RE: Januarčki 2012 (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo

Sporočilo

Janchek81 -> RE: Januarčki 2012 (5.3.2012 11:20:33)

IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2

Janchek81... a že menza[sm=smiley13.gif] ? Jo prav nič ne pogrešam

ZGleda da ni menstruacija [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] sem krvavela samo v soboto in včeraj, zelo malo, danes ni nič .. jaz sem si šla pa prestavljat ginekologa [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Janchek81 -> RE: Januarčki 2012 (5.3.2012 11:22:31)

Tiste, katerih otroci imajo glivice ... mi jih zdravimo že točno 10 dni pa je še vedno isto .. koliko časa naj bi se to zdravilo, da izgine? Jaz sem se odločila, da počakam do srede in če ne bo nič bolje bom poklicala pediatrinjo in potem, če bo potrebno se gremo pokazat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Mažem ji pa 4x na dan, dost na debelo, tako kot so mi rekli ... pa nič uspeha [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

mefisto -> RE: Januarčki 2012 (5.3.2012 12:21:21)

Janchek81 pa ji samo mažeš, ali tudi kaj zdrgneš najprej dol?
Meni je pediatrinja pri prvem rekla da si naj okoli prsta ovijem gazo dam nanjo malo daktarina in zdrgnem jezik ter usta. Nato pa še enkrat namažem cela usta. In je hitro bilo ok.

trnuljčica -> RE: Januarčki 2012 (5.3.2012 12:48:04)

Ja, bele oblogice je treba dol zdrgnit z gazo.

Janchek81 -> RE: Januarčki 2012 (5.3.2012 13:01:41)

IZVIRNO SPOROČILO: mefisto

Janchek81 pa ji samo mažeš, ali tudi kaj zdrgneš najprej dol?
Meni je pediatrinja pri prvem rekla da si naj okoli prsta ovijem gazo dam nanjo malo daktarina in zdrgnem jezik ter usta. Nato pa še enkrat namažem cela usta. In je hitro bilo ok.

jst dam na konico prsta daktarin in namazem - navodila babce, pol pa ne vem...naša ma sano na nebu ene 8 majhnih pikic..to nj zdrgnem al kako?

kimica86 -> RE: Januarčki 2012 (5.3.2012 13:23:58)

Kar zdrgni, drugače se bo vleklo še nekaj časa..

urshek -> RE: Januarčki 2012 (5.3.2012 13:35:31)

Js sm ji dajala Daktarin na dudo, nč drgla. In je blo v treh dneh bolš.

Janchek81 -> RE: Januarčki 2012 (5.3.2012 13:49:34)

IZVIRNO SPOROČILO: kimica86

Sem ji prejle prvo zdrgnila z zložencem pa potem dala daktarin .. čeprou kakor sem napisala naša ima na nebu in to že proti žrelu, tako da je blo zloooo težko zdrgniti z gazico, ker ji je hodilo kar na bruhanje ... pa sem vseeno vztrajala in je uspelo ... bomo vidli če bo to kej pomagalo. HVala

lily32 -> RE: Januarčki 2012 (5.3.2012 13:59:49)

IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica

Lili ko bom tako daleč te kontaktiram. Če bom potrebovala...

Še to ti povem, da imam črpalko medela mini electric. Je zelo fanj, a sedaj na srečo počiva v omari. V tvoje in svoje dobro upam, da bo tam še kar nekaj časa. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

vijolica2 -> RE: Januarčki 2012 (5.3.2012 15:50:01)

IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81

Sem ji prejle prvo zdrgnila z zložencem pa potem dala daktarin .. čeprou kakor sem napisala naša ima na nebu in to že proti žrelu, tako da je blo zloooo težko zdrgniti z gazico, ker ji je hodilo kar na bruhanje ... pa sem vseeno vztrajala in je uspelo ... bomo vidli če bo to kej pomagalo. HVala

Jaz sem mojem dala na dudo in je sedaj po treh dneh fulll bolš.

Jaz sem pa opazla, tak roza oz. nežno rdeč izcedek.Pa ne vem kaj je to, ga je pa malo, uporabljam dnevne vložke.

Janchek81 -> RE: Januarčki 2012 (5.3.2012 15:53:52)

Jaz sem pa opazla, tak roza oz. nežno rdeč izcedek.Pa ne vem kaj je to, ga je pa malo, uporabljam dnevne vložke.

kok časa pa,ko daš na dudo gel, jo cuza in kok gela daš na dudo .. k naša ni lih ljubiteljica dude ... samo za pocrkljat al pa za zaspat jo ima [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

trnuljčica -> RE: Januarčki 2012 (5.3.2012 16:02:32)

Naša je spila sladki Rotavirusni napitek... Je p rekla, da se ponavadi kremžijo, ker niso vajeni sladkega. Naša pa bo menda imela rada čokolado[sm=smiley36.gif].

Dobili smo Daktarin preventivno zaradi mojega atb. P je rekla da se gazo namoči, zdrgne, potem gel 4x dan.

Janchek81 -> RE: Januarčki 2012 (5.3.2012 16:06:00)

Naša je spila sladki Rotavirusni napitek... Je p rekla, da se ponavadi kremžijo, ker niso vajeni sladkega. Naša pa bo menda imela rada čokolado[sm=smiley36.gif] .

Dobili smo Daktarin preventivno zaradi mojega atb. P je rekla da se gazo namoči, zdrgne, potem gel 4x dan.

Mene zanima a vsakič ko dam daktarin naj prvo z gazo zdrgnem po delu kjer ima pikice? ali to naredim samo 1x na dan ( z gazo zdrgnem ) in potem 4x na dan z gelom?

vijolica2 -> RE: Januarčki 2012 (5.3.2012 16:07:51)

kok časa pa,ko daš na dudo gel, jo cuza in kok gela daš na dudo .. k naša ni lih ljubiteljica dude ... samo za pocrkljat al pa za zaspat jo ima [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Moj ma rad dudo. Tako da jo ima kar nekaj časa. Prej jo je pa po parih minutah vrgel ven in ni bilo več gela gor.
mu pa nisem nič drgnila. Dam pa za kak centimeter.tako malo dam po celem cuclju-zgoraj in spodaj.

Mistica -> RE: Januarčki 2012 (5.3.2012 16:25:07)

Trnuljčica – hvala, ker si delila svojo izkušnjo in dala nasvete. Se strinjam s tabo, res je vse odvisno od volje in ravno to je pri meni sedaj vprašanje- jo imam dovolj, da vztrajam ali je boljše, da si prihranim skrbi in grem na AM? Željo imam, a volja pa je druga pesem. Črpanjem mi nikakor ni všeč, priznam, in po drugi strani ni časa za črpanje, saj to pri meni traja, ne načrpam tako hitro in seveda nimam kdaj črpat, ko sem stalno z malo, pa tudi kaj skuhat, pospravit, ... je potrebno, saj sva sama. Po drugi strani pa grem raje na sprehod, ko mala vsaj malce zakinka v vozičku, kot pa da bi bila doma in si črpala. Pač moje mnenje in moja osebna izbira. Zagovornice dojenja se najbrž ne bi strinjale s tem.
Kako pa je bilo potem s spanjem pri tvojem prvem, ko ste uvedli AM? Je potem vsaj čez noč spal? Če se prav spomnim, ste imeli v težave z alergijo in je bil to najbrž vzrok težavam s spanjem in hranjenjem.
Glede tvoje bolezni pa ti želim, da bi se umirila in bi lahko čim dlje dojila ter predvsem, da bi se dobro počutila.

Ronja – fajn je brat tvoje nasvete in tudi izkušnje. Se strinjam z vsem, kar si napisala glede spanja in glede dojenja. Jaz si samo želim, da bi mala več spala, posebno zaradi nje, da je potem bolj spočita in boljše volje. Tudi če nima še ritma, važno, da malce več pospi, pa smo vsi veseli in zadovolni. Glede dojenja si tudi lepo napisala. Jaz moram reči, da sem prebrala veliko teorije glede dojenja, a praksa je nekaj čisto drugega in mamica se kar naenkrat znajde pred veliko odločitvami glede dojenja. Zato imam sedaj jaz recimo toliko vprašanj v zvezi s tem.

Mefisto –
hvala za virtualni objem in seveda vračam enega tudi tebi[sm=smiley31.gif]! Zanimivo - a veš, da tudi jaz uporablam MAM stekleničke in seveda sumim nanje. Čeprav nimam izkušenj z drugimi. Mogoče bi res morala kupiti kako Aventovo, da vidim razlikoe (če bom še vztrajala pri dojenju).

Pozdrav

mefisto -> RE: Januarčki 2012 (5.3.2012 16:39:57)

Mistica jaz sem hitro po tistem ko so se začele težave z dojenjem kupila cuclje od Aventa (pašejo namreč tudi na mam stekleničko), ampak je bilo očitno že prepozno. Mali se je jokal in kričal isto kot na dojki, ker je seveda prepočasi teklo. Možno, da so res krive te flaške ampak na najino žalost sva to prepzno ugotovili.[sm=smiley19.gif]
Če bi lahko zavrtela čas nazaj, bi kupila aventove, ker pri nas je bilo hranjenje po flaški neizogibno. Ampak kot pravijo ,, če bi bil vedež, ne bi bil revež,,

n€na -> RE: Januarčki 2012 (5.3.2012 17:14:27)

Se pa res ene čvekice, sej človk vas komi dohaja[img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/img]

mleko in melčni izdelki...jaz jem vse vendar malo.

kopanje...jaz ga kopam na 3 dni, umijem ga pa vsak večer od glave do pet. Imam dokaj mrzlo kopalnico, takrat ko ga pa kopam pa upalim sušilec, ki full segreje kopalnico. V vodi zelo uživa in bi bil skozi notri. Na koncu je mali lepo skopan zraven so pa še cunje lepo suhe in mehke[img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/img]

[img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/sloncek.gif[/img]   tudi midva svaže probala in je bilo OK.

duda...tudi mi jo imamo ampak samo za zaspat in malo za potolažit, drugače jo pa kar ven pljune
Mi smo pa včeraj cel dan šprancirali okoli. Bilo je zelo lepo. Sprehajali smo se po Portorožu, Zala je uživala, Metala kamenčke v morje, potem smo šli nekaj pojest ter na otroško igrišče. Vreme je bilo bolj tako tako ampak vseeno ni bolo nekega mraza. Mali je celi čas spal. Sem ga zbudila za jest in je med hranjenjem tudi kar spal.

zjutraj sem začela pisat in bom sedaj končala[img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/img]

Naš  mali je čez dan kar zahteven..nič ne spi razen v vozičku, doma pa ni šans. Danes nisem imela prilike iti na sprehod, ker je starejša se zjutraj zbudila z vročino pa je ostala doma. Sem že sedaj čisto izmozgana. Ah saj bo kmalu deveta zvečer ko bom lahko šla spar[img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/img]

trnuljčica -> RE: Januarčki 2012 (5.3.2012 17:15:31)

IZVIRNO SPOROČILO: Mistica

Kako pa je bilo potem s spanjem pri tvojem prvem, ko ste uvedli AM? Je potem vsaj čez noč spal? Če se prav spomnim, ste imeli v težave z alergijo in je bil to najbrž vzrok težavam s spanjem in hranjenjem.

Ko smo šli samo na AM je bila katastrofa. Še danes imam solzne oči ko se spomnim na tisti čas. Pa še moj je šel za 1 teden v Nemčijo in sem bila sama. Mali pa je prejokal in se drllllll cel dan. Tudi ure skupaj. Pa se je to vsem zdelo normalno. Spal je ponoči enako katastrofa. Seveda zaradi alergije.
Sva imela nesrečo da je takrat najina p bila na dolgi bolniški- 6 mes. In čeprav sem sumila da je kriva alergija ao vsi kar nekaj cincali... Celo hotela sem naj mi povedo katero mleko naj zamenjam- če ima alergijo, pa so rekli, da nima smisla, dokler alergija ni dokazana. Naprej naju pa niso dali...

Eh, če bi sedaj imela tako situacijo točno vem kaj bi naredila... Šla bi na Pediatrično, rekla naj mu vzamejo kri, plačala preiskave, nato šla kupit mleko za alergijo v lekarno in mir. Nobenega spraševanja okoli... Takoj ko bi imel 2,5 al 3 mesece.

Janchek glivice so rezistentne... jaz bi ji vsakič ko se ti te bele membranice naredijo čez sluznico, pobrisala dol. Če je to 4x , pač 4x. Če ni več belega bi pa samo namazala tisti predel.

Janchek81 -> RE: Januarčki 2012 (5.3.2012 17:17:44)

IZVIRNO SPOROČILO: n€na

Naš  mali je čez dan kar zahteven..nič ne spi razen v vozičku, doma pa ni šans. Danes nisem imela prilike iti na sprehod, ker je starejša se zjutraj zbudila z vročino pa je ostala doma. Sem že sedaj čisto izmozgana. Ah saj bo kmalu deveta zvečer ko bom lahko šla spar[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Naša tud čez dan nič ne spi razen v vozičku ... pa še to k je doma bi se sam nosila okol, ker rada opazuje in gleda ... ko jo položim v ležalnik pa začne protestirat in potem ne neha dokler je ne vzdignemo in nosmo okol ... nas že vse ful hrbet boli [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Janchek81 -> RE: Januarčki 2012 (5.3.2012 17:19:10)

Janchek glivice so rezistentne... jaz bi ji vsakič ko se ti te bele membranice naredijo čez sluznico, pobrisala dol. Če je to 4x , pač 4x. Če ni več belega bi pa samo namazala tisti predel.

Hvala ... sem si že naštimala zložence zraven gela in vsakič ko ji bom dala gel bom z gazico še podrgnla po delu kjer ima bele pikice .... čeprou je prou revca ker ji gre kr na bruhanje, ampak pač ... kar se mora se pač mora ... je pa drgač ful pridna .. se nč ne prtožuje nad gelom in lepo pusti, da se ji namaže po ustih ...

kokosh -> RE: Januarčki 2012 (5.3.2012 17:54:18)

menstruacija - za razliko od večine pa jaz komaj čakam, da bo konec "agonije" in se spet vzpostavijo redni cikli. Bi vseeno rada čimprej imela pregled nad svojim hormonskih dogajanjem [sm=smiley1.gif]

težave z dojenjem - mistica, mefisto - če imata vsaj nekaj mleka, je škoda povsem prekiniti. Morda vseeno poskusita načrpati neko fiksno količino mleka zjutraj in zvečer, da ne bodo dojke preveč polne, produkcija mleka se pa s tem tudi ne bo več povečevala, povsem presahnila pa tudi (še ne).

Naš [sm=duda.gif] ima še vedno dovolj na samo eni dojki, doji se max. 10 min, le redkokdaj jo povsem sprazni. Košarica se mi je povečala za 2 enoti [sm=hudicek1.gif], me je pa strah, da se ne bi še bolj zaradi teže. Razmišljam, da bi začela dojiti na obeh dojkah in tako skušala zmanjšati "obtežitev" dojk. Me je počasi že kar strah, da se bodo prsa kmalu vlekla za menoj [sm=zmeden.gif]

ragade - meni je v že v porodnišnici kljub nastavkom poškodoval bradavice do krvi, najhujša katastrofa pa je bila ob mastitisu, ko sem poškodovane bradavice "nadlegovala" še z izčrpavanjem in je vrhnja plast kar razpadala. Bradavice sem umivala z mrzlo vodo, izmenično mazala z bepanthenom plus in lanolinom ter nosila samo bombažne majčke, brez modrčka in blazinic. Še vedno pa večinoma dojim z nastavki, ker tako lažje zagrabi. Dojenje ne sme boleti! Če otrok grdo zagrabi, ga je enostavno treba pristaviti še enkrat.

telovadba - Nosečniških kg sem se znebila takoj, ostaja mi pa tisti prenosečniški višek 5kg in razštelana postava (zadnjica je v teh 7 tednih izpuhtela proti moji volji, ostala je raztegnjena koža na trebuhu in mlekomat). Z MM sva sklenila koalicijo in zjutraj počasi povečujeva število trebušnjakov. Mika me, da bi spet začela tečt zvečer, se pa bojim, da ne bi bilo kakih sitnosti pri dojenju zaradi mlečne kisline (musklfibr). Bom verjetno kar še nekaj časa ostala na hitri hoji [sm=zmeden.gif]

miami10 -> RE: Januarčki 2012 (5.3.2012 19:14:39)

jst si zdej mažem z lanolinom...in to je super zadeva...zjutri sem mela krvavo, zdej je že bistveno boljše, mam še vedno nastavek, amapk bi šlo počasi tudi brez...to da dojenje ne sme bolet...hm...mene kr velikokrat doji, pa če jo 10x pristavim in odstavkim.

glavobol-punce, a mogoče veste kaj razen lekadol lahko vzamem ker dojim? Pojedla sem že 3 danes, glavo mi bo razneslo...tut zaspat nisem mogla od glavobola...prevag sem pojedla ob 5h, potem ob 13h in 18h...groza (pred nosečnostjo sem mela tenzijske migrene...)

mefisto -> RE: Januarčki 2012 (5.3.2012 19:47:27)

Dober večer!

Čakam, da se naš [sm=duda.gif] zbudi, da ga grem okopat. Večji spi že od pol sedmih, MM je šel v službo, meni pa je (ne morem verjet) dolgčas.

kokosh jaz si mleko redno črpam na 4 ure, ker še vedno upam da si bo [sm=duda.gif] premislil[sm=smiley13.gif] No in seveda zato da vseeno dobiva moje mleko.

Si pa pridna pri telovadbi. Jaz se nikakor ne morem zraven spravit, pa bi tudi trebalo. Ampak zvečer ko oba otroka spita enostavno nimam energije. Komaj čakam, da bom lahko začela spet jahat in s tem malo utrdila telo.

miami10 vzemi dva Lekadola naenkrat. Meni to pomaga, pri močnem glavobolu, eden pa niti slučajno.

Janchek81 -> RE: Januarčki 2012 (5.3.2012 20:27:00)

IZVIRNO SPOROČILO: miami10

jst si zdej mažem z lanolinom...in to je super zadeva...zjutri sem mela krvavo, zdej je že bistveno boljše, mam še vedno nastavek, amapk bi šlo počasi tudi brez...to da dojenje ne sme bolet...hm...mene kr velikokrat doji, pa če jo 10x pristavim in odstavkim.

glavobol-punce, a mogoče veste kaj razen lekadol lahko vzamem ker dojim? Pojedla sem že 3 danes, glavo mi bo razneslo...tut zaspat nisem mogla od glavobola...prevag sem pojedla ob 5h, potem ob 13h in 18h...groza (pred nosečnostjo sem mela tenzijske migrene...)

A aspirin migran lahko uzameš glede na to da dojiš...je pa super zadeva .. jst sm zanc mela migreno in sm uzela aspirin migran pa je blo v eni uri OK .. s tem da sm mela tako migreno, da mi je blo se zravn slabo in vrtel se mi je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

miami10 -> RE: Januarčki 2012 (5.3.2012 20:48:56)

Janchek-mislim da ne smem aspirin migrana. Sicer ga imam doma. Sem pa tudi jaz danes že bruhala...groza mi je...tut ležat ne morm ker mi nabija...še najlažje sedim...

Stran: <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>