trnuljčica -> RE: Januarčki 2012 (6.3.2012 10:50:48)
|
Ni za kaj, miami. Sicer sem jaz, če se prav spomnim jemala do 2x dnevno po 2 tbl Lekadola pri prvem ( zadnji mesec preden sem nehala dojiti). Če mi to ni zaleglo sem vzela kar 1 tbl Ibuprofena. Samo redko- mogoče 2-3 x tisti mesec. Skratka, kar sem želela povedati[sm=smiley36.gif]je, da v istem dnevu lahko jemlješ oboje. Lekadol se vedno lahko vzame zraven drugih zdravil za bolečino (nesteroidnih antirevmatikov...). No, saj verjetno to veš.[sm=smiley1.gif] Upam, da se te glavoboli izognejo v bodoče. Če ne pa čimprej po začetku vzami tbl. Ker ko se razboli težje kaj prime. Danes sem že 1A.[sm=smiley36.gif] Včeraj sem imela pol dneva vročino, stalno me je al zeblo, al bilo vroče...Danes sem se vsaj zbudila brez vročine. Me je pa skrbelo, da bi okužila malo med spanjem ponoči. Saj je do sedaj spala z mano. Pa je zlato dete, zaspalo v svoji posteljici ob 24 ih. Zbudila se je ob 7 ih zjutraj. Tako, da je eno dojenje spustila. Razmišljam, da mogoče bi ona tudi pri meni spustila, samo jaz jo kar priklopim že če 2 x zavzdihne[sm=smiley36.gif], ker mislim, da je lačna... Ker vedno je vzdihovala ob isti uri (3.30- 4) in sem mislila, da pač rabi, ker je bilo že 4 do 5 ur od dojenja... Skratka zlata je![sm=9nebesa.gif] Vedno bolj ne morem verjeti, kako sta si dva otroka iz istega gnezda lahko različna. Tale ne 2 mes stara je želela, da jo pustim pri miru, da zaspi. Prvi pa je rabil nošenje 1 uro do 1,5 leta... Tako kot ona je spal pri 2 letih... Pa tisti jok... No, on se še sedaj več cmeri in joče kot ona.[sm=smiley36.gif] Miami pri tako malem ti pomoje ne more nihče dat dg hiperaktiven. Sicer sva midva z MM šla k psihologu, ko je bil mali 1,5 leto. Svetovala mi je sodelavka, ko me je gledala v službi (zombi) in poslušala, kako malo spi... V tej starosti tja ne greš z otrokom. Temveč ti s partnerjem. Ker on mora pomagati tebi/vama, če imata težave... Otroku v tej starosti ne more... Pač pogovarjaš se... kako je , kako reagira v določenih situacijah... Mi smo bili tam 3 x in zaklučili, ker je mali začel boljše spati pri 2 letih. Zbudil se je še 2 x ponoči z 1 urnim uspavanjem in nama je to zadostovalo. Nenehen jok je prenehal... Karakter pa je ostal- žal, a tako je. Mi je pa znanka psihiatrinja takrat namignila, da to da tako malo spi itd, nakazuje, da bi v bodoče res mogoče imel kakšno oznako/dg ala hiperaktiven. Ampak, da bom to videla kasneje, ko bo večji... Meni se je zdelo takrat mimo, ker se je pri 1,5 letu vseeno bil sposoben igrati z eno stvarjo dlje časa. Sploh knjigice je rad listal tudi po pol ure do uro... Sedaj vem, da ni hiperaktiven. Trmast pa, da mu škodi. Raje ima eno urni izpad, ko več sploh ne ve zakaj se dere in joče, kot da popusti al sklene kompromis. Nagrade in kazni mu ne pridejo do živega. Ah... No, ja z druge strani lahko tej grozni trmi rečemo tudi vztrajnost, če jo bo uporabil za pravo stvar (ko bo večji)...
|
|
|
|