|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčki 2012
7.3.2012 10:48:37   
lily32
vijolica, vse najboljše! Naj bo tvoje življenje polno lepih, zanimivih in nasmejanih dni. user posted image  

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 951
7.3.2012 10:56:38   
ronja
Joj, trnjulčica, to pa ni fajn! Ti držim pesti, da se ti tale tvoja smotana bolezen sploh ne pojavi več. Če pa že mora, pa čim kasneje. In če se bo, da bi se ratalo hitro in lepo odstavit.

Hehehe.. Itak, jaz sem vedno bila za dojenje in sem še vedno, vendar moja tamala nikoli ne poje zadosti na zizki in ji potem kašenkrat še malo dodam..

Saj nisem rekla, da nisi za dojenje - samo da iz tiste zaprisežene, da edino to je pravo... je praksa pač drugačna kot teorija. Pa to ti piše punca, ki ni nobenemu svojemu otroku dala niti kapljice am.user posted image Ronja je bila po porodu na ie dva dni, imela dihalno stisko in vse, tam si ji dali flašo, pa je vseeno lepo ratalo čisto dojenje - se da, je pa seveda tako težje. To v pogum tistim, ki imajo težave, pa bi rade vseeno nadaljevale.

Kar se dojenja kot kontracepcije tiče: naše babice in mame so vse dodajale čaj - to potem ne velja, čim dodajaš tekočino in čim ne dojiš več pogosto ponoči.
Moja mami je dobila menstruacijo skoraj 8 mescev po porodu..
Ja, saj povsod piše, da velja za max. 6 mesecev oz. dokler ne daš dojenčku karkoli drugega - nam so pa začeli uvajat hrano že pri 3-4 mesecih.

miami, sem ti že napisala za pralne blazinice? Pozdravi se!

Celo hotela sem naj mi povedo katero mleko naj zamenjam- če ima alergijo, pa so rekli, da nima smisla, dokler alergija ni dokazana. Naprej naju pa niso dali...

Svašta - meni so takoj na to posumili, pa je Ronja samo mela par flekov - in sva šli takoj obe na dieto (ker sem pač dojila).

to da dojenje ne sme bolet...hm...mene kr velikokrat doji, pa če jo 10x pristavim in odstavkim.

Mene je pri Ronji dooooolgo bolelo, 2 meseca ziher. Potem je bilo pa ok. Pri naslednjem otroku bo šlo hitreje, obljubim. Me je pa bolelo pri vseh treh, samo da pri malihdveh manj časa.

Jaz imam pa danes pregled in končno grem tja čist flegma, ladna ko špricer, hehe.

miami še tole, če je tvoj res tak otrok z več energije (pa nima tole samo obdobja) so tudi prednosti, ki jih pri dojenčku ne vidiš. recimo mojemu starejšemu se vedno vse da - kaj prinest, pomagat.

Podpis. Z njimi nikoli ni dolgčas:). Meni se sicer zdi z otroki zmenit neprimerno lažje kot z odraslimiuser posted image

vijolica, vse najboljše!

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 952
7.3.2012 11:02:18   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Ti držim pesti, da se ti tale tvoja smotana bolezen sploh ne pojavi več.

Eh, to se bo. Je kronična. Jo imam že 13 let.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 953
7.3.2012 11:12:42   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja

Naš je pa včeraj ful tekoče kakal. Prdi pa tudi on fejst. Ku star dec. user posted image user posted image Po moje po radiču, ki sem ga jedla zdej dva dni. Jst nisem več zdržala brez.

Uhhh.. Jaz sem samo 1x jedla solato in sem si prisegla, da dokler se ne uredi to njeno črevesje- še vsaj dober mesec, je ne dam v usta pod nobenim pogojem!!! Ker našo je tako napenjalo, da je med prdenjem jokala, ker jo je bolel trebušček..

IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja

Kaj se sekiraš??? Moja kaka samo 1x na dan, redko 2x in se pokaka toliko, da gre vse skozi plenico do hrbta gor user posted image user posted image user posted image In jo moram vedno umit v banjici.. No ja, kašenkrat, ko se mudi jo kar pod pipo v pomivalnem koritu splahnem user posted image user posted image

A ni tole ma nevarno za oparit otroka?

Ne, ni nobene nevarnosti, ker je ne spiram s pipo iz vode, ampak iz posodice, kjer imam toplo vodo user posted image

Kontracepcija: Mirena pod nobenim pogojem, fujjjj!!! Zaenkrat- vsaj pol leta bova kar kondome uporabljala, potem pa bom vidla kaj in kako.. Tabletk pa tudi ne bi več pila.. No ja, še par mescev imam čas za razmislit, sedaj res nimam volje še s tem se ubadat user posted image

vijolica VSE NAJBOLJŠEEEE user posted image user posted image Pa upam, da te bo dragi kaj razveselil danes user posted image Preživi lepo današnji dan in lepo praznuj user posted image

Nosni aspirator: Jaz ji kar v ležečem položaju na previjalni mizi povlečem bibice ven user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Saj nisem rekla, da nisi za dojenje - samo da iz tiste zaprisežene, da edino to je pravo... je praksa pač drugačna kot teorija. Pa to ti piše punca, ki ni nobenemu svojemu otroku dala niti kapljice am.user posted image Ronja je bila po porodu na ie dva dni, imela dihalno stisko in vse, tam si ji dali flašo, pa je vseeno lepo ratalo čisto dojenje - se da, je pa seveda tako težje. To v pogum tistim, ki imajo težave, pa bi rade vseeno nadaljevale.

Kar se dojenja kot kontracepcije tiče: naše babice in mame so vse dodajale čaj - to potem ne velja, čim dodajaš tekočino in čim ne dojiš več pogosto ponoči.
Moja mami je dobila menstruacijo skoraj 8 mescev po porodu..
Ja, saj povsod piše, da velja za max. 6 mesecev oz. dokler ne daš dojenčku karkoli drugega - nam so pa začeli uvajat hrano že pri 3-4 mesecih.

No ja, moja tamala uspe spiti nekje od 60-100ml mojega mleka.. Ko začne protestirati na zizki, jo še malo posilim, da vleče, potem pa jo dvignem, da podre kupček.. Ko ga podre, ji pa še dodam kašnih 50-60ml AM..

Ma moja mama meni ni nobenega čaja dajala.. Le 2-3x tedensko po 1 čajno žličko prekuhane vode, to je pa vse..

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 954
7.3.2012 11:28:23   
vijolica2
Hvala vsem za lepe želje

Vidim da vaši otročički kar veiko pojejo. Moj poje od 70-130 ml. Odvisno kako se mu da. Pa se mi zdi to ok, saj lepo pridobiva na teži, smo malo po 5kg (porodna je bila 3130g).

Sedaj ga bom pa zbudila se previjeva in podojiva pa pičiva ven da vidiva kako napredujejo v sadovnjakuuser posted image . Kontrola mora bitiuser posted image

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 955
7.3.2012 11:30:22   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2

Hvala vsem za lepe želje

Vidim da vaši otročički kar veiko pojejo. Moj poje od 70-130 ml. Odvisno kako se mu da. Pa se mi zdi to ok, saj lepo pridobiva na teži, smo malo po 5kg (porodna je bila 3130g).

Oooo, tvoj je pa kar težek poba user posted image Moja je imela porodno težo 3320g pa ima sedaj okoli 4400g user posted image

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 956
7.3.2012 11:57:52   
vijolica2
IZVIRNO SPOROČILO: kimica86

Hvala vsem za lepe želje

Oooo, tvoj je pa kar težek poba user posted image Moja je imela porodno težo 3320g pa ima sedaj okoli 4400g user posted image

A zleda tak suhecuser posted image .Zdi se mi pa fulll velik. Do prvega pregleda je zrastel 4 cm, sedaj se mi zdi pa da jih je še par pridobiluser posted image . V torek mamo 2 posvetovalnico.

Kdaj se je treba cepiti za rotavirus? oz. do kdaj?

Moj mali je ratal čez dan pravi zaspanc..skoz spi in še med hranjenjem mi zaspi, kot sedaj in ga ne morem zbudit. me mal jezi.

< Sporočilo je popravil vijolica2 -- 7.3.2012 12:12:36 >

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 957
7.3.2012 12:14:50   
trnuljčica

Kdaj se je treba cepiti za rotavirus? oz. do kdaj?

Od 6 do 24 tedna.

Naša je prvi mes zrasla 6 cm, drugi 2,5. Ima 4780g stara 2 mes. Porodna teža 3040g.

Neposredna povezava do sporočila: 958
7.3.2012 12:23:16   
vijolica2
user posted image Sedaj sem videla krvav madež na vložku.oj, mi gre na živce k ne ven al je menza al kajuser posted image

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 959
7.3.2012 13:08:55   
kimica86

A zleda tak suhecuser posted image .Zdi se mi pa fulll velik. Do prvega pregleda je zrastel 4 cm, sedaj se mi zdi pa da jih je še par pridobiluser posted image . V torek mamo 2 posvetovalnico.

Moj mali je ratal čez dan pravi zaspanc..skoz spi in še med hranjenjem mi zaspi, kot sedaj in ga ne morem zbudit. me mal jezi.

Hehehe.. Samo naj raste user posted image

A ga previješ pred vsakim hranjenjem?? Jaz mojo tamalo vedno previjem, ker se potem razbudi pa še fiziološko ji kapnem v noska in začnem čistit nos, ker se potem malo razpizdi in začne jokat, ker jo moti fiziološka user posted image user posted image
Naša itak tudi zna zaspat med hranjenjem.. Ampak, če je sita in jo odstavim, bo spala naprej, če pa je še lačna, ko jo odstavim, se takoj zbudi in začne ptotestirat, da ona bi pa še jedla gospodična user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 960
7.3.2012 13:12:32   
kimica86

user posted image Sedaj sem videla krvav madež na vložku.oj, mi gre na živce k ne ven al je menza al kajuser posted image

Tako sem dobila jaz v nedeljo.. In je trajalo še v ponedeljek, ma čisto malo.. Zdaj pa je samo nek bled madež v velikosti nohta- praktično se skoraj nič ne vidi.. Včeraj bi morala it na prvi pregled h G po porodu pa sem se prenaročila za naslednji četrtek.. Upam pa, da ne dobim takrat tega user posted image za prav user posted image Sej ne vem, če je bila to prava menstruacija, ker je praktično skoraj ni bilo pa sem slišala pravit, da prva menstruacija po porodu je baje fulll močna in boleča.. Lahko, da je še bila čišča, ker se zna še kaj tako pojavit, buuu..

Neposredna povezava do sporočila: 961
7.3.2012 13:29:37   
vijolica2

Hehehe.. Samo naj raste user posted image

A ga previješ pred vsakim hranjenjem?? Jaz mojo tamalo vedno previjem, ker se potem razbudi pa še fiziološko ji kapnem v noska in začnem čistit nos, ker se potem malo razpizdi in začne jokat, ker jo moti fiziološka user posted image user posted image
Naša itak tudi zna zaspat med hranjenjem.. Ampak, če je sita in jo odstavim, bo spala naprej, če pa je še lačna, ko jo odstavim, se takoj zbudi in začne ptotestirat, da ona bi pa še jedla gospodična user posted image user posted image

ja vedno ga previjem. Ja opažam da je moj gospodič tudi takšen. sem ga samo položila in se je prebudil in sem da dohranila.user posted image
Moj tudi fiziološke ne mara. Ko smo mu pa z babyvacom se pa ni upiral.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 962
7.3.2012 13:32:03   
vijolica2

Tako sem dobila jaz v nedeljo.. In je trajalo še v ponedeljek, ma čisto malo.. Zdaj pa je samo nek bled madež v velikosti nohta- praktično se skoraj nič ne vidi.. Včeraj bi morala it na prvi pregled h G po porodu pa sem se prenaročila za naslednji četrtek.. Upam pa, da ne dobim takrat tega user posted image za prav user posted image Sej ne vem, če je bila to prava menstruacija, ker je praktično skoraj ni bilo pa sem slišala pravit, da prva menstruacija po porodu je baje fulll močna in boleča.. Lahko, da je še bila čišča, ker se zna še kaj tako pojavit, buuu..

Ne vem kaj je to. Če že mora pridet-menza tako hitro, naj pride da bom vedela na čem sem. Ne pa sedaj nekaj malega kaplja iz meneuser posted image . Ja to sem tudi jaz slišala da je močna in boleča, vendar je pa verjetno spet vse odvisno.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 963
7.3.2012 13:39:30   
kimica86

Ne vem kaj je to. Če že mora pridet-menza tako hitro, naj pride da bom vedela na čem sem. Ne pa sedaj nekaj malega kaplja iz meneuser posted image . Ja to sem tudi jaz slišala da je močna in boleča, vendar je pa verjetno spet vse odvisno.

Ma ja, sej jaz isto pravim.. Nič več mi ni jasno!!! Sem se že veselila, da bova z dragim lahko končno začela user posted image in sva prav razočarana.. hehehe user posted image Moj je cel žalosten, prav gleda ko en žalosten kuža, ko me vpraša vsak dan kašna je kaj situacija tam spodaj.. hahahaha user posted image user posted image Bogiiii user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 964
7.3.2012 14:00:07   
vijolica2

Ma ja, sej jaz isto pravim.. Nič več mi ni jasno!!! Sem se že veselila, da bova z dragim lahko končno začela user posted image in sva prav razočarana.. hehehe user posted image Moj je cel žalosten, prav gleda ko en žalosten kuža, ko me vpraša vsak dan kašna je kaj situacija tam spodaj.. hahahaha user posted image user posted image Bogiiii user posted image

user posted image A boš čakala da ti da G zeleno luč? Moj se je že potešiluser posted image Itak pa sedaj nima časa in tudi zvečer ko pride je cel zmatran , tako da oba samo čakava da mali zaspi, da greva lahko midva tudi.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 965
7.3.2012 14:08:34   
kimica86

user posted image A boš čakala da ti da G zeleno luč? Moj se je že potešiluser posted image Itak pa sedaj nima časa in tudi zvečer ko pride je cel zmatran , tako da oba samo čakava da mali zaspi, da greva lahko midva tudi.

Ne, ne.. Tudi midva sva uspela 1x potelovadit, potem je pa čez 2 dni prišel ta user posted image .. hehehe user posted image Ampak sem mislila, da bo ja še vsaj 1 mesec mir pred to "teto s Krvavca" user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 966
7.3.2012 14:14:54   
lily32
Punce, jaz mislim, da je to še čišča. Če bi bila M, bi trajala več časa, kolikor pri vaju pač ponavadi traja.
Meni se je po prvem porodu podobno dogajalo; sem bila že prepričana, da je konec pa sem spet malo zakrvavela. Zadnjič ravno dva dni pred pregledom pri G. Sem si zapomila ravno zato, ker sem imela še na dan pregleda malo izcedka, a sem vseeno šla.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 967
7.3.2012 14:17:08   
kimica86
Ahaaa.. No, jaz sem vseeno raje prestavila, ker naj bi mi vzel bris.. In za vzet bris ne smem krvavet, tako, da upam, da bo naslednji teden vse ok user posted image

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 968
7.3.2012 14:18:36   
lily32
IZVIRNO SPOROČILO: Kasija

IZVIRNO SPOROČILO: ursah

Mefisto, metode umika sva se po prvi hčerki držala tudi midva. No, zato imamo sedaj dojenčka user posted image  user posted image . Sicer sva itak kmalu planirala še drugega dojenčka, ampak vseeno je bila naša Eva presenečenje, ker se je pojavila tako hitro user posted image .

Jap, metoda zanesljivo ni učlinkovita, lahko še jaz potrdim user posted image

Jaz po tihem upam, da se bo to zgodilo pri nas, ker cincava ali bi imeli še enega ali ne. user posted image
Tako bi krivdo naprtili usodi. user posted image

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 969
7.3.2012 14:22:34   
kimica86
Jaz sem pa mislila danes iti na kašen sprehod z mojo miško pa tako lepo spančka.. Je zaspala komaj ob 12h, zbujena je pa bila od 8:30 in nikakor ni mogla zaspat nazaj.. Na začetku jo je nekaj napenjalo, je prdela fulll in jokala zraven, čez dobro urco je pa bila spet lačna in sem jo morala nahranit.. Tako, da je potem, ko je pojedla 150ml kar omagala.. hehehe user posted image user posted image No, bomo vidli.. Če se bo zbudila v roku pol urce, jo bom malo nahranila pa jo kar skipam v voziček user posted image

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 970
7.3.2012 14:43:05   
vijolica2

Jaz sem pa mislila danes iti na kašen sprehod z mojo miško pa tako lepo spančka.. Je zaspala komaj ob 12h, zbujena je pa bila od 8:30 in nikakor ni mogla zaspat nazaj.. Na začetku jo je nekaj napenjalo, je prdela fulll in jokala zraven, čez dobro urco je pa bila spet lačna in sem jo morala nahranit.. Tako, da je potem, ko je pojedla 150ml kar omagala.. hehehe user posted image user posted image No, bomo vidli.. Če se bo zbudila v roku pol urce, jo bom malo nahranila pa jo kar skipam v voziček user posted image

Jaz sem ga kar zbudila, zdj je in greva pogledat kako napredujejo v sadovnjaku. Potem pa dam malega tašči, jaz grem pa mal v trgovino.Moram reči da mi je mal dolgčas. Midva sva mislila it že zjutraj ven, pa sem potem šla naredit pano coto.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 971
7.3.2012 15:01:17   
kimica86
Jaz pa moje miške ne zbujam za sprehod.. Če spi pač spi, pa naj bo zunaj sonce in 20 stopinj user posted image Ostanem doma in čakam kaj bo prinesel drugi dan user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 972
7.3.2012 15:49:36   
Janchek81

Ahaaa.. No, jaz sem vseeno raje prestavila, ker naj bi mi vzel bris.. In za vzet bris ne smem krvavet, tako, da upam, da bo naslednji teden vse ok user posted image

Jaz sem se tud prestavla zarad istga razloga user posted image  upam, da ne pride naslednji teden user posted image

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 973
7.3.2012 16:01:43   
Matkurja
Pri nas je pa dopoldne pihala burja in MM je z avtom vred odpeljal voziček (podvozje). Zdaj je pa burja ponehala. Sem ga mogla kar na balkon dat malo. Jaz grem pa likat namesto na sprehod.

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 974
7.3.2012 16:38:23   
kokosh
Tudi pri nama z današnjim sprehodom ne bo nič. Dečko po razbojniški noči spi že skoraj 15h, vmes se je 4x zbudil za ~10 min in nekaj malega pojedel. Nenormalno!

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 975
Stran:   <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......