RE: Januarčki 2012 (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo

Sporočilo

lily32 -> RE: Januarčki 2012 (7.3.2012 10:48:37)

vijolica, vse najboljše! Naj bo tvoje življenje polno lepih, zanimivih in nasmejanih dni. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image] 

ronja -> RE: Januarčki 2012 (7.3.2012 10:56:38)

Joj, trnjulčica, to pa ni fajn! Ti držim pesti, da se ti tale tvoja smotana bolezen sploh ne pojavi več. Če pa že mora, pa čim kasneje. In če se bo, da bi se ratalo hitro in lepo odstavit.

Hehehe.. Itak, jaz sem vedno bila za dojenje in sem še vedno, vendar moja tamala nikoli ne poje zadosti na zizki in ji potem kašenkrat še malo dodam..

Saj nisem rekla, da nisi za dojenje - samo da iz tiste zaprisežene, da edino to je pravo... je praksa pač drugačna kot teorija. Pa to ti piše punca, ki ni nobenemu svojemu otroku dala niti kapljice am.[sm=smiley36.gif] Ronja je bila po porodu na ie dva dni, imela dihalno stisko in vse, tam si ji dali flašo, pa je vseeno lepo ratalo čisto dojenje - se da, je pa seveda tako težje. To v pogum tistim, ki imajo težave, pa bi rade vseeno nadaljevale.

Kar se dojenja kot kontracepcije tiče: naše babice in mame so vse dodajale čaj - to potem ne velja, čim dodajaš tekočino in čim ne dojiš več pogosto ponoči.
Moja mami je dobila menstruacijo skoraj 8 mescev po porodu..
Ja, saj povsod piše, da velja za max. 6 mesecev oz. dokler ne daš dojenčku karkoli drugega - nam so pa začeli uvajat hrano že pri 3-4 mesecih.

miami, sem ti že napisala za pralne blazinice? Pozdravi se!

Celo hotela sem naj mi povedo katero mleko naj zamenjam- če ima alergijo, pa so rekli, da nima smisla, dokler alergija ni dokazana. Naprej naju pa niso dali...

Svašta - meni so takoj na to posumili, pa je Ronja samo mela par flekov - in sva šli takoj obe na dieto (ker sem pač dojila).

to da dojenje ne sme bolet...hm...mene kr velikokrat doji, pa če jo 10x pristavim in odstavkim.

Mene je pri Ronji dooooolgo bolelo, 2 meseca ziher. Potem je bilo pa ok. Pri naslednjem otroku bo šlo hitreje, obljubim. Me je pa bolelo pri vseh treh, samo da pri malihdveh manj časa.

Jaz imam pa danes pregled in končno grem tja čist flegma, ladna ko špricer, hehe.

miami še tole, če je tvoj res tak otrok z več energije (pa nima tole samo obdobja) so tudi prednosti, ki jih pri dojenčku ne vidiš. recimo mojemu starejšemu se vedno vse da - kaj prinest, pomagat.

Podpis. Z njimi nikoli ni dolgčas:). Meni se sicer zdi z otroki zmenit neprimerno lažje kot z odraslimi[sm=smiley36.gif]

vijolica, vse najboljše!

trnuljčica -> RE: Januarčki 2012 (7.3.2012 11:02:18)

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Ti držim pesti, da se ti tale tvoja smotana bolezen sploh ne pojavi več.

Eh, to se bo. Je kronična. Jo imam že 13 let.

kimica86 -> RE: Januarčki 2012 (7.3.2012 11:12:42)

IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja

Naš je pa včeraj ful tekoče kakal. Prdi pa tudi on fejst. Ku star dec. [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Po moje po radiču, ki sem ga jedla zdej dva dni. Jst nisem več zdržala brez.

Uhhh.. Jaz sem samo 1x jedla solato in sem si prisegla, da dokler se ne uredi to njeno črevesje- še vsaj dober mesec, je ne dam v usta pod nobenim pogojem!!! Ker našo je tako napenjalo, da je med prdenjem jokala, ker jo je bolel trebušček..

IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja

Kaj se sekiraš??? Moja kaka samo 1x na dan, redko 2x in se pokaka toliko, da gre vse skozi plenico do hrbta gor [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] In jo moram vedno umit v banjici.. No ja, kašenkrat, ko se mudi jo kar pod pipo v pomivalnem koritu splahnem [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

A ni tole ma nevarno za oparit otroka?

Ne, ni nobene nevarnosti, ker je ne spiram s pipo iz vode, ampak iz posodice, kjer imam toplo vodo [sm=smiley1.gif]

Kontracepcija: Mirena pod nobenim pogojem, fujjjj!!! Zaenkrat- vsaj pol leta bova kar kondome uporabljala, potem pa bom vidla kaj in kako.. Tabletk pa tudi ne bi več pila.. No ja, še par mescev imam čas za razmislit, sedaj res nimam volje še s tem se ubadat [sm=smiley1.gif]

vijolica VSE NAJBOLJŠEEEE [sm=rozica.gif][sm=rozica.gif] Pa upam, da te bo dragi kaj razveselil danes [sm=smiley1.gif] Preživi lepo današnji dan in lepo praznuj [sm=smiley1.gif]

Nosni aspirator: Jaz ji kar v ležečem položaju na previjalni mizi povlečem bibice ven [sm=smiley1.gif]

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Saj nisem rekla, da nisi za dojenje - samo da iz tiste zaprisežene, da edino to je pravo... je praksa pač drugačna kot teorija. Pa to ti piše punca, ki ni nobenemu svojemu otroku dala niti kapljice am.[sm=smiley36.gif] Ronja je bila po porodu na ie dva dni, imela dihalno stisko in vse, tam si ji dali flašo, pa je vseeno lepo ratalo čisto dojenje - se da, je pa seveda tako težje. To v pogum tistim, ki imajo težave, pa bi rade vseeno nadaljevale.

Kar se dojenja kot kontracepcije tiče: naše babice in mame so vse dodajale čaj - to potem ne velja, čim dodajaš tekočino in čim ne dojiš več pogosto ponoči.
Moja mami je dobila menstruacijo skoraj 8 mescev po porodu..
Ja, saj povsod piše, da velja za max. 6 mesecev oz. dokler ne daš dojenčku karkoli drugega - nam so pa začeli uvajat hrano že pri 3-4 mesecih.

No ja, moja tamala uspe spiti nekje od 60-100ml mojega mleka.. Ko začne protestirati na zizki, jo še malo posilim, da vleče, potem pa jo dvignem, da podre kupček.. Ko ga podre, ji pa še dodam kašnih 50-60ml AM..

Ma moja mama meni ni nobenega čaja dajala.. Le 2-3x tedensko po 1 čajno žličko prekuhane vode, to je pa vse..

vijolica2 -> RE: Januarčki 2012 (7.3.2012 11:28:23)

Hvala vsem za lepe želje

Vidim da vaši otročički kar veiko pojejo. Moj poje od 70-130 ml. Odvisno kako se mu da. Pa se mi zdi to ok, saj lepo pridobiva na teži, smo malo po 5kg (porodna je bila 3130g).

Sedaj ga bom pa zbudila se previjeva in podojiva pa pičiva ven da vidiva kako napredujejo v sadovnjaku[sm=smiley1.gif]. Kontrola mora biti[sm=smiley36.gif]

kimica86 -> RE: Januarčki 2012 (7.3.2012 11:30:22)

IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2

Hvala vsem za lepe želje

Vidim da vaši otročički kar veiko pojejo. Moj poje od 70-130 ml. Odvisno kako se mu da. Pa se mi zdi to ok, saj lepo pridobiva na teži, smo malo po 5kg (porodna je bila 3130g).

Oooo, tvoj je pa kar težek poba [sm=smiley1.gif] Moja je imela porodno težo 3320g pa ima sedaj okoli 4400g [sm=smiley1.gif]

vijolica2 -> RE: Januarčki 2012 (7.3.2012 11:57:52)

IZVIRNO SPOROČILO: kimica86

Hvala vsem za lepe želje

Oooo, tvoj je pa kar težek poba [sm=smiley1.gif] Moja je imela porodno težo 3320g pa ima sedaj okoli 4400g [sm=smiley1.gif]

A zleda tak suhec[sm=smiley1.gif].Zdi se mi pa fulll velik. Do prvega pregleda je zrastel 4 cm, sedaj se mi zdi pa da jih je še par pridobil[sm=smiley1.gif]. V torek mamo 2 posvetovalnico.

Kdaj se je treba cepiti za rotavirus? oz. do kdaj?

Moj mali je ratal čez dan pravi zaspanc..skoz spi in še med hranjenjem mi zaspi, kot sedaj in ga ne morem zbudit. me mal jezi.

trnuljčica -> RE: Januarčki 2012 (7.3.2012 12:14:50)

Kdaj se je treba cepiti za rotavirus? oz. do kdaj?

Od 6 do 24 tedna.

Naša je prvi mes zrasla 6 cm, drugi 2,5. Ima 4780g stara 2 mes. Porodna teža 3040g.

vijolica2 -> RE: Januarčki 2012 (7.3.2012 12:23:16)

[sm=hudicek1.gif] Sedaj sem videla krvav madež na vložku.oj, mi gre na živce k ne ven al je menza al kaj[sm=zmeden.gif]

kimica86 -> RE: Januarčki 2012 (7.3.2012 13:08:55)

A zleda tak suhec[sm=smiley1.gif].Zdi se mi pa fulll velik. Do prvega pregleda je zrastel 4 cm, sedaj se mi zdi pa da jih je še par pridobil[sm=smiley1.gif]. V torek mamo 2 posvetovalnico.

Moj mali je ratal čez dan pravi zaspanc..skoz spi in še med hranjenjem mi zaspi, kot sedaj in ga ne morem zbudit. me mal jezi.

Hehehe.. Samo naj raste [sm=smiley1.gif]

A ga previješ pred vsakim hranjenjem?? Jaz mojo tamalo vedno previjem, ker se potem razbudi pa še fiziološko ji kapnem v noska in začnem čistit nos, ker se potem malo razpizdi in začne jokat, ker jo moti fiziološka [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Naša itak tudi zna zaspat med hranjenjem.. Ampak, če je sita in jo odstavim, bo spala naprej, če pa je še lačna, ko jo odstavim, se takoj zbudi in začne ptotestirat, da ona bi pa še jedla gospodična [sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif]

kimica86 -> RE: Januarčki 2012 (7.3.2012 13:12:32)

[sm=hudicek1.gif] Sedaj sem videla krvav madež na vložku.oj, mi gre na živce k ne ven al je menza al kaj[sm=zmeden.gif]

Tako sem dobila jaz v nedeljo.. In je trajalo še v ponedeljek, ma čisto malo.. Zdaj pa je samo nek bled madež v velikosti nohta- praktično se skoraj nič ne vidi.. Včeraj bi morala it na prvi pregled h G po porodu pa sem se prenaročila za naslednji četrtek.. Upam pa, da ne dobim takrat tega [sm=hudicek1.gif] za prav [sm=zmeden.gif] Sej ne vem, če je bila to prava menstruacija, ker je praktično skoraj ni bilo pa sem slišala pravit, da prva menstruacija po porodu je baje fulll močna in boleča.. Lahko, da je še bila čišča, ker se zna še kaj tako pojavit, buuu..

vijolica2 -> RE: Januarčki 2012 (7.3.2012 13:29:37)

Hehehe.. Samo naj raste [sm=smiley1.gif]

A ga previješ pred vsakim hranjenjem?? Jaz mojo tamalo vedno previjem, ker se potem razbudi pa še fiziološko ji kapnem v noska in začnem čistit nos, ker se potem malo razpizdi in začne jokat, ker jo moti fiziološka [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Naša itak tudi zna zaspat med hranjenjem.. Ampak, če je sita in jo odstavim, bo spala naprej, če pa je še lačna, ko jo odstavim, se takoj zbudi in začne ptotestirat, da ona bi pa še jedla gospodična [sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif]

ja vedno ga previjem. Ja opažam da je moj gospodič tudi takšen. sem ga samo položila in se je prebudil in sem da dohranila.[sm=smiley1.gif]
Moj tudi fiziološke ne mara. Ko smo mu pa z babyvacom se pa ni upiral.

vijolica2 -> RE: Januarčki 2012 (7.3.2012 13:32:03)

Tako sem dobila jaz v nedeljo.. In je trajalo še v ponedeljek, ma čisto malo.. Zdaj pa je samo nek bled madež v velikosti nohta- praktično se skoraj nič ne vidi.. Včeraj bi morala it na prvi pregled h G po porodu pa sem se prenaročila za naslednji četrtek.. Upam pa, da ne dobim takrat tega [sm=hudicek1.gif] za prav [sm=zmeden.gif] Sej ne vem, če je bila to prava menstruacija, ker je praktično skoraj ni bilo pa sem slišala pravit, da prva menstruacija po porodu je baje fulll močna in boleča.. Lahko, da je še bila čišča, ker se zna še kaj tako pojavit, buuu..

Ne vem kaj je to. Če že mora pridet-menza tako hitro, naj pride da bom vedela na čem sem. Ne pa sedaj nekaj malega kaplja iz mene[sm=zmeden.gif]. Ja to sem tudi jaz slišala da je močna in boleča, vendar je pa verjetno spet vse odvisno.

kimica86 -> RE: Januarčki 2012 (7.3.2012 13:39:30)

Ne vem kaj je to. Če že mora pridet-menza tako hitro, naj pride da bom vedela na čem sem. Ne pa sedaj nekaj malega kaplja iz mene[sm=zmeden.gif]. Ja to sem tudi jaz slišala da je močna in boleča, vendar je pa verjetno spet vse odvisno.

Ma ja, sej jaz isto pravim.. Nič več mi ni jasno!!! Sem se že veselila, da bova z dragim lahko končno začela [sm=sloncek.gif] in sva prav razočarana.. hehehe [sm=smiley36.gif] Moj je cel žalosten, prav gleda ko en žalosten kuža, ko me vpraša vsak dan kašna je kaj situacija tam spodaj.. hahahaha [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] Bogiiii [sm=jezicek.gif]

vijolica2 -> RE: Januarčki 2012 (7.3.2012 14:00:07)

Ma ja, sej jaz isto pravim.. Nič več mi ni jasno!!! Sem se že veselila, da bova z dragim lahko končno začela [sm=sloncek.gif] in sva prav razočarana.. hehehe [sm=smiley36.gif] Moj je cel žalosten, prav gleda ko en žalosten kuža, ko me vpraša vsak dan kašna je kaj situacija tam spodaj.. hahahaha [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] Bogiiii [sm=jezicek.gif]

[sm=smiley36.gif] A boš čakala da ti da G zeleno luč? Moj se je že potešil[sm=smiley36.gif] Itak pa sedaj nima časa in tudi zvečer ko pride je cel zmatran , tako da oba samo čakava da mali zaspi, da greva lahko midva tudi.

kimica86 -> RE: Januarčki 2012 (7.3.2012 14:08:34)

[sm=smiley36.gif] A boš čakala da ti da G zeleno luč? Moj se je že potešil[sm=smiley36.gif] Itak pa sedaj nima časa in tudi zvečer ko pride je cel zmatran , tako da oba samo čakava da mali zaspi, da greva lahko midva tudi.

Ne, ne.. Tudi midva sva uspela 1x potelovadit, potem je pa čez 2 dni prišel ta [sm=hudicek1.gif].. hehehe [sm=smiley36.gif] Ampak sem mislila, da bo ja še vsaj 1 mesec mir pred to "teto s Krvavca" [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

lily32 -> RE: Januarčki 2012 (7.3.2012 14:14:54)

Punce, jaz mislim, da je to še čišča. Če bi bila M, bi trajala več časa, kolikor pri vaju pač ponavadi traja.
Meni se je po prvem porodu podobno dogajalo; sem bila že prepričana, da je konec pa sem spet malo zakrvavela. Zadnjič ravno dva dni pred pregledom pri G. Sem si zapomila ravno zato, ker sem imela še na dan pregleda malo izcedka, a sem vseeno šla.

kimica86 -> RE: Januarčki 2012 (7.3.2012 14:17:08)

Ahaaa.. No, jaz sem vseeno raje prestavila, ker naj bi mi vzel bris.. In za vzet bris ne smem krvavet, tako, da upam, da bo naslednji teden vse ok [sm=smiley1.gif]

lily32 -> RE: Januarčki 2012 (7.3.2012 14:18:36)

IZVIRNO SPOROČILO: Kasija

IZVIRNO SPOROČILO: ursah

Mefisto, metode umika sva se po prvi hčerki držala tudi midva. No, zato imamo sedaj dojenčka [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] . Sicer sva itak kmalu planirala še drugega dojenčka, ampak vseeno je bila naša Eva presenečenje, ker se je pojavila tako hitro [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] .

Jap, metoda zanesljivo ni učlinkovita, lahko še jaz potrdim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] . 

Jaz po tihem upam, da se bo to zgodilo pri nas, ker cincava ali bi imeli še enega ali ne. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Tako bi krivdo naprtili usodi. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

kimica86 -> RE: Januarčki 2012 (7.3.2012 14:22:34)

Jaz sem pa mislila danes iti na kašen sprehod z mojo miško pa tako lepo spančka.. Je zaspala komaj ob 12h, zbujena je pa bila od 8:30 in nikakor ni mogla zaspat nazaj.. Na začetku jo je nekaj napenjalo, je prdela fulll in jokala zraven, čez dobro urco je pa bila spet lačna in sem jo morala nahranit.. Tako, da je potem, ko je pojedla 150ml kar omagala.. hehehe [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] No, bomo vidli.. Če se bo zbudila v roku pol urce, jo bom malo nahranila pa jo kar skipam v voziček [sm=smiley1.gif]

vijolica2 -> RE: Januarčki 2012 (7.3.2012 14:43:05)

Jaz sem pa mislila danes iti na kašen sprehod z mojo miško pa tako lepo spančka.. Je zaspala komaj ob 12h, zbujena je pa bila od 8:30 in nikakor ni mogla zaspat nazaj.. Na začetku jo je nekaj napenjalo, je prdela fulll in jokala zraven, čez dobro urco je pa bila spet lačna in sem jo morala nahranit.. Tako, da je potem, ko je pojedla 150ml kar omagala.. hehehe [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] No, bomo vidli.. Če se bo zbudila v roku pol urce, jo bom malo nahranila pa jo kar skipam v voziček [sm=smiley1.gif]

Jaz sem ga kar zbudila, zdj je in greva pogledat kako napredujejo v sadovnjaku. Potem pa dam malega tašči, jaz grem pa mal v trgovino.Moram reči da mi je mal dolgčas. Midva sva mislila it že zjutraj ven, pa sem potem šla naredit pano coto.

kimica86 -> RE: Januarčki 2012 (7.3.2012 15:01:17)

Jaz pa moje miške ne zbujam za sprehod.. Če spi pač spi, pa naj bo zunaj sonce in 20 stopinj [sm=smiley1.gif] Ostanem doma in čakam kaj bo prinesel drugi dan [sm=smiley1.gif]

Janchek81 -> RE: Januarčki 2012 (7.3.2012 15:49:36)

Ahaaa.. No, jaz sem vseeno raje prestavila, ker naj bi mi vzel bris.. In za vzet bris ne smem krvavet, tako, da upam, da bo naslednji teden vse ok [sm=smiley1.gif]

Jaz sem se tud prestavla zarad istga razloga [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] upam, da ne pride naslednji teden [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

Matkurja -> RE: Januarčki 2012 (7.3.2012 16:01:43)

Pri nas je pa dopoldne pihala burja in MM je z avtom vred odpeljal voziček (podvozje). Zdaj je pa burja ponehala. Sem ga mogla kar na balkon dat malo. Jaz grem pa likat namesto na sprehod.

kokosh -> RE: Januarčki 2012 (7.3.2012 16:38:23)

Tudi pri nama z današnjim sprehodom ne bo nič. Dečko po razbojniški noči spi že skoraj 15h, vmes se je 4x zbudil za ~10 min in nekaj malega pojedel. Nenormalno!

Stran: <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>