem nikoli imela težav s tem. Baje Donat pomaga, sam ga še nisem šla kupit.
Kar pa se kil tiče, pa smo na istem, sama imam tudi +8 kg, pa sem noseča 26 tednov. Po moje jih bom do konca nabrala ziher 15, pa kaj naj? Stradale pa že ne bomo!
Pa uživajte!

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu jota)
Neposredna povezava do sporočila: 565
4.1.2006 22:18:25   
maychika
Hojla aprilke!

Uf ste se razpisale. Ste pridne.

DrejcDrejc smrekica je izpadla res lustkano in sploh ni napacna. Prihrani racke. Bo tvojemu user posted image  se zelo vsec. Res pa moram reci, da nimas skoraj nic trebuscka. Ce mi bo uspelo, bom v svoj album prilepila sliko svojega bojlerja, ki je mislim, da tudi slikan nekje zacetek decembra.

Ja za otrocka tudi midva nisva nic nakupovala. Naju se vse caka. Razen kaksno malenkost, ko sva kupila za pod smrekico (dekica, tista pojoca zadevica z igracami, ki pride na posteljico in nekaj okvirjev za njegove/njene prve slikice), konkretnejsih stvari pa se nisva kupovala in komaj cakam, da se enkrat odpraviva po nakupih.

Kilogrami...kaj je ze to? Aja, to je tisto, ki se zadnje case kar kopici in kopici. Se zdaj ze dva tedna raje nisem stehtala, ker sem bila ze na +12kg.  Mogoce, ce ne stopim vec na tehtnico, da bo pri tej stevilki tudi ostalo user posted image .

Ja, zgaga. To pa tudi mene zadnje case ful matra in je zelooo neprijetno. Sem ravno danes sla po Rupurut.  Malce pomaga. Je bilo ze tako hudo dvakrat, da sem sla na silo bruhat, da se mi je malo znizal nivo kisline oz. vsebine v zelodcu, da sem lahko vsaj spala. Ne bi rekla, ce bi se ful nazirala, pa jem normalno. Samo je izgleda, da toliko manj prostora v zelodcu, da hitreje zacne pritiskat navzgor. Pac se ena stvar, na katero se moramo kot user posted image  navaditi.

Aprilke, lepo bodite in lahko noc. Za vse tiste, ki se delate pa naj vam preostala dva dneva hitro mineta...

LP, M. user posted image

Tia in Neli....moji mali zvezdici

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 566
5.1.2006 10:16:05   
Anonimen
Pozdravljene, aprilke!

Drejc, naredila si zelo lepo smrečico! Sem si še tvoj trebušček ogledala, se mi je najprej majhen zdel, potem sem pa videla, da si ga slikala v začetku decembra, ko je bil tudi moj tak. Od takrat je narastel na dvakratno velikost.

Z vašimi skrbmi glede otroških zadevic ste me spodbudile, da sem naredila seznam stvari, ki jih bo treba kupiti. Jih ni malo. Me kar malo mineva ob pogledu na seznam, ker vem, da bom v naslednjih mesecih kar naprej visela po trgovinah. Nakupovanje iz dna srca sovražim! Pa še oči me začnejo boleti pod tistimi neonskimi lučmi. Nisem ravno tipična ženska predstavnica, kar se tiče nakupovanja user posted image user posted image user posted image .

Kilce: ja, je bil veseli božič, ja, so tudi kilce temu primerno šle gor, tri kile sem pridelala v tem mesecu, skupaj sem na +6, kar še ni tako grozno, ampak vem, da sem si čisto sama kriva. Preveč sladkega. Zdaj rajši eno jabolko pojem kot pa kos potice.
Mene tudi občasno daje zgaga, predvsem kadar imam prazen želodec ali kadar pijem kakšne sokove (fruc, gosti sokovi), zato se držim kar vode in je boljše.

Močno pogrešam spanje na trebuhuuser posted image user posted image user posted image . Tako da ležim na enem boku, dokler se ne zaležim, se obrnem ba drugi bok. Spanje postaja eno samo premetavanje. Pa še možeka budim ponoči, ko se premetavam. Kaj šele bo user posted image user posted image .
No, pa saj je prav lušten čas sedaj, ko smo nosečke. 

LP
Ankica

(odgovor članu maychika)
  Neposredna povezava do sporočila: 567
5.1.2006 11:38:53   
2mak
Aprilke, živjo!

Tiste, ki vas muči zgaga, poskusite dvigniti roki nad glavo (to naj bi pomagalo), med spanjem pa si dajte pod glavo malo višji vzglavnik. Upam, da bo pomagalo.

DrejcDrejc, res imaš lepo smrekico. Si dala potem te račke tistim, ki so prihajali na obisk (se mi zdi, da si enkrat tko napisala) ali jih hraniš za drugo leto? Upam, da ti ne gre preveč na živce, ampak, tudi meni se zdi, da imaš majhen trebušček za začetek decembra. No, pa glavno, da se dobro počutiš.

Joj, spanje... Jaz imam tudi težave s tem. Trebušček me že fino ovira in očitno mi dete fino pritiska na mehur, ker sem šla danes ponoči kar nekajkrat na wc. In, ja, tudi jaz bi že rada spala na trebuhu! Vse ob svojem času, ne?! Zanima me, če ve kaj spite na hrbtu. Slišala sem, da to ni najbolje, pa ne vem, če je to čisto res.

Boste danes kaj dobrega skuhale? Jaz se še odločam kaj bi. Moje dete bi pa kar jedlo in jedlo... In jaz tudi...

Pridne bodite. Lp. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 568
5.1.2006 12:07:27   
Katjusa
Zivjo punce!

Jst imam ze celo zivljenje prekomerno tezo verjetno je to v genih pojma nimam:) sem se pa za zdaj v nosecnosti zredila 3 kg. jem isto k prej mogoce so obrokji malo manjsi ker takoj ko nekaj pojem imam obcutek sitosti zato pa imam se med obroki kaksen obrok s sadjem al pa evrokrem ki je edina sladka stvar k se mi jo nonstop lusta:)

Tud mene boli hrbtenica sam ne vsak dan tko ena dva dni pol pa par dni ne pa spet sem se ze kr navadla sem pa opazla da kadar malo vec hodim se prepogibam me grozno boli tko da imam bolj kratke sprehode in cim manj prepogibanja:)

Tud mi2 se nisma nic nakupla za malcka sem pa dobila pred dvema dnevoma lupinco v roza barvi (upam da bo fantek) tak da sem vceraj kupla potem malo blaga in tisto blazinico k je notri preoblekla v tako lepo temno modro blago in ker ni imela sencnika sem se sencnik (v bez barvi) naredla tko da zdej prav fino zgleda komi cakam da dam nasega korenjaka/korenjakinjo not:) Ostalo boma kupovala po poroki 21 januar! pa sej se imamo casa:)

Zgaga je pa problem k mene doleti tko k kriz vsake par dni in drzi tja do dva tri dni kaj pomaga jst pijem takrat kr navadno radensko ce je prehudo vzamem eno tabletko. Donat pa res pomaga vendar jst ga ne smem pit ker me tako pozene na wc da mi hoce creve raztrgat tko da poskuste pa boste vidle men pomaga ze ce pred spanjem spijem slaba dva deci vendar sem res zjutraj takoj na wc-ju:)

2mak upam da si vredu in da si poklicala ginekologinjo da si se sla pokazat pomoje se z nobenimi izcedki ni za spilat!

jota jst tud nocem spola vedet nej bo presenecenje tak al tak so sam dve moznosti in glede na to da je to prvi otrok mi je sam vazno da bo zdrav pa tud pomoje ce bi bil drugi al pa tretji bi mi blo za spol vseeno! Fino je ze ce imas par sam sej ne mores vplivat tko da kar ti Bog da! Men je g reku da ce nocem vedet kaj je nej ne gledam v monitor k je delal ultrazvok:) seveda sem gledala sam vidla nisem tak al tak nic k se ne spoznam na tiste crno bele pikice na ekranu:)

Punce pridene bodite pa pazite na svoje male soncke!

LP Katja

(odgovor članu 2mak)
Neposredna povezava do sporočila: 569
5.1.2006 13:10:03   
eya
Ojla!
Sem našla en recept, ki deluje pri meni, da mi pomiri zgago-dve žlički kisle smetane, pa je bilo hitro bolje. Sem slišala, da mleko pomaga (sama ga ne maram), pa sem si rekla, mogoče pa kisla smetana tud. In mi je res. Tako, da sprobajte.

Kar se tiče spanja na trebuhu-je že davno odpadlo, zdaj spim na boku in to tako, da imam med nogami spodvito deko, pa sem napol na boku napol na trebuhu. In je kar fajn, sam ko se obračam iz enega boka na drug, moram še deko s sabo valituser posted image

Pa fajn bodte!

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 570
5.1.2006 18:52:51   
rozica11
Hoj hoj,

no za vse zgage nej še jest kej napišem, ker me ta problem muči že kar lep čas. Seveda me ne matra samo zgaga ampak se mi v grlu ves čas dela tudi cmok, ki se nikamor ne premakne- prehlad zadevo samo še poslabša. In sem preučila različne možnosti - kaj bi lahko pomagalo. No tablete rupurut in podobne niso imele učinka; dokaj hitro mi je pomagal kozarec mrzlega mleka, priporočam tudi navaden jogurt- mlečni izdelki v glavnem kar pomagajo. Uživat je treba čim manj začinjene hrane in sladkarij; priporočajo nekoliko višje vzglavje; jest pa sem si privoščila tudi čaj za uravavanje želodčne kisline, ki pa mi je še najbolj pomagal (sicer piše na embalaži da ni priporočljiv v času nosečnosti, ampak mislim da ni panike- sej so same rožce- pila sem ga samo enkrat dnevno, je ogabnega okusa ampak je pomagal). Moja G mi je rekla, da je potrebno veliko piti (voda, blagi čaji) - s čimer naj bi si olajšala občutek cmoka v grlu. Sicer se pa lahko potolažimo da nas bodo ti problemi dajali še 3-4 mesece, ko bodo težavice izginile. Upam, da vam bo kak podatek prišel prav...poskusite. Če pa boste pile donat, pa ga pustite tolk stat da ne bo mehurčkov- lahko date žličko v kozarec, da se čimprej znebite mehurčkov.

Aja kar se pa spanja tiče, smo pa zgleda tut na podobnem, jest ne najdem več pravega položaja, bi rabla enga da bi me vrtel kt prašička prov lepo počas najprej na eno pa pol na drugo stran; me zanima kaj šele bo ko bo buši še zrastu...

Sicer pa itak pride zdej najlepši čas, ko bomo lahko zapravljali denarce za svoje user posted image ; mene že kar prsti srbijo; bo treba en seznam skup spravt, čeprov se mi sanja ne kaj vse bomo potreboval...

Pridne bodite in za vsako eno user posted image  da nam bo lažje.

Nočko

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 571
6.1.2006 10:51:19   
DrejcDrejc
He, ste posrečene z opazkami glede mojega trebuščka. Ne pozabite, to je bilo v začetku decembra, zdaj pa je že precej večji. Bom pofotkala sedanje stanje in dala v album. Je pa res, da vsi pravijo, da imam majhen trebuh - nisem pa še nobene aprilke ali kakšne tam okoli srečala, da bi se lahko z njo primerjala. Meni se zdi trebuh kljub vsemu velik, glede na to, da sem bila navajena vbočenega, ha ha. Je pa tudi precej v špico oblikovan, tak da v mojem primeru tudi stare vraže držijo, ker nosim fantka.

Kilogrami so tudi meni zadnji teden lepo poskočili, nisem čist prepričana, na kolko, tam kje med +7 in +8 bi rekla. Včeraj sem imela pregled pri G in seveda sem spet morala stopit na tehtnico oblečena in obuta, pa sem sestri rekla, da moji čevlji tehtajo 2 kg, pa vseeno ni upoštevala, in me je razkurilo in sem si doma samo čevlje dala na tehtnico... in res, oba skupaj točno 2 kg! Nosim prave zimske gume user posted image .

Sicer se pa glede kil ne sekiram preveč, kje sem že prebrala, da se je Whitney Houston zredila za 40 kil med nosečnostjo, ker si je končno lahko privoščila, da je pojedla, kar se ji je zahotelo. No, tega sicer ne razumem... Jaz priznam, da se vsak dan malo pregrešim, kakšna Milka pade ali pa kake druge sladkarije, pecivo, kakšen fino masten burek itd. Apetita imam res na zalogi user posted image  Že imam kaj slabe vesti, pa jo takoj potlačim. Mi gre pa malo na živce, da se mi je pojavil podbradek, pa nekaj je šlo tam okoli riti gor, tak da... bo treba malo več migat, pa bo po moje okej. Zadnjih 14 dni sem se totalno polenila. Mislim, da če se človek giba, da se tudi kalorije bolje pokurijo, tak da to velja za vse nas.

Zgaga... to je tisti nezgravžni občutek, ko ti kislino prinese nazaj gor, ne? Meni se zgodi to, če se najem, potem pa se uležem - bljaaaaak. Ali pa če pojem kakšno malo večjo porcijo. Potem parkrat rignem (ja, najprej zdravje, pol kultura, ha ha), spijem kozarec vode, pa je malo bolje. Mlečni izdelki pa so menda nasplošno dobri za želodčne težave.

A kaj šibate na razprodaje? A ni bedasto, ko v bistvu nimamo kaj kupovati? Za naprej nima smisla, za zdaj pa tudi ne. Za otročka pa tudi ne moreš nekih zimskih stvari kupovat, ker bomo že bolj pomladne, naslednjo zimo pa kdo ve, kolk bodo naši pajaci že zrasli. A imajo kje razprodajo vozičkov in kinderpetov? Kje prodajajo trikolesnike?

Carpe diem!

http://drejcdrejc.moj-album.com
http://www.najblog.com/drejcdrejc/

(odgovor članu rozica11)
Neposredna povezava do sporočila: 572
6.1.2006 12:39:52   
*zvezdica*
Hej!

No, pa je spet petek! Kar fino skrajšan teden je bil! a še prej grem iz slžbe dons...grem na en pogrebuser posted image ...mi je res najmanj za it...ampak je treba. Se mi zdi, da sem ful občutljiva ratala...me vsaka taka negativna stvar totalno iz tira vrže...slabih novic pa informacij kar nekak ne morem prebavljatuser posted image . Jah, hormončki nagajajo!

Men pa zadnje čase noro paše kava.....in to turška. Ne vem kaj mi je...ampak ves čas mi na misel hodi samo kava. Zjutraj ko vstanem komaj čakam, da jo bom lahko pila. Privoščim si 1 na dan.....ampak popila bi jih pa pomoje lahko neomejeno. Grrr, prav težko se zadržujem. Na začetku nosečnosti mi je pa noro smrdela!

Kaj boste pa kaj čez vikend počele? Vreme najbrž ne bo ne vem kako lepo.

Ja, tud meni je kar žal zaradi razprodaj...da si ne bom mogla nič kupit. Ampak po drugi strani mi pa kar slabo pride ko pomislim na gužvo po trgovinah. Sem bila prejle v mercator centru.....ja v Intersportu je bila čez ceeeelo trgovino gužva....2x zavita vrsta...ma to čakaš 2 uri na blagajno! Hvala lepa!

lep vikend vsem

Marcel in Zarja

(odgovor članu DrejcDrejc)
Neposredna povezava do sporočila: 573
7.1.2006 23:19:44   
halena
Ojla!
Ja tut jaz mam zadne cajte probleme z zgagouser posted image -brez debate spijem donat in zelo pomaga!Ce ga pa slucajno nimam,to je ponavadi ponoci,pa pazim,da imam glavo zelo podlozeno,tako da je predel od ramen gor na visji legi kot zelodec+kak jogurt maznit cez pa tut ni neumno!
2mak tvoje tri nitke krvi so me kar stresle in sem se spomnila na moje potocke krvi,ki sem jih dozivljala na zacetku nosecnosti..Mogoce pa si imela vodo pod tusem pretoplo?Meni se je to 1x zgodilo,ko sem takoj po tusiranju sla na WC in na skoljki kihnila!V skoljko je kapnila kri!Takrat vem,da od straha nisem stopla vec pod tus do 4meseca nosecnosti in sem se umivala(kot macke) samo v lijaku in bideju!
Razprodaje me sploh ne ganejo!Trenutno me je najbolj ganila novica,da bomo dobiliuser posted image punckouser posted image !!Poleg tega me mecejo hormoni na multi pocutja,tako da vcasih dobim obcutek,da bom zblaznelauser posted image od obcutljivostiuser posted image !!
Imam pa eno vprasanje-kako cimprej pozdraviti(ali ublaziti)hemeroide?Kolegica je tik pred rokom in jo muci ta problem,ki pa ni tako blag..Baje,da ti naredijo carski rez,ce je zadeva prehuda..user posted image
A ni fajn-ponoci si tut nase kile odpocijejo,ne sam nase hrbtenice!Zato pa je 'lahka'noc!

Neposredna povezava do sporočila: 574
8.1.2006 11:52:20   
halena
Sem ti ze ful napisala pa user posted image neki spodi cara okoli peci in je vrglo strom ven in sem jezna kuuser posted image ,tako da se mi ne da se 1x pisat!!
V glavnem Meta je mela neki svojih popadkov in pol se je vstrasla in je rekla naj ji naredijo CR..Zdej grem delat kosilo pa ti pol pisem,ker se bom tut malo pomirila..

Neposredna povezava do sporočila: 575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?