|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  78 79 [80] 81 82   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčki 2012
18.4.2012 23:11:19   
trnuljčica
Mefisto saj je res boljše, da jih je dobila sedaj, kot ko bom spet v službi. Velja tudi za prvega. Sicer pa upam, da ne bo večjih težav.

Mistica hvala za poslan mejl.user posted image user posted image
Sicer pa sem iz tega (priporočila 2010) videla, da kot je Mefisto rekla, brez mleka in mlečnih izdelkov do dopolnjenega 1 leta. Priznam, da tega do sedaj nisem vedela. In sem vesela, da obstaja tale forum, kjer marsikaj novega izvem. user posted image Se nagibam k temu, da se bom pri moji tega držala. Iz razloga, da ima več kot 25 % možnost, da res razvije alergijo, že zaradi alergije sorojenca itd. A se bom še posvetovala s pediatrinjo- naša je res z vsem na tekočem in še življenjska. Sem zadnjič v reviji videla, da je celo knjigo o user posted image napisala- hudo, poleg treh otrok.

Vprašanja za tiste iz Ljubljane z že vsaj enim otrokom v vrtcu: Koliko časa (let) ste rabile, da ste dobile mesto? Vpis je v samo eno enoto (domnevam), a potem pa lahko rangiraš po vrstnem redu vrtce? Mogoče katera ve kako je ime vrtcu nasproti Bežigrajske gimnazije (oz. za njo)? Hvala, hvala, hvalauser posted image

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 18.4.2012 23:15:53 >

(odgovor članu mefisto)
Neposredna povezava do sporočila: 1976
19.4.2012 8:04:34   
trnuljčica
Samo da javim, da so ravno na oddaji Dobro jutro imeli o uvajanju goste hrane. Ponovitev je na drugem programu ob 10.35. Videla sem le zadnji del, mislim pa da je bila tam pediatrinja, kuhali so malčkom, ...

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1977
19.4.2012 8:12:26   
lily32
Ko sem že mislila, da smo jo tokrat odnesli brez posledic, je mala dobila vnetje ušes in zdaj smo na antibiotikih. user posted image

Tudi jaz sem videla le zadnji del prispevka, se mi pa zdi, da bi lahko zbrali kakšen bolj primeren recept. Pri vsej hrani, ki jo imamo, 15-mesečni deklici ne bi šla pripravljat ravno gobic. user posted image Moje mnenje.

Neposredna povezava do sporočila: 1978
19.4.2012 8:34:41   
vijolica2

IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica

Samo da javim, da so ravno na oddaji Dobro jutro imeli o uvajanju goste hrane. Ponovitev je na drugem programu ob 10.35. Videla sem le zadnji del, mislim pa da je bila tam pediatrinja, kuhali so malčkom, ...

jaz sem pa ravno ujela cel prispevek in je rekla dad naj bi začeli po 4 mesecu uvajati kot tudi piše v knjigici ki jo je predstavila in mi smo jo tudi dobili pri pediatru. Uf danes pa po pikico-je mene malo strah user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1979
19.4.2012 8:44:46   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: lily32

Tudi jaz sem videla le zadnji del prispevka, se mi pa zdi, da bi lahko zbrali kakšen bolj primeren recept. Pri vsej hrani, ki jo imamo, 15-mesečni deklici ne bi šla pripravljat ravno gobic. user posted image Moje mnenje.

Se popolnoma strinjam s tabo. Je vsaj p rekla, da ne pred 3 letom, potem pa v zelo malih količinah(kot začimba).
Moram pa pripomnit, da sem tudi jaz tako ravnala pri prvem oz še vedno tako ravnam, v vrtcu pa imajo gobe na sporedu že v jaslih. user posted image

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 1980
19.4.2012 8:46:27   
trnuljčica
Lili želim vam, da se mala hitro pozdravi.

Neposredna povezava do sporočila: 1981
19.4.2012 10:15:51   
Janchek81
Ojla

že spet jaz user posted image

Neki me zanima .. kaj so vam rekl, ko so cepil otroka, če na primer dobi vročino .... oz. kaj so vam na splošno povedal ko so ga cepili?

Mi mamo cepljenje v torek in bi se rada že v naprej mal 'založila' user posted image

(odgovor članu mefisto)
Neposredna povezava do sporočila: 1982
19.4.2012 10:30:26   
kimica86
Dobro jutro user posted image

Sem že mislila, da je moja tamala začela štrajkat ponoči s spanjem user posted image 2 noči se je zbujala prej kot ponavadi: prvo noč ob 6h, drugo noč kar ob 5h.. Je pa zaspala okrog 00:30. Sicer je pa čez dan odspala 6-7 ur, tako, da predvidevam, da je bila naspana in se je zato prej zbudila.. To jutro se je HB zbudila ob 8h user posted image Ampak je pa zato nagajala preden je zaspala.. Včeraj je tudi čez dan fejst spala: od 6:30-9:00, 13:00-16:00 ter od 20:00-22:00.. Ob 00:15 je na rokah zaspala in sem jo položila z dudiko v posteljico.. Malo pred 1h je vrgla ven dudiko in se zbudila, nato pa začela protestirat, s epogovarjat, smejat.. Z user posted image prav nisva vedela kaj naj narediva.. Pa sem jo vzela v naročje in je spila še 60ml mleka in podrla kupčka, ampak ni se ji pa videlo, da bi želela spat, midva pa mortus utrujena.. Ob 1:30 sem jo kar nazaj dala v posteljico in ji pustila samo eno čisto švoh lučko prižgano ter jo pustila, da sama zaspi.. Sva z user posted image v dnevni sobi še gledala tv in čakala, da zaspi.. Tamala se je še cca. 20min sama s sabo pogovarjala in nato zaspala.. Pa je nama uspelo potem ob 2:30 tudi iti spat- končno user posted image user posted image

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 1983
19.4.2012 10:43:17   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81

Ojla

Neki me zanima .. kaj so vam rekl, ko so cepil otroka, če na primer dobi vročino .... oz. kaj so vam na splošno povedal ko so ga cepili?

Mi mamo cepljenje v torek in bi se rada že v naprej mal 'založila' user posted image

Men so dali svečke za v ritko. Ko sem vprašala ob kakšni vročini jo dam, je rekla da nad 38, oz 38,5 v ritki. Imel je pa 37,5 vročine proti večeru.

Neposredna povezava do sporočila: 1984
19.4.2012 10:45:40   
Janchek81

IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja

Ojla

Men so dali svečke za v ritko. Ko sem vprašala ob kakšni vročini jo dam, je rekla da nad 38, oz 38,5 v ritki. Imel je pa 37,5 vročine proti večeru.

Kako sploh ugotiviš, da ma vročino ... da jo začneš sploh mert?

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 1985
19.4.2012 10:47:38   
lily32

Hvala.user posted image

Povedali so nam, da se na mestu vboda lahko pojavi oteklina in vročina. Če vročina traja več kot 48 ur in otrok veliko joka, je treba ponovno obiskati zdravnika, da ga pregleda.

Naši punci nista imeli vročine, je pa na mestu vboda nastal zatrdlina, ki je ostala enih 14 dni.

Neposredna povezava do sporočila: 1986
19.4.2012 10:48:35   
Janchek81

IZVIRNO SPOROČILO: lily32

Hvala.user posted image

Povedali so nam, da se na mestu vboda lahko pojavi oteklina in vročina. Če vročina traja več kot 48 ur in otrok veliko joka, je treba ponovno obiskati zdravnika, da ga pregleda.

Naši punci nista imeli vročine, je pa na mestu vboda nastal zatrdlina, ki je ostala enih 14 dni.

Sej tam pa daješ obkladke..najbrž fiziološko ( tam kje je bil vboden )?

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 1987
19.4.2012 10:50:58   
lily32

Z ustnicami se dotakni otrokovega čela. Če je bolj toplo kot tvoje ustnice, je možno, da ima vročino. Ne skrbi, čez par mesecev boš že ekspert in boš le s poljubom na čelo zaznala, kdaj je user posted image bolan.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1988
19.4.2012 10:52:08   
Auri
Nasega so vceraj cepili. Ce je user posted image zdrav ga cepijo, ce ne prelozijo cepljenje. Ce dobi vrocino se jo zbija:
1) merjeno pod pazduho ... Nad 38 stopinj
2) merjeno v usesu ... Nad 38,5 stopinj

Zbija se s pol paracetamolske svecke. Dozira se glede na tezo. Moj user posted image ima 6kg.

Ce na mestu uboda dobi oteklino se "cisti" na mestu uboda z vato namoceno v fizioloski raztopini.

Stranske ucinke lahko pricakujes 2dni. Zaenkrat je moj soncek ok.

To je meni rekla. Kaj drugega se trenutno ne spomnim.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1989
19.4.2012 10:52:58   
lily32
Sej tam pa daješ obkladke..najbrž fiziološko ( tam kje je bil vboden )?

Nisem dajala nobenih obkladkov, saj otok to nič ne moti.

Neposredna povezava do sporočila: 1990
19.4.2012 10:53:10   
Matkurja

Ojla

Jaz muu večkrat dam lupčka na čelo in se čuti, da je bolj vroč. Sem pa ta dan mu kar merila vročino, ker sem vedela, da lahko pride do nje.
Ja, glede mesta vboda so pa rekli, da naj hladim kar z navadno vodo iz pipe. Naš ni imel nič vroče, pa sem vseeno ene dvakrat ob previjanju hladila. Pa mesto pika je malo trdo, ampak na pritisk ne pokaže, da bi ga bolelo.

Neposredna povezava do sporočila: 1991
19.4.2012 10:54:50   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: Auri

Nasega so vceraj cepili. Ce je user posted image zdrav ga cepijo, ce ne prelozijo cepljenje. Ce dobi vrocino se jo zbija:
1) merjeno pod pazduho ... Nad 38 stopinj
2) merjeno v usesu ... Nad 38,5 stopinj

Zbija se s pol paracetamolske svecke. Dozira se glede na tezo. Moj user posted image ima 6kg.

Ce na mestu uboda dobi oteklino se "cisti" na mestu uboda z vato namoceno v fizioloski raztopini.

Stranske ucinke lahko pricakujes 2dni. Zaenkrat je moj soncek ok.

To je meni rekla. Kaj drugega se trenutno ne spomnim.

Koliko mg svečke si pa dobila?? 60 al 120? Ker nam j rekla eno celo svečko dat not. Imamo pa 60 mg svečke.

(odgovor članu Auri)
Neposredna povezava do sporočila: 1992
19.4.2012 10:55:08   
Janchek81

Ojla

Jaz muu večkrat dam lupčka na čelo in se čuti, da je bolj vroč. Sem pa ta dan mu kar merila vročino, ker sem vedela, da lahko pride do nje.
Ja, glede mesta vboda so pa rekli, da naj hladim kar z navadno vodo iz pipe. Naš ni imel nič vroče, pa sem vseeno ene dvakrat ob previjanju hladila. Pa mesto pika je malo trdo, ampak na pritisk ne pokaže, da bi ga bolelo.

Slišala sem, da je dobr da se mu prou da na gazico fizološko raztopino in se mu kar povije nogico oz. tam kje je bil vboden in to ponavljam ob previjanju .. kaj pravite na to?

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 1993
19.4.2012 10:58:52   
kimica86
Kam pa sploh pičijo??

Neposredna povezava do sporočila: 1994
19.4.2012 11:03:37   
Janchek81

IZVIRNO SPOROČILO: kimica86

Kam pa sploh pičijo??

V nogico

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1995
19.4.2012 11:13:41   
Auri
Matkurja: 120mg. Sploh nisem vedela da obstajajo tudi 60mg user posted image

Jaz sem mu tudi preverjala z ustnicami na celu. Sem pa isto kot Matkurja pred spanjem izmerila vseeno vrocino, HB, je ni imel user posted image

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 1996
19.4.2012 11:18:49   
kimica86

V nogico

Aja?? A ne pičijo gor v roko??

Neposredna povezava do sporočila: 1997
19.4.2012 11:22:04   
lily32
IZVIRNO SPOROČILO: kimica86
Aja?? A ne pičijo gor v roko??

Ne, v stegence.

Slišala sem, da je dobr da se mu prou da na gazico fizološko raztopino in se mu kar povije nogico oz. tam kje je bil vboden in to ponavljam ob previjanju .. kaj pravite na to?

Škodit ne more, čeprav prav velike koristi pa tudi ne vidim v tem. Sicer pa jutri kar vprašaj, ko boš tam.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1998
19.4.2012 11:24:15   
lily32
IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2
Vceraj zvečer sem ravno malega tehtala in mi je pojedel samo 70 ml in ni hotel več. In sem se ful živcirala in sem celo pomislila da bi mu dala AM. Ampak on je bil zadovoljen. In je zaspal do 1h, potem se je zopet hranil in spal do 6h, in potem do 9h. Tako da sma si še midva danes privošila malo več spancauser posted image

Kaj nisi rekla, da boš spravila tehtnico? user posted image

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 1999
19.4.2012 11:41:36   
miami10
evo nas iz sistematskega
imamo 5930g in 59cm user posted image
cepljena-brez joka user posted image in tudi sirup proti rotavirusu popila brez problemaž
potem pa še slikanje za osebno in vpis v vrtec...vse smo opravili danes...in moja mala navihanka kr spi...očitno jo je tista ki jo cepivo uspava user posted image

GH-mamice boste najbolje vedle kdaj je otrok pripravljen na gosto hrano...ali je to 4m ali je to 6m...jst ji bom začela dajat okol 4m okuse-to pomeni da ji bom dala malo brokolija, korenčka, krompirček ipd za probat ko bom jst jedla in s prstom po jabolku ali juhico in bo probala s 5m pa ji bom začela že dajat 1 ali 2 obroka, odvisno koliko bo interesa...takšen je "plan"...lahko da se bo spremenil, glede na njeno vedenje...

lp

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 2000
Stran:   <<   < Prejšnja stran  78 79 [80] 81 82   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  78 79 [80] 81 82   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
9 lastnosti mamic, rojenih v januarju
Katere lastnosti so skupne mamicam, ki so rojene v januarju?

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......