ursah
|
Jaz sem pa danes kupila dojenčkov album, če smo ga imeli že za Niko, ga moramo seveda imeti tudi za Evo . Samo je pa kar drag - 20 EUR (Nikinega smo dobili)... Jok: naša je tudi najbolj zadovoljna v naročju, tako da jo imamo pač veliko v naročju. Pa vseeno vse naredim. Če ne morem z eno roko, si jo dam pa v ruto (imam Mini Monkey-a). Sicer jo pa večkrat dvignem in odložim (in v tistih par minutah, ko je zadovoljna odložena, se da marsikaj narediti z dobro organizacijo). Sicer pa veliko angažiram MM, tako da tudi on skuha, pomje po tleh, obesi perilo, zlika itd. - kdor ima pač čas (če pa on crklja Evo, pa gospodinjim seveda jaz). Če pa kaj ne znese naredit, naju pa počaka . Da bi jo pustila jokat, ni šans, sva pa jaz in MM proti temu. Se strinjam s tem, kar pravi Kokosh - otrok potem neha jokat zaradi izčrpanosti, ne zato ker bi "videl, da nič ne doseže". Vmes tekom joka pa se mu sproščajo stresni hormoni (ker ne dobi odziva), ki gotovo ne denejo dobro. Ti naši dojenčki so še veeeliiiiko premajhni za preračunljivost. Enako sva ravnala pri Niki, tudi je bila veliko po rokah, pa ni zaradi tega nič bila razvajena - tam od cca 3-4 mesecev dalje ji je bilo počasi na tleh bolj zanimivo kot v naročju...Ravno zato sem si tokrat kupila ustreznejšo nosilko. Spanje: če spi, spi, če ne spi, pač ne spi. Ko Eva spi čez dan (včasih malo, včasih veliko, ampak samo 1x v kosu par ur, potem pa nič), takrat tudi jaz ne hitim z gospodinjenjem, ampak zgolj skuham in naredim najnujnejše, nato pa si vzamem malo časa zase . Vse ostalo gospodinjenje naredi eden od naju ko je budna oz. je tudi Nika doma. Saj v bloku nimamo veliko dela z nami štirimi. Imamo pa vseeno pospravljeno, oprano, zloženo, zlikano (samo najnujnejše ). Sesamo pa npr. običajno 1x tedensko in ne delamo drame, če je par smetk po tleh (če je treba, pa seveda tudi večkrat).
|