|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčki 2012
8.3.2012 11:32:48   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81

Sigurno 5 minut .. ampak prejšnjih 5 minut je pa že stokala, godrnjala in ko ni dosegla svoje ( da jo vzdignemo ) je začela jokat - kričat ...

Uhhh, jaz mojo pustim tudi 15-20min jokat.. Pa se potem umiri!!! Jo prav slišiš, ki vedno bolj nežno joka, dokler ne neha user posted image Ker naša je ponavadi vedno utrujena, ko je sita in začne zehat.. Ampak za zaspat je pa problem!!! Ker, ko se zjoče zadosti, potem jo samo vidiš, kako ima zaprte učke in samo spušča še une zvokce užaljenosti in potem zaspi.. hehehe user posted image

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 1001
8.3.2012 11:32:58   
trnuljčica
Kimica daj pokliči na csd in vprašaj kako je z otroškimi. Nič ne stane- no impulziuser posted image . Kar zdaj!

Janchek aha, pol ti vseeno nekaj spi- 2 uri + vozičkanje. No to je za moje pojme nekje povprečen user posted image .
Glede rolet, jaz jih imam podnevi na 4/5 spuščene, ker mi zj direkt sije sonce v njeno posteljico. Ponoči pa ima prižgano samo lučko na Angelcaru- torej res mičkano - skoraj nič. MM se pritožuje, da nič ne vidi, ko pride notuser posted image . Tako da je kljub očitna razlika v svetlobi dan/noč.
Je pa starejši zaspal izključno v čisto zatemnjeni sobi kjer ni nič videl. Tako da sem ga podnevi za tiste pol urce spanja, uspavala 1 uro ob histeričnem joku pri nošenju v kopalnici, ker nima okna...user posted image Pa je bilo vredno za pol urce, ker se je potem vsaj 2 urci manj jokal tisti dan.

Neposredna povezava do sporočila: 1002
8.3.2012 11:38:45   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica

Kimica daj pokliči na csd in vprašaj kako je z otroškimi. Nič ne stane- no impulziuser posted image . Kar zdaj!

A kar zdaj??? Ma danes je četrtek- ni uradnih ur.. A kljub temu pokličem???

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1003
8.3.2012 11:40:09   
trnuljčica
Prejšnji mesec so meni dvignili, pa niso bile uradne ure. Sicer pa ti itak vežejo. Torej, če se bo dalo, ti bodo vezali. Ti sam telefonistu reči, da te zanima nekaj s področja otroških dodatkov...

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1004
8.3.2012 11:40:24   
kimica86
Evo, sem našla kako je z otroškim dodatkom user posted image

Rok za uveljavitev pravice in trajanje

Pravica do otroškega dodatka se uveljavlja v 90 dneh po rojstvu otroka in se prizna z mesecem otrokovega rojstva. Če se uveljavlja po tem roku, se prizna s prvim dnem naslednjega meseca po vložitvi zahtevka.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1005
8.3.2012 11:41:33   
trnuljčica
No, zdaj si pa prihranila impulze...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1006
8.3.2012 11:48:58   
kimica86
Res sem jih prihranila user posted image user posted image user posted image

Sem pa žalostna zardi druge stvari user posted image user posted image Sem šla na spletno stran vrtca, kamor bi poslala mojo tamalo in piše, da je vpis otrok za leto 2012/2013 bil samo do 29.2.!!! Joooojjjj, kaj naj zdaj naredim??? user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1007
8.3.2012 11:55:07   
trnuljčica
Pokličeš jih in vprašaš komu moraš priti, da ti jo dajo na čakalno listo (pri nas soc.delavka). Tako je meni rekla včeraj (po telefonuuser posted image ) na upravi našega vrtca. Samo jaz nisem zamudila vpis, ker je šele konec tega meseca. So pa prvič pri nas na čakalni listi še otroci od lanskega marca. Prej so vedno vse vzeli...user posted image user posted image

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1008
8.3.2012 11:55:33   
tix
Sem šla na spletno stran vrtca, kamor bi poslala mojo tamalo in piše, da je vpis otrok za leto 2012/2013 bil samo do 29.2.!!! Joooojjjj, kaj naj zdaj naredim??? user posted image user posted image

Prijave sprejemajo celo leto samo prednost imajo tisti, ki so se vpisali v času uradnega vpisa  

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1009
8.3.2012 11:57:47   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: tix

Sem šla na spletno stran vrtca, kamor bi poslala mojo tamalo in piše, da je vpis otrok za leto 2012/2013 bil samo do 29.2.!!! Joooojjjj, kaj naj zdaj naredim??? user posted image user posted image

Prijave sprejemajo celo leto samo prednost imajo tisti, ki so se vpisali v času uradnega vpisa  

Res je.

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 1010
8.3.2012 12:02:10   
kokosh
Naš pobček je včeraj prespal cen dan (15h), potem je zvečer še podremal ene 45 min, ko pa je malce pred 21.30 začel postajati siten, sem ga skušala podojiti (ni hotel), previla in takoj spokala spat, zavitega v najbolj mehko in najbolj posvinjano dekco. Po 20 min uspavanja je zaspal. Čez 1h se je zbudil, pojedel, zadremal nazaj, začel čez 15 min jokcati, potem sva se v temi in tišini crkljala, zavita v dekco. Ob 4h je spet jedel in spal naprej do 7.30. Danes je kar nesiten in naspan :) :) (trnuljcica - hvala za opomnik za mehko cunjico)

Midva ga imava čez dan pri dnevni svetlobi, po večerji pa v prostoru, kjer je user posted image , zmanjšava osvetlitev (stropne luči ugasneva, pustiva le luč v kotu). V spalnici zvečer prižgem le nočno lučko (25W), nočno dojenje opraviva v temi.

kimica - jaz ga niti v najslabših časih nisem pustila 15-20 min jokati. Seveda se potem utihne, ampak ne zato, ker bi se pomiril, ampak od izčrpanosti omaga. Za uspešno pomiritev je menda najpomembnejših prvih 90s dojenčkovega joka, potem čedalje bolj nori. Ne vem no, jaz ugotavljam, da je že nekako tako (pa ga nimam skozi v naročju).

Neposredna povezava do sporočila: 1011
8.3.2012 12:27:03   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: kokosh

kimica - jaz ga niti v najslabših časih nisem pustila 15-20 min jokati.

Jaz tudi ne. Nobenega. Menda sem ene parkrat res morala starejšega odložit in odit za nekaj min v drugo sobo, da se mi ni zmešalo... Res, hudo je bilo.... Ker naš se je drl v naročju...user posted image

HB za tole našo zlatko...

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 1012
8.3.2012 13:16:45   
Janchek81
IZVIRNO SPOROČILO: kimica86

Zdej ene 14 dni je taka, da mi noče več podnevi spat .. prej je pa kr spala ja ... sm jo nahranla in jo dala nazaj spat in ni blo nobenega problema, s tem da sm mela spuščene rulete ... odkar so me opozorili, da naj ne spuščam rolet, da bo vedla kdaj je dan in kdaj noč mi spi pridno samo ponoči, čez dan pa kakor sem napisala, največ 2 uri ... to štejem brez vozičkanja .... v vozku pa spi celo pot .... včeraj edino ni, ampak sem ugotovila, da je bila pomoje premalo oblečena ( rokice je namreč imela zunaj ) in jo je zeblo user posted image

Ne bi smela sploh imeti spuščenih rolet, ker potem dojenček zamenja dan za noč in obratno.. Jaz imam skozi polkna odprta.. No samo tiste resice, da hodi svetloba not.. In ko se ji spi pač spi, ko s eji ne da pa sitnari user posted image
Naša tudi ponavadi v vozičku zaspi in se razbudi in začne jokat not le, če ni dobro podrla kupčka in jo mantra..
Naša ima itak skozi rokice zunaj.. Vedno jo in v vozičku in v posteljici pokrijem do bradice, ona pa potem zrine ven rokice.. Pod nobenim pogojem jih noče imeti pokrite!!! Jaz ti svetujem, da ji daš rokavičke gor.. Mi imamo našo tamalo oblečeno kot je oblečena v hiši, le, da je pokrita z dekco čez in ima toplo kapico na glavi..

Sem ji dala včeraj rokavičke pa ne vem kako naši punčki to uspe ampak vedno tko miga z rokicami, da si rokavičke sname, bi ji mogu na vsake 5 minut nazaj dajat user posted image  No danes mi še zdaj spi, čeprav v vozičku ... tako, da mi spi od 11h pa še vedno spančka ... pomoje potem več ne bo hotela user posted image  bom pa vseeno poskusila ...
Kar se tiče menjavanja noči in dneva ... mislim, da naša točno ve ( zdaj ) kdaj je dan in kdaj je noč, tko da se za to nimam česa bati user posted image

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1013
8.3.2012 13:33:35   
ursah
Jaz sem pa danes kupila dojenčkov album, če smo ga imeli že za Niko, ga moramo seveda imeti tudi za Evo user posted image . Samo je pa kar drag - 20 EUR (Nikinega smo dobili)...

Jok: naša je tudi najbolj zadovoljna v naročju, tako da jo imamo pač veliko v naročju. Pa vseeno vse naredim. Če ne morem z eno roko, si jo dam pa v ruto (imam Mini Monkey-a). Sicer jo pa večkrat dvignem in odložim (in v tistih par minutah, ko je zadovoljna odložena, se da marsikaj narediti z dobro organizacijo). Sicer pa veliko angažiram MM, tako da tudi on skuha, pomje po tleh, obesi perilo, zlika itd. - kdor ima pač čas (če pa on crklja Evo, pa gospodinjim seveda jaz). Če pa kaj ne znese naredit, naju pa počaka user posted image . Da bi jo pustila jokat, ni šans, sva pa jaz in MM proti temu. Se strinjam s tem, kar pravi Kokosh - otrok potem neha jokat zaradi izčrpanosti, ne zato ker bi "videl, da nič ne doseže". Vmes tekom joka pa se mu sproščajo stresni hormoni (ker ne dobi odziva), ki gotovo ne denejo dobro. Ti naši dojenčki so še veeeliiiiko premajhni za preračunljivost. Enako sva ravnala pri Niki, tudi je bila veliko po rokah, pa ni zaradi tega nič bila razvajena - tam od cca 3-4 mesecev dalje ji je bilo počasi na tleh bolj zanimivo kot v naročju...Ravno zato sem si tokrat kupila ustreznejšo nosilko.

Spanje: če spi, spi, če ne spi, pač ne spi. Ko Eva spi čez dan (včasih malo, včasih veliko, ampak samo 1x v kosu par ur, potem pa nič), takrat tudi jaz ne hitim z gospodinjenjem, ampak zgolj skuham in naredim najnujnejše, nato pa si vzamem malo časa zase user posted image . Vse ostalo gospodinjenje naredi eden od naju ko je budna oz. je tudi Nika doma. Saj v bloku nimamo veliko dela z nami štirimi. Imamo pa vseeno pospravljeno, oprano, zloženo, zlikano (samo najnujnejše user posted image ). Sesamo pa npr. običajno 1x tedensko in ne delamo drame, če je par smetk po tleh (če je treba, pa seveda tudi večkrat).

Neposredna povezava do sporočila: 1014
8.3.2012 13:37:44   
lily32

Jaz tudi ne, še 5 minut ne. Saj vem, da nekateri starši to prakticirajo, a jaz tega ne bi nikoli naredila. Raje jo imam cel dan na rokah.

Neposredna povezava do sporočila: 1015
8.3.2012 13:39:36   
Janchek81
IZVIRNO SPOROČILO: lily32

Jaz tudi ne, še 5 minut ne. Saj vem, da nekateri starši to prakticirajo, a jaz tega ne bi nikoli naredila. Raje jo imam cel dan na rokah.

kok kg pa ma vaš user posted image  in kok te kej roke bolijo? user posted image  
Naša je mela 1 teden nazaj 4600g in lahko rečem, da k jo držim in nosim okol, da me zvečer že pošteno roke bolijo in hrbet, tko da grem ob 21h spat in sem ko v 7 nebesih kar se tče hrbtenice .. zaspim tud v 5min  ker sem tako zmatrana user posted image

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 1016
8.3.2012 13:41:38   
Janchek81
Aja hotela sem napisati, če katera želi kapljice Olevit naj mi piše na ZS pa ji pošljem, ker naši bomo dajali kar Plivit D3. So drugače odprte, odprla sem jih 14 dni nazaj, dala samo eno kapljico, mi jih je pa škoda stran vržt ... rok uporabe imajo pa do leta 2013.

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 1017
8.3.2012 13:49:45   
vijolica2

Aja hotela sem napisati, če katera želi kapljice Olevit naj mi piše na ZS pa ji pošljem, ker naši bomo dajali kar Plivit D3. So drugače odprte, odprla sem jih 14 dni nazaj, dala samo eno kapljico, mi jih je pa škoda stran vržt ... rok uporabe imajo pa do leta 2013.

Kako pa to da boš plivit dajala?jaz ravno danes dobim Oleovit....pri nas so se tudi krči skoraj nehali(trkam na les), joka, ko tečnari. Ponavadi moj ful tečnari ko je in ga dvignem za kupček po 5 min hranjenja. Pa po kopanju ko ga obblačva-takrat je najhujeuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1018
8.3.2012 13:51:19   
kokosh
Naš je imel pri 4.tednih 4500 (torej ima zdaj gotovo nad 5000), pa me (še) nič ne boli leva roka, ko krmariva okoli :)
Mame moramo biti vendar trpežne in močne, saj bomo vsaj še eno leto dvigovale, premetavale in prenašale naše malčke.

Neposredna povezava do sporočila: 1019
8.3.2012 13:53:54   
Janchek81
IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2

Kako pa to da boš plivit dajala?jaz ravno danes dobim Oleovit....pri nas so se tudi krči skoraj nehali(trkam na les), joka, ko tečnari. Ponavadi moj ful tečnari ko je in ga dvignem za kupček po 5 min hranjenja. Pa po kopanju ko ga obblačva-takrat je najhujeuser posted image

Od takrat ( 14 dni nazaj ) ko sem enkrat dala Olevit sem potem začela naslednji dan kar s Plivit oz. sem nadaljevala in je zdej OK ... mal jo žrvič ampak to ni take drame lahko rečem, ko je tisti dan vzela Olevit jih pa žal ni sprejela in je bil grozen dan, tako, da bom dala Olevit naprej .. se mi jih res zdi škoda da jih stran mečem...

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 1020
8.3.2012 13:54:45   
Janchek81

Naš je imel pri 4.tednih 4500 (torej ima zdaj gotovo nad 5000), pa me (še) nič ne boli leva roka, ko krmariva okoli :)
Mame moramo biti vendar trpežne in močne, saj bomo vsaj še eno leto dvigovale, premetavale in prenašale naše malčke.

Jaz jo uzdignem tako, da gleda naprej in ena roka je pri rokici, druga pod ritko, tko da težo razporedim na obe roki in me resnično bolijo + hrbet me boli proti večeru ...

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 1021
8.3.2012 14:33:29   
kokosh
Glavica počiva v levem komolcu, podlaket podpira trup, z dlanjo podpiram medenico in ga držim za levo stegno. Desna roka je prosta.

Neposredna povezava do sporočila: 1022
8.3.2012 14:35:00   
Janchek81

Glavica počiva v levem komolcu, podlaket podpira trup, z dlanjo podpiram medenico in ga držim za levo stegno. Desna roka je prosta.

pa te roka in kriz nc ne bolita?

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 1023
8.3.2012 14:55:02   
lily32

kok kg pa ma vaš user posted image  in kok te kej roke bolijo? user posted image  

Naša ima 9 mesecev in 9 kg + nekaj drobiža. Sem že vajena, da jo imam skoraj nonstop na rokah, tako da skoraj ne čutim več teže.
Če bi zdaj vzela v roke vaše user posted image , bi se mi zdeli peresno lahki. user posted image

Me pa zadnje dneve boli hrbet, ker se učimo hodit. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1024
8.3.2012 15:19:24   
kokosh
Ne :) Saj se dobi kondicija :D Moram pa priznati, da čakam, da malce poraste za uporabo kenguruja.

Neposredna povezava do sporočila: 1025
Stran:   <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Najtežje stvari v materinstvu
To so resnične in prav nič olepšane izpovedi novopečenih mam. Občutek krivde, nenehna utrujenost in težave z dojenjem. D...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......