|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčki 2012
9.3.2012 9:52:15   
trnuljčica
Miami super za user posted image user posted image . Sem ti rekla, da je mogoče vse zaradi krčev...user posted image
Nimamo 122.

Matkurja rajši ne sprašuj za dnar... Bomo preveč razočarane... Zaenkrat živimo tu... Je pa ta pogovor takrat nanesel na plaži...Ko se spoznavaš in se začneš menit neumnosti... Pol ti je pa žal, da ti ljudje preveč povedo...user posted image

Glede nočnega dojenja. Jaz si ne črpam, ker nimam črpalke. Moja mala prespi noč. Sicer prespati noč pomeni, da spi dojenček 1x v dnevu 5 ur. Moja spi 2x. Noč prespi podnevi in ponoči.user posted image Je pa res da sem opazila, da ko spi 7 ur ponoči, je večkrat, oziroma je vsako urco za tistih 5 min priklopljena zvečer do 24 ure. Razen med krči seveda...

Lili boljše je, kot za rokice, a je tako kot je Kasija napisala.
Ma saj če ne začneš že pri 5 al 6 mes user posted image oblagat s povštri, da ne pade med sedenjem, ker bo bogsivedi kaj... pol tudi kasneje ne pretitavaš v , pomoči...user posted image

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 9.3.2012 10:04:16 >

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 1051
9.3.2012 10:03:18   
kimica86
Pozdravljene user posted image

No ja, saj sem vedla, da boste kar udarile po meni!!! Ampak moje detece se vam res ne rabi smilit, ker je zanjo še kako lepo poskrbljeno.. Logično, da, če histerično joka, da je ne bom kar pustila not v posteljici in naj se sama s sabo ubada!!! Ker naša se tako joče samo, če jo še "nesito" položim v posteljico (namreč, kašenkrat zaspi med hranjenjem in jaz jo kar odnesem v posteljico, ker mislim, da ji je pač bilo zadosti in bo zaspala) ali če jo kaj boli (krči, napenjanje).. Drugače pa če normalno joka (bolj tisto užaljeno in sitno), je pač zaradi tega, ker je utrujena in naša tako težje zaspi.. Ji pa vedno ponujam dudico in večinoma jo sprejme in potem z njo zaspi (sicer je treba najmanj 5x poskušat z dudico, ker ko jo vrže ven se začne jokat).. Če pa je ne sprejme, jo pustim pač, da se malo zjokca in preden zaspi, je slišat še kot neko nežno stokanje in potem zaspi.. Je pa nikoli ne vzemam ven iz posteljice v naročje, če normalno joka- da pač ni histeričen jok!!! Jo poskušam v posteljici umirit, z božanjem, šepetanjem, ponujanjem dudice..
Kakorkoli, vsak ima svoj način za umirit svojega otročka.. Jaz sem pač pristaš tega, da ne nosim za vsak k... otroka po rokah (beri: če že en glasek spusti ven, ker dojenček pač mora tudi jokat) Ker naša, ko je utrujena in sitna, ji prav nič ne paše- še po rokah se ne bi nosila in ne ve kaj bi sama s sabo.. Se mi začne v naročju že odrivat in jo potem kar spustim v posteljico, ona pa čez nekaj časa sama zaspi..

(odgovor članu coccinella)
Neposredna povezava do sporočila: 1052
9.3.2012 10:11:16   
kokosh
kenguru - midva imava Babybjorn comfort, je od 3 mesecev naprej. Sva raje naročila večjega, ker novorojenčka nisem nameravala tlačit notri (zaradi hrbtenice), pa MM je bil tale najbolj všeč zaradi opore za hrbet. Se vam pa splača pogledati po tujih spletnih trgovinah, kjer se včasih ujame kak popust, pa tudi sicer znajo biti cene nižje kot pri nas v BC, sploh če imate kake znance v tujini, da vam ob obisku prinesejo v Slo (naju je tako na kiddicare.com prišel 95 GBP, v BC pa je 160 EUR).

jok - ja, mene je večina materinsko kvalificiranega ženskega sorodstva prepričevala, da ni nič narobe, če dojenčka pustiš tuliti, pa tudi nič ni narobe, če ga lepo založiš v posteljici in greš medtem ven. Včasih dojenčki menda sploh niso toliko jokali, so jih nahranili, previli in dali spat v temno sobo, mame so šle pa medtem na vrt/njiivo/ kuhat ... Jaz pa imam že zdaj razvajeno nergico user posted image

Najbolj zanimivo je, da jaz celo lahko dam otroški jok na "ignore" (enostavno ga ne slišim več in me ne nervira), MM pa ne zdrži niti ene minuto user posted image Ampak, odkar sem se v vsem obupu nad rjovečim mladičem odločila, da bom poskusila spoštovati pravilo prvih 90s, skoraj ne joka več (morda slabo uro vsega skupaj). Kimica - morda en dan vseeno poskusi punčko hitro pomiriti v čimkrajšem času, pa jo potem pomirjeno po minuti ali dveh odloži nazaj v posteljico/ ležalnik ...

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 1053
9.3.2012 10:12:11   
lily32
IZVIRNO SPOROČILO: Kasija
pri tretjem user posted image  niti ne pričakujem več, da bom kaj prosta in se manj sekiram. se pa še vedno. ko bomo v penziji, bomo pa se družile na forumu penzjonistk in bomo primerjale učinkovitost čistil user posted image . po moje bomo tole še pogrešale. jaz se svojih dveh fantov komaj še spomnim kot dojenčkov. tako je odbrzelo mimo. pa ni lahko biti mamica, sploh ne mamica dojenčku. milijon stvari se moraš odločit, pa nekatere se prav, druge spet narobe. tako je. pa velik del sebe moraš žrtvovat - hobije, prosti čas, svoj videz... včasih se mi zdi, da je od mene bore malo ostalo. ampak vse to se bo še vrnilo in obrnilo.

user posted image user posted image Verjetno res.
user posted image Si pa tudi ostalo lepo napisala.

IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica
Moja mala prespi noč. Sicer prespati noč pomeni, da spi dojenček 1x v dnevu 5 ur. Moja spi 2x. Noč prespi podnevi in ponoči.user posted image

Ja, večina pričakuje, da bo user posted image prespal kar 12 ur v enem kosu, kaj je neumno pričakovati.
No, se najdejo tudi take izjeme, a pri naši hiši jih nimamo. user posted image

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 1054
9.3.2012 10:24:10   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: lily32

Moja mala prespi noč. Sicer prespati noč pomeni, da spi dojenček 1x v dnevu 5 ur. Moja spi 2x. Noč prespi podnevi in ponoči.user posted image

Ja, večina pričakuje, da bo user posted image prespal kar 12 ur v enem kosu, kaj je neumno pričakovati.
No, se najdejo tudi take izjeme, a pri naši hiši jih nimamo. user posted image

Hej, na posvetovalnici v pon, je bil tam fantek, ki se je malo premalo zredil... Mamica je rekla sestri, da je začel spati 12 ur skupaj ponoči...Star 2 mes. Men so oči skor ven padleuser posted image

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 1055
9.3.2012 10:28:44   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: kokosh

Najbolj zanimivo je, da jaz celo lahko dam otroški jok na "ignore" (enostavno ga ne slišim več in me ne nervira), MM pa ne zdrži niti ene minuto user posted image Ampak, odkar sem se v vsem obupu nad rjovečim mladičem odločila, da bom poskusila spoštovati pravilo prvih 90s, skoraj ne joka več (morda slabo uro vsega skupaj). Kimica - morda en dan vseeno poskusi punčko hitro pomiriti v čimkrajšem času, pa jo potem pomirjeno po minuti ali dveh odloži nazaj v posteljico/ ležalnik ...

Sej jaz takoj skočim do nje, ko začne jokat, da vidim kaj se dogaja.. Kašenkrat zna namreč tudi kaj polit, če ni dobro podrla kupček in v takem primeru jo vzamem ven, da podre kupčka do konca.. Prepoznam pa, če ni za prav podrla kupček tako, ker začne plaziti jezička ven user posted image
Ne mislit, da jaz njo kar pustim.. Vedno grem pogledat kaj se z njo dogaja in jo poskušam umirit, ampak v posteljici.. Razen, če prične histerično jokat, saj takrat vem, da je nekaj narobe..

Naša je pa danes prespala celih 6 ur brez hranjenja.. Zaspala ob 24h, zbudila se je ob 6h.. Je pa pojedla 15min preden je zaspala, ker je bila fullll utrujena- začuda včeraj ni bila sitna user posted image user posted image
Sem se začudila, ko me je zbudila šele ob 6h.. Nisme mogla verjet svojim očem.. Je pa pasalo tudi odspat- danes sem kot prerojena.. Še dobro, da sem jo pošteno sedaj nahranila- se je najedla kot pujsek in od 9h že spančka user posted image

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 1056
9.3.2012 10:28:49   
lily32
Naša je prvič prespala 12 ur v enem kosu zdaj, ko bo imela 3 leta. user posted image
Kaj čmo, tako je. Se pa pridno redita ... user posted image Vsega ne moremo imeti.

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1057
9.3.2012 10:29:56   
kimica86

Hej, na posvetovalnici v pon, je bil tam fantek, ki se je malo premalo zredil... Mamica je rekla sestri, da je začel spati 12 ur skupaj ponoči...Star 2 mes. Men so oči skor ven padleuser posted image

No, moja zna prespati 6ur, ampak 12ur je pa too much user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1058
9.3.2012 10:47:47   
lily32
Kengurujček: mi imamo dva: infantino - smo ga veliko uporabljali že pri večji in zdaj pri mali, in quinny curbb - sem ga kupila, ko je imela 6 mesecev in ga uporabljam, ko kaj delam ali gremo kam v trgovino, da imam proste roke. user posted image
V slingu ni hotela biti, čeprav sem jo verjetno začela prepozno navajat nanj. user posted image

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1059
9.3.2012 10:54:01   
trnuljčica

Naša je prvič prespala 12 ur v enem kosu zdaj, ko bo imela 3 leta. user posted image
Kaj čmo, tako je. Se pa pridno redita ... user posted image Vsega ne moremo imeti.

user posted image
Moja bo menda prej spala v kosu toliko... Sedaj spi ponoči ziher 5 ur. Vsak drug dan 7 ur. Budna je točno 30 minut, ko začne tečkat. Potem zaspi nazaj in spi spet 4-5 ur. Je pa res pozno popoldan in zv do 24 budna.

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 1060
9.3.2012 12:28:54   
n€na
ojla

Naš mali je pa danes ponoči začel nekaj čudno kašljati...me je kar katapultiralo iz postelje...poleg kašlja je tudi malo težje dihal, zraven je pa hotu še jokat. Se  mi je revček full zasmilu, pa še mene je panika zagrabla.
Sem ga peljala pokazat k P in je hvala Bogu vse vredu. Lahko je pa tudi to, da se mu je samo kaj zaletelo in je zato imel te težave. Bomo videli.
Moram bit pa previdna in spremljat njegovo dihanje, če bi se slučanjo poslabšalo morava takoj k P.

Tudi moj user posted image najraje leži na hrbtu glavico pa tudi sam obrača na obe strani. Če ga dam spat na bok se tako dolgo premika, da se naštima nazaj na hrbet in potem mirno zaspi.

Jok....tudi moj joka, ko ga pustim samega ampak kaj čmo tudi mi imamo svoje potrebe pa čeprav je to na školjkiuser posted image

čaj...jaz mu čaja še ne dajem, še ne vidim potrebe po tem, da bi mu dala čaj...raje mu ponudim mamino mleko.

rekreacija..jaz sem pa že poskusila tek, ampak mi ni šlo nevem kako fajn....sem  1km le s težavo pretekla.
Sem začela pa tudi več in hitreje vozičkat in upam, da bom dobila tu kaj kondicije za nadaljni tek.

spanje....tudi Gašper spi ponoči v svoji popsteljici. Ponoči, kadar se zbudi se dojiva leže, ker je meni tako najudobneje, vmes mogoče malo zadremam. Po dojenju podre kupček in ga prestavim v njegovo posteljico. Današnja noč je bila izjema in je bil pri meni celo noč.
Ponoči mi pa zelo lepo spi. zvečer ob 19 uri postane siten in ko se greva pripravljat na spanje se lepo pomiri. ob 20 že spi kot polhek in mi spi tam nekje do 3 in potem do 7. zjutraj se tudi podojiva in še skupaj zadremava do 7:30. Takrat moram jaz vstati, da zrihtam tavečjo za vrtec.

moram it..več pokomentiram kasneje, ko bo mali razpoložen.

Lep dan še naprej!!

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 1061
9.3.2012 13:01:27   
pathra
Pozdravljene.. da se zopet malo javim.

Naša je včeraj imela prvo kopanje in potem bila nemirna do 23h zvečer.. vsakič ko je hotla zaspat se je po 10 minutah zbudila, pa še zamašen nosek je dobila in smo mogli čistit.. boga.. zdej spi in vsake tolko se predrami ker jo muči nosek in potem nazaj zaspi.. to kopanje jo je prav šokiralo včeraj..

Mene pa nekaj zanima... moja že od rojstva bi zjutraj kar spala.. če je ne bi zbudila bi sigurno spala od 12h oz 1h pa do 9h zjutraj.. samo mi je sestra pri pediatrinji pripomnila da več kot 5h ni dobro puščat brez hranjenja ker jih glukoza preveč pade.. moja spi ponavadi popoldan po 3h ure.. in jo morem zbujat, zbujena pa je ponavadi od 12h-15h in potem zvečer od 18h do 21h, včasih pa potegne tudi do 24h.. Ali je potem v redu da bi jo npr. pustila spat zjutraj največ 7 ur?

Glede joka.. jaz jo ponavadi pustim malo da pojoka.. da pač opravim svoje (pojem, grem na wc itd.. kar pač morem).. vem pa da joka samo če je še lačna potem ko končam dojit ali če ima krče.. tako da nimam druge kot da jo zadovoljim..

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 1062
9.3.2012 13:29:50   
mamicaaa
trnuljčica- v kateri vrtec hodi tvoj sin? Ker v našem isto piše za odločbe.

Sara 2010
Hana 2012

(odgovor članu pathra)
Neposredna povezava do sporočila: 1063
9.3.2012 13:33:08   
trnuljčica
Pobrežje- v Mojco.

(odgovor članu mamicaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1064
9.3.2012 13:33:25   
kimica86
pathra: Tudi, če ti bo tamala želela odspat 6-7 ur in če lepo pridobiva na teži, se ne sekiraj.. Jaz se ne!! Tamala je snoči zaspala ob 24h in je spala do nekje 6:30 in ji nič ne manjka.. Pa še lepo jo je videt, ko se sama prebudi, je en tašen dobrovoljček user posted image Če jo pa jaz zbudim, postane čez 5min sitna in imamo tašne kolobocije za jo previt, da boli glava!!!

Jahhh, sej je logično, da moraš tudi ti opravit svoje stvari, tako, da se nič ne sekiraj, če bo tamala malo pojokcala user posted image

(odgovor članu pathra)
Neposredna povezava do sporočila: 1065
9.3.2012 13:39:10   
kimica86
No, jaz sem se pravkar vrnila iz vrtca.. Sem šla oddat vlogo za vrtec pa sem malo žalostna user posted image
Tamala ne bo mogla it v željeni vrtec, ker sem bila prepozna z vlogo.. Bi jo mogla dostavit do 29.2. user posted image

Edino kar me malo tolaži je to, da bo sprejeta v drugi vrtec, ki je prav tako v istem kraju, le da je ta star vrtec kamor sem tudi jaz hodila.. Ampak, sej ne bo hudo, po mojem user posted image Potem pa od septembra jo premestimo v novi vrtec.. Tako, da se slišimo spet decembra, ko mi javijo kaj in kako naprej.. Ufffaaa, zdaj sem se spomnila, da gospo nisem vprašala, če bom potem morala izpolniti novo vlogo user posted image Ma verjetno, da ja.. Po mojem je samoumevno, da se izpolne in pošlje novo vlogo user posted image

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1066
9.3.2012 13:55:19   
mamicaaa

Pobrežje- v Mojco.

Naša tudiuser posted image k miškam. Si ti mogoče tista z malim belim psom in zelenim vozičkom? Pol sma se že večkrat srečaliuser posted image .

Sara 2010
Hana 2012

Neposredna povezava do sporočila: 1067
9.3.2012 15:08:23   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: mamicaaa

Pobrežje- v Mojco.

Naša tudiuser posted image k miškam. Si ti mogoče tista z malim belim psom in zelenim vozičkom? Pol sma se že večkrat srečaliuser posted image .

user posted image
Ja, tista z višavcem in vozičkom z zeleno košaro. Sicer je športni del druge barve...
Takoj sem si mislila, da si tista, ki hodi po malo v miške.user posted image Naš je še lani bil v miškah...
Očitno živiva blizu . user posted image Mogoče pa bi vseeno morali na kavo, ha, ha... ko nama ni uspelo v user posted image ...

(odgovor članu mamicaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1068
9.3.2012 16:34:06   
mamicaaa

IZVIRNO SPOROČILO: mamicaaa

Pobrežje- v Mojco.

user posted image
Ja, tista z višavcem in vozičkom z zeleno košaro. Sicer je športni del druge barve...
Takoj sem si mislila, da si tista, ki hodi po malo v miške.user posted image Naš je še lani bil v miškah...
Očitno živiva blizu . user posted image Mogoče pa bi vseeno morali na kavo, ha, ha... ko nama ni uspelo v user posted image ...

Ja, res. Morava se enkrat zmenit za kavo, če sva že skoraj sosediuser posted image .

Sara 2010
Hana 2012

Neposredna povezava do sporočila: 1069
9.3.2012 17:54:01   
vijolica2

Kengurujček: mi imamo dva: infantino - smo ga veliko uporabljali že pri večji in zdaj pri mali, in quinny curbb - sem ga kupila, ko je imela 6 mesecev in ga uporabljam, ko kaj delam ali gremo kam v trgovino, da imam proste roke. user posted image
V slingu ni hotela biti, čeprav sem jo verjetno začela prepozno navajat nanj. user posted image

quinny curbb

Jaz se tudi zanimam za kengurujče...pa jih je toliko različnih da ne vem kaj izbrati? Za nekje od 3 meseca dalje...

lily kateri je pa tebi bolj všeč? a za sprehode tudi to uporabljaš?

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 1070
9.3.2012 18:39:58   
lily32
IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2

Jaz se tudi zanimam za kengurujče...pa jih je toliko različnih da ne vem kaj izbrati? Za nekje od 3 meseca dalje...

user posted image infantino je bolj uporaben in ga veliko uporabljamo za sprehode ipd. Je tudi rada v njem in je uporaben od 3 meseca dalje. Ko smo ga kupovali, sem jih veliko primerjala in se mi je zdel najboljši pri primerjavi med kvaliteto in ceno. Če ga kupiš na bolhi, pa sploh.

Drugega uporabljam bolj v hiši, ko hočem kaj naredit, se pa po kakšnih 15 min začne jezit. Pa še uporaben je šele od 6 meseca dalje, saj mora user posted image sam sedet.

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 1071
9.3.2012 19:01:14   
Mistica
Janchek- naša je tud skoz budna, in sicer že odkar smo prišli iz P. Se kar hitro navadiš na težo, boš videla in ogromno stvari se da z eno roko naredit!user posted image No, če ti bo kaj pomagalo- mi se »učimo popoldne spati« tako, da se uležem, malo dam poleg sebe v položaj kot da bi jo dojila leže, ji dam dudico in niniko in jo stisnem k sebi. Ponavadi malo protestira, pa jo dvignem, še malo na rokah nosim, … pa se spet uleževe in jo počasi skušam umirit. Ne deluje vedno, včasih odneham, uspavanje traja včasih še dlje kot spanje potem, mogoče 3-4x na teden tako zaspi za uro ali dve, a nekaj je nekaj. Pa ob njej mora bit vedno kdo zraven, da spi ali počiva z njo. Zgleda da rabi full bližine, saj je že od rojstva tako in če želimo, da vsaj malce spi, jo bomo pač tako »razvajali« kot eni temu pravijo. Drugače MOGOČE zaspi samo še v vozičku (max. 2x po uro, uro in pol), a tu ponavadi ne spi trdno, a bolj drema, saj se vmes večkrat zbudi, posebno, če se ustavimo ali če je gladek teren in jo ne trese (npr. trgovine). In včasih zaspi še za kake pol urce na rokah, a to zelo redko. Ko jo odložimo, je konec. Mogoče lahko probaš, pa boš videla, če bo kaj uspeha. Aja, to uspavanje poteka pri trenutni svetlobi, nič ne spuščam rulet al kaj podobnega, edino TV recimo dam na tišje, če sve na kavču.

Mefisto – kako je s hranjenjem pri vas? Kaj boljše? Pri nas je isto kot sem nazadnje pisala, samo, da je dojenja in mojega sekiranja vedno manj, dodatka in protestiranja pa vedno več user posted image

vijolica - malo z zamudo - VSE NAJBOLJŠE!

Lep konec tedna vam želim user posted image
Pozdrav

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 1072
9.3.2012 19:37:27   
vijolica2

IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2

user posted image infantino je bolj uporaben in ga veliko uporabljamo za sprehode ipd. Je tudi rada v njem in je uporaben od 3 meseca dalje. Ko smo ga kupovali, sem jih veliko primerjala in se mi je zdel najboljši pri primerjavi med kvaliteto in ceno. Če ga kupiš na bolhi, pa sploh.

Drugega uporabljam bolj v hiši, ko hočem kaj naredit, se pa po kakšnih 15 min začne jezit. Pa še uporaben je šele od 6 meseca dalje, saj mora user posted image sam sedet.

infantino

Samo to je več modelov tega infantino a ne? Ja sem pogledala na bolhi, so eni 4je v prodaji. na sliki mi delujejo nogice otroka tako narazen oz. nekako neudobno? Ali se mi samo zdi?Sj otrok že pri treh mesecih drži glavo bolj pokončno a ne?

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 1073
9.3.2012 20:38:37   
ronja
rotavirus: verjetno ga ne bova dala cepit. Malidve zdaj nista v vrtcu, tudi nikoli nista fasali kaj tako hudega, vedno sta meli samo malo driske in se je umirilo, verjetno je pripomoglo to, da je bila Lejla dojena tako dolgo in verjetno bo Svit tudi (če bo pač on hotel, ampak noben moj otrok še ni bil proti, ko enkrat zalaufauser posted image ). Ne moreva ga dat na čisto vse in se nama zdi bolj pametno,d a ga dava cepit proti bakterijskemu vnetju ušes, tako da bova dala to.

Jaz po tihem upam, da se bo to zgodilo pri nas, ker cincava ali bi imeli še enega ali ne.

lilly, midva sva cincala za 3. (ne predolgo, kot vidišuser posted image ), pa ti povem, da ti ne bo nikoli žaluser posted image .

Oglaša in smeje se Svit že nekaj časa, se je pa včeraj tudi prvič OBRNIL! Iz trebuščka na hrbet, čisto sam, sem bila kar paf! Ker pravijo,d a so fantki bolj počasni, da hitreje rastejo, ampak kasneje grejo čez te mejnike...

Voziček mu je všeč, če se premika. Tudi v avtu tolerira vožnjo, če se premika - razen včeraj, ko smo šli voščit babi za dan žena, je skoraj znorel - samo mu je bilo verjetno vroče, ker ko sem mu snela kapico in odpela pajaca-medvedka, je bilo pa ok.

jok: nobenega svojega dojenčka nisem puščala jokat in tudi Svita ne puščam.

Jok: naša je tudi najbolj zadovoljna v naročju, tako da jo imamo pač veliko v naročju. Pa vseeno vse naredim. Če ne morem z eno roko, si jo dam pa v ruto (imam Mini Monkey-a). Sicer jo pa večkrat dvignem in odložim (in v tistih par minutah, ko je zadovoljna odložena, se da marsikaj narediti z dobro organizacijo). Sicer pa veliko angažiram MM, tako da tudi on skuha, pomje po tleh, obesi perilo, zlika itd. - kdor ima pač čas (če pa on crklja Evo, pa gospodinjim seveda jaz). Če pa kaj ne znese naredit, naju pa počaka user posted image . Da bi jo pustila jokat, ni šans, sva pa jaz in MM proti temu. Se strinjam s tem, kar pravi Kokosh - otrok potem neha jokat zaradi izčrpanosti, ne zato ker bi "videl, da nič ne doseže". Vmes tekom joka pa se mu sproščajo stresni hormoni (ker ne dobi odziva), ki gotovo ne denejo dobro. Ti naši dojenčki so še veeeliiiiko premajhni za preračunljivost. Enako sva ravnala pri Niki, tudi je bila veliko po rokah, pa ni zaradi tega nič bila razvajena - tam od cca 3-4 mesecev dalje ji je bilo počasi na tleh bolj zanimivo kot v naročju...Ravno zato sem si tokrat kupila ustreznejšo nosilko.

Podpis, samo da imam doma narejen sling, pa dve punci prej in da nisva poročena, sicer je pa isto. Ni šans, da ga puščam jokat. Edinikrat, ko se je jokal par minut skupaj, je bilo v avtu, pa še to sem ga božalauser posted image .

JOK - Če joče, jaz razumem, da je nekaj narobe. Za otročka. Tudi, če se meni zdi, da je vse ok. (Mislim seveda tisti pravi jok, nejavkanja, ko se malo pogovarjajo sami s seboj in zajavkajo vmes.)
Naši user posted image imajo svoj mali svet, ki pa je zanje edini, in stvari, ki se nam zdijo nepomembne, ker imamo pač več izkušenj v tem svetu, so zanje bistvene, življenjskega pomena.
In odvisni so od nas...nam zaupajo. In če se jaz ne odzovem, ko jo je strah, je lačna, ji je dolgčasm rabi bližino - kdo se bo? komu naj potem zaupa????

podpis tudi pod to. Saj vem, da vsak po svoje, ampak meni se zdi, da se nama je pri tamalih to splačalo, da nama res zaupata zdaj: zadnjič smo bili v zoo in gremo gledat leva, pa na poti proti njegovi kletki Lejla prijavi, da se pa ona nič ne boji leva. Se strinjam, da ji res ne bo nič naredil, ker je v kletki. Ona pa dalje, da se ga ona nič ne boji, tudi če bi bil zunaj. Ji začnem razlagat, da je pa lev zunaj kar nevaren, da lahko ornk ugrizne... pa nisem uspela kaj dosti povedat, ker me je mala lepo prekinila: "Ne, saj je mami zraven!" To bitje bo še hudo razočarano enkrat, ko bo spoznala, da njena mami ne more niti približno ustavit leva...user posted image

Glavica počiva v levem komolcu, podlaket podpira trup, z dlanjo podpiram medenico in ga držim za levo stegno. Desna roka je prosta.

Tako se pa tudi Svit ful rad nosi.

pomaganje pri hoji: baje je najboljše, da jim nič ne pomagamo, nič za rokice držat, da se čisto sami naučijo. Jaz sem svoji res tako pustila in sta obe shodili pri 12 mesecih.

janček kako v p. ni bilo nobenega zraven, da bi otroka potolažil???

Svit navadno zaspi tako, da midva oba z njim gledava kako traparijo na račkotu. On se vmes doji, včasih še podre kupček, še malo podoji, se crklja... Meni je čisto ok, samo da ne joka ves nesrečen, pa tudi če ne spim, samo da je ok.

Eno vprašanje za Ronjo imam. Ko si govorila, da je treba tudi ponoči dojit. Kaj pa če otrok že spi celo noč? Kaj pa takrat narediš? Si greš črpat mleko?

Ja, če hočeš povečat proizvodnjo, je fajn, da ja...

miami, jaz ti veliko bolj priporočam sling kot kenguru. Imam oboje, pa kenguruja sploh nisem uporabljala, vseeno je pa kmalu začel razpadatuser posted image Sling je po večletni dnevni uporabi še vedno super:). Res pa da kenguruja nisem sama delala. Ampak tudi zdrav je sling bolj za tele naše tamicene. Kenguru pediatri priporočajo šele po 9. mesecu, če je že glih nujno.

No, v to, da dojenček mora jokat, pa jaz ne verjamem. Oni tako povejo, da je nekaj narobe in ko to odpraviš, nehajo. NI treba da jokajo. To je toliko treba, kot da te prvi seks boli - čist nič ni treba in veliko bolj fajn je, če ni tako.

Hej, na posvetovalnici v pon, je bil tam fantek, ki se je malo premalo zredil... Mamica je rekla sestri, da je začel spati 12 ur skupaj ponoči...Star 2 mes. Men so oči skor ven padle

Da to moj otrok naredi, bi paniko zagnalauser posted image . Ne, resno, meni se zdi ogrooooomno, da Svit kdaj spi po 2 uri skup podnevi! In da spi ponoči včasih po par ur skup - Amerika! Pa to niti približno ni vsak dan in niti približno ni to 6 ur ali kaj takega... Ampak moj piščanček je star manj kot 2 meseca, kaj naj bi pričakovala od njega? Meni se že to zdi super!
Edino, kar mi je malo smotano, je, da še nima enega ustaljenega ritma in potem ne vem, kdaj naj gremo ven. No, danes nam je fajn ratalo, včasih se pa usejem, pa nam potem celo ne rata it in mam slabo vest zaradi tavelikih dveh... Ampak budim ga pa ne, če ni nujno (sprehod ni).

hehe, moji otroci ne bojo nikoli prespali 12 ur v kosu, ker toliko enostavno ne spijo. So what, bi rekel Pahoruser posted image . Zdravi so in veseli in luškani in fajn se mamo, pač bolj malo spimo. Svit je buden po par ur skup, prej je bilo to najprej dopoldne 3 urce, pa potem je zaspal od 12h-1h pa do 15h in potem je bil buden od 15h do 22h, zdaj se mu spet nekaj menja, da dopoldne nič ne spi in včasih vstane ob 8h, pa ne zaspi do 15h... Če ni tečen in nesrečen, nimam nič proti, saj jih nisem mela zato, da bojo samo spaliuser posted image . Ne rečem, da ni praktično, ampak ni pa nujno. Meni se zdi 2 uri spanja otroka v kosu aleluja!

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

Neposredna povezava do sporočila: 1074
9.3.2012 20:41:30   
mamicaaa
trnuljčica- če boš potrebovala črpalko ti jo lahko jaz posodim- če želiš sevedauser posted image . Imam pa ročno Aventovo

Sara 2010
Hana 2012

Neposredna povezava do sporočila: 1075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Možgani nosečnic in mamic se pomlajujejo
Raziskovalci iz Norveške so prišli do zanimivega ugotovitve: da so možgani mamic drugačni, iz zelo posebni. V čem? Preve...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......