|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  65 66 [67] 68 69   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčki 2012
3.4.2012 8:27:34   
Kasija
Dobro jutro!

Nekaj na prejšnjo debato izstopa iz rkc https://www.facebook.com/IzstopIzRKC. za ronjo in trnuljčico (če se prav spomnim).

Tiste, ki boste krstile, pa eno vprašanje: kako izbereš botra? me zanima, če so kakšna pravila, poleg tega, da je veren.

Pa vidim, da se strasti spet razvnemajo. Brez zamere, ampak iz takole tretje nevpletene strani vas je malo težko brat. Forum je konec koncev namenjen izmenjavi mnenj, pa da daš ali dobiš kak dober nasvet. Saj ni nujno, da vsi vse vemo.  Pri otrocih je pa toliko nekih novosti, odločitev, ipd. da se jaz včasih še v tretje lovim in ne vem, kaj je zdaj prav in kaj je res pomembno. user posted image  

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 1651
3.4.2012 8:51:38   
vijolica2

IZVIRNO SPOROČILO: Kasija

Dobro jutro!

Tiste, ki boste krstile, pa eno vprašanje: kako izbereš botra? me zanima, če so kakšna pravila, poleg tega, da je veren.

Mislim, da ni nobenih pravil. Mi smo ravno včeraj vprašali botrco. Sma malega naštimala na ležalnik in dala na njega list papirja, kjer je v ang. pisalo ali bi bila moja krstna botrauser posted image in ji pokazali preko kamereuser posted image . Botra mu bo pa moja sestra. Mislim, da se to pač odločita kdo vam je najljubši oz. ste si dobri. Veren oz. zakramente pa mora imeti.

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 1652
3.4.2012 9:37:27   
Trobentica_
Lep pozdrav od mene po zelo zelo dolgem času. Sicer vas prebiram dnevno, za pisanje pa mi kar zmanjka časa. Tudi zdaj bom hitra, pa drugič kaj več.user posted image
Mi smo super, naš mali sonček je ful priden. Ponoči spimo od cca. 23h, pa do 5h, se podojiva v postelji (oz. se mi zdi da se bolj crklja on takrat), zaspiva skupaj in potem vstaneva okoli 8h. Čez dan je pa čisto odvisno. Včasih zaspi že po prvem obroku in spi do naslednjega, včasih je pokonci celo dopoldne, pa zaspi šele ko se gremo vozičkati, popoldne pa isto...odvisno pač.
Okolica ga sicer ful zanima, sploh kadar je v položaju za kupček, na rami, takrat ima ves čas dvignjeno glavo in se vrti okoli in gleda stvari. Noče pa mi pasti kravic :( ko ga dam na trebuh, se začne ful pritoževati.
Tudi pri nas so rokice postale zelo aktualne, slinjenje pa tudi.
IZVIRNO SPOROČILO: miami10
Tiste ki imate ZALiVANČKE-koliko jim dajete ml na obrok in na koliko časa so obroki? Ker vem da so nekateri dec in feb...me predvsem zanimajo jan user posted image

Midva (rojen 22.1.) se sicer podojiva prej za ene 5 minut (več ne gre, ker se začne pritoževati, tako da teh 5minut sploh ne štejem nikamor, ga pa vseeno pristavim vedno no), potem pa mu dam 120ml (imamo Novalac1). Načeloma so obroki tam nekje na 3 ali 4 ure. Odvisno tudi kako znese čez dan, pa ali gremo kaj ven ali ne. Imamo ene 5 obrokov na dan recimo. Ne štejem tistega jutranjega dojenja v postelji, čeprav takrat celo traja več kot 5 minut, ampak se mi vseeno zdi da se bolj crklja takrat. Je pa potem tako, da večinoma sicer poje teh 120, včasih pa jih tudi ne ali pa mu moram še dodatno narediti. Pa včasih tudi zvečer zaspi takoj po 5minutnem dojenju, tako da do AM sploh ne prideva.

Takole zaenkrat,
pa drugič kaj večuser posted image .
Lep dan še naprej, kljub čudnemu vremenuuser posted image

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 1653
3.4.2012 9:50:01   
Trobentica_
Še nekej me zanima - po kolkem času izgine linea negra? Kako ste s tem? Jaz jo imam še zdaj tako kot je bila prej se mi zdi.....saj ne da bi me ful motila, samo zanima me....

< Sporočilo je popravil Trobentica_ -- 3.4.2012 9:51:06 >

(odgovor članu Trobentica_)
Neposredna povezava do sporočila: 1654
3.4.2012 9:55:36   
lily32
IZVIRNO SPOROČILO: Trobentica_
Še nekej me zanima - po kolkem času izgine linea negra? Kako ste s tem? Jaz jo imam še zdaj tako kot je bila prej se mi zdi.....saj ne da bi me ful motila, samo zanima me....

10. mesecev po porodu jo imam še vedno. user posted image

(odgovor članu Trobentica_)
Neposredna povezava do sporočila: 1655
3.4.2012 10:09:01   
vijolica2

IZVIRNO SPOROČILO: lily32

Še vedno? mene pa malo moti.

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 1656
3.4.2012 10:27:51   
trnuljčica
Linea negra: jo še imam. Prvič je nisem imela, zato ne vem kdaj bo izginila.

Dihalna stiska tudi mi imamo v družini otroka s posledicami dih. stiske. Le da je veliko hujši od Kokosh. Še sedaj hodi na terapije. In bo celo življenje...

Bodite vesele, da imaste zdrave otroke. Jaz večkrat nekoga tam prosim, naj tako tudi ostane.user posted image

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 3.4.2012 10:32:07 >

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 1657
3.4.2012 10:37:37   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: kokosh

kimica, RA je dalec od pregledovanja pljuc pri otroku :D poglej si malo na internetu, kaj pocnejo v RA, kaksni otroci so napoteni tja in kaksni so uspehi.

Pljuca boli k* za dihalno stisko, mozgane, ki tacas dobijo premalo kisika, pa ne. Pomanjkanje kisika pa lahko povzroci okvaro mozganskih centrov za sluh, ravnotezje, govor, gibanje ...

Grdo receno - tiho bodi in ubogaj, prej se pa pozanimaj, kam in zakaj si napotena. Mene bi ob napotnici za RA pobiralo od skrbi, ker vem, kaj to pomeni (v druzini 2 leti RNO FT zaradi mozganske krvavitve in prezgodnjega poroda zaradi preeklampsije, pa je otrok se zdaj "neroden"-grdo pise, rise). Zelela bi si le, da ne bi bilo treba dolgo hoditi (in ne, da ne bom otroka peljala, ker je prejsnjic pobruhal talepo majcko).

Vem katere otroke se pošilja v RA, poleg otrok rojenih z dihalno stisko.. Nedonošenčke, otroke staršev odvisnikov, otroke, ki nepravilno držijo glavico in se obračajo samo v eno stran, itd.. Sem se pozanimala.. Sem klicala v UKC Ljubljana doktorco, ki je zdravila tamalo na neonatalnem oddelku in jo vprašala zakaj so naju tja poslali in je prebrala izvide in se spomnila za katerega otroka se je šlo in rekla: a ja, to je bila ta najlepša in najmlajša punčka na oddelku.. In je rekla, da RA načeloma ne bi bila potrebna, ker so oni vse možne preiskave gor naredili in ko smo čez 18 dni prišli na kontrolo je bilo vse super in ni bilo več nobenih znakov dihalne stiske- kar je videla v izvidih tudi P user posted image
Naša punčika je rojena z dihalno stisko, ker je aspirirala in je šlo v njena pljuča.. Je bila tudi na antibiotiku, ker so sumili na okužbo, ki je na koncu sploh ni bilo.. Vse skupaj je bila le lažja oblika dihalne stiske, ker smo zelooo kratek čas bili not, ker se je hitro pozdravila, kar ne morem povedat za punčko v drugi sobi, ki je bila prav tako rojena z dihalno stisko in je tam bila že 15 dni, ko smo mi prišli user posted image
Ne gre se meni za oblekce, če bodo pobruhane ali polulane, ma otrok se je najedel in ona jo potisne s trebuškom dol in potem jo še z roko pritiska na trebuščka, ko je obrnjena na hrbet in še pripomni: o saj ima poln trebušček user posted image Ja, seveda ga ima, če pa je 1h nazaj jedla user posted image user posted image

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 1658
3.4.2012 10:39:31   
lily32
IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica
Bodite vesele, da imaste zdrave otroke. Jaz večkrat nekoga tam prosim, naj tako tudi ostane.user posted image

Jaz se tudi vsak večer zavalim nekomu tam gor in ga prosim, da tako ostane. user posted image  
Zato kimica ne bodi huda, naj jo raje dobro pregledajo, tudi če je vse OK. Osebno raje peljem otroka 5x na pregled, pa naj potrdijo, da je vse OK, kot pa da kaj spregledajo in so potem posledice.

Linea negra: meni je v obeh user posted image nastala zelo pozno, šele zadnji mesec. Sem jo pa prvič imela skoraj leto in pol, je zelo počasi bledela.

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1659
3.4.2012 10:47:36   
mefisto
Dober dan!

Linea negra meni je že izginila.

Naš user posted image pa se je danes zbudil z rahlo vneto očko. Tiste katerih vaši so to že imeli, kaj je najboljše naredit?

Glede krsta... z MM se pri prvem nisva mogla zmenit kdo iz sorodstva bo boter in sva na koncu prosila prijateljico, ki je z veseljem bila. Pogoj je le, da tisti ki je boter mara imeti vse zakramente oz. tako bom rekla odvisno od župnika.

Naš tudi že kr nekaj časa daje rokice v usta in se z njimi pogovarjauser posted image . Zobki pa bi res naj bili dedni, med drugim tudi kvaliteta zobkov. Našemu prvemu je prvi zobek pokukal ven pri 9. mesecih. Pa nikoli ni bilo problemov ko so mu rastli zobki, sploh ni jokal, tako da včasih sploh nisem vedala da je dobil kakšnega novega. Smo imeli srečo, upam da bo tudi pri tem tako.

miami10 ne vem če je isto, naš je po steklenički ampak moje mleko. Je nekje na 4-5 ur in sicer 170ml, včasih še več.

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1660
3.4.2012 10:58:16   
trnuljčica

Linea negra: meni je v obeh user posted image nastala zelo pozno, šele zadnji mesec. Sem jo pa prvič imela skoraj leto in pol, je zelo počasi bledela.

Saj meni je bilo ravno to čudno, da mi je tako pozno nastala. Sem si že takrat mislila, da bo mogoče zato dlje časa bledela... Prvič je sploh nisem imela.

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 1661
3.4.2012 11:01:13   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: mefisto

Naš user posted image pa se je danes zbudil z rahlo vneto očko. Tiste katerih vaši so to že imeli, kaj je najboljše naredit?

Naša je imela 10 dni nazaj vneto učko pa smo čistili z vatico (za čiščenje make-upa, okrogle blazinice) in fiziološko raztopino- najmanj 3-4x dnevno.. V 3 dneh je bilo super.. Če pa traja dlje od 4-5 dni, pelji pokazat P..

(odgovor članu mefisto)
Neposredna povezava do sporočila: 1662
3.4.2012 11:02:57   
n€na

IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2

Še vedno? mene pa malo moti.

oprostite, ampak jaz pa ne vem kaj je touser posted image

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 1663
3.4.2012 11:04:52   
trnuljčica
Mefisto čisti s fiziološko in opazuj. Če se izboljša ok, če pa je veznica (notranji del sp. veke) vedno bolj rdeča in otekla pa pojdi p. S kapljicami ali mazilom se bo potem hitro pozdravilo.
Nekatere izpirajo tudi s svojim mlekom oz čistijo s kamilicami. Jaz ne.

(odgovor članu mefisto)
Neposredna povezava do sporočila: 1664
3.4.2012 11:05:59   
kimica86
Linea negra: Jaz jo imam še vedno, vendar je že precej zbledela, tako, da po mojem bo do poletja popolnoma izginila user posted image

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1665
3.4.2012 11:09:32   
lily32
IZVIRNO SPOROČILO: n€na
oprostite, ampak jaz pa ne vem kaj je touser posted image

Temnejše obarvana črta, ki poteka po sredini trebuha preko popka do spolovila in nastane med user posted image .

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 1666
3.4.2012 11:10:29   
mefisto
kimica86 in trnjulčica hvala! zaenkrat ni videt hudo, bom čistila s fiziološko, pa bom videla kaj bo jutri.

linea negra je temnejša črta na trebuhu od popka navzdol, ki se pojavi v nosečnosti pri nekaterih ženskah.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1667
3.4.2012 11:24:34   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica

Jaz se tudi vsak večer zavalim nekomu tam gor in ga prosim, da tako ostane. user posted image  
Zato kimica ne bodi huda, naj jo raje dobro pregledajo, tudi če je vse OK. Osebno raje peljem otroka 5x na pregled, pa naj potrdijo, da je vse OK, kot pa da kaj spregledajo in so potem posledice.

Podpis!

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 1668
3.4.2012 11:26:54   
Matkurja
Glede dodajanja mleka.... naš se na vsaki strani še podoji po 5 minut, ali še manj (sumim, da bo kmalu konec), potem pa mu dodam pribl po 90ml. Ponoči ko ga ne dojim, mu naredim sicer 120, ampak nikoli ne poje vsega. Naš zelo malo je... Drugače pa je lačen zelo različno. Zjutraj recimo na 2 uri, ponoči spi 5 in več. Kile pa dobiva minimum. Bomo pa videli kako bo na 3. pregledu pri P. Meni se zdi še zmeraj kar zalit.

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 1669
3.4.2012 11:38:31   
beti 1
Evo, mi2 sva se pa za danes že natelovadli.  Se še spotila nisem, ker je bilo hladno. user posted image

linea negra: je nikoli nisem imela, pa ne morem nič povedat. Meni samo daljše in nekoliko močnejše dlačice po trebuhu zrastejo, pa potem hitro tudi odpadejo.

Pregledi: Kimica, razumem, da si jezna, ker se ti zdi, da so tvojo user posted image  po nepotrebnem mučili. Vendar zdravnik mora opravit svoje delo. Na žalost je sploh pri majhnih otrocih tako, da je le zelo redko ura pregleda ob ugodnem trenutku. Tudi po bolnicah, je lahko user posted image  ravno zrihtan zaspal, pa pride vizita in ga zbudi. Zdravniki v RA gledajo vse mogoče odzive, po celem telesu, ker iz tega lahko z večjo verjetnostjo sklepajo, kako napreduje razvoj. Čeprav se mogoče zdi, da gledajo isto kot p v posvetovalnici večinoma to ne drži. Verjetno je boljše, če otroka 1x več pogledajo, kot da se kaj spregleda. Vsaj moja izkušnja je taka. Moj mlajši je imel dihalno stisko v starosti 10 dni zaradi infekta. Ker je po tem načeloma normalno napredoval naju niso nikamor pošiljali. Sedaj, ko je star 6 let pa ima ugotovljeno motnjo v gibalnem razvoju, ki se zaradi starosti nikoli ne bo tako popravila, kot bi se lahko, kljub zelo veliko vloženega truda s strani vseh. Ker ima to za posledico tudi težave pri pisanju in risanju se bo moral za enak uspeh v šoli bistveno bolj potruditi. Čeprav se je včasih mislilo, da organi v človeškem telesu delujejo izolirano in relativno neodvisno en od drugega, se dandanes vedno bolj kaže pravilnost vzhodnjaškega mišljenja, kjer vse obravnavajo kot medsebojno povezano. Delovanje enega dela telesa vpliva na vse ostale, čeprav to na prvi pogled ni opazno. Upam, da jo je tvoja user posted image  res dobro odnesla in ne bo imela nobenih posledic. Iz moje izkušnje bi ti svetovala, da si v obdobju, ko bo začela hoditi itn. pozorna na to, ali je bolj nerodna, kot ostali njene starosti in ji grejo težje stvari, ki zahtevajo izmenično gibanje (npr. hoja po stopnicah) ali delanje več stvari naenkrat (poganjanje in zavijanje na kolesu ipd.) Moj je vse gibalne razvojne mejnike dosegel v povprečju, samo izvedba je bila bolj okorna, sedaj, ko je telesu zmankalo prostora za kompenzacijo je pa daleč pod povprečjem. Ob tem, da smo načeloma športna družina, je veliko v gibanju in spoznava različne športe in oblike gibanja.

IZVIRNO SPOROČILO: Kasija

Pa vidim, da se strasti spet razvnemajo. Brez zamere, ampak iz takole tretje nevpletene strani vas je malo težko brat. Forum je konec koncev namenjen izmenjavi mnenj, pa da daš ali dobiš kak dober nasvet. Saj ni nujno, da vsi vse vemo.  Pri otrocih je pa toliko nekih novosti, odločitev, ipd. da se jaz včasih še v tretje lovim in ne vem, kaj je zdaj prav in kaj je res pomembno. user posted image  

Podpis.

(odgovor članu mefisto)
Neposredna povezava do sporočila: 1670
3.4.2012 11:55:28   
kimica86
beti 1: res sem jezna, še bolj pa žalostna in razočarana, ker sem ob pogledu na mojo razdraženo in jokavo sončico skoraj še sama zajokala.. Ker ona je eno tašno nežno bitje, ki ima rada nežne oprijeme, če ne se takoj žalostno razjoče i začne zavijat z ustki (naredi narobe U) :( user posted image user posted image user posted image
Vem, da doktorji za vsako najmanjšo napako pošiljajo otroke naprej na preglede, ma nisem si mislila, da bo ta pregled tako mučen in utrujajoč, saj smo tamalo tako težko potem umirili.. Ko se je pa ubogica umirila, je pa zaspala s polnimi učkami solz in še par minut vmes žalostno stokala user posted image user posted image

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 1671
3.4.2012 11:56:40   
miami10
OMG...moja še vedno je na 2,5ur...razen ponoči ko spi od 23-5h
Pri meni se doji...od 70-110ml, mal jo mam na sumu kokr se ji pač da...zdej sem ji začela dodajat ker se bojim da premalo poje, ampak ji dodam tko da je vse skupaj nekje cca 120-130ml, včasih popije vse, včasih pusti, ampak nikoli več kot 30ml...

A se od katere je na 2,5ure?

Črto mam pa še vedno, in me ne obremenjuje...ubistvu sem nanju ponosna, ker me vedno znova spomni kakega sončka imam user posted image

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 1672
3.4.2012 12:08:21   
Auri
Linea n: meni je tudi nastala v 9em mesecu ter jo imam se vedno. Je pa kar zbledela.
Rokice: sedaj pa me malo skrbi. Moj si jih opazuje, a v usta si jih ne stavi. Hmmmuser posted image razen, ko je lacen. Kdaj ponavadi si zacnejo tlaciti rokice v usta? Danes ima 11 tednov. Slini se tocno od drugega meseca starosti naprej.
Pregledi: mojemu nekaj ur po rojstvu je padel pulz- bradikardija. Vsak dan se mu je malo visal;4,5 dan je bilo ze dobro; 6dan sva sla domov. Imel je samo se eno kontrolo po 3. Tednih. Po pravici povedano, raje bi videla, da bi imel 5 kontrol prevec, kot 1 premalo. Zdravniki ze vedo kaj pocnejo, samo zaupat jim je potrebno.
Boter: mene je necak prasal za biti botra ze dve leti nazaj za birmo. Birmo bodo imeli drugi teden. Ko sem sla po potrdilo o zakramentih (imam vse zakramente) k nasemu zupniku, mi jih ni hotel dati, ker lani se nisem porocila cerkveno. Hmmmuser posted image . Necak je bil razocaran, jaz pa jezna.Je pa verjetno resodvisno od zupnika ali ti da potrdilo ali ne.
Spomin: meni poporodu je sel spomin po gobe. Pred porodom sem imela odlicen spomin. Sploh si ne morem zapomnit vec najosovnejsih stvari. Z aprilom sem si zacela pisat kdaj mali je in spi. Res si nisem zapomnila ure. Kriza.

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 1673
3.4.2012 12:14:37   
Auri
Miami10: moj tudi je na 2,5ur. Razen ponoci. In isto kot ti,nemorem verjet,vceraj po mesecu in pol, sem mu dodala dodatek, ker sem se bala, da ni dobil dovolj. Zvecer, ko je utrujen pa se upira levi dojki. Nevem zakaj. Cez dan in ponoci je ok. To se dogaja sedaj nekaj dni, ce je prevec utrujen.

(odgovor članu Auri)
Neposredna povezava do sporočila: 1674
3.4.2012 12:17:01   
miskan
Živjo,
tudi jaz imam januarčka... in sem zasledila pogovor o krstu in me zanima, kje kupite krstne oblekce in prtičke. Rada bi imela take z imenom... če kdo ve kam se obrniti.

in ali ima še kdo take težave s temenci. Malemu skoz nastajajo po celi glavi in ker ima že kar nekaj laskov se matram, da to odstranim....

lp

(odgovor članu Auri)
Neposredna povezava do sporočila: 1675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  65 66 [67] 68 69   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  65 66 [67] 68 69   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najtežje stvari v materinstvu
To so resnične in prav nič olepšane izpovedi novopečenih mam. Občutek krivde, nenehna utrujenost in težave z dojenjem. D...
Z dojenčkom na sprehod v zimskih dneh
Mnoge mamice se sprašujejo, ali lahko odidejo na sveži mrzli zrak z dojenčkom, za koliko časa in kako ga primerno zavaro...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......