|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  79 80 [81] 82 83   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčki 2012
19.4.2012 11:50:00   
beti 1
Pozdravljene!

Mefisto: Vse najboljše!!! user posted image user posted image user posted image

Evo, jaz sem se že natelovadila za danes.

Cepljenje: na mestu vboda imajo lahko oteklino in rdečino, pa tudi zatrdlino. Če jih ne moti oziroma boli ni potrebna posebna nega. Če je reakcija na cepivo bolj izrazita je lahko ta predel tudi toplejši in bolj občutljiv in po mojih izkušnjah obkladki pomagajo. Fiziološka manj pohladi, če daš zraven še malo alkohola dalj časa hladi, se pa zna user posted image  od začetka pritoževati, ker toliko pohladi. 

Ugotavljanje temperature: kot so že ostale napisale, ko ima res povišano temperaturo se čuti, že ko mu daš lubčka na čelo. Posebej verjetno je, kadar ima čelo zelo toplo, rokice in nogice pa hladne. Ko imajo tja proti 39°C imaš prav občutek, da izžarevajo vročino. Sicer je bolj realno primerjati temperaturo svoje in njegove kože pod oblačili. Pa ne takoj po tem, ko ga npr. pobereš izpod odeje, ker je ponavadi nekoliko toplejši, saj je bil bolj pokrit. Po kakih 5-10 min je že bolj realno.

Naša je imela prvi večer po cepljenju okoli 37,5°C, sem jo samo malo manj pokrila kot sicer in je do jutra temperatura padla. Pa v tistem popoldnevu sem ji 2x dala obkladek na mesto vboda. Po prvem cepljenju po mojih izkušnjah še ni take reakcije, po 2. in 3. je lahko bolj izrazita.

Lily:  hitro se pozdravite user posted image user posted image user posted image

Prehrana: Janchek, Mistica  a copy paste se ne da? Sicer se je dalo kopirati celotno besedilo iz npr. Wordovega dokumenta in ga prilepiti sem notri. Malo težje je, če je PDF.

Sem potem razmišljala in se spomnila, da sem tudi sama prvemu že okoli 5 meseca ponudila riževe kašice, ker sem mislila, da mu je samo dojenje premalo, ker je še kar veliko jokal. Pa mu niso bile všeč, ne z mojim mlekom, ne z AM. Načeloma mi je všeč, da lahko otroku ponudim nekaj an žlico, ko začne kazati interes za hrano, ker naša user posted image  tudi že opazuje ko jemo in daje znake, da bi tudi ona takrat jedla.

< Sporočilo je popravil beti 1 -- 19.4.2012 11:51:10 >

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 2001
19.4.2012 11:54:03   
Matkurja
Mogoče bo kateri prav prišlo.

http://www.ezdravje.com/si/dojencek/prehrana/

http://www.paparica.si/

http://www.mz.gov.si/fileadmin/mz.gov.si/pageuploads/zakonodaja/mednarodna_zakonodaja/VARNOST_%C5%BDIVIL/SMERNICE_PREHRANJEVANJA_DOJENCKE_P-4_preview.pdf

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 2002
19.4.2012 12:16:56   
Janchek81

IZVIRNO SPOROČILO: lily32

IZVIRNO SPOROČILO: kimica86
Aja?? A ne pičijo gor v roko??

Ne, v stegence.

IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81
Slišala sem, da je dobr da se mu prou da na gazico fizološko raztopino in se mu kar povije nogico oz. tam kje je bil vboden in to ponavljam ob previjanju .. kaj pravite na to?

Škodit ne more, čeprav prav velike koristi pa tudi ne vidim v tem. Sicer pa jutri kar vprašaj, ko boš tam.

Jutri? user posted image Mi mamo cepljenje v torek, sam se vseen rada pozanimam o vsem že nekoliko prej user posted image

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 2003
19.4.2012 12:19:01   
Janchek81
beti1 če želiš mi dej mail pa ti pošljem

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 2004
19.4.2012 13:17:16   
trnuljčica
A nobena nima otroka vpisanega v vrtec v LJ?user posted image In da le ta ima stalno bivališče v Lj...

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 2005
19.4.2012 13:27:25   
beti 1
Trnuljčica: jaz ga mam, ampak že 5 let, takrat še ni blo tako hudo, ker si moral še za vse plačat. Če mata oba prebivališče še tukaj prijavljeno bo lažje, sicer je pa menda praktično nemogoče dobit vrtec.
A potem sta vidva nekaj dobrega našla? Se malo odpira trg tu v Lj. Je spet več klicev tudi za naše stanovanje, jan in feb je bilo praktično absolutno zatišje.

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 2006
19.4.2012 13:53:11   
trnuljčica
Beti, saj zdaj bo spet treba vse plačat- tako da bo enako kot pred 5 leti. Al pa neuser posted image

Smo zelo blizu(čakamo petek). Moj gre danes na banko. Jaz pa moram imet doma MM, da grem na banko. Me pa skrbi tudi za takrat, ker je le dojena. Razmišljam, da za krizo naredim čaj, ker črpalke nimam. Nasveti? Ne morem jo vzeti s seboj, ker ima od včeraj vodene koze. 10% odraslih jih še ni prebolelo in bilo bi res neumnost ljudi izpostavljat, pa sploh njo vleč okoli...

Ampak selili se še ne bomo tudi v primeru realizacije. Ker nimamo vrtca, jaz moram menjat službo, prodat stanovanje itd. Tako da selitev bo v vsakem primeru najprej čez 2,5 leti, ko gre mali v šolo. V izjemnem primeru čez 5,5 let. Ker tu nam je super! Le MM se vozi in rabimo dolgoročno rešitev tega.

Kakšni pa so bili fiksni pribitki na euribor decembra? Ker si rekla, da se je marsikaj spremenilo...

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 2007
19.4.2012 13:58:25   
trnuljčica
Ne mi smo tu prijavljeni.
Zadnjič so na tv rekli, da mora biti otrok prijavljen vsaj 15 mes prej (od 1.1 predhodno leto). Štejem, če bo dovolj, če jo prijavim za stalno bivališče 1.1 naslednje leto, ker letos je datumsko že mimo za prijavo naslednje leto v vrtec...

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 19.4.2012 14:00:51 >

Neposredna povezava do sporočila: 2008
19.4.2012 16:46:53   
camino79
Prejšnjič je šlo vprašanje čisto mimo, pa vas vseeno sprašujem še enkrat: kako sedaj, v tem vremenu, napravljate svoje otroke? Koliko toplo imate v stanovanju?
Ker meni je prejšnjič tašča čisto zatežila...in zdaj gremo spet k njej.
user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2009
19.4.2012 18:37:58   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: camino79

Prejšnjič je šlo vprašanje čisto mimo, pa vas vseeno sprašujem še enkrat: kako sedaj, v tem vremenu, napravljate svoje otroke? Koliko toplo imate v stanovanju?
Ker meni je prejšnjič tašča čisto zatežila...in zdaj gremo spet k njej.
user posted image user posted image user posted image

Jaz mojo tamalo čisto enako oblačim kot pred 2 mesci, edino žabic ji ne oblačim, ker so predebele..
Torej, obvezno dvojne rokave spodaj in zgoraj: benkica ali bodi zgoraj, dolge spodnje hlače s stopalkami + pajac z dolgimi..
Ko je v košari imam šenjeno dekco in če pihlja jo malček pokrijem..
Kaj je pa tebi tašča zatežila??

(odgovor članu camino79)
Neposredna povezava do sporočila: 2010
19.4.2012 18:56:05   
Matkurja
dvojne rokavčke gor, dol hlačke s stopalkami in nogavičke ali copatke. Za ven dam pa še eno jaknico gor. V vozičku ga pa še z dekco in unim porkovom od vozička pokrijem.
V stanovanju imamo pa cca 21 stopinj. Ponoči je včasih samo v bodiju in pajacku brez rokavov pa še kovtrček si da pod pajsho in ima tople rokice.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 2011
19.4.2012 19:03:00   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja

dvojne rokavčke gor, dol hlačke s stopalkami in nogavičke ali copatke. Za ven dam pa še eno jaknico gor. V vozičku ga pa še z dekco in unim porkovom od vozička pokrijem.
V stanovanju imamo pa cca 21 stopinj. Ponoči je včasih samo v bodiju in pajacku brez rokavov pa še kovtrček si da pod pajsho in ima tople rokice.

A ti na nogice daš tvojemu samo hlačke in nogavičke?? Ker meni se to zdi premalo in mi naši damo te hlačke s stopalkami + še pajacek čez.. Tako čez dan kot čez noč..

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 2012
19.4.2012 19:18:44   
Matkurja

A ti na nogice daš tvojemu samo hlačke in nogavičke?? Ker meni se to zdi premalo in mi naši damo te hlačke s stopalkami + še pajacek čez.. Tako čez dan kot čez noč..

Ja. Že od rojstva tako. Edino ko je blo bolj mra sem pod hlačke za ven dala še žabice, ali pa oblekla čez kombinezon.

< Sporočilo je popravil Matkurja -- 19.4.2012 19:23:12 >

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 2013
19.4.2012 19:23:11   
vijolica2

Moj ima dva dolga rokava zgoraj, spodaj pa samo ene hlačke s stopalkami+štrikani copatki.

Evo mi smo dali skozi prvo cepljenje. Ko ga je pičila je zajokal ampak sem ga hitro pomirila. Sedaj ima natečeno in sem namočila gazico v fiz. raztopino in mu dala gor(je malo protestiral ker je mrzlo, ampak sedaj je že dobro).
Drugače je pa vse dobro z njem in tehtamo 5800g in smo 60cm dolgiuser posted image . V tem mesecu je še več pridobil kot v prejšnem. Ko je probal kakšen ima odziv ko ga postaviš na nogice je rekel, da ga ima za 5 mesecevuser posted image .
21.5. pa imamo drugo cepljenje + 1 dozo za rotavirus.

Po cepljenju sem si pa privoščila nego obraza v kozmetičnem salonuuser posted image in šoping(sicer samo hrane) je pa vseeno pasalouser posted image .
Sedaj pa mali spi, upam da nebo dobil kakšne vročine.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 2014
19.4.2012 19:31:21   
kimica86

Ja. Že od rojstva tako. Edino ko je blo bolj mra sem pod hlačke za ven dala še žabice, ali pa oblekla čez kombinezon.

Pa ga v hiši ni nič zeblo?? Ker naša, če ni imela čez stegna dvojno, je imela mrzle nogice in jo je zeblo..

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 2015
19.4.2012 19:40:30   
Matkurja

Pa ga v hiši ni nič zeblo?? Ker naša, če ni imela čez stegna dvojno, je imela mrzle nogice in jo je zeblo..

Ne. Še celo noge se mu potijo.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 2016
19.4.2012 19:44:33   
lily32
IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2
Drugače je pa vse dobro z njem in tehtamo 5800g in smo 60cm dolgiuser posted image . V tem mesecu je še več pridobil kot v prejšnem. Ko je probal kakšen ima odziv ko ga postaviš na nogice je rekel, da ga ima za 5 mesecevuser posted image .

user posted image Boš zdaj končno pospravila tehtnico in se sprostila? user posted image

beti, hvala za lepe želje

< Sporočilo je popravil lily32 -- 19.4.2012 19:45:50 >

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 2017
19.4.2012 19:53:29   
vijolica2
IZVIRNO SPOROČILO: lily32

IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2

user posted image Boš zdaj končno pospravila tehtnico in se sprostila? user posted image

beti, hvala za lepe želje

Bom user posted image oblubimuser posted image

Kak ste vi? kej bolj zdravi?

< Sporočilo je popravil vijolica2 -- 19.4.2012 19:54:10 >

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 2018
19.4.2012 20:48:26   
camino79
Pa...spodaj je imela bodi s kratkimi rokavčki, preko majico, preko debelo podloženo bombažno jopico, kapica, spodaj pa hlače in 2x nogavičke (1xtanke in 1x debele kao namesto čeveljčkov). Pa vedno ji ful švicajo nogice, in je imela tiste vrhnje samo zato, ker smo bili zunaj (avto-hiša).
In že od malega jo imam ne preveč napravljeno, ker je čisto nervozna in tečna, če ji je vroče.
saj ne vem...
Potem pa tisti: "Mi smo pa naše dosti bolj napravljali..." Najraje bi vprašala, zakaj pa je potem bil tavečji skozi na antibiotikih, menda. Pa sem se uzgriznila v jezik.

Neposredna povezava do sporočila: 2019
19.4.2012 20:57:33   
mefisto
beti1 hvala!

Janchek hvala za mail.

Jaz tudi našemu nikoli nisem oblačila dvojno po nogicah. Sedaj ga imam obnlečenega v stanovanju body z dolgimi rokavi, preko majčko, spodaj pa navadne bombažne zokne in hlačke ter copatke. Vstanovanju imamo okrog 21 stopinj. Ponoči pa ima oblečen body in bombažni pajacek z stopalkami. V spalnice ne ogrevam, ponoči imam rahlo odprto okno in je notri okrog 18 stopinj.
Za zunaj mu pa preko oblačil, ki jih nosi v stanovanju oblečem še jaknico in ga v vozičku pokrijem z dekico. Odvisno od tem. včasih bolj debelo, včasih pa tanjšo iz flisa.

Jaz sem pač mnenja, da otroka ne moreš imeti isto oblečenega kot je bil pozimo pri minusu in sedaj pri 15 stopinjah. Sej tudi mi smo manj oblečeni. Moj mali bi se verjetno skuhal, če bi ga oblekla v dvojne dolge hlačke.

Naš je cepljenje dobro prestal, danes je že drugi dan in ni imel ne vročine, ne otekline, nič kaj bolj siten, v glavnem čisto ok.

< Sporočilo je popravil mefisto -- 19.4.2012 20:58:41 >

Neposredna povezava do sporočila: 2020
19.4.2012 21:04:14   
mefisto
camino79 meni se zdi čisto ok oblečen.
Oblačit jih je treba po občutku, ne pretiravat. Jaz če sem v dvomih malemu sezujem copatke in zokenčke in če ima tople prstke na nogah potem vem da je ok in pa probam na zatilju koliko je tam topel.
Prvega sem vedno tako oblačila (je rojen februarja) in do treh let ni bil nikoli bolan. Bolan je komaj sedaj ko hodi v vrtec.

(odgovor članu mefisto)
Neposredna povezava do sporočila: 2021
19.4.2012 22:38:42   
Kasija
camino79 meni tudi tašča, pa tudi moja mama pogosto reče, da dojenčka zebe - ne glede na to, kako je takrat oblečena. po moje to govorijo kar tako, da pač nekaj kao sodelujejo in nažirajio živce mamicam. druga taka za živce kravžljat je pa, da je otrok zaspan.
oblačim isto, kot je bilo že povedano, in kot tudi ti oblačiš. so pa otroci različni. moja punca je kar zmrznjena.

(odgovor članu mefisto)
Neposredna povezava do sporočila: 2022
20.4.2012 0:34:50   
ana.nunez25
tudi mi smo se ze cepili...malo je zajokal in se pomiril z dudiko, zvecer je bil malenkost bol topel kot je normalno, ampak nc hujsega.

danes smo bili pri pediatrinji..tehta 6600g in meri 58cm
dala nama je info. za rotavirus in ce zavarovalnica krije vecji del zneska ga bom verjetno kar cepila(je pa cena ista kot v sloveniji)

moj bi se ze kr usedu rad...ko ga mam v narocju se kr naprej "vrze"...in ko ga vzamem vn iz vozicka se ze sam mal vzdigne..ko ve da ga bom vn uzela...navihanc mali...

mrzle nogice in jo je zeblo..

mrzle nogice oz. rokice ne pomenijo vedno da dojencka zebe...v takem primeru jo potipas na prsnem kosu ali pa zadaj na hrbtu in ce je tm bl mrzla potem jo verjetno res zebe...

ker moj ma tudi ucasih mrzle rokice ali nogice, pa smo na 30ºC....

topel pozdravcek vsem

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 2023
20.4.2012 9:13:09   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: ana.nunez25

mrzle nogice oz. rokice ne pomenijo vedno da dojencka zebe...v takem primeru jo potipas na prsnem kosu ali pa zadaj na hrbtu in ce je tm bl mrzla potem jo verjetno res zebe...

ker moj ma tudi ucasih mrzle rokice ali nogice, pa smo na 30ºC....

topel pozdravcek vsem

Tko mam jst ponavad poleti. Ledeno mrzle noge, potne pa vroče mi je. user posted image

(odgovor članu ana.nunez25)
Neposredna povezava do sporočila: 2024
20.4.2012 9:58:28   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: mefisto

Jaz sem pač mnenja, da otroka ne moreš imeti isto oblečenega kot je bil pozimo pri minusu in sedaj pri 15 stopinjah. Sej tudi mi smo manj oblečeni. Moj mali bi se verjetno skuhal, če bi ga oblekla v dvojne dolge hlačke.

Ja, v hiši imam skozi enako temperaturo.. 20°C v spalnici in 23°C v dnevni sobi, tako, da jo zato oblačim enako kot pred 2 mesci.. Jaz itak z mojo tamalo nisem hodila ven, dokler se ni tempertaura dvignila vsaj na +12°C.. Mene npr. na +5°C zebe pa sem oblečena kot eskim, zato si ne predstavljam, da bi z njo hodila po tašnem mrazu ven, ko je bila tako majhna..
Moja tamala lepo prespi celo noč tako oblečena pa še s koutrčkom je pokrita in ne kaže nezadovoljstva, da bi ji bilo vroče user posted image user posted image
Zunaj sme jo pa itak imela pokrito še z dekco čez, sedaj je pa več ne pokrivam user posted image

(odgovor članu mefisto)
Neposredna povezava do sporočila: 2025
Stran:   <<   < Prejšnja stran  79 80 [81] 82 83   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  79 80 [81] 82 83   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najtežje stvari v materinstvu
To so resnične in prav nič olepšane izpovedi novopečenih mam. Občutek krivde, nenehna utrujenost in težave z dojenjem. D...
Zeleno blato: kdaj je čas za zaskrbljenost?
Otroško blato je visoko na seznamu skrbi novopečenih staršev. Kaj pomenita barva in konsistenca? Kdaj je treba biti zask...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......