crtek
|
zdravo punce! Po doooolgem času malo upadem v debato....sm vidla, da je spet o maci govora, pa sm rekla, da vam napišem svojo izkušnjo, mogoče bo pa kšni pomagalo. Js sm do novembra pila maco 2mesca po 3žličke na dan in rezultata, razn slabosti, bruhanja in bolečih prsi, ni blo nobenega. Pol, ko sm že skori obupala nad maco, krvomočnico in vsem ostalim, sm si enkat vzela čas in prebrala svašta člankov in eno knjigo o homeopatskem zdravilstvu in ugotovila, da JE možno predozirat tudi naravne pripravke za izboljšanje plodnosti, kar seveda ne prinese željenih rezultatov. Priporočena doza mace za izboljšanje plodnosti je 1500mg oz 1,5g, to pa je slaba polovica čajne žličke. Zgleda ful malo proti tistim "priporočenim 2-3 žličkam na dan", kot piše na škatli, ampak ta doza je namenjena izboljšanju energije, je pa prevelika za urejanje hormonov, pa še slabosti in želodčne težave rado povzroča. Krvomočnico pa se tudi priporoča 1šalčko na dan in ne cca. 0,5l, kot piše na embalaži. Zato sm si rekla, da si bom en mesec (za foro, da si telo odpočije al pač kr tko, da ne bom rabla vsak mesec po novo škatlo mace in krvomočnice ) nardila vsak dan za dobro jutro 1šalco krvomočnice in v jogurt zmešala slabe pol žličke mace. To je blo to in glej ga zlomka, točno tisti mesec se je prijelo! Nevem al je naključje al je blo res kej na tem, ampak nama je točno tisti mesec uspelo. Pa še zanimivo mi je blo, kr mi točno tisti mesec ni blo niti slabo, niti joške me niso bolele, skratka nič od nič, samo BT je bla še 16dni po O povišana, pa ni blo še 3dni pol ko bi že zdaunaj mogla prit...in CB je pokazal lep debel +. In še ena stvar, na katero je dobro bit pozoren: lubrikanti...zgleda zelo trivialno in brezvezno, ampak kr velika večina lubrikantov (durex, pa še malo morje ostalih, ki se jih dobi v venera shopih) ma not snovi, ki delujejo spermicidno (pobijajo spermije), kar seveda pomeni, da ne morejo vplivat blagodejno na zanositev. Najboljši in najcenejši lubrikant je navaden jajčni beljak, ki je tudi sicer po kemični sestavi zelo podoben semenski tekočini in cervikalni sluzi, kar pomeni, da je tudi dobro hranilo za spermije. No, tudi to sm sprobala v novembru (čeprav morem povedat, da sm ga zakamuflirala v flaško od masažnega olja, kr mi je blo preveč nerodno dragemu povedat kaj to dejansko je ) in morem povedat, da je res fajn lubrikant, če pa je kej pomagalo to, al kombinacija vsega pa nimam pojma. Skratka...provajte, zgubit nimaste kej. Upam, da sm kšni pomagala in se bo na ta račun narisal kšn nov + al . Držim pesti za vsako posebaj in res upam, da vam čimprej rata, predvsem pa tistim, ki ste tukaj že (pre)dolgo.