beti 1
|
Evo, mi2 sva se pa za danes že natelovadli. Se še spotila nisem, ker je bilo hladno. linea negra: je nikoli nisem imela, pa ne morem nič povedat. Meni samo daljše in nekoliko močnejše dlačice po trebuhu zrastejo, pa potem hitro tudi odpadejo. Pregledi: Kimica, razumem, da si jezna, ker se ti zdi, da so tvojo po nepotrebnem mučili. Vendar zdravnik mora opravit svoje delo. Na žalost je sploh pri majhnih otrocih tako, da je le zelo redko ura pregleda ob ugodnem trenutku. Tudi po bolnicah, je lahko ravno zrihtan zaspal, pa pride vizita in ga zbudi. Zdravniki v RA gledajo vse mogoče odzive, po celem telesu, ker iz tega lahko z večjo verjetnostjo sklepajo, kako napreduje razvoj. Čeprav se mogoče zdi, da gledajo isto kot p v posvetovalnici večinoma to ne drži. Verjetno je boljše, če otroka 1x več pogledajo, kot da se kaj spregleda. Vsaj moja izkušnja je taka. Moj mlajši je imel dihalno stisko v starosti 10 dni zaradi infekta. Ker je po tem načeloma normalno napredoval naju niso nikamor pošiljali. Sedaj, ko je star 6 let pa ima ugotovljeno motnjo v gibalnem razvoju, ki se zaradi starosti nikoli ne bo tako popravila, kot bi se lahko, kljub zelo veliko vloženega truda s strani vseh. Ker ima to za posledico tudi težave pri pisanju in risanju se bo moral za enak uspeh v šoli bistveno bolj potruditi. Čeprav se je včasih mislilo, da organi v človeškem telesu delujejo izolirano in relativno neodvisno en od drugega, se dandanes vedno bolj kaže pravilnost vzhodnjaškega mišljenja, kjer vse obravnavajo kot medsebojno povezano. Delovanje enega dela telesa vpliva na vse ostale, čeprav to na prvi pogled ni opazno. Upam, da jo je tvoja res dobro odnesla in ne bo imela nobenih posledic. Iz moje izkušnje bi ti svetovala, da si v obdobju, ko bo začela hoditi itn. pozorna na to, ali je bolj nerodna, kot ostali njene starosti in ji grejo težje stvari, ki zahtevajo izmenično gibanje (npr. hoja po stopnicah) ali delanje več stvari naenkrat (poganjanje in zavijanje na kolesu ipd.) Moj je vse gibalne razvojne mejnike dosegel v povprečju, samo izvedba je bila bolj okorna, sedaj, ko je telesu zmankalo prostora za kompenzacijo je pa daleč pod povprečjem. Ob tem, da smo načeloma športna družina, je veliko v gibanju in spoznava različne športe in oblike gibanja. IZVIRNO SPOROČILO: Kasija Pa vidim, da se strasti spet razvnemajo. Brez zamere, ampak iz takole tretje nevpletene strani vas je malo težko brat. Forum je konec koncev namenjen izmenjavi mnenj, pa da daš ali dobiš kak dober nasvet. Saj ni nujno, da vsi vse vemo. Pri otrocih je pa toliko nekih novosti, odločitev, ipd. da se jaz včasih še v tretje lovim in ne vem, kaj je zdaj prav in kaj je res pomembno. Podpis.
|