Janchek81
|
IZVIRNO SPOROČILO: kimica86 IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81 prosim ideje kako pripravit otroka, da gre čez dan spat ... moja sploh noče in noče, pa se trudim in vse ... men se več ne zdi normalno, da ona men čez dan spi najvec 2 uri jaz praktično čez dan več nč ne morm narest, ker bi se samo nosila, gledala okol in se hranila pa sem probala, da dam rulete dol, da ji dam dudo, pa dokler ma dudo v ustah ze zaspi, ko ji vn pade pa prou kricanje in ne samo jok ... vcerej sem se eno uro matrala, da je zaspala za celo uro ... mislm, čist premal pa mam občutek, da tekom dneva, oz. že zvečer postane zelo utrujena, ji kr skupej vleče učke k se hraniva, ko podirava kupček pa ma že učke ko čuk in ko jo probam uspavat - brez uspeha Ma naša rožica je na začetku čez dan skozi spala.. Se zbujala na 3 urce, se jo previla, nahranila, podrla kupček in je nazaj zaspala.. Zdaj ene par dni je pa začela protestirat.. Zaspala na rokah, jo dam v posteljico in se čez 20min zbudi in je jok.. In tako je trajalo 2 dni.. Pa sem ugotovila, da jo napenja za prdet, 1x je mislim, da celo sanjala, ker je full stokala med spanjem in se potem popolnoma razbudila- zgleda se je nekaj ustrašila.. Danes sem jo dala ob 9h spat- zaenkrat še vedno spančka, ne vem pa do kdaj bo Upam, da vsaj do 11:30-12h Eni otroci so pač tašni, da neradi spančkajo.. Če bi moja bila tašna, da čez dan skoraj nič ne spi, bi jo imela skozi v dnevni/kuhinji v kašnem gugalniku, da bi lahko kaj postorila po stanovanju.. Če bi se jokala.. pa naj se joka!!! Tudi to morajo dojenčki počet!! Ker, če je otrok nahranjen, sit, previt, ga nič ne boli (npr. krči, napenjanje, ušeska), je potem samo siten.. Jaz pa roko na srce, moram tudi kaj naredit.. Če bom njo skozi imela po rokah, da ne bo jokala, ne bo nihče ne jedel, ne imel oprano in zlikano in stanovanje bi bilo kot, da je atomska bomba padla.. Žal.. Nikar pa ne spuščaj rolet, ker otrok mora vedet kdaj je dan in kdaj noč!!!!!!! Sej jo mam v gugalniku oz, ležalniku, pa je tam ene pou urce al pa še clo manj ( 15min ) potem pa ne sam joka, kričanje in je ne morm pustit, da se tko skoz joka, ker ne neha .. se pa vid da je to un užaljen jok oz. kričanje in ne da bi ji kej manjkalo, ker ko jo uzdignem takoj neha jokat al pa se še clo zasmeji kokr češ 'pa sem dosegla svoje' ... prvo sem jo pustila, da joka z mislijo, sej bo nehala, pa ne neha in ne neha, tko da je na konc prou rdreča okol oči, tečejo ji solze, tko da danes bom poskusila z spanjem čez dan ampak upam, da bo kaj uspeha ... drugače pa ja, naša je ista .. zaspi v naročju, jo položim v posteljico se predrami, začne jokat in migat in noče zaspat in praktično res ne morm ničesar narediti, če pa že nardim jo imam v naročju ... ampak je vse bolj na pol narejeno
|